Dodaj do ulubionych

Czarna seria

23.01.24, 18:45
Od środy tydzień temu zaczęła mi się czarna seria. Najpierw dałam się oszukać na blika ( stara a glupia, tyle o tym czytałam u słyszałam a dałam się jak dziecko. Pomroczność jasna mnie dopadła). Od tego czasu same „atrakcje”. Kot zawieziony do weta na wyrwanie zębów przeszedł operację sterylizacji. Macicy nie odnaleziono. No trudno gdyb tam była, skoro sterylka była ponad 5 lat temu. Wetowi się koty pomerdały.
W domu bez powodu spuchłam jakby mnie osa w wargę ugryzła. Nie mogłam zębów umyć (warga i policzek). Dentysta, prześwietnie i nic mi nie jest. Wróciłam do domu i wszystko zeszło
Kot zrobił kupe z krwią (inny kot). Wyczytałam że to mogą być pasożyty, odrobaczyłam całe towarzystwo i wyszedł koci tasiemiec
Spódnica mi się podarła , cały tył oblazł (to była spódnica ze skai). Nie wiem czy w pracy to się stało, koleżanki nie zauważyły
Kot dostał biegunki, a ja przeoczyłam jedną kupę. Znalazł ją Roborock… Bierznik w oponach szczoteczka do zębów czyściłam. Ogólnie cały odkurzacz do remontu.
Już czuję dreszczyk emocji na myśl, co przyniesie mi jutrzejszy dzień…
Obserwuj wątek
    • arabelax Re: Czarna seria 23.01.24, 18:47
      oby tylko takie czarne serie miec.
    • kk345 Re: Czarna seria 23.01.24, 18:49
      I w dodatku Kamiński z Wąsikiem wychodzą z mamra big_grin
    • 35wcieniu Re: Czarna seria 23.01.24, 18:50
      Bierz coś na skupienie.
      Takie problemy to nie problemy tylko zwykłe bycie nieogarem, ludzie z tego wychodzą big_grin
      • kk345 Re: Czarna seria 23.01.24, 18:53
        Czyli co, pomyłka weta, podarta spódnica, sraczka kota i ból jej zębów świadczą o jej własnym braku skupienia? Śmiałe twierdzenie, ale na pewno ty sama lepiej się poczułaś.
        • 35wcieniu Re: Czarna seria 23.01.24, 18:58
          Wtf? Ochłoń.
          Opisała typowe "prawo czarnej serii" w wymiarze ogółem nieszkodliwym. Połowy "nieszczęść" dało się łatwo uniknąć i chyba sama ma do tego dystans bo jakby faktycznie uważała że dotknęła ja jakaś straszna tragedia to raczej nie pisałaby o dreszczyku emocji.
          • kk345 Re: Czarna seria 23.01.24, 20:58
            I dlatego napisałaś jej
            > to nie problemy tylko zwykłe bycie nieogarem

Przezabawne.
        • ayelen40 Re: Czarna seria 23.01.24, 19:15
          A wet co? Rozkroil niepotrzebnie kotkę i przeszedł nad tym do porządku dziennego?
          • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 19:33
            Wet usiadł z wrażenia jak ogarnął pomyłkę. Może jemu zaproponuje coś na skupienie?
            Miał zapisanego kota mojego i jeszcze innego na sterylizację. Tamtego nie dowieziono i popełnił błąd
            • 35wcieniu Re: Czarna seria 23.01.24, 19:40
              Jemu nie trzeba nic proponować tylko najnormalniej zgłosić do rzecznika odpowiedzialności zawodowej.
              • demodee Re: Czarna seria 23.01.24, 21:11
                Ale jak to było? Przychodzisz z kotem do weterynarza, on mówi: "to uśpimy kicię do sterylki", a Ty nic?
                • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 21:51
                  Zawoził mąż, ja odbierałam. Umówiona byłam od tygodnia
                  • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 21:52
                    Mąż zawiózł i zostawił, pojechał do pracy
      • spirit_of_africa Re: Czarna seria 23.01.24, 19:25
        Puchnięcie twarzy od nieogarnięcia? Myślałaś o studiowaniu medycyny?
    • alpepe Re: Czarna seria 23.01.24, 18:52
      całościowo współczuję, ale najbardziej kotu z okazji niepotrzebnej operacji i ferajnie z okazji tasiemca.
    • zapozno23 Re: Czarna seria 23.01.24, 18:53
      Bywają takie dni. Teraz to przeczytaj tak, jakby zdążyło się komuś innemu. Jest nawet trochę zabawne (nadaje się do czarnej komedii).
      • zapozno23 Re: Czarna seria 23.01.24, 18:54
        Zdarzyło 😅 co ja piszę 😁
    • hrabina_niczyja Re: Czarna seria 23.01.24, 19:03
      Z tych nieszczęść to jedynie za kota bym się załamała. Tyle cierpieć przez jakiegoś dziada. Reszta to pierdoły. No i zmień weta, bo chyba źle wybrałaś
      • taniax Re: Czarna seria 23.01.24, 19:11
        Może masz wysoki kortyzol ze stresu i dlatego puchniesz, to może być psychosomatyczne ale zawsze warto ograniczyć sól.
        • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 19:38
          To była jednorazowa akcja, bardzo dziwna zresztą. Zaswędziało i spuchło w tempie ekspresowym. Śladów ugryzienia żadnego nie było
    • slatynka85 Re: Czarna seria 23.01.24, 19:18
      Kochana, wyczerpałaś swój limit pecha na rok - w styczniu 🙈🙂 Jesteś kociarą, więc życzę Ci wszystkiego co najlepsze (a jestem troszkę wiedźmą❤️), tak jak życzę tym co dawali na WOŚP dzięki temu uratowali mojemu dziecku życie.
      • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 19:36
        Dziękuję 😘
        Mam nadzieję że wyczerpałam limit nieszczęścia nie tylko na ten rok. Poprzednie lata od 2019 były tak ujowe ( duży kaliber), że te moje przygody mnie wręcz teraz bawią ( kotów żal)
      • demodee Re: Czarna seria 23.01.24, 21:13
        > tym co dawali na WOŚP dzięki temu uratowali mojemu dziecku życie.

To ciekawe, opowiedz!
    • fogito Re: Czarna seria 23.01.24, 19:19
      Nie miala baba kłopotu to sobie koty do domu wzięła.
    • alina460 Re: Czarna seria 23.01.24, 19:19
      Jak dałaś się oszukać na blika?
      • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 19:37
        Koleżanka poprosiła o blika bo miała limit. Okazało się że jej się na konto włamali i to nie ona posila
    • ophelia78 Re: Czarna seria 23.01.24, 19:35
      Mam nadzieję ze vet nie usunął pierwej zębów kotu który przyjechał na sterylizacji?!?!?!?
      • viewiorka Re: Czarna seria 23.01.24, 19:40
        Nie wiem , nie dopytywałam. Byłam w takim szoku że wzięłam kota i pojechałam do domu
    • obrus_w_paski Re: Czarna seria 23.01.24, 21:06
      Mam nadzieję że gdzieś oficjalnie zgłosiłaś tego weta. Czy zrobił ci tę uprzejmość że cię nie skasowal za operację i zaproponował usunięcie zębów gratis? Zglosilabym gdzieś tego idiote. Skandal.
    • pytajacakinga Re: Czarna seria 23.01.24, 21:29
      Jej wspolczuje szczegolnie kota szkoda.A jak dalas sie oszukac na tego blika?
    • jeste_m_sobie Re: Czarna seria 23.01.24, 21:49
      Weterynarz do zgłoszenia. Mają chyba jakiś sąd dyscyplinarny albo coś? Chyba że Cię super pięknie przeprosił i zaoferował odpowiednie zadośćuczynienie.
    • pitupitt Re: Czarna seria 23.01.24, 22:02
      Czarnej serii jeszcze nie doświadczyłaś. I obyś nie doświadczyła
    • dni_minione Re: Czarna seria 23.01.24, 22:03
      O matko, współczuję. U mnie styczeń zaczął się wymianą lodówki i stłuczką nie z mojej winy, zostałam bez auta. Po lodówce już tylko czekałam na drugi popsuty sprzęt, bo u mnie zawsze dwójkami się chrzani. Ale obstawiałam raczej palkę a nie samochód. Tyle dobrze, że pokryje to OC sprawcy, a AGD musiałabym kupić sama.
      Czy możesz napisać, co zrobicie/zrobiliście ze sprawą weta? Co Wam zaproponował w ramach zadośćuczynienie za kocią krzywdę i czy będziecie to gdzieś zgłaszać?

• taki-sobie-nick Re: Czarna seria 23.01.24, 22:22
        dni_minione napisała:

> O matko, współczuję. U mnie styczeń zaczął się wymianą lodówki i stłuczką nie z
        > mojej winy, zostałam bez auta.

To straszne [sarkazm].
    • taki-sobie-nick Re: Czarna seria 23.01.24, 22:12
      Spuchnięcie drobiazg.
      • bei Re: Czarna seria 10.02.24, 16:12
        Zostać bez auta- wówczas okazuje się, że jest bardzo potrzebne. Wymiana lodówki- no tania nie jest, dla niejednego nabywcy nowego sprzętu to nie jest bagatelizowany wydatek.

Taki sobie nicku, czy Ty szyjesz, czy źle skojarzyłam (szyłaś sobie kiedyś spodnie?). Mam pytanie o igłę do skóry…
    • taki-sobie-nick Re: Czarna seria 23.01.24, 22:12
      Ze skaju. No to nie masz kiecki, trudno.
    • viewiorka Re: Czarna seria 09.02.24, 11:49
      W środę wróciliśmy z nart. Mąż ze złamaną kością udową…
      • jkl13 Re: Czarna seria 09.02.24, 11:54
        Może jednak usiądźcie i nic nie róbcie przez- nie wiem - miesiąc? Bo faktycznie w waszym przypadku aż strach oddychać...
      • kk345 Re: Czarna seria 09.02.24, 11:55
        Oj...oby to był koniec serii
      • bei Re: Czarna seria 10.02.24, 16:14
        Och. Kurczę! No ten pech przesadził. Współczuję Wam .
    • youngagain Re: Czarna seria 10.02.24, 12:58
      Boże🙈🙈🙈 Współczuję. Przytulam, mam nadzieję że będzie już tylko z górki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka