Dodaj do ulubionych

Stymulatory

29.01.24, 21:12
W którymś z wątków pojawiają się nazwy preparatów. Doradźcie, jeśli stymulator to z jakim preparatem? Lekarka odradziła mi dermapen (robiłam 3 razy u kosmetologia), z racji cery naczynkowej. Szczerze mówiąc wystraszyłam się i nie bardzo wiem, czy zdecydować się na kolejny zabieg (skłaniam się, żeby nie..) . Lekarka zaleciła natomiast stymulator preparatem lanluma.
Może ktoś wie, jak to jest z tymi zabiegami. Jakim preparatem zrobić, czy to boli, czy to seria, czy czegoś nie można robić po zabiegu. Mam mętlik.
Uff, chcialam coś zadziałać, ale nie bardzo wiem, komu zaufać.
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Stymulatory 30.01.24, 09:23
      uupppp
    • konsternacjax Re: Stymulatory 30.01.24, 09:49
      Robię stymulatory od 35 roku życia, obecnie mam 39 lat. Uważam, że w okolicach 40stki szkoda pieniędzy na Profhilo, czy Nucleofill, w tym Strong, efekty są naprawdę małe w porównaniu z inwestycją finansową jaką to generuje. Jestem fanką Radiesse, Ellanse, a najlepsza po 40stce jest Sculptra. Sculptra to kwas l-polimlekowy, dokładnie tę samą substancję masz w polecanej przez lekarkę Lanlumie. Lanluma to nowość, bodajże koreańska, na naszym rynku, nie jest tak dobrze przebadana jak Sculptra, ale kwas l-polimlekowy naprawdę potrafi z czasem zrobić ogromną różnicę w twarzy, na to bym pieniędzy nie żałowała smile Czy boli? Jesteś znieczulona, przyjemne to nie jest, ale do przeżycia, a ja mam niską tolerancję na ból. Zabieg wykonujesz w serii jaką zaleci Ci lekarka, to już zależne od stanu skóry, o tym czego nie robić też Ci powie, zapewne rozgrzewać tych miejsc, chodzić na saunę czy iść w godzinę po na basen. Tak czy siak polecam, będziesz zadowolona i nie wyrzucisz pieniędzy w błoto.
      • alfa36 Re: Stymulatory 30.01.24, 15:27
        A ile po dermapenie można robić stymulatory?
      • alfa36 Re: Stymulatory 31.01.24, 22:46
        A ile razy trzeba zrobić te stymulatory? Usłyszałam od lekarza, że koszt 2 tys. Tylko nie dopytałam, czy ten raz wystarczy.
    • ivaz Re: Stymulatory 30.01.24, 17:55
      Powiem szczerze, 2 razy się skusiłam na zabiegi z użyciem stymulatorów. Pierwszy zabieg (2 serie) preparatem Crystalys z hydroksyaspatytem wapnia i zero jakichkolwiek efektów, kolejny zabieg preparatem Karisma na bazie kolagenu i tez nie zauważyłam żadnych pozytywnych zmian. Po radiofrekwencji i laserze CO2 tez żadnych rewelacji nie było. Jedynie efekt WOW widziałam po blefaroplastyce powiek, wg mnie szkoda kasy na medycynę estetyczną, lepiej zbierać na chirurgię plastyczną i lifting
      • alfa36 Re: Stymulatory 31.01.24, 16:43
        W sumie to u mnie o serii derapenu nie ma żadnej poprawy. Chyba za dużo oczekuję.
      • alfa36 Re: Stymulatory 06.04.24, 21:24
        A ile razy miałaś tą karizmą? Właśnie mi zaproponowano serię 3x karizma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka