Dodaj do ulubionych

Moje usta -foto

01.02.24, 20:20
I znowu medycyna estetyczna nie wyszła mi na dobre...
Wczoraj ok 17 ej robiłam usta małą ilością kwasu a dziś mam bardzo spuchnięte nad górną warga i zastanawiam się czy to jest zwykłą opuchlizna która zniknie po kilku dniach czy ten kwas już mi migrował wyżej?
Rok temu też robiłam usta i bardzo szybko chyba w ciągu miesiąca znikł kształt czyli kwas migrował ale dało się z jakoś z tym chodzić a teraz...
Usta mam przypudrowane bo całe w siniakach
Jeżeli będę musiała to rozpuścić to czy jest to prawda że nie będę mogła już robić ust i czy skóra w tym miejscu może wyglądać gorzej bo rozpuści się też naturalny kwas w skórze?
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:25
      Nigdy nie zniknie - jestes skazana na tortury fizyczne i psychiczne do konca zycia wg zasady ze za wlasna glupote sie placi i to drogo.
    • wunder-gaffe Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:28
      pytajacakinga napisał(a):
      > Rok temu też robiłam usta i bardzo szybko chyba w ciągu miesiąca znikł kształt
      > czyli kwas migrował ale dało się z jakoś z tym chodzić a teraz...

A teraz musisz czekać rok i znów zrobić usta.
      A potem następny rok i znów zrobić usta.
      A potem znów i znów.
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:34
        Kobiety ja rozumiem że jest wieczór i fajnie jest się wyżyć na anonimowej osobie w necie i człowiek wtedy czuję się taki lepszy zapomina o swoich problemach ale pliss jakieś konkrete odpowiedzi o nie glupoty.
        Ja przynajmniej nie zakładam nowego nicka jak większość z was to robi by opisać swoje problemy smile
        • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:39
          Na pewno swoje? Pytasz tu o masę rzeczy, często absurdalnych, więc no coz...

A usta - pewnie opuchlizna trochę zejdzie ale czy aby nie powinien się tu wypowiedzieć wykonawca tego "zabiegu"? (Boje się pisać że lekarz bo nie sądzę.)
          • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:45
            35wcieniu napisał(a):

> Na pewno swoje? Pytasz tu o masę rzeczy, często absurdalnych, więc no coz...
            >
            > A usta - pewnie opuchlizna trochę zejdzie ale czy aby nie powinien się tu wypow
            > iedzieć wykonawca tego "zabiegu"? (Boje się pisać że lekarz bo nie sądzę.)

Ponoć nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
            Usta robiła mi lekarka dermatolog i oczywiście wysłałam jej te fotki i odpowiedziała że jak się przez 10 dni nie wchłonie to rozpuści kwas .
            Ale pozwól mi też zapytać emam co na ten temat myślą.
            Miło mi że śledzisz moje posty i wiesz że zdaje absurdalne pytania ja twoich nie śledziłam nie chce mi się a pewnie jesteś z tych emam co nigdy o nic nie pytają a jedynie dopieoszaja innym by poczuć się lepiej .
            • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:51
              Nie nadymaj się tak. W twojej sytuacji naprawdę już bardziej nie powinnaś big_grin
              • nini6 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:50
                Zadrościsz bo cię nie stać?
    • wirl Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:39
      Dziewczyno, po co sobie to robisz...?
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:49
        wirl napisała:

> Dziewczyno, po co sobie to robisz...?

A widziałaś kochana moje naturalne usta? Nie bo byś nie pytala
        • wirl Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:51
          Widziałam mnóstwo wąskich ust i uwierz, lepsze takie niż napompowane.
        • ikoniecikropka Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:26
          Myślę, że chętniej popatrzyłybyśmy na naturalne. sad
        • taki-sobie-nick Re: Moje usta -foto 01.02.24, 23:35
          Trzeba było pokazać.
          • taki-sobie-nick Re: Moje usta -foto 03.02.24, 21:26
            Takie?

klinikaotco.pl/wp-content/uploads/2021/04/kwas-hialuronowy-na-usta-efekt.jpg
        • demono2004 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:46
          pytajacakinga napisał(a):

> wirl napisała:
          >
          > > Dziewczyno, po co sobie to robisz...?
          >
          > A widziałaś kochana moje naturalne usta? Nie bo byś nie pytala

Ona ma racje. Te usta z czasem będą wyglądały gorzej, niz naturalne. Kobiety robia sobie ogromna krzywdę . Widzisz, jak wyglądają usta znanych aktorek/prezenterek ? Znanych osób, które wciąz usta poprawiają? Wyglądaja strasznie. Ty widać chcesz podzielic ich los. Twoja sprawa.
    • nena20 Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:46
      Nie znam się na tym bo mam swoje wielkie usta jak ropucha 🤪 ale chętnie bym zmarszczki usunęła.
      Już wredne małpy się zleciały i piszą bez sensu.
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:50
        nena20 napisała:

> Już wredne małpy się zleciały i piszą bez sensu.

Tak wiem że na 10 odpowiedzi 9 będzie wrednych.
    • waleria_bb Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:47
      Masz bardzo źle zrobione usta. Idź do kogoś dobrego, ten wąs nad ustami to kwestia złej techniki, dziś modeluje się usta inaczej.
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:51
        waleria_bb napisał(a):

> Masz bardzo źle zrobione usta. Idź do kogoś dobrego, ten wąs nad ustami to kwes
        > tia złej techniki, dziś modeluje się usta inaczej.

A możesz kogoś polecić gdziekolwiek w Polsce choć najlepiej Szczecin lub trójmiasto
        • waleria_bb Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:22
          W Szczecinie Anna Bednarek. Tylko ona rozpuści Ci usta i na pewno zaleci odczekać tak +/- pół roku. Nie nastawiaj się, że będziesz miała piękne usta zaraz.
        • ryba_0123 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:20
          Szczecin - Miss Estetiq, robi piękne usta
          • kk345 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:21
            Serio polecasz?
            Tekst linku
            • alpepe Re: Moje usta -foto 02.02.24, 13:30
              haha, fajne
              • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 13:35
                Mnie się ta metoda wypełniania ust okropnie nie podoba - wygląda u góry jak przyklepany kotlet.
    • trampki-w-kwiatki Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:47
      Zaszalałaś 😳
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:52
        trampki-w-kwiatki napisała:

> Zaszalałaś 😳

Ojtam czasem szalałam bardziejsmile
    • zerlinda Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:48
      A robiłaś te usta u kogoś sprawdzonego? Powinnaś mieć kontakt i tam wyjaśniać wątpliwości i składać reklamację. Ale dzięki za ten wątek,też myślałam o lekkim powiększeniu ust, ale mąż się kategorycznie nie zgadza. Jak patrzę na Twoje usta to właśnie się rozmyśliłam.
      • waleria_bb Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:52
        Autorka ma źle wykonane usta, a dobrze zrobione są super.
        • zerlinda Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:57
          Na szczęście własne mam ok. Chciałam tylko lekko powiększyć. Ale jak zobaczyłam jak się może skończyć powiększanie, to muszę przyznać mężowi rację.
        • dreg13 Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:57
          Tiaaaa
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:57
        zerlinda napisała:

. Jak patrzę na Twoje ust
        > a to właśnie się rozmyśliłam.

No tez teraz nie polecam ,mogłam słuchać męża też mi odradzał no ale cóż wyszło jak wyszlo
        • waleria_bb Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:26
          Kwestia zabiegowca, naprawdę. Ja długo chodziłam z fatalnymi ustami, bo partaczyli mi lekarze, potem kosmetolog.
      • semihora Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:59
        >>>ale mąż się kategorycznie nie zgadza

Ekhm. Zgody mężów nie są wymagane do powiększania ust.
      • ryba_0123 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:21
        a co mąż ma do gadania?
        poważnie pytasz o pozwolenie męża na zabieg?
        • zerlinda Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:12
          Owszem, mąż ma prawo się wypowiedzieć w każdej kwesti. Tak samo jak ja wypowiadam się gdy on coś planuje. Mój mąż uważa że nie potrzebuję żadnych interwencji w wygląd, jestem naturalnie piękna 😜
          • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:40
            Oczekujesz prawdy odnośnie wyglądu od faceta? Przecież zdrowy na umyśle nie powie żonie/partnerce, żeby coś sobie poprawiła.
          • memphis90 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:40
            „Wypowiadanie się w kwestii” nie jest tożsame z „kategorycznym niewyrazaniem zgody”.
            • ryba_0123 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:05
              dokładnie tak
            • krisdevalnor Re: Moje usta -foto 02.02.24, 22:36
              memphis90 napisała:

> „Wypowiadanie się w kwestii” nie jest tożsame z „kategorycznym niewyrazaniem zg
              > ody”.
              >
              Ale na przykład ja kategorycznie nie wyrażam zgody na wąsy i na kupno motoru przez mojego męża. Myślę, że w pewnych kwestiach jak najbardziej współmałżonek ma prawo weta.
    • taje Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:49
      Niestety migracja. Do rozpuszczenia.
      • wirl Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:52
        taje napisała:

> Niestety migracja. Do rozpuszczenia.

Co to znaczy "migracja"?
        • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:53
          Substancja wypełniająca przemieściła się tam gdzie nie powinno jej być.
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 20:58
        taje napisała:

> Niestety migracja. Do rozpuszczenia.

A czy rozpuszczenie może mi zniszczyć skórę w tym miejscu?

• taje Re: Moje usta -foto 01.02.24, 21:03
          Nie, ale z tego co wiem jest nieprzyjemne i czasami kilka razy trzeba powtarzać. I koniecznie trzeba iść do dobrego lekarza a nie do przypadkowej kosmetyczki czy nawet kosmetologa. Słowo kluczowe lekarz.
        • waleria_bb Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:28
          Skóry nie zniszczy, ale usta po rozpuszczaniu długo dochodzą do siebie. Są takie wiotkie i przesuszone. Musiałam rozpuszczać na raty i usta po tym przypominały zasuszone wargi babuleńki.
          • wirl Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:32
            A na czym polega to rozpuszczenie? Na odciągnięciu tego środka strzykawką?
            • taje Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:39
              Nie, wstrzykuje się substancję, która kwas rozpuszcza.
          • mandre_polo Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:14
            waleria_bb napisał(a):

> Skóry nie zniszczy, ale usta po rozpuszczaniu długo dochodzą do siebie. Są taki
            > e wiotkie i przesuszone. Musiałam rozpuszczać na raty i usta po tym przypominał
            > y zasuszone wargi babuleńki.

To przesuszenie nędzy prawdopodobnie po usunięciu sztucznego napięcia skóry. Efekt przekłutego balonika, zwis skóry po dużej utracie wagi
            • ania_z_zielonymii Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:41
              Nie tylko o to chodzi, a może nawet w ogóle nie o to. Hialuronidaza rozpuszcza też własne, naturalne zasoby kwasu hialuronowego. Może mieć też różne efekty uboczne. Wystarczy pooglądać sobie zdjęcia na grupach o problemach medycyny estetycznej.
    • ichi51e Re: Moje usta -foto 01.02.24, 21:15
      Wygląda jak takka uczuleniowa
      • ichi51e Re: Moje usta -foto 01.02.24, 21:15
        *reakcja
    • figa_z_makiem99 Re: Moje usta -foto 01.02.24, 21:16
      Masz źle zrobione usta, robiłam dawno temu dwa razy, nigdy nie puchła mi warga pod nosem, kto ci zrobił kaczy dziób?
    • shellyanna Re: Moje usta -foto 01.02.24, 21:24
      Spartaczone sad
    • youngagain Re: Moje usta -foto 01.02.24, 22:09
      No niestety jakoś dziwnie Ci zrobiła. Ja miałam usta robione właśnie dziś a propos i jestem już nawet na tym etapie bardzo zadowolona bo wiem ze jak zejdzie lekka opuchlizna to będzie bardzo naturalny efekt. Robiła mi technika na płasko więc mam efekt fajnego wypełnienia, żadne dzióbki, z boku nie ma tego sztucznego efektu. Naprawdę ważne żeby to ich u kogoś kto używa nowych technik i ma zmysł estetyczny. Poczekaj chwilę, i tak nie masz wyjścia i za kilka dni wszystko się wyjasni
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 01.02.24, 23:31
        youngagain napisałdzi

Dziękuję
      • piataziuta Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:00
        Pokaż!
      • dni_minione Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:56
        Pokaż koniecznie. I jak tam chłop od przedwczesnego wyznania?
    • aniani7 Re: Moje usta -foto 01.02.24, 23:55
      Serdecznie współczuję, bo są spartaczone. Wytłumacz mi tylko, po co je przykryłaś tym pudrem? Jeszcze sobie infekcję zafundujesz. Jeżeli rok temu byłaś u tej samej, już wiesz, żeby do niej nie chodzić. Jakim preparatem Ci robiła?
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 02.02.24, 01:53
        aniani7 napisała:

> Serdecznie współczuję, bo są spartaczone. Wytłumacz mi tylko, po co je przykrył
        > aś tym pudrem? Jeszcze sobie infekcję zafundujesz. Jeżeli rok temu byłaś u tej
        > samej, już wiesz, żeby do niej nie chodzić. Jakim preparatem Ci robiła?

Nie wiem jakim preparatem a przykrywam pudrem żeby nie było widać siniaków bo bym z domu nie wyszła sad
        • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 07:41
          Jak to nie wiesz jakim preparatem?
          No nie ma ofiar, nie ma.
          • aniani7 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:58
            Nie musi wiedzieć. Zapytałam tylko po to, żeby sprawdzić, czy to tylko specjalistka była kiepska, czy też wstrzykuje gorsze preparaty.
            Bałabym się infekcji, szybciej zaczęła zakładać maseczkę, że niby jestem trochę przeziębiona i nie chcę zarażać.
    • astomi25 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 05:29
      Rzadko bywam wredna ale niestety, efekt kaczki ci wyszedl. sad
      Dlaczego sobie to robisz? Kazde usta nawet te w zaniku beda wygladaly lepiej niz zle zrobione napompowane. Zawsze jak widze kobiete z takimi ustami, to sobie zadaje pytanie, borze szumiasty kobieto, dlaczego sobie to robisz?
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 02.02.24, 05:52
        astomi25 napisała: Zawsze jak widze kobiete z takimi ustami, to sobie
        > zadaje pytanie, borze szumiasty kobieto, dlaczego sobie to robisz?
        >

Kochana odpowiedź jest prosta bo mają nadzieję że usta wyjdą lepiej niż wąskie naturalne.
        Ja znam wiele kobiet które mają zrobione i wyglądają super ja sama rok temu miałam lepiej więc jednak efekt zależy też od tego co robi.Wiec następnym razem zamiast myśleć dlaczego ktoś to robi zastanów się dlaczego wybrał zła specjalistkę
        • astomi25 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 06:26
          No wiec dlaczego taka wybralas?
          Piszesz ze to nie twoj pierwszy zabieg?
    • maszkaroni Re: Moje usta -foto 02.02.24, 06:49
      Okropnie to wygląda. Dlaczego kobiety same się oszpecają?
    • anilorak174 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 07:33
      Po co sobie to robisz? Co było nie tak z twoimi ustami, że wybrałaś dziób?
      Nie wiem po co babki robią sobie taką krzywdę, czas i tak was dopadnie.
      • wunder-gaffe Re: Moje usta -foto 02.02.24, 07:35
        anilorak174 napisała:
        > Nie wiem po co babki robią sobie taką krzywdę,

Bo nie są mądre a wręcz odwrotnie.
    • szarmszejk123 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:42
      Kurde, ale jesteście wredne.
      Dlaczego wybrałaś dziób? Przecież właśnie nie wybrała! Martwi się że spieprzyli jej usta i będzie zmuszona chodzić z dziobem...
      Autorko, nie znam się na tym kompletnie ale trzymam kciuki żeby udało ci się bezboleśnie pozbyć dzioba❤️
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 02.02.24, 13:12
        szarmszejk123 napisał(a):

> Kurde, ale jesteście wredne.
        > Dlaczego wybrałaś dziób? Przecież właśnie nie wybrała! Martwi się że spieprzyli
        > jej usta i będzie zmuszona chodzić z dziobem...
        > Autorko, nie znam się na tym kompletnie ale trzymam kciuki żeby udało ci się be
        > zboleśnie pozbyć dzioba❤️

Dziękuję jednak istnieją emamy które wiedzą co to empatia
    • nini6 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 08:53
      No nie wygląda to dobrze, to nie jest opuchlizna po zabiegu tylko preparat podany w złe miejsce.
      POlecam Ci SHE w Poznaniu, dr Ciążkowska robi piękne, naturalne usta.
      • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:03
        Haha, az sobie weszłam i pooglądałam te „naturalne” usta. O ile jeszcze na zdjęciu czasem nie wyglądają tak zle, to w realu zawsze to widać. Zawsze. Bo człowiek to nie odbicie w lustrze.
        I mi nic do tego, niech sobie każda robi co chce, ale ciągłe pisanie o tym naturalnym efekcie jest po prostu szkodliwe. Codziennie mijam co najmniej kilkanaście tych „naturalnych” efektów (takie miasto, taka dzielnica) i jestem więcej niż pewna, że one o sobie też mówią, że to niemal jak sama natura by chciała
        • wirl Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:29
          dreg13 napisała:

> ale ciągłe pisanie o tym
          > naturalnym efekcie jest po prostu szkodliwe.

Zgadzam się !!!!!!
          Naturalne usta to były przed zabiegiem, niestety uncertain
        • nini6 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:37
          Bo widzisz, na zdjęciu widzisz usta zrobione fachowo i dobrze, na ulicy te od kiepskich wykonawców, w takiej dzielnicy, tanio.
          I tak, dobrze zrobione usta są naturalne i nieprzerysowane.
          • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:53
            nini6 napisała:

> Bo widzisz, na zdjęciu widzisz usta zrobione fachowo i dobrze, na ulicy te od k
            > iepskich wykonawców, w takiej dzielnicy, tanio.
            > I tak, dobrze zrobione usta są naturalne i nieprzerysowane.

Pokaż mi jedne zrobione usta, które wyglądają naturalnie.
            To tak samo jak te mityczne "naturalne brwi".
            • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:57
              Ach, te „naturalne” brwi w „naturalnych” kolorach. I jeszcze „naturalne” rzęsy, no prawie jak swoje smile
              • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:59
                Rzęsy to pikuś, odrosną. Ale brwi, usta, wypełniacze - na własne życzenie babki się oszpecają, i to na twarzy! No niepojete to dla mnie jest.
            • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:19
              Było wiele razy na forum, nawet swoje pokazywałam. Uważam, że wyglądają naturalnie, wręcz liczyłam na bardziej spektakularny efekt.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,176350911,176350911,Ktora_powiekszala_usta_.html?p=176359254
            • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:32
              Nie muszę jeszcze nic robić z ustami, ale mogę pokazać rzęsy jak gąsienice, brwi wytatuowane jak czarne krechy i skórę wokół oczu zniszczoną botoksem
              • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:35
                Bardzo ładne brwi i rzęsy. Czy brwi to faktycznie tatuaż??
                • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:47
                  Brwi to microblanding (prawdopodobnie od problemów z tarczycą bardzo przerzedziły mi się brwi, a kiedyś były ok - po zabiegu to są dokładnie „moje brwi” takie jak je pamiętam), rzęs nie miałam nigdy widocznych, to co jest na zdjęciach to metoda 3-5 do 1, czyli w teorii powinno być przerysowane. Ale moja kosmetyczka robi to tak, że zapominam, że to nie moje rzęsy.

Nie robię żadnego makijażu, rano pod prysznicem myję twarz, przeczesuję rzęsy i brwi szczoteczką, nakładam serum i krem z filtrem i jestem gotowa.
                  • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:55
                    A mogłabyś dać namiar na osobę od brwi, jeśli w Warszawie? Bardzo mi się ten efekt podoba.
                    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:50
                      Trójmiasto, niestety. Ale przejrzyj ig, metoda microblanding jest coraz bardziej popularna i na ig migają mi dobre prace z całej Polski.
                      • kk345 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:02
                        geez_louise napisała:

> metoda microblanding jest coraz bardzie
                        > j popularna

*microblading.
                      • armamagedon Re: Moje usta -foto 03.02.24, 12:40
                        Geez, czy mogłabyś podać namiary?
              • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:42
                Obok jest wątek o paleniu, że palacze nie czują smrodu fajek. Niektórzy niepalacze zresztą też.
                To nie jest jakiś straszny zarzut, że to widać. Co się komu podoba. Ale ty od dawna masz totalnie skrzywione spojrzenie, bo się tym zajmujesz. I może to wygląda ładnie, może nie jest przejaskrawione, ale mimo to człowiek z inną optyką widzi, że jednak coś tu nie pasuje naturalnie (nawet jeśli naturalnie jest gorzej i brzydziej). I nie mówię tu o tym zdjęciu, bo zdjęcie jest płaskie.

Zdjęcie nie pokazuje mimiki. Nie pokazuje ruchu ust. I te teksty „no nie widać, jak naturalne” robią szkodę, bo niektórzy naprawdę w to wierzą.
                • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:50
                  dreg13 napisała:

> Ale ty od d
                  > awna masz totalnie skrzywione spojrzenie, bo się tym zajmujesz. I może to wyglą
                  > da ładnie, może nie jest przejaskrawione, ale mimo to człowiek z inną optyką wi
                  > dzi, że jednak coś tu nie pasuje naturalnie (

Dokładnie tak.
                • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:59
                  Tusz do rzęs i błyszczyk też tropisz? Ma być ładnie i naturalnie i spokojnie ten efekt da się uzyskać. Co do tego że widać wypełnienia w ustach / wiele zawziętych tropicielek sądzi, że moje są wypełniane.
                  • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:01
                    geez_louise napisała:

> Tusz do rzęs i błyszczyk też tropisz? Ma być ładnie i naturalnie i spokojnie te
                    > n efekt da się uzyskać. Co do tego że widać wypełnienia w ustach / wiele zawzię
                    > tych tropicielek sądzi, że moje są wypełniane.
                    >

Wiesz co, dla mnie to jest trochę jakiś rodzaj obciachu - sztuczne cycki, sztuczne paznokcie, sztuczne brwi, włosy, rzęsy i co tam jeszcze. Klimat akryli na paznokciach, wiadomo, że można to zrobić subtelniej, ale nikt mnie nie przekona, że doczepy są naturalne czy eleganckie.

Czy ładne, to kwestia gustu, wiadomo.
                    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:09
                      Swoje hybrydowe paznokcie już też wklejalam. Nawet największe piewczynie naturalności nie miały się do czego przyczepić.
                      • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:11
                        Hybryda jako lakier do paznokci jest spoko, wygląda jak lakier, a nie jak doklejony kawałek paznokcia.

No i przecież NATURALNOŚĆ nie jest obowiązkowa wink Można lubić, można nie lubić.
                        • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:13
                          Jak miałam bardzo osłabione albo jeden mi się złamał, to były przedłużane i wzmacniane akrylem, tez nic nie było widać.
                          • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:59
                            geez_louise napisała:

> Jak miałam bardzo osłabione albo jeden mi się złamał, to były przedłużane i wzm
                            > acniane akrylem, tez nic nie było widać.
                            >

No nie, nie wmówisz mi, że hybrydy czy akrylu nie widać. Widać. Sama przez 15 lat non stop mialam hybrydę na paznokciach, najczęściej ostatnio samą bazę i top, ale to też widać.

Nie mówię, że wygląda to źle, ale owszem, widać różnicę.
                            • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:02
                              Ale co w tym złego, że widać różnicę, skoro ładnie? Paznokcie pomalowane zwykłym lakierem na czerwono też nie są naturalne - w naturze taki kolor paznokci nie występuje.
                              • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:04
                                taje napisała:

> Ale co w tym złego, że widać różnicę, skoro ładnie? Paznokcie pomalowane zwykły
                                > m lakierem na czerwono też nie są naturalne - w naturze taki kolor paznokci nie
                                > występuje.
                                >

Ależ nic w tym złego nie ma. Czerwone paznocie też nie są klasycznie eleganckie, ale bywają bardzo ładne.
                            • arabelax Re: Moje usta -foto 02.02.24, 19:26
                              I przez 15 lat nie doszłaś do wniosku, że obciachowo wygladasz?

mamkotanagoracymdachu napisała:

>
                              > No nie, nie wmówisz mi, że hybrydy czy akrylu nie widać. Widać. Sama przez 15 l
                              > at non stop mialam hybrydę na paznokciach, najczęściej ostatnio samą bazę i top
                              > , ale to też widać.
                              >
                              > Nie mówię, że wygląda to źle, ale owszem, widać różnicę.
                              >
                              >
                      • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:21
                        Nawet największe piewczynie naturalności nie miały się do czego przyczepić.

Zgłaszam we własnym imieniu, że miały, tylko się nie przyczepiły.
                        • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:30
                          Naprawdę nie trzeba było się hamować, tylko wkleić swoje obok i pokazać jak powinnam pielęgnować dłonie.
                          • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:34
                            Ale co mnie obchodzi jak powinnaś pielęgnować dłonie? Pielęgnuj jak chcesz, nie moja sprawa. Odnoszę się do tego co napisałaś: Nawet największe piewczynie naturalności nie miały się do czego przyczepić.
                            Otóż jako piewczyni naturalności miałabym się do czego przyczepić, tzn. nie uważam Twoich paznokci za wyglądające naturalnie. Ale to żeTobie lub komuś innemu się podobają jest mi całkowicie obojętne.
                            • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:39
                              Skoro pamietasz moje paznokcie po takim czasie, to musiały zrobić wrażenie 🙂
                              • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:42
                                Cóz, istotnie sad
                    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:27
                      Silikonowych piersi widuję dużo i naprawdę się zastanawiam, co trzeba mieć w głowie, żeby pisać o obciachu. Większość kobiet ma dobrej wielkości, ładnie zrobione implanty i na pewno lepiej się czują od kobiet z nieładnym/zniszczonymi biustami. A tych cierpiących z powodu nieakceptowania swoich piersi jest mnóstwo. Gdyby plastyka piersi nie wiązała się z ryzykiem, bólem i kosztami, to podejrzewam, że zwolenniczek naturalności zostałoby 5%
                      • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:39
                        Aha…
                        Mam niezbyt już piękny biust. Tyłam i chudłam ciążowo, karmiłam. Wyjściowo też było pewnie średnio. Ale jestem bardzo zadowolona, gdyż uważam swój nieładny/zniszczony biust za bardziej seksowny niż każdy sztuczny. Każdy sztuczny biust (nawet trochę widoczniej, odrobinę), nawet najpiękniejszy, kojarzy mi się z manekinem na wystawie. Piękne cycki, ale zero seksu.

Mam nieładny/zniszczony biust i jestem więcej niż pewna, że lepiej się z nim czuję od wielu z implantami, bo nie zmieniłabym w nim niczego. A te z implantami zawsze szukają czegoś kolejnego, co im nie pasi. Dlatego właśnie je widujesz, prawda? Mnie nie masz szansy zobaczyć.
                        Bo ja, gdybym sobie avatara robiła, to zrobiłabym go 1 do 1. Tak, nieatrakcyjnego według ciebie.

Twoje teksty są po prostu szkodliwe.
                        • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:42
                          Dreg, masz straszny problem ze sobą i dlatego tak się rzucasz w tym wątku.
                          • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:47
                            Geez - fanka poprawiania siebie, udowadniająca zdjęciami, że nie widać poprawek - bez problemów,
                            Ja - bez poprawiania swojego ciała, akceptująca to, co mam - mam problem 😂
                            • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 17:00
                              dreg13 napisała:

> Geez - fanka poprawiania siebie, udowadniająca zdjęciami, że nie widać poprawek
                              > - bez problemów,
                              > Ja - bez poprawiania swojego ciała, akceptująca to, co mam - mam problem 😂

Masz problem, bo łazisz za osobami, które sobie coś poprawiają i próbujesz podgryzać. A potem wychodzą te nieszczęsne wyciągnięte biusty. Serio, zoperuj. Jak nie pogodziłaś się ze swoim wyglądem do tej pory, to już lepiej nie będzie.
                              • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 17:28
                                geez_louise napisała:

Jak
                                > nie pogodziłaś się ze swoim wyglądem do tej pory, to już lepiej nie będzie.
                                >

U ciebie też lepiej już nie będzie. Jak wpadniesz na pomysł, że wszystko z czym natura nie była łaskawa, da się poprawić, to zaczniesz co najwyżej przypominać dziwnego aliena. Ani ładniej, ani młodziej. Sorry, ale już nie wiem, co gorsze.
                              • m_incubo Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:00
                                Wklejałaś tu kiedyś swoją fotę. Cóż, nie dziwię się twojej potrzebie poprawiania, ale może skup się na tym, co jeszcze możesz naprawić, a odstosunkuj się od normalnych kobiet, akceptujacych siebie w wersji bez poprawek.
                                • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:10
                                  Ja wklejalam swoją fotę? To nie pamietam którą. A mogły być skrajnie różne.

Nie, kobiety czepiające się sztucznych rzęs nie są ani normalne, ani akceptujące.
                                  • wirl Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:20
                                    Sztuczne rzęsy to nic.
                                    Napompowane usta czy okrągłe kule w miejscu piersi - to jest porażka uncertain
                                    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:24
                                      wirl napisała:

> Sztuczne rzęsy to nic.
                                      > Napompowane usta czy okrągłe kule w miejscu piersi - to jest porażka uncertain

No jak można się tak oszpecać!
                                      • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:31
                                        Nooo, oszpecenie jak cholera! Lepsza przecież całkowicie płaska klatka u dorosłej kobiety.
                                      • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 20:42
                                        geez_louise napisała:

> wirl napisała:

> No jak można się tak oszpecać!

No cóż, Jane Birkin też nie miała praktycznie biustu, a uchodziła za ikonę i symbol seksu. Więc nawet jak któraś zrobi sobie plastikowe cycki na wymiar z katalogu, to atrakcyjności sobie jeszcze tym nie kupi, bo nie w tym należy jej szukać.
                                  • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 20:39
                                    geez_louise napisała:

> Nie, kobiety czepiające się sztucznych rzęs nie są ani normalne, ani akceptując
                                    > e.

Zabrania ci ktoś tego robić? Więc noś sobie na zdrowie. Nienormalnym to jest jednak dla mnie zabranianie komuś, co ma na ten temat myśleć. Dla mnie to infantylna żenada, nawet jakby wyglądało jak z bajki Disneya, gdzie zresztą zostać powinno, bo to taki plastikowy świat.
                                    • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 21:15
                                      A ja się nie czepiam rzęs, bo serio - co mnie to w sumie obchodzi? Czepiam się tylko tego „jak naturalne”. Bo to jest szkodliwe, bo kobiety w to wierzą.

I może to nawet wyglądać ok, tak samo jak pomalowane rzęsy, pomalowane usta, pomalowane paznokcie. Ale nikt nie mówi, że pomalowane na czerwono paznokcie wyglądają jak naturalne, czyli że ludzie rodzà się z czerwonymi paznokciami. I jak powiem, że widuję sporo pomalowanych paznokci i to widać, że one są pomalowane, to się nie znam absolutnie, bo dobrze pomalowane na czerwono wyglądają tak, jakby je natura stworzyła.

Były tu też wątki o podkładzie, że dobrego nie widać. A przecież to zawsze widać. Wygląda się może i fantastycznie, ale jednak widać, że ten podkład jest. No nie róbmy z siebie debili.
                        • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:59
                          Podążając tą logiką - osoby wybielające zęby czy robiące sobie licówki/bonding też są niehalo i podejrzane bo nie akceptują swojego uśmiechu. A żółte i krzywe zęby są bardziej seksowne niż proste i białe. Po co usuwać z twarzy włókniaki czy znamiona skoro naturalnie wyrosły i niczemu nie zagrażają? Po co farbować włosy - jak farba się wypłukuje i widać odrosty, każdy przecież widzi, że to nie jest naturalny kolor. We wszystkim jest wskazany umiar, i w poprawkach, i w celebrowaniu naturalności.
                          • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:03
                            taje napisała:

Po co farbować w
                            > łosy - jak farba się wypłukuje i widać odrosty, każdy przecież widzi, że to nie
                            > jest naturalny kolor.

No ale biorąc ten przykład - chyba przyznasz, że kolor jak najbardziej zbliżony do naturalnego (niekoniecznie naturalnego autorki, ale naturalnie występującego u ludzi wink ) zawsze będzie bardziej elegancki niż wariacje w okolicach żółtka / granatu / pomarańczu.

To samo z licówkami i resztą - wygląda to dobrze jak naśladuje naturę, nawet jeśli naturalnym pięknem ta konkretna osoba nie została obdarzona. Można zrobić cycki tak, że nie widać nic (czuć, ale nie widać).
                            • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:15
                              No właśnie o tym piszę, że umiar wskazany. Naturalność jako wartość sama w sobie w oderwaniu od aspektu estetycznego jest zdecydowanie przereklamowana. To z czym się nie zgadzam, a co pojawia się w wypowiedziach w tym wątku, to założenie, że liczy się tylko naturalne wrodzone piękno (to dopiero piękny przykład dyskryminacji). Plus argument z równi pochyłej, że jak poprawisz jedno to stajesz się automatycznie ofiarą medycyny estetycznej.
                        • wirl Re: Moje usta -foto 02.02.24, 13:29
                          dreg13 napisała:

> nawet najpiękniejszy, kojarzy mi się z manekinem
                          > na wystawie. Piękne cycki, ale zero seksu.

Mam podobne skojarzenia.
                • mandre_polo Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:05
                  dreg13 napisała:

>
                  > Zdjęcie nie pokazuje mimiki. Nie pokazuje ruchu ust. I te teksty „no nie widać,
                  > jak naturalne” robią szkodę, bo niektórzy naprawdę w to wierzą.

Podpiszę się
              • shellyanna Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:43
                Piekne brwi i rzęsy.
              • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:49
                geez_louise napisała:

> Nie muszę jeszcze nic robić z ustami, ale mogę pokazać rzęsy jak gąsienice, brw
                > i wytatuowane jak czarne krechy i skórę wokół oczu zniszczoną botoksem

Ale te rzęsy nie wyglądają jak naturalne. Są takie regularne. Widać, że doklejone. Więc można uznać je nawet za ładne, jak ktoś lubi taki efekt, ale naturalne to nie jest.
                Na brwiach tego akurat u ciebie nie widać, ale zdjęcie nie jest specjalnie wyraźne i może faktycznie robił ktoś z dobrą ręką. Ale jesteś z branży więc wiesz u kogo co robić, większość kobiet zdaje się na łaskę czy niełaskę różnych partaczy i odpowiednio do tego potem wygląda.
                Dla mnie takie rzeczy są stygmatyzujące. Raz na imprezę wygłupić się i dokleić rzęsy i domalować brwi, ok, ale chodzić tak do pracy i uchodzić za poważną, pewną siebie osobę? Nie dla mnie. Tak samo jest z ustami, wypełniaczami i podobnymi rzeczami.
                • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:03
                  Nie są regularne, bo to metoda „glammy mess”. Każda rzęsa jest innej długości. Moje rzęsy są bardzo jasne i maja długość max 5 mm. Tak to właśnie „widać”.
                  • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 14:40
                    geez_louise napisała:

> Nie są regularne, bo to metoda „glammy mess”. Każda rzęsa jest innej długości.

Może i rzęsy są różnej długości, ale pewny schemat się powtarza, dłuższe przeplatają się z krótszymi i to wygląda nienaturalnie.
                    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:44
                      Bo naturalne rzęsy rosną wszystkie równe?
                      • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 17:35
                        geez_louise napisała:

> Bo naturalne rzęsy rosną wszystkie równe?
                        >

Nie są równe. Ale zwykle w wewnętrznym kąciku są krótsze i delikatniejsze, a w zewnętrznym sporo dłuższe i mocniejsze. Ty masz takie regularne, wymodelowane firanki. Nie napisałam, że to brzydkie, ale to nie natura. I to widać.
                        • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 17:44
                          Mam krótsze i delikatniejsze w wewnętrznym kąciku i dłuższe na środku. Przy zewnętrznym kąciku są znów nieco krótsze, bo małe i głęboko osadzone oczy tego potrzebują.

No jak nie kombinujesz, tak nie wychodzi. Mam świetnie zrobione sztuczne rzęsy i moje oczy wyglądają z nimi 10x lepiej niż z moimi naturalnymi rzęsami.
                          • snakelilith Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:00
                            geez_louise napisała:

> Mam krótsze i delikatniejsze w wewnętrznym kąciku i dłuższe na środku.

Widzę przecież jakie masz. I dłuższe zaczynają się już dosyć szybko przy wewnętrznym kąciku i te długie są mniej więcej takie same na całej lini oka.
                            Więc jak nie kombinujesz, wygląda nienaturalnie. Szczególnie przy głęboko osadzonych oczach.
                            Ale skoro uważasz, że są świetne, to sobie uważaj.
                            • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 22:53
                              Serio myślisz, że przeciętny obserwator zauważy, że rzęsy Geez-louise są "nienaturalne"?? Jestem w 100% przekonana, że jedyną reakcją - jeśli w ogóle - będzie konstatacja, że ładne ma rzęsy. Albo nawet nie, że rzęsy, tylko, że ładne oczy. Ludzie nie zwracają uwagi na szczegóły typu regularność rzęs, tylko liczy się ogólne wrażenie. Ale nawet gdyby ktoś zauważył, że rzęsy nie są naturalne tylko zagęszczane, to co z tego, skoro efekt końcowy jest dobry? Dokładnie ten sam argument co z wybielanymi zębami versus te naturalnie szlachetnie żółte - niekoniecznie to co naturalne zawsze jest ładniejsze.
                          • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:33
                            Też lubiłam ten efekt mess na rzęsach, ładnie wygląda. Jednak po latach noszenia zrezygnowałam ze sztucznych, miałam dość tego, że z własnych rzęs zostały ogryzki.
              • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:57
                No ale przeceż te rzęsy widać od razu, masz linię swoich krótszych o milimetr i potem takie pojedyncze dłuższe sztuczne.

Brwi nie wiem, zdjęcie jest niewyraźne, ale na żywo trzeba być slepym, żeby nie odróżnić włosków na skórze od TATUAŻU.
                • arabelax Re: Moje usta -foto 02.02.24, 19:39
                  nie jest tak. przez kilka lat chodzilam z na fitness z dziewczyną, ktra mialazrobine brwi jakas metoda piórkową czy jakoś tak. to było dawno temu. miala swoje bardzo przerzedzone. nie widzialam tego przez kilka lat, dopiero jak mi powoedziala i przyjrzałam się.
                  A ślepa nie jestem.

>
                  > Brwi nie wiem, zdjęcie jest niewyraźne, ale na żywo trzeba być slepym, żeby nie
                  > odróżnić włosków na skórze od TATUAŻU.
                  >
          • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:56
            Ja widze te fachowe i drogie również w pracy i pod szkołą dzieci. I na zajęciach dodatkowych. I w galerii handlowej. Takie miasto i taka dzielnica, że najbiedniejsi tu nie mieszkają.
            W dodatku polecasz kogoś mega fachowego, a na zdjęciach tam po prostu widać. Nie jest to efekt kaczki albo rozlania, ale widać od razu.
            • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:48
              Jejku, ale czy nie umiesz przyjąć tego, że często kobiety WOLĄ sztuczny efekt? Takie upodobania i to nie ma nic wspólnego z bańką, zarobkami, wykształceniem. Spotkasz kasjerki z mocnymi brwiami i rzęsami xxl, spotkasz prawniczki i lekarki.
              • dreg13 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:07
                I niech sobie wolą, ich prawo.
                Szkodliwe jest natomiast twoerdzenie, że ten sztuczny efekt jest tak naturalny, że absolutnie nie widać poprawiania. I dużo bardziej szkodliwe twierdzenie, że te poprawione czują się w swoim ciele lepiej, a te niepoprawione gorzej.

A to dlatego, że o ile mi, starej babie już, to wisi, to nie wisi nawet dziewczynkom w PODSTAWOWCE. Tak, nawet 8-latki rozprawiają o powiększaniu tego i owego. Doszukują się krzywych i wąskich ust. Sztuczne i długie pazury u 13-latek zaczynają być normą, bo bez tego „brak pewności siebie”.

A piewcy tego zacierają ręce, bo branża „bjuti” zarabia kokosy. Widać to po naczelnej naganiaczce na tym forum. „Piękne, takie jak naturalne, lepsze i szczęśliwsze”.
                • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:10
                  dreg13 napisała:

> I niech sobie wolą, ich prawo.
                  > Szkodliwe jest natomiast twoerdzenie, że ten sztuczny efekt jest tak naturalny,
                  > że absolutnie nie widać poprawiania. I dużo bardziej szkodliwe twierdzenie, że
                  > te poprawione czują się w swoim ciele lepiej, a te niepoprawione gorzej.
                  >
                  > A to dlatego, że o ile mi, starej babie już, to wisi, to nie wisi nawet dziewc
                  > zynkom w PODSTAWOWCE. Tak, nawet 8-latki rozprawiają o powiększaniu tego i oweg
                  > o. Doszukują się krzywych i wąskich ust. Sztuczne i długie pazury u 13-latek za
                  > czynają być normą, bo bez tego „brak pewności siebie”.
                  >
                  > A piewcy tego zacierają ręce, bo branża „bjuti” zarabia kokosy. Widać to po nac
                  > zelnej naganiaczce na tym forum. „Piękne, takie jak naturalne, lepsze i szczęśl
                  > iwsze”.

Podpisuję się nieuhybrydowioną ręką!!
                  • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:19
                    Ja też.
                  • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:36
                    Częściowo się zgadzam. Grubą przesadą jest, że dziewczynki pod wpływem tiktoka itp. zaczynają marzyć o poprawkach i to widać na ulicach, coraz młodsze nastolatki z pazurami, rzęsami. Z drugiej strony medycynę estetyczną i chirurgię można wykorzystać dobrze i pozbyć kompleksu- odstające uszy u dzieci choćby, korekta nosa powypadkowego, powiększanie biustu w przypadku jego niedorozwoju lub asymetrii. Czasami defekty urody naprawdę wpływają na psychikę młodej osoby i jak pozwala na to zdrowie i są środki, dlaczego się męczyć?
                  • arabelax Re: Moje usta -foto 02.02.24, 19:41
                    Ale 15 lat latałas na hybrydę 😅

>
                    > Podpisuję się nieuhybrydowioną ręką!!
                    >
                    >
                    • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 20:35
                      arabelax napisał:

> Ale 15 lat latałas na hybrydę 😅
                      >
                      > mamkotanagoracymdachu napisała:
                      >
                      > >
                      > > Podpisuję się nieuhybrydowioną ręką!!
                      > >
                      > >

No latałam, nie mogę uwierzyć jaką głupią byłam, że dawałam sobie wmówić, że niepomalowane pazury to „niezadbane”.
                      • arabelax Re: Moje usta -foto 02.02.24, 23:01
                        To strasznie długo ci to zajęło.
                • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:23
                  >A piewcy tego zacierają ręce, bo branża „bjuti” zarabia kokosy. Widać to po naczelnej >naganiaczce na tym forum. „Piękne, takie jak naturalne, lepsze i szczęśliwsze”.

Wiesz, ten argument miałby sens, gdyby Geez-louise poprawki innym wciskała (i na tym zarabiała), prywatnie uważając je za szkodliwe. Skoro sama stosuje na sobie zabiegi, z jak widać dobrym rezultatem, to chyba jest konsekwentna w tym co sama robi i co innym poleca?
                  • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:28
                    taje napisała:

> >A piewcy tego zacierają ręce, bo branża „bjuti” zarabia kokosy. Widać to p
                    > o naczelnej >naganiaczce na tym forum. „Piękne, takie jak naturalne, lepsze
                    > i szczęśliwsze”.
                    >
                    > Wiesz, ten argument miałby sens, gdyby Geez-louise poprawki innym wciskała (i n
                    > a tym zarabiała), prywatnie uważając je za szkodliwe. Skoro sama stosuje na sob
                    > ie zabiegi, z jak widać dobrym rezultatem, to chyba jest konsekwentna w tym co
                    > sama robi i co innym poleca?
                    >
                    >

A jakie to niby ma znaczenie? Tym gorzej, że stosuje.
                    • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:38
                      Dlaczego tym gorzej? Co złego w zabiegach medycyny estetycznej? Zawsze w różnych kulturach kobiety stosowały różne zabiegi upiększające, w tym te ingerujące w ciągłość skóry (choćby piercing), ba nawet malowanie paznokci nie jest naturalne. To co jest w ofercie zależy od danej kultury, poziomu zamożności społeczeństwa i postępu medycyny.
                      • mandre_polo Re: Moje usta -foto 02.02.24, 20:32
                        taje napisała:
                        To co jest w ofercie zależy od danej kultury, poziomu zamożności społeczeńs
                        > twa i postępu medycyny.
                        >

Nieprawda. Francuski nie są biedniejsze a nie robią hybrydy i fryzury która trzeba strzyc co miesiąc. Mają inne priorytety i wzorce
                        • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 20:41
                          Hybrydy faktycznie nie robią tak często jak Polki ale, tak jak pisałam, to kwestia danej kultury. W Polsce wciąż jest większy nacisk na to, że kobieta ma być „zrobiona”.
                          • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 21:18
                            taje napisała:

> Hybrydy faktycznie nie robią tak często jak Polki ale, tak jak pisałam, to kwe
                            > stia danej kultury. W Polsce wciąż jest większy nacisk na to, że kobieta ma być
                            > „zrobiona”.
                            >

Im dalej na wschód przecież, tym ten nacisk większy.
                            • mamkotanagoracymdachu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 21:21
                              Co jest mocno związane z rolą kobiety w społeczeństwie, im bardziej pozycja kobiet opiera się o wygląd, tym presja na cycki, pazury, usta i inne doczepy większa.

W społeczeństwach, gdzie rola kobiet i mężczyzn jest równiejsza na rynku pracy, kobiety nie muszą aż tak się „starać”.
                              • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 21:36
                                Pełna zgoda. Co nadal nie oznacza, że jest coś złego czy prymitywnego w korzystaniu z medycyny estetycznej, a tak się tu to próbuje przedstawić.

Mnie to niestety wygląda na swoisty klasizm - próba odcięcia się od tych prostackich przedstawicielek klas nieinteligenckich, które, żeby złapać bogatego misia muszą robią sobie sztuczne cycki, rzęsy jak gąsienice i usta karpia. Nie to co kobiety emanujące wrodzonym seksapilem, nawet bez piersi i porażające otoczenie wysokim IQ i erudycją.
                                • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 22:35
                                  Na przykładzie tego sporu o poprawianie urody bardzo dobrze widać, jak u nas jest jeszcze zakorzenione to myślenie, że kobieta robi coś dla faceta, dzięki poprawionej urodzie chce złowić bogacza. Często można przeczytać: a mój mąż mnie akceptuje naturalną, nie muszę się dla nikogo przerabiać. Jakby naprawdę kobieta sama z siebie po prostu nie mogła mieć chęci na zmianę wyglądu czy chirurgiczną ingerencję.
                                  • mandre_polo Re: Moje usta -foto 03.02.24, 08:56
                                    Powiedziałabym że wynika z braku pewności siebie i checi podkreślenia swojej indywidualności. Kobiety francuskie noszą rzeczy stare i nowe połączone w sposób wyjątkowy. To nie zabiegi medycyny estetycznej stanowią o ich atrakcyjności.
                                    Obserwuje na IG holenderke która pokazuje swoje ciało zmienione z wiekiem, kładzie sama kolor na włosy, układa je, robi stylizacje ubrań na dany dzień a efekt końcowy kiedy wychodzi z domu jest mega
                                    • arabelax Re: Moje usta -foto 03.02.24, 10:12
                                      wyslij link, bo z chęcią obejrzę.
                                      • mandre_polo Re: Moje usta -foto 03.02.24, 11:03
                                        And.bloom
                                • snakelilith Re: Moje usta -foto 03.02.24, 10:25
                                  taje napisała:

>
                                  > Mnie to niestety wygląda na swoisty klasizm -

Jestem już bardzo dużą dziewczynką i wiem, że nie tylko poglądy, ale również IQ nie są u wszystkich takie same. Przyzwyczaiłam się i nie mam zamiaru z tym walczyć, to skazane z góry na niepowodzenie. Nie lubię tylko, gdy ten cały trash z getta i branży porno, bo stamtąd to pochodzi, uznaje się za normę i wzór dla współczesnej kobiety.
                                  Nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś uzna, że to dla niego jest ważne. Ja sama też pozwalam sobie na moje widzimisię i jestem zdania, że w wycieniowanych, punkowych włosach wyglądam lepiej niż w gładkiej topielicy, albo sklonowanym seksi bobie z lokami, choć dla dziuń z dużą potrzebą podobania się średniakom będę miała brokuła na głowie. So what. Myśli są ciągle jeszcze wolne, każdy ma prawo do swojego zdania. Także do identyfikacji ze swoimi wzorami estetycznymi i odbierania tych odmiennych jako obciachowych.
                                  • mandre_polo Re: Moje usta -foto 03.02.24, 11:02
                                    Również inteligencja nie oznacza lepszego życia, tworzenia relacji z bliskimi
                                  • taje Re: Moje usta -foto 03.02.24, 11:13
                                    >Nie lubię tylko, gdy ten cały trash z getta i branży porno, bo stamtąd to pochodzi, >uznaje się za normę i wzór dla współczesnej kobiety.

Ależ nikt tego za normę społeczną nie uznaje - ta estetyka przerysowania i podkreślania seksualności funkcjonuje w określonej bańce społecznej, od której inna bańka próbuje się odciąć, przy okazji fetyszyzując naturalność. Zauważ, że sama odrzucasz jakiekolwiek poprawki niezależnie od efektu końcowego - nieistotne czy rzesy Geez_louise są ładne, ważne, że nie są naturalne. Oczywiście masz do tego prawo jak każdy inny, ale nie jest to dyskusja tylko o estetyce, tylko prędzej o kodach kulturowych.

Ja to nawet do pewnego stopnia rozumiem - jestem podobnie dogmatyczna w kwestiach wnętrzarskich i na przykład nie potrafię się przemóc, żeby użyć materiału udającego inny - jeśli drewno to drewno, a nie panele czy płytki drewnopodobne, jeśli marmur to marmur, a nie płytki imitujące marmur. Mam wewnętrzny opór przed imitacjami, który jednak przyznaję nie jest do końca racjonalny i komplikuje mi życie. I nikt inny oprócz mnie nie widzi tych subtelności...
                                    • mandre_polo Re: Moje usta -foto 03.02.24, 11:23
                                      Widzi widzi i nie są to subtelności tylko sztuczność, zresztą we wnętrzarskie jest powiedzenie że pierwszy dom dla wroga ze względu na ilość błędów. Dlaczego nie można twierdzić że jest identycznie z wizerunkiem po ingerencji medycyny estetycznej?
                                    • snakelilith Re: Moje usta -foto 03.02.24, 12:41
                                      taje napisała:

Zauważ, że sam
                                      > a odrzucasz jakiekolwiek poprawki niezależnie od efektu końcowego - nieistotne
                                      > czy rzesy Geez_louise są ładne, ważne, że nie są naturalne. Oczywiście masz do
                                      > tego prawo jak każdy inny, ale nie jest to dyskusja tylko o estetyce, tylko prę
                                      > dzej o kodach kulturowych.

Odrzucam je, bo widać, że są nienaturalne i dla mnie są statementem niskiej samooceny. Jakąś taką deklaracją porażki życiowej. Karl Lagerfeld powiedział kiedyś że ktoś, kto nosi na co dzień dresy zamiast spodni stracił kontrolę nad swoim życiem i choć tu nie podzielam jego opinii (też noszę dresy), to dla mnie trwałe poprawki natury są właśnie czymś takim. Ubranie, makijaż, to wszystko można błyskawicznie zmienić, zmyć, dopasować do okazji, nastroju, psychicznego stanu i czasem nawet przymusu (np. społecznego). Ale sztuczne biusty, rzęsy, tatuaże, doczepy włosów, naszprycowane części ciała, liftingi i inne cięcia, to dla mnie no go. Nawet gdyby wyglądało ładnie, choć bardzo często wcale ładnie nie wygląda, a tylko dziwnie, sztucznie i sklonowanie.
                                      • geez_louise Re: Moje usta -foto 03.02.24, 12:50
                                        Statementem niskiej samooceny są twoje wypowiedzi i kilometrowe, zawikłane sprzeczne ze sobą „zasady” piękna, kobiecości, erotyki, dobrego samopoczucia a nawet teraz intelektu.

Jesteś zaburzona w ten sposób co Petarda. Też zaczynasz zawsze od szczerej chęci pomocy, pokazywania mniej rozgarniętym od siebie (oczywista sprawa) kobietom swego światłego przykładu i oceanów miłości, a za chwilę wylewa się ściek, wyzwiska i przepychanka na 500 postów. Wszystko z powodu tej dojrzałości i samoakceptacji.
                                        • snakelilith Re: Moje usta -foto 03.02.24, 18:11
                                          geez_louise napisała:

> Statementem niskiej samooceny są twoje wypowiedzi i kilometrowe, zawikłane spr
                                          > zeczne ze sobą „zasady” piękna, kobiecości, erotyki, dobrego samopoczucia a naw
                                          > et teraz intelektu.

Idź sobie wstrzyknij botoks, albo coś, ale przestań mnie już zanudzać.
                                  • geez_louise Re: Moje usta -foto 03.02.24, 11:36
                                    snakelilith napisała:

> Nie lubię tylko, gdy ten cały trash z
                                    > getta i branży porno, bo stamtąd to pochodzi, uznaje się za normę i wzór dla
                                    > współczesnej kobiety.
                                    > Nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś uzna, że to dla niego jest ważne. Ja sama też
                                    > pozwalam sobie na moje widzimisię i jestem zdania, że w wycieniowanych, punko
                                    > wych włosach wyglądam lepiej niż w gładkiej topielicy, albo sklonowanym seksi
                                    > bobie z lokami, choć dla dziuń z dużą potrzebą podobania się średniakom będę mi
                                    > ała brokuła na głowie. So what. Myśli są ciągle jeszcze wolne, każdy ma prawo d
                                    > o swojego zdania. Także do identyfikacji ze swoimi wzorami estetycznymi i odbi
                                    > erania tych odmiennych jako obciachowych.

Powiedziala pani wystawiająca swoje nagie zdjęcia na forum i proponująca chodzenie do pracy bez biustonosza 🤣

A jak tam Twój kwas hialuronowy, który miałaś kiedyś wstrzyknięty? To inna sytuacja i nic nie było widać, prawda?
                                    • snakelilith Re: Moje usta -foto 03.02.24, 12:23
                                      geez_louise napisała:

> Powiedziala pani wystawiająca swoje nagie zdjęcia na forum i proponująca chodze
                                      > nie do pracy bez biustonosza 🤣
                                      >
                                      > A jak tam Twój kwas hialuronowy, który miałaś kiedyś wstrzyknięty? To inna sytu
                                      > acja i nic nie było widać, prawda?

Po pierwsze, na moich zdjęciu nie było niczego, czego normalny człowiek miałby się wstydzić. Sama natura. Trochę brzucha, trochę biodra, kawałek uda. Nic nie zostało poprawione chirurgicznie.

Po drugie, jedno zdjęcie nagiego brzucha, w jednym wątku w ciągu 13 lat obecności na forum, to faktycznie problem wagi kosmicznej i świadczy o tym, że nie mam żadnych reguł dotyczących tego, jak chcę wyglądać. Ciekawy wniosek, świadczący raczej o twojej inteligencji.

Po trzecie, błąd młodości w postaci wstrzyknięcia sobie czegoś w lwią zmarszczkę, w celu wypróbowania jak to jest i czego nie robię od 20 lat, to faktycznie coś, co ty powinnaś mi wypominać. Przyznam się więc też, że malowałam paznokcie na zielono i ufarbowałam kiedyś włosy na marchewkowo, dziwne eksperymenty estetyczne nie są mi obce, przynajmniej wiem więc o czym piszę. I tak, tego wstrzyknięcia w czoło już po kilku miesiącach nie było widać.

A kobieta bez biustonosza, to kobieta bez biustonosza. Nic specjalnego. U mnie spotyka się na ulicy wcale nie tak rzadko. Także u młodych kobiet, a nie tylko seniorek wspominających czasy hippisów. Ale rozumiem, że w świecie Plastic Fantastic, to nie przejdzie, bo jak natura to tylko poprawiona i tylko w celu erotycznej podniety, a nie dlatego, że komuś bez stanika pod ubraniem (!!!) po prostu wygodnie. Pokazanie otoczeniu, że natura nie zawsze odpowiada wzorom z pornosa wywołuje u niektórych jak widać ciężkie stany lękowe.
                                      • geez_louise Re: Moje usta -foto 03.02.24, 12:41
                                        No oczywiście, że inna sytuacja. A te wszystkie inne baby to głupie i zupełnie nie znają się na erotyce!
                                        • mandre_polo Re: Moje usta -foto 03.02.24, 17:32
                                          Porno i erotyka to nigdy nie były w tej samej szufladzie
                  • 35wcieniu Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:29
                    Na czym ma polegać ta konsekwencja? Podoba jej się to robi, jej sprawa. A przedmówczyni chodziło (jak rozumiem, może błędnie) o szkodliwą narrację, jaka temu towarzyszy.
                    • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 12:43
                      Szkodliwa narracja to odbywa się w mediach społecznościowych i jest skierowana do dzieci i młodzieży, i to jest faktyczny problem (tyle jesteś warty im więcej pieniędzy na siebie wydasz + potrzebujesz drogich kosmetyków + seksualizacja dziewczynek). A nie dzielenie się własnymi doświadczeniami z medycyną estetyczną przez dojrzałe kobiety.
                  • quilte Re: Moje usta -foto 02.02.24, 18:02
                    "Skoro sama stosuje na sobie zabiegi, z jak widać dobrym rezultatem, to chyba jest konsekwentna w tym co sama robi i co innym poleca?"

Przecież to jest element marketingu wink
    • konsternacjax Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:21
      Źle zrobione usta, jak Szczecin to albo dr Bednarek albo dr Wierzbicka.
    • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:26
      Po tak krótkim czasie od zabiegu, jeśli nie było nas w czasie jego wykonywania, to nie można jeszcze stwierdzić, czy to tylko obrzęk, reakcja alergiczna czy migracja kwasu.

Skontaktuj się z lekarzem jak coś Cię martwi, ale generalnie może to nie być nic niepokojącego - jest to umiarkowany obrzęk, który dość często występuje do kilku dni po zabiegu.

Pij wodę, bo wyglądasz na odwodnioną, a po podaniu kwasu hialuronowego trzeba dbać o nawodnienie.
      • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:48
        Po czym poznajesz, że skóra odwodniona?
        • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:35
          Przecież dolna warga jest cała spękana i pełna grudek.
          • taje Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:36
            Pytajacakinga pisze, że zapudrowała z uwagi na siniaki.
            • geez_louise Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:31
              Zapudrowala suchą skórę
    • magda_lena_muc Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:51
      Tez tak wygladalam dzien po. Musisz poczekac jakies 3-4 dni az opuchlizna zejdzie. Trzymam kciuki, zeby bylo jak sobie wymarzylas smile
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:16
        magda_lena_muc napisała:

> Tez tak wygladalam dzien po. Musisz poczekac jakies 3-4 dni az opuchlizna zejdz
        > ie. Trzymam kciuki, zeby bylo jak sobie wymarzylas smile

Dziekuje
    • piataziuta Re: Moje usta -foto 02.02.24, 09:58
      Panie Jezu!
    • alex_vause35 Re: Moje usta -foto 02.02.24, 10:51
      Dzięki.
      Już wiem, co pokazać mojej córce, która planuje już, że z kasy na 18-tkę zrobi sobie usta big_grin.
      • ania_z_zielonymii Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:13
        Jest na fejsie taka grupa - powikłania medycyny estetycznej. Jak chcesz zniechęcić córkę to tam będziesz miała dużo materiału😉
      • waleria_bb Re: Moje usta -foto 02.02.24, 11:52
        Akex, jak ona na te usta się uprze i nic i nikt nie zdoła wybić z głowy pomysłu, niech idzie do lekarza dobrego. Lekarz nie skrzywdzi tak młodej pacjentki, a u kosmetologa może być tragicznie i dziewczyna od 18 r.ż. będzie latać po gabinetach, żeby jej naprawili. Nerwy, wysoki koszt, nie warto.
      • pytajacakinga Re: Moje usta -foto 02.02.24, 16:18
        alex_vause35 napisała:

> Dzięki.
        > Już wiem, co pokazać mojej córce, która planuje już, że z kasy na 18-tkę zrobi
        > sobie usta big_grin.
        >

A córką ci pokaże 10 fotek koleżanek co mają ładnie zrobione .
    • ikoniecikropka Re: Moje usta -foto 02.02.24, 15:14
      W zabiegach "ustnych" jedna rzecz mnie zawsze zastanawia - że kobiety widza lub nie widzą piękna w swoich wargach, natomiast w ogóle się nie zastanawiają nad pięknem/brakiem piękna w swoim głosie i dykcji, które tego rodzaju zabiegi potwornie zniekształcają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka