Dodaj do ulubionych

Plotkarsko - Blue Ivy Carter

09.02.24, 10:16
Ponieważ lubię popkulturę i moje SM o tym wiedzą to mam zalane konta społecznościowe informacjami o występie JayZ. I zdjęciami Blue Ivy.

Ta dziewczynka ma 12 lat. Jest w wieku mojej córki, która wciąż jest bardziej dziewczynką niż panienką na obcasach i w makijażu.
Czy tylko mnie zaskakuje udoroślenie dziewczynki? Może moje zdziwienie wynika z faktu, że moja córka nawet jakby chciała to by nie miała czym wypełnić takiego dekoltu.

Kurczę, strasznie szybko te celebryckie dziewczynki pozują na młode kobiety. Jakoś mi to zgrzyta.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:23
      Po prostu się elegancko wystroiła na imprezę. Bardzo fajnie wygląda w sukience od Vivienne Westwood.
    • runny.babbit Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:36
      Akurat na tym zdjęciu wygląda na swój wiek. Niektóre dziewczyny szybciej zaczynają dojrzewać.
      • furiatka_wariatka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 17:06
        Na prawdę tak uważasz? Wg mnie na tym zdjęciu wygląda na 18-20 lat, a nie na 12. Gdybym miała zgadywac nie wiedząc ile ma lat.
        • geez_louise Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 17:15
          Zdarza się, że 12-latki wyglądają jak dzieci, ale to mniejszość. Większość to „panny”.

sp1ledziny.edu.pl/uczniowie-klas-7-warsztatach-jezykowych-euroweek/

Mając 11 lat osiągnęłam swój maksymalny wzrost, mając 12 miałam już duży biust.

Potem od 16 do 40 roku życia wyglądałam na 25-28 lat.
        • runny.babbit Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 17:38
          Tak uważam, dopiero co miałam dwunastolatkę w domu, widziałam jak wygląda ona i jej koleżanki. W stroju wieczorowym każdy wygląda troszkę starzej, a Blue Ivy nie jest tu ani specjalnie wymalowana, ani wulgarna.
    • a.n.i.a.78 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:41
      u mojego syna w klasie co najmniej dwie 12 - latki tak wyglądały. szybciej dojrzały, wysocy rodzice, nie bez znaczenia też zawód matki związany z branżą beauty.
      • a.n.i.a.78 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:41
        a tak w ogóle to wyładniałasmile
        • alpepe Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:51
          Ale nosek jej zrobią, by nie wyglądała jak jej brzydki ojciec.
          • melisananosferatu Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:17
            Ale po co, ladny ma.
    • alicia033 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:44
      beataj1 napisała:

> Czy tylko mnie zaskakuje udoroślenie dziewczynki?

Zaskakiwać nie zaskakuje, bo dość bagna już wypłyneło z tego środowiska, żeby mieć jakieś złudzeniasad.

> Kurczę, strasznie szybko te celebryckie dziewczynki pozują na młode kobiety. Jakoś mi to zgrzyta.

I słusznie Ci zgrzyta. Bardzo niefajnie się na to patrzy.
    • alibaba098 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 10:52
      Większość rodziców pewnie by zadbała, żeby dziewczynka w tym wieku miała mniejszy dekolt. Bo to on tu najbardziej przyciąga wzrok, a to nieco chore, że w ogóle patrzy się na biust 12-latki i chcąc nie chcą ocenia, jak leży w sukience.
      Ale poza tym wygląda dziewczęco, nie ma jakiegoś przesadnego makijażu czy pazurów, włosy gładkie, sukienka długa. Na co dzień pewnie ubiera się normlanie, jak wczesna nastolatka.
    • kafana Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:00
      Nic nowego
    • elwirahanckok Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:02
      Stara malutka.
    • piataziuta Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:09
      Wygląda ślicznie.
    • melisananosferatu Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:17
      Sliczna jest! I wyglada tu powazniej niz 12 lat. Moja dwunastolatka ostatnio zalozyla sukienke w kwiatki, do tego glany, ramoneske i czokera. Umalowala usta na niebiesko😀 Lata 90te stanely mi przed oczami i plakac mi sie zachcialo, ze to juz nie bejbik, ktorego z luboscia wachalam i calowalam po stopkach. Ech....
    • galaxyhitchhiker Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 11:54
      To jest córka kobiety, która zrobiła karierę na kręceniu skąpo odzianym tyłkiem i gościa, który śpiewa o tym, że kobiety nadają się tylko do kręcenia tyłkiem. Nie ma się czemu dziwić, można tylko współczuć.
      • kropkacom Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 12:45
        I co autorko wątku? Takich odpowiedzi chciałaś?
        • 1matka-polka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 14:56
          kropkacom napisała:

> I co autorko wątku? Takich odpowiedzi chciałaś?

Chciała pojezdzic po jakims dzieciątku, które ją triggeruje, bo jej pewnie przypomina jej wlasne dziecko, albo coś... 🤷‍♀️
    • karmello29 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 12:37
      u niej to i operacje wjadą bo za urodziwa nie jest (cały tatuś ) a Beyonce ma zdaje sie obsesje na punkcie urody-widac ze mega doinwestowana bo jeszcze niedawno wygladala dosc srednio-ogolnie w ogole mnie to nie dziwi w kontekscie
      a) dzisiejszych realiow ,cyfrowego swiata i obsesji wygladu w przedziale wiekowym 0-100
      b ) realiach Hollywood ,ktory bagnem jest i siedliskiem rozpusty nie od dzisiaj

thats all
      • galaxyhitchhiker Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 12:57
        Jak tatuś to ona wyglądała kilka lat temu, teraz robi się coraz bardziej podobna do mamy smile IMO na tej fotce jest bardzo ładna dziewczynka zupełnie niepotrzebnie zrobiona na starą-maleńką.
      • 1matka-polka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 13:55
        karmello29 napisała:

> u niej to i operacje wjadą bo za urodziwa nie jest (cały tatuś )

Raczej cała mamusia, skoro tego nie zauważyłaś, to moze sie wstrzymaj z ocenianiem rzeczy, ktorych nie ogarniasz. 🤭
    • pani_up Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 13:34
      Ja w jej wieku miałam biust, nic ze mną nie było nie tak.
    • srubokretka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 13:44
      u syna w klasie tak ksztaltne dziewczynki byly jak mialy po 10 lat. Jedzenie. Jedna byla tak duza jak otyla 40ka.
      Widze to od lat, ale dalej mi zgrzyta.
      • chlodne_dlonie Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 18:23
        Kurczaki na antybiotykach hodowane itp itd, i ogółem śmieciowe żarcie - efekty są jak widać uncertain
    • kochamruskieileniwe Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 13:57
      Dlaczego nie pokazałaś zdjęcia z butami big_grin

https://www.elle.pl/media/cache/default_view/uploads/media/default/0011/31/5ccc9480cd568324b64edc76b635f5805a1c7d94.jpg

Mnie to bardziej zgrzytały te wszystkie małe miss z Toddlers&Tiaras. Po tamtych widokach chyba zobojętniałam i taka 12 latka wydaje mi sie oazo skkromności i niewypacykowania.
      • srubokretka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 14:17
        to jest jej ojciec?? Czyzby tez ozempic?
        • 1matka-polka Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 14:53
          srubokretka napisał:

> to jest jej ojciec?? Czyzby tez ozempic?

Ze 20 kg jak nic...
    • geez_louise Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 14:06
      Ślicznie wygląda. I bardzo odpowiednio jeśli sama tak chciała. Ja w jej wieku tez byłam taka “dorosła” i tez chciałabym mieć taką stylizację. Jakby mnie ktoś chciał ubrać w dziecięce ciuchy to najpierw bym nie wiedziała co mu odbiło, a potem zrobiłabym dżihad i nigdzie nie poszła.
    • karyna-z-tarchomina Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 14:10
      jak się ubiera jak ty to zawsze będzie wygladała młodziutko
      • ta_jedna_karen Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 22:41
        Cześć Karyna, tak cię czytam i wydaje mi się, że jesteś moją bliźniaczką jednojajową, która została uprowadzona w dzieciństwie. Co chcę w jakimś wątku napisać to ty już to napisałaś.
        • karyna-z-tarchomina Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 11.02.24, 16:55
          Mam tyle kont na forach, tiktokach, instagramach, thredsach.... , że sie juz w nich gubie i zastanawiam się czy jest szansa, że jesteśmy po prostu jedną osobą...?
    • princy-mincy Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 16:52
      Wygląda przepięknie, ale faktycznie nie jak 12-latka tylko późniejsza nastolatka.
    • mia_mia Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 17:49
      Ona jest kilka miesięcy starsza od mojego syna, całkiem ładna. Rzeczywiście wygląda doroślej, mój syn przy niej to dzieciak, ale w tym wieku chłopcy bardzo różnią się od dziewczynek.
      • 21mada Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 22:55
        Im starsi tym bardziej się różnią!
    • mayaalex Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 09.02.24, 23:04
      Ladna dziewczyna w ladnej sukience, wg mnie wyglada delikatnie, swiezo i dziewczeco. Faktycznie raczej bym jej dala 14-15 lat, ale nie jest wyzywajaca ani wulgarna, bardzo mi sie podoba. 12 lat to czesto taki wiek, ze jeszcze jest sie dziewczynka, ale juz sie chce wygladac jak prawdziwa nastolatka. Dziewczyny bardzo roznie zaczynaja dojrzewac, w klasie mojego syna (12 lat) jest kilka dziecinnych kurczaczkow i kilka bardzo juz dorosle wygladajacych mlodych dziewczyn.
      • danka88 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 10.02.24, 08:50
        Ale jak to 12 lat ? Taki dekolt ? Przegięcie
    • mamamisi2005 Re: Plotkarsko - Blue Ivy Carter 11.02.24, 17:24
      Jedyne, co zaskakujące (a może raczej nie zaskakujące, ale zgrzytajace) to wielkość dekoltu. 12 latki czasami wyglądają już bardzo kobieco, a inne jak dzieciaczki. To taki wiek, duże zróżnicowanie stopnia dojrzewania płciowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka