Dodaj do ulubionych

lodówka na blacie

19.03.24, 10:58
Czy ematka ma albo widziała u kogoś? Rozważamy takie rozwiązanie w malutkiej kuchni. Pod blatem pralka, na blacie lodówka. Niektórzy mówią, że blat może się trząść. Że będą dzwonić szklanki i widelce. Czy ematka ma na ten temat coś do powiedzenia?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:05
      Jeśli pralka nie wstawiona w zabudowie tylko normalnie, luzem wsunięta pod blat to jak niby ma się trząść? Ja mam w łazience pralkę pod takim rodzajem blatu i nic się nie trzęsie.
      • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:10
        Nie nie, o pralkę się nie martwię. O lodówkę pytam.
        • aqua48 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:15
          Blat ma się trząść od lodówki? Nie bardzo rozumiem.
          • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:19
            Lodówka drży. Rozumiem, że twoim zdaniem nie aż tak, żeby szklanki dzwoniły. Moim też. Ale kilkoro znajomych stwierdziło, że będą dzwonić. Zamierzamy postawić lodówkę na stole i sprawdzić. Ale może zbiorowa mądrość ematki już sprawdziła
            • eglantine Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:20
              Miałam lodówkę na blacie w wynajmowanym mieszkaniu. Nic nie drżało.
              • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:22
                Yes! Dziękuję smile
                • turbinkamalinka Re: lodówka na blacie 19.03.24, 12:19
                  atoness napisała:

> Yes! Dziękuję smile
                  Jeśli masz 30 letnią lodówkę to nie tylko szklanki będą spadać ale też będziesz mieć wrażenie że siedzisz niedaleko lotniska.

Tak poważnie to nie sądzę aby blat się trząsł od postawionej na niej lodówki. Już prędzej pralka może chcieć wychodzić na spacer
                  • szarmszejk123 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 12:24
                    Może od takiej lodówki jak 30 lat temu, te się trochę lomotaly:p
                    • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:05
                      Tak, zabytek trząsłby nie tylko blatem. Znajomi uważają nawet, że jak się takiego blatu dotknie, to zacznie się dzwonić zębami.
                      Ale lodówka jest nowiutka, całkiem nieśmigana.
                      • szarmszejk123 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:13
                        Weź zmień znajomych może, ci tutaj tacy nie za mądrzy się wydają:p
                        • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:17
                          Mam jeszcze innych, dam radę smile
                          • szarmszejk123 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:18
                            Dasz, o ile będziesz ignorować ich rady :p
                            • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:36
                              Na pewno będę zachowywać czujność smile
                              • szarmszejk123 Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:38
                                Powodzenia! 😉
    • maslova Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:22
      Mamy małą lodówkę na blacie na ogródku działkowym. Nic nie drży. Ani blat, ani nic, co na blacie się znajduje.
      • atoness Re: lodówka na blacie 19.03.24, 11:24
        Dziękuję smile
    • ichi51e Re: lodówka na blacie 19.03.24, 13:10
      Pralka nie styka się z blatem (nie kładzie się blatu na pralce tylko ciut powyżej). Do tego dobrze wypoziomowana się nie trzęsie.
      Jak byłam dzieckiem mieliśmy lodówkę na blacie. Lodówka jak lodówka nie wspominam żeby z nią było coś nie tak.
    • asia-loi Re: lodówka na blacie 19.03.24, 14:36
      .
    • berdebul Re: lodówka na blacie 19.03.24, 17:55
      Kup matę antywibracyjną. Ustaw na niej pralkę i wytnij kawałki pod nóżki lodowki. Będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka