Dodaj do ulubionych

Która walizka?

06.04.24, 14:57
Jaką walizkę polecacie (kabinowa) - Ochnik, Wittchen, Puccini czy one się czymś różnią? Ceny podobne. Najbardziej chodzi mi o kółka, bo w przeszłości już w trakcie podróży w tych tańszych walizkach kółka pogubiłam....
Wyjątkiem jest walizeczka za 19 zł, którą to nabyłam jakieś 10 lat temu w markecie - brzydka strasznie, ale nie do zdarcia. Plusem jej jest, to że nikt mi jej raczej nie ukradnie, bo wygląda na ''biedną"🤣
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Która walizka? 06.04.24, 15:09
      Lżejsza.
    • asma.bez.dworu Re: Która walizka? 06.04.24, 15:30
      wittchen
      • nika_1985 Re: Która walizka? 06.04.24, 16:12
        Lżejsza..ale nam Wittchen i również Ochnik. Są ok.
    • imponderabilia22 Re: Która walizka? 06.04.24, 18:42
      Kupiłam Ochnik ABS najtańsza w sumie, ale najlżejsza. Śliczna jest. Srebrna.
      • asma.bez.dworu Re: Która walizka? 06.04.24, 18:47
        jejku jaka ona brzydka, jakbys sama sklejala te rozne style i kolory
        • imponderabilia22 Re: Która walizka? 06.04.24, 19:17
          Śliczna jest
          • princesswhitewolf Re: Która walizka? 07.04.24, 22:49
            wyglada jak robot z Gwiezdnych Wojen. Sympatycznie mi sie kojarzy
    • dwa_kubki_herbaty Re: Która walizka? 06.04.24, 18:53
      Kup na wszelki wypadek z tworzywa które może latać w luku bagażowym. Bo np. z ABS tylko do kabin.
    • heca7 Re: Która walizka? 06.04.24, 19:04
      Mamy Witchena, starszy typ. Faktura jakby plastra miodu. Ja żółte a mąż granatowe. Córka ma też Witchena, w kolorze pudrowego różu. I nią był problem. Córka przyleciała do nas ze starą walizką, którą miała u nas zostawić na stałe (oddać braciom) a kupić sobie nową, bardziej odpowiednią i z nią odlecieć. Przyleciała na bardzo krótko. W sobotę kupiła walizkę, wyglądało na to, że wszystko ok. Kiedy w niedzielę chciała się przepakować okazało się, że zamek suwaka na tym "zawiasie" osłoniętym materiałem spadł. Nie było tam zabezpieczenia, które być powinno i suwak się rozszedł. Paragon oczywiście miała ale w niedzielę nic już nie dało się zrobić bo sklepy zamknięte. Poleciała ze starą z powrotem a nową zostawiła nam do reklamacji. Rozwiązano ją w sklepie zamieniając nam na inny egzemplarz w tym samym kolorze, sprawdzając tym razem czy na 100% końcówka suwaka jest zabezpieczona.
      Po tym falstarcie nie było już żadnych problemów ale polecam się temu przyjrzeć przy zakupie.
    • ichi51e Re: Która walizka? 06.04.24, 19:23
      American t
    • sabek81 Re: Która walizka? 06.04.24, 19:44
      Ja mam z8 walizek z puccini, jedne starsze inne mlodsze, nic się z nimi mie dzieje.
    • mayaalex Re: Która walizka? 06.04.24, 20:52
      Kupilam Wittchen jakis czas temu i jedno kolko sie starlo - tylko jedno ale walizka zdecydowanie gorzej sie toczyla. Nie dalo sie wymienic tylko kolka (musi byc konkretny model, inne nie pasowaly) wiec wymienilam walizke - na ten sam model bo akurat mieli fajne kolory i wymiar taki, jaki chcialam. Zobaczymy, czy bedzie ok tym razem smile
    • turkusowozlota Re: Która walizka? 06.04.24, 21:37
      Jeśli ktoś chce kupić wytrzymałą walizkę, to polecam samsonite, lub tańszy zamiennik american tourister.
      To są walizki na lata.
    • kropkaa Re: Która walizka? 07.04.24, 14:33
      Samsonite.
      Wytrzymałe, zamki nie psują się, ciche kółka, lekko chodzą. Mają mnóstwo modeli: wersje light, z podwyższonym litrażem etc.
    • cranberries1983 Re: Która walizka? 07.04.24, 22:14
      wittchena mam 5 rok
      polecam
      • sarah_black38 Re: Która walizka? 07.04.24, 22:53
        Ja kupuję Ochnika. Dobre są. Ale mam marketową juz ze 20 lat ( pytanie gdzie ona nie była, bo pożyczałam ją po rodzinie) nie do zdarcia. Ma tylko 2 kółka i jak się jej naciągałam po Bolonii kilka lat temu, to zaraz po powrocie kupiłam na 4 kółkach. Ochnik w lutym ma zawsze dobre promocje i za kilkadziesią złotych można kupić fajną walizkę ( w tym roku kupiłam kabinówkę za 90 zł).
      • turkusowozlota Re: Która walizka? 07.04.24, 22:56
        cranberries1983 napisał:

> wittchena mam 5 rok
        > polecam
        Nieważne ile lat ma walizka, tylko ile podróży odbyła i jak byla traktowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka