alina460 26.04.24, 07:22 Może coś ciekawego ostatnio gotowałyście? Może być dowolna potrawa mięsna albo wegetariańska. Może coś ze szparagami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 07:32 nie bedzie ciekawa, czesto robie tarte ze szparagami i brie albo lososia z pieczonymi szparagami no ale to nudaaa Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 08:00 Nie, nie, Mysiulek, to brzmi bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 08:05 Zblanszowane zielone szparagi, uduszony kurzy cycek pokrajany w kostkę. To wszystko na minutę - dwie na patelnię, dorzucić pomidorki koktajlowe. Do tego makaron razowy. Na wierzch parmezan. Szybkie. I pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 08:06 szare_kolory napisała: > Zblanszowane zielone szparagi, uduszony kurzy cycek pokrajany w kostkę. To wszy > stko na minutę - dwie na patelnię, dorzucić pomidorki koktajlowe. Do tego makar > on razowy. Na wierzch parmezan. Szybkie. I pyszne. Trochę dziwnie opisałam. Kurzy cycek dusi się na patelni i do niego dosypuje się te szparażki i pomidorki. A potem wszystko razem do paszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 08:05 Polecam łososia z oddaszfartucha youtu.be/ZCeHvs0hSco?si=iCj1ZbbQJxnNTYBS Mysle, ze szparagi tez można tam dorzucić Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 08:40 Risotto ze szparagami. Nuda. Z ciekawych rzeczy - lemoniada z bzu. Jezu jakie to dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 09:09 Do butelki wsyp oskubane kwiaty bzu, dorzuć połowę cytryny pokrojoną w plasterki i dodaj sok wyciśnięty z drugiej połowy. Zalej przygotowaną słodką wodą i zakręć butelkę. Woda może być zimna lub letnia. Po tygodniu lub dwóch będzie gotowa musująca lemoniada upajającą aromatem bzów. Takie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 09:15 A to wszystko nie zgnije, zpleśnieje? 🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 09:38 może nie, to taki zakwas jak rozumiem się robi. Ale sama raczej nie spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 12:57 Nie. Skórka z jednej cytryny + sok + 3 szklanki wody + kwiatki bzu (2 szklanki) + opcjonalnie cukier do smaku (albo syrop ugotowany z wody+cukru+ kwiatków bzu). Wymieszać. Zostawić kwiaty na całą noc (minimum). Rano można pić. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 11:48 Ze szparagami ostatnio to zupę krem z białych szparagów z chipsami z chorizo A tydzień wcześniej makaron z polędwiczką i szparagami. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 11:55 Nie gotowałam, ale jadłam - kociołek gumbo Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jakaś ciekawa potrawa 26.04.24, 13:12 Nie wiem, czy to dla ciebie wystarczająco ciekawa potrawa, ale robiłam niedawno białą kiełbasę z tego przepisu. Bardzo dobra była m.youtube.com/watch?v=vyJSbhhf0PI Odpowiedz Link Zgłoś