magdalena8606 13.05.24, 21:13 Podpowiedzcie proszę które wakacje rezerwowane przez biura wychodzą taniej. Czy faktycznie first minute jest obecnie najbardziej opłacalne, gdy można pozwolić sobie na odległe zaplanowanie urlopu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandy_cheeks Re: First minute vs last minute 13.05.24, 21:17 Imo, na tańsze, popularne opcje lepszy first minute, na te bardziej ekskluzywne i droższe last minute… Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: First minute vs last minute 13.05.24, 21:29 A w życiu. Last minut to nigdy to, czego naprawdę się chce i pasuje. I bardzo, bardzo rzadko propozycja jest ekskluzywna. Ekskluzywne rzeczy sprzedają się nawet w ostanim momencie po normalnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: First minute vs last minute 13.05.24, 22:09 snakelilith napisała: > A w życiu. Last minut to nigdy to, czego naprawdę się chce i pasuje. I bardzo, > bardzo rzadko propozycja jest ekskluzywna. Ekskluzywne rzeczy sprzedają się na > wet w ostanim momencie po normalnej cenie. Dokładnie! Last minute to najczęściej oferty ,które się nie sprzedały. W first minute można przebierać i wybrać taki hotel jaki się chce. W przypadku lasta bierze się to co zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: First minute vs last minute 14.05.24, 00:02 Z first minute bywa różnie, czasem potrafią bezczelnie wpychać ceny katalogowe. Ale za to jest gwarancja kierunku, hotelu, wolnego miejsca w samolocie. Na lastach bierze się to, co jest. Nie każdemu to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: First minute vs last minute 14.05.24, 00:20 Nie wiem. Kiedyś bez zastanowienia powiedziałabym, że last, bo naprawdę łatwo było upolować mega tanie okazje, choć trzeba było być elastycznym co do miejsca. Teraz mam już sporo wątpliwości. Po raz pierwszy w zeszłym roku kupiliśmy tygodniowe wakacje na początek czerwca z ponad półrocznym wyprzedzeniem, tym bardziej, że chcieliśmy spróbować z dzieckiem allin, i cena wyszła rewelacyjna, ale też kierunek jeden z bardziej popularniejszych i tych ogólnie dość tanich, więc myślę, że tu też dużo zależy właśnie od kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: First minute vs last minute 14.05.24, 19:37 Jestem na wakacjach z oferty first minute. Z ciekawości sprawdzałam lasty z tego biura i kosztowały średnio 1000 zł więcej (za 2 osoby), a hotele gorsze niż nasz i te, które rozważałam jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: First minute vs last minute 14.05.24, 20:28 Last minute jest właściwie reliktem z czasów przedinternetowych. O ile dobrze pamiętam, trzeba było pojechać na lotnisko i kupić wyjazd w danym dniu. Coś w rodzaju loterii. Ale głowy sobie uciąć nie dam, że tak dokładnie było. Nie korzystałem. Ale korzystałem z ofert teletekstu. Biura podróży się ogłaszały i trzeba było dzwonić. Tak wyjechaliśmy na Dominikanę i do Kenii. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: First minute vs last minute 14.05.24, 20:29 Telegazety chyba. Przetłumaczyłem sobie videotext na teletekst. Odpowiedz Link Zgłoś