kozica111 Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 19:44 A czemu chcesz/musisz z "tym" coś zrobić? Potrzebujesz miejsca? Pomijam kwestie religijne, to ślad dawnych emocji, historii, ducha domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:06 Przecież napisała - nie chce mieć ołtarza (ołtarzyka? Kapliczki?) w domu. Gdyby to był jakiś zabytkowy obiekt to pierwsza bym namawiała do zostawienia, ale nie jest, więc trudno oczekiwać że będzie trzymała figurkę bo ktoś zapomniał jej zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:19 Gdyby był zabytkowy, to by mi nie przyszło do głowy wywalać:p ale nie jest, do tego jest ta maryjka po prostu brzydka🤷 bywają ładne, ale to nie ten przypadek:p Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 08:58 Idąc tym torem ślad dawnych emocji, historii, ducha domu to nawet ścian nie należy przemalować. Odpowiedz Link Zgłoś
krambambuli Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:27 Gdyby to była jakaś stylowa kapliczka, to miałabym dylemat, ale taką, jak na zdjęciu, to wywaliłabym bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 21:09 A kupiłaś mieszkanie w słonecznej Italii. Gratulacje. Ja poszlabym w połączenie starego z nowym. Taki clin d'oeil do tradycji i wlozylabym za szybkę np. to Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 21:36 Tandetna ta Maryjka jak nie wiem co. Nie rozumiem głosów za zostawieniem szkarady. Zrobiłabym tak: muszelki i ozdóbki out, na tylnej ścianie namalowałabym nocne niebo, zamiast maryjki takie coś: I dałabym ledy za kotem na dole Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 08:49 Zdecydownie bym usunęła. Paskudny kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:22 Maryjka wraz z padre Pio znaleźli dziś rano nowy dom w konwencie zakonnic za rogiem. Siostry były dość zaskoczone i chyba tylko z tego zaskoczenia w ogóle to przyjeły :p Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:23 szarmszejk123 napisał(a): > Maryjka wraz z padre Pio znaleźli dziś rano nowy dom w konwencie zakonnic za ro > giem. Siostry były dość zaskoczone i chyba tylko z tego zaskoczenia w ogóle to > przyjeły :p Raczej nie wypadalo im nie przyjac w koncu to matka syna boga ktorego wyznaja glupio by bylo nie wpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:27 Nie, zapukaliśmy i oddaliśmy do rąk własnych:p Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 11:26 Jaki zagospodarujesz ozdobną dziurę w ścianie to wrzuć focię Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 11:49 No ba, pewnie, że wrzucę! 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 12:03 Znalazłam jeszcze takie, gdyby snajper chciał :p Odpowiedz Link Zgłoś