Dodaj do ulubionych

Gablotka z maryjką

• kozica111 Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 19:44
      A czemu chcesz/musisz z "tym" coś zrobić? Potrzebujesz miejsca? Pomijam kwestie religijne, to ślad dawnych emocji, historii, ducha domu..
      • 35wcieniu Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:06
        Przecież napisała - nie chce mieć ołtarza (ołtarzyka? Kapliczki?) w domu. Gdyby to był jakiś zabytkowy obiekt to pierwsza bym namawiała do zostawienia, ale nie jest, więc trudno oczekiwać że będzie trzymała figurkę bo ktoś zapomniał jej zabrać.
        • szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:19
          Gdyby był zabytkowy, to by mi nie przyszło do głowy wywalać:p ale nie jest, do tego jest ta maryjka po prostu brzydka🤷 bywają ładne, ale to nie ten przypadek:p
      • gryzelda71 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 08:58
        Idąc tym torem ślad dawnych emocji, historii, ducha domu to nawet ścian nie należy przemalować.
    • krambambuli Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 20:27
      Gdyby to była jakaś stylowa kapliczka, to miałabym dylemat, ale taką, jak na zdjęciu, to wywaliłabym bez zastanowienia.
    • beaucouptrop Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 21:09
      A kupiłaś mieszkanie w słonecznej Italii. Gratulacje.
      Ja poszlabym w połączenie starego z nowym. Taki clin d'oeil do tradycji i wlozylabym za szybkę np. to Tekst linku
    • kot.z.kosmosu Re: Gablotka z maryjką 15.05.24, 21:36
      Tandetna ta Maryjka jak nie wiem co. Nie rozumiem głosów za zostawieniem szkarady.
      Zrobiłabym tak: muszelki i ozdóbki out, na tylnej ścianie namalowałabym nocne niebo, zamiast maryjki takie coś:
      I dałabym ledy za kotem na dole
    • ariathedevil Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 08:49
      Zdecydownie bym usunęła. Paskudny kicz.
    • szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:22
      Maryjka wraz z padre Pio znaleźli dziś rano nowy dom w konwencie zakonnic za rogiem. Siostry były dość zaskoczone i chyba tylko z tego zaskoczenia w ogóle to przyjeły :p
      • pytajacakinga Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:23
        szarmszejk123 napisał(a):

> Maryjka wraz z padre Pio znaleźli dziś rano nowy dom w konwencie zakonnic za ro
        > giem. Siostry były dość zaskoczone i chyba tylko z tego zaskoczenia w ogóle to
        > przyjeły :p

Raczej nie wypadalo im nie przyjac w koncu to matka syna boga ktorego wyznaja glupio by bylo nie wpuscic.
      • berdebul Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:26
        Podrzuciłaś do okna życia suspicious
        • szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 09:27
          Nie, zapukaliśmy i oddaliśmy do rąk własnych:p
          • aandzia43 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 11:26
            Jaki zagospodarujesz ozdobną dziurę w ścianie to wrzuć focię smile
            • szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 11:49
              No ba, pewnie, że wrzucę! 😁
    • szarmszejk123 Re: Gablotka z maryjką 16.05.24, 12:03
      Znalazłam jeszcze takie, gdyby snajper chciał :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka