sueellen Re: system sciereczek do sprzatania 24.05.24, 00:41 Mam system kolorystyczny. Ściereczki do łazienek są zawsze niebieskie, do kurzu żółte a w kuchni wyłącznie białe. I jeszcze mam jedną czarna do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: system sciereczek do sprzatania 24.05.24, 23:55 Nie piorę żadnych ściereczek. Kupuję pomarańczowe Prima lub jakieś inne kolorowe, które często przecinam na pół. Nie lubię tych gąbczastych. Mam osobne do blatów w kuchni, łazienki i kurzu (te są często z mikrofibry, ale niekoniecznie). W trakcie sprzątania i po, są płukane i suszone. Po jakimś czasie je wyrzucam. Te z kuchni dużo częściej, te do kurzu najrzadziej. Sedes i płytki w jego okolicy czyszczę ręcznikami papierowymi i papierem toaletowym. Kiedy miałam do tego przeznaczoną ściereczkę zawsze zapominałam która to była i, na wszelki wypadek, wyrzucałam potem obie. Gąbek w kuchni też nie dezynfekuje tylko wyrzucam (choć niektóre mają drugie życie i np. myję nimi kosz na śmieci lub na odpadki bio). Nie ekologicznie, wiem. Nadrabiam w innych dziedzinach niż sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: system sciereczek do sprzatania 25.05.24, 16:41 Nigdy nie puszczam specjalnie pralki dla szmatek. Piotr je razem z pościelą i ręcznikami w 60 stopniach. Mam ręczniki papierowe ale odkąd odkryłam że można lustra myć mikrofibra z płynem do szyb już rzadko uzywam Odpowiedz Link Zgłoś