Dodaj do ulubionych

Lotnisko Poznań

08.06.24, 16:58
Za kilka dni będę lecieć z Poznania razem z 3 letnim dzieckiem. Dojazd na samo lotnisko zajmie nam 3 godziny i będziemy mieli jeszcze zapas czasu do odprawy. Czy jest ktoś z Poznania i mógłby powiedzieć, czy w pobliżu lotniska znajduje się jakiś fajny plac zabaw? Chciałabym trochę wybiegać dziecko po 3 godzinach jazdy autem i przed kolejnymi godzinami w samolocie. Zależy mi na czymś naprawdę blisko lotniska, 5-10 minut samochodem.
I drugie pytanie, czy polecacie jakieś miejsce na obiad w okolicy?
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Lotnisko Poznań 08.06.24, 17:02
      google i google maps.
    • kk345 Re: Lotnisko Poznań 08.06.24, 22:27
      Lotnisko jest nieco na uboczu, więc nie spodziewałabym się cudów. Najbliższy plac zabaw masz na Leśnych Skrzatów, jest na mapie google. To nie jest restauracyjna część miasta, koło lotniska masz McD, ale do restauracji musiałabyś się cofnąć na Jeżyce albo Grunwald
    • awf-33 Re: Lotnisko Poznań 08.06.24, 23:31
      Byłam niedawno na tym lotnisku. Tam nic nie ma, nawet czego zjeść 🙄 Dziadostwo, nie lotnisko. Jeśli zaparkujesz w strefie długiego parkowania, to w pobliżu nie ma niczego ciekawego.
      • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:27
        Byłam tam ostatnio 5 lat temu, ale w środku nocy i lotnisko było wymarłe. Myślałam, że to może kwestia godziny, ale faktycznie nie było nawet, gdzie zjeść.
        • memphis90 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 10:34
          Jest jedna restauracja czynna do 22 plus coffe shopy. Gdyby knajpa miała mnóstwo klientów o 3 nad ranem, to pewnie byłaby czynna całą dobę, jeśli natomiast chętnych nie było, to na noc zamykają.
          • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 20:10
            Ja to doskonałe rozumiem, ale pamiętam moje zdziwienie. Teraz widzę na mapie, że przy samym lotnisku jest McDonald. To chyba względna nowość, bo wydaje mi się, że te 5 lat temu go nie było.
            • princy-mincy Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 20:47
              Oczywiście że był. Jest tak od dawna
    • bywalec.hoteli Re: Lotnisko Poznań 08.06.24, 23:32
      🤦
    • princy-mincy Re: Lotnisko Poznań 08.06.24, 23:40
      W parku solackim jest plac zabaw, kilka knajpek i piękny teren spacerowy. To może nieco więcej niż 10 min od lotniska ale nie więcej niż 15.
      • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:29
        Dzięki, zaraz sprawdzę. Jeszcze jakiś plac wyświetla mi się w Lasku Marcelinskim (?). Wydaje się być niedaleko. Kojarzysz te okolice?
        • princy-mincy Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:37
          Lasek Marceliński na pewno bliżej lotniska niż park solacki. Ale nie znam tamtejszych placów zabaw po prostu, dlatego nie wpisałam.
        • memphis90 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 10:19
          Plac zabaw jak plac zabaw, jakaś huśtawka, drabinki. Ale to jest niejako w środku lasu… Ile tego czasu masz…?
          • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 20:08
            Około godziny na placu przy założeniu, że jest blisko. Myślę, że wybierzemy ten w Przeźmierowie polecany przez kilka osób.
            • pffpffpff Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 20:17
              Dzisiaj się mu przyjrzałam i jest bardzo fajny i duży.
            • memphis90 Re: Lotnisko Poznań 10.06.24, 08:48
              No to Marcelin odpuść, ledwie dojdziecie do tego placu zabaw, to trzeba będzie wracać; jeść tam żadnego nie ma - to las.
      • pffpffpff Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:40
        Wiecej, więcej. Zależy jeszcze o której godzinie.
        Zjeść możesz w hotelowej restauracji przy lotnisku (znajoma mówiła, że całkiem spoko).
        W drugą stronę - 10 min autem masz Przezmierowo, gdzie jest duży plac zabaw i kilka mini knajpek - w pasażu jest całkiem spoko i przy głównej ulicy (Rynkowa - przy tej ulicy jest też ten plac zabaw) są dobre burgery. Polecam z kozim serem.
        A zaraz za rondem Wysogotowo jest Baraboo - mają dobrą pizzę i nie tylko.
        W stronę Poznania się nie radze zapuszczać, bo nigdy nie wiadomo, jak trafisz z korkami.
        A! Jeszcze masz centrum handlowe King Cross. Tam jest chyba jakaś kulkolandia, ale pewna nie jestem i masz food corner. (3 minuty od lotniska).
        • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 10:16
          Dziękuję bardzo za polecenia. Zaraz posprawdzam te miejsca.
        • princy-mincy Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 12:17
          Oo zgadzam się, Przeźmierowo to chyba lepszy kierunek niż park solacki. Mniejsze ryzyko korków.
    • paola.brunetti Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:32
      Niedaleko lotniska jest galeria King Cross. Kiedyś był tam plac zabaw, ale nie wiem czy nadal jest, bo dawno tam nie byłam.
      • princy-mincy Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 09:39
        To się nazywa Wyspa Wieloryba i tak, nadal jest.
        Pytanie czy chodziło o plac zabaw w CH czy na świeżym powietrzu. Jeśli może być w CH to faktycznie King cross blisko lotniska i jest kilka miejsc gdzie można zjeść.
        • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 10:17
          Mi chodziło o takie zewnętrzne place, ale dobrze mieć alternatywę na wypadek deszczu, więc dzięki za polecenie.
    • makurokurosek Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 15:54
      W tej okolicy najsensowniejszy plac zabaw spełniający twoje ramy czasowe jest w Przeźmierowie, dojazd do niego z lotniska powinien zająć maksymalnie 5 minut.
      • margaretta80 Re: Lotnisko Poznań 09.06.24, 20:07
        Już kolejna osoba o nim pisze, więc to ba niego się zdecydujemy. Dziękuję za pomoc.
    • cranberries1983 Re: Lotnisko Poznań 10.06.24, 08:29
      Nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka