14.06.24, 18:14
Podczas szczytu G7 we Włoszech doszło do niezręcznej sytuacji z udziałem Joe Bidena. W pewnym momencie prezydent USA odszedł od innych przywódców. Szefowa włoskiego rządu Giorgia Meloni poprosiła Bidena o dołączenie do grupy polityków. Nagranie całej sytuacji pojawiło się w mediach społecznościowych.

Najciekawsze jest to jak Sunak, Macron zaczeli sie delikatnie przesuwac by nie wydalo sie zbyt oczywiste ze Joe sie oddalil

Chyba oba zdemenciale dziadki odwolaja telewizyjne debaty
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Joe Biden 14.06.24, 22:46
      Najciekawsze jest to jak Sunak, Macron zaczeli sie delikatnie przesuwac by nie wydalo sie zbyt oczywiste ze Joe sie oddalil

Nic dziwnego, zachowali się.

• princesswhitewolf Re: Joe Biden 14.06.24, 22:53
        Myslisz, ze Trumpa tez by taka opieka objeli?
        • hrasier_2 Re: Joe Biden 14.06.24, 22:58
          princesswhitewolf napisała:

> Myslisz, ze Trumpa tez by taka opieka objeli?
          Wiem że nie lubisz Trumpa. A ja na odwrót.
        • taki-sobie-nick Re: Joe Biden 14.06.24, 22:58
          Myślę, że tak.
    • husky_cat Re: Joe Biden 14.06.24, 22:46
      Tak, to aż przeraża jak on chodzi i mówi, jaką ma mimike. Niestety widać wiek
      Nie wiem dlaczego Demokraci nie postawili na młodszego, sprawnego kandydata
    • borsuczyca.klusek Re: Joe Biden 14.06.24, 22:50
      A co tu komentować? Od dawna widać, że facet już się nie nadaje do pełnienia tak ważnej funkcji.
    • hrasier_2 Re: Joe Biden 14.06.24, 22:57
      Donald w piątek skończył 78 lat. I szanse na wygranie prezydentury ma ogromne. Od razu skrytykował pomoc dla Ukrainy. Nie ma w USA młodszych kandydatów?
      • engine8t Re: Joe Biden 14.06.24, 23:35
        hrasier_2 napisał:

> Donald w piątek skończył 78 lat. I szanse na wygranie prezydentury ma ogromne.
        > Od razu skrytykował pomoc dla Ukrainy. Nie ma w USA młodszych kandydatów?

Sa, tylko nikt sie nie chce tarzac w blocie i narazac siebie i rodzine na najgorsze.
        • boogiecat Re: Joe Biden 17.06.24, 15:21
          Czyli nie ma🤷🏻‍♀️
    • sueellen Re: Joe Biden 14.06.24, 23:17
      No nie wygląda to dobrze, ale nie widzimy całego kadru. Tam chyba byli inni ludzie i on z kimś rozmawiał. Tak czy owak zupełnie nie rozumiem po kiego grzyba startuje w wyborach.
      • noname2021 Re: Joe Biden 14.06.24, 23:35
        Biden jest chodzacym corps - ktory jeszcze tylko czyta z prompterow, jak mu zrobia zastrzyk z dopalaczem. Nie dziwi mnie, ze Trump sie domaga drug test przed debata..

Co mnie bardzo dziwi, ze ten dziadek z demencja, widac przeciez ze sie gubi, zastyga, nie jest samodzielny - jest nadal popychadlem partii Demorkatycznej!
        Kto przy zdrowych zmyslach ma na niego glosowac???
        Wiedza poliszynela jest, ze to tylko "twarz" prezdenta - bo wladze i polityke steruja inni ..
        • engine8t Re: Joe Biden 14.06.24, 23:43
          noname2021 napisała:

> Biden jest chodzacym corps - ktory jeszcze tylko czyta z prompterow, jak mu zro
          > bia zastrzyk z dopalaczem. Nie dziwi mnie, ze Trump sie domaga drug test przed
          > debata..
          >
          > Co mnie bardzo dziwi, ze ten dziadek z demencja, widac przeciez ze sie gubi, za
          > styga, nie jest samodzielny - jest nadal popychadlem partii Demorkatycznej!
          > Kto przy zdrowych zmyslach ma na niego glosowac???
          > Wiedza poliszynela jest, ze to tylko "twarz" prezdenta - bo wladze i polityke
          > steruja inni ..

Zapytaj Polakow i dowiesz sie na kogo oni by glosowali LOL .
          • noname2021 Re: Joe Biden 14.06.24, 23:48
            Polacy nie glosuja na Amerykanskiego prezydenta, wiec ich glos nie ma nic do rzeczy.

Natomiast przeszlo 70 milionow Amerykanow ma zamiar na niego glosowoac i to jest niesamowite.
            I nie chodzi mi o partie - tylko o osobe.
            Wychodzi na to, ze aby byc wiernym partii - trzeba glosowac na trupa. Rownie dobrze mogli by wystawic jako kandydata osla - malpe czy kamien. Nie ma znaczenia.
            • engine8t Re: Joe Biden 15.06.24, 00:20
              noname2021 napisała:

> Polacy nie glosuja na Amerykanskiego prezydenta, wiec ich glos nie ma nic do rz
              > eczy.
              >
              > Natomiast przeszlo 70 milionow Amerykanow ma zamiar na niego glosowoac i to jes
              > t niesamowite.
              > I nie chodzi mi o partie - tylko o osobe.
              > Wychodzi na to, ze aby byc wiernym partii - trzeba glosowac na trupa. Rownie do
              > brze mogli by wystawic jako kandydata osla - malpe czy kamien. Nie ma znaczenia
              > .

Amerykanie nie beda glosowac na Bidena czy Trumpa ale przeciwko Bidenowi czy Trumpowi.
            • forumologin Re: Joe Biden 15.06.24, 07:17
              a ty ruski trol?
      • engine8t Re: Joe Biden 14.06.24, 23:38
        sueellen napisała:

> No nie wygląda to dobrze, ale nie widzimy całego kadru. Tam chyba byli inni lud
        > zie i on z kimś rozmawiał. Tak czy owak zupełnie nie rozumiem po kiego grzyba s
        > tartuje w wyborach.

On nawet nie wie czy i w jakich wyborach startuje.
        To ludzi za jego plecami pociagaja za sznurki aby w krytycznym momencie wystawic/podmmienic go na kogos innego.. Jak za tym stoi Obama to np Obamowa
    • engine8t Re: Joe Biden 14.06.24, 23:34
      To chyba dosyc typowe dla ludzi z demencja?
    • srubokretka Re: Joe Biden 14.06.24, 23:55
      Jak tak dalej pojdzie to beda to wybory z najnizsza frekwencja. Niech politycy sami ogladaja ten niskich lotow show.
      Szkoda tego dzadka, powinien siedziec w wygodnym fotelu przed tv, a nie zmuszac politykow z innych panstw, zeby robili za opiekunow. Pajace.
    • cranberries1983 Re: Joe Biden 15.06.24, 00:00
      Biden niestetyu zaczyna niedomagać.
      Pytanie ile w tym jest prawdy, ile propagandy.
      Z pewnością warto by pojawił się ktoś nowy, młodszy, kto ejst w stanie przejąć jego program
      • majenkirr Re: Joe Biden 15.06.24, 01:01
        “Zaczyna”?😅😂
      • engine8t Re: Joe Biden 15.06.24, 02:43
        cranberries1983 napisał:

> Biden niestetyu zaczyna niedomagać.
        > Pytanie ile w tym jest prawdy, ile propagandy.
        > Z pewnością warto by pojawił się ktoś nowy, młodszy, kto ejst w stanie przejąć
        > jego program

Kamala oczywsicie LOL
        • bi_scotti Re: Joe Biden 15.06.24, 02:59
          engine8t napisał:
          >
          > Kamala oczywsicie LOL

And that's the problem - Kamala jest unelectable (racialized woman), Pete Buttigieg (gay) jest unelectable ... Is Gavin Newsom electable? Maybe, but just maybe ... To Twoj gov, Engin - glosowalbys na niego gdyby kandydowal zamiast JB? Just asking, nie czuj sie w obowiazku odpowiadac, no worries smile Cheers.
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 08:27
            Dlaczego nie Blinken? On ma to cos a Kamala nie ma
            • husky_cat Re: Joe Biden 15.06.24, 08:43
              Dokładnie, też bym obstawiala Blinkena
              • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 09:06
                Pewno szanse bedzie mial w wieku 85 lat i nie wczesniej. Lol
                • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:19
                  On do końca życie będzie sekretarzem stanu. Nie ten to inny prezydent.
                  • bi_scotti Re: Joe Biden 15.06.24, 14:01
                    hrasier_2 napisał:

> On do końca życie będzie sekretarzem stanu. Nie ten to inny prezydent.

Bingo. To biurokrata, nie polityk - it's rather obvious why not. Why we are even talking about him w tym kontekscie??? To juz predzej George Clooney big_grin Cheers.
              • cranberries1983 Re: Joe Biden 15.06.24, 14:12
                Blinken nie ma pewnych cech charaktreu potrzebnych do elekcji
                to raczej intelktualista, a potrzebny jest ktoś bardziej swojski
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 15:28
                  Ja wiem ze Amerykanie to taki narod co chca swojskiego ale przydalby im sie dla odmiany ktos inteligentny
                  • engine8t Re: Joe Biden 16.06.24, 01:10

> Ja wiem ze Amerykanie to taki narod co chca swojskiego ale przydalby im sie dla
                    > odmiany ktos inteligentny

Znaczy sie taki co nie tylko mysli ale jeszcze mowi co mysli?
                    No way! Nieprzewidywalny zupelnie.
                    To juz Trump lepszy
                • misiamama Re: Joe Biden 16.06.24, 09:41
                  Nie wiem co znaczy swojski w kontekście USA, ale "swojski" to ostatnie określenie jakie przyszłoby mi do głowy w odniesieniu do Obamy.
                  nie rozumiem czemu Kamala jest unelectable. Po Obamie i (o włos) Clinton, serio Amerykanie nie byliby w stanie zagłosować na kolorową kobietę?
                  z góry potwierdzam, Stanów nie znam i nie rozumiem.
                  • pani.asma Re: Joe Biden 16.06.24, 09:42
                    Nie
                  • asia_i_p Re: Joe Biden 17.06.24, 16:51
                    Nie są gotowi zagłosować na kobietę. Jakąkolwiek. Nie w wystarczającej liczbie.
                    • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:54
                      No wlasnie, Na czarnego glosowali ale na kobiete? Nie do pomyslenia
                      • engine8t Re: Joe Biden 19.06.24, 21:54

> No wlasnie, Na czarnego glosowali ale na kobiete? Nie do pomyslenia

To nie kolor skory ani plec ale brak mozgu.
                        • princesswhitewolf Re: Joe Biden 20.06.24, 08:14
                          Prosze cie, i historycznie zadna nie miala mozgu by zostac prezydentem US?

Hilary Clinton byla i jest o niebo albo trzy nie a inteligentniejsza niz Trump
                          • engine8t Re: Joe Biden 20.06.24, 19:58

> Prosze cie, i historycznie zadna nie miala mozgu by zostac prezydentem US?

Jak widac na zalaczonym obrazku...

> Hilary Clinton byla i jest o niebo albo trzy nie a inteligentniejsza niz Trump

A czym to sie Hilary wykazala? Jakos mnie pamiec chyba zawodzi?
                            Jak skasujesz ilosc inelignecji przyznawanej automatycznie kobiecie przez kobiety i to lewicowe, to pozostanie jej moze polowa tego co ma Trump?
          • engine8t Re: Joe Biden 15.06.24, 19:43
            bi_scotti napisała:

> engine8t napisał:
            > >
            > > Kamala oczywsicie LOL
            >
            > And that's the problem - Kamala jest unelectable (racialized woman), Pete Butti
            > gieg (gay) jest unelectable ... Is Gavin Newsom electable? Maybe, but just mayb
            > e ... To Twoj gov, Engin - glosowalbys na niego gdyby kandydowal zamiast JB? Ju
            > st asking, nie czuj sie w obowiazku odpowiadac, no worries smile Cheers.
            >

Ja? na Newsoma?
            Chyba zartujesz?
            Ale gdyby bylo tylko JB i Newsom to nie glosowalbym wogole.
            A tak na marginesie to ciagle nie wiem czy tym razem bede glosowal poniewaz uwazam ze mamy dwoch zlych kandydatow ale to i tak ni ema zaczenia bo Klaifornia jest tak lewacka ze JB - jak dozyje, to tu wygra.
            Glosowalem na Trumpa w porzedniej jego kandencji z jedego i tylko jednego powody - ze mial do wymany sedziow fedralnych i sadu najwyzszego... I to poskutkowalo.
            Obecnie obiecuje - i chyba tym razem dotrzyma obietnicy ze wyczysci bagno tzn wywali na pysk wszystkich lewakow z federalnch administacji ....
            Bedzie to 2 czy 3 tys ? Who cares ,,, To oni sa w koncu problemem z ktorym sobie Trump nieporadzil poprzednio i zaden prawak sobi eni eporadzi dopoki tego nie wyczysci do dna.
            A jesli przy okazjo dookoptuje sedziwo prawicowych to zzdrowaski za niego odmowie bo to jedyna nadzije iszansa aby zatrzymac ten kraj przez totalnym zlewaczeniem.
            • engine8t Re: Joe Biden 15.06.24, 20:00
              engine8t napisał:

In addition:

A Kamala i Gavin Newsom laczy to ze ani jedno ani drugie nie zrobilo kariery politycznej ze wzgldu na swoje kwalifikacje, zdolnosci czy zaslugi ale
              - Kamala spala z bylym gubernatorem (kiedy ten byl zonaty) i ten ja wywindowal na piedestaly stanowe. Pozniej miala i ma meza z dobrymi korzeniami, wlasciwa plec i kolor skory a ze te kryteria wyeliminowaly tych innych co sie kwalifikowali...to zostala tylko Kamala i jej zadaniem bylo pomoc Bidenowi wygrac glosy mniejszosci kolorowej, kobiet i lewactwa oraz nie zrobic jakiej poruty bo do niczego innego sie nie nadaje.
              - Gavin Newsom ma (technicznie to mial - bo rozwod je przerwal) koligacje rodzinne z Nacy Pelosi. A wiec tez nie musial sie niczym wykazac aby na to zasluzyc i nawet to ze zniszczyl SF, wpuscil Kalifornie w dlugi etc mu nie przeszkodzilo.
              • princesswhitewolf Re: Joe Biden 20.06.24, 08:18
                A Trump stal sie bogaty albo zostal prezydentem przez swoje zaslugi niby? Hahha
                • engine8t Re: Joe Biden 20.06.24, 19:59

> A Trump stal sie bogaty albo zostal prezydentem przez swoje zaslugi niby? Hahha

A przez czyje zaslugi Trump zostal prezydentem? Ah..... Stormy Daniels go moze wypromowala?
    • 4sycje Re: Joe Biden 15.06.24, 07:03
      To aż zdumiewające, że w Stanach po obu stronach nie znaleźli nikogo innego, niż starych dziadków. Republikanie mogliby też poszukać kogoś bez szemranych oskarżeń i konserwatystę, ale nie oszołoma, ale może u nich ławka kadrowa krótka jak w PiS.
      • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 09:58
        4sycje napisała:

> To aż zdumiewające, że w Stanach po obu stronach nie znaleźli nikogo innego, n
        > iż starych dziadków. Republikanie mogliby też poszukać kogoś bez szemranych osk
        > arżeń i konserwatystę, ale nie oszołoma, ale może u nich ławka kadrowa krótka j
        > ak w PiS.
        Akurat twoje porównanie do PIS to bzdurne jest i co ma do tego. Jak w PO i całej koalicji też nie widać kandydatów. To jest właśnie ból bo to te dwa ugrupowania dyktują w Polsce trend. Nawet PO by nie istniało by bez tych śmiesznych przybudówek jak Trzecia Droga.
        • 4sycje Re: Joe Biden 15.06.24, 11:33
          Sio, trollu.
          • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:15
            4sycje napisała:

> Sio, trollu.
            Na ten czas to wlazlaś do tego wątku i bredzisz o czym nie masz zielonego pojęcia.
      • kura17 Re: Joe Biden 15.06.24, 10:20
        > To aż zdumiewające, że w Stanach po obu stronach nie znaleźli nikogo innego,
        > niż starych dziadków.

pytalam o to znajomych amerykanow. podobno jest "nie do pomyslenia", zeby partia nie wystawila po raz drugi urzedujacego prezydenta (jesli jeszcze zyje) ... no to beda miec "noc zywych tru(m)pow" niedlugo ...
        • 4sycje Re: Joe Biden 15.06.24, 11:34
          Hmm, nawet gdyby umówili się tak, że sam zrezygnuje ze startu?
          • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:17
            Trump wygra to w cuglach, a ty ciągle będziesz tu jęczeć o PIS jakby to miało jakieś znaczenie dla kogoś.
            • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 13:18
              No właśnie
              I wreszcie ktoś skończy wojnę na Ukrainie - przyciśnie Putina i Żeleńskiego żeby jakoś kompromis zawarli
              • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:22
                To trzeba zakończyć, bo już niektórym ta wojna obrzydła i spowszedniała. Dobrze że się kończy kadencja Bidena. Wyjątkowo bezbarwna.
                • asia_i_p Re: Joe Biden 17.06.24, 16:52
                  Sugerujesz, że wojny się prowadzi dla rozrywki?
            • 4sycje Re: Joe Biden 15.06.24, 14:32
              Nie dość, że troll, to jeszcze następny nieogar. Nie pisałam do ciebie.
      • engine8t Re: Joe Biden 15.06.24, 19:46
        4sycje napisała:

> To aż zdumiewające, że w Stanach po obu stronach nie znaleźli nikogo innego, n
        > iż starych dziadków. Republikanie mogliby też poszukać kogoś bez szemranych osk
        > arżeń i konserwatystę, ale nie oszołoma, ale może u nich ławka kadrowa krótka j
        > ak w PiS.

Jak widac ie rozumiesz amerykanskiej polityki.
    • forumologin Re: Joe Biden 15.06.24, 07:19
      odszedl by spojrzec na innego spadochroniarza, a meloni zawolala go do zdjecia, dlatego macron i inni staneli w linii. widzialas caly film?

co nei zmienia ze jest za stary na prezyddenture ale szkodnik trump tez!
      • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 08:28
        Widzialam tyle co na tym nagraniu i nie bylo na co patrzy.
        • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 08:44
          Ale przecież widać wyraźnie że wszyscy się kotłują i na coś czekają
          Nie można już sobie patrzeć wow
        • piesfafik Re: Joe Biden 15.06.24, 16:15
          To nagranie bylo opublikowane przez pro trumpowego influencera ktoremu nabijacie kilki. Biden jest bardzo starszym panem ale robi bardzo duzo dobrej roboty. Oczywiscie engine bedzie pisal o nim jak nagorzej ale ze inne, rozsadne forumki powtarzaja bzdury z Breitbart news itp to mnie troche dziwi. W tym roku trzeba bedzie wycierac miedzy niewatpliwie starszym ale rozsadnym I przyzwoitym facetem jakim jest Biden a prawie rownie starymi, wscieklym, msciwym I kochajacym wszelakich dyktatorow Trumpem.
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:55
            A ty obywatelka USA ze o glosowaniu mowisz? Ja nie bede na zadnego glosowac. Tyle w temacie
      • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 08:43
        No właśnie
        On na coś innego patrzył niż reszta a tu cała afera

Tak jak w Polsce zupełnie
        Cały kraj huczy że poseł wyszedł na dach i Donald zaciera ręce że nie nie musi zajmować się aborcja

Dach sejmu ważniejszy niż kobiety wow
        • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 10:52
          pani.asma napisała:

> No właśnie
          > On na coś innego patrzył niż reszta a tu cała afera
          >
          > Tak jak w Polsce zupełnie
          > Cały kraj huczy że poseł wyszedł na dach i Donald zaciera ręce że nie nie musi
          > zajmować się aborcja
          >
          > Dach sejmu ważniejszy niż kobiety wow
          Donek to by się zajął rządzeniem, a nie pierdołami lub skrzypkiem na dachu.
          • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 11:19
            Po co ma pracować jak jego pelikany łykają wszystkie newsy
            • hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:26
              Już niedługo lipiec kończy się i ochronka na gaz i prąd. To powinno dać myślenia. Ale kiedyś czytałem -dobrze że benzyna jest droga, byle PIS nie rządził 🤣 Trzymaj się Asma i nie daj się, oczywiście prowokować. Ja pamiętam wszystko i dzięki Ci za to. Miłej soboty.
    • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 08:41
      Nie zgodzę się
      Przecież tam się coś dzieje i on to ogląda
      Niekoniecznie chce mieć parcie na szkło w tym momencie bo tu filmują

Więc to akurat intryga typu komisję śledcze Donalda i karanie ludzi którzy zamówili maseczki w pandemii wow
      • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 08:45
        Popatrz tu: www.instagram.com/reel/C8KbPK5gjYQ/?igsh=MW15dnR5Ynh4YTcwNA==
        • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 08:49
          No wiadomo
          Chciałabym w tym wieku tak wyglądać i być tak sprawna
          Ale moim zdaniem te filmiki i afery że on się gdzieś nie obrócił są opłacane przez jakieś trolle trumpa żeby sobie spokojnie wygrał wybory

Wow facet 90 letni jest stary ? Coś za odkrycie nigdy bym nie przypuszczała
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 09:03
            Moja mama jest umyslowo sprawniejsza a ma 83 lata

On nie ma 90 lat

Trump ma jeszcze gorsza demencje
            • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 09:15
              Nie mówię że oni mają być prezydentami ale bez przesady z tym stygmatyzowaniem że jest stary

A mama jak tak niech szykuje małego prince na króla czy tam premiera smile wkręcili się hindus i Afroamerykanka to czas na Polaka teraz wink
              • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 09:21
                Alez to absolutnie nie chodzi ze sa starzy w ogole. Tylko chodzi o demencje a jednoczesnie sprawowanie jakby nie bylo najwazniejszego urzedu swiata
                • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 09:32
                  Jak widać wszyscy chcą staruchów tam i nikt nie ma problemów
                  Na jesieni wygra staruch bis

• hrasier_2 Re: Joe Biden 15.06.24, 11:00
                    pani.asma napisała:

> Jak widać wszyscy chcą staruchów tam i nikt nie ma problemów
                    > Na jesieni wygra staruch bis
                    >
                    W życiu się nie narobił to może rządzić i od tego ma sekretarzy. Trump młodszy odrobinkę i pewnie wygra wybory. Na tatusia i mamusię też mówicie staruch ? I o to mam pretensje do was- dwóch- dziewczynki. Nieładnie.
                    • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 11:05
                      Nie zapowiada sie by Trump wygral wybory. Ogromnie stracil poparcie wg badan poparcia. A stracil wlasnie przes to ze ludzie ogladali proces w Hush Money sprawie ktora przegral.
                      • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 11:20
                        A bidena syn w więzieniu to mu pomoże?
                      • dracaria Re: Joe Biden 15.06.24, 11:21

> Nie zapowiada sie by Trump wygral wybory. Ogromnie stracil poparcie wg badan po
                        > parcia. A stracil wlasnie przes to ze ludzie ogladali proces w Hush Money spraw
                        > ie ktora przegral.

Bo ludzie to generalnie tępa masa, abstrahując od przypadku Trumpa. Gołym okiem widać, że proces nierzetelny, upolityczniony, robiony pod propagandę i pod sterowanie wyborami.
                        • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 13:18
                          Piszesz o trzeciej drodze ?
                        • buldog2 Re: Joe Biden 15.06.24, 19:50
                          proces nierzetelny, upolityczniony, robiony pod propagandę i pod sterowanie wyborami

Proces może być, jest polityczny.
                          Ale kupił broń, zeznał że nie ćpa?
                          A laptop? Sąd potwierdził, że jego. Cienko to wygląda, gorzej niż Watergate.
                          • dracaria Re: Joe Biden 15.06.24, 21:45
                            buldog2 napisał:

> Proces może być, jest polityczny.
                            > Ale kupił broń, zeznał że nie ćpa?

Mowa o procesie Trumpa, a nie syna Bidena.
              • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 09:27
                Ed Miliband- wielokrotnie byl ministrem. matka Polka

Daniel Kaczynski - MP w parlamencie z partii konserwatywnej
                • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 09:32
                  To za nisko
                  Chcemy premiera albo co najmniej męża księżniczki Charlotte
                  • princesswhitewolf Re: Joe Biden 15.06.24, 11:03
                    Haha
              • taki-sobie-nick Re: Joe Biden 16.06.24, 01:13
                JEST obiektywnie stary.
      • taki-sobie-nick Re: Joe Biden 16.06.24, 01:15
        Więc to akurat intryga typu komisję śledcze Donalda

Prawico, znajdź błąd, popraw i pisz prawidłowo w języku OJCZYSTYM.
    • 18lipcowa3 Re: Joe Biden 15.06.24, 08:45
      Matko kochana... demencja
    • dracaria Re: Joe Biden 15.06.24, 10:47
      Cóż, dobre chociaż tyle, że wielu spadły klapki z oczu, że w Stanach jest jakaś demokracja i że prezydent ma jakąś władzę. Jak widać na załączonym obrazku, prezydentem może być nawet dziadek z ostrą demencją, bo prawdziwą władzę dzierży ktoś zupełnie inny.
      • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 02:45
        Kto? nie mam dostepu do dark net
        • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:57
          Kazdy ma dostep. Tylko komu sie chce tysiace glupot i swinstw czytac
          • hrasier_2 Re: Joe Biden 18.06.24, 10:40
            Wątasek urósł, choć nie miał prawa. Ale super że się ciągnie dalej. Ile ludzi tyle poglądów. I co najważniejsze każdy ma rację 😁
            • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 10:53
              mnie dziwi ze jest tu frakcja ktora uwaza ze zauwazenie ze obaj Panowie maja demencje i sie nie nadaja to zaraz popieranie Trumpa.

W ogole nie o to chodzi
              • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 13:56
                JB nie ma demencji.... ogladnij cala debate prezydencka, wogole ogladaj w calosci, cokolwiek, zanim zalinkujesz wyrwane z konstekstu filmiki influencera.... wygladnij poza TikToka
                • dracaria Re: Joe Biden 18.06.24, 14:19
                  myelegans1 napisała:

> wogole ogladaj w calos
                  > ci, cokolwiek, zanim zalinkujesz wyrwane z konstekstu filmiki influencera.... w
                  > ygladnij poza TikToka

O czym ty rozmawiasz. Po pierwsze sama zapodałam nie link to TikToka, tylko do YT (choć osobiscie różnicy nie widzę, to informacja dla ciebie), gdzie Biden wygląda jakby utrzymywała go w pionie specjalna wersja pavulonu, po drugie gdzie tu miejsce na jakieś manipulacje przez "influencera" jak widać wprost, jak się gość zachowuje, a kadr ma 4,5 minuty.
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 20.06.24, 08:19
                  Ja nie mam TikToka. Konta nawet nie mam. To nie jest z Tik Toka.
    • ardzuna Re: Joe Biden 15.06.24, 13:25
      On do kogoś coś mówił w tym czasie.
      Obaj kandydaci w tych wyborach są starzy i w Polsce postawiono by na kogoś innego.
      • mysiaapysia Re: Joe Biden 15.06.24, 13:42
        Do tego spadochroniarza obok, zajętego zwijaniem spadochronu? To po co pozostali przywódcy tak się przemieszczali? Ewidentnie coś chcieli zamaskować.
        • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 14:11
          Krynico mądrości otóż to wytrawni politycy czwane lisy z y które jak są sfilmowane to od razu przybierają pozę oskarową

Czego tutaj nie rozumiesz?????
          • mysiaapysia Re: Joe Biden 15.06.24, 14:24
            Nie wyobrażam sobie, aby pozostali przywódcy, jak widać sporo młodsi, nie reagowali na hmmm problem z przywódcą największego mocarstwa. Odruch i tyle. Gdyby zagadywał tego człowieka, to tego odruchu pozostałych by nie było.
            • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 15:31
              Jaki odruch przecież oni pozują do filmu?? ?????
              • mysiaapysia Re: Joe Biden 15.06.24, 15:37
                Odruch, aby film i zdjęcia wyszły hmmm "jak z obrazka". A tu najważniejsza osoba odchodzi sobie na bok jak niesforny trzylatek. No przecież odruchowo zareagowali i przysunęli się do niego.
        • ardzuna Re: Joe Biden 16.06.24, 14:23
          mysiaapysia napisała:

> Do tego spadochroniarza obok, zajętego zwijaniem spadochronu? To po co pozostal
          > i przywódcy tak się przemieszczali? Ewidentnie coś chcieli zamaskować.

Ustawiali się do zdjęcia, w tym czasie Biden zagadywał do spadochroniarza. Kiedy już się prawie ustawili, zawołali Bidena.

Nie ma co poświęcać tyle czasu na interpretowanie filmików. Filmy i zdjęcia potrafią przekłamywać to, co się na nich dzieje.
          • ardzuna Re: Joe Biden 16.06.24, 14:38
            Tu masz kontekst dodany przez czytelników twitter.com/MyLordBebo/status/1801300025739182478 a w linku zdjęcia z pełnym kadrem www.open.online/2024/06/14/video-joe-biden-perso-spaesato-g7-brindisi-contesto-fc/

Cała dyskusja w tym wątku jest funta kłaków warta.
            • princesswhitewolf Re: Joe Biden 17.06.24, 09:25
              Obaj kandydaci maja demencje.

A dyskusja ma sens bo nie tylko o to jedno video chodzi:

youtu.be/yDTiZisXrkw?si=38XJhC2-QXG2ajsl
              • ardzuna Re: Joe Biden 17.06.24, 22:09
                Gdybym nie podrygiwała przy muzyce, która mnie nie porusza, też byś mnie obsmarowywała z powodu rzekomej demencji?
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:57
                  Biden ma demencje. Trump jeszcze wieksza.
                  • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 13:57
                    jestes psychiatra klinicznym ze specjalizacja w geriatrii? jezeli nie, to nie wydawaj diagnozy
                    • princesswhitewolf Re: Joe Biden 20.06.24, 08:20
                      Demencja to nie jest cos co diagnozuje psychiatra.
                      • 71tosia Re: Joe Biden 20.06.24, 09:06
                        A kto? Panie z forum?
                      • fogito Re: Joe Biden 20.06.24, 09:20
                        Ależ właśnie psychiatra. Neurolodzy tego nie diagnozują. Moja jedynie przedstawić przyczyny demencji np przebyte udary. Tak jak u mojej mamy.
                    • cranberries1983 Re: Joe Biden 20.06.24, 09:13
                      nie ma czegos takiego, przynajmniej w PL wink
    • babcia47 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:33
      Niestety po Bieniek coraz bardziej widac ze niekoniecznie sie nadaje na to stanowisko. Sądzę że cala kampania będzie robiona pod ewentualnego wiceprezydenta ktory by przejął obowiązki w momencie gdy już nie da się tego ukryć. Z Trumpem jest niewiele lepiej a do tego mam wiele innych zastrzeżeń. Smutne ze takiego kraju nie stać na lepszych kandydatów, bardziej nadających się na to stanowisko
      • babcia47 Re: Joe Biden 15.06.24, 13:33
        * po Bidenie
        • pani.asma Re: Joe Biden 15.06.24, 14:10
          Ale raka babcia to już W ogóle nie powinnaś krytykować starszych ludzi no po prostu wstyd
          • babcia47 Re: Joe Biden 15.06.24, 18:10
            Jakiego raka? Mloda pora jeszcze wiec ty juz wiecej nie pij bo piszesz jakies bzdury. Pozatym nazwa, nick " babcia" nie znaczy ze jestem w podobnym wieku, choc pewnie ci się to w głowie nie mieści; P
    • chicarica Re: Joe Biden 15.06.24, 16:46
      Puścić bąka człowiekowi spokojnie nie dadzą...
      • borsuczyca.klusek Re: Joe Biden 15.06.24, 18:50
        Jest to jakiś trop 🙄

forum.gazeta.pl/forum/w,567,172666415,172666415,Puszczenie_baka_w_towarzystwie_bedzie_swiatowo_.html
    • heniek.8 Re: Joe Biden 15.06.24, 20:14
      Jeszcze nas wszystkich Sleepy Joe przeżyje
      • srubokretka Re: Joe Biden 16.06.24, 00:03
        On nawet nie wie kim jest. Przedawkowal szczepionki
        • engine8t Re: Joe Biden 16.06.24, 01:12
          srubokretka napisał:

> On nawet nie wie kim jest. Przedawkowal szczepionki

Juz ja zostal wybrany prezydentem to mowil ze jest sentorem.. skromny czlowiek.
          • srubokretka Re: Joe Biden 16.06.24, 04:03
            Corce pokazalam. Ona twierdzi, ze to robot.
            Niezla mine miala ta baba z broda, ktora go w reke cmoknela hahaha
        • dracaria Re: Joe Biden 16.06.24, 12:42
          srubokretka napisał:

> On nawet nie wie kim jest. Przedawkowal szczepionki

Ja myślę, że akurat przyjął mnóstwo zastrzyków, aby w ogóle stać, co świadczy o sukcesie amerykańskiej medycyny. Normalnie leżałby w luksusowym ZOLu rozmawiając z głosami w swojej głowie.
          • myelegans1 Re: Joe Biden 17.06.24, 14:29
            jakie te zastrzyki, dradz, to zasugeruje sasiadce, ktorej matka jest w domu opieki, z demencja.... moze wyleczyliby
    • 71tosia Re: Joe Biden 16.06.24, 00:43
      Biden odchodzi dwa trzy kroki od grupy polityków, wymienia jakaś uwagę z drugim skoczkiem spadochronowym, podchodzi do niego pani premier i biden wraca do grupy polityków , zakłada okulary. I to wszystko co jest na tym filmie.
      Może biden nie jest najlepszym kandydatem ale ta „wpadka” to nic w porównaniu z głupotami jakie wygaduje Trump, ten to ma dopiero demencji bo chyba tylko tym można wytłumaczyć to co robi.
      • taki-sobie-nick Re: Joe Biden 16.06.24, 01:14
        ten to ma dopiero demencji

Tosia, skoro już regularnie wykręcasz kota ogonem, manipulujesz, a często łgasz, to rób to chociaż gramatycznie.

Można "mieć demencję", a nie "mieć demencji".
        • 71tosia Re: Joe Biden 16.06.24, 09:26
          Może odnieś się do meritum dyskusji a nie ortografii skoro chcesz brać udział w dyskusji?
          • myelegans1 Re: Joe Biden 17.06.24, 14:34
            nie odniesie, bo na kazdy "filmik" protrumpowego influencera, mozna znalezc w calosci, "wystapienia" Trumpa.

modlcie sie zeby jednak Biden wygral, Trump wystapi z NATO, zeby sie Putinowi podlizac, reszte sobie mozecie wyobrazic.... Ukraina, Gaza, Tajlandia, to tylko na scenie miedzynarodowej,

Trump karmi sie chaosem, przemoca, destrukcja....
            • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:59
              To oczywiste. Co nie znaczy ze obaj nie maja demencji.

Przede wszystkim wygrana Trumpa nie bylaby korzystna dla Polski.
              • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 13:59
                JB nie ma demencji, odsylam do podcastu "Shrinking Trump" prowadzonego przez psychiatrow, ktorrzy zapraszaja specjalistow i prezentuja "evidence based" diagnozy....
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 14:49
                  tzn dowodem na to ze Biden nie ma demencji jest to ze Trump ja ma? hahah ubawilas mnie

I Biden i Trump maja demencje. obaj
                  • fogito Re: Joe Biden 20.06.24, 08:23
                    Moja mama ma demencję. Nie wiecie o czym piszecie chyba. Żaden z nich demencji nie ma.
                    • princesswhitewolf Re: Joe Biden 28.06.24, 10:30
                      Demencja jest w roznych stadiach
    • chicarica Re: Joe Biden 16.06.24, 09:08
      Z drugiej strony, tak patrzę i to "nagranie" wygląda na straszny fejk.
    • wapaha Re: Joe Biden 16.06.24, 09:30
      widziałam filmik z JB -obserwował występy, stojący obok klaskali, smiali się a on..się zawiesił..to było ..przykre
      • pani.asma Re: Joe Biden 16.06.24, 09:42
        Może mu się nie podobało
        Co nie wolno ?
      • myelegans1 Re: Joe Biden 17.06.24, 14:40
        Jezu, nie zawiesil sie, tylko nie tanczyl i nie gibal jak inni tylko patrzyl... widzialas tanczacego Trumpa?

swoja droge FDR byl sparalizowany od pasa w dol, na wozku sie poruszal, i tego historia dziwnie nie pamieta, ale w dobie newsow 24/7 i social media, to do plomby zagladna, i przeswietlenie zrobia. wyobraz sobie, ze jestes na podgladzie, zawsze, nie ma miejsca na zadne potkniecie....

posluchaj Bidena, merytorycznie, i zobacz czego dokonal w ciagu ostatnich 4 lat, najnizszy poziiom bezrobocia w historii, najlepsze wskazniki ekonomiczne od ponad 50 lat, nanizsza inflacja wsrod krajow rozwinietych (porwnaj EU) itd itp.....

ponad 30 bipartizan legislature, including infrastruture bill etc. etc.
        • cranberries1983 Re: Joe Biden 17.06.24, 15:12
          Bush Junior miał umysł posypany sniegiem i jakos też żył że hoho
          tu jest duzo propagandy , Biden widać, że słabnie, ale nie wierzę że już nic nie ogarnia
          • dracaria Re: Joe Biden 17.06.24, 16:57
            cranberries1983 napisał:

> Biden widać, że słabnie, ale nie wierzę że już nic ni
            > e ogarnia

Tu pozostaje tylko wiara big_grin
            • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 02:16
              Popatrz co osiagnal, podczas swojej prezydentury, a nie czy sie giba w takt

czy tutaj wszyscy wiadomosciami z TikToka sie karmia?
              • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 10:35
                tak jakby tematem byl jego program wyborczy i jego dokonania.

To nie jest dyskusja o tym ze Trump lepszy - nie jest.

To dyskusja ze w USA jest masakra bo dwoch zdemencialych dziadkow kandyduje.
                • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 14:08
                  I ten zdemencialy dziadek, przepchnal bipartisan ustawy, ktore obnizyly inflacje (Inflation reduction act), stworzyly nowe miejsca pracy (najnizsze bezrobocie w historii), wyslaly bron na Ukraine, obnizyly zadluzenie, CHIPS and Science Act.....
                  Przypominam, ze wielu senatorow to 85+, RGB itd....

to nie jest dyskusja, tylko prowokowanie reakcji po zalinkowaniu fejkowego, wyrwanego z kontekstu filmiku influencera. nie zalinkowalas deranged and unhinged Trump, materialu duzo.
                  • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 14:50
                    on osobiscie je przepychal? Przeciez Biden ma sztab ludzi.
                    • engine8t Re: Joe Biden 18.06.24, 20:13

> on osobiscie je przepychal? Przeciez Biden ma sztab ludzi.

Dokladnie.. Biden nie przepych niczego poniewaz on juz zeplenie nie kontaktuje...
                      Obame ma obok i jego sztab i to oni mu pisza co ma mowic.

Najlpesze to to ze wszycy widzieli ze Biden zamarl i nie mial pojecie gdzie jest, Obamm go za reke przeprowadzil ale biuro Obmay oglslilo ze to co ludzi wiedzieli na nagraniach to nie prawda.. LOL

Podobnie z Meloni
                      www.youtube.com/watch?v=ioXo3LJ5Xlo
                      • myelegans Re: Joe Biden 19.06.24, 03:25
                        No to dobrze im idzie, najnizsza bezrobocie w historii, wysokie wskazniki ekonomiczne, gielda najwyzsze notowania ever (twoja emerytura, “thank you pres Biden” najnizsza inflacja pocovidowa, wsrod krajow rozwinietych, najwyzsze wydobycie ropy ever (Tu akurat nie przyklaskuje, ale Tobie prawicy “drill baby drill”), obnizenie kosztow lekow np insuliny 35/miesiac vs kilka setek ( Tobie emerycie powinno na tym zalezec), obnizenie dlugow studenckich, itd. Itp

Ja bardzo chetnie zapisze na nastepne 4 lata przy takiej statystyce.
                        • engine8t Re: Joe Biden 20.06.24, 20:25
                          myelegans napisała:

> No to dobrze im idzie, najnizsza bezrobocie w historii, wysokie wskazniki ekono
                          > miczne, gielda najwyzsze notowania ever (twoja emerytura, “thank you pres Biden
                          > ” najnizsza inflacja pocovidowa, wsrod krajow rozwinietych, najwyzsze wydobycie
                          > ropy ever (Tu akurat nie przyklaskuje, ale Tobie prawicy “drill baby drill”),
                          > obnizenie kosztow lekow np insuliny 35/miesiac vs kilka setek ( Tobie emerycie
                          > powinno na tym zalezec), obnizenie dlugow studenckich, itd. Itp
                          >
                          > Ja bardzo chetnie zapisze na nastepne 4 lata przy takiej statystyce.

www.barrons.com/visual-stories/trump-biden-home-prices-debt-inflation-economy-96308799
                          O tak. Biden mowi ze bezrobocie w stosunku do czasu covidu zmlalao jak nigdy przedtem. No wonder..
                          Pensje wrosly a inflacja je zjadla z nadmiarem.
                          Obnizenie dlugow studenckich to chyba najwiekszy crime i za to Biden powinien siedziec.. Za prawo do nie splacania pozyczek?

I infllacja jest przeciez ogromna i to co poadaj bazujac naa CPI to BS.. Prawdziwa jest 3x tyle

A to ze wyeliminowano z koszyka do pomiaru najwieksze skoki to juz tylko polityczne zagaranie
                          A wUSA najmniejsza poniewaz Stany nie pozowli sie za morde trzymac jak to EU a to nie dzieki lewacctwu chyba?
                          Moja emrytura niewile sie zmienila - na pewno ni ena tyle aby pokryc prawdziw inflacje

Ale tu nie chodzi o ekonomie ale o przyszlosc Ameryki
                          Ekonomie mozna poroawic ale popieranie Woke, CRT, aborcji, gender idiocy, pozwolenie na bezkarne okradanie i przestepstwa , otwarte granice, popieranie gencide w Gazie i naplyw nie wiadomo kogo etc zostawi trwale skutki na nastpenych pokoleniach ktore bedzie bardzo trudno - -jesli wogole odwrocic.

Tak , zgadzam sie ze bedziemy miec do wyboru mniejsze zlo ale glosowanie na Bidena to juz totalne brak rozsadku i bezmozgowie - lepiej w ogole nie gloswac niz glosowac na mentalnie chorego czlowiek ktory nie wi kim jest a jedyne co robi to czyta co mu podsuna a ktory moze byc -i to prawie pewne ze bedzie, zastapiony przez totalnie nie majaca pojecia o polityce i zyciu oraz antypatriotyczna kobiete?.
                          • engine8t Re: Joe Biden 20.06.24, 21:05
                            Ale jak widomo to na kogo glosujemy nie ma znaczenia... Nasi wybrancy glosuja jak AIPAC zaleca
                            Dziwne ze tacy jak tucker o tym nie slyszeli? Ja slyszalme ponad 20 lat temu
                            www.youtube.com/watch?v=x5pSz7A0KhU
                          • 71tosia Re: Joe Biden 20.06.24, 21:42
                            w wielu krajach europejskich edukacja akademicka jest bezpłatna, a firmy typu startup dostają bezzwrotne dotacje by zacząć działalność (co akurat możliwe jest tez w USA). Wiec rzeczywiście umorzenie części długu komuś kto musial te pieniądze (często horendalne) przeznaczyć na edukuje się to straszny crime.
                            • myelegans1 Re: Joe Biden 20.06.24, 23:14
                              Ale oni umarzaja dlugi tym, ktorzy te dlugi juz dawno splacili, i teraz splacaja odsetki, wiec bogaca sie na tym tylko banki....

Edukacja tak jak health care jest napompowana i to jest banka, ktora niedlugo peknie.... kogo stac na placenie 70-90K za jeden rok studiow?
                              • engine8t Re: Joe Biden 21.06.24, 00:57
                                myelegans1 napisała:

> Ale oni umarzaja dlugi tym, ktorzy te dlugi juz dawno splacili, i teraz splaca
                                > ja odsetki, wiec bogaca sie na tym tylko banki....
                                >
                                > Edukacja tak jak health care jest napompowana i to jest banka, ktora niedlugo p
                                > eknie.... kogo stac na placenie 70-90K za jeden rok studiow?

Edukacja i healthcare maja to wspolne ze nikt nie szanuje rzeczy za ktore nie placi.
                                Kogo stac na placenie $70-90k?
                                No jak nikogonie stac to pewnie te uczelnie sa puste i bankrutuja?
                            • engine8t Re: Joe Biden 21.06.24, 00:53
                              71tosia napisała:

> w wielu krajach europejskich edukacja akademicka jest bezpłatna, a firmy typu s
                              > tartup dostają bezzwrotne dotacje by zacząć działalność (co akurat możliwe jest
                              > tez w USA). Wiec rzeczywiście umorzenie części długu komuś kto musial te pieni
                              > ądze (często horendalne) przeznaczyć na edukuje się to straszny crime.

Jak widac ze sprawdza sie powiedzenie "dostajesz tyle ile za to placisz" i rzeczy "darmowych" nikt nie szanuje..
                              A skoro Europa oferuje "darmowa edukacje " to dlaczego prawie wszedzie jest z tylu za USA? Albo ta edukacja G warta bo darmowa albo ucze nie tego co potrzeba?
    • myelegans1 Re: Joe Biden 17.06.24, 14:12
      Lepszych zrodel nie masz? tak, tak rozpowszechniaj oderwane od kontekstu pro trumpowego influencera,

moze popatrz na wiece Trumpa, dostepne w calosci na YouTube i jak bredzi, od rzeczy, ZADNYCH policy nie proponuje, za to gada o rekinach, i elektrycznych lodziach, i czy woli zginac w szczekach rekina, czy od porazenia
      pradem,

I porownaj do sobotniej fundraising campaign: Biden, Obama na scenie dyskutujacy o przyszlych policies, i problemach legislacyjnych.

jest dobry podcast "shrinking Trump" gdzie psychiatrzy porownuja congnitive health Trumpa i Bidena. Biden ma typowe dla wieku objawy, ale nie ma demencji, Trump ma silnie postepujaca demencje

www.theguardian.com/us-news/2024/apr/06/donald-trump-speech-analysis
      • 71tosia Re: Joe Biden 17.06.24, 16:00
        Warto tez czasami zajrzeć na Truth Social, media stworzone przez trumpa, facet na zmiane atakuje wszystkich (łącznie z kolegami partyjnymi) lub proponuje rozwiazanie wszelkich konfliktów światowych w 5 minut … dzięki urokowi osobistemu.
      • piesfafik Re: Joe Biden 17.06.24, 21:19
        Latwiej zlinkowac kawalek od trumpowego influencera he he jaki ten Biden stary niz naprawde posluchac tego co Biden I Trump mowia. Plany Trumpa ne eventualna prezydenture sa dla Polakow dosc przerazajace ale skoro czesc Amerykanow uwaza ze Biden jest winien temu co Sad Najwyzszy zrobil z Roe vs Wade, co sie dziwic ze czesc Polakow wierzy ze silny i meski Donald zbuduje fort Trump I bedzie nas bronil przed Putinem.
        • princesswhitewolf Re: Joe Biden 17.06.24, 21:57
          Ja nie wierze w zasne plany Trumpa. On jest za stafy i za glupi na to. To jego sztab wyborczy tworzy

A za Bidena to Kamala, Blinken. Obama.od 4 lat mieszka w Washington i go wspiera
          • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 02:31
            biedna, naiwna. Masz taka sama retoryke, jak elektorat Trumpa "Trump is just being Trump" wierz mu! wierz w to co mowi, ten facet NIE MA poczucia humoru i filtra, wysypuje sie z niego, co mysli, albo ktos mu podsunal, wyrzyga. i poczytaj Project 2025, jaki Transition plan przygotowuja jego strategisci, to jest przerazajacy obraz, amerykanski exceptionalism

Project 2025

jak jest za slaby, maszyne propagandowa buduje, wiedza co maja robic, bo przetrenowali od 2016 roku, otoczy sie populistami, lizodupami, poobsadza nimi rzad, obsadzi sady, wyjdzie z NATO, skonsoliduje wladze do executive branch, zlikwiduje niezalezne media, i wsadzi do wiezienia przeciwnikow politycznych, przeciez otwarcie mowi "I"m your retribution" "I'm going to be dictator on day one". Ma fetysz dyktatorow: Putin, Xie, Orban, chce byc tacy jak oni, i ma wokol siebie oszolomow, ktorzy w tyle juz na to pracuja.

dla dobra Europy, a szczegolnie Polski i Ukrainy, lepiej zeby Biden wygral. Trump karmi sie chaosem, przemoca, to jest patologiczny klamca, narcyz z mocnymi zaburzeniami osobowosci...

Demokracja jest bardzo krucha, jak widac naokolo i ten eksperyment jest wystawiony na probe....
            • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:40
              Myelegans, odnosze wrazenie ze rozmawiasz z jakims wytworzonym przez siebie chocholem

Moze przeliteruje po raz kolejny:

1. Nie popieram Trumpa. Uwazam go za niebezpiecznego manipulatora i głupka

2. 20 a nawet 10 lat temu Biden bylby swietnym kandydatem. To on byl w koncu doradca Obamy

3. Obaj Panowie maja demencje, w tym i bez demencji Trump sie nie nadaje.

Uwazam, za niebezpieczne by w tak trudnych czasach rzadzil czlowiek z demencja. I nie ublizam tu ludziom z demencja, ale to jest stanowisko na ktorym nie da sie byc tylko figurantem.

Ja rozumiem ze tobie sie zdaje ze Biden nie ma demencji. Ale ja zyje pod jednym dachem z neurologiem, ktory twierdzi inaczej. Zreszta co do obu Panow.
              • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 14:12
                mnie sie nie zdaje, ja polegam na opinii lekarzy specjalistow, "shrinking Trump" ... .zycie pod jednym dachem z neurologiem, nie robi z ciebie specjalisty, to zadne kompetencje.....

ogladaj debate i wtedy zobaczysz, kto ma demencje, i zaburzenia osobowosci...

BIdnen jest po prostu kandydatem, ktory moze pobic Trumpa, wystawienie do wyscigu "unknown entity" to duze ryzyko, gdyby nie Trump JB prawdopodobnie nie ubiegalby sie o re-elekcje.
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 14:51
                  ale to nie ja jestem tym specjalista ale neurolog jaki patrzac na ludzi widzi zachowania typowe dla demencji

Niestety jak narazie to ten paskud Trump prowadzi

bardzo bym sie cieszyla gdyby zdemencialy Biden pobil zdemencialego Trumpa ktory dodatkowo jest wariatem

A najbardziej cieszylabym sie jakby kandydat Demokratow nie mial demencji
                  • fogito Re: Joe Biden 20.06.24, 08:28
                    Bo nie ma, więc się ciesz. Jak diagnozowałam mamę to żaden neurolog nie chciał postawić diagnozy, to rola psychiatry. A ty tu ferujesz wyroki przez internet. Duża przesada..
        • dracaria Re: Joe Biden 17.06.24, 22:24
          piesfafik napisała:

> czesc Polakow wierzy ze silny i meski Donald zbuduje fort Trump I bedzie na
          > s bronil przed Putinem.

Ale jaka część? Jakieś Halynki katoliczki obrzędowe, głosujące na bankstera Morawieckiego?
          Żaden normalny i świadomy Polak nie będzie popierał Trumpa. To nie western, gdzie jest jakiś wybór między dobrem a złem. Całe Szatany Zjednoczone wymagają pełnej reformy mentalnej, najlepiej przez upokorzenie i upadek ich żałosnej gospodarki opartej na żerowaniu na innych narodach. Żaden prezydent ten czy inny naturalnie tego nie zmieni, tu trzeba rycerza z zewnętrz (który notabene też pewnie nie będzie "dobry").
      • princesswhitewolf Re: Joe Biden 17.06.24, 21:51
        myelegans ty moze zacznij czytac co ja pisze. Ja absolutnie nie popieram Trumpa bo nie dosc ze zdemencialy to jeszcze glupi jak but i oszust. Biden bylby rewelacyjnym kandydatem 20 lat temu

Ale teraz niestety to plakac sie chce taka masakra- dwa dziadki
        • piesfafik Re: Joe Biden 18.06.24, 01:14
          Nie chcesz popierac ale popierasz przez przekazywanie dalej tworow protrumpowych influencerow czy stawianie ich na jednej plaszczyznie "dwa dziadki .Pomiedzy Trumpem i Bidenem jest przepasc.
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:32
            Przepasc jest bo jeden jest glupkiem i rozpuszczonym synem multimilionerow a drugi mezem stanu. Ale niestety teraz obaj nie nadaja sie juz na prezydentow. Trump nigdy sie zreszta nie nadawal
        • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 02:41
          nie mial wyboru, gdyby Trump nie startowal, to pewnie Biden nie kandydowalby. Moze jednak posluchaj o czym merytorycznie Biden mowi, ad lib, i co osiagnal dla gospodarki; najnizszy poziom bezrobocia w notowaniach, zredukowal dlug, najnizsza inflacja wsrod krajow rozwinietych, infrastructure bill, chips bill

Zaden incumbent prezydent w przeszlosci nie zrezygnowal z reelection, a tutaj jest ich dwoch z przeszloscia polityczna, jeden 4 lata, a drugi 40....
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 10:32
            przeciez to oczywiste. Ale jakie to ma znaczenie jesli ma demencje. Niech Blinkena lub kogos w wieku nadajacym sie wysuna na prezydenta a nie swietnego kandydata 20 lat temu
      • al_sahra Re: Joe Biden 18.06.24, 03:17
        Myelegans, Fafik - że też Wam się chce… Ale w sumie to doceniam i dziękuję.
        • is-laura Re: Joe Biden 18.06.24, 06:51
          Ameryka to jednak stan umysłu. Cały świat widzi, że z Bidenem jest coś nie tak_ maskowania twarz, wyłączenia, chód drobnymi krokami. Wystawianie go w tych wyborach to znęcanie się nad chorym człowiekiem i robienie z niego pośmiewiska
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:33
            No Polki jak widac nie widza. Z Trumpem tez jest nie tak wiele
          • 71tosia Re: Joe Biden 18.06.24, 14:34
            Poczekajmy na dyskusje kandydatów? Bo jak na razie zmanipulowane filmiki (jak ten komentowany w dyskusji) czy brak pląsów w takt muzyki mnie nie przekonuje.
            Większość tych filmików to sprytna propaganda zwolenników Trumpa, którym udaje sie wmawiać ludziom ze Trump to sama młodość a niewiele starszy Biden to staruszek.
            • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 14:53
              ale ja nie uwazam ze Trump to sama mlodosc. Moim zdaniem demencja Trumpa jest dalej posunieta niz Bidena. Plus dochodzi trumpowe cwaniactwo i wariactwo

Tylko boziu czy nie bylo mlodszych kandydatow?
              • dracaria Re: Joe Biden 18.06.24, 16:00

> Moim zdaniem demencja Trumpa jest
                > dalej posunieta niz Bidena.

Princes, ale demencja nie przejawia się tym, że człowiek ma poglądy, które ci nie odpowiadają. To trochę na czym innym polega big_grin
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 17:20
                  Pomylki Trumpa w ktorych to mowi o Nikki Haley a opowiada co ona robi jakby byla Nancy Pelosi, albo kwiatki z budowaniem muru z Meksykiem w Kolorado i setki innych swiadcza ze demencja Trumpa jest powaznie posunieta. Wklejac, cytowaf przyklady?
                  • dracaria Re: Joe Biden 18.06.24, 20:20

> Pomylki Trumpa w ktorych to mowi o Nikki Haley a opowiada co ona robi jakby byl
                    > a Nancy Pelosi, albo kwiatki z budowaniem muru z Meksykiem w Kolorado i setki i
                    > nnych swiadcza ze demencja Trumpa jest powaznie posunieta. Wklejac, cytowaf prz
                    > yklady?

To raczej ignorancja, a nie demencja tongue_out
                    • engine8t Re: Joe Biden 19.06.24, 02:12
                      dracaria napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                      >
                      > > Pomylki Trumpa w ktorych to mowi o Nikki Haley a opowiada co ona robi jak
                      > by byl
                      > > a Nancy Pelosi, albo kwiatki z budowaniem muru z Meksykiem w Kolorado i s
                      > etki i
                      > > nnych swiadcza ze demencja Trumpa jest powaznie posunieta. Wklejac, cytow
                      > af prz
                      > > yklady?
                      >
                      > To raczej ignorancja, a nie demencja tongue_out

A tu znow dziadowskie chinske baterie mu wlozyli czy to moze chinczycy sobie jaj robia ?
                      www.youtube.com/watch?v=AyMq6BAUtfM
                      • 71tosia Re: Joe Biden 19.06.24, 08:53
                        Chyba nawet osoba o ograniczonej inteligencji widzi ze nie z bidetem tylko z filmem jest cos nie tak?
                • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 17:20
                  Moja refleksja jest taka ze czytacie tylko polska prace skoro nie znacie nieustannych wpadek Trumpa
                  • engine8t Re: Joe Biden 18.06.24, 20:03

> Moja refleksja jest taka ze czytacie tylko polska prace skoro nie znacie nieust
                    > annych wpadek Trumpa

No juz nie porownuj wpadek Trumpa do Bidena.
                    Tyko przelicz ilosc slow ktore wylatuja z gardla Trump do ilosci pomylek.
                    Biden jest przeciez gorszy od Brezniewa w ostatnich latach.... nie nadazja mu baterii wymieniac.
                    • 71tosia Re: Joe Biden 18.06.24, 20:10
                      na trumpowkich truth social - nie ma ani jednego słowa prawdy, same „pomyłki” i manipulacje.
                      • engine8t Re: Joe Biden 19.06.24, 02:13
                        71tosia napisała:

> na trumpowkich truth social - nie ma ani jednego słowa prawdy, same „pomyłki” i
                        > manipulacje.

Skad wiesz? Gdzie to wyczytalas?
                        Dawaj przyklady.
        • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 09:36
          No tak, wy sie rozumiecie

--

Zaś Apple jest wart tyle co 100 Orlenów - napisala al_sahara

Tymczasem wartosc tych firm to:
          15 mld dolarow Orlen
          3000 mld dolarów Apple (3 polskie biliony)

15( Orlen) x 100 nie rowna sie 3000. Wiec nie 100 Orlenow a 200
        • piesfafik Re: Joe Biden 18.06.24, 10:01
          Glos wolajacego na puszczy smile
          • princesswhitewolf Re: Joe Biden 18.06.24, 10:14
            Niewidomego. Niewidomy wola na puszczy i nie widzi ze w USA obaj kandydaci maja demencje.
        • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 14:13
          NIe chce mi sie i nie mam czasu na tracenie, wiec sie juz zamkne....
    • slightly_light Re: Joe Biden 17.06.24, 21:38
      h
    • myelegans1 Re: Joe Biden 18.06.24, 14:35
      Jeszcze jedna uwaga i znikam z tego watku.

Zanim cos zalinkujecie i poslecie dalej sprawdzajcie zrodla i FAKTY... im blizej wyborow tym bardziej ataki sie nasila, juz sie pojawiaja generowane przez AI "filmiki", robocalls z glosem Joe Bidena juz byly przed NH prawyborami, ktore nawolywaly do pozostania w domu nie glosowaniu.
      Republikanie nie moga atakowac Bidena merytorycznie, bo poprawil gospodarke, obnizyl inflacje, bezrobocie, i dlug, w i miedzynarodowej police dobrze wypada, wiec beda atakowac wyglad i stan umyslu, bo to jedyne co im pozostaje, nie maja argumentow, zupelnie jak na forum, ad persona....

Ten "filmik" zalinkowany przez princesse, mozna zobaczyc z innego kata i wyglada to inaczej, wiec odrobina krytyki i jak juz, to jak dobry dziennikarz, weryfikuj swoje zrodla...

Juz sie zamykam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka