Dodaj do ulubionych

Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przypadek

• adekkk Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 23.03.25, 14:38
      Cześć, mam 21 lat i dosłownie takie same problemy i niemalże historia kopiuj wklej. Odwiedzasz dalej to forum? Udało się znaleźć przyczynę bądź złoty środek?
    • imponderabilia20 Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 23.03.25, 15:15
      Ja bym szła do lekarza, który pracuje w szpitalu (nawet prywatnie) żeby skierował do poradni przyszpitalneh albo na oddział
    • rozwadowka Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 23.03.25, 15:28
      Sprawdźcie czy to nie MALS
    • lillyinchains Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 23.03.25, 15:32
      Pierwsze najważniejsze : czy były kolonoskopia i gastroskopia??
    • mytoya Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 25.03.25, 16:35
      Zapewne był próbowany maślan sodu - na mnie działa tylko jeden, konkretnej marki. Mimo, że jest tyle różnych do wyboru.
      Sprobowalabym suplementowanie wit. B12.
      Ja mam objawy SIBO głównie nasilenie przez metforminę. Wyczytałam, że metformina opowiedzą przyswajanie wit b12, więc spróbowałam suplementowac i objawy SIBO baaardzo się zmniejszyły.
      Ja wiem że chłopak nie bierze metforminy, ale może ma brak wit b12. Może spróbuje. Skoro nic nie działa.
    • kanna Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 25.03.25, 17:07
      Kierkuś, kiedyś był docentem, teraz nie wiem.
    • afro.ninja Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 25.03.25, 17:18
      Może osteopatia?!
    • figa_z_makiem99 Re: Nastolatek, problem żol-jelit. - trudny przyp 25.03.25, 19:09
      IBS? Próbowałaś enterol, albo mikrobiom intercel?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka