net.sandra 16.06.24, 11:10 Pomóżcie, pierwszy raz chcę zarezerwować wakacje na booking, całość mam zapłacić na miejscu w obiekcie. Muszę podać dane karty, czy mogą mi pobrać coś z karty? Po co ta karta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_filemon88 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 11:14 W razie gdybyś się nie pojawiła, to ci ściągną kasę z konta. Bookuje przez booking non stop, nie musisz się niczego obawiać, nikt cię nie okradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 11:19 "Muszę podać dane karty, czy mogą mi pobrać coś z karty? Po co ta karta?" Karta jest tylko jako gwarancja, gdybyś się nie pojawiła i nie odwołała o czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:12 Ja podałam ale fałszywe dane karty Wystarczy, że jakiś haker się włamie i po moich pieniądzach więc nie ryzykowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:15 Nie kłam, jak podasz fałszywe dane to odrzuci rezerwację. Chyba, że cudem trafiłaś w cudze dane, to zwyczajnie popełniłaś przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:30 Poza tym jakim sposobem może mi odrzucić rezerwację, za którą płacę zawsze uczciwie przelewem tylko nr karty fałszywy? Wyjaśnij bo nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:18 Ja podaje zawsze aktywną kartę do konta na którym mam pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:20 Przecież tam się podaje kartę kredytową. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:40 Można debetową. A nawet taką ładowalną, do płacenia w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 13:29 Nie posiadam kredytowej,daje debetową. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:20 No i? W dalszym ciągu hotel może przysłać do banku obciążenie… Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:42 droch napisał: > No i? W dalszym ciągu hotel może przysłać do banku obciążenie… Hotel hotelem ale jeżeli haker będzie chciał ogołocić to nic nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:25 18lipcowa3 napisała: > Ja podaje zawsze aktywną kartę do konta na którym mam pusto. > > Bardzo dobrze bo te dane otrzymują hotele i one już mogą tak bezpiecznie nie przechowywać danych . Poza tym coraz dochodzi do włamań więc podanie e danych karty jest nierozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:19 Wszystko masz opisane. Karta gwarantuje rezerwację. Jeśli się nie pojawisz albo odwołasz rezerwację po terminie, to hotel obciąży kartę. Logiczne, inaczej ludzie by bukowali i nie przyjeżdżali. Odpowiedz Link Zgłoś
mnnm Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:40 Mam ekartę wirtualną w mbanku i tylko jej dane podaję na bookingu. Jeśli środki będą pobrane wcześniej przez booking, to zasilam ją odpowiednią kwotą. Problemów nigdy nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 15:32 mnnm napisał(a): > Mam ekartę wirtualną w mbanku i tylko jej dane podaję na bookingu. Jeśli środki > będą pobrane wcześniej przez booking, to zasilam ją odpowiednią kwotą. Problem > ów nigdy nie miałam. Ja tak samo, bardzo polecam takie rozwiązanie. Zasilam kartę przed różnymi pobraniami ( Netflix, Booking itp.) a przez cały czas mam ją pustą. I całe szczęście, bo zdążyła już gdzieś wypłynąć i chcieli w Indiach zapłacić nią za taksówkę , a że nie było na niej kasy więc im się nie udało. Kartę oczywiście zablokowałam i od ręki wyrobiłam drugą. Odpowiedz Link Zgłoś