Dodaj do ulubionych

Wakacje z Booking

16.06.24, 11:10
Pomóżcie, pierwszy raz chcę zarezerwować wakacje na booking, całość mam zapłacić na miejscu w obiekcie. Muszę podać dane karty, czy mogą mi pobrać coś z karty? Po co ta karta?
Obserwuj wątek
    • kot_filemon88 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 11:14
      W razie gdybyś się nie pojawiła, to ci ściągną kasę z konta. Bookuje przez booking non stop, nie musisz się niczego obawiać, nikt cię nie okradnie.
    • brenya78 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 11:19
      "Muszę podać dane karty, czy mogą mi pobrać coś z karty? Po co ta karta?"

Karta jest tylko jako gwarancja, gdybyś się nie pojawiła i nie odwołała o czasie.
    • klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:12
      Ja podałam ale fałszywe dane karty Wystarczy, że jakiś haker się włamie i po moich pieniądzach więc nie ryzykowałam.
      • leosia-wspaniala Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:15
        Nie kłam, jak podasz fałszywe dane to odrzuci rezerwację. Chyba, że cudem trafiłaś w cudze dane, to zwyczajnie popełniłaś przestępstwo.
        • klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:18
          No ciekawe nie odrzuciło.
          • leosia-wspaniala Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:20
            Tak, tak.
            • klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:30
              Poza tym jakim sposobem może mi odrzucić rezerwację, za którą płacę zawsze uczciwie przelewem tylko nr karty fałszywy? Wyjaśnij bo nie kumam.
        • 18lipcowa3 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:18
          Ja podaje zawsze aktywną kartę do konta na którym mam pusto.
          • marta.graca Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:20
            Przecież tam się podaje kartę kredytową.
            • mdro Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:40
              Można debetową. A nawet taką ładowalną, do płacenia w necie.
            • 18lipcowa3 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 13:29
              Nie posiadam kredytowej,daje debetową.
          • droch Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:20
            No i? W dalszym ciągu hotel może przysłać do banku obciążenie…
            • klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:42
              droch napisał:

> No i? W dalszym ciągu hotel może przysłać do banku obciążenie…
              Hotel hotelem ale jeżeli haker będzie chciał ogołocić to nic nie znajdzie.
          • klaramara33 Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:25
            18lipcowa3 napisała:

> Ja podaje zawsze aktywną kartę do konta na którym mam pusto.
            >
            >
            Bardzo dobrze bo te dane otrzymują hotele i one już mogą tak bezpiecznie nie przechowywać danych . Poza tym coraz dochodzi do włamań więc podanie e danych karty jest nierozsądne.
            • simply_z Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:52
              O ile nie masz za pobraniem.
    • leosia-wspaniala Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:19
      Wszystko masz opisane. Karta gwarantuje rezerwację. Jeśli się nie pojawisz albo odwołasz rezerwację po terminie, to hotel obciąży kartę. Logiczne, inaczej ludzie by bukowali i nie przyjeżdżali.
    • mnnm Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 12:40
      Mam ekartę wirtualną w mbanku i tylko jej dane podaję na bookingu. Jeśli środki będą pobrane wcześniej przez booking, to zasilam ją odpowiednią kwotą. Problemów nigdy nie miałam.
      • tomanksa Re: Wakacje z Booking 16.06.24, 15:32
        mnnm napisał(a):

> Mam ekartę wirtualną w mbanku i tylko jej dane podaję na bookingu. Jeśli środki
        > będą pobrane wcześniej przez booking, to zasilam ją odpowiednią kwotą. Problem
        > ów nigdy nie miałam.

Ja tak samo, bardzo polecam takie rozwiązanie. Zasilam kartę przed różnymi pobraniami ( Netflix, Booking itp.) a przez cały czas mam ją pustą. I całe szczęście, bo zdążyła już gdzieś wypłynąć i chcieli w Indiach zapłacić nią za taksówkę uncertain , a że nie było na niej kasy więc im się nie udało. Kartę oczywiście zablokowałam i od ręki wyrobiłam drugą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka