21.06.24, 13:15
Ematkowym bombelkom oraz samym ematkom życzę udanych wakacji/urlopów 😎.
Tym, którzy czekają na wyniki egzaminów i rekrutacji życzę, żeby jak najszybciej mieli spokojne głowy!
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Wakacje! 21.06.24, 13:24
      Moje bombelki mają wakacje dopiero za 2 tygodnie.
      • little_fish Re: Wakacje! 21.06.24, 13:38
        Oj. To życzę aby upłynęły szybko 😁
        • przepio Re: Wakacje! 21.06.24, 15:18
          little_fish napisała:

> Oj. To życzę aby upłynęły szybko 😁

Nie, czekanie jest też fajne. A pomyśl, że jeżeli uplyną szybko, to nasz urlop też szybko minie😉
          • little_fish Re: Wakacje! 21.06.24, 15:49
            Aj, faktycznie. To niech im płynie szybko, a nam wolno 😜
      • astomi25 Re: Wakacje! 21.06.24, 14:31
        Moje dzieci za cztery😱
      • szarmszejk123 Re: Wakacje! 21.06.24, 14:36
        U nas też za dwa tygodnie
      • wkswks Re: Wakacje! 21.06.24, 22:26
        Moje za 6!
        • astomi25 Re: Wakacje! 22.06.24, 06:30
          Przebilas mnie. Jestes z BW?
          • wkswks Re: Wakacje! 22.06.24, 08:08
            Bawaria, tzn juz chyba za 5. 26 lipca
            • ritual2019 Re: Wakacje! 22.06.24, 08:22
              Syn za 4.5 ale on byla miesiac na study leave potem mial egzaminy, 2 tyg wakacji maj/czerwiec i z powrotem do szkoly.
      • igge Re: Wakacje! 22.06.24, 11:37
        Mój bombelek ma bardzo trudny egzamin za chwilę. Uczy się.
    • la_mujer75 Re: Wakacje! 21.06.24, 14:26
      Dziś najfajniejszy dzień, bo początek smile
      • little_fish Re: Wakacje! 21.06.24, 14:39
        O tak. Ja zawsze najbardziej lubię ten czas do 1 lipca 😁
        • ichi51e Re: Wakacje! 21.06.24, 19:07
          Dla mnie wakcje zawsze zaczynały się od tej melodii lata z radiem
          • kotejka Re: Wakacje! 22.06.24, 06:50
            ichi51e napisała:

> Dla mnie wakcje zawsze zaczynały się od tej melodii lata z radiem
            >
            To jakaś prehistoria chyba
            Ja jestem dziecko.prl, ale nie byłam odbiorca lata z radiem 😄
            Wakacyjne poranki kojarzę ze świetnymi polskimi filmami i serialami dla dzieci i młodzieży
            • ichi51e Re: Wakacje! 22.06.24, 09:05
              Nieee - wstyd się przyznać ale nie miało ramy telewizora 😆
              • ichi51e Re: Wakacje! 22.06.24, 09:06
                Nie mieliśmy*
    • mariola233 Re: Wakacje! 21.06.24, 15:02
      Wzajemnie, ja za tydzień jadę sama do mojego rodzinnego miasta będę 10 dni sama odpoczywać, a rodzinka dojedzie jak zacznie im się urlop
      • banicazarbuzem Re: Wakacje! 21.06.24, 15:08
        Przypomnijcie bombelkom o wyjęciu kanapek z plecaków wink
        Miłych i bezpiecznych wakacji.

Mój syn ma wakacje od połowy kwietnia wink
        • krwawy.lolo Re: Wakacje! 21.06.24, 16:11
          O tak! Wyjechałem na obóz żeglarski i do chlebaka dostałem na drogę obrane jajka na twardo. Już sam fakt jest absurdem, bo jechałem z Oliwy do Przegaliny, to rzut beretem. No i oczywiście zapomniałem o nich. Po tygodniu miałem sporą hodowlę tłustych dzikunów.
    • z_lasu Re: Wakacje! 21.06.24, 15:22
      Z wiekiem coraz bardziej zazdroszczę wszystkim, którzy mają 2 miesiące wakacji 🙁. Ale do szkoły to ja się kompletnie nie nadaję.
    • mayaalex Re: Wakacje! 21.06.24, 15:24
      Moj syn tez zaczyna dzisiaj ale moja corka jeszcze ma 2 tygodnie. I oboje sie ciesza, on dlatego ze nie bedzie musial wstawac i bedzie wreszcie mial spokoj, ona bo ma jeszcze dwa tygodnie z kolezankami smile
    • mia_mia Re: Wakacje! 21.06.24, 15:26
      My już na wakacjach, więc dziękuję i przesyłam słoneczne pozdrowienia☀️. Tym, które potrzebują błogiego nicnierobienia i tym, które chcą aktywnie spędzać urlopy życzę realizacji planów.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Wakacje! 21.06.24, 15:50
      Kocham koniec roku szkolnego, to dla mnie oznacza co najmniej 2 miesiące bez wożenia i odbierania dzieci ze szkoły, życie wtedy ma zupełnie inną jakość. No i można pospać prawie godzinę dłużej z rana a do roboty pojechać rowerem
    • heca7 Re: Wakacje! 21.06.24, 15:54
      U mnie najmłodszy już ma wakacje, średni też ale chodzi na kurs prawa jazdy. Córka nie ma wakacji bo od poniedziałku zaczyna pięciotygodniowe praktyki w plastinarium.
    • kotejka Re: Wakacje! 21.06.24, 16:06
      Tak, na-resz-cie bardzo długo na nie czekałam
      To był ciężki rok, sama też skończyłam kolejne studia
      Było pięknie wzruszająco - płacze uściski,.morze kwiatów i korzyści majątkowych 😄 oddawałam trzecia klase - cudowni mi wyrośli
      Bardzo żal się żegnać, no ale swoje zadanie wykonałam i powiem nieskromnie - wypuszczam świetna zgraną klasę
      Cały dzień chodzę z mokrymi oczami wink
      Dzień tryumfu mojego prywatnego najmłodszego, nagrody, wyróżnienia - jestem bardzo dumna
      No i średni w technikum zaliczył wszystko jak trzeba
      Oczywiście już wyruszył na basen z kolegami szczęśliwy jak świnka w błotku
      Dostałam też info od mojego najstarszego z dalekiej północy że ostatni projekt w tej sesji zaliczyl na max punktów - czekam aż przyjedzie, żeby go wyściskać
      Marzy o kaszance, malosolnych i schabowych 😆
      Kupilam.sobie nowe buty żeby poswietowac 😄
      Jutro winko w koleżankami, a w niedzielę rafting rodzinnie
      Jeszcze tylko odgruzuje chałupę, no totalnie nie mialam.dla niej czasu, na to się bardzo cieszę,
      Zamierzam dokończyć chirurgów, zaczęłam w ubiegłe wakacje, ale że oglądam tylko w wolnych chwilach, to nadal nie dokończyłam, mecze 16 sezon
      Stary pojechał po glebogryzarkę, zakładamy nowa rabatę, mam piękne róże - on glebogryza, ja sadzę 😄😄🤷
    • mama-ola Re: Wakacje! 21.06.24, 16:07
      Zapomniałam się tym ucieszyć, bo moje szkolne dziecię wagaruje od 2 tygodni (cała klasa wagaruje). Ale już się cieszę, super, mamy lato! Niech młodzież wypoczywa, wyjeżdża, a nawet pracuje, jeśli chce i lubi. Wszystkiego naj naszym bombelkom smile
    • kurt.wallander Re: Wakacje! 22.06.24, 13:10
      Ja już nigdy nie będę miała okazji, żeby poczuć tę ulgę w jednym momencie, że wakacje i dzieciory nie muszą latać do szkoły. Bo na studiach to już w różnym czasie mają wolne. Najstarsza juz po egzaminach, czeka jeszcze na obronę pracy licencjackiej w lipcu, przed średnią jeszcze egzaminy na studiach, w tym taki, którego najbardziej się obawia, a najmłodsza czeka na wyniki matury smile
      • little_fish Re: Wakacje! 22.06.24, 13:13
        Nie, no u mnie starszy też jeszcze walczy z sesją 😃. Studenci to inny level 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka