Dodaj do ulubionych

Francja 🥂

07.07.24, 23:39
Zwroty akcji jak w amerykańskim kinie akcji 😅. Czekamy teraz na nieoczekiwany twist za oceanem.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 06:02
      Czyli wygrał jednoznacznie antyunijny,antynatowski polityk, który rozumie putina. Bredzi o 100% podatku dla bogatych, chwalący zajęcie Krymu w 2014roku. Widocznie Francja musi zderzyć się w realnym życiu,co znaczą rządy tak skrajnie lewicowego polityka.
      • johana7419 Re: Francja 🥂 08.07.24, 06:16
        Nikt we Francji nie ma samodzielnej większości więc żadne skrajności nie będą rządzić, musi powstać rząd koalicyjny. A czy powstanie? Mają na to rok bo najwcześniej za rok zdaje się migą rozpisać wcześniejsze wybory
        • ingryd Re: Francja 🥂 08.07.24, 09:05
          Ależ nasza TTska znawczyni polityki francuskiej (i każdej innej zresztą) vide płonąceulice, gwałco-bijo czarnoaraby, nie ma najmniejszego pojęcia ani o rozkładzie sił w samym NFP, ani o warunkach jakie musiały zostać zaakceptowane przez LFI by do niego wejść.

Sadze że FR będzie musiała nauczyć się przykładem chociażby swoich bezpośrednich sąsiadów tworzyć koalicje gouvernable (szczególnie że jest naprawdę z czego PS - ekologiści - Ensemble i nawet LR nieciottowska…)
      • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 06:59
        marzeka, ty za Macronem??? smile
        • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 07:30
          Nie, ale czytam o tym lewicowym polityku, to nasza Razem to przy nich przedszkole lewicowe.
          Macron swojemu krajowi niczym obrażone dziecko zafundował specyficzne rządy.
          We Francji komuchy miały się od zawsze dobrze, fascynacja rosją była wielka, ba, Sartre -niby uczony, niby filozof, a potrafił w l.50 pojechać do rosji i zachwycać się tym, że panuje tam całkowita wolność słowa, a rosjanie nie podróżują po świecie nie dlatego, że nie mogą, a po prostu nie chcą.
          To teraz mają mocno proruskiego Melenchona z antyamerykańską retoryką, antysemickim jazgotem , a przede wszystkim antyNATOwski świr. Tak, on "nie zginie za Gdańsk".
          • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 07:55
            No to kto Twoim zdaniem jest/był najlepszym kandydatem (partia lub osoba)? Mówimy o istniejących a nie wymarzonych.
            • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 07:59
              To już lepiej jak partia Macrona zostałaby przy władzy. Oglądam teraz relacje z francuskiego TT tamtejszych dziennikarzy- płonące ulice, niepokój, niepewność. A przypominam- niedługo chyba olimpiada ma tam być.
              Naprawdę tymi wyborami obrażony p. Macron zaszkodził zwyczajnie Francji. Co ciekawe, zaskakujące jest to, że na Le Pen głosowało tak iele młodych kobiet oraz,,, francuskich Żydów, bo akurat Melenchon jest skrajnie antysemicki.
              • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:08
                Czyli jednak Macron wink No,no, nosmile
                • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:23
                  na marginesie - to było dosyć jasne od dawna, wystarczyło wyjśc poza twitter
              • mayaalex Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:31
                Francuskich Zydow na Le Pen gotowych bylo glosowac 18%, to mimo wszystko nie jest tak duzo (choc i tak zadziwiajaco duzo, zwazywszy na korzenie ale i na obecnych kandydatow tej partii, lekko tylko przypudrowanych).
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:06
            Francuscy lewicowcy lat 50 urządzili nagonkę na Miłosza, jak wyemigrował, bo "zdradził ideały", a w ogóle to jak można wyjeżdżać ze wspaniałego, socjalistycznego kraju.

Plus popieprzone pomysły z walką o legalizację ped*filii w latach 70 (tak, Sartre też się podpisał).
            • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:18
              To prawda, a tak w ogóle to polecam jedną z najlepszych książek o rozczarowaniu marksizmem, jakie czytałam "Kawior i popiół" Marci Shore- ta droga do lewicowości, a potem zderzeniem z realem i totalne rozczarowanie + tragedia niektórych wielka. Droga Broniewskiego, Lechonia, Przybosia, Sterna, Wata, Ważyka, Tuwima, Jasieńskiego
          • leosia-wspaniala Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:48
            Bo Razem to jest przedszkole lewicowe w porównaniu z zachodnią lewicą, to tylko tacy jak ty robią z nich niemal komunistów. A potem widzisz, zdziwko.
          • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:12
            >fascynacja rosją była wielka,

Marzeka piszesz tak jakby Rosje popierala przede wszystkim lewica. Wcale nie. Le Pen czyli skrajna prawica bardzo popiera Putina i to otwarcie.
            • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:19
              Oczywiście, że nie, stary Le Pen, ojciec pani Le Pen, też miał w tym kierunku odlot. Fascynacja rosją na Zachodzie była/jest całkiem sporo, pewnie dopóki jak nasz Bruno Jasieński nie zetkną się, gdy zdecydowaliby się tam zamieszkać.
              Poza tym cieszę się jednak, że w Polsce nieważne, która władza jest od 1989 roku, nie mamy takiej "tradycji" świętowania
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31123526,wybory-we-francji-plonace-budynki-fajerwerki-i-zamieszki.html#s=BoxMMtCzol2
              • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:30
                Mamy za to marsze niepodległosci, Bakiewicza itd
                • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:33
                  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVnOT3fTz-eQY_TxI1mo3LnMQZHSyzhk2a5Q&s
                  • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:39
                    Ale co ty zestawiasz? Race, dużo ludzi itp. zestawiasz z czymś takim?
                    wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/9392696,745-samochodow-spalonych-w-sylwestra-we-francji-msw-noc-byla-spokojn.html
                    • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:43
                      Tak, to zestawiam. Zestawiam Warszawę z Paryżem.Proporcjonalnie do wielkosci.

Zestawiam też hasła głoszone, obecność organizacji faszystowskich, zniszczenia i podpalenia prywatnych mieszkań.
                      • pursuedbyabear Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:02
                        To jest "zupełnie inna sytuacja", jednakże marzece tego raczej nie wytłumaczysz.
                        Czekam, kiedy znowu pojawi się legenda o muzułmanach blokujących skrzyżowania w Paryżu.
                        • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:14
                          Pokaż mi jeden spalony po tym marszu w Polsce samochód, sklep, dom. Po prostu pokaż. Możesz być całkowicie przeciwko temu marszowi, ale nie zestawiaj go z rozróbami, gdy płonie w kraju ponad 750 samochodów.
                          • ju8 Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:21
                            marzeka11 napisała:

> Pokaż mi jeden spalony po tym marszu w Polsce samochód, sklep, dom. Po prostu p
                            > okaż. Możesz być całkowicie przeciwko temu marszowi, ale nie zestawiaj go z roz
                            > róbami, gdy płonie w kraju ponad 750 samochodów.
                              • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:33
                                Nie wiedziałam, o jeden za dużo pożar.
                                • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:36
                                  Nie, nie jeden. I bardzo dziwne, że nie wiedziałaś. Ale zdarza się.
                                • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:37
                                  p.s. a jak piszesz o sylwestrze to straż pożarna była wezwana do ponad 1000 pożarów i było 26 ofiar śmiertelnych.
                                • johana7419 Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:37
                                  marzeka11 napisała:

> Nie wiedziałam, o jeden za dużo pożar.

Wiedza jest możliwa gdy otwieramy oczy na różne punkty widzenia. Stali widzowie dawnej tvppis mogli nie wiedzieć, nie widzieć i nie słyszeć.
                                • livia.kalina Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:52
                                  >Nie wiedziałam,
                                  oczy szeroko zamknięte
                              • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:35
                                i inne mieszkanie

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/rz4k9kuTURBXy9kMTIzZGZiOS03Y2U1LTQyNmUtYTRhZi1iNzAwYjc3YTYyMmQuanBlZ5GTAs0BaMzv3gACoTABoTEB
                      • dr.amy.farrah.fowler Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:12
                        >podpalenia prywatnych mieszkań

To znaczy ilu? Bo jak nie przepadam za brunatnymi chłopakami, to o ile mi wiadomo, mieszkanie spłonęło jedno. Trudno to porównywać z masowymi zniszczeniami we Francji właściwie już z każdej okazji albo i bez okazji, rabowaniem sklepów i napaściami na prywatne domy z obrażeniami ciała mieszkańców.
                        • pursuedbyabear Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:16
                          No straszny kraj. Na szczęście ani ty, ani marzeka, ani zocha nie musicie się tam przeprowadzać. Polska jest bezpieczna. Najlepiej się z niej nie ruszajcie.
                        • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:17
                          Muszę mieć straszne szczęscie, żeby na to nie trafiać.

Wklejony artykuł dotyczył chyba sylwestra. Sama z ochroniarzami osiedla ugasiłam pozar na balkonie sąsiada (cud, że zauwazyłam), bo jak zabawa to zabawa to zabawa.

ostatni Sylwester to 700 pożarów i 26 ofiar śmiertelnych

noizz.pl/zdrowie/smutny-bilans-sylwestra-ponad-700-pozarow-i-ofiary-smiertelne/tpw3lpe

Co najmniej 700 pożarów i 26 ofiar śmiertelnych — to bilans tegorocznego sylwestra w Polsce. Strażacy tej nocy podjęli łącznie ponad 1200 interwencji. 149 zgłoszeń było fałszywych.

I tych statystykach nie ma pożarów taki jak "mój"

Wiesz, jak się chce uderzyć to kij się znajdzie (w każdy kraj)
            • hrasier_2 Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:53
              princesswhitewolf napisała:

> >fascynacja rosją była wielka,
              >
              > Marzeka piszesz tak jakby Rosje popierala przede wszystkim lewica. Wcale nie. L
              > e Pen czyli skrajna prawica bardzo popiera Putina i to otwarcie.
              Przecież to jest przeciwnik NATO i zbrojenia Ukrainy. Z deszczu pod rynnę. Co Polskę to obchodzi. Interesują jedynie wybory prezydenckie w USA. W Polsce jeszcze niewiadomo kto będzie kandydatem i na kogo stawiają Niemcy.
              • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:22
                O to to właśnie, dlatego już lepiej by było, aby na spokojnie Macron z jego partia rządziła; niepotrzebnie pod wpływem emocji zadecydował o wyborach, to ma, co ma. Jego partia straciła dużo głosów, ma mnie posłów; Le Pen przegrała, ale ma dużo głosów, nigdy tyle nie miała jej partia; za to poglądy Melenchona są skrajnie, skrajnie lewicowe.
                • johana7419 Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:42
                  marzeka11 napisała:

> O to to właśnie, dlatego już lepiej by było, aby na spokojnie Macron z jego par
                  > tia rządziła; niepotrzebnie pod wpływem emocji zadecydował o wyborach, to ma, c
                  > o ma. Jego partia straciła dużo głosów, ma mnie posłów; Le Pen przegrała, ale m
                  > a dużo głosów, nigdy tyle nie miała jej partia; za to poglądy Melenchona są skr
                  > ajnie, skrajnie lewicowe.

Myślę że Macron wiedział co robi i nie rozpaczą bo ma mniej władzy. Nie miał społecznego poparcia do rządzenia, obawiał się zamieszek i teraz ma mniej posłów bo naród tak chciał. To jest istota demokracji.
                  Francuzi to naród który nie lubi być wykorzystywany lub brzydko mówiąc dymany. Dali temu wyraz ponad 200 lat temu gdy pogonili króla ze świtą darmozjadów i duchowieństwo kolejnych darmozjadów.
              • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:38
                >Przecież to jest przeciwnik NATO i zbrojenia Ukrainy. Z deszczu pod rynnę. Co Polskę to obchodzi.

takich ludzi jest bardzo duzo w Polsce. Ba, sa tacy ktorzy sa za wrecz popieraniem Putina wzorem Orbana.

Wszystkie opinie sie znajda
        • ingryd Re: Francja 🥂 08.07.24, 08:52
          chococaffe napisała:

> marzeka, ty za Macronem??? smile

Eeeee tam, zaraz za Macronem, żałoba wielka zapewne za RN, to wypisz wymaluj jej target
      • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 07:45
        marzeka11 napisała:

> Widoc
        > znie Francja musi zderzyć się w realnym życiu,co znaczą rządy tak skrajnie lewi
        > cowego polityka.

Jak w pierwszej turze wygrała LePenka to pisiurko jakoś nie płakałaś, że 'widocznie Francja musi się zderzyć z rządami skrajnej prawicy' big_grin

Żałoba dzisiaj w przekazie dnia...
        • marzeka11 [...] 08.07.24, 07:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 07:56
            marzeka11 napisała:
            > #silni na TT

TT to rynsztok, pisałam wiele razy ale ty z lubością się w nim taplasz i prznosisz smród na jematkę

Wszystkich nieprawomyślnych, którzy piszą 'śmierdzi' wygaszasz a jednocześnie piszesz, jak ty czytasz 'różne' opinie, żeby sobie wyrobić zdanie. Widać jak 'różne' 🤣
            • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:14
              Evening czy ty mozesz przestac zaniżać poziom forum. I nie chodzi mi o twoje poglady ale nieustannie prymitywny sposob w jaki je wyrazasz. Opanuj sie.
              • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:30
                Dlatego takie osoby się wycisza. Dla własnego zdrowia psychicznego.
                • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:39
                  ale przeciez ona ma prawo do swojego zdania i ma prawo sie nie zgadzac z kimkolwiek, tylko dlaczego musi wyrazac to w tak okropny sposob.

Albo to taki keyboard warrior tylko albo w realu ludzie od niej wieja jak im rzuci takimi tekstami
              • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:54
                > Evening czy ty mozesz przestac zaniżać poziom forum.

I kto to pisze? Princeska chamsko straszącą wojną w co drugim wątku? 🤣 Belka i drzazga...
                • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:09
                  evening, nie ma nic chamskiego w twierdzieniu ze jest zagrozenie wojna- bo jest.

przeczytaj znaczenie slowa" chamskie".

Kazdy moze miec poglady jakie chce. Kazdy. Ty tez. To co moze byc chamskie to sposob ich wyrazania
                  • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:23
                    > evening, nie ma nic chamskiego w twierdzieniu ze jest zagrozenie wojna- bo jest

Wiele osób ci tłumaczyło, że straszenie Polaków będących kandydatami do bycia na pierwszej linii frontu grzejąc tyłek na kanapie w Jukejku to chamstwo. Wiem, dalej nie rozumiesz.
                    • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:44
                      I to ma niby odciagnac moja uwage od twojego zachoaania w kazdym watku?

Nikt nie bedzie Polski najezdzal bo nie ma takich mozliwosci. Ataki bombowe sa mozliwe a te dolatuka i do UK.Tyle w temacie mundrosci forumowych o zagrozeniach.

Zmien sposob rozmowy.

• princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:44
                        *zachowania
                      • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:50
                        princess - zgłosiłam jedna z twoich wypowiedzi do usuniecia, nie wiem czy została usunięta bo nie zaglądałam do tamtego wątku.

wyśmiewałaś (emotikiony rżące, bo nawet nie śmiejące się) z tego jak potencjalnie matki będą przeskakiwać przez przeszkody z syneczkami, żeby przed wojną uciec). Tak się składa, że moja znajoma Ukrainka ma 2 synów, z jednym nastoletnim mieszka w Polsce, drugiego pełnoletniego nie wypuścili z kraju - ona jeździ go tam odwiedzać. Nie zabiera drugiego syna, młodszego brata tego w Ukrainie, bo się boi, że go nie wypuszczą. I tak sobie "skacze przez przeszkody" co dla ciebie jest powodem do rżenia.

I to na tyle w kwestii poziomu forum
                        • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:02
                          Poprosze o linka do tej wypowiedzi bo w zyciu nigdy nie pisalam nic o zadnym przeskakiwaniu przez jakies plotki uciekajac

albo z kims mnie mylisz albo fantazjujesz i wymyslasz teraz ze zostala wykasowana. Nic podobnego nie napisalam
                          • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:10

princesswhitewolf Re: Biedra wchodzi na wyższy poziom 01.05.24, 15:30
                            Moja droga w trosce o zblizajacy sie czas dbaja o kondycje przyszlych zolnierzy i ich matek. Takie ukryte cwiczenia dla spoleczenstwa 🫤😂

forum.gazeta.pl/forum/w,567,177593437,177593437,Biedra_wchodzi_na_wyzszy_poziom.html
                            • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:16
                              choco

moja wypowiedz ktora?

"Moja droga w trosce o zblizajacy sie czas dbaja o kondycje przyszlych zolnierzy i ich matek. Takie ukryte cwiczenia dla spoleczenstwa 🫤😂"

I to jest o skakaniu przy uciekaniu? Gdzie?Choco ty lubisz kretaczyc i klamac?
                              Poza tym nie widzisz emotek smiechu? Caly watek byl zabawa

jesli ty takie rzeczy zglaszasz to nie dziwie sie ze nie kasuja i nie beda Twoich zgloszen traktowac powaznie

szanuj prace modek

• chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:23
                                Tak, widzę emotki śmiechu. I widziałam jak się bawisz (nie, nie wszystkie wypowiedzi były równie "dowcipne")

Czego dotyczy twój "dowcipny" komentarz (właśnie omijaniu przeszkód -palet) każdy może przeczytać.

• princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:32
                                  ja nic nie napisalam o zadnych paletach. Nie uzylam takiego slowa a ty to beszczelnie mi przypisalas. Ludzie inne zarty tez tam robili.

W dodatku jakas epopeje tu napisalas o Ukraince. Stuknij sie
                                  A watek byl zartobliwy. Ty sie lubisz czepiac ludzi i to nie tylko mnie. Wpis byl zartobliwy a nie chamski. Jesli ci nie odpowiada to moglas tam wpisac a nie po miesiacach wyciagac w jakims innym watku- to nie jest normalne.

Pasujesz do siebie z evening vibe. Ten sam poziom merytorycznej dyskusji,

Prosze za mna nie laz bo zrobie to samo co z nasturcja. Wygasze.

• evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:29
                                > I to jest o skakaniu przy uciekaniu? Gdzie?Choco ty lubisz kretaczyc i klamac?
                                > Poza tym nie widzisz emotek smiechu? Caly watek byl zabawa

No boki zrywać z wojennych wysry.wów debigrantki w zwykłym wątku o Biedrze uncertain

Nie łapiesz przenosni, analogii, niestosowności własnego zachowania. Autem bije po oczach, leć się zdiagnozować, może terapia pomoże.
                                • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:31
                                  evening.vibes
                                  > Autem bije

*Autyzm
                                  • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:34
                                    Autyzm?

tzn wg Ciebie to jest ok osmieszac zjawisko autyzmu w pieniaczych odpowiedziach na forum zarzucajac je na prawo i lewo?

facepalm

• evening.vibes [...] 08.07.24, 13:37
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                      • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:39
                                        tak, ta wypowiedz twoja jest szczytem kultury i stosownosci.

Zglaszam ja do modek i zegnam.
      • taje Re: Francja 🥂 08.07.24, 09:24
        Przecież LFI nie zwiększyło swojego stanu posiadania. Wręcz przeciwnie mają teraz jeden mandat mniej (74 vs 75), to Socjaliści zyskali znacząco. Więc nie wiem, skąd konkluzja, że wygrał Melenchon.
    • abria Re: Francja 🥂 08.07.24, 09:57
      pamiętam gdy szorowała po dnie i była pośmiewiskiem

dziś jest realnym zagrożeniem... dziś prawie wygrała... ale jeżeli nie dziś, to w końcu jednak wygra, bo poparcie jej ciągle wzrasta
      • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:15
        Nie, to wynik zabiegu taktycznego i wycofania pewnych kandydatow by ludzie glosowali tak a nie inaczej
        • abria Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:35
          zabieg taktyczny to był teraz i dlatego jest 3

a pojutrze ten zabieg się juz nie uda
          • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:44
            3 co? partie? I co sie nie uda?

Sky News pisze o "absolutnym szoku", jaki zapanował we Francji. "To sensacja — po tygodniu, w którym mówiliśmy o możliwym zwycięstwie tej partii, szacunki wskazują, że została ona zepchnięta na trzecie miejsce. Koalicja lewicy i centrum, która zdecydowała się wycofać kandydatów tylko po to, by pokrzyżować plany Marine Le Pen, zadziałała" — komentuje korespondent Sky News Adam Parsons.
            • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:45
              co sie ma nie udac, abria? wybory juz sie odbyly
              • abria Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:00
                pisze wyraznie:

a pojutrze ten zabieg się juz nie uda
                • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:10
                  przeciez ten zabieg juz sie udal i dzieki niemu nie wygrala partia Le Pen. Tyle. Wybory zakonczone.
                  • abria Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:26
                    a pojutrze sie nie uda
                    • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:00
                      abria, czy ty rozumiesz ze wybory sie juz odbyly? Done deal? Nie ma co sie juz pojutrze udawac bo jest POZAMIATANE. Wiadomo co kto wygral
                      • azalee Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:04
                        😂
                        abria, rozmawiasz z princess, ona nie rozumie przenosni
                        • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:28
                          azalee mam ci przypomniec Twoj watek w ktorym to bylas pewna ze Ukraina wygrywa wojne? To tak w kwestii "rozumienia"
                          • azalee Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:32
                            😂😂
                            A skad ci sie tu Ukraina przyplatala??
                            ale przypomnij watek, jak najbardziej (juz mnie tym kiedys straszylas zreszta)
                            • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:35
                              masz krotka pamiec.

Spadam, nie ma sensu kopac sie z koniem smile))
                              • azalee Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:38
                                No ostatnio tez sie te grozby tak skonczyly 😂😂
                      • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:13
                        Fukuyama wersja princess
                        • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:28
                          choco wampir energetyczny
                      • abria Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:14
                        dzis sie odbyły, a jutro beda nowe
      • buldog2 Re: Francja 🥂 08.07.24, 10:51
        Zmieni to niewiele czy prawie nic.
        Francji proponuje się dwie drogi wyjścia z opresji zadłużenia, napływu emigrantów z kolonii i innych, napięć rasowych, religijnych itd. Rozkład sił jest taki, że wszystko zostanie po staremu, nie będzie zmniejszania deficytu budżetowego, integracji migrantów ani ich wyjazdu do krajów pochodzenia, napięcia różnego rodzaju będą narastać.
        Obserwatorzy z Rosji, wcześniej mówiący o tym ze współczuciem, dziś z satysfakcją, będą procesowi kibicować.
      • szare_kolory Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:27
        abria napisała:

> w końcu jednak wygra, bo poparcie jej ciągle wzrasta

Czy ktoś zadał sobie pytanie DLACZEGO? Dlaczego ludzie chcą takich rozwiązań?
        • princesswhitewolf Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:36
          Nie wiadomo co sie jeszcze wydarzy by mowic juz o jej wygranej.
        • pursuedbyabear Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:55
          No właśnie, jak widać, nie do końca chcą. Przynajmniej w kraju, w którym spora część populacji to urodzeni już we Francji potomkowie imigrantów z tzw. dziczy.
    • dracaria Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:35
      Czytam co oni mają w programie i wychodzi mi, że we Francji wygrała sekta klimatyczna "Ostatnie Pokolenie" 😂
    • martamarta92 Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:52
      Bardzo czekałam na minę Le Pen, ale jej nie pokazano. A taka była szczęśliwa po pierwszej turze.
      W sieci pełno komentarzy, że wybory zostały sfałszowane 😁
      • hrasier_2 Re: Francja 🥂 08.07.24, 11:58
        Ale co to ma do rzeczy i zdobyła sporo mandatów.
    • marianna1960 Re: Francja 🥂 08.07.24, 12:14
      Dżuma pokonała cholere już lepiej byłoby jakby wygrała Le Pen niż to putinowskie lewactwo
      • cranberries1983 Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:59
        lepen dostała od putina kase na poprzednia kampanie, takze cieszyc sie pozostaje ze ten brunatny babsztyl przegrał
    • cranberries1983 Re: Francja 🥂 08.07.24, 13:55
      skrajna lewica namiesa Macronowi zdrowo
      szykujcie popcorn
      • marzeka11 Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:03
        Bardzo skrajna, czytam, że z Nowego Frontu Ludowego (NFP) mandat do parlamentu uzyskał Raphaël Arnault, lider francuskiej antify. Uznany przez służby tego kraju za zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa.
        • chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:07
          jakie swojskie klimaty
        • dracaria Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:08
          marzeka11 napisała:

> Uznany przez służby tego kr
          > aju za zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa.

Co to znaczy "uznany"? Albo siedzi, albo nie siedzi.
        • 1matka-polka Re: Francja 🥂 08.07.24, 15:52
          marzeka11 napisała:

> Bardzo skrajna, czytam, że z Nowego Frontu Ludowego (NFP) mandat do parlamentu
          > uzyskał Raphaël Arnault, lider francuskiej antify. Uznany przez służby tego kr
          > aju za zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa.

Antifa tez jest sponsorowana przez Putina.
    • lajla.l Re: Francja 🥂 08.07.24, 14:04
      Francuzi też robią naprawdę rewelacyjne kino akcji i thrillery wink Amerykański może być gniotemuncertain
    • aequoreavictoria Re: Francja 🥂 08.07.24, 15:57
      A te kieliszki to po co? Żeby pić z rozpaczy, bo antyeuropejski i prorosyjski komuch wygrał wybory?
      • taje Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:02
        Ależ nie wygrał. Dostał nawet jeden mandat mniej niż poprzednio. Jeśli już to wzmocniła się proeuropejska lewica.
        • azalee Re: Francja 🥂 08.07.24, 16:20
          Ale jednak LFI pozostaje nasilniejsza partia na lewicy, z najwieksza iloscia deputowanych. To, ze stracili kilka mandatow jest glownie wynikiem ustapienia miejsc na listach kandydatom zielonych i socjalistow (jak to ktos ladnie okreslil, "zagrali dla druzyny"). Pytanie za jaka cene.
          Juz pojawily sie glosy, ze nowy premier powinien byc z LFI, a Mélenchon zapowiedzial ze jest gotow wziac na siebie te odpowiedzialnosc uncertain
    • pursuedbyabear Re: Francja 🥂 08.07.24, 19:55
      Moderacjo, czy można WRESZCIE coś zrobić z araceli? Ja wiem, że łatwiej można wam podpaść słowami typu r***anie, ale to już jest naprawdę ściek poniżej wszelkiego poziomu.

• chococaffe Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:03
        1) wątki izraelsko-palestynskie pełne szamba są i zostaną
        2) "r...nie" też zostaje
      • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:06
        pursuedbyabear napisała:
        > Moderacjo, czy można WRESZCIE coś zrobić z araceli? Ja wiem, że łatwiej można w
        > am podpaść słowami typu r***anie, ale to już jest naprawdę ściek poniżej wszelk
        > iego poziomu.

Sumirko, która mnie 'nie czyta': ściekiem jest obrona hamasowców i ich czynów. Jako osoba, której rzekomo leży na sercu kwestia przemocy seksualnej wobec kobiet powinnaś to rozumieć.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:08
        pursuedbyabear napisała:

> Moderacjo, czy można WRESZCIE coś zrobić z araceli? Ja wiem, że łatwiej można w
        > am podpaść słowami typu r***anie, ale to już jest naprawdę ściek poniżej wszelk
        > iego poziomu.
        >

Nic nie zrobią. Zgłaszałam w mejlu do moderacji i do administracji forum, grochem o ścianę.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:09
          Przy czym "hamaskie bicze" to nie jest jakaś nowa obelga, z pięć razy już tym zostałam uraczona 🤣
          • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:12
            bardzo_wredna_dziewucha napisała:
            > Przy czym "hamaskie bicze" to nie jest jakaś nowa obelga, z pięć razy już tym z
            > ostałam uraczona 🤣

Miesiącami broniłaś ich zaciekle własną piersią jak wierny... pies (wole jednak feminatywy). Choć ostatnio chyba dochodzi do ciebie skala blamażu i jakoś tylko omijasz to co niewygodne.
            • asia.sthm Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:40
              Łżesz jak zwykle zawodowo, nikt tu nigdy nie bronił hamasowskiech zbrodniarzy, to tylko e twojej głowinie się ukołatało. Wciskasz chorobliwie, ale ci się nie uda nawet jak pękniesz. Zocha też pęknie ci do towarzystwa.
              • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:42
                asia.sthm napisała:
                > Łżesz jak zwykle zawodowo, nikt tu nigdy nie bronił hamasowskiech zbrodniarzy,

Napisała Asieńka która WPROST twierdziła, że gwałtom na Izraelkach WINNY jest Netanjahu!

Bo gdzież tam Palestyńczycy... !
                • asia.sthm Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:08
                  Napisała: Wszystkiemu winny jest Netanyahu.
                  I dołożyłam, że
                  wyhodował Hamas na własnym łonie.

Tobie się wszystko co tu ktoś pisał zupełnie pokićkało w zaślepieniu. Tak masz
                  • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:15
                    asia.sthm napisała:
                    > Napisała: Wszystkiemu winny jest Netanyahu.
                    > I dołożyłam, że
                    > wyhodował Hamas na własnym łonie.
                    >
                    > Tobie się wszystko co tu ktoś pisał zupełnie pokićkało w zaślepieniu. Tak masz

Potwierdzasz po czym piszesz, że mi się pokićkało?

Tak jest Bredzisławo 🤣
                    • asia.sthm Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:23
                      Czyli nadal masz pokićkane, już ci się nieodkićka.
                      Choćby i 100 dyskusji jeszcze to nic ci nie pomoże.
                      • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:28
                        asia.sthm napisała:
                        > Czyli nadal masz pokićkane,

Ale co - wypierasz się winienia ZA WSZYSTKO Netanjahu? Schizofrenia?
                        • asia.sthm Re: Francja 🥂 10.07.24, 09:59
                          evening.vibes napisała:
                          >
                          > Ale co - wypierasz się winienia ZA WSZYSTKO Netanjahu? Schizofrenia?

Gdzie się wypieram? Przecież wyraźnie to napisałam.
                          To, że ty nie umiesz zrozumieć prostego zdania tylko coś innego sobie ukleciłaś wskazuje na poważne zaburzenie u ciebie.
                          • evening.vibes Re: Francja 🥂 10.07.24, 10:12
                            asia.sthm napisała:
                            > Gdzie się wypieram? Przecież wyraźnie to napisałam.
                            > To, że ty nie umiesz zrozumieć prostego zdania
                            tylko coś innego sobie ukleciłaś

Rozmowa z Bredzisławą Asienką:
                            Ja: Asieńska wprost za gwałty na Izraelkach wini Netanjahu.
                            Asieńka: Pokićkalo ci się.
                            Ja: Wypierasz się winienia za wszystko Netanjahu?
                            Asieńka: Gdzie się wypieram? Ty nie umiesz przeczytać prostego zdania.

Kurtyna.

Piłaś - nie pisz. Choć w sumie co tobie i Dziewuszysku zostało 😂
                            • asia.sthm Re: Francja 🥂 10.07.24, 11:04
                              Wprost za gwałty na Izraelkach nie obwiniałam Netanyahu, obwiniałam i nadal obwiniam go za dopuszczenie do ataku hamasowskich bandytów 7/10. Wiesz, te zbiegi okoliczności się za bardzo skumulowały i tośmy już parę razy przewałkowały.
                              Tak że słowa wprost nie rozumiesz, nie rozumiesz też, że winny nie musi oznaczać bezpośredniego sprawcy czynu, wystarczy wydanie rozkazu, zaniedbanie, celowe doprowadzenie do wojny. Spytaj skazanych dyktatorów czy zbrodniarzy wojennych to ci powiedzà. Oni tylko....
                              • evening.vibes Re: Francja 🥂 10.07.24, 11:16
                                asia.sthm napisała:
                                > Wprost za gwałty na Izraelkach nie obwiniałam Netanyahu, obwiniałam i nadal obw
                                > iniam go za dopuszczenie do ataku

Czyli zwalasz na niego winę. Nic mi się nie 'pokickało'.
                              • midge_m Re: Francja 🥂 10.07.24, 11:18
                                asia.sthm napisała:

> Wprost za gwałty na Izraelkach nie obwiniałam Netanyahu, obwiniałam i nadal obw
                                > iniam go za dopuszczenie do ataku hamasowskich bandytów 7/10. Wiesz, te zbiegi
                                > okoliczności się za bardzo skumulowały i tośmy już parę razy przewałkowały.
                                > Tak że słowa wprost nie rozumiesz, nie rozumiesz też, że winny nie musi oznacza
                                > ć bezpośredniego sprawcy czynu, wystarczy wydanie rozkazu, zaniedbanie, celowe
                                > doprowadzenie do wojny. Spytaj skazanych dyktatorów czy zbrodniarzy wojennych t
                                > o ci powiedzà. Oni tylko....
                                >
                                ale jaki rozkaz miał wydać Netanjahu że doszło do ludobójstwa 7 października?
                                • asia.sthm Re: Francja 🥂 10.07.24, 12:35
                                  Na przykład: Baczność, spocznij, rozejść się! Sabat.

Żeby najsprawniejsza armia świata, najlepszy wywiad świata, najnowocześniejszy mur świata jednocześnie nawaliły to jest ten nadzwyczajny zbieg okoliczności w który nie da się uwierzyć.
                                  I teraz 9 miesięcy Izrael się broni. Tylko broni.
                                  Taa#yhhy
                                  • evening.vibes Re: Francja 🥂 10.07.24, 13:10
                                    asia.sthm napisała:
                                    > Żeby najsprawniejsza armia świata, najlepszy wywiad świata, najnowocześniejszy
                                    > mur świata jednocześnie nawaliły

Nie pierwszy raz. Nie należy się po tobie spodziewać wiedzy.

Natomiast znów: Oskarżasz o zbrodnię ofiarę, bo się 'nie obroniła'. To obrzydliwe i rasistowskie.

> I teraz 9 miesięcy Izrael się broni. Tylko broni.

Od 9 miesięcy Izraelcprowadzi wojnę. Wojnę, którą wybrali Palestyńczycy.
                                  • midge_m Re: Francja 🥂 10.07.24, 13:23
                                    asia.sthm napisała:

> Na przykład: Baczność, spocznij, rozejść się! Sabat.
                                    >
                                    > Żeby najsprawniejsza armia świata, najlepszy wywiad świata, najnowocześniejszy
                                    > mur świata jednocześnie nawaliły to jest ten nadzwyczajny zbieg okoliczności w
                                    > który nie da się uwierzyć.
                                    > I teraz 9 miesięcy Izrael się broni. Tylko broni.
                                    > Taa#yhhy
                                    >
                                    >
                                    czy w taki sposób myślisz o wszystkim czy tylko o Izraelu? Żeby Kaczyński, genialny strateg i wytrawny polityk, miał przegrać wybory to musiał być nadzwyczajny zbieg okoliczności, w który nie da się uwierzyć. Żeby 11 września nastąpił zamach w kraju o którym najwspanialsza armia świata i najwspanialszy wywiad nic nie wiedziały, to musiał być zbieg okoliczności, w który nie da się uwierzyć. Żeby tsunami dotknęło Japonię, najwspanialszy kraj z najlepszą obroną przeciwko trzęsieniom ziemi, to musiał być zbieg okoliczności, w który nie da się uwierzyć.
                                    Izrael się broni próbując rozmontować organizację terrorystyczną zacięcie bronioną przez populację którą rządzi.
                                    • asia.sthm Re: Francja 🥂 10.07.24, 13:38
                                      Teraz akurat w ten sposób myślę o Izraelu bo tych zbiegów okoliczności było podejrzanie za dużo.
                                      Jestem nadal pod wrażeniem relacji ludzi z festiwalu jak to zostali zostawieni na pastwę barbarzyńców przez wiele wiele godzin. Tych co przeżyli oczywiście.
                                      Chcesz wierzyć, że nic nie dało się zrobić to wierz.
                                      • midge_m Re: Francja 🥂 10.07.24, 13:45
                                        asia.sthm napisała:

> Teraz akurat w ten sposób myślę o Izraelu bo tych zbiegów okoliczności było pod
                                        > ejrzanie za dużo.
                                        > Jestem nadal pod wrażeniem relacji ludzi z festiwalu jak to zostali zostawieni
                                        > na pastwę barbarzyńców przez wiele wiele godzin. Tych co przeżyli oczywiście.
                                        > Chcesz wierzyć, że nic nie dało się zrobić to wierz.
                                        >

Jakbym chciała wierzyć po fakcie że coś się dało zrobić przed to bym musiała wszystko kwestionować. Na to że tak to długo trwało złożyło się właśnie wiele czynników na które wpływ to już nie mógł mieć żaden człowiek pojedynczo (it was on a holiday at 6am, the IDF and police posts in the area were ambushed, mobilizing units from other areas took both travel and logistics time, there were 10+ areas to respond to, which made coordination a nightmare, some of the attacks came and went within 30 minutes, there were between 2000-3000 terrorists, that's a crazy amount to be prepared for, the current intelligence assessment simply wasn't thinking that this was a possibility - they were more focused on the north and West Bank). Nikt teorii ewolucji też nie potrafi wytłumaczyć inaczej niż zbieg wielu wielu wypadków okoliczności.
                                        • asia.sthm Re: Francja 🥂 10.07.24, 14:06
                                          To nie kwestionuj wszystkiego tylko to co uznasz za nie-do-uwierzenia.
                                          Kwestionowanie jest dobre.

Nie ja jedna kwestionuję poczynania Netanyahu i IDF. Zobacz protesty samych Izraelczyków, nie o zakładników jedynie tam chodzi.
                                          • midge_m Re: Francja 🥂 10.07.24, 14:17
                                            asia.sthm napisała:

> To nie kwestionuj wszystkiego tylko to co uznasz za nie-do-uwierzenia.
                                            > Kwestionowanie jest dobre.
                                            >
                                            I co wyszło z tego kwestionowania w sprawie 11 września? Że Bush jest odpowiedzialny za zamachy terrorystyczne?

> Nie ja jedna kwestionuję poczynania Netanyahu i IDF. Zobacz protesty samych Iz
                                            > raelczyków, nie o zakładników jedynie tam chodzi.
                                            >

Ale ty się wypowiadasz o samych Izraelczykach czy o swoich poglądach na sprawę.
            • bardzo_wredna_dziewucha Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:19
              evening.vibes napisała:

> bardzo_wredna_dziewucha napisała:
              > > Przy czym "hamaskie bicze" to nie jest jakaś nowa obelga, z pięć razy już
              > tym z
              > > ostałam uraczona 🤣
              >
              > Miesiącami broniłaś ich zaciekle własną piersią jak wierny... pies (wole jednak
              > feminatywy). Choć ostatnio chyba dochodzi do ciebie skala blamażu i jakoś tyl
              > ko omijasz to co niewygodne.
              >

Dostarczasz mi nieustannie tematu na bekę. W tym wątku cieszysz się, że lewica wygrała we Francji i chyba zupełnie zapomniałaś, że Melechon zapowiedział uznanie państwa palestyńskiego w 2 tygodnie od wyborów, a w skład jego koalicji wchodzą parte, które jeszcze nie dawno odmawiały uznania Hamasu za organizację terrorystyczną 🤣🤣🤣

Tak, że co tam pisałaś o hamaskich biczach?
              • evening.vibes Re: Francja 🥂 08.07.24, 21:26
                > Dostarczasz mi nieustannie tematu na bekę.

Bo przypominam jak sięgałaś dna np. broniąc zaciekle Aldżazirki? big_grin Tylko śmiech ci zostaje z samej siebie big_grin

> W tym wątku cieszysz się

Gdzie? Znów ćpałaś z rozpaczy?
              • midge_m Re: Francja 🥂 08.07.24, 23:40

> W tym wątku cieszysz się, że lewica
                > wygrała we Francji i chyba zupełnie zapomniałaś, że Melechon zapowiedział uznan
                > ie państwa palestyńskiego w 2 tygodnie od wyborów, a w skład jego koalicji wcho
                > dzą parte, które jeszcze nie dawno odmawiały uznania Hamasu za organizację terr
                > orystyczną 🤣🤣🤣
                >
                > Tak, że co tam pisałaś o hamaskich biczach?

Mélenchon jest tylko częścią koalicji lewicowej. W Parlamencie są inne partie, jest prezydent, system polityczny we Francji jest prezydencki więc Mélenchon na razie jest tu bez znaczenia.
        • husky_cat Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:25
          Przecież araceli napisala prawdę.
          Przestań bronić zbrodniarzy to nikt ci nie będzie tego zarzucal
          • asia.sthm Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:42
            Takà prawdę jak i twoje prawdy, zocha.
            Wy obie w prawdzie się tarzacie, a zaraz potem w piòrkach.
            • husky_cat Re: Francja 🥂 08.07.24, 20:57
              Twoja córka zocha się tarza w różnych rzeczach, a potem w piorkach. Biedne te twoje dzieci z takimi upodobaniami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka