Dodaj do ulubionych

sezon ogórkowy

10.07.24, 14:20
Skończyliśmy w pracy ważny projekt i cieszymy się zasłużonym nieróbstwem. Do urlopu jeszcze miesiąc. Siedzenie przez 8h przy kompie i markowanie roboty jest bardzo trudne big_grin Nie umiem jakoś otworzyć legimi na komputerze, telefonu nie mogę mieć, ćwiczenia fizyczne odpadają, bo to openspace, filmów oglądać nie będę, bo mam duuuuuży monitor, a nie wszyscy są z naszego działu. Trochę się uczę języka, ale nie chce mi się wkuwać słówek przez cały dzień. Społecznościówki poblokowane. Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 14:27
      Zmień pracę. Serio robota która polega na tym że nic nie robisz przez 8 godzin to kpina. Jeśli jednak nie chcesz zmieniać, to przynajmniej uzgodnić z szefem że w tym czasie chcesz się czegoś uczyć, a czego to coś jest związane z zawodem to sobie uzgodnicie już sami. Nie musi to być nauką języków obcych. Online uczyć się można niezliczonych rzeczy
      • sueellen Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 14:31
        Dawno temu w ramach pracy uczyłam się pisania kodów w excelu, bezwzrokowego pisania na klawiaturze, różnych i różniastych skrótów (nienawidzę korzystać z myszki), tworzenia prezentacji oraz robiłam różne kursy związane z pracą ( ale te już nie były online).
      • tiffany_obolala Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 15:32
        Zapierniczam jak mały samochodzik przez 10 miesięcy w roku, żeby przez dwa za dużo nie robić. A praca, po pierwsze, na ograniczonym kontrakcie, po drugie, z rodzaju tych wymarzonych, którym się nie odmawia, creme de la creme branży.
      • leosia-wspaniala Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:37
        Ale załapałaś sarenko, że to nie jest jej pracowa codzienność, tylko skonczyla projekt, a nowy najwidoczniej się nie zaczął? Są też branze sezonowe, pracowałam w takiej, która latem miala przestoje, po prostu.
        • 1matka-polka Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:43
          Skoro pracuja od projektu, do projektu, to dlaczego ma pozorowac robotę pomiędzy🙄?
        • m_incubo Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:46
          Skoro taki ma system pracy, od projektu do projektu, to dlaczego musi udawać, że w tym luźnym międzyczasie, który jest cykliczny i oczywisty, robi co innego?
          • lauren6 Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 11:32
            m_incubo napisała:

> Skoro taki ma system pracy, od projektu do projektu, to dlaczego musi udawać, ż
            > e w tym luźnym międzyczasie, który jest cykliczny i oczywisty, robi co innego?
            >

Dokładnie tak. Mam obecnie tak samo, czyli przestój w pracy. Roboty mam na około 1h dziennie. Całe szczęście, że nikt nie wymaga ode mnie bym w pozostałe 7h siedziała grzecznie przed komputerem i gapiła się w monitor, udając że coś tam robię. Jeśli jej nawet nie wolno wyciągnąć komórki to masakra z taką pracą. Takie udawanie przez większość dnia jest dużo bardziej męczące i obciążające psychicznie niż zawalenie pracą, więc rada o szukaniu innej pracy jest jak najbardziej zasadna.
    • mdro Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 14:41
      Możesz edytować Wikipedię wink - załóż konto (z IP się kiepsko edytuje) i choćby poprawiaj literówki.
    • szarmszejk123 Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 14:47
      Książka papierowa nie wchodzi w grę?
      • tiffany_obolala Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 15:33
        Nie sad
        • lauren6 Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 11:33
          Czytaj ebooki na komputerze
    • novembre Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 16:00
      Home office? smile
    • drilka Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 16:22
      Ja bym słuchała książek na ipodzie (albo czymś w tym rodzaju) jeśli telefon odpada.
      Albo czytać na czytniku. Nie jest tak rzucający się w oczy jak książka
    • andaba Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 16:25
      Ale jak to nie możecie miec telefonu, zostawiacie na portierni jak przy maturach?
      Czy po prostu nie możecie miec na widoku? No to słuchawki beprzewodowe i sluchaj czegoś smile
    • primula.alpicola Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 16:57
      A home office nie wchodzi w grę?
      • leosia-wspaniala Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:38
        W pracy, w której nie może mieć w biurze telefonu? Na logikę to się bardzo kłóci z HO.
    • 1matka-polka Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:31
      tiffany_obolala napisała:

> Skończyliśmy w pracy ważny projekt i cieszymy się zasłużonym nieróbstwem.

I wszyscy o tym wiedzą oprocz szefostwa?
      Poza tym, dalej piszesz, ze zapierniczasz, jak mały samochodzik przez 10 miesięcy w roku, żeby przez dwa za dużo nie robić. No to nie rób. 🤦
      • sueellen Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:37
        Ale skoro nic nie robi i wszyscy wiedzą że nie ma nic do roboty to po kiego siedzieć karnie 8 godzin? Mogliby dać tym ludziom wolne, pozwolili pracować z domu na standby czy zorganizowali szkolenia czy inne takie. Głupszego szefostwa tam nie mieli?
        • 1matka-polka Re: sezon ogórkowy 10.07.24, 17:41
          No własnie o tym pisze, ze jej szefostwo, to jacys poganiacze niewolnikow...
    • mama-ola Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 07:19
      Jest sporo darmowych audiobooków w necie. Odpal sobie coś. No dobra, pirackich, nie wypada polecać, no ale jak masz się nudzić, to korzystaj.
    • berdebul Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 09:47
      Audiobook z odtwarzacza, albo komputera.
      Pod biurkiem piłka tenisowa do masażu stopy.
    • migafka357 Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 09:55
      Czytaj e-booki.
      • migafka357 Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 09:57
        I jeszcze możesz słuchać podcastow z komputera.
    • danaide2.0 Re: sezon ogórkowy 11.07.24, 09:55
      To w końcu "cieszymy się zasłużonym nieróbstwem" czy "markujemy robotę"?

Bo to chyba jednak się wyklucza?

Odpaliłabym jednak film. Skoro wolno się uczyć języków to właśnie tak się uczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka