nenia1 Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 22:19 zależy jak długo. Ciszę i spokój mam na co dzień, mieszkamy we dwoje, mieszkanie duże, więc w każdej chwili jak mam potrzebę mogę się odizolować. Nie spędzamy też razem 24 godzin na dobę i raczej cenię wspólne spędzanie czasu, więc tak max po 2 dniach czuję, że mi kogoś w domu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 22:57 Uwielbiam. Nigdy się wtedy nie nudzę, nie jeżdżę do miasta, nie robię imprez tylko napawam się samotnością. Robię co chce, poza ew. pójściem do pracy i wychodzeniem z psem. Reszta totalny spontan. Xhce to gotuję, chce to nie gotuję a jak gotuję to to co chcę i kiedy chcę. Tęsknię ale nie tęsknię. Tzn wieczorem się zdzwaniamy lub piszę z bliskimi ale kocham taki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 23:00 Tak, to mój sposób na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 23:36 Lubię, nawet bardzo, ale chyba przez tydzień już by to nie było takie przyjemne jak jest przez kilka godzin czy 1-2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 23:44 Ubóstwiam. Rzadko to się teraz zdarza. Mąż od dawna pracuje zdalnie. I panowie przestali jeździć na tzw. "męskie wypady:. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Lubicie być same w domu? 15.08.24, 23:47 Lubie, ale góra dwa dni. Wyspałabym się w ciszy, a potem tęskniła Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 07:03 Bardzo lubię. Od kilku lat mieszkam sama, no, z psem, i dobrze mi z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 07:51 Uwielbiam, dlatego mieszkam sama Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 08:02 Kocham, ubóstwiam. Rzadko mam okazję, pracuję zdalnie ale... mąż też , dzieci małe. Łapię chwile ale marzą mi się takie 3-4 dni ciągiem zupełnie samej w domu. Wyobrażam to sobie to jako stan niemal medytacyjnego transu, głębokiego bycia tylko ze swoimi myślami. Ogarniałabym przestrzeń. Wyjąć wszystko z szafy, ułożyć na stole i mieć pewność że nawet jutro jak zrobię sobie przerwę dalej tam będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 08:08 Przede mną perspektywa trzech w porywach do 4 mcy w samotności. Córka wyjeżdża do pracy. Jak już ogarnę to pobojowisko które zostawia po pakowaniu będę się delektować samotnością...😁 Chociaż pewnie zatęsknię no bo 3 mce to jednak długo...a może nawet się nie obejrzę tak szybko minie Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 08:31 Z tego co czytam to każda uwielbia być sama w domu. Ja zresztą też. Akurat ja mam pracę "w systemie nienormowanym". Mąż ma ten sam zawód (poznaliśmy sie w pracy) i pracuje podobnie. Czyli często mijaliśmy się w domu. Dzieci w szkole, w wakacje dzieci nie ma przez 2 miesiące, poza 2 tyg. wakacjami z nami, tak więc ja miałam duzo chwil bycia samej w domu. I bardzo to ceniłam bo można spokojnie ogarnąć chałupę, odpocząc czy pobyć ze sobą. Teraz troszkę inaczej bo dzieci juz dorosłe i wyfrunęły z domu ale praca bez zmian. Chyba zbyt męczące byłoby dla mnie takie siedzenie na kupie, przez 24 godz. na dobe. Dlatego nie rozumiem czemu wszyscy koniecznie chca pracować na jedną zmiane, od 8/9.00 do16/17.00 podczas kiedy praca w róznych godzinach, daje mozliwość "bycia samej" i, bardzo potrzebnego, wytchnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 09:33 Dlatego nie rozumiem czemu wszyscy koniecznie chca pracować na jedną zmiane, od 8/9.00 do16/17.00 podczas kiedy praca w róznych godzinach, daje mozliwość "bycia samej" i, bardzo potrzebnego, wytchnienia. Widać, że ogólnie niewiele rozumiesz. Bo ani nie wszyscy chcą tak pracować i nie wszyscy tak pracują, ani nie wszyscy potrzebują sami siedzieć w domu, ani - co najważniejsze - nie wszyscy są tobą, mają takie same potrzeby i sytuację rodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 14:10 >Widać, że ogólnie niewiele rozumiesz to bardzo możliwe. Mozliwe, że generalnie jestem głupia. Ja odnosze się do postów emetek, które CHCĄ siedzieć same w domu i narzekają, że jest to rzadkie, bo o tym jest ten wątek. Ty nie lubisz i ok. Nie wyzywam cie od debilek, w związku z tym. Tylko nie wiem, po co tu wlazłaś Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 11:08 mava12 napisała: > Dlatego nie rozumiem czemu wszyscy koniecznie chca pracować na jedną zmiane, od > 8/9.00 do16/17.00 podczas kiedy praca w róznych godzinach, daje mozliwość "byc > ia samej" i, bardzo potrzebnego, wytchnienia. bo to uwielbienie wynika najpewniej z tego, że mieszka się na co dzień z większą ilością osób - najczęściej to mąż/dzieci, może czasem jeszcze inni domownicy np. rodzice, ale same dzieci i mąż to już trochę jest - ten chce to, ten coś innego, tamtym trzeba się zająć itd. plus brak swobody. Więc samotność w domu jest czymś rzadkim, niezwykłym stąd takie uwielbienie do niej. Już ludzie starzy samotni z przymusu, mieszkający sami nie są najczęściej takimi wielbicielami samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Lubicie być same w domu? 16.08.24, 10:49 Uwielbiam. Właśnie mi się otwiera okazja na 2-3 dni ale miałam spędzić ten czas na działce ( też sama). No i waham się co wybrać - co byście zrobiły? Na działce miło bo przyroda, ale w mieszkaniu wygodniej i tak rzadko mam okazję pobyć sama.... Odpowiedz Link Zgłoś