Dodaj do ulubionych

Test na bycie boomersem

• eglantine Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:18
      al_sahra napisał(a):

> 17. Pocztówki (wysyłanie albo otrzymanie)

A propos (kocham ten kawałek):

Ja wciąż przechowuję stare listy. Ostatni dostałam jakoś na studiach i od tamtej pory już tylko maile do mnie przychodzą.
      Pocztówki dostaję i wysyłam, ale listów już chyba nikt nie pisze.
    • rozwiane_marzenie Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:23
      Zero ( 0 )
    • backup_lady Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:32
      2 punkty: fax i modem.

Czeki znam, ale to dlatego, że w UK wciąż są w użyciu, np zwrot podatku VAT dostajemy pocztą czekiem. Który potem skanujemy w aplikacji bankowej i kasa wpływa na konto. Jakby HMRC nie mogło od razu robić przelewu.
    • backup_lady Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:39
      Dodałabym jeszcze:
      korzystanie z telegazety w tv
      telewizor bez pilota
      brak worków na śmieci (kosz wyłożony gazetą)
      odkurzacz z workiem wielorazowym (taka rura - jamnik)
      • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:52
        Boomersi to pierwsze malutkie czarno- białe telewizory…
        • backup_lady Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:33
          Jak rodzice kupili kolorowy telewizor, to stary czarno-biały trafił do mojego pokoju (nie był taki malutki). Średnio się dało coś dłużej na nim oglądać, bo jak się już porządnie nagrzał to obraz zaczynał skakać smile

Jestem millenials, ale z testu wychodzi boomers tongue_out
        • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:15
          memphis90 napisała:

> Boomersi to pierwsze malutkie czarno- białe telewizory…
          >

smile I Aladyn z rybka - first step to remote control big_grin Moja matka kupila Aladyna na raty - taka byla nowoczesna wink Cheers.

PS. No idea co to boombox surprised Tzn. slowo znam & zaraz zapytam Maszyne Google co to takiego, ale zanim mi nie odpowie - no idea czyli .. choc zem chyba najstarsza w tym gronie, yuppie - ma 1 punkt tongue_out
          • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:27
            bi_scotti napisała:

> PS. No idea co to boombox

Mnie wyszło, że miniwieża/przenośny radiomagnetofon.
            • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:40
              chatgris01 napisała:

> bi_scotti napisała:
              >
              >
              > > PS. No idea co to boombox
              >
              > Mnie wyszło, że miniwieża/przenośny radiomagnetofon.
              >

Yeah, tak wyglada. To ja bym zmienila pytanie na "chadzalas/es z radiem tranzystorowym po ulicy/plazy badz znasz kogos kto tak chadzal" wink Tranzostor - that was IT podobnie jak radio "elizabetka" czy magnetofon kasetowy chyba M4 ale tu moge sie mylic co do name/code big_grin Cheers.
              • snakelilith Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 21:29
                bi_scotti napisała:

> Yeah, tak wyglada.

U mnie nazywa się to ghettoblaster.
              • tania.dorada Re: Test na bycie boomersem 29.08.24, 13:27
                W Polsce mało kto, bo w czasach boomboksów baterie były tylko marki Centra i żywotność miały krótką a trzeba tam było ich wsadzić sporo, więc to impreza droga, ciężka i krótkotrwała. Raczej ci co mieli przynosili na domówki i podpinali się do kabla.
            • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:41
              No tak, obrazki widzialam jak Goggla zapytalam ale honestly no memory sad Ani nie posiadalam, ani nie pamietam z ulicy - zacmienie jakies czy co? Anyway, wyzej napisalam - tanzystor to pamietam ... very well big_grin Cheers.
    • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 11:48
      Gdyby to miało dotyczyć boomersow, to powinny pojawić się:
      1. Kartki na żywność
      2. Samochód Łada
      3. Koncert Anny Jantar na żywo
      4. Wakacje w Republice Rad (na campingu offc)
      5. Przymusowe leczenie gruźlicy z półroczną izolacją w szpitalu
      6. Obowiązkowe szczepienie na ospę prawdziwą i dur brzuszny
      7. Batony Hematogen
      8. Herbata z samowaru
      9. Spodnie szwedy, dzwony, bluzka z milanezu, bananowa spódnica z tetry
      10. Pralka Frania cudem w kolejce wystana
      11. Fotografia czarno-biała (wyłącznie!)
      12. Sławojka (+ wiesz, skąd taka nazwa)

Dyskietki, walkmany i plyty CD i wypożyczalnie to dotyczą Millenialsow przecież…
      • eglantine Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:04
        memphis90 napisała:

> Gdyby to miało dotyczyć boomersow, to powinny pojawić się:
        > 1. Kartki na żywność
        > 2. Samochód Łada
        > 3. Koncert Anny Jantar na żywo
        > 4. Wakacje w Republice Rad (na campingu offc)
        > 5. Przymusowe leczenie gruźlicy z półroczną izolacją w szpitalu
        > 6. Obowiązkowe szczepienie na ospę prawdziwą i dur brzuszny
        > 7. Batony Hematogen
        > 8. Herbata z samowaru
        > 9. Spodnie szwedy, dzwony, bluzka z milanezu, bananowa spódnica z tetry
        > 10. Pralka Frania cudem w kolejce wystana
        > 11. Fotografia czarno-biała (wyłącznie!)
        > 12. Sławojka (+ wiesz, skąd taka nazwa)

> Dyskietki, walkmany i plyty CD i wypożyczalnie to dotyczą Millenialsow przecież
        > …

No bez przesady, jestem iksem i wszystkiego używałam, do wypożyczalni chodziłam i vhs, i takiej już z płytami dvd.
        • eglantine Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:08
          Sorry, miałam tylo ostatnie zdanie zacytować. Chociaż punktów dla boomerów też bym kilka zdobyła (kartki, Łada, dzwony, Frania)
          • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:24
            Bo to powinny być pytania o rzeczy, które np występowały w młodości/wczesnej dorosłości danej generacji albo zniknęły i nie były doświadczeniem kolejnych. Ludzie żyją 90 lat, moja babcia urodzona w 33r „doświadczyła” aparatów z wizjerem na szczycie, wakacji życia w ZSRR, samowarów, pierwszych zabielaczy do kawy w proszku Cremona, pojawienia się kolorowej telewizji, vhs’ow i walkmanów, a do niedawna korzystała z laptopa. Przy odpowiednio skonstruowanym teście byłaby alfą… 🤦‍♀️
        • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:20
          No dobrze, X i Y.
      • snakelilith Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:15
        Boomersi to pokolenie urodzone pomiędzy 1945 a 1964 i tu nawet ja, stara baba, się do tej generacji nie zaliczam. To był test dla X, czyli 1965-80.
        • riki_i Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:40
          snakelilith napisała:

> Boomersi to pokolenie urodzone pomiędzy 1945 a 1964 i tu nawet ja, stara baba,
          > się do tej generacji nie zaliczam. To był test dla X, czyli 1965-80.

Dokładnie tak.
        • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:25
          Ja jestem millenials i też się odnajduję.

Test był z d..py i tyle.
          • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:41
            memphis90 napisała:

> Test był z d..py i tyle.

Memphis, ja zwykle nie używam wyświechtanych forumowych ripost, ale tutaj muszę: napij się meliski i poluzuj gumę.
            • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 29.08.24, 07:16
              Jestem na wakacjach, super wyluzowana, a test nadal z d…py. 😂
      • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:18
        memphis90 napisała:

> 2. Samochód Łada

Jakas Lade wciaz da sie raz na 2-3 lata zobaczyc na torontonskiej ulicy wink Byly sprowadzane chyba na przelomie lat 80/90 XX wieku, uber cheap & jakies vintage wciaz jezdza big_grin Cheers.
        • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:43
          bi_scotti napisała:

> Jakas Lade wciaz da sie raz na 2-3 lata zobaczyc na torontonskiej ulicy wink

Co tam Łada. Pamiętasz Yugo?
          • krwawy.lolo Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:46
            Skoro pamiętasz Yugo, to stosunkowo niedawno wyjechałaś do tej Ameryki.
            • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:56
              krwawy.lolo napisał:

> Skoro pamiętasz Yugo, to stosunkowo niedawno wyjechałaś do tej Ameryki.

???

Zapewniam Cię, że Yugo pamiętają też 90-letni Amerykanie tutaj urodzeni.
          • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:54
            al_sahra napisał(a):

> Co tam Łada. Pamiętasz Yugo?
            >

Sprawdzilam, u nas nie bylo Yugo, Wy sprowadzaliscie pomiedzy 1985 & 1992, sprzedawalo sie po zawrotnej cenie $2000.00 smile Mysle, ze gdzies kiedys na jakiejs Waszej drodze widzielismy ale Lady to ja wciaz widuje u siebie w miare "regularnie" - jak wyzej, co 2-3 lata smile Lada forever wink Cheers.
      • szarmszejk123 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:29
        Sraczkowatą ładę Samarę miał mój dziadek jeszcze w okolicy 2000 :p
    • snakelilith Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:11
      Kompletne zero, null, nada and I'm proud of it. wink
    • eagle.eagle Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:19
      A która używała, na codzień, nie od poparzenia, pieluch tetrowych ?

Przyznaję że ja nie. Raz czy dwa jak młody odparzył sobie pupcie i nie wyobrażam sobie jak to było tylko na nich.
      • marta.graca Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:43
        Ja używałam, będąc dzieckiem.
      • kropkaa Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:28
        Tetrowych nie, ale miałam zajawkę na wielorazowe. Po pierwszej nocy myślałam, że dziecko poważnie chore na jakieś nerki czy coś, tak amoniakiem zajeżdżało. Wróciłam do jednorazowych biegusiem.
      • arthwen Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:41
        Ja używałam, w sensie osobiście nosiłam w wieku niemowlęcym tongue_out
        U młodego tetry, a w zasadzie to muślionych pieluch używaliśmy jako podkładki pod ulewanie, ale pieluchy nosił wielorazowe, tyle że bambus i mikrofibra, nie tetra wink
      • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:28
        Moja matka w 1992. Przeszło jej chyba po 2 m-cach użerania się z domową maglownicą, podejrzewam, że wszelkie dziamgania o „nieodparzaniu”, „szybszym odpieluchowywaniu” tudzież „oddychaniu skóry” (osobiście pamiętam wiązanie grubej ceraty na 2 grubasnych warstwach tetry) zlałaby śmiechem perlistym…
      • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:31
        Używałam jako niemowlę, w dodatku rodzice nie mieli jeszcze pralki (ani bieżącej wody) i prali je na tarze oraz wygotowywali w baniaku na kuchni węglowej...
    • tanebo001 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:52
      0
    • joasia33 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 12:53
      Śliczne okrągłe 0. Ba, w domu mieliśmy też magnetofon szpulowy i na nim rodzice (a my z nimi) słuchali nagrań kabaretu Smolenia i Laskowika. Zresztą i magnetofon, i te szpule wciąż leżą w domu. Jestem tak stara, że mogę być datowana C14. 🤪A serio, to aż tak nie, bo boomerami to byli moi rodzice.
      • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:29
        Szpulowy miała moja babcia - moglsmy sie nim bawić - nagrywać się i odsłuchiwać głupoty, jakie mówiłyśmy…
      • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:32
        Moi rodzice się na boomerów nie łapią.
    • mamamisi2005 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:02
      0. To chyba lepiej niż będąc w tym samym wieku mieć 21, bo oznaczałoby spędzenie życia pod kamieniem 😉
    • eglantine Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:17
      Oraz ordynarny cham.
    • tanebo001 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:31
      22. Kto korzystał z kasety magnetofonowej.
      23. Kto wie jak obsługiwać szpulowca.
      • tanebo001 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:32
        24 kto chodził do magla
        • joasia33 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:45
          Z matką chodziłam jako malutkie dziecko. smile Szpulowca też bym obsłużyła.
      • memphis90 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:31
        Ja wiedziałam jak korzystać z magnetofonu szpulowego. I z aparatu takiego z wizjerem na szczycie.
        • kura17 Re: Test na bycie boomersem 29.08.24, 08:32
          > Ja wiedziałam jak korzystać z magnetofonu szpulowego.

my mamy w domu magnetofon szpulowy (i uzywamy) ...
          kasetowy tez ...
          i kolo 30 gramofonow ...
          o ilosci nosnikow to tego nie wspomne ...
      • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:33
        Miałam i szpulowy (ZK-140T), i kaseciaki.
    • ingaki Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:36
      Mam 1 punkt za winyle, ale chyba tylko dlatego że w domu nie mieliśmy gramofonu.
    • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:46
      1 punkt 😁
      Za analogowy modem, ale ja już chyba wtedy mieszkałam we Francji (BTW, we Francji czeki nadal trzymają się dobrze).
      • snakelilith Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:24
        No co ty? Analogowe modemy były przecież na początku lat 90 tych wszędzie. Także we Francji, bo nic innego jeszcze nie było. Internet nie jest jeszcze taki stary. Ja pamiętam mój pierwszy modem. To musiało być krótko po 1991 roku, bo wtedy zaczęłam studia. Ale na początku internet był dostępny tylko w bibliotece uniwersyteckiej, a www i wyszukiwarek jeszcze w ogóle nie było. Na tym domowym modemie po 5 minutach wywalało i tak z netu i trzeba było próbować jeszcze raz.
        • chatgris01 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:06
          Internet w domu miałam dopiero od 2008 roku, pierwszy komputer w pracy w 1993, ale bez internetu, w biurze we Francji od 1998 roku internet był (firmowy oraz ogólny), ale już normalnie na linii telefonicznej, bez żadnych takich ustrojstw. Jakoś się nie zetknęłam z tym modemem... (może dlatego, że z internetem zetknęłam się dopiero we Francji od 1998, w Polsce miałam w pracy komputery bez internetu).
          • snakelilith Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 20:30
            chatgris01 napisała:

>Jakoś się nie zetknęłam z tym modemem... (może dlatego, że z internetem zetk
            > nęłam się dopiero we Francji od 1998,

To faktycznie. Pomiędzy 1991 a 1998 to komputerowo cała epoka. Ja przerabiałam wszystko od samego początku.
    • klaramara33 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 13:51
      Nie chce mi się na razie sprawdzać punktów ale napiszę, że ostanio miałam w pracy rozmowę o kasetach magnetofonowych bo jeden z młodszych pracowników coś takiego nabył z ciekawości i zastanawiał się nad pewnymi kwestiami, które ja byłam wstanie wyjaśnić. Wtedy poczułam się jak bumers 😁
    • kropkaa Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:25
      0 - miałam nawet swoją maszynę do pisania. Ojciec mi kupił na jakiejś wyprzedaży w pracy.
      Faxem w pierwszej pracy wysyłałam sprawozdania do GUS. Potem chyba na maile przeszli.
      • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:37
        kropkaa napisała:

> 0 - miałam nawet swoją maszynę do pisania.

Wciaz mam, nawet dwie smile I nie jakies ladne vintage tylko takie wlasnie "classic" brzydule z lat 80tych - nie mam serca wyrzucic choc dostanie tasm to juz teraz tall order, eh wink Life.
      • klaramara33 Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 14:45
        Faksem to ja jeszcze z około 10 lat temu sporo wysyłalm poza kraje UE bo tak jakoś woleli.
        • pseudo_stokrotka Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:53
          Faksy są ciągle żywe w Niemczech 😂🙈
      • arthwen Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:37
        Ja mam dwie wink Co prawda kupiłam je już jako dorosła i są zdecydowanie starsze niż ja wink
    • arthwen Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:35
      Mam 21! tongue_out
      Tak, miałam książeczkę czekową, której nigdy nie użyłam, ale raz klientka z Holandii, i to wcale w poprzednim wieku, tylko z 10 lat temu uparła się, że zapłaci czekiem. Po przebojach z realizacją tego czeku odmówiłam jej realizacji kolejnego zlecenia przy takiej płatności, a nie wiedzieć czemu strasznie nie chciała zapłacić w innej formie.
      Na winylach słychaliśmy w dzieciństwie bajek, moi rodzice do tej pory mają sporą kolekcję płyt. Boomboxa nie miałam, ale słyszeć owszem, słyszałam.
      • arthwen Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:36
        Tfu, znaczy wszystkie spełniam, więc mam 0 punktów.
    • malgosiagosia Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:38
      21. Papierowego czeku (wystawienie albo otrzymanie)

Wlasnie wczoraj wypisywalam czek. Wymog rzadu federalnego.
    • chococaffe Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:44
      A ja za nic nie potrafię sobie przypomnieć od kiedy w ogóle miałam internet - w pracy i w domu. Nie pamiętam też czy mialam w domu modem (w pracy miałam)
      • bi_scotti Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:51
        chococaffe napisała:

> A ja za nic nie potrafię sobie przypomnieć od kiedy w ogóle miałam internet - w
        > pracy i w domu. Nie pamiętam też czy mialam w domu modem (w pracy miałam)
        >

Ja pamietam "wojny domowe" kto ma uzywac Internet vs. kto moze sobie pogadac przez telefon wink No i ten charakterystyczny dzwiek trrrrr gdy sie laczylo smile If I concentrate, pewnie moge sobie przypomniec, w ktorym domu bylo jeszcze bylo albo-albo, a w ktorym juz (progress wink) mozna bylo korzystac z Internet & nie przeszkadzac wspoldomownikowi w rozmowie telefonicznej big_grin Musze pogrzebac w pamieci ... Cheers.
        • krwawy.lolo Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:56
          Nieco później wprowadzono ISDN. Były dostępne 2 kanały po 64 kb/s. Wtedy jeden mógł internetować, drugi gadać. Chyba, że (nieco później) ten pierwszy przy pomocy modemu (karty) ISDN blokował oba kanały.
          • krwawy.lolo Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:57
            ISDN dość szybko zdechło, zastąpione przez DSL.
            • krwawy.lolo Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:58
              Nawiasem mówiąc ISDN, DSL są prawdziwymi skrótami.
    • junebug Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 15:49
      4. Milenials 😎
    • mieszkankaroztocza Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:06
      8
      Mam 31 lat
    • zajonc_w Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:13
      Mam 1 punkt (winyle), widywalamna żywo, w czyjejś kolekcji, ale te osoby nie miały mozliwosci ich odtworzenia, więc nie slyszalam.
      Jestem rocznik '79
      • dwa_kubki_herbaty Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:18
        Po prostu rodzice ci "wieży" nie kupili jak bylas nastolatką ;P.
      • eagle.eagle Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:27
        Dokładnie tak samo mam. W naszych nastoletnich czasach słuchało się już kaset a nie winyli i już nie było wież z gramofonami - to już było starocie.
        • pseudo_stokrotka Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:46
          Serio? Ja jestem rocznik 77 i winyli miałam całą masę, najpierw bajki, potem płyty z muzyką, np Gawędy.
          • eagle.eagle Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:57
            Ja słuchałam bajek na kasetach. Mam starszą siostrę, więc widocznie rodzice nie byli skłonni kupić nam gramofonu.
          • kotejka Re: Test na bycie boomersem 30.08.24, 15:00
            pseudo_stokrotka napisała:

> Serio? Ja jestem rocznik 77 i winyli miałam całą masę, najpierw bajki, potem pł
            > yty z muzyką, np Gawędy.

Ja mam do dziś w domu
            Mój małżonek jest autentycznie ramolem i trzyma, kupuje i słucha winyli
            Dla mnie niepojęte, skoro opłaca towarzystwu rodzinny Spotify po cholerę to pożółkłe dziadostwo zbiera kurz
            No ale wyrzucić nie da
    • dwa_kubki_herbaty Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 16:17
      Przecież wszyscy 40 latkiowie na wszystkie pytania odpowiadają tak.
      Ci co maja odp. nie, to tylko dlatego, że nie mieli video, nie mieli telefonu w domu a co za tym idzie internetu, bo rodzice nie widzieli potrzeby.
    • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 17:10
      Tytuł jest oczywiście żartobliwy, nie chodzi o dokładną datę urodzenia, tylko czy ktoś czuje się stary, widząc, jak technologie się zmieniły od czasów naszego dzieciństwa/młodości. Może powinnam była zamiast tego napisać “test na bycie dinozaurem”, ale wtedy mogłabym przeczytać, że dinozaury wyginęły miliony lat temu, a poza tym to były zwierzęta, więc nie używały technologii tongue_out.

To tak dla wyjaśnienia dla tych, którzy mają ochotę drążyć jak Michnikowski: “Piesek? A jaka rasa?” (kto rozpozna cytat, jest boomersem).
      • eagle.eagle Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 17:18
        Czyżby z rozmowy o lesie ? 😁
        • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 17:59
          eagle.eagle napisała:

> Czyżby z rozmowy o lesie ? 😁

W Puszczy Białowieszczańskiej jest ten las.
      • kocynder Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 17:32
        Może taki mały, biały dupelek?
        • al_sahra Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 18:00
          kocynder napisała:

> Może taki mały, biały dupelek?

Może też być bulgot, byle nie jajnik.
          • kocynder Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 18:02
            - A pies ci mordę lizał!
            Genialni Michnikowski i Dziewoński!
    • gaskama Re: Test na bycie boomersem 28.08.24, 18:08
      O oczywiście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się