Dodaj do ulubionych

Suszarka do włosów

04.09.24, 18:10
Szanowne ematki, moja suszarka dziś rano zaczęła się zachowywać w sposób wskazujący na rychłe oddanie ducha. To się stanie jutro, najdalej pojutrze. Trzeba zatem kupić coś nowego i szukam porad.
Wiem, ze Dyson. A poza tym? Jest jeszcze coś godnego uwagi? Główna użytkowniczka posiada długie wlosy, cienkie ale dość gęste oraz zerową cierpliwość do wszelkich zabiegów stylizacyjnych.
Obserwuj wątek
    • india-mia21 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:22
      Ja zamiast dyson kupiłam dwa lata temu tę: Suszarka Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer. Bardzo fajna i cena przystępna.
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:28
        Ooo, dobrze wygląda.
    • marta.graca Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:23
      REMINGTON Hydraluxe Pro EC9001 2200W. Suszyłam nią u koleżanki i czułam luksus wink
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:27
        No właśnie a ja suszyłam tym legendarnym Dysonem i nie czułam szału, dlatego pytałam o inne opcje.
        Dzięki za propozycję Remingtona.
      • chicarica Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 21:02
        Mam ProLuxe i potwierdzam, również czuję luksus. Co ma Hydraluxe czego nie ma moja?
        • marta.graca Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:31
          Z tego, co widzę, to właśnie Proluxe minimalnie się różni na plus, ale to jakieś drobiazgi typu funkcja turbo, liczba rodzajów nawiewu. Reszta ta sama.
      • alexis1121 Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:26
        Kupiłam wczoraj po tym poleceniu 😅
    • tania.dorada Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:24
      Kiedyś tu bodajże youngagain polecała jakieś budżetowe odkrycie porównywalne z dysonem.
    • geez_louise Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:28
      Od kilku osób już usłyszałam, że niszczę sobie dokumentnie te moje nędzne wlosięta lokówką obrotową i powinnam kupić dysona.

Wyłysieję od tych problemów 1 świata (i dziwnych wydatków).
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:30
        Lokówka obrotowa to w ogóle nie jest coś z mojego pejzażu wewnętrznego 😀
        Jeśli mam.dzien wyjątkowego Zen to starcza mi cierpliwości na przeciągnięcie po włosach prostownicą.
        • geez_louise Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:33
          Bo masz włosy! Też kiedyś miałam włosy, mam teraz wlosięta. Rzeczywiście trochę zniszczone do tego. I podobno nawet takie mocno zyskają po dysonie…
      • mysiulek08 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:13
        poszewke jedwabna sobie spraw smile
    • al_sahra Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:36
      daniela34 napisała:

> Wiem, ze Dyson. A poza tym?

Pisałam już kilka razy i powtórzę: nie wyrzucaj pieniędzy na Dysona. Z całego serca polecam Babyliss PRO. Jest kilka modeli, ja mam akurat ten: Porcelain Ceramic Carrera2 Dryer, ale o innych też słyszałam dobre rzeczy. Suszy błyskawicznie, włosy są gładkie i lśniące.

Mam też Dysona, wygląda ślicznie, ale co do działania, to nie ma porównania z Babylissem.
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:38
        Dzięki. No właśnie. Suszyłam włosy Dysonem podczas wyjazdu i naprawdę nie widziałam, żeby to było warte takich pieniędzy 💁‍♀️
        • melikles Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:43
          Naprawić.
          • kk345 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:09
            Ogarnąć drzewko.
          • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:16
            melikles napisał(a):

> Naprawić.
            >

Ale to nie mój Dyson
            • melikles Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:18
              Suszarkę.
              • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:27
                Drzewko
      • chatgris01 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:56
        Też polecam Babylissa.
        • mysiulek08 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:12
          ja tez team babyliss
      • taje Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 20:53
        Ja mam Babyliss i Dysona i zdecydowanie wolę Dysona, z uwagi na końcówkę wygładzającą - efekt prawie jak z prostownicy.
        • al_sahra Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:18
          taje napisała:

> Ja mam Babyliss i Dysona i zdecydowanie wolę Dysona, z uwagi na końcówkę wygład
          > zającą - efekt prawie jak z prostownicy.

A co to jest ta końcówka, bo Google pokazuje mi różne rzeczy pod tą nazwą? Ja mam tylko taką nasadkę spłaszczoną z jednej strony, ale jej nie używam, bo nie znalazłam zastosowania.

Moja rutyna to: przez kilka minut pochodzić z mokrymi włosami, potem głowa w dół, 1 minuta suszenia i gotowe.
          • taje Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 10:48
            Z profilu taki jakby haczyk - naprawdę robi ogromną różnicę. Tu widać, jak wygląda: www.allure.com/story/dyson-hair-dryer-flyaway-attachment. Ponoć jest jeszcze jakaś nowa ulepszona końcówka, ale tej najnowszej nie próbowałam.

Ja jeszcze bardziej lubię ustawienia wygładzające na końcówce suszącej w Airwrapie i teraz Airwrapa głównie używam do suszenia bo jest bardziej poręczny niż Supersonic.
            • taje Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 10:52
              Może tym razem będzie działać www.allure.com/story/dyson-hair-dryer-flyaway-attachment
            • al_sahra Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 17:29
              O, to jakieś za bardzo sophisticated jak dla mnie, chyba się kłóci z moją 1-minutową rutyną smile. O istnieniu Airwrapa nawet nie wiedziałam.
              • taje Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 17:36
                Ja mam filozofię, że włosy tylko suszę i ze szczotkami się nie bawię. No i Airwrap (końcówka Coanda Smoothing Dryer) idealnie się w to wpasowuje. Suszarka też jest ok, ale efekt wygładzenia jest gorszy. Airwrap suszy i zarazem wygładza. Ale suszenie zajmuje na pewno więcej niż minutę (włosy mam tak trochę poniżej ramion).
    • snakelilith Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:53
      Silvercrest z jonami z Lidla.
      Kupiona w sytuacji "potrzebuję na już, Brauna Satin Hair po latach wierności już nie kupię, a nie wiem, która markowa jest dobra" i okazała się ku wielkiemu zaskoczeniu tą właściwą. Nie wiem dokładnie który model, ale ten, który kosztuje około 20 euro.
      • chatgris01 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 18:58
        I tego Silvercresta też polecam, jest równie dobry jak Babyliss big_grin (a nawet suszy ciut szybciej).
      • hanusinamama Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 10:22
        Też polecam. Kupiłam na szybko jak mimmoja padła z założeniem, że kupię inną...nie kupiłam.
      • marszawka Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 18:41
        Ja też ją polecam. Tania a bardzo dobra. Nie ma sensu przepłacać.
    • ida_listopadowa Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:24
      Dowolna suszarka Babyliss 2200W. Mam najtansza, bez jonizacji za 79 zl z allegro i jest wspaniala. Suszy lekko chlodnym strumieniem w okamgnieniu, ma ksywe Tajfun
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:28
        O tak mi mów! Że w okamgnieniu
    • lauren6 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:31
      W wakacje kupiłam sobie Remingtona 2200w Curl and Straight. Fajna jest.
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 19:56
        Dzięki. Czyli mam dwa typy: Remington i Babyliss.

Będę jutro oglądać w sklepie
    • eliszka25 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 20:20
      Całkiem niedawno miałam ten sam problem i kupiłam suszarkę laifen. Jestem bardziej niż zadowolona. Suszy bardzo szybko, ma moc taką, że najmocniejszego „podmuchu” nawet nie używam, żeby mi peruki nie porwało, jest mała, lekka i bardzo cicha, co przydaje się, gdy suszę włosy o 6 rano. No i po prostu mi się też podobała.
      • daniela34 Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 20:25
        Zgrabna, rzeczywiście
      • 1matka-polka Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:00
        Kupiłam tę lajfen od eliszki, i rzeczywiście szybko suszy długie, gęste włosy, i ładnie wygląda.
        • eliszka25 Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:32
          Dla jasności, to nie ja te suszarki sprzedaję 🤪

Dla mnie ma ona jeszcze jedną dużą zaletę - przez to, że wlot powietrza jest na końcu rączki wreszcie mam suszarkę, którą nie „łapie” mi włosów. We wszystkich innych mi się to zdarzało. Nie przy każdym suszeniu, ale co jakiś czas suszarka wyrwała mi kilka włosów. Odkąd mam laifen problem nie istnieje.
    • karotka_plus Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 20:30
      Miałam Remington przez jakieś 12 lat póki szlag jej nie trafił. Też szukałam nowej i padło na Remington PROluxe AC9140. Jestem bardzo zadowolona. Jak jej poprzedniczka jest trochę ciężka ale ja przez lata się przyzwyczaiłam. Mam ją już rok i wszystko ok. Babyliss tez dobra firma ale to wiem tylko ze słyszenia.
      • kora.bez.loginu Re: Suszarka do włosów 04.09.24, 22:17
        Tak, ja też mam tę i mimo wagi i wymiarów nawet zabieram na basen. Ale jest jednak głośna. Natomiast Remingtona lubię za serwis (w ramach gwarancji wymiana na nowe modele) i promocje na dodatkowe lata gwarancji za rejestrację produktu (były takowe gdy kupowałam).
      • mava12 Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 10:52
        > jest trochę ciężka ale ja przez lata się przyzwyczaiłam

suszarka nie powinna być ciężka, to jest bardzo męczące. Też takiej uzywałam przez kilka lat. Była w porządku jednak ręce dosyc sie męczyły. Aż kupiłam suszarkę na wyjazd, małą i poręczną (akurat philipsa wybrałam), i tamta cięzka poszła w kąt. Poza tym ciężar skądś się bierze np. z gabarytów suszarki. Operowanie długim nawiewiem też jest mało poręczne.
        Poza wszystkim (nawiązując do wcześniejszych wpisów) suszarka powinna mieć jonizację. Ja doskonale pamietam wcześniejsze suszarki, bez tej funkcji, i włosy zawsze się elektryzowały.
        Suszarka powinna być mała, lekka, z jonizacją i mieć chłodny nawiew. To podstawa dla mnie.
        A najlepszą suszarkę, której uzywałam, była ta w ośrodku wczasowym, wisząca na ścianie. Suszyła szybko, była mała i lekka. Niestety, nie spojrzałam na firmę ale to pewnie jakis tani produkt z serii "hotelowy".
    • simply_z Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 09:36
      Polecam te:

gammapiu-polska.pl/suszarka-hybrid-rozowe-zloto

suszy szybko, co jest wazne przy dlugich wlosach i jest lekka.
      • mava12 Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 10:56
        jak dla mnie ma za długi nawiew. Operowanie suszarką, którą trzeba trzymac od głowy (rękę) >20cm, nie jest wygodne.
        • simply_z Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 11:51
          Ale to zalezy, jak dasz chlodny nawiew i slaba moc to jest ok.
    • mikams75 Re: Suszarka do włosów 05.09.24, 18:28
      mam philipsa z termoprotektorem, jonizacja i co dla mnie wazne - duzym dyfuzorem z dosc dlugimi bolcami. I jest sliczna. Z wad - spora i nie jest lekka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka