taki-sobie-nick 13.09.24, 21:50 W zalinkowanej tu "Lato z ptakami odchodzi" dominuje czerwień. Z kolei "Lato pachnące miętą" jest zielona. Podrzućcie piosenki z innymi kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocynder Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 22:40 Więc chodź, pomaluj mój świat... Tam chyba cała tęcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:36 kocynder napisała: > Więc chodź, pomaluj mój świat... Tam chyba cała tęcza. > Na żółto i na niebiesko Yellow Submarine Yellow River Żółty jesienny liść Chryzantemy złociste Son of The Blue Sky Blue Suede Shoes Blue (Da Ba Dee) Red Red Wine Scarlett Czerwone korale Oczy zielone Groszki i róże ("Masz takie oczy zielone") Zielone wzgórza nad Soliną Biała armia Biała lokomotywa Biały miś White Christmas Brown Sugar Czarny blues o czwartej nad ranem Black Magic Woman Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:38 mika_p napisała: > kocynder napisała: > > > Więc chodź, pomaluj mój świat... Tam chyba cała tęcza. > > > Na żółto i na niebiesko Cóż, aktualnie te kolory inaczej się kojarzą, aczkolwiek nie to autor miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:58 Mnie kojarzą się z klubem piłkarskim Arka Gdynia Oczywiście wiem co Ty masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:46 Ło jakie zacne zestawienie Jeszczs to lubię youtu.be/92jUqtSiX8o?si=2HnVLiHJikpM3648 Wzrusza mnie niezmiennie Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 14:16 Szare domy w szarym mieście W szarych domach szarzy ludzie Szare komórki toną w szarej ułudzie Szare myśli, szare twarze Szara rasa, szara masa Monotonne, szare życie Beznadziejna szara trasa "Szare koszmary"Tilt Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 22:58 "Do łezki łezka" - niebieski, ale mało kreatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:09 Purple rain Blue Velvet - kocham wprost I blue - eifel 65 czy coś tam I'm blue tabudibubidam Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:11 There you go ... Dzien w Kolorze Sliwkowym Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:19 Aaa cudne A to pamiętacie? youtu.be/Uvek27VzDJs?si=W55QkXmDV8K17VCe Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:30 No to one more do "red" collection Chris de Burgh - Lady in Red (official music video HD) Enjoy. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_56 Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:18 A ja wolę moją mamę co ma włosy jak atrament, złote oczy jak mój miś.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:46 Czarny chleb i czarna kawa (z dedykacją dla autora wątku). Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:52 Black Velvet Blue Eyes (baby’s got blue eyes) Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Kolorowe piosenki 13.09.24, 23:53 "Małgośka". Przez te bzy ma dla mnie kolor lilaka i bieli. Maryla Rodowicz "Kolorowe Jarmarki" Janusz Laskowski "Czerwone Korale" Brathanki "Czerwony autobus" Jacek Kaczmarski "Czarne oczy" Ivan Komarenko (?) "Oprócz Błękitnego Nieba" Golden Life (?) "Dziewczyny Lubią Brąz" Ryszard Rynkowski "Malinowy Król" Urszula (?) "Czerwony jak Cegła" Dżem "Zielone Wzgórza nad Soliną" Wojciech Gąssowski "Jadą wozy kolorowe" Maryla Rodowicz "Czarny Alibaba" Andrzej Zaucha "Biała Armia" Bajm (?) tam gdzie nie jestem pewna wykonawcy, a nie chce mi się googlować. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:24 kocynder napisała: > "Małgośka". Przez te bzy ma dla mnie kolor lilaka i bieli. Maryla Rodowicz > "Kolorowe Jarmarki" Janusz Laskowski > "Czerwone Korale" Brathanki btw jest coś tak prostackiego i irytującego w tym utworze, że nie jestem w stanie go słuchać. Jak mi radio zapoda to wstaje, choć nie chce i wyłączam Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:32 Korale brathanki Babeczka ma tak irytujący kozi głos, jak sierpem po jajach Jak babcia mawiala Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:40 Aa ja nie twierdzę, że lubię. Ale są CZERWONE korale. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:44 Wiem, to takie luźne moje skojarzenie Czytam tytuł i na poziomie ciala dzieje mi się coś takiego, że aż Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:58 Dla mnie taki głos (i cały image, od wyglądu po teksty) ma całkiem inna wokalistka. Moja babcia mawiała "aż drze po skórze". Czyli daje takie okropne wrażenie jakby kto paznokciami po szybie albo po blasze malowanej na chropowato ciągnął. Brrr... Ale tej przeze mnie nie lubianej nie przywołam, bo unikam jak mogę, więc po prostu nie znam tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:28 Nie przyznam się, bo ją "wypada" lubić. 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 12:58 > Nie przyznam się, bo ją "wypada" lubić. 😈 > Sannah 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:36 Bo to jest prześmiewcza piosenka o prostych dziewczynach na wiejskiej dyskotece, zachwycających się żelem na włosach buraczanego amanta. Jak ma nie być prostacka? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 10:59 A bo to taki folk góralski, wyjątkowo niestrawny, jak Golce i Bułecka. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:11 "Kolorowe listy", romantyczna blondyna ze słodkimi dzieciamy oraz wojsko w tle. Dwie sety, pani z burdla i jedziemy... www.youtube.com/watch?v=LWGQfjRbLLs Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 00:59 Blue eyes crying in the rain Blue moon of Kentucky Blue christmas Blue suede shoes Long black limousine Blue spanish eyes Blueberry Hill Blue Hawaii Moody blue Green green grass of home to tylko Elvis 😉 jak widac lubowal sie w niebieskim, nie wszystkie wymienilam 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 01:01 No przecież, że na zielono: "Jeszcze w zielone gramy" Umer, i troszeczkę na różowo "Rzuć to wszystko co złe" Wodeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 01:26 A teraz wszystkie panie z forum pod moim kierownictwem (choć ja zdecydowanie przebijam tego pana wyglądem haha) tańcujemy "Biełyje rozy" www.youtube.com/watch?v=o6_JxGTCCuw Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 05:37 riki_i napisał: > A teraz wszystkie panie z forum pod moim kierownictwem (choć ja zdecydowanie pr > zebijam tego pana wyglądem haha) tańcujemy "Biełyje rozy" > > www.youtube.com/watch?v=o6_JxGTCCuw Aaaa. No to serio jesteś pan ramol To jeszcze jesienne róże, róże smutne herbaciane Drzewa w purpurze ostatni dają nam schron 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 12:39 > To jeszcze jesienne róże, róże smutne herbaciane > Drzewa w purpurze ostatni dają nam schron W żółtych płomieniach liści Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 07:36 „Kolory” DeMono , lubię czasem ponucić Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:03 iwles napisała: > Black and White - Kombi > > To jeszcze Black Or White - Michael Jackson Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:09 Zegarmistrz świata Niebo było różowe Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:20 O różowy, to jeszcze Pink Cadillac - Bruce Springsteen Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:20 No dobra, Przez twe oczy te oczy zielone... i jeszcze, Ruda tańczy jak szalona Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:23 I nwm czy było; Czerwony jak cegła Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 08:39 I też bardziej muza którą lubię : Blck celebration DM, Czarne słońca Kult. I Błękitna rapsodia Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:02 Ogórek, ogórek, ogórek Zielony ma garniturek I czapkę i sandały Zielony zielony jest cały! I jeszcze- Kolorowe kredki w pudełeczku noszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:11 Jak na bumera przystało: "Czerwony Autobus" Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:52 Wersja kolegi Jajco z 1983r. nie jest jakaś strasznie bumerska youtu.be/tNLdibtF02c?si=nyXDtACGQ2D4_A1R Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 10:33 Mallard musisz się określić po której stałeś stronie i który autobus jest tym właściwym... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 17:02 scarlett74 napisała: > Mallard musisz się określić po której stałeś stronie i który autobus jest tym właściwym... Wiesz Scarlett, tak po prawdzie, to ja zrobiłem pewne nadużycie, bo jak śpiewano "czerwony autobus", w wersji podstawowej, to mnie jeszcze na świecie nie było! (A swoją drogą, nie wiedziałem, że wersja "menelska", śpiewana przez Jajco, jest taka stara...) Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:37 Masz takie oczy zielone... a potem jeszcze sa usta czerwone (ja to czesto zamieniam i wychodzi niezly wampirek) Mkna po szynach niebieskie tramwaje Zielony mosteczek ugina sie Ten sztandar plynie ponad trony, a jego kolor jest czerwony... probowalam tez znalezc brazowy i bezowy, ale jakos nic mi go glowy nie przychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:48 Biały rower bardzo chciałbym mieć Cały biały, i opony też Takie cudo może podbić świat Biały rower i pedały dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 09:50 A dla kontrastu: Blenders " Kupiłem czarny ciągnik" Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 10:36 A może trochę pasteli: "Po prostu pastelowe" : Malarze i Żołnierze , a potem Strachy na Lachy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 14:44 Rower może być też w innym kolorze - Żółty rower - Formacja Nieżywych Schabuff. A'propos, pamiętacie wątek o różowych szafkach, które miały być takie, jak zielony rower, ale różowe? ) forum.gazeta.pl/forum/w,567,171925571,171925571,Szukam_koloru.html Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 10:39 I w kwestii bieli Majewskiej : Jeszcze się tam żagiel bieli..Bardzo ją lubię. Ale kiedyś na forum przeczytałam, ze jest seksiarska i poniża kobity . Ale i tak bardzo ją lubię, tzn i piosenkę i Majewską Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Kolorowe piosenki 14.09.24, 14:28 taki-sobie-nick napisała: > Podrzućcie piosenki z innymi kolorami. Może być czarny? Alberto - Czarny Charakter (prod.OLEK) Odpowiedz Link Zgłoś