panna_lila 18.09.24, 20:55 Szukam czarnych eleganckich, gdzie kupię? W takim fasonie jak na zdjęciu, te fajne ale drogie, ale to wełna, czy to dobry materiał na spodnie, w których się też trochę siedzi😀 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: Spodnie elegancki? 18.09.24, 22:24 Rodzime Me complete seria milan simple. Wiskoza, wełna, tyci poliestru( prawie sie nie gniotą) i trochę elastanu. Są genialne, bo mają z tyłu gumkę. Mam w różnych odsłonach(szerokie też) i kolorach- doskonale się je nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Spodnie elegancki? 18.09.24, 22:37 Aż sprawdziłam, bo dobry klasyczny, nieco męski krój w różnych kolorach też by mi się przydał. Ale te milan mają niemodny już, zwężany krój. Mają za to wysoką talię, która jest (dla mnie) niewygodna i robi brzuch, tam gdzie go nie ma, choć plus za gumę z tyłu, bo wtedy łatwiej dopasować. Poliestru jest 25%, czyli wcale nie tyci i kosztują 490 zł, czyli wcale nie aż tak mało. Prostą nogawkę ma fason cool, ale wygląda na bardzo oversize. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Spodnie elegancki? 18.09.24, 23:19 Dla mnie ideał garniturowy- nie pamiętam kiedy miałam tak dobrze skrojone spodnie. Stan jest średni - nie bardzo wysoki. Może dlatego się zachwycam, bo rzadko kiedy mogę kupić garniturowe spodnie na odpowiednią długość bez poprawek krawieckich-a te pasują idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 12:42 a jaki teraz jest modny krój, ja myślałam że takie jak wrzuciłam w poście startowym to są zawsze modne. Starszawa jestem ale chcę być modna bardzo Jakich szukać? patrzyłam w sklepach to jakieś workowate albo slimfity Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 12:45 nie mogę edytować więc dopisuję - w opisie tych spodni jest "Spodnie cygaretki o klasycznym fasonie ze zwężanymi nogawkami" kurcze myślałam, ze cygaretki to fason, ktory nigdy nie wyjdzie z mody Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 05:17 Dla mnie to normalne, klasyczne spodnie. Nie wiem, nad czym się zastanawiać. Mam tylko nadzieję, że nie mają gumki Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 12:46 jak z rozmiarówką, bo ja tak na co dzień to od s - m Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 15:46 panna_lila napisała: > jak z rozmiarówką, bo ja tak na co dzień to od s - m Rozmiarówka typowa-jakby co- z tyłu jest guma. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 05:13 Żebyście Wy jjuż nie musiały szukać... Spodnie z gumką. Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 08:07 Kiedyś mialam fascynacjw spodniami wełnianymi, bo to naturalny materiał szlachetny. Jednak jezeli ktoś potrzebuje takich spodni na codzień np do pracy zimą w biurze to wskazana jest jednak odrobina poliestru. Inaczej bedą się wypychać kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia234 Re: Spodnie elegancki? 19.09.24, 08:42 Mogą być z wełny 100 proc i mieć kolanowke z wiskozy. Nic się nie wypycha. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 14:09 To już kojarzę. Przy czym jak myślę "podszewka" pierwsze słowo, które przychodzi mi na myśl to "acetat". Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 14:15 Patrizia Aryton choć tanio tam nie jest. Bywają wyprzedaże. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 07:19 danaide2.0 napisała: > Jak to niby wygląda? Normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Spodnie elegancki? 21.09.24, 14:06 A teraz zobacz jak o tych sprawach rozmawiają inni. Z przykrością stwierdzam, że raczej mężczyźni, ale nie róbmy z braku kultury sprawy genderowej. Kojarzę, że akurat w twoim przypadku to sprawa osobnicza. forum.butwbutonierce.pl/topic/1173-spodnie-kolan%C3%B3wka-zapobieganie-wypychania-kolan/ Wygląda na to, że "kolanówka" jest po prostu rodzajem podszewki w nogawce. Odpowiedz Link Zgłoś