primula.alpicola 27.09.24, 11:30 Mam blady kolor ust, a chciałabym taki, jak ma ten młody doradca Tuska o którym niedawno był wątek. Co robić?? Da się to jakoś poprawić? Permanentny nie wchodzi w grę, nie wytrzymam bólu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autentyczka Re: Blade usta. 27.09.24, 11:38 Ale jakie? Testowałam lip water clarinsa i nie wiem czy to ok- nietrwale Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Blade usta. 27.09.24, 12:10 Maybelline miał bardzo trwałe tinty, kiedyś miałam chyba z maxfactor (trwała szminka + błyszczyk w osobnym sztyfcie) i też był trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Blade usta. 27.09.24, 12:15 Mam, ale one okropnie wysuszają. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Blade usta. 27.09.24, 19:43 Na tint możesz przecież kłaść pomadkę odżywczą albo błyszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Blade usta. 27.09.24, 19:50 I wtedy od razu złazi. Przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Blade usta. 27.09.24, 19:52 35wcieniu napisał(a): > I wtedy od razu złazi. Przynajmniej u mnie. Oczywiście, że złazi 🥴 > Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Blade usta. 27.09.24, 20:52 Ten Maybelline złazi..? U mnie nie chce zejść nawet płynem do demakijażu… Trochę schodzi vinyl lips po jedzeniu i piciu, ale nie wysusza i można co kilka h machnąć poprawkę… Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Blade usta. 27.09.24, 11:36 A te lip stainy takie co zastygają i się toto zdejmuje z ust i zostają kolorowe na długo? Nie wiem czy to działa, ale może ktoś wie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Blade usta. 27.09.24, 19:28 Ja mam wonderskin i jestem fanką! Zabawne, bo moj mąż lubi mnie w pierwszym etapie nakładania, czyli taki metaliczny fiolet. Wiem, że na insta pokazują, że zastyga on w taką gładką peeling off wartewkę, ale mnie się to nigdy nie udało. Być może dlatego, że nie mam dodatkowego aktywatora, ale z tego co wiem, nie jest on konieczny. moje usta są z natury blade i musiałabym je ciągle przygryzać, żeby miały taki kolor jak na zdjęciu ( pomadka w kol. Lovely), mam jeszcze ciemniejszą kol. whimsical, ale bez foty. trwałość no nie jest taka jsk reklamują, ale bez jedzenia kilka godzin wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Blade usta. 27.09.24, 20:03 Wiralowy jak mówi młodzież. Tu filmik pierwszy z brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Blade usta. 27.09.24, 19:29 Widziałam niedawno reklamę takiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Blade usta. 27.09.24, 11:53 Jako dwudziestolatka uznałam, że jak w blyszczykach powiększających jest chilli to po co przepłacać... Zrobiłam sobie peeling ust cukrem, a potem wtarlam chilli w proszku i nałożyłam olej 😀 Efekt powiększenia i koloru spektakularny Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Blade usta. 27.09.24, 12:12 Po co tyle bólu - można też zassać rurą od odkurzacza… I nałożyć olej. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Blade usta. 27.09.24, 12:14 To nawet nie bolało, raczej było interesującym doświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Blade usta. 27.09.24, 12:18 grruu2.0 napisała: > Jako dwudziestolatka uznałam, że jak w blyszczykach powiększających jest chilli > to po co przepłacać... Zrobiłam sobie peeling ust cukrem, a potem wtarlam chil > li w proszku i nałożyłam olej 😀 Efekt powiększenia i koloru spektakularny Zrobię to! (ciekawe ile innych ematek też to łyknie jak pelikan) Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Blade usta. 27.09.24, 12:24 Tylko pamiętam, żeby potem uważać ze zboczenstwami bo Miecio może tego nie przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Blade usta. 27.09.24, 12:16 Permanentny wcale dobrze nie wygląda. Szminkę niezmywalną sobie kup. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Blade usta. 27.09.24, 13:07 Widziałam tak zwany bezkonturowy i nawet lady efekt Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Blade usta. 27.09.24, 13:04 Też mam ten problem. Te wszystkie lip stains odpadają, bo 1. są nietrwałe 2. okropnie "się zjadają" pozostawiając nieestetyczną obwódkę 3. pieką i wysuszają. Pozostaje pokochać pomadki i balsamy koloryzujące. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Blade usta. 27.09.24, 13:39 to szczotkuj usta. Systematycznie, np. przy wieczornym/porannym myciu zebów. Byle nie tą sama szczoteczką. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Blade usta. 27.09.24, 14:09 A co by się stało, gdyby wyszczotkowała swoje własne usta, swoją własną szczoteczką do swoich własnych zębów, które...wait for it...dotykają tych ust od wewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Blade usta. 27.09.24, 14:19 no w zasadzie (chyba) nic. Tylko tak mi sie wydaje, ze jednak jakieś resztki pasty do zebów na tej szczoteczce moga być. I odwrotnie, jakies bakterie (?) do paszczy mozna wprowadzić ta drogą. Poza tym do szczotkowania ust zalecana jest miękka szczoteczka, chyba rzadko stosowana do zębów. Reasumujac, lepiej mieć oddzielną. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Blade usta. 27.09.24, 14:31 Teraz to wszystko trzeba mieć oddzielne. Ja cale życie szoruję język szczoteczkà do zębów, a teraz trzeba mieć jakieś drapaki🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Blade usta. 27.09.24, 15:09 majenkirr napisała: > Teraz to wszystko trzeba mieć oddzielne. Ja cale życie szoruję język szczoteczk > à do zębów, a teraz trzeba mieć jakieś drapaki🙄 > Oczywiście! Szczoteczkę do zębów, do ust, do języka, do tyłka. Krem do twarzy, pod oczy, do ust, do szyi i dekoltu, do rąk, do stóp, do ciała, do włosów, każda wersja oddzielnie na dzień, a inna na noc. To jest genialne! Tylko szkoda, że nie ja na tym zarabiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Blade usta. 27.09.24, 15:29 >Szczoteczkę do zębów, do ust, do języka, do tyłka. ja bym jednak nie szorowała tyłka szczoteczką do zebów. No ale to idywidualne, każdy robi jak chce. A kremy np. pod oczy, to są znane od 50 lat, co najmniej. Czyli od czasów głębokiego PRL, i nie wiem czy wtedy zależało im (tamtym firmom) na wciskaniu produktow każdemu i za wszelką cenę. Chyba wtedy inaczej to wygladało. A kremy były. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Blade usta. 27.09.24, 15:23 akurat niekoniecznie. Długi czas stosowałam te miekkie i, niestety, nie do konca (a w zasadzie w ogóle) nie sprawdziły się. Osad był widoczny. One są dobre w szczególnych warunkach np. aparat ortodontyczny tp, ale w normalnej higienie lepiej sprawdza się ta średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Blade usta. 27.09.24, 20:56 Ty chyba o szorowaniu innych ust piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Blade usta. 27.09.24, 14:29 primula.alpicola napisała: > Co robić?? 💄😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Blade usta. 27.09.24, 15:36 Poprawić od zewnątrz chyba się nie da trwałe jak sądzę Natomiast jest produkt, który ma.wszystko to, czego chcesz , pielęgnuje doskonale, bo to balsam, a efekt koloru jest bardzo naturalny I dobierzesz odcień perfekcyjnie, bo paleta jest dość szeroka Ja mam czerwień i nie daje efektu szminki, tylko właśnie zdrowych soczystych ust artdeco.com/products/color-booster-lip-balm-13065?variant=47523152462116 Cena ludzka mozna wypróbować Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Blade usta. 27.09.24, 16:06 Trochę to kosztuje. Masz tyle kasy co ten doradca? Takie to wyczytałem blady kolor ust może oznaczać osłabienie, odwodnienie, infekcję, chorobę ogólną. Kolor ust zmienia się również w zależności od emocji i wysiłku fizycznego oraz wieku. Odpowiedz Link Zgłoś