wakacje_50 19.10.24, 23:08 Pomidory straciły swój słoneczny smak, więc omijam. Na szczęście jest dynia! Dziś miałam zupę dyniową z imbirem, przepyszna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Co u Was, wątek - kociolek 19.10.24, 23:19 U mnie dziś kapusta, jutro karkówka, dynia była w zeszlym tygodniu i będzie na koniec października, w różnych odsłonach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co u Was, wątek - kociolek 19.10.24, 23:26 Dzis była świeża merluza prosto z morza oraz baskijskie pintxos. Oraz szklanka cydru, tfu, trucizny. Jutro chyba cukinia Rozkosznego. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Co u Was, wątek - kociolek 19.10.24, 23:54 Oo! Ja miałam mieć, ale skończyło się na dyni pieczonej, nie doszło do dalszych etapów. Dynia niby niskokaloryczne warzywo, oliwy niewiele używam, ale chyba nie ma się co oszukiwać, jak się pochłonie ponad połowę niewielkiej to wychodzi pewnie sporo kalorii. A ja potrafię co drugi dzień, tak na deser, wciągać połówkę Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 07:06 Wczoraj dyniowa z grzankami, na drugie pieczone ziemniaki + ryba z piekarnika z warzywami + surówka z pora. Robiłam ja 🙃 Dziś gotuje konkubin, będzie zupa tajska + gulasz z kaszą + kiszone ogóry… Mam jeszcze pół dyni i zastanawiam się nad ciastem dyniowymi. Nigdy nie robiłam, obawiam się, że nie będzie smaczne, urobię się i wywalę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 07:19 sandy_cheeks napisała: > Wczoraj dyniowa z grzankami, na drugie pieczone ziemniaki + ryba z piekarnika z > warzywami + surówka z pora. Robiłam ja 🙃 > Dziś gotuje konkubin, będzie zupa tajska + gulasz z kaszą + kiszone ogóry… > > Mam jeszcze pół dyni i zastanawiam się nad ciastem dyniowymi. Nigdy nie robiłam > , obawiam się, że nie będzie smaczne, urobię się i wywalę. Jak nie chcesz się narobić na próbę, to moze będziesz chciała spróbować ten przepis U mnie sprawdza się świetnie, proste szybkie i naprawdę smaczne Zawsze przerabiam tak ścinki dyniowe kuchniaszerokootwarta.pl/wilgotne-aromatyczne-dyniowe-muffiny/ Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 07:43 Polecam przepis na ciasto z dyni pieczonej Ania gotuje. Wychodzi super, tylko ja zwiększyłamn ilość cukru troszkę i dałam lukier cytrynowy zamiast polewy. I do ciasta pół łyżeczki cynamonu i szczyptę imbiru, a tłuszcz to masło plus olej. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 07:35 Wczoraj miałam curry z dyni z boczniakami i szpinakiem, smarowidło z dyni na kanapkach, a dziś do śniadania dyniowe latte. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 12:06 O, dyniową latte piłam tylko w kawiarni. W domu robisz? Jeśli tak, to zdradź sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 12:24 Zrobiłam pierwszy raz wg tego przepisu ( tylko bez bitej śmietany, bo nie lubię) www.coffeedesk.pl/blog/przepis-na-pumpkin-spice-latte/ Wcześniej robiłam z gotowym syropem z firmy Eterno, smak dokładnie taki sam. wcze Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 10:17 >Pomidory straciły swój słoneczny smak, więc omijam. No nie wiem, ja w tamten weekend zdjelam reszte z krzakow i dojrzewa ze 100 na parapecie. Poza tym kupuje teraz sycylijskie bo tam jeszcze rosna normalnie na krzakach Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 10:41 wakacje_50 napisała: > Pomidory straciły swój słoneczny smak, więc omijam. > Na szczęście jest dynia! Dziś miałam zupę dyniową z imbirem, przepyszna. U mnie właśnie dziś też zupa dyniowa z imbirem i pomidorami. Na drugie piesi z kurczaka w sosie grzybowym. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 11:12 Ha, ja wczoraj miałam na obiad lekko ściętą jajecznicę Dziś może uduszę pora ze startą cukinią, do makaronu Najchętniej jadłabym tylko suchary, ale trzeba się w końcu ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 12:05 > Najchętniej jadłabym tylko suchary, ale trzeba się w końcu ogarnąć A co Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszka Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 12:39 U mnie też dyniowa, z grzybami i pęczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 21:45 Nie lubię narzekać ale jest źle, czarna seria, mam nadzieje, że wkrótce minie. Kot odszedł, moja diagnoza nie ciekawa też, wesoło nie jest ale zawsze sue staram, żeby moja szklanka była do połowy pełna, więc się nie poddaję. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 21:47 przepraszam, nie zrozumiałam tematu, to o kulinaria chodzi! Moderacjo skasuj mój post♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co u Was, wątek - kociolek 20.10.24, 21:50 och, Monday, bardzo mi przykro z powodu Twojego kota 😪 diagnoza 'nieciekawa' to zawsze lepiej niz zla i nierokujaca 😘 Odpowiedz Link Zgłoś