Dodaj do ulubionych

Orkiestra Księżniczek

02.11.24, 13:04
Znacie? Polecacie? Może ktoś był? Koncert ma być w mojej okolicy i zastanawiam się czy warto się wybrać. Bilety widzę, że są jeszcze dostępne no ale nie są też najtańsze. Opis wygląda zachęcająco ale opis, a wykonanie to dwie różne sprawy.
Obserwuj wątek
    • marzeka11 Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 13:30
      Byłam, bardzo podobał mi się cały koncert. Gdy będę miała okazję znów posłuchać, zobaczyć, też pojadę..
    • mabel_mora Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 13:41
      za 2 tyg. idę na Koncert Wiedenski orkiestry księżniczek - wszystko to co kocham: arie+balet
      znajomi którzy byli - zachwyceni
    • kropkaa Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 14:05
      Nie przekonują mnie takie orkiestry czy balet na scenie byłego kina. Wolałbym iść na koncert do filharmonii czy innej sali, np. Polskiego Radia. A na balet do Teatru Wielkiego.
      Ale myślę, że jest to tak zrobione, by wywołać efekt wow.
      • marzeka11 Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 14:17
        Tak, wywołuje efekt wow; byłam w filharmonii w Olsztynie na tym występie. To był znakomicie spędzony czas.
      • premeda Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 15:37
        Dzięki wielkie za odpowiedzi to kupuję bilety. U mnie akurat będą w teatrze.
      • homohominilupus Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 17:53
        kropkaa napisała:

> Nie przekonują mnie takie orkiestry czy balet na scenie byłego kina. Wolałbym i
        > ść na koncert do filharmonii czy innej sali, np. Polskiego Radia. A na balet do
        > Teatru Wielkiego.
        > Ale myślę, że jest to tak zrobione, by wywołać efekt wow.

No, niezły efekt wow: BBC Proms Royal Albert Hall, sala pelna po brzegi

youtu.be/9g4zYVG-rjM?si=RDf0Xy9sY_y8ovA9
        A ty kropko idź do filharmonii.
        • kropkaa Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:06
          Problem jest w tym, że ludziom się wydaje, iż bilety do FN, TW-ON czy teatrów są staaasznie drogie. I chodzą na spektakle komercyjne, płacą jak za mokre zboże, dostają właśnie efekt dla każdego czyli księżniczkowe kiecki, a za tę cenę mogliby kupić normalny balet dla całej rodziny.
          • homohominilupus Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:17
            Ale co cię tu dokładnie boli?

Wiesz ile kosztuje zorganizowanie takiego spektaklu? Kostiumy, sprzęt, kable, światła, transport instrumentów, gaże muzyków, itp?

Jeśli w takim opakowaniu muzyka klasyczna jest dla kogoś bardziej atrakcyjna to czemu nie?

Zerknij na link który załączyłam. Muzyka nowoczesna w wersji symfonicznej, doskonały mariaż.
            • kropkaa Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:32
              Ależ bywam na koncertach poza filharmonią. Stąd wiem, jakie są ceny.
              Dlatego piszę: doskonałą jakość można mieć taniej niż wydarzenia komercyjne.
          • dreg13 Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 13:59
            Problem w tym, ze bilety do TW-ON to sie kupuje tylko jednego dnia w roku w tej chwili. Jak sie przegapi, to koniec, nie ma.
            • dreg13 Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 14:00
              Dopiero zauwazylam, sory - wątek zombie
    • a_julka Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 17:45
      Byłam na spektaklu ''Lata dwudzieste, lata trzydzieste..." w filharmonii. Cudownie spędzony czas, wart każdego wydanego grosza. Teraz, mam nadzieję że dostanę jeszcze bilet na "Koncert Wiedeński".
    • kropkaa Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 17:46
      Czy tylko mi ten wątek tanią reklamą zajeżdża?
      • leosia-wspaniala Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 17:59
        tak
      • homohominilupus Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:01
        Tak
      • a_julka Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:11
        kropkaa napisała:

> Czy tylko mi ten wątek tanią reklamą zajeżdża?
        Mówisz że mi zapłacą?
      • premeda Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:15
        No raczej trudno się zapytać nie pisząc wprost o co się pytam. A forum jak widać wie wszystko 😀
    • twinkletwinkle Re: Orkiestra Księżniczek 02.11.24, 18:28
      Dzięki za polecenie, uwielbiam , będę wypatrywać w okolicy smile)
    • asgazetapl Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 12:38
      Masz rację. Byłem wczoraj, 2 stycznia w Katowicach. Jak nie wiesz co zrobić z ok. 200 zł na głowę to idź. Nie zapomnij tylko zabrać ze sobą ochraniaczy słuchu (kupisz w sklepie BHP). Przydałyby się być może także jakieś okulary ochronne bo reflektory co chwilę biją prosto w oczy widzów a może i jakaś maska bo wypuszczane dymy drażnią gardło. Jak mniemam ci "artyści" muszą wspomagać się mikrofonami, mixerami, watami i decybelami bo bez tego nie potrafią ani grać ani śpiewać. Bez tego po prostu ich niema. Nie istnieją. Być może decybelami przykrywają swoje fałszywe nuty. Przebywając dłuższy czas w takim hałasie potracili pewnie słuch i nie słyszą tego co słyszy publiczność. To całe granie pachnie jakimś fałszem. Słychać jakieś głębokie basy, które wprowadzają w rezonans płuca i żołądek a których żaden instrument obecny na scenie nie jest w stanie wydać. Są to więc jakieś play backi co pokazuje fałszerstwo całej imprezy.
      Miłej zabawy idź.
      • homohominilupus Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 12:43
        O jak brzydko pogrywa sobie konkurencja
    • bywalec.hoteli Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 12:48
      Myślałem, że to propozycja nowej, bardziej aktualnej nazwy na forum wink
    • rodzicucznia321 Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 18:55
      Idę z mamą 25.01 moja znajoma była zachwycona, więc bilet był prezentem na gwiazdkę smile
    • mocca25 Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 19:05
      Musiałam wygooglać co to jest
      • bromba11 Re: Orkiestra Księżniczek 03.01.26, 19:25
        Taki Rubik albo inne classico polo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka