Dodaj do ulubionych

Dyson, bosch czy philips?

06.11.24, 12:16
Dziewczyny, czy ja chce miec dysona, czy inny mop tez da rade?
Potrzebuje czegos na gres, w domu sa psy i ogolnie sie na dol duzo syfu wnosi ( drzwi tarasowe mam wrazenie ciagle otwarte).
Potrzebuje czegos, zeby na szybko ten syf ogarnac. Nie wiem czemu, mam wrazenie ze te prostakatne mopy nie dotra wszedzie wink Teraz mam porzadna, tradycyjna vilede, trojkatna. Ta wlizie w kazdy kat...No ale potrzebuje sily moich miesni, ktore jakby z wiekiem spadaja...
Czy taki odkurzacz moze byc ok?

www.mediamarkt.de/de/product/_philips-xc805501-aqua-plus-saugen-und-wischen-stielsauger-akkubetrieb-252-volt-2891107.html
Czy jednak trzeba wywalic ze 3-4 tys na dysona, zeby byc usatysfakcjonowanym?

Help!
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:20
      Ale chcesz do odkurzenia i zmycia na mokro? Czy tylko na mokro?
      • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:23
        W sumie chyba na mokro, bo i tak zawsze przed mopowaniem odkurzaczem jade.
        Ale wiem, ze sa takie z obiema funkcjami.
        • dekoderka Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:35
          York
    • pepsi.only Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:35
      Odkurzacz Philipsa miałam (trochę inny), i odradzam. Byłam zadowolona równo miesiąc, i przy dwóch psach nie dawał rady. Sprzedałam jako prawie nowy.

Teraz mam normalny odkurzacz na kablu (chyba Tefal?) + samojeżdżący , uzupełniają się całkiem spoko.
    • novembre Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:36
      Mam philipsa, poprzedni model, i to jest jeden z najlepszych zakupów do domu. Od razu odkurzasz i mopujesz.
    • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 12:44
      Chyba bardziej mi zalezy na mokrym sprzataniu. Bo oprocz normalnego odkurzaczai tak mamy jeszcze rumbe ktora sobie jezdzi jak jestesmy w pracy.
      • eva_evka Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 15:37
        Na mokro kup mopa parowego bezprzewodowego.
      • eliszka25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 18:18
        Do mycia podłogi mam Kärcher fc7 i jestem bardzo zadowolona. Co prawda „stopę” ma kwadratową i dość dużą, więc nie nada się do sprzątania malutkich zakątków, ale do większych powierzchni idealny. Dzięki temu, że rolki wystają z każdej strony da się nim dojechać do samej ściany czy rogu. Ja sprzątam nim najczęściej cały dół, czyli kuchnię, salon, pokój gościnny i łazienkę za jednym zamachem. Nie trzeba wcześniej odkurzać, co dla mnie jest ogromną zaletą, no i jedzie sam, więc sprzątasz bez wysiłku.

Główną wadą są jego rozmiary, bo napewno nie wjedzie pod niskie meble i w małe zakamarki, ale u mnie mieści się pod meblami, łóżkiem, a nawet kanapą, bo rączka składa się na płasko w stronę podłogi.
        • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 18:35
          Eliszka ty chyba dysona tez masz?
          Kurcze rozne opinie o nim czytam...
          • eliszka25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 19:10
            Dysona też mam, ale sam odkurzacz. Mogłabym dokupić do niego ten mop, ale to są dwie okrągłe nakładki. No nikt mi nie wmówi, że okrągłym mopem da się dokładnie umyć prostokątną podłogę.
    • princy-mincy Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 15:36
      Ja tez sie podepne.
      Pytalam o elektrolux i dostalam jedna odpowiedz.
      Zalezy mi na odkurzaczu i mopie. Mamy roborocka ktory jest do odswiezenia ale umowmy sie, idealne sprzatanie to nie jest.
      Potrzeba mi czegos dobrego na schody i co umyje podlogi.
      Raczej nie chce doplacac za sama nazwe dyson. Chcialabym cos naprawde dobrego. W kazdym sklepie doradzaja cos innego.
      • bywalec.hoteli Re: Dyson, bosch czy philips? 19.11.24, 17:21
        Biedna mincy. Napisz na co się zdecydowałaś
    • kotejka Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 15:49
      Mam dysona submarine i o ile sam odkurzacz jest boski
      To ta końcówka do mycia ma mokro to takie mizianie bardziej
      Do gruntownego mycia to raczej nie to i tych prawie 5 tys niekoniecznie jest warte
      • fogito Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 16:43
        Teraz w Polsce 3650 .
        • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 17:08
          Ktory model?
          • fogito Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 17:16
            Ten z mopowaniem. Najnowszy. Sama się zastanawiam czy nie kupić. Schylać mi się nie chce. Czytałam, ze Philips często się psuje, bo ma skomplikowany system odprowadzania brudnej wody. Dyson prostszy w obsłudze jest,
            • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 17:57
              To chyba V15
              • fogito Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 18:16
                Tak.
                • dekoderka Re: Dyson, bosch czy philips? 06.11.24, 19:15
                  Tylko York.
    • pepsi.only Re: Dyson, bosch czy philips? 16.11.24, 19:56
      Astomi25.
      I co, kupiłaś ten mop? odkurzacz mopujący?

Właśnie oglądam Dyson Wash G1 , i zastanawiam się, jak radzi sobie na chropowatych płytkach, i np brudnych, głębszych, szerszych fugach.
      • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 16.11.24, 20:53
        Nie nie kupilam.
        Obserwuje ciagle ceny...
        • fogito Re: Dyson, bosch czy philips? 16.11.24, 22:02
          Ja się złamałam i przywlekłam dzisiaj do domu DysonV15 submarine. I powiem tak…. Kocham go! Gdyby nie to, że baterie trzeba ładować to sprzątałabym całą noc z zachwytu. Ciekawe kiedy mi przejdzie. 😎
          W każdym razie powiem, że nie żałuję. Nie myłam jeszcze podłogi, ale rzuciłam się na odkurzanie podłogi drewnianej z podświetleniem laserowym. Człowiek ma uczucie jakby się z wrogiem mierzył odkurzając. Taka trochę zabawa w wojnę z kurzem. A jak używam ręcznego to jakbym tego Nerfa do strzelania dla chłopców miała. No zabawa po prostu jednym słowem. Dust Wars 🦠🔫
          • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 17.11.24, 08:13
            Gdzie kupilas, za ile i dlaczego nie bylo promocji?😉
            • fogito Re: Dyson, bosch czy philips? 17.11.24, 08:36
              Za 3659 zł. Dostałam w prezencie zestaw 3 końcówek do czyszczenia mebli 400zl. Kupowałam bezpośrednio od Dyson’a. Mają swój punkt sprzedaży w centrum Promenada w Warszawie. Nie kupiłam przez pośredników, bo oni tego prezentu nie dodawali.
              Ta cena to już jest promocja wszędzie. Za tyle sprzedają go obecnie wszyscy, no chyba, że jeszcze spadnie, ale ja już nie chciałam czekać.
    • sueellen Re: Dyson, bosch czy philips? 17.11.24, 00:18
      Odkurzacz? Ja jestem wierna Henremu od kilkunastu lat.
    • bei Re: Dyson, bosch czy philips? 17.11.24, 08:54
      Polecam Mile.
      • astomi25 Re: Dyson, bosch czy philips? 17.11.24, 08:58
        Jaki to?
        Masz na mysli miele?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka