enia17 07.11.24, 11:30 Jakie są koszty tego w Polsce? Z przeznaczeniem noszenia na 18- 24mcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czcigodnystarzec Re: Invisalign 07.11.24, 11:33 Nie znaleziono żadnych wyników wyszukiwania dla: Invisalign sjp.pwn.pl/szukaj/Invisalign.html Odpowiedz Link Zgłoś
tygryskowata Re: Invisalign 07.11.24, 17:23 19k na śląsku; +pierwsze rtg 600, a na koniec aparat retencyjny na podtrzymanie efektu 2100. W cenie bezpłatne wizyty do zakończenia leczenia lub max 24m-cy, powyżej tego okresu wizyty płatne dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Invisalign 07.11.24, 17:46 W maju tego roku płaciłam łącznie 19.5k. Leczenie przewidziane na 63 nakładki + ewentualnie dodatkowe sety przez 5 lat, wizyty w cenie, retencja płatna dodatkowo. Aktualnie jestem na 23 nakładce, idzie planowo. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Invisalign 07.11.24, 20:08 Powiem ci, ze do mody wracaja krzywe zeby, a noszenie tych cholernych nakladek dzien i noc w doroslym/starczym wieku przez wiecej niz 12 miesiecy to tortura. Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Invisalign 07.11.24, 20:21 Krzywe żeby Brzydka skórą Rzadkie włosy etc To jako oznaką zdrowia nigdy nie powróci do mody Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Invisalign 07.11.24, 20:25 Potwierdzam!! Ja nadal noszę, tragedia. Gdybym byłą zdyscyplinowana to powinnam była skończyć leczenie półtora roku temu ale noszenie nakładek 22 godziny na dobę to nie na moje siły. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Invisalign 07.11.24, 22:41 taje napisała: > Ja nadal noszę, tragedia. Gdybym byłą zdyscyplinowana to powinnam > była skończyć leczenie półtora roku temu Jezusie!!! My juz umrzemy w tych nakladkach. Ja Gregowi powiedzialam, ze juz nie moge, a on z sajko usmiechem, ze jesli za piec nakladek ciagle ten jeden zab nie ruszy, to pojdziemy w staly aparat. Tylko na kilka miesiecy. Tylko. Powiedzialam mu od razu, ze nie wpisuje sie to zupelnie w moj wewnetrzny pejzaz, ale sie go troche boje! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Invisalign 07.11.24, 22:50 Siostro! Mnie w pewnym momencie nakładki przestały nawet wchodzić na zęby, ponoć zęby jakoś inaczej się przesunęły niż miały i musieli mi robić nowy zestaw i dostałam kolejne 30 nakładek, aa! Ja przez ten Invisalign to nawet miałam chwilę zawahania, czy wybierać się na spotkanie za tydzień bo mam kryzys i wrażenie, że po 3 latach noszenia i braku możliwości wybielenia zębów wyglądam mało wyjściowo (nawet mi nie pozwalają na piaskowanie!!). No ale się przemogłam i będę Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Invisalign 08.11.24, 19:50 Najwyzej sie nie bedziesz usmiechac. Postaramy sie nie mowic nic smiesznego. Mam to samo, zwyczajnie mnie wku.wia ze w wieku lat 40 mam zeby poklejone zoltawymi schodkami. Facjata zdazy mi sie rozpasc, zanim te zeby nie beda zrobione. Ale powiem ci, ze szczeka mi yyy no klapala (?) od lat, a teraz wlasnie przestala (to byla moja motywacja ortodontyczna, plus zachodzace na siebie dolne jedynki, a Greg znalazl jeszcze z 5 innych niby wad) Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Invisalign 08.11.24, 21:23 taje napisała: > Ja przez ten Invisalign to nawet miałam chwil > ę zawahania, czy wybierać się na spotkanie za tydzień bo mam kryzys i wrażenie, > że po 3 latach noszenia i braku możliwości wybielenia zębów wyglądam mało wyjś > ciowo (nawet mi nie pozwalają na piaskowanie!!). No ale się przemogłam i będę : > -) O rany, to ja się przyznam że właśnie ściągnęłam moje nakładki i odczułam wielką ulgę że się udało przed naszym spotkaniem 😅 I ja ich miałam 14 a wydawało mi się że to trwało wieczność całą, 30 to jakiś kosmos 😳 Podziwiam determinację ! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Invisalign 08.11.24, 21:32 30 to drugi set - w pierwszym było 47 czy jakoś tak!! Co prawda doszłam chyba tylko do połowy pierwszego setu, kiedy okazało się że trzeba robić nowy, ale i tak to trwa wieki a ja już w ogóle nie mam motywacji, żeby je nosić tyle ile trzeba. A najciekawsze, że nawet nie miałam dużej wady, nie wiem skąd tyle tych nakładek. Ech, i po co mi to było na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Invisalign 08.11.24, 21:46 Taje, ja w pewnym momencie sie na serio wystraszylam never ending story bo moje gorne jedynki, poczatkowo idealne, nagle zrobily sie jedna krotsza druga dluzsza😅 Po pieciu kolejnych nakladkach sie wyrownalo i bylam szczesliwa jak w zydowskim dowcipie😀 Moja teoria jest taka, ze przynajmniej sprobowalysmy i sie na starosc nie nudzimy😜 Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Invisalign 07.11.24, 20:30 Przynajmniej się nie podjada między posiłkami. 🙂 No nie wiem, ja noszę od sierpnia, więc stosunkowo krótko, leczenie mam zaplanowane na 12 miesięcy, potem retencja, na razie wszystko idzie zgodnie z planem, już widzę w lustrze efekty. Na początku zakładanie i zdejmowanie mnie męczyło, było nieprzyjemne, ale teraz luz, no upierdliwe to jest, ale żeby aż tortura? Płaciłam za całość leczenia 16 tys. Trójmiasto. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Invisalign 07.11.24, 22:36 Poczekaj do 15tego miesiaca. Tez tak cwaniakowalam na poczatku, a teraz juz tylko nienawidze Grega ortodonte psychopaty czy tam artysty😜 Mnie juz wszystko sie podoba, efekty na oko jak trzeba, a moj artysta mnie dreczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Invisalign 07.11.24, 20:26 Za rok noszenia nakładek zapłaciłam 17000. Tyle, że to było kilka lat temu i od tego czasu ceny na bank poszły w górę o minimum 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Invisalign 08.11.24, 21:08 Mi proponowano 2 lata temu za 24 tys. I dzięki Bogu zrezygnowałam i zdecydowałam się na leczenie tradycyjnym. Kosztowo wychodzi dosc podobnie, jak ceny w tym wątku za Invisalign. Ale… Na sam koniec leczenia tradycyjnym, ortodonta zlecił jeszcze doleczenie 4 kompletami nakładek invisa. I powiem tak… dzięki Bogu, nie zdecydowałam się na leczenie tymi nakładkami całości. Upierdliwość zdejmowania do jedzenia i picia czegokolwiek poza wodą była straszna. Autentycznie. Utrzymanie higieny aparatu metalowego była zdecydowanie łatwiejsza. Seplenienie przy invisa - jezusmario… No nie! Nie i jeszcze raz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Invisalign 08.11.24, 21:09 Przez 4 tygodnie tych cholernych nakładek schudłam 3 kg, bo nawet głupiej kawy na mieście nie mogłam się napić. Odpowiedz Link Zgłoś