Dodaj do ulubionych

Tanie loty Lizbona

29.11.24, 16:11
Czy nie ma tanich lotów do Lizbony? Szukam i szukam i najtańsze jakie znalazłam są po ponad 600 zł. Warszawa Londyn za 59 zł można lecieć, ja wiem, że do Lizbony dwa razy taka odległość, ale czemu cena dziesięć razy wyższa?
Udało Wam się kiedyś kupić tani przelot do Lizbony bez przedoadki(z Warszawy najlepiej) ?
Bo już nie wiem, czy ja nie umiem szukać, czy nie ma po prostu. Potrzebuję na koniec maja.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 16:14
      szukam, szukam, nie ma, nie ma, powiedz, powiedz...
      smile
      • turkusowozlota Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 16:17
        A coś na temat?
        • bywalec.hoteli Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 12:14
          Nie ma, nie ma 🙂
    • alpepe Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 16:21
      Nie ma.
    • krwawy.lolo Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 16:27
      Ale w jedną stronę?
    • homohominilupus Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 16:59
      Tanio to już było 🤷‍♀️
      • turkusowozlota Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 17:24
        No właśnie nie wiem czy było, loty do Lizbony sprawdzam co jakiś czas od mniej więcej roku - półtora i nigdy nie trafiłam na tani przelot.
        Wszystko inne trafiam tanio, a Lizbony akurat nie ma i nie wiem dlaczego.- stolica europejska jak każda inna.
        W wakacje byliśmy już raz w Portugalii, ale z biurem, bo tak się bardziej opłacało niż na własną rękę. Też przed planowaniem wakacji długo szukałam tanich lotów, żeby samodzielnie zorganizować wyjazd i po przeliczeniu wszystkiego taniej mi wyszło z biurem. Teraz chciałam zorganizować city break do Lizbony albo Porto więc znowu szukam biletów i nie wiem czy znowu się nie skończy na ofercie z biura jak nic nie znajdę.
        • taje Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 21:43
          Moim zdaniem 600 zł do Lizbony to jest właśnie tanio.
        • black_halo Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 12:22
          turkusowozlota napisała:

> No właśnie nie wiem czy było, loty do Lizbony sprawdzam co jakiś czas od mniej
          > więcej roku - półtora i nigdy nie trafiłam na tani przelot.
          > Wszystko inne trafiam tanio, a Lizbony akurat nie ma i nie wiem dlaczego.- stol
          > ica europejska jak każda inna.
          > W wakacje byliśmy już raz w Portugalii, ale z biurem, bo tak się bardziej opłac
          > ało niż na własną rękę. Też przed planowaniem wakacji długo szukałam tanich lo
          > tów, żeby samodzielnie zorganizować wyjazd i po przeliczeniu wszystkiego taniej
          > mi wyszło z biurem. Teraz chciałam zorganizować city break do Lizbony albo Por
          > to więc znowu szukam biletów i nie wiem czy znowu się nie skończy na ofercie z
          > biura jak nic nie znajdę.

Mam troche kolegów z Portugalii i rzecz jest w tym, że Portugalia to bardzo biedny kraj, biedniejszy od Polski a ichniejszy rząd wprowadził jakieś podatkowe zniżki dla obcokrajowców, którzy zechcą się tam osiedlić. W związku z tym Lizbona jest mekka digital nomada, podobnie jak Madryt, Barcelona i jeszcze parę innych miast w tej części Europy. Siłą rzeczy nie ma już tanich lotów bo one znikają w 2 sekundy.

Byłam w Porto 7 lat temu, lot z Brukseli - 80 euro, normalnymi liniami.

Poza tym teraz nie ma tanio.
          • bywalec.hoteli Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:29
            Black halo! Ty żyjesz?! Jak się dziecina ma?
    • lajtova Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 17:03
      A po co mają być tansze jak przy takich cenach i tak zapełnią samolot.
      Chcesz zwiedzać tanio? Musisz być elastyczna co do miejsca, terminu, godziny.
      Spróbuj poszukać czegoś z przesiadką. Np w Londyniesmile
    • krwawy.lolo Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 17:07
      Jak ktoś tu już wspomniał, taniej już było. Dzisiaj nawet bilety do Bangkoku są porównywalne cenowo do biletów na Karaiby. Owszem, można upolować jakieś okazje, promocje, w zależności od dnia wylotu. Ja przez to wyjadę już 19 stycznia na lutowy urlop. "Oszczędzam" na tym 1000 €.
      Użyłem cudzysłowu, bo w moim rozumieniu oszczędzanie to niewydawanie w ogóle, a właściwie odkładanie.
      I proszę sobie darować ewentualne oświecanie mnie w temacie. smile
    • koronka2012 Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 17:38
      Jeśli skyscsnner nic lepszego nie podpowiada to bierz, 600 zł w obie strony to jest dobra cena za ten kierunek.
      Ale np. 9-13.03 Ryanair masz za 420. Do Londynu jest kilka samolotów dziennie, i duża konkurencja.

zapisz się na newsletter, wizzair co chwile ma akcję -20%, może warto wziąć wizzair club?
      • turkusowozlota Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 17:43
        Dziękuję za konkretne rady
        • koronka2012 Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 21:37
          Spoko, wejdź na skyscanner, zaznacz opcje cały miesiąc i szukaj dni z dobrą taryfą.
    • krwawy.lolo Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 18:24
      Są też inne aspekty lotów. Sądzę, że Ryszard skłonny byłby się skusić nawet przy wyższej cenie. wink
    • alina460 Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 18:29
      Są jak kupujesz z duzym wyprzedzeniem.
      • lajtova Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 18:56
        Nie są.
    • taki-sobie-nick Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 21:40
      W jedną stronę?
    • pepsi.only Re: Tanie loty Lizbona 29.11.24, 21:53
      Akurat do Lizbony to za bardzo tanio nie ma- w styczniu lutym najtaniej, a potem już tylko drożej....
    • li_lah Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 01:30
      Znajomy Portugalczyk mówił mi żebym szukała lotu do Porto, a stamtąd znajdziesz coś do Lizbony. Bus lub pociąg. Podobno taniej.
    • claudel6 Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 02:11
      nie ma tanich lotów do Portugalii. po prostu. 600zł do tego kraju to jest tani lot. ja przez ostatnie kilka lat latałam służbowo i średnia cena biletu to raczej 1500.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 08:54
      To jest właśnie tanio te 600 zlotych
    • una_mujer Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 10:18
      Do Lizbony po pierwsze jest bardzo mała konkurencja w lotach, a po drugie to jednak stosunkowo daleko. Jeśli to 600 złotych jest w dwie strony, to kupuj i ciesz się niską ceną...
      Esky miewa tanio loty czarterowe (osobna zakładka), ale do Lizbony czarterów też nie ma...
      • grey_delphinum Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:13
        Przecież 600 zl to jak za darmo...
        • grey_delphinum Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:14
          Jak się nie ma miedzi, to się w domu siedzi 😉
          • alina460 Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:22
            I co taka głupia wypowiedź wnosi?
            • grey_delphinum Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:30
              alina460 napisała:

> I co taka głupia wypowiedź wnosi?

I co taki glupi komentarz wnosi?
              • grey_delphinum Re: Tanie loty Lizbona 30.11.24, 14:31
                Emotki nie zauważyłaś?