Dodaj do ulubionych

Matka vs Lambadziara

30.11.24, 17:03
Zabieram sie wlasnie za najwieksza czesc projektu. Praca grupowa a w grupie, w ktorej wyladowalam oprocz mnie same matki. No i ok. Tyle, ze wlasnie po raz kolejny musze zrobic wiecej, bo "Ty nie masz dzieci". No nie mam. Aaale znamy sie na tyle dlugo juz, ze wiem, kazda ma zajmujace sie dziecmi babcie, siostry, kuzynki, matki. Wiem, ze jedna ma dzieci w wieku 21, 17, 15 lat. Serio ani jedna w calej klasie nie ma sytuacji, w ktorej bylaby sama sobie. Najmlodsze dziecko w klasie ma 12 lat. Ale argument "bo ty nie masz dzieci, ciagle w uzyciu. To samo na praktykach. Dostaja miejsce praktyk jak najblizej domu. Ja mam kolejne dwie praktyki z 1,5 godzinnym dojazdem (Ybbs nie licze, bo sama chcialam). Znow argument "bo nie mam dzieci". Dziewczyny zazwyczaj moga przychodzic pozniej na zmiane, czesto prosza o zamiane zmian. Wiem, ze to samo czeka mnie pozniej, wiec macham reka i robie, zgadzam sie. Ale czasem to irytuje mnie, jako lambadziare. A teraz czekam na e-matke cala na bialo, ktora wyleje wiadro pomyj. 🙂
Obserwuj wątek
    • arista80 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:09
      Przecież w tobie wszyscy się kochają. Wokół sami adoratorzy,, którzy skaczą wokół ciebie. Jak tak bardzo cię kochają to poproś któregoś z nich, aby strzelił ci bombelka, to nie będziesz dostawać od reszty grupy.
      • andallthat_jazz Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:12
        Predzej mi do meno, nizli dziecka. Wiec dziekuje za zyczliwa rade.
        • hell-raiser1 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 20:39
          Widziałaś jak chcą Cię wrobić. Będziesz siedziała później na necie, między cycem, a spaniem małego. Cudowne te porady🤣
          • piataziuta Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 11:13
            Hellraiser, zaproś Annę na randkę.
            • anomaliapogodowa81 Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 11:53
              Toż od dawna wszyscy to powtarzają, ale im bardziej on się do niej łasi tym bardziej ona go olewa big_grin
              Co sensu nie ma żadnego, oboje są desperacko spragnieni agencji, mogliby ją sobie nazwać nawzajem. Ale ona jest taka zimna w stosunku do niego, taka zimna...
    • ikonieckropka Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:12
      Hm, jest rozwiązanie - dziecko. Tylko pytanie, z którym, czy psi czy tym drugim, a może jeszcze innym.
      • zerlinda Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 18:55
        Bliźnięta, ale dwóch różnych ojców. To się rzadko zdarza, więc anna znowu będzie wyjątkowa. To, że jest koło 50 nie ma w tych czasach znaczenia, starsze niż ona rodzą.
        • hell-raiser1 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 20:40
          zerlinda napisała:

> Bliźnięta, ale dwóch różnych ojców. To się rzadko zdarza, więc anna znowu będzi
          > e wyjątkowa. To, że jest koło 50 nie ma w tych czasach znaczenia, starsze niż o
          > na rodzą.
          Sama se zrób. A nie polecasz innym. W sumie byś miała jakieś zajęcie😂
        • stasi1 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 20:41
          W Polsce podobno było 6 takich przypadków. Oczywiście o których wiadomo
    • subskrybcja Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:19
      Powiedz im: dokładnie, wy macie dzieci rodziny, a ja nie dość , ze nie mam dzieci i rodzin, więc jestem nieszcześliwa, to musze wykonac więcej pracy (czy dalej dojechac gdziestam). Musi się wiec wyrównać, nie może być tak, że jedni maja wszystko, i życie rodzinne i mniej pracy a drudzy nie dość, ze nie ułożyło im sie życie rodzinne, to na dodatek mają więcej pracy.
      • andallthat_jazz Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:36
        A wiesz, gdyby wyciac z Twojego tekstu "nieszczesliwa", ironie, oraz "zycie mi sie nie ulozylo" (bo sie wlasnie na nowo uklada), to nawet bym sie podpisala pod tym. Ja im dzieci nie robilam i tysiac razy bylo przed przyjeciem do szkoly, ze bedzie ciezko, intensywnie i jesli ktos nie ma zapewnionej opieki nad dziecmi, czy chomikiem, nie powinien zaczynac. Kazda podpisala umowe, ze jest tego swiadoma. A jest, jak jest.
    • tanebo0001 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 17:48
      Mianuję cię honorowym samcem alfa. Teraz wiesz co czują faceci w wigilię i inne rodzinne święta. A tymczasem lecę zrobić popcorn. Nie zaczynajcie beze mnie.
      • gryzelda71 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 19:05
        Co czują faceci w wigilię i inne święta?
        • tanebo0001 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 19:15
          Bezsilność
          • gryzelda71 Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 11:08
            Z powodu?
    • zerlinda Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 18:51
      No cóż, skoro macie obowiązkowe Kinder bale i jesteście oceniani za bycie koleżeńskim, to wcale się nie dziwię, że każdy uczeń musiał też zapoznać placówkę i kolegów z sytuacja rodzinna. Skoro pomagasz matkom z dziećmi, to z pewnością będziesz miała na koniec roku zachowanie wzorowe. To ci osłodzi dalekie dojazdy i inne upierdliwości. Bądź dzielna! Dasz radę.
    • trzydziestolatka80 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 18:52
      Mam wrażenie, że jesteś za miła. U mnie argument o dzieciach nie działa. W szkole panują takie same zasady jak w pracy. Musisz być nieugięta i muszą cię szanować. A tego nie zrobisz wchodzeniem w tyłek i odciążaniem innych na zajęciach. Mów NIE. Do skutku.
    • berdebul Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 19:42
      Naucz się nie klapać paszcza o swoim życiu. Klapiesz, więc zostało to wykorzystane przeciwko Tobie.
    • skumbrie Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 19:49
      Po cholerę opowiadasz o swoim życiu prywatnym...?
    • pursuedbyabear Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 20:34
      Co u psi i jak zareagował na wyznanie?
    • anomaliapogodowa81 Re: Matka vs Lambadziara 30.11.24, 21:09
      Powiedz im, że siedzisz po 10 godzin dziennie na polskim forum żeby pierdzielić farmazony i walczyć o atencję i to jest twój bombelek. A nawet trzy.
    • qrka Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 10:19
      Teraz to już bardziej tematy okołoświąteczne chodzą. Więc wymyśl coś w deseń, że Cię wrobili w dyżur w Wigilię, bo nie masz rodziny.
      wink
      • zerlinda Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 10:38
        W wigilię, święta, sylwester i Nowy Rok! Już tak było w okresie urlopowym, Anna zastępowała wykwalifikowany personel, który był na urlopie. Więc teraz to już w ogóle, myślę, że zastąpi pielęgniarkę naczelną w szpitalu, czemu nie?
    • bazia_morska Re: Matka vs Lambadziara 01.12.24, 12:29
      Opowiedz nsm o projekcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka