Dodaj do ulubionych

Ekspertyza techniczna

06.12.24, 08:47
Podjęłam decyzjęwink dziewczyny, dziekuje za wsparcie w domowym wątkusmile

Znalazłam wykonawcę ekspertyzy, termin II polowa grudnia, cena w widełkach 2500-3000.
Czy to jest ok? Zależy mi też na terminie, za 1500 terminy innych wykonawców w II połowie lutego.
Nie znam branzy, czy naprawdę można czekać tylko 10 dni na same ogledziny? Właściciele zgadzają się, po ich stronie leży udostępnienie budynku i dokumentacji, ale skoro to mi zależy na weryfikacji, to płacę ja, prawda?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 09:01
      marooska napisała:

> Znalazłam wykonawcę ekspertyzy, termin II polowa grudnia, cena w widełkach 2500
      > -3000.
      > Czy to jest ok?

Zasadniczo tak (pytanie, kto wykonuje, w jakim zakresie).

> Nie znam branzy, czy naprawdę można czekać tylko 10 dni na same ogledziny?

ani długo ani krótko, rzeczoznawców w zakresie budownictwa mieszkaniowego w Polsce jest sporo.

> ale skoro to mi zależy na weryfikacji, to płacę ja, prawda?

Prawda.
      • marooska Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 09:11
        Znalazłam rzeczoznawcę budowlanego z polecenia, dzięki za odp
        • mayolijka Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 09:13
          Nie chcę pisać bzdur, ale wydaje mi się, że taki rzeczoznawca powinien mieć ubezpieczenie zawodowe na wypadek popełnienia błędu. Upewnij się, że ma, a jeśli ma to poproś o kopię polisy.
    • eva_evka Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 12:15
      Fajnie, że podjęłaś taką decyzję smile
      Będzie zadowolona z domku
    • volta2 Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 17:52
      sprawdź, czy jest wpisany na listę osób z uprawnieniami. niestety nie wiem, gdzie jest taka lista, a starego nie spytam, bo jeszcze z roboty nie wrócił. jakaś izba inżynierów budownictwa, państwowa.
    • madame_edith Re: Ekspertyza techniczna 06.12.24, 18:22
      Trzymam kciuki za Ciebie! Żeby się ten plan udał smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka