Dodaj do ulubionych

Nastolatki 40+

15.01.25, 00:48
Z ciekawości: znacie jakąś kobietę (poza ematką), która mając te 40+ realnie wygląda już nie na 18, ale na 25 lat? Albo kojarzycie spośród gwiazd, aktorek, celebrytek? W końcu, jakby nie patrzeć, właśnie w tych kręgach panuje wyśrubowany kult młodości, a mają one i kasę i możliwości, a często i pulę genów całkiem do rzeczy... Bo ja jednka nie kojarzę ani jednej...
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 01:02
      kocynder napisała:

> Z ciekawości: znacie jakąś kobietę (poza ematką), która mając te 40+ realnie wy
      > gląda już nie na 18, ale na 25 lat?

Classic: wiele znajomych Chinese/Korean/Filipino-Canadian women (gdy o siebie dbaja!!!) zachowuja dziewczecy wyglad baaaaaardzo dlugo smile Wiadomo, zlosliwe ematczyne oko zawsze sie czegos tam moze dopatrzec tongue_out ale truly speaking, wiekszosc wyglada przy swoich nastoletnich/20kilkuletnich dzieciach jak sisters, nawet niekoniecznie starsze siostry big_grin Pracuje z paroma takimi i choc wiem dokladnie ile maja lat, wciaz potrafia mnie zadziwic gdy zaczynaja mowic o grandchildren wink Life.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 01:36
      Tak. Znałam dwie takie: matka i córka. Kiedy córka dorosła, to nie można było odróżnić, która jest która. Obie wyglądały jednakowo młodo i tak było przez wiele lat. To było bardzo dziwne.
      • panirobak82 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 01:49
        Żona kolegi z pracy. Azjatka ma 45 lat a wygląda na 30. On w tym samym wieku i wygląda na starszego. Byłam przekonana, że ona jest dużo młodsza od niego. Przy ostatnim spotkaniu świątecznym opowiadał jak się poznali (byli na jednym roku studiów) to wszystkie byłyśmy w szoku jak powiedział, że są równolatkami.
        • sabek81 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:07
          panirobak82 napisała:

> Żona kolegi z pracy. Azjatka ma 45 lat a wygląda na 30. On w tym samym wieku i
          > wygląda na starszego. Byłam przekonana, że ona jest dużo młodsza od niego. Przy
          > ostatnim spotkaniu świątecznym opowiadał jak się poznali (byli na jednym roku
          > studiów) to wszystkie byłyśmy w szoku jak powiedział, że są równolatkami.

No ale jak na 30 to o dowód nie pytają.
          • simply_z Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:48
            Nie, oni tak wygladaja, pewnie dla naszego oka, natomiast sami pomiedzy soba potrafia rozpoznac, z ektos jest starszy lub mlodszy. Kiedys poznalam dwoch Filipinczykow, jeden mial 50 lat, drugi 28 i...wygladali na bedacych w tym samym wieku. Podobnie zreszta z pewna Koreanka, ktora byla matka 30 letniego syna, a wygladala na jego rowiesniczke.
            • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:00
              Ale tu rzecz chyba leży "w rasie". Bo rozmawiałam ze znajomą (z pochodzenia pół azjatka) i DLA NICH oni wcale nie wyglądają identycznie. I te Chinki/Koreanki/Filipinki, które w oczach Europejek są oceniane jako młodziutkie - w oczach swoich rodaczek są odbierane całkiem inaczej.
              • simply_z Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:02
                Tak, my tego nie rozpoznajemy. Podobnie jak z osobami czarnoskorymi, choc oni maja wyraznie gladsze skory. Zdarzaja sie przypadki, ze z kolei dla osob z poludnia, krajow arabskich itd,z kolei Slowianie wygladaja mlodziej.
              • bi_scotti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:20
                kocynder napisała:

> Ale tu rzecz chyba leży "w rasie". Bo rozmawiałam ze znajomą (z pochodzenia pół
                > azjatka) i DLA NICH oni wcale nie wyglądają identycznie. I te Chinki/Koreanki/
                > Filipinki, które w oczach Europejek są oceniane jako młodziutkie - w oczach swo
                > ich rodaczek są odbierane całkiem inaczej.
                >

Eeee ... to takie gadanie zeby Ci pokazac gdzie Twoje miejsce a in reality cudow nie ma - te panie, ktore wygladaja mlodo dla Ciebie, beda wygladac rownie mlodo dla tzw. "swoich" dopoki sie nie pogada o tym kiedy skonczona szkola, w jakim wieku dzieci etc. Nikt nie mowi o wygladaniu "identycznie" bo definitely rozrozniamy wszak kto jest Chinese z mainland, kto jest from Taiwan czy Hong Kong, kto jest Korean, Vietnamese a juz definitely kto jest Filipino smile Wiadomo, gdy background jest mixed (np. mama Vietnamese a tata Japanese), rozpoznanie ("na pierwszy rzut oka") sie komplikuje ale jak wyzej - tzw. classic pozostaje classic & mlody wyglad pozostaje mlodym wygladem smile Life.
                • volta2 Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 17:02
                  Tak jak przeciętny europejczyk nie żyjący wśród azjatów nie rozpozna chińczyka od filipińczyka a tego od tajwańczyka, tak nie rozpozna wieku w różnicy 10 lat. natomiast oni między sobą dość dobrze się rozpoznają i tak samo rozpoznają się wiekowo. nie łudź się.
                  • bi_scotti Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 17:35
                    volta2 napisała:

> nie łudź się.

Ja sie nie ludze. Ja nie odpowiadam za "przecietnego Europejczyka" (who's that? jakis mix np. Estonki, Islandczyka, Portugalki & Bosniaka? hmmmm), ja moge tylko odpowiadac za siebie. How else? Cheers.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:56
        Te moje to zwykłe Polki, szatynki.
    • evee1 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 02:10
      Z aktorek, to te drobnej budowy, na przykład Winona Ryder (teraz już starsza oczywiście ) czy Kira Knightley.
      Wśród znajomych nie mam takich.
      • kira_03 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 05:24
        Keira akurat wygląda na starszą, niż jest. Przynajmniej w najnowszym filmie.
      • anajustina Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 05:54
        Winona zdecydowanie nie wygląda na 25.
        • kira_03 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:15
          Teraz na pewno nie. Ale bardzo długo wyglądała na młodziutką. A co do Keiry, to ostatnio się zszokowalam, myślałam, ze m sok 45 lat, a tu niespodzianka - to moja rówieśnica.
        • eglantine Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:59
          Bo ma 53 lata. Tu w wieku 40 lat.
          www.dailymail.co.uk/femail/article-3467835/Winona-Ryder-44-barely-changed-past-TWENTY-years.html
          Więcej niż 30 bym jej nie dała.
          • mama-ola Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:45
            Ślicznie wygląda, na pewno młodziej niż 44.
            • simonna Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 15:00
              Tak, Winona długo wyglądała bardzo młodo, jest filigranowa i ma taki młodzieńczy typ urody. Teraz też nieźle, chociaż ząb czasu i ją nadgryzl.
      • marta.graca Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:19
        Keira nie ma jeszcze 40.
        • alpepe Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:20
          Widziałam ją ostatnio w jakimś filmie netflixa, czy serialu, wyglądała na ponad 40 tak z bliska.
          • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:25
            Wg Wikipedii ma 39 lat. Czyli nie spełnia warunku 40+. A do tego, poza bardzo dobrą figurą - z buzi ona nigdy nie wyglądała bardzo młodziutko, poza, oczywiście, czasem, gdy RZECZYWIŚCIE była młodziutka. Powiedziałabym, że twarz ma adekwatną do wieku, zadbaną, oczywiście, ale na pewno nie z kategorii "prawie dziecko".
            • alpepe Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 17:12
              A widzisz, ja mam inne odczucia. Ale z bliska było widać wiek, tam grała jakiegoś szpiega.
    • la_mujer75 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 05:16
      Poznałam teraz dziewczynę. Myślałam, że jest koło 30. Tak najwyżej. A ona ma 42 lata!
    • kotejka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 05:18
      Rozmiar jest kluczowy jak sądzę. Drobne kobietki zawsze będą wyglądać bardziej młodo. Łatwo wyglądać dobrze w wieku 20 lat. Po 40 wychodzi już wszystko jak na dłoni- cały styl zycia. Po rowno można wyglądać w tym wieku i na 30 i 50. Zależy na co zapracowałaś
      • kura17 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:34
        > Po 40 wychodzi już wszystko jak na
        > dłoni- cały styl zycia. Po rowno można wyglądać w tym wieku i na 30 i 50.
        > Zależy na co zapracowałaś

w jaki sposob mozna zapracowac na mlody wyglad?
        dosc popularna jest opinia, ze to glownie geny.
        • marta.graca Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:19
          Bo tak jest.
          • nellamari Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:44
            Stylem życia. Mój syn ma kumpla, którego matkę widuje od lat codziennie pod szkołą, jest moja równolatką, a sypneła się przeraźliwie przez palenie i opalanie na heban. Mimo doskonałych warunków startowych jest masakra.
          • headonshouldersbaby Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 14:45
            EPIGENETYKA a nie geny to to, co się liczy. Nie porównuj 40 letniej babki na keto która ćwiczy na siłowni codziennie, nie pali pije soki z warzyw i je steki i witaminy , która kultywuje spokój i sen, z ta która piecze i je ciasta, lubi podjadać, je smażone i chlebek codziennie a aktywność fizyczna ogranicza się do spaceru do autobusu i z powrotem . Będzie z 15 lat różnicy w wyglądzie .
            • claudel6 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 17:11
              że to czerwone mięso to niby takie zdrowe? big_grin
              • livia.kalina Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 21:13
                I jeszcze nie smażone. To jak ona je wciąga, na surowo?
                • ewka.n Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 00:03
                  No a co? Po prostu uwielbia tatara.
            • nellamari Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 06:30
              Tak, na korzyść tej drugiej, co to ma czas na spokojne wypiekaniu mufinków, nie żyje na stekach i ma życie na osobisto-zawodowe wypełnione na tyle, ze nie ma czasu na codziennie poty na silowni.
        • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:53
          Geny na pewno, ale styl życia, zadbanie (nie że zrobienie, ale taka regularna, dobra pielęgnacja swoje robią.Nawet z kiepskimi genami pozwalają dłużej zachować świeżość i dobry wygląd, a w połączeniu z dobrymi genami - dają prawdziwy efekt.
        • moni_485 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:17
          kura17 napisała:

> > Po 40 wychodzi już wszystko jak na
          > > dłoni- cały styl zycia. Po rowno można wyglądać w tym wieku i na 30 i 50
          > .
          > > Zależy na co zapracowałaś
          >
          > w jaki sposob mozna zapracowac na mlody wyglad?
          > dosc popularna jest opinia, ze to glownie geny.
          >
          >
          >

Fajki, alko, opalanie i nadmiar kg pokonają najlepsze geny.
          • 18lipcowa3 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 19:58
            I brak snu
            • nellamari Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 06:32
              I stresujący tryb życia.
              • waleria_bb Re: Nastolatki 40+ 16.01.25, 14:20
                Właśnie, stres. To łatwo zauważyć, że stresująca praca (a już zmianowa to w ogóle) bardzo wyniszcza fizycznie.
      • 18lipcowa3 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 19:57
        Drobne kobietki najczęściej mają babojagową twarzyczkę po 49.
        • 18lipcowa3 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 19:57
          Po 40
    • sabek81 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:05
      Nie kojarzę i nie woerzę w te zapytania o dowpdy albo i nawet legitymacje szkolną.
    • marooska Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:25
      Zacznę od przykładu ekstremalnego.

Znam kobietę rocznik '81, którą nie tylko poprosiłabym o dowod, ale nawet kazała przyjść z rodzicami.
      Przepiękna, z figurą (ale nie twarzą Steczkowskiej) w typie kobieta-chucherko (maleńka, szczupluteńka, zawodowo wąska specjalistka). Napatrzeć się na nią nie mogę... Do tej pory wiek rozopoznawałam (a co, będę zlosliwa😆) po zębach. Nie to, że braki, albo inne mankamenty, ale zęby byly jedynym jej słabym punktem. Odkąd jednak franca jedna ( bardzo się zawodowo lubimy) strzeliła sobie korektę i wybieliła to już nie. Zmarszczki - kurze lapki ma tylko w momencie pełnego uśmiechu. Potem chowają się cudownie i nie widać ich nic a nic. Obejmuje dośc wysokie stanowisko i za każdym razem, gdy pojawia się ktoś nowy w branży, zastanawia się kto na to stanowisko wsadził swoją wspołspaczkę albo córkę.😀
      • dybusia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:37
        Wiek się zawsze rozpozna po oczach ,spojrzeniu. Nie ma mowy ,żeby 40 latka miała swieży wzrok jak 20 latka.
        Przeżyte lata, doświadczenie życiowe zawsze widać w oczach. Można mieć figurę dwudziestolatki, zadbaną twarz 30 latki, a i tak widać ,że jest to{ogólnie) kobieta w średnim wieku czyli 40-tka.
        • simply_z Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:49
          Tak, przezycia wojenne, glod itd, a idz pani, ale bzdury.
        • miaumia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:01
          Wątpię. Wszystko zależy od danej osoby i jej poziomu energii.
    • nellamari Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:31
      Nie. Znam za to wiele, które myślą, że tak młodo, nastoletnio wyglądają, bo zachowały rozmiar 36/38. ( Z tylu liceum, z przodu muzeum)

Znane mi dobrze zakonserwowane 40+ wyglądają na 30+. Wiek rozpoznaję pi razy drzwi po dzieciach / stażu zawodowym.

Ematka jest tworem bardzo dobrze zakonserwowanym IMO.
    • zerlinda Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 07:32
      Moja szefowa lat 59 wygląda na 45.
    • ga-ti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:09
      Nie, aż tyle lat młodziej to nie. Ale tak, spotykam kobiety młodo wyglądające, ładne z genów, zadbane ale nie 'sztuszne', ładna figura, fajne ciuchy, uśmiech, takie pozytywne babeczki. Albo babcie z małymi wnukami, wyglądające na 10 lat młodziej.
      Ale złapałam się na zdziwieniu, jak staro wyglądają ludzie w programach kuchenne rewolucję, kobiety i mężczyźni, ciężka praca albo stresy bardzo widać na twarzach.
      Ja osobiście nie mogę uwierzyć, że tak szybko mam tyle lat ile mam i niestety, widać te lata ☹️
      • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:49
        Ale nie że młodo! Mi często ludzie dają z 10 mniej niż mam - w miarę dobra cera, mało zmarszczek, ujdzie. Ale dziesięć, a nie ćwierć wieku! Mama też wrażenie, że taką "cezurą" jest 35 - 40 lat, jakoś w tym mniej - więcej wieku nawet najlepsza pula genetyczna i najlepsze zabiegi przestają dawać efekt nastolatki. Patrz np Winona Ryder wspomniana już wyżej: owszem, świetne geny, owszem, góra kasy wpompowanej w wygląd - a jednak nastolatkę może już grać tylko w nocy, grubej kurtce i czapce. Albo w baaardzo umownej konwencji. No, nie. Ok, jak na 53 lata wygląda rewelacyjnie! Świetna figura, cera, zrobienie itd. Ale jak na panią po pięćdziesiątce. A nikt nie wyrazi zaskoczenia "Pięćdziesiąt? A ja myślałam, że góra dwadzieścia!", raczej "Pięćdziesiąt? Niewiarygodne, dałabym góra trzydzieści pięć!" - a i to jednak naciągane.
        To o czym piszesz "spotykam kobiety młodo wyglądające, ładne z genów, zadbane ale nie 'sztuczne', ładna figura, fajne ciuchy, uśmiech, takie pozytywne babeczki. Albo babcie z małymi wnukami, wyglądające na 10 lat młodziej" - jak najbardziej, oczywiście istnieje. I też spotykam! Ba, pracuje ze mną taka dziewczyna: bardzo ładna, delikatna w typie, subtelna (z wyglądu, oczywiście), ma koło 30, a często jest brana za koniec liceum, studentkę pierwszych lat. Ale właśnie - ona jest koło 30. Jej siostra, która też znam, ten sam typ urody ma, bardzo długo wyglądały jak bliźniaczki - ale właśnie, jak przeszła te 35 - 40 - to już jej coś "kliknęło" w twarzy i choć nadal wygląda bardzo, serio BARDZO młodziutko - to jednak już nie na nastolatkę: ma 43 a dają jej 30. smile
        • ga-ti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:20
          No bo cudów nie ma 😉
      • bi_scotti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:31
        ga-ti napisała:

> babcie z małymi wnukami, wyglądające na 10 lat
        > młodziej.

Gdy moja Najstarsza odwiedzala jako 6-8-11latka PL w czasie wakacji, tesciowej zdarzalo sie uslyszec ze ma ladna coreczke wink Exactly jak w opisach wyzej: niewysoka, drobna kobietka, krociutko obcieta, bez make up, very sporty w ubraniu - publika dawala sie nabierac big_grin Cheers.
    • login.na.raz Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:17
      Miałam kiedyś kolegę. W wieku 40 lat wyglądał na 20+. Naprawdę! Byłam w szoku, jak się dowiedziałam, ile on ma lat. Raz jeden wyglądał starzej, jak był bardzo zmęczony i wtedy jakoś odbiło się to w tamtym momencie na jego wyglądzie.
      Ale to jedyny taki przypadek jaki znam.
    • hanusinamama Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:47
      Znam jedną. Jest starsza ode mnie o 10 lat, aktualnie ma 52 i za diabła na tyle nie wygląda. Myślę ze sporo osób dałoby jej mniej niż mnie...
      Od zawsze miała dziecięcą twarz ( baby face to się nazywa), jest drobniutka.
      Mąz jest jej równolatkiem i wygląda jakby był dobre 15 lat starszy (tyle ze to on wygląda na swoje lata).
      Pakt z diabłem podpisała chyba bo jej siostra bardzo szybko zaczeła staro wyglądac
      • hanusinamama Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:48
        Ale też bardzo długo brali ją za dziecko. Na zdjęciach ślubnych wygląda jakby 13 latka ślub brała smile a miała wtedy 23 lata
      • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:02
        Ale nie chodzi mi o te 10 - 15 lat młodziej, bo to, i owszem, bywa, wcale nie ewenement. I nie chodzi o urodę, bo często wcale nie śliczne osoby wyglądają młodziej niż ich urodziwe równolatki.Ale właśnie - tej twojej ponad pięćdziesięcioletniej znajomej jednak nie biorą za studentkę? Dają jej 35 - 40 lat, oczywiście, to dużo mniej niż ma, ale nadal - nie jest brana za młódkę!
        • hanusinamama Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:39
          Wiesz co ona ma 52 lata, a spokojnie mozna jej dać 35. I to nie ejst tylko moje zdanie.
          Przy czym jak miała 42 to wyglądała na 20. Pamietam, ze moja sąsiadka myślała ze ich najstarsza córka jest jego a ona ją adoptowała, dzieciak miał prawie 20 lat.
          Urodziła 4 dzieci, w tym bliźniaki.
        • simply_z Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:53
          Wez przestan, po co kogos brac za studentke, jesli ma kilkanascie lat wiecej.
    • imponderabilia20 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 08:55
      Nie znam. Moge mieć czasem wątpliwości +/- 5 lat i tyle. Szczególnie u mężczyzn czasem trudno oszacować mi wiek. Natomiast co widzę - że sporo moich koleżanek teraz wygląda lepiej (nie mylić ''mlodziej'') niż np. w liceum czy na studiach - bo po prostu lepiej się ubierają, mają lepszą cerę, lepiej dobrany kolor włosów, po prostu są bardziej stylowe. Nie dotyczy to oczywiście tych co się roztyłty, rozpiły, rozflaczyły.
    • primula.alpicola Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:03
      Nie, i bardzo się uśmiałam z tego wątku o Kasi Tusk, jak popatrzyłam na profile tych wszystkich "dziewczynek", to dostałam ataku kaszlu ze śmiechu.
      • daniela34 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:08
        Panie na zdjęciach wyglądają dojrzałe, to prawda. Jednocześnie jestem w stanie uwierzyć, że te same panie, bez makijażu, w czapce, przez te sekundy, które im poświęca sprzedawca czy kontroler biletów, mogą zostać wzięte za nastolatki. To jest rzut oka, czapka zasłania czoło, szalik kontur itd. Tylko oczywiście śmieszne jest jeśli ktoś z tego wyciąga wniosek że tak młodziutko wygląda.
      • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:09
        Ty uważaj, nie przyglądaj się za bardzo! Jeszcze ci zaszkodzi! big_grin
        • primula.alpicola Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:27
          No właśnie, racja! Wykończę się z tym kaszlem.
      • hanusinamama Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:41
        Jest też możliwe, ze ona w realu wyglądają inaczej. Mam w FB córkę kuzynki. Dziewczyna ma 22 lata, wygląda na mniej w wersji surowej smile za to na FB wrzuca foty chyba nie tylko w mocnym makijazu ale z jakims filtrem bo ma zwyczajnie ostrzejsze rysy i wygląda inaczej
    • cranberries1983 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:09
      mam kolezanka 42L, dwojka dzieci
      twarz nastolatki, szczuplutka
      zero operacji
      aktywna zawodowo

geny albo cud
      • alpepe Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:42
        Trądzik?
        • cranberries1983 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:26
          akurat to nie - ale wtedy tez nie miała prawie
      • miaumia Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 20:26
        Geny plus styl życia, i radość, moc w środku.
        Wtedy ludzie starzeją się znacznie wolniej.
    • sattwaguna Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:21
      Nie znam. Zwykle kobiety wyglądają na swój wiek. Choć jak jakaś pyta to miłościwie jej odejmuje partę lat. Mi nie ubędzie a laska będzie się mogła chwalić.
      Za to jak myślę o emamie to przypomina mi się ten obrazek.
      • hanusinamama Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:43
        Tylko zauważ, że w tym wątku każda pisze o kimś kogo zna. Ja zawsze wyglądałam powazniej. Ale znam dziewczynę, która mimo, że starsza od mnie o dekadę...wygląda na młodszą o dekadę.
    • smoczy_plomien Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:28
      Kasia Cichopek. Ostatnio już trochę "postarzała się", ale bardzo długo wyglądała jak nastolatka.
      • kocynder Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:31
        Cichopek ma 42. I od dobrych pięciu NIE WYGLĄDA jak małolatka. Wygląda na mniej niż ma, ale zdecydowanie nie na 20.
      • mama-ola Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:50
        smoczy_plomien napisała:

> Kasia Cichopek. Ostatnio już trochę "postarzała się", ale bardzo długo wyglądał
        > a jak nastolatka.

Bardzo długo dobrze wyglądała, ale ostatnio wygląda już menopauzalnie. Mówię to bez złośliwości, nic do niej nie mam, wręcz ją lubię. Z wyglądu się posunęła.
        • ga-ti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:17
          Mnie się wydaje, że ona w pewnym momencie zaczęła majstrować przy twarzy, jak prowadziła pytanie na śniadanie, był czas że wyglądała dziwnie, nawet chyba tu pisałam, że coś jest nie tak. Może gdyby zostawiła naturalnie to byłoby lepiej.
        • li_lah Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 18:35
          Bo przytyła, gdyby schudla i jeszcze zapuściła włosy to wyglądałby dużo młodziej.
    • j_malec Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:33
      Ja mam to szczęście że znam smile Moja teściowa i żona.
      Teściowa która ma 70+ wygląda na 50 .
      Mojej żonie (50+) lekarz ostatnio powiedział, że wygląda na max. 35 lat smile
      Żona jak miała 40 lat, raz została poproszona o dowód osobisty, żeby sprawdzić, czy na pewno skończyła 18 lat smile
    • 1matka-polka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:36
      Czarnoskóre i Azjatki. Czarnoskóre, w typie Halle Berry, dopóki skóra nie zacznie im się marszczyć i wisieć, czyli do 70🤗. Azjatki do menopauzy.

Halle 57 lat:
      https://www.vogue.pl/uploads/repository/00000000_1_zdjecie_nowe/57-letnia-halle-berry-w-odwaznej-bieliznianej-sukience-gettyimages-2166004703.jpg
      • 1matka-polka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:38
        https://img24.dmty.pl//uploads/201205/1338223997_by_Forass_600.jpg
      • 1matka-polka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:49
        Will Smith cale życie wygląda jak późny nastolatek, a z siwymi włosami, w wieku 52 lata, wygląda, jak siwy późny nastolatek🤭

https://i.ytimg.com/vi/OFwcXE5sMG8/maxresdefault.jpg
        • mama-ola Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:52
          Ale ma gładko kołu oczu! Naturalnie tak ma? Mój mąż już jako 30+ miał tam kurze łapki.
          • 1matka-polka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:16
            Gładki, jak pupa niemowlęcia...
        • ga-ti Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:14
          Tak, jak mi on nie pasuje w posiwiałych włosach. Przez wiele lat był małolatem 😁 dodatkowo ma taki młodzieńczy błysk w oczach, młode spojrzenie, chyba naturalną 'ruchliwość', no młodziak.
      • moni_485 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 13:28
        Halle wygląda ogólnie na swoje lata (np. nogi). Twarz po botoksie i z czymś w policzkach też nie wygląda młodziej niż metryka wskazuje. Generalnie wrzucanie milionerek i kobiet korzystających z medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej do jednego wora ze "zwykłymi" zadbanymi kobietami nie ma sensu.
        • 1matka-polka Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 15:34
          moni_485 napisała:

> Halle wygląda ogólnie na swoje lata (np. nogi).

🤭
        • snakelilith Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 16:57
          moni_485 napisała:

> Halle wygląda ogólnie na swoje lata (np. nogi).

Raczysz żartować. Przeciętna 57 latka wygląda na 10-15 lat starzej od niej i na pewno nie ma takiej figury.
        • figa_z_makiem99 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 17:50
          Zawsze mnie fascynuje, kiedy ktoś ze 100% pewnością stawia diagnozę na podstawie zdjęcia, że twarz po botoksie i jest "coś" w policzkach smile I piszą jakie te aktorki i celebrytki brzydkie i stare, a wystarczy popatrzeć na FB kto to pisze i piszą o sobie wink
    • gr.uu Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 09:47
      Przede wszystkim, od kiedy rozpowszechniła się medycyna estetyczna i trafiła pod strzechy to powstał typ kobiety, która równie dobrze może mieć 25 jak 45 - bo wszystko jest tak samo napompowane. Poza tym pytanie, czy masz na myśli sytuację sztuczną "dostajesz wykonane identycznie zdjęcia portretowe 100 osób i musisz określić wiek każdej" czy masz na myśli sytuację naturalną, społeczną. Bo w tej drugiej ludzie oceniają wiek na podstawie całej masy czynników, często nawet sobie tego nie uświadamiając. Weźmy na przykład szczupłego, gładko ogolonego, wysokiego 25-latka. Jak go zobaczysz w luźnej bluzie, w plecakiem Vans wychodzącego z liceum to automatycznie założysz, że masz do czynienia z późnym nastolatkiem. Jak go zobaczysz w drogim garniturze w prestiżowej kancelarii prawnej to przyjmiesz, że jest koło 30. I tak to działa.

A co do aktorek i celebrytek to w większości mają kasę, ale styl życia absolutnie rujnujący. Krótko mówiąc, jak od dzieciaka się wycierasz po Diddy Parties, walisz koks, jarasz i pijesz to żadna kasa tego nie zniweluje.
    • princy-mincy Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 10:00
      Ja mam jedna taka kolezanke- ma baby face, zadnych zmarszczek, jest niska i szczuplej budowy ciala. Nie maluje sie- tylko rzesy. Jak idzie z dziecmi to jest nizsza od nich i wyglada jak ich starsza siostra.
    • thank_you Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:06
      Mam koleżankę, która jest dwa lata młodsza ode mnie, dwoje dzieci - i jest takie WTF, gdy o nich opowiada, bo z tego, co mówi, to wynika, że urodziła je przed 18-stką, więc patologia pełną gębą, a przecież na Patolę nie wygląda.
      150 cm kruszynka, baby face, blond włosy, niebieskie oczy. Zero przebarwień, świetlista cera. Do tego jest zwyczajnie ładna.
      Tak, ona wyglada jak nastolatka i bardzo ją to frustruje, bo podważany jest jej autorytet na każdym polu. uncertain
      • pupu111 Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 21:33
        Nie ogarniam, żeby zaliczyc wpadkę to trzeba byc patologią?
        • thank_you Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 23:30
          Żeby zaliczyć dwoje dzieci poniżej 18 rz - no raczej?
    • ursgmo Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:09
      Kobiet nie znam żadnych, ale Krzysztof Bosak, którego widziałam na żywo i z bliska spokojnie mógłby uchodzić za równolatka mojego syna studenta.
    • ania_nie-anna Re: Nastolatki 40+ 15.01.25, 11:23
      napisałabym, że to ja, ale mnie zjecie więc nie napiszę big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka