szarmszejk123 24.01.25, 07:26 U mnie pizga złem, zaczęło wczoraj wieczorem i daje równo. Ematki z frakcji brytyjskiej, u was to chyba czerwony alert gdzieniegdzie? Widziałam fotki pustych sklepów, zapasy zrobione?:p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca007 Re: Wieje u was? 24.01.25, 07:55 No to uważaj na siebie, to chyba nie koniec a początek wichury. Do Polski nie dotrze podobno. U mnie za oknem całkowita flauta. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wieje u was? 24.01.25, 08:42 Doprowadziłam młodą do szkoły i że dwa razy musialysmy się przytrzymać słupa 😅 Ale to, co mnie nigdy nie przestanie zadziwiać, to ludzie próbujący jechać na rowerze w taką pogodę, często jeszcze z dziećmi w przyczepce.. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Wieje u was? 24.01.25, 09:01 Dziecko w przyczepce obciąża rower o jakieś 35-50 kg, więc może to i sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wieje u was? 24.01.25, 09:08 Ale pedałować pod wiatr z 30-50kg więcej już nie tak łatwo:p ani opanować tego kiedy wiatr cię pcha od tyłu .. widzę jak tu ludzie latają z tymi rowerami :p Odpowiedz Link Zgłoś
sanyie5 Re: Wieje u was? 24.01.25, 11:18 Zawsze jak jest wichura, proszę syna, żeby pojechał tramwajem, ale gdzie tam, nie słucha. Nie wiem jak on jedzie na tym rowerze w taki wiatr, chyba wolę nie wiedzieć. Nie cierpię wichur, już wolę deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Wieje u was? 24.01.25, 14:36 Kiedyś mój syn jechał rowerem eletrycznym w bardzo duży wiatr. Oczywiście nie taki jak ten zapowiadany w GB ale przez most na Wiśle to mu rower ledwo jechał, mimo że elektryk. Za to z powrotem jakoś szybko wrócił Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wieje u was? 24.01.25, 08:00 ej ale puste sklepy i limit na marchewki to jest w UK chyba od dwoch lat Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wieje u was? 24.01.25, 08:32 Moje młode z NY lecieli do Amsterdamu o przeszło godzinę krócej tak ich ten wiatr dobrze pchał. Nie wiadomo czy teraz nie utkną bo lotniska zaczynają się zamykać a nie wiem jak długo będą czekać na lot do Warszawy, czy ich ten huragan nie dogoni Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wieje u was? 24.01.25, 08:49 szarmszejk123 napisał(a): > Ematki z frakcji brytyjskiej, u was to chyba czerwony alert gdzieniegdzie? Widz > iałam fotki pustych sklepów, zapasy zrobione?:p Czerwony to Irlandia i Szkocja. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Wieje u was? 24.01.25, 12:57 Szkocję można chyba podciągnąć pod "frakcję brytyjską"? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wieje u was? 24.01.25, 08:57 U nas halny (zapowiadali), ale patrząc na drzewa za oknem, to nie wiem, czy był już w nocy, czy dopiero ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wieje u was? 24.01.25, 09:12 Aktualnie cisza, trzymam kciuki że nie będzie powtórki ostatniego wtedy zwiewało mi ptaszki z gałęzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wieje u was? 24.01.25, 09:13 U nas na razie troche wieje, ma wiac mocniej i duzo padac. Grrr… Ja jeszcze musze po zakupy dzis wyskoczyc a pogoda taka ze najchetniej zakopalabym sie pod koldra. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Wieje u was? 24.01.25, 11:54 Wieje, wieje. Cała noc nie spałam przez ten huk 😐. Dobrze że dach i drzewa całe bo już mam traumę po ostatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszka Re: Wieje u was? 24.01.25, 11:56 W całej Irlandii status czerwony, w Galway prędkość wiatru osiągnęła 180km/h. Sporo ludzi bez prądu. Obok mnie jest stary park, pewnie będzie sporo zwalonych drzew. Tak to wyglądało po wichurze jakiś czas temu: Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wieje u was? 24.01.25, 13:12 U mnie słoneczko i żadnego wiatru. Po południu mają przyjść chmury i od 16 podobno można spodziewać się śniegu. Jutro też ma padać, więc znów będzie zima. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wieje u was? 24.01.25, 13:34 Ten poprzedni storm byl mocniejszy. Rano troche powialo i popadalo ale nie jakos specjalnie. To dotyczy zach Uk tym razem i do wsch malo co dotarlo. Slonce swieci teraz Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wieje u was? 24.01.25, 13:56 U mnie jakieś 200 km w linii prostej od Morza Północnego w porywach jest tylko 40 km/h, co nie jest praktycznie żadnym wiatrem. Pizga trochę deszczem, co jest bardziej upierdliwe. Zdaje się, że to problem lokalny, dotyczący Wysp Brytyjskich i na kontynencie odczuwany tylko pośrednio. Na wschód od Łaby może nikt nawet nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wieje u was? 24.01.25, 14:41 Nic a nic, piękny słoneczny bezwietrzny dzień, aż wyprowadziłam płuca na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wieje u was? 24.01.25, 14:42 Nie wieje. Niebo niebieskie, małe gałązki lekko się gibają od czasu do czasu, ale niespecjalnie mocno, ani często. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wieje u was? 24.01.25, 15:56 U mnie duje, mało łba nie urwie. Zbudziłam się z bólem głowy (na szczęście słabszym, niż w środę, na deszcz). Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wieje u was? 24.01.25, 16:00 I mnie już jakby przeszło, chyba tylko ogonem zamiotło. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wieje u was? 24.01.25, 16:05 W tej chwili też jakby się uciszyło, ale jeszcze pół godziny temu o mało co nie łamało gałęzi. Odpowiedz Link Zgłoś