ophelia78 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 19:45 Trochę za mało danych... Bo jest pewna różniącą między panem z dwójką przedszkolaków w opiece naprzemiennej (dla mnie opcją po moim trupie) a panem z dwójką ogarniętych licealistów/studentów mieszkających z mamą Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 19:51 Oczywiście, ja również się zgadzam z tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:04 Czyli im gorszy ojciec tym lepszy partner 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:11 Opieka naprzemienna nie świadczy o jakości rodzicielstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:37 Za to minimalizowanie udziału w wychowaniu już tak Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:20 Tak, tylko fakt, że ogarnięci licealiści/studenci mieszkają z matką nie zawsze oznacza minimalny udział ojca w wychowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 22:10 Oznacza. Bo wklad w wychowanie oznacza CZAS przeznaczany na to wychowanie. Jeśli dzieci są w wieku licealno-studenckim to czasu z nimi się spędza mniej ho ietap ich wychowywania się konczy/skończył Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 22:43 >Oznacza. Nie zawsze. Naprawdę wszystko zależy od zaangażowania, obecności emocjonalnej, nawet przy dystansie fizycznym. I w ogóle od podejścia wszystkich pozostających w danym układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:48 Dla mnie opieka naprzemienna u partnera wyklucza związek czy tworzenie razem rodziny. Jakieś fwb spoko ale nic więcej. I chyba nic w tym dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:02 W relacjach nie ma nic dziwnego, kwestia preferencji. Dla mnie "widzenia" by wykluczały związek Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 19:47 nika_1985 napisała: > Niby to jej życie, ale szkoda żeby marnowała sobie czas..a potem cierpiała. Niby Szkoda, żeby nie spróbowała i się potem zastanawiała, czy aby nie straciła czegoś cennego. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 19:50 Tez. Dlatego staram się być obok, wysłuchac, ale nie doradzać bo każdemu wg potrzeb. Jeśli jednak słyszę od niej , że coś już jej przeszkadza,że mieli wyjść a on do dzieci musiał jechać..no to hmm..nie wiem czy tak nie będzie często bo facet jednak ma zobowiązania. Dziecko chyba 5 lat i 12/13. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:05 Wiesz, są ludzie mający taką pracę, że też nagle nie mogą. Samo bycie singlem to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:10 Tak gr.uu ja wiem, ale decydując się na takiego faceta to przyjmujesz jego dzieci..akceptujesz je..dostosowujesz swoje wasze życie pod życie tych dzieci. Nie wiem czy dla singielka to super sprawa. Często gęsto nie chcemy mieć dodatkowych atrakcji. Gdzieś ex zona w tle.. dzieci..gość jakby nie było jedną nogą jest z nami a druga z dziećmi. Ja tak to widzę..może źle widzę Inaczej widzę to jeśli dzieci są już duże, a jeszcze inaczej widzę jak spotykają się samotna kobieta z dzieckiem i samotny mężczyzna również z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:53 Tyle, że jak to dobrze gruu również wytlumaczyła oni wcale nie chcą spotykać się z innymi mamami , oni lubią kobiety bez drobiazgu. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 20:56 Tak jak ze wszystkim. Wybierasz człowiek, którego życie akceptujesz. Bierzesz żołnierza to z poligonami, nauczyciela to z brakiem urlopu poza wakacjami i feriami, chirurga to z dyżurami, a rodzica z dziećmi. Albo chcesz bo nie, ludzie są różni. Dla mnie dzieci nie stanowiły problemu, dla kogoś stanowią to nie wchodzi w taką relację. Dla mnie to nie było jedną nogą ze mną i jedną z dziećmi tylko obiema w rodzinie ze mną i dziećmi. Tak jak napisałam ,- dla mnie łatwiej jak jedna strona ma dzieci a nie obie, bo mniej elementów do zgrywania. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:07 Niby tak,ale czy dla tej singielki najprościej byłoby poznać faceta bez zobowiązań? Dzieci, ex zona, jakieś alimenty,tego nie można porównać do nieobecności faceta z domu bo ma hobby, które dużo czasu mu zajmuje. Dla mnie osobiście to są komplikacje..a jakbym była singielka to nie wiem czy chciałabym sobie komplikowac tak życie. Mogę uwielbiać dzieci, ale niekoniecznie lubić fakt,że mój facet co drugi weekend jeździ do swoich. Dla mnie to jest jakieś too much jak już sobie o tym pomyśle. I fajnie..że super ojciec, ze dba o dzieci, ale wolałabym żeby był tylko dla mnie. Dlatego nie doradzam, wysłuchuje...ale mam takie swoje refleksje. Facet może jest super fajny, ale inaczej facet jak jest sam sobie sterem i okrętem a inaczej już dzieciaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:10 Jak jej przeszkadzają dzieci to nich szuka bezdzietnego, proste. Swoją drogą to słodkie - o kobiecie, która co drugi tydzień jeździ do dzieci napisałabyś, że jest super matką i dba o dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:11 Z drugiej strony to twój punkt widzenia i twoje życie, a nie jej. W Polsce ciężko o sensownego faceta w tym wieku, więc trafił się taki z przeszłością i z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:14 Zakładam że facet nie jeździ do dzieci, tylko przywozi je do wspólnego domu z partnerką. Jeśli regularnie jeździ do dzieci to bym sprawdzila, czy tam przypadkiem żadnego małżeństwa wciąż nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:27 nika_1985 napisała: > Niby tak,ale czy dla tej singielki najprościej byłoby poznać faceta bez zobowią > zań? Kazdy ma jakies zobowiazania, praca to tez zobowiazanie. Ta singielka chce nia byc zawsze czy ma zamiar wyjsc za maz za tego singla, kupic wspolnie dom, miec dzieci? Bo jesli tak to za jakis czas ona moze sie znalezc w sutuacji ze zostanie singielka z powrotem tyle ze z dziecmi. Moze tez sie okazac ze pozna bezdzietnego singla ktory bedzie zabiegal o pierwsze miejsce u niej albo ja skresli bo ma dzieci... A dlaczego facet ma jezdzic gdzies do dzieci? Dzieci moze przywiezc do siebie, normalni rodzice tak robia. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:41 Jeździ do dzieci bo nie mieszka w tym samym mieście.. czasem podobno dzieci do niego jeżdżą. Ja rozumiem,że nie jest nic pewne..ale no nie wiem..od razu branie na barki sobie dzieciatego..nie wiem..jeśli można gdzieś poznać faceta bez bagażu to ja wolałabym tą opcję. Może się mylę..może nie mam doświadczenia takiego,ale jakoś tak czuję. Co ona zrobi nie wiem.. wiem po ostatnim spotkaniu,że coś ja trapi.. mogę się przyglądać tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 21:49 nika_1985 napisała: > Jeździ do dzieci bo nie mieszka w tym samym mieście.. czasem podobno dzieci do > niego jeżdżą. Mieszka w innym miescie na stale? Jesli tak to on nie jest specjalnie zaangazowanym rodzicem a takim ktory jezdzi ma 'widzenia' co.drugi weekend. Jesli ona narzeka ze ma go za malo.dla siebie to znaczy ze ona jakas attention seeker. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 23:01 I jeszcze jedno, dzieci mieszkaja z matka w innym miescie. On spotyka sie z nimi w co drugi weekend, najczesciej jezdzi do nich, to gdzie on sie z nimi spotyka? Gdzie nocuje? U ex? Moze matka dzieci nie jest wcale ex? Odpowiedz Link Zgłoś
sanyie5 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 23:16 ritual2019 napisał(a): > I jeszcze jedno, dzieci mieszkaja z matka w innym miescie. On spotyka sie z nim > i w co drugi weekend, najczesciej jezdzi do nich, to gdzie on sie z nimi spotyk > a? Gdzie nocuje? U ex? Moze matka dzieci nie jest wcale ex? Też na to zwróciłam uwagę. Oraz na to, że już kilka razy mieli gdzieś wyjść, a pan nagle musiał zostać z dziećmi... Ludzie po rozstaniu raczej mają bardziej sztywno ustawione kontakty, a tu świeży związek i pan kilka razy do dzieci musiał nagle jechać. Coś się nie spina. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 22:44 nika_1985 napisała: > Tez. > Dlatego staram się być obok, wysłuchac, ale nie doradzać bo każdemu wg potrzeb. > Jeśli jednak słyszę od niej , że coś już jej przeszkadza Może koleżanka przestanie się zachowywać jak przedszkolak i zamiast analizować, co "przeszkadza", wypisze "za i przeciw"? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 23:10 nika_1985 napisała: > > Jeśli jednak słyszę od niej , że coś już jej przeszkadza,że mieli wyjść a on d > o dzieci musiał jechać.. To dlaczego zaplanowali wspolne wyjscie wyjscie w weekend w ktorym on mial pojechac do dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 22:01 W tym wieku wiele osob ma już dzieci i było w jakiś już związkach. „Numer dwa” bo facet ma dzieci i się nimi zajmuje? Efekt mrożący to dla mnie byłby wtedy gdyby ten facet nie interesował sie swoimi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 23:19 Umówmy się: szanse na znalezienie bezdzietnego faceta po czterdziestce są dość marne. A już szanse na znalezienie faceta bez przeszłości i do tego ogarniętego życiową i do tego fajnego są bardzo nikle. Oczywiście nie jest to wymarzony scenariusz ale cóż… Istotna czy ty planujesz dzieci i czy on mając już dwoje chce mieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Facet z dziećmi.. 08.02.25, 23:23 koronka2012 napisała: > Umówmy się: szanse na znalezienie bezdzietnego faceta po czterdziestce są dość > marne. > A już szanse na znalezienie faceta bez przeszłości i do tego ogarniętego życiow > ą OT: życiowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Facet z dziećmi.. 09.02.25, 08:59 Znowu trollowątek. Poza tym panowie z dziećmi jakoś znajdują kolejna pranerkę. Znaczy da się. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_baba78 Re: Facet z dziećmi.. 09.02.25, 10:21 To wszystko zależy od osoby, od jej charakteru, podejścia do wielu spraw, planów na przyszłość, w którym momencie życia jest… Zależy też od mężczyzny, czy ma poukładane życie wokół dzieci i czy jest w nim miejsce dla drugiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Facet z dziećmi.. 09.02.25, 10:32 Moim zdaniem facet z dziećmi dla kobiety która sama dzieci nie ma to jest bardzo słaby interes. Odpowiedz Link Zgłoś