mocca25 16.02.25, 16:51 Obawiam się, że znam odpowiedź (nie da się) ale na wszelki wypadek zapytam. Czy da się uzyskać transkrypcję (za pomoca jakiegoś narzędzia, automatycznie) tekstu mówionego na nagraniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadfael Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 16:57 Wejść ustawienia i włączyć funkcję napisy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 17:02 Nie zawsze są, ale nawet nie o to chodzi. Chcę je mieć w wordzie -muszę coś przetłumaczyć z polskieog i wygodnie by mi było przetłumaczyć tekst w wordzie a potem sprawdzić z oryginałem, niż cały czas przewijać video. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 17:16 Na pewno da się na około i na dwa narzędzia: w kompie odpalasz worda i dyktafon (trzeba ustawić język), na drugim urządzeniu odpalasz youtube i patrzysz jak się ładnie transkrybuje. Sprawdzone. Z jednego urządzenia nie poszło, mikrofon nie chciał współpracować z głośnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 17:27 dzięki, przy okazji sprawdzę (na razie nie mam narzedzia z dyktafonem) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 17:37 Dyktafon w wordzie, funkcja, nie potrzebujesz osobnego narzędzia, mikrofon w kompie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 18:04 Chyba nie mam dyktafonu w wordzie Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Youtube - transkrypcja 16.02.25, 18:28 Zapomniałam, że są różne wersje, myślałam, że już wszyscy jadą na subskrypcji. Szukałaś narzędzi online? Trochę tego jest, nie testowałam, więc nie polecę konkretów, ale na pewno coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś