Dodaj do ulubionych

histeroskopia

07.02.07, 19:15
cześć dziewczyny, czy któraś była poddana histeroskopii operacyjnej w celu
usunięcia zrostów w macicy? Jak ten zabieg (operacja) wygląda od strony
pacjentki, ile czasu trzeba być w szpitalu i jak się czułyście po?
Czy pomogło??? kto został mamą dzięki tej operacji?
Jeśli któraś może pomóc to bardzo proszęsmile
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: histeroskopia 07.02.07, 19:28
      Ja miałam robioną histeroskopię z powodu polipa szyjki macicy. Podczas zabiegu okazało się, że polipa nie ma smile
      Sam zabieg nie był niczym strasznym, bo miałam narkozę z której obudziłam się szybko. Nic mnie nie bolało i było OK. W sumie w szpitalu spędziłam 3 dni.
      Trzymaj się, wszystko będzie ok smile
      • andzia9955 Re: histeroskopia 07.02.07, 19:31
        a czy miałaś to robione może w p-niu (czy ja dobrze kojarzę?)
        • mytest Re: histeroskopia 07.02.07, 20:15
          Ja miałam taki zabieg. Nic nie boli, Miałam bardzo dużo zrostów i po 2
          miesiącach miałam kontrolna histero. Jeszcze nie zaciążyłam ale to było poł roku
          temu. W sumie nic się nie czuje, narkoza płytka powinni wypuszczać tego samego
          dnia, ale oczywiście trzymają do następnego. Jedynie lekkie krwawienie
          • andzia9955 Re: histeroskopia 07.02.07, 20:35
            Dziękismile
            rozumiem, że nie miałaś żadnych powikłań.Czy w trakcie kontrolnej histero
            stwierdzają że wszystko jest drożne?
            Czy po zabiegu i gdy znieczulenie mija to czy jest jakiś dyskomfort typu ból
            podbrzusza? wchodzą w grę jakieś wewnętrzne szwy?
            • mytest Re: histeroskopia 07.02.07, 21:04
              Żadne szwy, zrosty przecinają histeroskopem. Ja nie pamiętam czy coś mnie
              bolało, chyba się pytali czy chcę coś przeciwbólowego ale nie było mi potrzebne,
              ale trzeba się liczyć z bólem jak przy okresie. Podczas kontroli sprawdzają czy
              to co porozcinali to się nie zrosło i czy wszystko jest ok czyli jama macicy,
              widoczne rogi i ujścia jajowodów. Druga histero nie jest standardem, u mnie
              raczej było to rozłożenie na 2 etapy. A masz podejrzenie zrostów ?
              • andzia9955 Re: histeroskopia 12.02.07, 20:28
                hej! przepraszam, że tak późno - tak! mam podejrzenie zrostów, ale nie jest ich
                wiele, aczkolwiek na samym tzw "wejściu". Zastanawiam się czy ewentualnie jest
                kontrola podczas kolejnego badania hsg...hmmmm - nie wiem. Ale dziękuję Ci za
                cenne info.
                Pozdrawiam.
                • julia56 Re: histeroskopia 12.02.07, 20:36
                  Andzia, a jak te zrosty gin namierzył? Podczas hsg? one bolą?
                  • andzia9955 Re: histeroskopia 14.02.07, 19:09
                    hej!! - tak zrosty wyszły podczas hsg - same zrosty nic nie bolą, nawet nie
                    wiedziałam, że one są!
                    • hamaa Re: histeroskopia 14.02.07, 20:46
                      ja bym sie tak tymi zrostami nie martwiła. U mnie na hsg wyszło ze też mam
                      zrosty, a na usg ze mam polipa. Okazało sie ze nic nie mam, a przez dwa
                      miesiace niepotrzebnie zamartwiałąm sie.
                      • andzia9955 Re: histeroskopia 15.02.07, 21:16
                        a leczyłaś je jakoś?? - nadal są?
                        bo wiesz/// mam w środę zabieg - usunięcie tych zrostów i powoli szaleję bo NIE
                        WIEM CO MAM ZROBIĆ czy iść czy nie, jakie są ewentualne powikłania, czy może
                        nie pogorszę sprawy - sama już nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka