ania_nie-anna 08.05.25, 10:39 Jak wam się podobają nowe kolory forum? Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić. Chyba, że tylko u mnie coś się zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamtrzykotyidwato5 Re: nowe kolory forum 08.05.25, 11:37 Nie podobają, ale już wszyscy zdążyli o tym zapomnieć, bo przecież nikt nie ma wpływu na te durną decyzję. Ktoś zgarnął kasę za tę "modernizację" i po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: nowe kolory forum 08.05.25, 12:12 ania_nie-anna napisała: > Jak wam się podobają nowe kolory forum? Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić. Chy > ba, że tylko u mnie coś się zmieniło... Aniu kolor zielony symbolizuje spokój, równowagę. Co się nie odnosi do tego forum. Gdzie panuje ostatnio krzyk, harmider. Do tego się nie mogę przyzwyczaić. A mówią , że kobiety łagodzą obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: nowe kolory forum 08.05.25, 12:31 Nie przeszkadza mi ta zmiana. A kolor sam w sobie lubię, mam bluzkę w tym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: nowe kolory forum 08.05.25, 13:08 Nie podobają, zmieniłyśmy sobie. 1. www.google.co.uk/search?q=color+picker - znajdujemy sobie kolor, który nam się bardziej podoba i kopiujemy wartość HEX - na przykład przyjemniejszy dla oka #9d9 2. W przeglądarce instalujemy rozszerzenie Stylus 3. Wchodzimy na główną stronę forum, klikamy ikonkę Stylusa i wybieramy opcję "Write new style as UserCSS", klikając pierwsze słowo "forum" w linku w następnej linii. 4. W okienku jak na obrazku kasujemy /* Insert code here... */ i wklejamy zamiast niego poniższy kod, zastępując #9d9 kodem swojego koloru: svg#logo path#Path_934{ display: none; } .actions li.new-post a, .str span, .str a.next, button.thread-reply__btn, a.toTop__arrow { border-color: #9d9 !important; background-color: #9d9 !important; } 5. Klikamy "Save" i cieszymy się swoim kolorkiem, który nie wypala oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: nowe kolory forum 08.05.25, 15:20 Super! Dzięki💚 Czcionka też jakaś taka kwadratowa - też by się przydało ją wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: nowe kolory forum 09.05.25, 17:40 Mówisz i masz: Żeby pozbyć się tej kwadratowej w tytułach, kliknij ikonkę Stylusa, potem w menu na ołówek obok "forum.gazeta.pl", żeby otworzyć okienko z kodem, to co na obrazku w poprzednim komentarzu. Tam wklej poniższy przed ostatnim nawiasem zamykającym (między liniami 20 i 21 na obrazku): body:not(.mobile) .mod_inner .head h2, body:not(.mobile) #forumPageHead .title h1, body:not(.mobile) .forum-threads__title { font-family: Roboto, sans-serif; } "Roboto" możesz zastąpić inną, ale musisz ją mieć zainstalowaną na komputerze, Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: nowe kolory forum 12.05.25, 11:53 Pięknie dziękuję 🍀(●'◡'●) Teraz sobie zmienię i zamiast się "przyzwyczajać" - dzięki Tobie - poczuję trochę sprawczości! Tak na marginesie, nie wiedziałam, że dyktaturę stylu stron www można obalić To mnie jednak troszkę uszczęśliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: nowe kolory forum 12.05.25, 14:14 Proszę bardzo! Dużo można pozmieniać, tylko trzeba wiedzieć czym i jak, ale nawet jak nie wiesz, to ludzie często udostępniają swoje poprawki - w Stylusie po kliknięciu na ikonkę masz guzik "Find styles", który przeszukuje znane mu repozytoria, czy ktoś dodał poprawkę dla danej strony i możesz sobie jednym kliknięciem zainstalować. Jeden minus - jak strona się zmieni, a autor poprawki jej nie zaktualizuje, to może przestać działać. Oprócz stylów można też np. dodawać skrypty, które mogą zmienić dużo więcej - instalujesz rozszerzenie (Firefox: Greasemonkey, Chrome: Tampermonkey) i też możesz dodawać gotowe skrypty albo pisać własne. Oczywiście jest też mnóstwo rozszerzeń, które dodają różności do przeglądarki. Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: nowe kolory forum 12.05.25, 14:52 Dziękuję za info i za przystępnie podaną wiedzę💚🆗 Na pewno skorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: nowe kolory forum 22.05.25, 13:57 Zapomniałam dodać: jeżeli chcesz zmienić kolor tekstu na guzikach, bo się zlewa z nowym kolorem tła albo nie pasuje, dodaj poniższą linijkę: color: #363 !important; za linią zawierającą background-color, przed nawiasem zamykającym. Oczywiście możesz zastąpić kod koloru innym. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: nowe kolory forum 08.05.25, 14:35 Kolor jak kolor, ale to chude, anemiczne, ledwo widoczne "G" jako logo na pasku zakładek mnie ciągle wkurza. Jak można zrobić tak beznadziejne logo? Teraz za każdym razem muszę szukać, gdzie kliknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: nowe kolory forum 23.05.25, 15:42 Zainstaluj sobie to rozszerzenie i będziesz mogła ikonkę dowolnej strony na taką, jaka ci się podoba. addons.mozilla.org/en-GB/firefox/addon/favicon-switcher/ Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: nowe kolory forum 09.05.25, 20:13 Ja tu widzę jeden kolor i on mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: nowe kolory forum 12.05.25, 14:56 Ja mam teraz jasny jagodowy i nową czcionkę. Powyżej skarbnica wiedzy od Tairo - bezinteresownie udostępniona - wystarczy skorzystać Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś