Dodaj do ulubionych

Zatyczki do uszu Loop

28.05.25, 16:29
Małżonek chrapie i to dość głośno. Na tyle, że mnie wybudza i muszę go szturchać, by zmienił pozycję ciała (choć często nawet po zmianie pozycji ciała chrapie dalej).
Znajoma poleca zatyczki Loop dream, cena dość wysoka, 200 zł. Nie wiem czy warto i czy zatyczki za 40 czy 50 zł też dadzą taki efekt.
Znacie? Polecacie te lub inne?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 16:34
      A nie można go wysłać na operację?
      • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 17:44
        Wg dwoch laryngologow- nieoperacyjny.
        Idzie na konsultacje do kliniki leczenia chrapania ale to za kilka tygodni.
    • primula.alpicola Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 16:37
      Znam loop, dosc dlugo używałam, a teraz mam Alpine i wolę je.
      • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 21:33
        Na ile czasu wystarcza jedna para? Po jakim czasie trzeba wymieniać te gumki?
        • primula.alpicola Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 22:36
          Ojj nie mam pojęcia. Jak widzę że są sfatygowane, to biorę nowe.
          • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 22:49
            Dzięki, zamówiłam alpine
            • slonko1335 Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 22:55
              Ja też. Zwatpilam tylko które brac ale zaczęłam od softów.
              • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 23:04
                A ja kupiłam sleep deep.
                • slonko1335 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 04:58
                  Bałam się o budzik w deepach no ale właśnie zobaczymy czy softy podołają mojemu małżonkowi.
                  • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 08:41
                    Ja mam budzik w zegarku na ręce, wibracje, nie używam dźwiękowego budzika.
                  • slonko1335 Re: Zatyczki do uszu Loop 01.06.25, 23:08
                    Po 3 nockach nie widzę różnicy między alpine soft a piankowymi poza ceną no i alpine mają gustowne pudełeczko. W obu śpi mi się dobrze na boku, mają podobny poziom tłumienia.
                • primula.alpicola Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 08:26
                  princy-mincy napisała:

> A ja kupiłam sleep deep.

Ja też, tylko te, rozmiar s.
                  Loop są też ok pod względem tłumienia hałasu, ale mogą uwierać, zwłaszcza jak się śpi na boku.
                  Alpine nie uwierają w żadnej pozycji, nie wypadają (te kolorowe gąbeczki zawsze to robiły), a ja nie śpię jak dama, nieruchomo, na plecach, tylko się miotam po łóżku i zmieniam pozycje. Zespół Niespokojnego Wszystkiegouncertain
                  • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 08:41
                    To ja też często zmieniam pozycję przez sen.
    • slonko1335 Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 16:39
      Bardzo dobrze sprawdzają mi się te, probowalam kilka innych i bola mnie przy nich uszy. : www.superpharm.pl/3m-zatyczki-do-uszu-piankowe-stopery-159453?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=MAX_Low_l&utm_id=16067056218&gad_source=1&gad_campaignid=16072725496&gclid=CjwKCAjw6NrBBhB6EiwAvnT_rrbXldrEtZWS-xxMYGYtWd4jMijLFfYGxeGLYsW5c8qQ7nZslv_jBhoCKoQQAvD_BwE
    • larix_decidua77 Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 16:45
      Ja używam wyłącznie woskowych. Super się dopasowują, tylko trzeba je dobrze rozgrzać. Żadne inne mi tak nie wygłuszały, albo wyłaziły z uszu. Ale takich za 200 nie próbowałam.
      • primula.alpicola Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 08:27
        Dla mnie mają obrzydliwą konsystencję, i trudno się je wyjmuje. No i tłumią już nawet za bardzo, wrażenie trumienne.
        • mava12 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 11:28
          no ja sie nie zgodzę. Uzywam ich od kilkudziesięciu (!) lat i dla mnie sa idealne. A przy tym tanie.
          To jest wosk! wiec nie bardzo rozumiem "obrzydliwą konsystencje"
          Nie wyjmuje ich się trudno, wystarczy przeczytać instrukcję (trzeba podważyć/ucisnąc małżowinę od tyłu).
          Tłumi na tyle, na ile głęboko je włożysz - jak płycej to tłumią mniej.
          W dodatku idealnie dopasowuje sie do ucha, można przewracać się z boku na bok.
          Dla mnie nie ma lepszych i dziękuje, że firma, jeszcze prlowska, ciągle je produkuje.
          • primula.alpicola Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 11:34
            No po prostu- NIE.
            • mava12 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 11:49
              no NIE to nie, nie ma o czym dyskutować. Rozumiem, że mozna miec jakies uwarunkowania, nie potępiam absolutnie.
              Mnie te zatyczki "uratowały życie" kiedyś i ja akurat jestem na TAK.
          • larix_decidua77 Re: Zatyczki do uszu Loop 30.05.25, 11:40
            Te też są bardzo dobre. W opakowaniu są 2 gotowe zatyczki.
            allegro.pl/oferta/zatyczki-stopper-mwd-12-s-stanmark-16840281280
    • zbytomia100 Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 16:49
      Uzywam alpine od lat, mam ich kilka rodzajow, zawsze biore ze soba na wyjazd, w domu zreszta tez spie w nich codziennie. I alpine polecam. Loop nie znam.
      • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 21:33
        Na jak długo wystarcza jedna para gumek i czy łatwo je dokupić?
    • snakelilith Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 18:22
      Ja używam zatyczek z silikonu niemieckiej marki berlinearguard, kosztują 17 euro. Przy zakupie 2 par ma się 15% rabatu. 200 zł wydaje mi się bardzo dużo, tym bardziej, że nie sprawdziłaś i nie wiesz, czy to u ciebie działa.
      Ja śpię z zatyczkami codziennie i te zwykłe piankowe wypadały mi zawsze z uszu. Mam teraz z miękkiego silikonu, takie jak niżej.
      Przy zakupie zwracaj uwagę na liczbę decybeli. Moje np. chronią do 30db. Ale już 25 db dają mniejszą ochronę, może okazać się, że za mało. Sprawdzaj więc opis producenta i bierz możliwie wysoką ochronę.
      Inna sprawa, że nie wszystkie nadają się do spania na boku, więc sprawdzaj też w opisie, bo potem będą cię ewentualnie gniotły. Moje przez te miękkie skrzydełka są niewyczuwalne.
      Jeżeli chcesz do codziennego spania, to zwracaj też uwagę na możliwość łatwego mycia, normalnie można je wtedy używać co najmniej przez 100 dni.
    • infinitypool Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 18:40
      Kup sobie zwykle tanie sluchawki do telefonu o podobnej budowie (w sensie z ta gumowa "nakladka") i bedziesz muals ten sam efekt
      • princy-mincy Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 20:34
        w zyciu! nie nosze takich zwyklych sluchawek nawet w dzien bo mnie bola od nich uszy juz po max godzinie
        • infinitypool Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 09:11
          Mi chodzi o takie sluchawki z ta cienka gumowa "czapeczka" nie wiem jak to opisac ale one wygladaja samo jak zatyczki loop smile
          Ja mam takie ktore bdb wyciszaja
      • asia-loi Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 22:17
        infinitypool napisał(a):

> Kup sobie zwykle tanie sluchawki do telefonu o podobnej budowie (w sensie z ta gumowa "nakladka") i bedziesz muals ten sam efekt

Ja słucham muzyki w takich zwykłych słuchawkach do telefonu, mają gumki i pomimo muzyki słyszę dźwięki z zewnątrz. A jak nie ma muzyki, to mając słuchawki w uszach wszystko słyszę.
    • eva_evka Re: Zatyczki do uszu Loop 28.05.25, 23:04
      W razie potrzeby używam zwykłych, piankowych. Dobrze mi wypełniają ucho, jestem zadowolona.
      Często też używam tylko do jednego ucha.
    • mariola233 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 09:06
      Powiem tak,ja przetestowałam chyba wszystkie jakie są a i tak zawszę będzie coś słychać, wreszcie nie wytrzymałam i poszłam spać do innego pokoju, jak ja teraz odpoczywam psychicznie, wysypiam się jest cudownie, jeżeli masz warunki to dla twojego dobra przenieść się, życzę zdrowia dla Ciebie i ci serdecznie współczuję
      • infinitypool Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 09:13
        I to jest chyba najlepsza radatak naprawde.
      • mava12 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 11:32
        >wreszcie nie wytrzymałam i poszłam spać do innego pokoju,

to tak, jak sąsiadka mojej mamy. Ich dorosły syn wyprowadził się i został wolny jego pokój.
        Sąsiadka skarżyła się mamie na chrapanie męża a mama spytała "to dlaczego pani nie śpi w pokoju syna?"
        I sąsiadka tak zrobiła, a potem dziekowała mamie. Sama na to nie wpadła?
    • kropkacom Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 12:02
      Córka mam takie ale na koncerty. Niby słuchać muzykę. Z tego co widziałam to dobrze wykonane.
    • eliszka25 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 15:02
      To ja się podepnę i zapytam, czy wam nie szumi w uszach w tych zatyczkach? Też myślałam o spaniu w zatyczkach, ale jak czasem muszę mieć zatyczki do uszu w pracy, to w uszach szumi mi tak, że po pewnym czasie zaczyna mnie boleć głowa. Poza tym muszę je wpychać bardzo głęboko i co jakiś czas poprawiać, bo mi wypadają, więc nie bardzo wyobrażam sobie w czymś takim spać. Jest możliwe, że dam radę spać w takich porządnych zatyczkach do spania? Ma któraś z was podobne doświadczenia i jednak śpi w zatyczkach?
      • mava12 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 15:19
        ja zatyczek użwam/używałam wyłacznie do spania, w pracy absolutnie nie (nie były potrzebne).
        zaczęło się to dawno temu albowiem mieszkałam (w domu rodzinnym) przy elktrociepłowni, która miała w zwyczjau "spuszczać parę" gdzieś ok. 3.00 w nocy. To mnie wybudzało i nocny wypoczynek mialam z głowy.
        Znalazłam wtedy zatyczki woskowe (wtedy chyba jedyne), sprzedawane w aptekach
        Uzywam tych zatyczek od lat, nie musze ich poprawiać, nie wypadają, nic mi nie szumi i nie boli głowa. Używam ich od 40 lat. I bogu dzięki, nadal można je kupić, w niezmienionej formie.
        • eliszka25 Re: Zatyczki do uszu Loop 29.05.25, 15:51
          No dobrze, ale ty nigdy nie miałaś problemów, o których piszę, o ile dobrze zrozumiałam. Chodzi mi po prostu i to, czy ktoś, kto w zwykłych i podejrzewam tanich zatyczkach ma szumy w uszach, od których boli go głowa, jest w stanie spać w takich specjalnych do spania czy jakichkolwiek innych.

W pracy mam zatyczki, które się ugniata w dłoniach, żeby rozgrzać, wkłada do ucha i one teoretycznie do tego ucha się dopasowują. Inni wkładają i mają spokój, ja muszę poprawiać, a jak mam dłużej, to boli mnie głowa od ciągłego szumu. Na szczęście na codzień w pracy słuchawek nie potrzebuję, tylko sporadycznie, max kilka razy w roku.
          • snakelilith Re: Zatyczki do uszu Loop 30.05.25, 12:05
            Te szumy nie powstają przez zatyczki, a są w twojej głowie. To fenomen na linii ucho- mózg. Tinnitus to się nazywa. I tak, to potrafi przeszkadzać, drażnić i wkurzać, właśnie w sytuacjach, gdy masz niby kompletną ciszę. Ja mam szumy, w lewym uchu bardziej. U mnie to prawdopodobnie sprawa zgryzu, ale także problemów z kręgosłupem. I śpię codziennie w zatyczkach. Kiedyś miałam fazę, że nie mogłam, przez te szumy. Ale teraz mnie nawet uspokajają. Mam je już chyba 25 lat, więc się przyzwyczaiłam.
            Ale te woskowe są do duszy, one mnie gniotą, co daje dodatkowy dyskomfort. Piankowe też nie są idealne. Miękki silikon jest najlepszy. Ja go praktycznie nie czuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka