kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:09 Z jednej strony popieram. Hejt, zwłaszcza hejt ma malucha jest podły. Z drugiej strony... Sama to dziecko do kamer wypchnęła. Ona. Matka. Która teraz apeluje i nawołuje. Niestety, jeśli się pchasz do życia publicznego, zwłaszcza polityki - to nie każdy będzie miły. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:59 gru.u napisała: > A może ojciec? Jeżeli przy jej sprzeciwie, to tam występuje duży problem rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:01 Może bez sprzeciwu, natomiast jak zwykle bezrefleksyjnie obciążyłaś matkę jako główną odpowiedzialną za dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:04 Dziwnym trafem autorka wątku pyta o solidarność matek nie ojców, po apelu matki, nie ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:05 Bo to matka pisze rzewne pierdy. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:10 nellamari napisała: > Bo to matka pisze rzewne pierdy. stojące w sprzeczności do własnych czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:01 kocynder napisała: > Z jednej strony popieram. Hejt, zwłaszcza hejt ma malucha jest podły. Z drugiej > strony... Sama to dziecko do kamer wypchnęła. Ona. Matka. Która teraz apeluje > i nawołuje. Niestety, jeśli się pchasz do życia publicznego, zwłaszcza polityki > - to nie każdy będzie miły. > to niema nic do rzeczy powinniśmy protestować gdy krzywda dzieje sie dziecku, zwierzęciu czy w ogóle komuś słabszemu Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:06 Moge protestować, ale we WŁASNYM imieniu. Jak zawsze zresztą. Nie będę popierać pani, która apeluje wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:08 iwles napisała: > > Moge protestować, ale we WŁASNYM imieniu. Jak zawsze zresztą. Nie będę popierać > pani, która apeluje wybiórczo. > > tak, to nie ma nic wspólnego z Nawrockimi > Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:50 Wprost przeciwnie: jej apel ma związek TYLKO z Nawrockimi. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:53 iwles napisała: > > Wprost przeciwnie: jej apel ma związek TYLKO z Nawrockimi. > > > ale moja opinia nie ma z nimi nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:57 po_godzinach_1 napisała: > ale moja opinia nie ma z nimi nic wspólnego Ale moja ma. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:59 iwles napisała: > Ale moja ma. > > ok Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:34 Dziecko prezydenta nie jest słabsze.I nawet nie dowie się o tym "hejcie", a raczej kapitale, jakim zbija na nim jego rodzinka. Zląduje zaraz w jakiejś wyznaniowej elitarnej szkole, w zamkniętym wiernopoddańczym środowisku i bez styczności z plebsem. Może nawet za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:49 filemonibonifacy napisała: > Dziecko prezydenta nie jest słabsze. każde dziecko jest słabsze od dorosłego Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:08 W demokracji tak, w jej siłowej parodii -nie. Tak samo powiesz o wnuczkach Trumpa i dzieciach Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:11 filemonibonifacy napisała: > W demokracji tak, w jej siłowej parodii -nie. no ok, ja jestem w demokracji, jeśłi ktoś jest w siłowej parodii to niech naśmiewa się z dziecka na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:24 Nikt się nie naśmiewa,ani nie tłumaczy hejtu, ale też nikt naiwnie nie nabiera się na dalsze oswajanie bandyterki pod sztandarami emancypacji mniejszości/ochrony slabszych. Piękne jest to pisowskie przejęcie kolejnej narracji, najpierw patriotycznej, a teraz lewicowej. Czekam teraz na ochronę osób w tranzycji i praw dla osób nie-ludzkich w ich pokrętnym wykonaniu. I powodzenia w dalszej wierze w demokrację, ja niestety nie mam żadnych złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:29 filemonibonifacy napisała: > Nikt się nie naśmiewa,ani nie tłumaczy hejtu, ale też nikt naiwnie nie nabiera > się na dalsze oswajanie bandyterki pod sztandarami emancypacji mniejszości/ochr > ony slabszych. Piękne jest to pisowskie przejęcie kolejnej narracji, najpierw p > atriotycznej, a teraz lewicowej. Czekam teraz na ochronę osób w tranzycji i pra > w dla osób nie-ludzkich w ich pokrętnym wykonaniu. I powodzenia w dalszej wierz > e w demokrację, ja niestety nie mam żadnych złudzeń. co ma wspólnego oswajanie bandyterki z ochroną dzieci przed hejtem? Odpowiedz Link Zgłoś
filemonibonifacy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:02 To dalszy ciąg kampanijnego marketingu politycznego grającego na budowanie wizerunku KN jako normalsa i kochającego ojca rodziny. Znany z PR-u archetyp troskliwego opiekuna itd. A hejt jest nakręcany/wzmacniany przez PIS, żeby, imputowany oponentom, nie dał się odróżnić od od konstruktywnej krytyki i na zawsze zamknął nam usta jako tym, którzy grają nieczysto. Marketingowcom PiSu (wspartym o know how z USA) naprawdę nie chodzi o to dziecko jako małego człowieka, ale o nie jako "element gry politycznej", co było widać także w nieprzypadkowym ubraniu dziewczynki - jak z elementarza lub przedwojennej akademii "ku czci". Wiem skadinad, że sama dziewczynka jest bardzo dobrze chroniona przed jakimkolwiek wrogim kontaktem ze światem zewnętrznym, również dzięki lękowi, jaki budzi w Gdańsku osoba KN. Oczywiście można sobie podywagować nad szkodliwością przemocy symbolicznej jako zjawiskiem społecznym, czemu nie, ale chyba lepiej w odniesieniu do jej rzeczywistych ofiar. Bo ani przez chwilę nie będzie to dotyczyło tego akurat dziecka (nie żebym tego żałowała, oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:05 filemonibonifacy napisała: > To dalszy ciąg kampanijnego marketingu politycznego grającego na budowanie wize > runku KN jako normalsa i kochającego ojca rodziny. mnie rodzina Nawrockich nie interesuje ani trochę piszę wyłącznie o tym, że obwinianie jakiegokolwiek dziecka z powodu jego rodziców czy dziadków jest wyjątkowo słabe kłania sie dziadek z Wehrmachtu Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 06:00 O dzięki Filemon, tak właśnie to odbieram, ale nie potrafiłam tak dobrze tego wyjaśnić. Do tego przypomina mi się zamykanie ust ludziom po Smolensku „o zmarłych dobrze albo wcale”. Teraz w nowej celebryckiej odsłonie „wszystkie dzieci nasze są”. A stare wygi ematki dają się nabrać, tak jak szczypiorki na grupach parentingowych, które masowo rozsyłają i podpisują listy poparcia dla rodziców Kasi. Spin doctor otwiera pifffko, a mała Kasia, z najbardziej uprzywilejowanej rodziny w Polsce, dostaje nowe lego za dobry performance. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:23 Z tym, że ta ochrona ma obejmować wyłącznie dzieci z pisu. Dzieci lgbt to nie dotyczy. Mikołaj Filiks nikogo tam nie obchodzi. I jestem pewna, że Batyrowej nie przeszkadza towarzystwo Mateckiego po_godzinach_1 napisała: > > co ma wspólnego oswajanie bandyterki z ochroną dzieci przed hejtem? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:25 U ciebie ma obejmować wyłącznie dzieci z Polski. Well. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:42 Rozszerzylabym to na dzieci europejskie Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:26 ja tam uważam, że dziecko prezydenta powinno iść do szkoły w której jest ochrona. Ponieważ jest osobą bliską głowie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:43 Ma. Dużo. Gdyby mamunia za tatuniem nie pchała dziecka przed kamery - pies z kulawą nogą by się tą dziewuszką nie zainteresował. Czyli mamusi PIERW pcha dziecko "na afisz" a potem jojczy i apeluje. Krzywdą tego dziecka nie jest "hejt", z którego nie zdaje sobie ono sprawy, a to że jego właśni rodzice użytkują je do własnej , wykalkulowane gry politycznej. I tak, jeśli pani sutenerowa nie jest niespełna rozumu to powinna wiedzieć, że w internecie zdarza się hejt i chronić swoje dziecko. A nie pierw je wystawiać a potem jazgotać. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:50 kocynder napisała: > Ma. Dużo. chcesz powiedzieć, że wiesz lepiej ode mnie co miałam na myśłi pisząc to co napisałam? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:30 Twoim zdaniem fakt, że mamusia z tatusiem na własne życzenie wystawili dziecko jak drzewiej kataryniarz małpkę na sznurku nie ma znaczenia. A moim zdaniem ma o tyle, że gdyby ruszyła głowa wcześniej - to nikt by "hejtu" na dziecko nie wylewał. Przy czym napisałam od razu - że hejt jest złem zawsze, a wobec dziecka szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:52 Za hejt odpowiada hejtujący. Nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:54 angazetka napisała: > Za hejt odpowiada hejtujący. Nikt inny. > dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:34 Owszem. Co nie zmienia faktu, że wchodząc na spróchniałe deski nad przepaścią - musisz się liczyć, że spadniesz. I nie, to nie twoja wina, że deski nie wytrzymały i że przepaść głęboka. Tylko co z tego? Wlazłaś? Masz problem. Gdyby państwo sutenerostwo nie pchali dziecka w błoto politycznego wiecu - to by go nic nie ochlapało. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:47 angazetka napisała: > Za hejt odpowiada hejtujący. Nikt inny. > Za dobrostan dziecka odpowiada rodzić i tylko rodzic. A własciwie matka skoro to jej macica, jej decyzja. Dzieci nie powinno być w polityce. Koniec i kropka. A nie, ocieplanie dzieckiem wizerunku gangusa cpuna i kibola walacego po ryjach innych ,tylko za to ze ktos kibicuje innym niz on , a teraz biadolenie ze cos ktoś powie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:50 Trudno zmierzyć się z prawdą, że jest się hejterką? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:34 angazetka napisała: > Trudno zmierzyć się z prawdą, że jest się hejterką? > Sporo masz takie mniemaniem o sobie to twoja sprawa. Mnie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:35 Nienawidzisz (wieści z ostatniego tygodnia) gejów, Ukraińców i dzieci z opcji politycznej innej niż własna. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 13:02 Czyli Batyr odpowiada za kampanię hejtu wobec dzieci LGBT? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:14 Piękna wypowiedź pani Marty. Oczekuję podobnego ws np. dzieci LGBT lub na granicy. A najlepiej jeszcze aktywności w tej kwestii, gdy już będzie Pierwszą Damą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:14 Mamie siedmiolatki poradziłabym z głębi serca, żeby sama nie traktowała własnego dziecka jak elementu ocieplenia wizerunku męża. Następnie zaś, aby - jeśli już czuje przymus wchodzenia w relacje z anonimowymi trollami z netu - nie publikowała z tej okazji kolejnych wygrzebanych gdzieś zdjęć swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:18 Tak. Ten hejt jest skandaliczny!! Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:22 ja pierdzielę, obudzili się nagle wszyscy...no hejt w internecie jest, no wow, nie wierzę... Jest i to od dawna jest, niektóre dzieci się nawet z tego powodu powiesiły, pamiętam zaszczutego chłopaczka i jakie były komentarze po jego samobójczej śmierci? "Dobrze, że zdechł". Tyle, że to był jakiś tam chłopaczek, zwykły taki, rodzice też zwykli, nieznane szaraki. Ale teraz mamy dziecko Prezydenta, jedna strona może nakręcać się jaka to jest szykanowana, prześladowana, jakie to lewactwo i lgbt ma "wartości"`.Panie kochany, w rzeczywistości to nawet dziecka nie uszanują. Druga strona wzruszy się z kolei swoją poprawnością, bo chociaż to dziecko alfonsa i ćpuna, którego debile wybrali na Prezydenta to Dziecko rzecz święta, a ja to 4 wieszcz mówił "ale Świętości nie szargać, bo trza, żeby święte były". W sumie fajnie, że tylu ludzi odkryło, że jest hejt i szambo w internecie, szkoda że dopiero wtedy jak dotyka dzieci i to głównie dzieci "tych znanych". Bo jak pamiętam z podstawówki, gdy pani nauczycielka tłumaczyła dzieciom "nie przezywa się grubych" większość doszła do wniosku, że chudych można. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:26 a wiesz, że coś w tym jest. Całe życie słuchałam, a weźże ty wreszcie coś zjedz, z kości na ości , wiatr cię zaraz zdmuchnie. I takie inne miłe. Dziewczynka jak dziewczynka, bo już głupoty czytam, że taka cudowna, spontaniczna, radosna, że klękajcie narody, wahadło odgina się w drugą stronę aż do przesady. Pamiętajmy, że ktoś ją pokazał całemu światu i to w jakimś celu, a to rodzice przede wszystkim powinni chronić własne, niepełnoletnie, nieświadome dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:50 Myślę że pierwsza burdelmama jest tak samo obrzydliwą postacią jak jej mąż, pierwszy alfons. Para warta siebie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 18:53 Tak, w koncu ktos tym politykiem musi? byc. Wybory w Usa pokazaly, ze mlodych chetnych na ten stolek nie ma. Przyczyn jest sporo. Bezpieczenstwo rodziny to jedena z nich. Skoro ktos zostal wybrany na prezydenta, to trzeba sie z tym w cywilizowany sposob pogodzic i czekac do kolejnych wyborow. Nie dawac sie podjudzac manipulantom. Odpowiedz Link Zgłoś
milka43 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:49 Oczywiście, dziecko jest niczemu winne. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:58 milka43 napisała: > Oczywiście, dziecko jest niczemu winne. a panią Nawrocką trzymamy za słowo i oczekujemy, że równie mocno będzie stawała w obronie innych hejtowanych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:08 Ręka ci zdrętwieje od tego trzymania. Słowo to ona dała ze ślubnym pana Jerzemu i nawet mężowi nie wyszukała dokumentów jak nie wiedział, jak ma kłamać w/s kawalerki za 12 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:11 niemcyy napisał(a): > Ręka ci zdrętwieje od tego trzymania. dam radę Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 19:53 Oczywiście, sporo ematek dało pokaz sfrustrowanej "tolerancji", wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:04 Nawrocki przypadkiem nie podpisał się pod punktem 3 Mentzena, w którym obiecuje, że nie podpisze się pod żadnym ograniczeniem wyrażania poglądów? Potocznie ten konkretny projekt, do którego pił Menzen nosi nazwę ustawy anty-hejterskiej, a tu teraz nagle Nawroccy są za? Przy czym tak, ja się zgadzam, że to dziecko nie jest winne. I byłam zdegustowana niektórymi tekstami tu na forum, bo akurat nigdzie indziej na ten temat się nie natknęłam (jasne, był, po prostu nie wchodziłam w takie artykuły, a tym bardziej sekcję komentarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:46 Popieram apel, ale nie popieram epatowania zdjęciem i danymi poszkodowanego dziecka. Rozumiem, że cel jest szczytny a dyskusja o hejcie w przestrzeni publicznej jest ważna, ale: ja nie widziałam hejtu (nie twierdzę, że go nie było, tylko że do mnie nie dotarł), na dziecko podczas wystapienia nie zwróciłam szczególnej uwagi, a dziecko już paręnaście co najmniej razy widziałam, dzięki jego obrońcom, którzy powielają wizerunek, wraz z latką ofiary hejtu, która długo się nie odklei. A jeszcze dodam, że twarzy hejtera ani razu nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:02 Haha, napisałam poniżej mniej więcej to samo Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:52 Jeśli ktoś hejtuje dziecko, to zdaje się nie ma już dla niego ratunku. Mogę podpisać każdą petycję ,jeśli niesie ona dobro, a która akurat strona polityczna taką petycję wystawia, nie ma w takim przypadku dla mnie żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 20:58 Szczerze mówiąc to nie dotarłam do tekstów, które by obrażały to dziecko. To nie znaczy, że ich nie było tylko, że - moim zdaniem - było ich relatywnie mało albo w nieistotnych mediach, do mnie się nie przebiły. Natomiast czytam już fefnastą obronę tego dzieciaka, już milion celebrytek się wypowiedziało, że dziecka nie można tykać. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:22 Widocznie nie masz X . Było mnóstwo tesktów, które ludzie przyklejali z różnych stron, głownie z FB. Mam zachowane te wyzwiska w archiwum, ale nie bedę tutaj tego obrzydlistwa wklejać. Za to od wczoraj panie hejterki namierzone z imienia i nazwiska przepraszają, kajają się, sypią głowę popiołem, bo poczuły, ze mogą powieść konsekwencje prawne. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:41 obecnie każda opinia nie polegająca na śpiewaniu peanów może zostać określona jako hejt. Więc wystarczyło powiedzieć że dziecko zachowywało się mocno nie na miejscu a mogłaś zostać określona jako podły hejter. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:11 Popieram z całą mocą! Nie można krzywdzić niewinnego dziecka. Myślę, że Ona i tak o tym wie i psycholog już rozmawia z Nią, jak ma się bronić. W życiu nie spodziewałabym się tak niszczących wypowiedzi od dorosłych. I to uważających się za elitę narodu. KN nie był moim kandydatem, podobnie jak i RT. Gdyby atakowali Olę, wiele ematek byłoby oburzonych, choć jest już dorosła. A tutaj pomyje lecą na głowę małej dziewczynki, której jedynym przewinieniem jest to, że zachowuje się jak ekstrawertyczny dzieciak w Jej wieku. Nawet, gdyby miała ADHD, to nie można Jej zabraniać występu z rodziną. Do tego w Dzień Dziecka i jako wyborczej tradycji. Zachowała się tak, jak czuła i o czym jest, była po prostu sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 13:06 Czy jeśli starej babie nieogarniającej zasad języka polskiego, ale uparcie udającej „genialną 16latke” napisze się, że jest stara babą udającą dziecko, to jest to hejt na dziecku czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 16:26 Memphis, nie jesteś jeszcze starą babą i nie musisz się samobiczować. Dla osób z Twojego Lidla także jest miejsce w przydrożnym skansenie osobliwości. Tak, jest to hejt i to na 16-letniej dziewczynie, która jest w żałobie i przeżyła straszne wydarzenia, między innymi wypadek tuż przed 16l- tką. Najpierw zajmij się wyławianiem swoich językowych 'perełek', a kilka już naliczyłam. Nie martw się, niedługo skończę 17. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 09:58 Ale ja nie udaję 16 latki, więc reszta zdania również nie odnosi się do mnie… 🤔 Czytanie też za trudne…? Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 11:10 Ja również nikogo nie udaję i mam skończone 16. Napisałam obiektywnie, że każdemu może podobać się określony typ urody, w odniesieniu do obrzydliwych ataków na małą Kasię. Żadna z Nich nie jest brzydka. Jednym może bardziej podobać się fenotyp Oli, a innym Kasi. Jednym ludziom podejdzie typ słowiański, a drugim bardziej orientalny. I każdy ma prawo do urodowych upodobań ale NIE do niszczenia osoby, jak stało się to z tą niewinną sytuacji dziewczynką. Hejt wobec typu urody córki KN, kaukaskiego, to jak najbardziej rasizm, tylko dotyczący wzgardzonych przez pewne grupy quasielitarne rysów. Skończ waść i wstydu oszczędź! Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 11:28 "Kończ wasc, wstydu oszczędź"; Frazeologizm ten nie oznacza „przestań się kompromitować”, lecz „oszczędź mi dalszych upokorzeń i pozwól wyjść z honorem z ośmieszającej mnie sytuacji”. Jest to przyznanie się do przegranej i gotowość poniesienia konsekwencji oraz prośba o pewnego rodzaju łaskę ze strony zwycięzcy. "Suweren" w pełnej krasie ☺☺ Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 13:45 Husky, nie w utartym znaczeniu. Przestańcie doszukiwać się antyizmów tam, gdzie nie występują. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 14:32 Zawsze, przestańcie powtarzać wciąż te same i wielokrotnie powtarzane błędy twierdząc, że tak jest "w utartym znaczeniu" Nie jest. Nie znasz znaczenia wyrażenia albo słowa to go nie używaj Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:16 Ja nigdzie na to dziecko hejtu nie widziałam. Jedyny wątek,który widziałam i się wypowiedziałam, że nie powinno się hejtowac żadnego dziecka, czytałam na ematce. Owszem, dziewczynka jest podobna do ojca, uroda radiowa, ale gdyby była ładna, też można się doczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:20 I coraz bardziej mam wrażenie, ze z tym hejtem daliśmy się wpuścić w PRowskie maliny. Mama taka dzielna bo nie usunęła, choć mogła, tata taki dzielny , bo zaadoptował „bękarta” jak swojego, córeczka taka dzielna, bo znosi ten cały hejt na jej ADHD. Martyrologia narodowa i santo subito. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:22 Zajrzyj na przykład na fp Pauliny Młynarskiej - pod postem o hejcie na tę małą setki nienawistnych komentarzy. Moje "ulubione" to: oni zaszczuli syna posłanki z PO, to my teraz też możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:25 Jak widzisz Angazetka tutaj dalej się to odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:27 Jestem rozczarowana tą mentalnością plemienną licznych ematek. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 13:07 Ale w tym wątku nie padło nawet jedno złe słowo w temacie dziecka… 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:04 Nie moje klimaty, czytam zdecydowanie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:31 nellamari napisała: > I coraz bardziej mam wrażenie, ze z tym hejtem daliśmy się wpuścić w PRowskie m > aliny. Mama taka dzielna bo nie usunęła, choć mogła, Jak to: mogła? Była wtedy w Polsce aborcja na życzenie? Bo chyba nie rozważała wycieczki do Niemiec, żeby ominąć prawo no i przede wszystkim boże przykazania, co? Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:31 niestety to nie tylko robota PR. Chyba, że PR samego tatusia. Rozmawiałam z ludźmi którzy nie czytali komentarzy ale sami stwierdzili, że to dziecko jeśli "skradło szoł" to w bardzo niekorzystnym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 10:34 nellamari napisała: > I coraz bardziej mam wrażenie, ze z tym hejtem daliśmy się wpuścić w PRowskie m > aliny. Mama taka dzielna bo nie usunęła, choć mogła, tata taki dzielny , bo zaa > doptował „bękarta” jak swojego, córeczka taka dzielna, bo znosi ten cały hejt n > a jej ADHD. Martyrologia narodowa i santo subito. Zgadzam się. I zmieniam zdanie o tym liście do Tuska. Nie, żadna tam edukacja, krew w piach. Prosimy o wreszcie odpowiedni PR. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:21 Ja bym powiedziała, że uroda córki kontrkandydata jest 'radiowa' w porównaniu do tej małej. Po prostu każdy ma odmienny gust. W moim odczuciu ładniejsza jest Kasia niż Ola, a w czyimś będzie zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 00:28 Chyba żartujesz😂. Potrzebujesz okulisty i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 16:32 Husky, nie żartuję. Tak jak wspomniałam, wolę inne rysy i układ twarzy, niż ma Ola. Która obiektywnie nie jest brzydka, jednak w moim odczuciu milsze i bardziej europejskie rysy na Kasia. I nie jest to negatywne stwierdzenie, a wyrażenie swoich upodobań. Trzaskowski jako facet też mi się nie podoba ale to jest po prostu kwestia genetyki, każdego przyciąga coś innego. Nie lubię brązowych oczu ogólnie i tego typu urody. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 16:41 Ma* Poprawiam, bo literówka słownika to automatycznie błąd u Memphis xD Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 09:59 Zacznij może usuwać swoje rasistowskie wtręty o „europejskich rysach” lub ich braku 🤮🤮🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 17:11 Zgadzam się z kocynder, potrzebujesz psychiatry i okulisty. Ola obiektywnie jest ładna, a Kasi nijak nie można w ten sposób określić, nawet przy maksimum dobrej woli Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 23:44 Husky, to Twoja opinia i Kocynder. Potrzebujesz przebudzenia duchowego. Zrozum też, że nie każdemu podoba się określony typ urody i wielu może woleć typ Kasi( np. woli jasne oczy i łagodniejsze rysy twarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 23:55 A ty potrzebujesz okularów Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 16:32 Chyba psychiatry... Husky, ta piwonia to chyba kolejne wcielenie niii, miaumia i co tam jeszcze było nie pamiętam. Szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 17:13 Masz rację. Btw, ostatnio technik weterynarii nazywał naszego Kacpra "kocynder"☺ Nie znam gwary Śląskiej , czy to dlatego, że jest gruby? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 17:39 Słowo "kocynder" niema nic wspólnego z tuszą. To odpowiednik "dowcipniś", "łazik", "postrzeleniec". Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 17:56 Ok, to zdaje się pan nie zna znaczenia tego słowa. Do naszego kota pasuja określenia; leń, lasuch, śpioch i grubas. I czasem histeryk 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 18:12 Pan może nie zna, ale ty podle i kłamliwie oczerniasz kotecka. Nie jest leń, tylko oszczędnie gospodaruje zasobami energii. Nie jest łasuch, tylko lubi delektować się rozkoszami stołu. Nie jest śpioch, tylko aktywnie dba o zdrowie i regenerację. I nie jest gruby, tylko jego smukłe ciało nie jest w stanie pomieścić tak zayebistej osobowości! Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 20:34 Ten kotecek waży ponad 8 kg, rasa europejska, i jadlby non stop. Jak nie dostanie kolejnego posiłku bo nie uda mu się oszukać kogos, że 2 dni nie jadł to mdleje z głową w misce z takim rozpaczliwym slabnacym miiiaaauuu! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 23:55 kocynder napisała: > Chyba psychiatry... Husky, ta piwonia to chyba kolejne wcielenie niii, miaumia > i co tam jeszcze było nie pamiętam. Szkoda klawiatury. > tak, to to Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:13 Ale to nie ma znaczenia, czy dziecko jest brzydkie, czy ładne. Nie powinno się pisać, mówić źle o żadnym dziecku. Szczególnie, że to rodzice decydują, czy dziecko pokazują publicznie. Oglądam często reality kardashianow. Tutaj widzę, że starsze dzieci przestały występować przed kamerami. Więc dorośli potrafią odmówić sytuacji, gdzie nie czują się komfortowo. Dziecko nie ma wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 11:21 "Podobna do ojca" to jednak jest hejt Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 06.06.25, 13:51 Obie te córki są podobne do swoich ojców, nie są brzydkie i NIE jest to hejt, a fakt To, że nie podoba mi się RT w kontekście męskiej urody to nie oznacza, że uważam, że nie podoba się innym, bo został uznany za przystojnego ale może nie być po prostu w czyimś typie Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:25 Jak chce spokoju dziecka. To sie je trzyma w domu. Sorry dziecko ,nie dziecko ale młoda nie dość że wątpliwej urody (po rodzicach) tuszy, koszmarnie ubrana ,to jeszcze wątpliwie show odstawiła. Chcieli grać dzieckiem? Ciekawe czy jej tatus bedzie taki dla kazdego dziecka w pl: “Każde dziecko zasługuje, by dorastać w świecie pełnym miłości i akceptacji. Zwracam się z więc z prośbą do Państwa: chrońmy najmłodszych” Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:26 Jak się nie chce być zgwałconą, to się siedzi w domu, tak? Hejt zależy od hejtującego, w tym od ciebie. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:36 angazetka napisała: > Jak się nie chce być zgwałconą, to się siedzi w domu, tak? > Hejt zależy od hejtującego, w tym od ciebie. Gratuluję. > 😂😂😂😂😂😂tak tak za krotka spodniczkę zakadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:43 To jest taki sam argument. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:43 to mi powiedz dlaczego należy chronić wizerunku swojego dziecka w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:34 Tatuś ma znajomości w kręgach, które maczetą zabiły 15-latka, bo był kibicem nie tej drużyny, więc z dziećmi to tak różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:48 Oraz w kręgach, które wykorzystwaly dziewczyny i kobiety, dość poczytać o dokonaniach Wielkiego Bu, czyli kolegi Batyra. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 16:37 'Wątpliwej urody' nie są ani córka KN ani RT. Chodzi o indywidualny gust. Ty jesteś wątpliwej duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:32 Zaraz , zaraz, a to nie w kwietniu tego roku Duda zablokował ustawę o hejcie?! Ścigane z urzędu miały być przestępstwa motywowane uprzedzeniami ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność czy orientację seksualną. Paprockiej słowa: „Co znaczy dyskryminacja ze względu na wiek? To jest kategoria biologiczna, każdy z nas ma jakiś wiek. " Czyli co oni mogą hejtować dzieci, ale jak krytyka dotknęła jedno dziecko od nich, to wielkie larum. Pani Nawrocka, pani pisowcom podziękuje. Za te lata szczucia. Za wprowadzenie języka nienawiści do mediów, czy na socjale. Za hejt jaki lał się z ambon (!) I panu Bielanowi, i nie tylko jemu, co zdjecie jej dziecka na socjalach prezentują, z hasztagiem # team kasia, czy jakoś tak. żeby zbijać kapitał polityczny. Prawica na czele z Dudą nakręcali to, niech pani idzie do nich, a nie teraz rzewne apele do obywateli Porażka, na serio! Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 21:52 >>>Zatrzymajmy się na chwilę i pomyślmy, jak słowa mogą ranić. Każde dziecko zasługuje, by dorastać w świecie pełnym miłości i akceptacji. Zwracam się z więc z prośbą do Państwa: chrońmy najmłodszych, pozwólmy im cieszyć się najpiękniejszymi momentami w ich życiu" Zgadzam się, każde, nawet jeśli jego rodzice to ganguso/ alfons i przekręciara, umarzająca postępowanie skarbowe za przemyt. Dla dziecka to już wystarczająca kara, chociaż nie sądzę by (dziecko) podzielało mój punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
napisykoncowe Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:23 tematu nie ma co komentowac, bo to jest oczywiste, ze dziecko powinno byc nietykalne i jak napisala biscotti- jest to kwestia basic przyzwoitosci wszystkie forumki, cedzace nienawisc w strone tego dziecka na tym temacie prezentuja typowa dla lewicowcow obrzydliwa retoryke nienawisci i terancji tylko w jedna strone. obrzydliwe, oslizgle jednostki 🤮 zafiksowane na jedynym istotnym politycznym dla nich temacie, miazdzace z ziemia wszystkich, kto ma inne zdanie. tak, to WY trzaskajacy elektoracie - nie ci drudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 22:29 Jakich lewicowców? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:00 Lewicowe? Przylomonam że na dzieci LGBT, na syna posłanki Filiks pluła PRAWICA. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:28 paskudek1 napisała: > Lewicowe? Przylomonam że na dzieci LGBT, na syna posłanki Filiks pluła PRAWICA. — Czy będziemy nieczułe/nieczuli na krzywdę dzieci, bo dorośli z przeciwnego obozu politycznego strasznie skrzywdzili kiedyś inne dziecko? Więc na cóż nam cywilizacja, kultura, przynależność do tzw cywilizowanego świata, kiedy wystarcza kodeks Hammurabiego? Po cóż ci z jednej strony na te wartości się powołują, a drudzy klęczą przy ołtarzach deklarując miłość do bliźniego swego jak do siebie samego? Obie strony zatem bluźnią i kłamią w tym umiłowaniu „wyższych wartości” tak bardzo, że w zacietrzewionej walce gotowi walić w małe dzieci. Na rany! kobiety! - w dzieci!? To już siedmiolatki naszych sąsiadów, znajomych czy i obcych ludzi są „ pisiorami” lub „ lemingami”? Będziemy stawac w obronie jawnie krzywdzonych po przeprowadzeniu ankiety o pochodzeniu i wyznaniu? Ech… Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:51 Ty możesz się trzasc nad "hejtowanymi" dziećmi pisiorow ale nie licz na wzajemnosc Odpowiedz Link Zgłoś
wirlan Re: Solidarność matek ponad podziałami 04.06.25, 23:58 Ten wątek pokazuje, jak dla wielu z was hejtowanie dziecka JEST usprawiedliwione. Ludzie, opamiętajcie się! I to ma być ta światła E-matka ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 00:40 W mojej osobistej bańce nie widziałam ani jednego wpisu hejtujacego to dziecko. Widziałam milion apeli by nie hejtowac. Ja bym się zastanowiła kto hejtuje i w jakim celu? Z drugiej strony dziewczynka ma 7 lat. Jak niby ten hejt do niej dociera? Przez SM? Tik toka? Przecież dziecko w tym wieku nie ma do tego dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 00:42 nunia01 napisała: > W mojej osobistej bańce nie widziałam ani jednego wpisu hejtujacego to dziecko. > Widziałam milion apeli by nie hejtowac. Ja bym się zastanowiła kto hejtuje i w > jakim celu? Z drugiej strony dziewczynka ma 7 lat. Jak niby ten hejt do niej d > ociera? Przez SM? Tik toka? Przecież dziecko w tym wieku nie ma do tego dostępu > . Za posrednictwem dzieci w szkole/przedszkolu, podsluchujacych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 00:44 Na ematce były trzy wątki z hejtem, to chyba jest twoja bańka? A dzieci nie mają dostępu do SM tylko teoretycznie. Nawet jeśli ta dziewczynka nie ma, to wystarczy, że jej koledzy w szkole mają i jej pokażą. Poza tym co, jeśli tego nie czyta, to można hejtować? Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:37 taka z wieloletniego przyzwyczajenia ta bajka No i nie czytam wszystkich wątków, te z hejtem przegapiłam. Tam gdzie jestem bardziej aktywnie hejtu nie było, tylko wezwania do niehejtowania, w mocno nasilonej odsłonie. Nie, nie uważam że można hejtować i sama nie hejtuję. I zastanawiam się kto ten hejt nakręca. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 06:57 Hejt jest naganny nawet jeśli do hejtowanego nie dociera, np. nie należy hejtowac w necie niepełnosprawnych umysłowo mimo nie umieją czytać. Wyjaśnić dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 07:08 Ematka w ogole jest hejterką. Czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 08:13 yenna_m napisała: > Ematka w ogole jest hejterką. Czego nie rozumiesz? Ale siebie nie wyłączasz z tego grona, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 08:28 iwles napisała: > yenna_m napisała: > > > Ematka w ogole jest hejterką. Czego nie rozumiesz? > > > Ale siebie nie wyłączasz z tego grona, prawda? Bo nie pozwalam sie wyzywac od suk i diagnozowac chorob umyslowych? Czekaj, niech pomysle... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 08:29 Nie, nie o to chodzi. Raczej przypomnę Rosę. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 10:06 nunia01 napisała: > W mojej osobistej bańce nie widziałam ani jednego wpisu hejtujacego to dziecko. Z ematki były takie wątki słusznie usuwane. > Z drugiej strony dziewczynka ma 7 lat. Jak niby ten hejt do niej d > ociera? Przez SM? Tik toka? Przecież dziecko w tym wieku nie ma do tego dostępu Jeśli do kogoś hejt nie dociera ( bo jest małym dzieckiem, bo jest stary, głuchy i niedosłyszy, , bo ma ograniczenia intelektu itp itd) to można sobie hulać po nim? Czy dobrze zrozumiałam, że można zachowywać się paskudnie, byle komuś za plecami? Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 14:41 Oczywiście, że nie można. Jednak te wezwania o zaprzestaniu hejtu uderzają w takie wysokie tony, jakby to dziecko już co najmniej siedziało na fotelu u psychologa. Oczywiście, że żadne dziecko (nikt w ogóle) nie powinno być hejtowane, ale nie widziałam takiego poruszenia w przypadku jakiegokolwiek innego hejtu. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 14:46 Filemon to najlepiej podsumowała w tym wątku. Oni oczekują specjalnego traktowania, sami nie dając nic w zamian, a pożyteczne się na to nabierają Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 14:56 No widzisz. Były usuwane. Ja widziałam jeden. Z twojej wypowiedzi wnioskuję że było co najmniej dwa. Można było przegapić że w ogóle powstały. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_bovary Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 06:43 Rzygam już tym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 08:39 Pani Anna opowiada, że ostatnie kilka tygodni spędziła na bezpłatnym wolnym związanych z koniecznością zaopiekowania się ciężko chorym mężem. I to właśnie ta nieobecność w pracy miała stać się dla władz instytucji powodem do rozwiązania umowy. Czytaj więcej: www.biznesinfo.pl/nawrocki-klamie-opiekunka-pana-jerzego-zwolniona-z-pracy-w-oficjalny-powod-az-trudno-uwierzyc-zk-wem-050625?fbclid=IwY2xjawKuGdxleHRuA2FlbQIxMQABHtkAEctxYvM_RJcsPtzktjirLcAXscl-aVF55Fgq-J-lt7ga2LjCBKQ-I4Bc_aem_zDeGnRGBT-PjRXNc2BZLzA Mąż Pani Anny zmarł. Pan Jerzy w DPS, dziennikarz który nagłośnił sprawę jest straszony pozwem ten... nie zrobił tego w trybie wyborczym, wiec wiadomo jaka jest prawda, a kibol w pałacu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 08:43 i jeszcze, ciekawe info. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:28 Jan widzę Yenna_m skrzętnie ominęła te wpisy. Przypadek? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:30 Ktore? Te wygaszone? Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:16 Oczywiscie ze tak. Notabene nie widzialam zadnego hejtu na te dziewczynke, jedynie wpisy oburzone hejtem. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:26 To poczytaj ten wątek. Byl tez ciekawszy, z totalnym sciekiem, ale po 1,5 doby wiszenia zostal skasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Solidarność matek ponad podziałami 05.06.25, 09:35 Od ogłoszenia wyników staram się w ogóle nie wchodzić na portale informacyjne. O hajcie dowiedziałam się na face i co mnie najbardziej zaskoczyło tylko z nagłówków. Dopiero kilka godzin od pojawienia się nagłówków pojawiły się przykłady tego hejtu. Pytanie czy oby na pewno był to hejt. Wiele osób skomentowało otyłość dziewczynki. No, jest gruba i tu nie ma co ukrywać . Pytanie czy uznać to za hejt czy za stwierdzenie faktu. Jak rozumiem teraz powinniśmy uznać, że otyłość jest urocza. Druga grupa uznała, że dziewczynka jest nadpobudliwa. Na tym forum chyba wszyscy wiedzą, że jestem przeciwniczką łatkowania dzieci, przeciwniczką szastania opiniami o zaburzeniach. obejrzałam dostępny fragment filmiku dla mnie dziewczynka zwyczajnie była padnięta, więc jej nagłą zmianę zachowania i nadpobudliwość zrzucam na karb zmęczenia. Jednak w dobie gdy z każdej strony atakują nas informacje o ADHD i autyzmie, gdy kryteria zostały drastycznie wypłycone, gdy na face, youtubie ogrom psychologów i psychiatrów udowadnia, że normalne zachowanie nie jest normalnym zachowaniem tylko objawem ADHD, więc skąd zdziwienie, że część osób zarzuciło dziewczynce ADHD. W obecnej chwili to nie wiem jak dziecko powinno się zachowywać, aby psychologowie nie doszukiwali się u niego ADHD lub autyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś