Dodaj do ulubionych

PAT(r)OLE na granicy

30.06.25, 11:11
Na zachodniej granicy bandy agresywnych patusów przejęły kontrole na granicach.
Zastanawiam się czy polski rząd tak słaby by sobie z tym nie poradzić za pomocą polewaczek, pałek, gazu i gumowych kul w celu przywrócenia porządku.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 11:11
      Też się zastanawiam. Na fb tylko blokuję profile, gdzie są publikowane jakieś patolskie blokady czy marsze, jak np. w Koszalinie.
      • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:59
        alpepe napisała:

> Też się zastanawiam. Na fb tylko blokuję profile, gdzie są publikowane jakieś p
        > atolskie blokady czy marsze, jak np. w Koszalinie.
        >
        A szkoda, że się nie interesujesz. Bo w mediach rządowych się nie dowiesz. Jak było referendum przy wyborach do parlamentu, to zwolennicy Platformy to olali. A było czy chcesz emigrantów w Polsce. Ty jako emigrantka mieszkająca Niemczech, nie musisz się obawiać. I to nie są patusy.

• livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:37
          To społeczeństwo olało durne pisowskie pseudoreferendum z "pytaniami" dla idiotów. SUWEREN! Trochę szacunku, pajacu, do narodu polskiego.
        • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:37
          Demokracja. Rząd Pinokia nawet nie umiał sfomułować sensownych pytań, to wyborcy olali temat
          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:35
            droch napisał:

> Demokracja. Rząd Pinokia nawet nie umiał sfomułować sensownych pytań, to wyborc
            > y olali temat

Czego nie zrozumiałeś? Pytania były za trudne/za tendencyjne? Taka śpiewka była ze strony elyt KO.

• droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:51
              Konkretnie, co to jest "wyprzedaż majątku państwowego", możesz to narysować?
              Czy chodzi o to, żeby kumple Pinokia dalej mogli bezkarnie defraudować państwowe pieniądze na wielką skalę (respiratory, maseczki, wybory kopertowe itd.)? Tak zachłannie żarli, że aż dolewali wymiocin do koryta.
              • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:57
                Po prostu nie wziales udzialu w referendum, bo KO ci odradziło. Nie płacz, gdy padniesz ofiara rozboju, podniosą ci wiek emerytalny itd...
                Bedziesz to miec na wlasne zyczenie.
                • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:59
                  A dlaczego wiek emerytalny ma zależeć od genitaliów? To jakiś idiotyzm
                  • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:10
                    gru.u napisała:

> A dlaczego wiek emerytalny ma zależeć od genitaliów? To jakiś idiotyzm

No ty sie nie musisz chyba tym martwić, bo nie pracujesz wink
                    • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:13
                      Chyba w tym alternatywnym świecie w którym mam pochodzenie ukraińskie i jestem zadaniowana 😀
                      • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:57
                        gru.u napisała:

> Chyba w tym alternatywnym świecie w którym mam pochodzenie ukraińskie i jestem
                        > zadaniowana 😀

big_grin big_grin big_grin
                        • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:20
                          Tak myślę kogo ty zgłosiłaś do tego ABW. I czy jakaś biedna niepracująca Ukrainka nie ma przeze mnie problemów 😀
                          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:16
                            gru.u napisała:

> Tak myślę kogo ty zgłosiłaś do tego ABW. I czy jakaś biedna niepracująca Ukrain
                            > ka nie ma przeze mnie problemów 😀

Spokojnie, doczekasz się. Nie od razu Rzym zbudowano wink
                • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:01
                  demono2004 napisała:
                  > podniosą ci wiek emerytalny itd..

Ty będziesz ryczeć jak po 60-tce zobaczysz wysokość świadczenia. Ryczeć i żreć gów.no.
                  • demono2004 [...] 30.06.25, 21:09
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:14
                      demono2004 napisała:
                      > Pytanie, co ty za gówno żresz, że tak bredzisz big_grin

Serio nie ogarnęłaś, że chodziło o wysokość świadczenia??

Jakieś 80% kobiet urodzonych w latach '80 przy przejściu na emeryturę w wieku 60lat będzie miało tylko emeryturę minimalną (obecnie 1620zł netto) - wżyjesz za to?

No ale Demono jak głupia do sera śmiała się stawiając krzyżyk przy pytaniu o wiek emerytalny. Pisik jej macicę wyróżnił!
                      • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:17
                        Ja wszystko ogarniam , w przeciwienstwie do ciebie wink
                        No jesli chcesz mi dowalic, nie trudź się. Na mnie to nie dziala, ino mnie bawi.
                      • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:19
                        Ja na przykład nie jestem taka głupia żeby zakładać, że emerytura mi na coś wystarczy. I chciałabym, żeby państwo wreszcie przestało mnie łupić na składkach. Z emerytury dobrowolnie rezygnuje.

Ponadto, powszechne systemy emerytalne mozna winić za katastrofę demograficzną Europy.

evening.vibes napisała:

>
                        > Jakieś 80% kobiet urodzonych w latach '80 przy przejściu na emeryturę w wieku 6
                        > 0lat będzie miało tylko emeryturę minimalną (obecnie 1620zł netto) - wżyjesz za
                        > to?
                        >

>
                        • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:28
                          mayoliijka napisała:
                          > Ja na przykład nie jestem taka głupia żeby zakładać, że emerytura mi na coś wys
                          > tarczy. I chciałabym, żeby państwo wreszcie przestało mnie łupić na składkach.
                          > Z emerytury dobrowolnie rezygnuje.

A resztę Polek masz w d..e co - 'patryotko?

> Ponadto, powszechne systemy emerytalne mozna winić za katastrofę demograficzną
                          > Europy.

Jakoś macicy rodzeniem na nadwyrężyłaś nie licząc na emeryturę. F*ck logic big_grin
                          • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:48
                            Moja droga, zdecydowanie dzieci mam ponad normę, więc się ode mnie odstosunkuj. Gdyby każdy miał tyle dzieci, to nie bylibyśmy teraz w takiej czarnej d...
                            >
                            > Jakoś macicy rodzeniem na nadwyrężyłaś nie licząc na emeryturę. F*ck log
                            > ic big_grin
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:36
                  demono2004 napisała:

> Nie płacz, gdy
                  > padniesz ofiara rozboju,

Nie grzeszysz mądrością. Mam nadzieję, że wiesz, że nie wszyscy Polacy są aniołami i niektórzy dopuszczają się rozbojów, a nawet mordów.

> podniosą ci wiek emerytalny itd...

Większość kobiet powinna pracować ponad swój aktualny wiek emerytalny, żeby nie mieć głodowych emerytur. Mężczyznom też to nie zaszkodzi. Obniżenie wieku emerytalnego nie poszło w parze ze zmianą systemu emerytalnego i emerytury ściśle zależą od uzbieranych składek.
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:41
                    ardzuna napisała:
                    > Większość kobiet powinna pracować ponad swój aktualny wiek emerytalny, żeby nie
                    > mieć głodowych emerytur.

Nie przetłumaczysz bo takie prawaczki generalnie mają w du.e wszystkich poza sobą. I nazywają to patriotyzmem <facepalm>
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:58
                      Lepiej byc prawakiem, niż lewakiem smile
                      Bycie lewakiem, to wstyd.
                      • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:02
                        Też nie popieram tych skrajnie nielicznych terrorystycznych ruchów lewicowych. Polska jest szczęśliwie od nich praktycznie wolna.
                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:10
                        demono2004 napisała:
                        > Lepiej byc prawakiem, niż lewakiem smile

Przecież własnie szmalcownicy byli prawkami. Nie ogarnęło prawacząto big_grin
                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:15
                          evening.vibes napisała:

> demono2004 napisała:
                          > > Lepiej byc prawakiem, niż lewakiem smile
                          >
                          >
                          > Przecież własnie szmalcownicy byli prawkami. Nie ogarnęło prawacząto big_grin
                          >
                          >

Szmalcownikami byli ludzie twojego pokroju wink Ty bys sie swietnie odnalazla w latach 1939/45 .
                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:29
                            demono2004 napisała:
                            > Szmalcownikami byli ludzie twojego pokroju wink

Piszesz to w kółko bez żadnej logiki prawacka suprematystko. To TY nie uważasz innych narodowości za ludzi więc z pieśnią na ustach wydałabyś ich na śmierć.

Czemu ja bym miała skoro uważam wszystkich ludzi za równych, niezależnie od narodowości i koloru skóry? Wytłumaczysz?
                            • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:24
                              evening.vibes napisała:

>
                              > Piszesz to w kółko bez żadnej logiki prawacka suprematystko. To TY nie uważasz
                              > innych narodowości za ludzi więc z pieśnią na ustach wydałabyś ich na śmierć.
                              >
                              > Czemu ja bym miała skoro uważam wszystkich ludzi za równych, niezależnie od nar
                              > odowości i koloru skóry? Wytłumaczysz?
                              >
                              >

Pisze non stop to samo, poniewaz nie jestem, jak chorągiewka i nie zmieniam zdania, trollu .
                              Zreszta sama sie wyjasnilas. Nic dziwnego, ze gardzisz Polakami i ich nienawidzisz smile
                              Daruj sobie te smieszne riposty i weź sie za przyzwoita robotę.

• evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:27
                                demono2004 napisała:
                                > Zreszta sama sie wyjasnilas.

Wyjaśniłam coś dokładnie odwrotnego. Kolejny raz się pogrążasz.
                      • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 08:00
                        Przeświadczenie o wyższości rasy panów to dużo gorszy wstyd.
                  • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:01
                    ardzuna napisała:

>
                    >
                    >
                    > Nie grzeszysz mądrością. Mam nadzieję, że wiesz, że nie wszyscy Polacy są anioł
                    > ami i niektórzy dopuszczają się rozbojów, a nawet mordów.
                    >

>
                    > Większość kobiet powinna pracować ponad swój aktualny wiek emerytalny, żeby nie
                    > mieć głodowych emerytur. Mężczyznom też to nie zaszkodzi. Obniżenie wieku emer
                    > ytalnego nie poszło w parze ze zmianą systemu emerytalnego i emerytury ściśle z
                    > ależą od uzbieranych składek.

Wiek emerytalny, to podniosa wszystkim. Zobaczymy, czy dasz radę pracować do 70 roku zycia bo u nas sie stawia na młodych i zdrowych.
                    Co do mordów, ja nie jestem przyzwyczajona do agresji, którą maja w sobie przybysze z Niemiec. Oni nam przerzucaja najgorszy sort.

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:09
                      demono2004 napisała:

> Wiek emerytalny, to podniosa wszystkim. Zobaczymy, czy dasz radę pracować do 70
                      > roku zycia bo u nas sie stawia na młodych i zdrowych.

Nie podniosą, co nie zmienia faktu, że przy wydłużającym się życiu w dobrostanie trzeba także pracować dłużej. Kiedy ustalano wiek emerytalny po wymyśleniu systemu emerytalnego, był on bliski średniej długości trwania życia. Żadne społeczeństwo nie wytrzyma utrzymywania swoich niepracujących członków przez większą część trwania ich życia (dzieciństwo, nauka, studia oraz emerytura), nie licząc osób niepełnosprawnych, które nie mogą pracować.

> Co do mordów, ja nie jestem przyzwyczajona do agresji, którą maja w sobie przyb
                      > ysze z Niemiec. Oni nam przerzucaja najgorszy sort.

Opisz konkretnie, kogo nam i w jaki sposób "przerzucają" Niemcy w sposób sprzeczny z traktatem z Schengen. Scharakteryzuj poszczególnych przerzuconych i ich sposób myślenia. Podaj liczby. Chciałabym wiedzieć, że nie bredzisz radośnie, tylko wiesz, o czym piszesz. W przeciwnym razie nie będę cię mogła traktować poważnie.
                      • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:12
                        Bedziesz miec tak małe świadczenia, że chcąc /nie chcąc, bedziesz musiala do 70 roku życia pracować.
                        Skoro ci sie podoba to, co robia Niemcy, bierz ich do siebie.
                        • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:30
                          demono2004 napisała:
                          > Skoro ci sie podoba to, co robia Niemcy, bierz ich do siebie.

Tych niewidzialnych imigrantów? Zapraszam!
                        • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:51
                          demono2004 napisała:

> Bedziesz miec tak małe świadczenia, że chcąc /nie chcąc, bedziesz musiala do 70
                          > roku życia pracować.

Będę mieć takie, jak sobie wypracuję. Jestem z rodziny, w której się pracuje powyżej wieku emerytalnego, więc spokojna głowa.

> Skoro ci sie podoba to, co robia Niemcy, bierz ich do siebie.

Niemców nie mam zamiaru brać do siebie. Czekam na twoją analizę, o którą prosiłam wcześniej. Nie rób uników.
                          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:45
                            ardzuna napisała:

> demono2004 napisała:
                            >
                            > > Bedziesz miec tak małe świadczenia, że chcąc /nie chcąc, bedziesz musiala
                            > do 70
                            > > roku życia pracować.
                            >
                            > Będę mieć takie, jak sobie wypracuję. Jestem z rodziny, w której się pracuje po
                            > wyżej wieku emerytalnego, więc spokojna głowa.
                            >
                            > > Skoro ci sie podoba to, co robia Niemcy, bierz ich do siebie.
                            >
                            > Niemców nie mam zamiaru brać do siebie. Czekam na twoją analizę, o którą prosił
                            > am wcześniej. Nie rób uników.

No jak sie nic nie robi, pełni calodobowe dyzury na ematce, to mozna i do setki pracować wink
                            Swoje pierdu pierdu, to gadaj w srodowisku, gdzie te bzdury przejdą.
                            • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 23:54
                              demono2004 napisała:

> No jak sie nic nie robi, pełni calodobowe dyzury na ematce, to mozna i do setki
                              > pracować wink

Fajnie, że tak trzeźwo o sobie piszesz.

Cienki bolek jesteś, żadnej analizy nie jesteś w stanie przedstawić. Zmieniasz tylko wciąż temat.
                              • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:25
                                ardzuna napisała:

> demono2004 napisała:
                                >
                                > > No jak sie nic nie robi, pełni calodobowe dyzury na ematce, to mozna i do
                                > setki
                                > > pracować wink
                                >
                                > Fajnie, że tak trzeźwo o sobie piszesz.
                                >
                                > Cienki bolek jesteś, żadnej analizy nie jesteś w stanie przedstawić. Zmieniasz
                                > tylko wciąż temat.

Pierdu pierdu, masło maślane wink
                                Po wątku o Trans w przebieralni damskiej , nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien traktować cie poważnie.
                                Piszesz jedno, robisz co innego.
                                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 18:30
                                  demono2004 napisała:

> Po wątku o Trans w przebieralni damskiej , nikt przy zdrowych zmysłach nie powi
                                  > nien traktować cie poważnie.

Jedno z najaktywniejszych i zwyrodniałych trolliszcz tego forum coraz bardziej bełkocze. Biedne ty.
                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:33
                        ardzuna napisała:
                        > demono2004 napisała:
                        > Opisz konkretnie, kogo nam i w jaki sposób "przerzucają" Niemcy w sposób sprzec
                        > zny z traktatem z Schengen. Scharakteryzuj poszczególnych przerzuconych i ich s
                        > posób myślenia. Podaj liczby. Chciałabym wiedzieć, że nie bredzisz radośnie, ty
                        > lko wiesz, o czym piszesz. W przeciwnym razie nie będę cię mogła traktować powa
                        > żnie.

Nie opisze - prawaczątka wystarczy zapytać o konkrety a się zawieszają albo jam Mayolika spier.lają w podskokach z wątku big_grin
                        • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 08:30
                          Odpowiem na twoje merytoryczne pytanie, tytanie intelektu: Niemcy nie uzywaja skrotow klawiszowych ctrl c i ctrl v "wklejajac" nam migrantów; używają pojazdów spalinowych.

Bo to były te konkrety, o które mnie pytałaś.

> Nie opisze - prawaczątka wystarczy zapytać o konkrety a się zawieszają albo jam
                          > Mayolika spier.lają w podskokach z wątku big_grin
                          >
                          >
                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 08:35
                            mayoliijka napisała:
                            > używają pojazdów spalinowych.

Faszole zatrzymują PRYWATNE samochody na granicy. Wierzysz w fejka, że cywilni Niemcy (i Polacy na niemieckich blachach) przewożą 'nielegali' przez granicę?

I gdzie oni są? Bo jak są to przecież wystarczy, że poinformujesz policję PRAWDA?
                            • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:42
                              Prawica ma rację że powinien być dostęp do broni - wtedy człowiek zatrzymywany na drodze przez bandytę po prostu by go odstrzelił w obronie własnej i obronie swojej rodziny
                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:27
                          evening.vibes napisała:

>
                          > Nie opisze - prawaczątka wystarczy zapytać o konkrety a się zawieszają albo jam
                          > Mayolika spier.lają w podskokach z wątku big_grin
                          >
                          >

No ja jakoś nie sp.dalam . Zreszta przed kim? Przed syżurującą lewaczką evening, której jedynym osiągnieciem, jest dyżur na ematce 24/7?
                          Śmieszna jesteś big_grin
                      • alex_vause35 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 11:43
                        Widzisz tylko, w dobrym zdrowiu i sprawności pozwalającej np. zapitalać wciąż fizycznie czy pod dużą presją czasową są ludzie powyżej 60-tki, którzy inwestowali latami w swoje zdrowie. Czyli na pewno nie większość naszego społeczeństwa.
                        No chyba, że w tych projektach emerytalnych chodzi o skrócenie czasu życia tongue_out.
                        • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:52
                          alex_vause35 napisała:

> No chyba, że w tych projektach emerytalnych chodzi o skrócenie czasu życia tongue_out.

O których projektach emerytalnych mówisz? Poproszę o link do projektu.
                          • alex_vause35 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 08:33
                            Choćby o tym, co było, kiedy już byłam pracownikiem - i docelowo miałabym pracować do 67 roku życia, później jakoś to zostało znowu zmienione.
                            Co prawda 67 to nie 70. Ale i tak niemało dla przeciętnego człowieka bez szczególnej świadomości zdrowotnej.
                            Ja będę mieć 50 i jest ze mną o wiele gorzej niż jak miałam 45. A nie paliłam nigdy, piłam okazyjnie, od pandemii w ogóle nie piję alko (musiałam z przerwami zażywać anydepresanty, dopiero ostatnio świadomie zakończyłam to leczenie i używanie takiej "podpórki").
                            • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 23:55
                              Nie mydl oczu, tylko podawaj link do projektu podwyższającego wiek emerytalny.
                              • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:26
                                ardzuna napisała:

> Nie mydl oczu, tylko podawaj link do projektu podwyższającego wiek emerytalny.

Kto ci mydli oczy hipokrytko big_grin
                                Napisalam wyzej, jakie mam podejscie do takich osób.
                                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 18:30
                                  demono2004 napisała:

> Kto ci mydli oczy hipokrytko big_grin

alex_vause35, zwyrodniałe trolliszcze.
        • trina45 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:59
          pamietam tych debili co olali referendum ,mam taka z najoma z De ,teraz trzesie sie ze strachu ze jej domek w Pogorzelicy zajma .
          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 01:04
            trina45 napisał(a):

> pamietam tych debili co olali referendum ,

Dziecko, nie obrażaj większości Polaków.
          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:28
            trina45 napisał(a):

> pamietam tych debili co olali referendum ,mam taka z najoma z De ,teraz trzesi
            > e sie ze strachu ze jej domek w Pogorzelicy zajma .

I dobrze. Głupich sie nie żałuje. Nie odnoś sie nawet do wpisu ardzuny. Ona jest za przyjmowaniem migrantów i udaje tolerancyjną, tymczasem transeksualna osoba w damskjiej przebieralni jej przeszkadza big_grin
            • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 18:32
              Biedna, nie odróżnia imigrantów od mężczyzn podających się za kobiety. Tylko współczuć. Osobom, które cię czytają.
    • piwoniawpiwnicy [...] 30.06.25, 12:49
      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 12:53
        A to był nielegalny imigrant? Tadeusz Duda lokalny zupełnie i zamordował trzy osoby
        • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:39
          Jak widać mamy własnych, więc po co mamy jeszcze sobie sprowadzać obcych?

gru.u napisała:

> A to był nielegalny imigrant? Tadeusz Duda lokalny zupełnie i zamordował trzy o
          > soby
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:51
            mayoliijka napisała:
            > Jak widać mamy własnych, więc po co mamy jeszcze sobie sprowadzać obcych?

Ponieważ prawacy nie spłodzili a prawaczki nie narodziły wystarczającej liczny dzieci.
            • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:34
              I wierzysz ze wszyscy napływowi nielegalni imigranci, którzy się teraz snują po granicy, podejmą w Polsce legalną pracę? Bo to się wydarzyło i w Niemczech, i we Francji, prawda? Tacy są wszyscy do roboty wyrywni, że Niemcy z dobroci serca się z nami tym dobrem dzielą, prawda?

evening.vibes napisała:
              > Ponieważ prawacy nie spłodzili a prawaczki nie narodziły wystarczającej liczny
              > dzieci.
              >
              >
              >
              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:36
                mayoliijka napisała:
                > I wierzysz ze wszyscy napływowi nielegalni imigranci,

Gdzie masz nielegalnych?
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:25
                mayoliijka napisała:

> I wierzysz ze wszyscy napływowi nielegalni imigranci, którzy się teraz snują po
                > granicy, podejmą w Polsce legalną pracę?

Ja nie wierzę, że wszyscy członkowie tych "patroli" podjęli w Polsce realną pracę. Po drugie, że mają rodziny i liczne potomstwo, aby zapobiec katastrofie demograficznej Polski i zalaniu jej przez imigrantów. Powinni najpierw wykazać się jednym i drugim, a potem się okaże, czy mają czas na wszczynanie burd.
                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:28
                  Legalną, nie realną.

Jeszcze jedna informacja - legalną pracę mogą podjąć tylko legalni imigranci. Nielegalni muszą zalegalizować pobyt i dopiero wtedy mogą zacząć pracować, niektórzy dopiero po jakimś czasie (np. od wystąpienia o status uchodźcy).
          • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:58
            Czyli jesteś za tym, żeby Polska wprowadziła zakaz wjazdu na terytorium RP jakichkolwiek obcokrajowców?
            • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:31
              Nie. Przeciwna jestem nielegalnej immigracji. Chcialabym rowniez, zeby wrocily kontrole na granicach i np. jak ktos przyjezdza, nawet z wiza, zeby pytano go gdzie sie ma zamiar zatrzymac, zweryfikowac czy ma pieniądze na utrzymanie, czy ma zaplanowany bilet na powrót (jesli np. wize ma na 3 miesiace), czy ma pracodawce itd. Normalne pytania na ktore nieraz sami na roznych granicach odpowiadalismy
              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:35
                mayoliijka napisała:
                > Nie. Przeciwna jestem nielegalnej immigracji.

Ktoś do nas nielegalnie migruje z Niemiec, że twoje ukochane naziolki stoją na zachodniej granicy?
                • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:50
                  Sami legalni, wszyscy urodzeni 1 stycznia i żaden nie zgubił dokumentów.
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:51
                    mayoliijka napisała:
                    > Sami legalni, wszyscy urodzeni 1 stycznia i żaden nie zgubił dokumentów.

Jeżeli jest ktoś nielegalnie to zatrzymuje go policja.

Ale tak - pelikany łykną wszystko - nawet 'nielegali' przed którym faszolskie bojówki myszą 'chronić'
                    • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:58
                      Tak jak zatrzymała tego Wenezuelczyka.

>
                      > Jeżeli jest ktoś nielegalnie to zatrzymuje go policja.
                      >

• evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:07
                        mayoliijka napisała:
                        > Tak jak zatrzymała tego Wenezuelczyka.
                        > >
                        > > Jeżeli jest ktoś nielegalnie to zatrzymuje go policja.

A był nielegalnie?

Czy ktoś z faszolskich patroli zgłosił nielegalnego i policja nie zareagowała?
                        • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:39

> A był nielegalnie?

Był.

> Czy ktoś z faszolskich patroli zgłosił nielegalnego i policja nie zareagowała

Zdecyduj się - patrole obywatelskie mają wyręczać służby, czy nie mają.
                          • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:44
                            Powiadomienie o przestępstwie to jest, zdaje się, obowiązek.
                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:45
                            mayoliijka napisała:
                            > > A był nielegalnie?
                            >
                            > Był.

Źródło tej informacji?

> > Czy ktoś z faszolskich patroli zgłosił nielegalnego i policja nie zareago
                            > wała
                            >
                            > Zdecyduj się - patrole obywatelskie mają wyręczać służby, czy nie mają.

Ale od czego wyręczać? Faszole stoją na granicy - nie dzwonią w sprawie rzekomych nielegalnych imigranów w PL, których ponoć tyyyyle jest.

Ogarnij może - w PL są obcokrajowcy, całkiem sporo, legalnie. Faszolstwo próbuje zbić kapitał polityczny na straszeniu ludzi, że hordy 'nielegali' biegają po ulicach i stanowią zagrożenie. Ale gdyby rzeczywiście któryś był nielegalnie to wystarczyłby jeden telefon na policję - PRAWDA?
                            • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:44
                              Prawdą jest, że Niemcy w tej chwili wszystkim dookoła wklejają migrantów, którzy przyjechali na zaproszenie Anieli Merkel, które wówczas (2015) było zupełnie w sprzeczności z przepisami UE. Jest to dla nich być albo nie być, bo ich suweren się tego domaga - ostatno na jakimś basenie grupa Syryjczyków molestowała nieletnie dziewczynki; w sezonie letnim na basenach musi być ochrona. Wszyscy sąsiedzi Niemiec się bronią - skutecznie zdaje się jedynie Dania. Holendrzy również mieli swój "ruch" obrony granic, ale udało się zrobić z nich niebezpiecznych ekstremistów i zdelegalizować. U nas też będzie to zmierzało w tym kierunku - zaraz wycieknie jakaś nazistowski-rasistowska konwersacja z WhatsApp lub coś w tym stylu - wszystko, żeby zrobić z tych "patroli" bandytów. Tusk teraz musi wykonywać niemieckie polecenia i tyle. A Niemcy działają tak - patrolują sobie (oficjalnie, bo skąd oni ich naprawdę przywożą, tego nie wie nikt) pas 30 km od granicy i legitymują tam obcokrajowców - jak nie mają dokumentów, to won za granicę. A nie mają dokumentów prawie wszyscy (w tym kontekście wasze uparte twierdzenie, że to nie są nielegalni migranci jest śmieszno-tragiczne). A jak nieliczni nawet coś mają, to bywa, że okazuje się, że na terenie UE wjechali np. we Włoszech.

Całe szczęście, że jednak są Polacy, którzy są mniej "oświeceni" niż ematka i wiedzą, ci ważne. Niemcy ich zaprosili, niech sobie z nimi radzą. W końcu to takie cenne ręce do pracy.
                              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:50
                                mayoliijka napisała:
                                > Prawdą jest, że Niemcy w tej chwili wszystkim dookoła wklejają migrantów,

Jak prawak zaczyna od 'prawdą jest'/'prawda jest taka' to wiec, że bzdury będą lać się wartkim strumieniem.

Jak 'wklejają'? Ctrl+c/ctrl+v? Jakieś konkrety czy dalej psychoza?
                                • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:04
                                  Dobra - mądrością nie grzeszysz, nie ma co dyskutować. Wracaj do przekazu dnia na tvn24, czy skąd tam czerpiesz informacje.
                                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:07
                                    mayoliijka napisała:
                                    > Dobra - mądrością nie grzeszysz, nie ma co dyskutować. Wracaj do przekazu dnia
                                    > na tvn24, czy skąd tam czerpiesz informacje.

Wystarczy prawacząkto zapytać o konkrety a spier.la aż się za nią kurzy big_grin

Nie mam telewizji za to często zadaję sobie pytanie 'jak'? Ty nie masz takich odruchów - prawacki facet ci powiedział to tak jest! Strach jest najlepszym sterownikiem a głupi ludzie szybko się boją.
                                    • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:48
                                      Czy tym konkretem było pytanie, czy nam wklejają migrantow przy pomocy skrótów klawiszowych, pani oświecona, zadająca sobie pytanie "jak"smile?

evening.vibes
                                      >
                                      > Wystarczy prawacząkto zapytać o konkrety a spier.la aż się za nią kurzy big_grin
                                      >

>
                                      >
                                      >
                                      >
                              • komorka25 Re: PAT(r)OLE na granicy 25.07.25, 21:25
                                mayoliijka napisała:

> U nas też będzie to zmierzało w tym kierunku -
                                > zaraz wycieknie jakaś nazistowski-rasistowska konwersacja z WhatsApp lub coś w
                                > tym stylu - wszystko, żeby zrobić z tych "patroli" bandytów.

Wiesz, ja uważam, że to SĄ bandyci. W ubiegłym tygodniu wracałam z Niemiec i to faszolskie bydło napadło na mój samochód i usiłowało mnie - jak sądzę - okraść, bo nie widzę innego powodu, żeby domagać się otwarcia drzwi i bagażnika. Dobrze, że policjant był w pobliżu.
                                • asia.sthm Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 12:08
                                  > Wiesz, ja uważam, że to SĄ bandyci.

To SÀ bandyci. Pod pozorem obrony granicy chcà się wyżyć. No i pozoru nie zachowujà.
                  • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:12
                    Właśnie, z tym pierwszym stycznia to oczywiście tylko 'niewinny przypadek' wink
                    Klony się rodziły.
              • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:43
                Ale obywatel Wenezueli wjechał do Polski legalnie. Co do pytań to jeszcze proponuję zadawać pytanie czy planuje dokonać przestepstwa 😀
                • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:49
                  Owszem. Ale czas jego pobytu już minął; ktoś powinien go szukać. No i pytanie, w jaki sposób zweryfikowano cel jego pobytu. Niestety - żyjemy w państwie z kartonu.

> Ale obywatel Wenezueli wjechał do Polski legalnie.

Amerykanie akurat podobne pytania zadająsmile

Co do pytań to jeszcze propo
                  > nuję zadawać pytanie czy planuje dokonać przestepstwa 😀
                  • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:16
                    Skąd wiesz, że czas jego pobytu minął? I kolejna rzecz - jak zweryfikować czy celem czyjegoś pobytu jest zabójstwo? Zapytać?
                    • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:45
                      Wjechał w lutym na wizę 90-cio dniową.
                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:51
                        mayoliijka napisała:
                        > Wjechał w lutym na wizę 90-cio dniową.

Po raz kolejny - źródło.
                        • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:56
                          Zastępca rzecznika prasowego Prokuratory Okręgowej w Toruniu Rafał Ruta.

evening.vibes napisała:
                          >
                          > Po raz kolejny - źródło.
                          >
                          >
                          >
                    • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:48
                      Może założyć, że jak przyjeżdża byczyć się młodzian z kraju, z jednym z najwyższych wskaźników przestępczości, to ryzyko jest wysokie? Wiem - może niesłusznie będzie się podejrzliwym w stosunku do kogoś niewinnego. Trudno. Mam to głęboko gdzieś. Trafi kiedyś na takiego twoja córka wracając do domu, to bedziesz inaczej śpiewać.

gru.u napisała:

> Skąd wiesz, że czas jego pobytu minął? I kolejna rzecz - jak zweryfikować czy c
                      > elem czyjegoś pobytu jest zabójstwo? Zapytać?
                      • is-laura Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:00
                        mayoliijka napisała:

> Może założyć, że jak przyjeżdża byczyć się młodzian z kraju, z jednym z najwyżs
                        > zych wskaźników przestępczości, to ryzyko jest wysokie? Wiem - może niesłusznie
                        >
                        >
                        > gru.u napisała:
                        >
                        > > Skąd wiesz, że czas jego pobytu minął? I kolejna rzecz -

Od kilku dni mówią o tym dziennikarze w mediach i np. dzisiaj poruszano ten temat na konferencji z Siemoniakiem
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:00
          Przypadek Tadeusza Dudy to poważne zaniedbania wymiaru sprawiedliwości czy zespołu psychiatrów.
          Od dawna miał zakaz zbliżania się do ofiar.
          Natomiast nie ma nic wspólnego z migracją przestępczych grup zorganizowanych.
          On jest w grupie polskich pojedynczych obłąkanych, sadystów czy psychopatów.
          • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:11
            Co znaczy „pojedynczych”? I skąd wzięłaś jego diagnozę? Pełno takich w Polsce- katów rodzin, którzy kończą morderstwem:

m.rc.fm/news/pleszew-katowal-rodzine1.

tvn24.pl/poznan/chodziez-piec-cial-w-domu-zabil-cala-rodzine-potem-siebie-sasiedzi-byli-tacy-skryci-st6985800

wroclaw.tvp.pl/64319118/dozywocie-dla-marcelego-c-za-zabojstwo-rodzicow-i-brata-utrzymane-w-mocy

I jaki to ma związek „migracja grup przestępczych”?
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:17
              Ogromny, bo nie mówimy teraz o polskich przestępcach, których występowania nikt nie neguje, a zjawisku masowej migracji.
              Fala obecna, czyli niemiecki zalew, w znacznym stopniu jest zdemoralizowana i funkcjonuje od lat w środowisku mafijnym.
              Są to w wielu przypadkach bardzo groźni przestępcy oraz informatorzy, współwykonawcy ' działań z przytupem i rozmachem'.

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:40
                Dziecko, masz wakacje szkolne, ale to nie powód, żeby tonem znawcy wypowiadać się o wszystkich problemach całego świata. Masz na to za małą główkę.
                • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:18
                  Jak uważasz, Ardzuno.
                  Tylko, że dzieci i nastolatki musiały w rezultacie pójść przez rozgrywki dorosłych kiedyś w bój.

Nie uważam siebie za znawcy ani teraz, ani kiedy zdobędę więcej wiedzy, bo nie pozwala mi na to wrodzona skromność i otwartość na wielowymiar spojrzenia wink
                  Rzeczywiście, mam wakacje i czasem napiszę coś ale częściej czytam tu innych, też tych mądrzejszych doświadczeniem.
                  Bo ten, kto obserwuje i słucha więcej, niż wypowiada, więcej zauważa i szybciej się rozwija.

A my na przykładzie obserwacji państw Europy, pozbywajacych się teraz tych ' wymuskanych inżynierów ' , powinniśmy spytać, dlaczego akurat do nas mają trafić ci, nad którymi państwa o bardziej rygorystycznych przepisach prawa ogólnego straciły nad nimi kontrolę.
                  Komu na tym chaosie zależy i dlaczego.
                  Pozdrawiam serdecznie z Łaskotkiem smile

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:22
                    piwoniawpiwnicy napisała:

> Jak uważasz, Ardzuno.

Tak właśnie uważam. To wszystko jest za trudne na twoją biedną główkę i skończ z wypisywaniem tych wypocin. To nie jest forum dla ciebie.
                  • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:22
                    Straciły dokumentnie kontrolę*
          • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:17
            Ze sprawcami innych przestepstw łączy go płeć
        • pijatyka Re: Tadeusz Duda lokalny zupełnie 25.07.25, 00:42

A może by tak - profilaktycznie - deportować wszystkich o nazwisku Duda?...

• mocca25 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:00

> Wspieram takie patrole ale oczywiście nieagresywne.
        > Za dużo niekontrolowanej migracji i potem są horrory jak ostatnio z wenezuelski
        > ej bestii, która m.in. poza ogólnym zmasakrowaniem ofiary, wykłuła oczy śrubok
        > rętem.
        > Klaudia K., 24- letnia dziewczyna zmarła 27 czerwca.
        > W Szczecinie natomiast były interwencje odnośnie wandalskiej watahy na ławkach
        > , osaczającej przestraszonych przechodniów.

Nie kłam, szczecińska policja już to weryfikowała. Eot
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:29
          Weryfikować sobie mogli.
          Krzyki, gromadne ookupowanie ławek przez kogokolwiek, nieważne jakiej narodowości jest niedopuszczalne.
          A najlepszym markerem był wtedy strach społeczeństwa.
          To ludzie zadzwonili na policję, obawiając się o swoje bezpieczeństwo, a głównie swoich dzieci.
          • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:50
            Też uważam że jest niedopuszczalne, należy zakazać organizacji meczów piłki nożnej bo potem skutkuje gromadnymi krzykami
          • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:22
            Krzyki i gromadne okupowanie to uprawiają aktualnie kibolskie bandy „strzegące granic”.
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:10
              I jedno i drugie nie wzbudza mojej sympatii.
              Nie podoba mi się ani bezkrytyczny brak kontroli nad migracją ani okazywanie wzburzenia czy antypatii.
              Ten ruch obywatelski natomiast powstaje przez słuszny lęk przed bezkarnością sporej ilości migrantów, którzy z krajów UE zostali wydaleni nie za kradzież banana, a których odrzut, świetnie wyposażony, zabezpieczony, skomunikowany w szemranej siatce, trafia do Polski, 1 z najbardziej bezpiecznych i jednocześnie homogenicznych społeczeństw w Europie pomimo wymieszania.

Ludzie protestują, bo wcześniej NIE, a od NIEDAWNA czy TERAZ na 100 osób trafi się odsetek nie 2-3 odstających, a pokaźne comiesięczne kwoty zdegenerowanych pośród zdrowej reszty.
              Nikt nie chce się bać ani by migrant narzucał swoje zwyczaje, czy atakował w oparciu o swoje wymysły.
              • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:34
                > których odrzut, świetnie wyposażony, zabezpieczony, skomunikowany w szemranej siatce, trafia do Polski, 1 z najbardziej bezpiecznych i jednocześnie homogenicznych społeczeństw w Europie pomimo wymieszania.

Czy możesz wymienić dziesięciu takich migrantów, którzy "trafili do Polski" "wydaleni" z UE? Tych strasznych zbrodniarzy? Nie?

Pięciu? Nie?

Dwóch? Też nie?

Yyyy, jednego?

Nie, Wenezuelczyk który przyjechał jako turysta z Wenezueli się nie liczy. xD
            • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:07
              livia.kalina napisała:

> Krzyki i gromadne okupowanie to uprawiają aktualnie kibolskie bandy „strzegące
              > granic”.
              >
              Bardzo jesteś agresywnie nastawiona do tych poczynań. To nie są emigranci z Ukrainy. Nawet nikt nie sprawdza ich status.
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:44
                Nareszcie z twojej strony głos rozsądku. Przede wszystkim powinni być wylegitymowani i sprawdzeni w rejestrach poszukiwanych. Tacy agresywni dżentelmeni często są zamieszani w różne przestępstwa i wykroczenia.
      • lauren6 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:56
        Co ty bredzisz. Ten morderca przyleciał do Polski, a nie przyjechał z Niemiec.

Ponadto wg naocznych świadków to Polacy są atakowani przez patusów, nie migranci:
        szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,32065474,wracalismy-z-niemiec-z-zakupow-na-granicy-napotkalismy-fizyczny.html
      • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:03

> Wspieram takie patrole ale oczywiście nieagresywne.
        > Za dużo niekontrolowanej migracji i potem są horrory jak ostatnio z wenezuelski
        > ej bestii, która m.in. poza ogólnym zmasakrowaniem ofiary, wykłuła oczy śrubok
        > rętem.
        > Klaudia K., 24- letnia dziewczyna zmarła 27 czerwca.
        > W Szczecinie natomiast były interwencje odnośnie wandalskiej watahy na ławkach
        > , osaczającej przestraszonych przechodniów.
        Bąkiewicz i jego na granicy, robią dobrą robotę. A przy okazji zmobilizował pospolite ruszenie. Jak rząd sobie nie radzi, to ludzie biorą sprawy w swoje ręce. U nas w.Polsce media niezależne tylko o tym trąbią i pokazują.
        • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:23
          A co bąkiewicz ze swoimi pierdami konkretnie takiego robi, skoro nie ma tam żadnych imigrantów? Bo na razie wiemy o szarpaniu się z polską policją i grożeniu funkcjonariuszce straży granicznej.
      • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:21
        Ten chłopczyk, co podpalił swoją dziewczynę z Mławy, to jakiej był narodowości, przypomnij?
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:34
          Przypominam, że mówimy o tych konkretnych przypadkach - nielegalnych migracjach niezweryfikowanych migrantów.
          Kolor skóry nie ma tu w ogóle znaczenia, a środowisko, w jakim się wychowali i ich założenia.

Ich szacunek do praw człowieka, w tym kobiet.
          Nie rozmawiamy teraz o agresywnych Polakach, których nie brakuje w Polsce, bo nie to jest tu tematem.
          A o niepokojącym zjawisku, dotyczącej przerzutów niesprawdzonej ludności, często przestępczej w formie zorganizowanej grupowo, z którą były już poważne problemy w Niemczech.

Faktem jest, że weryfikacja jest mikroskopijna na ten moment.
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:51
          To był Polak, a postąpił tak, jakby się wychował w Ameryce Południowej w miejscach, gdzie okrutnie torturują i rozczlonkowują kobiety.
      • arthwen Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:22
        Przecież ten Wenezuelczyk to akurat nie był nielegalnym imigrantem, nie wiem też skąd info o wykłuciu oczu śrubokrętem.
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:36
          On akurat nie był nielegalny ale mnóstwo innych tamtejszych jest wychowana w kulturze niespotykanej brutalizacji i machoizmu.

• 1maja1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:41
            Typ przylecial do Polski w lutym. Jako obywayel Wenezueli moze przebywac w Polsce 90 dni. Atak mial miejsce w czerwcu, nie wiadomo nic, czy zlozyl wniosek o przedluzenie pobytu. Takze z ta legalnoscia to tak naprawde nie wiadomo.
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:52
              Dobrze wiedzieć, dzięki.
              • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:19
                Dobrze wiedzieć, że „nic nie wiadomo”?
                • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:22
                  livia.kalina napisała:

> Dobrze wiedzieć, że „nic nie wiadomo”?
                  >
                  PiS bronił granicę wschodnia i podjął odpowiednie działania.
                  KO broni granicy zachodnie i działa bezobjawowo, a jak juz objawowo to nie po to, żeby bronić.
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:25
                    hrasier_2 napisał:
                    > PiS bronił granicę wschodnia i podjął odpowiednie działania.

Przypomnij ile wiz sprzedali? 300 TYSIĘCY?
                    • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:56
                      "Polska od kilku lat jest państwem docelowym legalnej migracji w UE, atrakcyjnym dla migrantów
                      zarobkowych: w 2015 r. wydano 375 342 pierwszych zezwoleń na pobyt w związku z pracą , 493 960 w
                      2016 r., 596 916 w 2017 r., 533 646 w 2018 r., 625 120 w 2019 r., i 502 342 w 2020 r. (Eurostat)"

To z uchwalonego na lata 2021-2027 programu rządowego FAMI www.gov.pl/web/dfe-mswia/program-funduszu-azylu-migracji-i-integracji-2021-2027
      • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:38
        Wspieram takie patrole ale oczywiście nieagresywne

Rozumiem, że nie będziesz robić problemów, gdy łysy niemiecki osiłek poprosi ciebie o wyjście z auta i umożliwienie skontrolowania bagażnika? Wszystko bez agresji, pełen Wersal.
        • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:15
          Pamiętajmy o kontroli dokumentów i wyspowiadania się z celu podróży. Moja przyjaciolka wczoraj usłyszała, że nie jest prawdziwa Polką bo jezdzi na szwabskich blachach...
      • ivaz Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:52
        przecież to był Wenezuelczyk, na bank katolik. Wenezuali 98% ludności to katolicy.
        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:50
          ivaz napisała:

> przecież to był Wenezuelczyk, na bank katolik. Wenezuali 98% ludności to katoli
          > cy.

Wenezuela to bardzo niebezpieczny kraj, z bardzo wysoka przestępczośćią plus korupcja, kartele naroktykowe itd...
          Kolumbijczycy jeszcze gorsi a juz sobie w Polsce poczynają.

www.youtube.com/shorts/-3p_WMsRbCQ
          www.24opole.pl/57118,Obywatel_Kolumbii_wlamal_sie_do_domu_w_niedzielna_noc._Zatrzymali_go_domownicy,wiadomosc.html
          Dziś zmarła 24 latka, która zostala nap[adnięta przez nielegalsa z Wenezueli.

wiadomosci.radiozet.pl/torun/klaudia-k-nie-zyje-24-latka-zaatakowana-w-parku-w-toruniu-zmarla-w-szpitalu
          Jak widać, tego chcesz, to bedziesz miała. Mam nadzieję, ze niedlugo bedziesz sie bala wyjsc z domu.

• piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 12:50
      Z udziałem*
    • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 12:52
      W jakim sensie przejęły kontrolę? Chodzi ci o tych kolesi co sobie strzelają selfiaczki z ziomkami jak stoją przy granicy po polskiej stronie? To żadna kontrola przecież oni się zesraja w gacie w konfrontacji z niemieckimi służbami
    • riki_i Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:00
      Ja tych patusów nie popieram, ale są skuteczni w tym sensie ,że imigranci sie ich boją i dzielą się filmikami z tymi troglodytami na social mediach. I to działa, kolejni nie chcą przyjeżdżać w takie miejsca.
      • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:37
        "Nie popieram, ale rozumiem".
        A tak często się przechwalałeś wakacjami w muzułmańskim kraju.
        • riki_i Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:44
          W Turcji na rivierze? Bardzo by sie obrazili, gdyby usłyszeli ze ich porównujesz do Afganczyków , Pakistanczykow etc. Turcja w świecie muzułmańskim uchodzi za kraj liberalny i postępowy. Pomimo Erdogana.
          • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:10
            Malediwy, riki. Malediwy.
          • husky_cat Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:13
            Zawsze mnie bawi taka obrona migracji. Turyści jeżdżą legalnie, za własne pieniądze i na 1-2 tygodnie.
            Jak można to porównywać do imigranta, który granicę przekracza nielegalnie, przebywa w danym kraju pomimo niechęci jego mieszkańców żyjąc z socjalu lub działalnosci przestępczej
      • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:45
        > I to działa, kolejni nie chcą przyjeżdżać w takie miejsca.

Tak, pierwsi, którzy nie będą chcieli przyjechać w "takie miejsca" (gdzie rządzą bojówki złożone z kiboli) to będą turyści.
        • riki_i Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:50
          Mhm, Zgorzelec cierpiał do tej pory od nadmiaru turystów....
        • ixiq111 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:56
          Czy ja wiem?
          Mam dziwne wrażenie, że w atrakcyjnych turystycznie miejscach (np. Włochy, Grecja) imigranci skutecznie wystraszyli turystów...
          • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:17
            A to "wrażenie" na czym jest oparte?

Włochy:

2019: 64.51 million international visitors.
            2020: 25.19 million international visitors (a 61% decline).
            2021: 26.89 million international visitors.
            2022: 49.81 million international visitors.
            2023: 57 million international visitors.
            Early estimates for 2024: 129.3 million arrivals, with 458.4 million nights spent, according to Istat.

Dane też tu: www.statista.com/statistics/587095/number-of-international-tourist-arrivals-in-italy/

Grecja:

www.statista.com/statistics/444847/total-number-of-inbound-visitors-in-greece/

Gdzie ci "wystraszeni przez imigrantów"? W jakich danych?
            • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:40
              A to "wrażenie" na czym jest oparte?

No, na tzw. chłopskim rozumie 😂
            • riki_i Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:41
              No jednak na Lampedusie i Lesbos , przynajmniej w jakichś tam okresach, nielegalni imigranci turystów skutecznie wystraszyli.
      • lauren6 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:57
        W czym są skuteczni? W atakowaniu polskich rodzin?
        Stuknij się w łeb.
      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:53
        riki_i napisał:
        >że imigranci sie i
        > ch boją i dzielą się filmikami z tymi troglodytami na social mediach. I to dzia
        > ła, kolejni nie chcą przyjeżdżać w takie miejsca.

W sensie - nielegalni imigranci przebywający na terenie Niemiec bardzo by chcieli do Polski ale pokazują sobie filmiki i rezygnują?

Bo ogarniasz, że oni stoją na ZACHODNIEJ granicy?
      • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:48
        riki_i napisał:

> Ja tych patusów nie popieram, ale są skuteczni w tym sensie ,że imigranci sie i
        > ch boją

Ja też bym się bała przechodzić koło nich na ulicy. Jako biała kobieta, Polka. A przy typowym migrancie z Afryki czuję się całkowicie bezpiecznie. Wielu ich jeździ komunikacją miejską w Warszawie, od ładnych paru lat - od kiedy zaczęła gwałtownie rosnąć legalna migracja.
        • alex_vause35 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 11:47
          Bo rzecz jest w proporcji, jeśli imigranci z krajów bardzo odmiennych kulturowo nie przekraczają jakiegoś am procenta, to nawet nie odczujesz ich obecności. Gorzej, kiedy będzie ich tylu, co np. Ukraińców.
          • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 12:24
            Alex_vause, otóż to.
            A zdjęcie z centrum Szczecina w godzinach szczytu, które przestraszyło wielu pokazywało PRZEWAGĘ liczebną migrantów pośród innych mieszkańców.
            • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:53
              Przestań histeryzować. Jesteś jeszcze za mała, żeby wiedzieć, jak zdjęcie potrafi zmanipulować rzeczywistość. Nie wypowiadaj się na temat rzeczywistości na podstawie zdjęć.
          • lauren6 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 12:45
            > Bo rzecz jest w proporcji, jeśli imigranci z krajów bardzo odmiennych kulturowo nie przekraczają jakiegoś am procenta

Trzeba było rodzić dzieci. Bez migrantów nasz system emerytalny i gospodarka uklękną. Sami sobie zapracowaliśmy na takie, a nie inne proporcje.

Przy czym ja, lewaczka zadbałam o zastępowalność pokoleń i urodziłam 3 dzieci.

Najbardziej mnie wzruszają forumowe konserwy, które pyszczą na emigrantów, a same były w stanie urodzić 1, góra 2 dzieci. Cieniasy i hipokrytki.
    • barattolina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:28
      Mieszkam w Szczecinie, przekraczam granice dość często w rożnych miejscach w okolicy.
      Faktycznie widziałam straż obywatelską wczoraj, ale na pewno nie było to działanie agresywne.
      Ludzie nie chcą imigrantów, jak inaczej mają się sprzeciwiać temu co im się nie podoba?

Ktoś mieszkający w głębi kraju jest zdany na informacje z drugiej ręki, a ja tutaj mieszkam.
      W mojej dzielnicy wałęsają się grupy jakiś ludzi nacji niewiadomego pochodzenia, obsiadują skwery - imprezują do nocy. Policja nic im nie może zrobić, bo są tutaj legalnie. Nikt nie wytłumaczył dlaczego akurat teraz się pojawili - panuje dezinformacja i stąd te niepokoje. Ludzie nie rozumieją co się dzieje i się boją.

• pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:40
        Mieszkam w drugim największym mieście Polski. Jest tu pełno ciemnoskórych, Hindusów, Arabów. A, i Wietnamczyków. No i sobie są.
        Bardziej się boję koleżków Bąkiewicza niż tych ludzi.
        • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:23
          Też się boję bardziej koleżków Bąkiewicza, zwłaszcza że jeśli zabraknie im migrantów albo się nimi znudzą, to przyjdą atakować mnie.
        • infinitypool Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:06
          pursuedbyabear napisała:

> Mieszkam w drugim największym mieście Polski. Jest tu pełno ciemnoskórych, Hind
          > usów, Arabów. A, i Wietnamczyków. No i sobie są.
          > Bardziej się boję koleżków Bąkiewicza niż tych ludzi.
          >

To jest jak najbardziej normalna migracja natomiast watek dotyczy obrony przed jakims dziwnym, celowym zalewanie Europy tzw "migrantami" tzn mlodymi muzulmanskimi mezczyznami wzietymi z totalnej d..y. no sorry, to nie jest migracja
          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:51
            infinitypool napisał(a):

> To jest jak najbardziej normalna migracja natomiast watek dotyczy obrony przed
            > jakims dziwnym, celowym zalewanie Europy tzw "migrantami" tzn mlodymi muzulmans
            > kimi mezczyznami wzietymi z totalnej d..y. no sorry, to nie jest migracja

Heloł, to się dzieje od ładnych paru lat, choć teraz jest ostro przyhamowywane.
      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:40
        Polacy też są legalnie i policja może coś zrobić jak imprezują po nocach więc co to za argument
      • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:52
        Czego konkretnie "ludzie" się boją? W taką panikę raptem wprawia ich widok innych ludzi, którzy nie robią nic złego, a tylko mówią innym językiem? Albo mają ciemniejsza karnację? Naprawdę pierwszy raz widzicie cudzoziemców? I to w Szczecinie?
        • barattolina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:31
          No właśnie. To dziwne, bo nikt wcześniej nie podnosił tego problemu. W Szczecinie jest sporo obcokrajowców, również tych kolorowych. Ale wrzawa podniosła się dopiero teraz - widać Ci nowi są jacyś wyjątkowi.

• paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:49
            Tak, na pewno "wyjątkowi". Wcale nie jest tak, że PiS z Konfederacją nakręcają psychozę w celach politycznych, zali wżdy!
          • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:55
            Właśnie, cały czas byli i są i nie było z nimi problemu.
            Po prostu ludzie bardzo boją się nowych dostaw, bo to pośród nich znajdują się także ci niechciani przez Niemcy i najgorszy odrzut kryminalny.
            Ludzie po prostu boją się, obserwując inne kraje.
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:57
            barattolina napisała:
            > No właśnie. To dziwne, bo nikt wcześniej nie podnosił tego problemu. W Szczecin
            > ie jest sporo obcokrajowców, również tych kolorowych. Ale wrzawa podniosła się
            > dopiero teraz - widać Ci nowi są jacyś wyjątkowi.

Bo to kontynuacja prawackiej akcji straszenia zaczęta w kampanii prezydenckiej. Nie chodzi o to, żeby wiedzieć - chodzi o to żeby się bać.
          • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:28
            Szalabawka i Kurzawa już próbowali tylko im nie poszło i trzeba bo przepraszać.to teraz tego nie robią pod swoimi nazwiskami tylko zasypują socjal.media anonimami.
            • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:35
              Matecki codziennie może wrzucać takue zdjęcia bo Ci ludzie tam codziennie czekaja na autobus który ich zawozi do pracy. Wczoraj wrzucił zdjecia z drugiej strony ulicy po prztwiezieniu ich na przystanek. Są u nas legalnie i pracują.
              • alpepe Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:40
                Chyba mi się to też wyświetliło, zablokowałam typa i zgłosiłam video, ale oczywiście fb nic z tym nie zrobił.
      • ixiq111 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:53
        barattolina napisała:

> Ludzie nie chcą imigrantów, jak inaczej mają się sprzeciwiać temu co im się nie
        > podoba?
        >

Dokładnie.

niezalezna.pl/polska/nie-zyje-ofiara-imigranta-kobieta-zostala-zaatakowana-w-toruniu/546696
        Co jeszcze musza odwalić "inżynierowie" żeby ktoś zaczął ogarniać problem?
        • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:41
          Tadeusz Duda jest islamistą?
          • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:32
            > Tadeusz Duda jest islamistą?

Może nawet inżynierem
      • lauren6 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:02
        W Warszawie od lat mamy wzrost liczby obcokrajowców, którzy często trzymają się razem (nic dziwnego) i można spotkać grupki wałęsające się po skwerach. Z tego co pamiętam ostatnie morderstwo na młodej kobiecie wracającej z pracy zostało dokonane przez Polaka z dziada pradziada.

Teraz migracja dotarła na interior i zaczęło się wielkie aj waj!
      • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:22
        > W mojej dzielnicy wałęsają się grupy jakiś ludzi nacji niewiadomego pochodzenia, obsiadują skwery - imprezują do nocy.

W mojej, słuchaj, też. Sądząc po okrzykach: Polacy z dziada pradziada.
      • birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:29
        Ja też jestem że Szczecina i nie podzielam twoich niepokojów. Nie wiem, w której dzielnicy mieszkasz, ale ja w zachodniej i nie widuję żadnych agresywnie i konfrontacyjnie zachowujących się grup. Owszem, widuję obcokrajowców zachowujących się normalnie, robiących zakupy w hipermarkecie itd. Nie zauważyłam jakiegoś zwiększonego poczucia strachu u okolicznych mieszkanców.
        Może cię to zdziwi, ale sporo podróżuję po kraju i liczba spotykanych na ulicach osób innych nacji jakoś znacząco nie odbiega od tej w Szczecinie/w okolicach (wbrew temu, co się publikuje we wzmożonych tzw "patriotycznych" prawackich mediach).
        Od lat obserwuję tzw "działalność" Mateckiego i na myśl, że ten czub i socjopata pochodzi z mojego miasta mam tylko jeden odruch: 🤢🤮
        W całej rozciągłości podpisuję się po ostatnim zdaniem postu p. Łąckiego.
        • barattolina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:40
          Matecki jest oszołomem, ale leci tam gdzie czuje potencjał. Widać trafił.
          Mieszkam na Pogodnie i owszem, widuje imigrantów którzy śpią pod gołym niebem w całych grupach. Nie było tego wcześniej.

Przecież przemyt z Białorusi trwa od dawna. Co się takiego zmieniło? Czy te wszystkie plotki o tym, że Niemcy ich tutaj odstawiają są prawdą? Jeśli odstawiają - to dlaczego ? Jeśli nie odstawiają - to skąd oni się nagle wzięli?

Chciałabym aby ktoś mi to wytłumaczył.
          Ktoś kto nie będzie Mateckim ani randomem z jakiś fejsbuków.

• alexis1121 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:01
            Szczecin północ- w mojej okolicy są tylko lokalni pijaczkowie. I jedna Polka w burce.
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:06
              Te zdjęcia przestraszonych pochodzą głównie z centrum Szczecina.
              W mojej okolicy ( Prawobrzeże) nigdy nie było problemów, choć ostatnio przybyło ich sporo.
          • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:51
            Tu masz wytłumaczone: oko.press/zawracani-uchodzcy-nacjonalisci-aktywisci-na-zachodniej-granicy

Tylko to nie jest proste wytłumaczenie "uga buga, Niemcy nam PRZYSYŁAJO!". No i nie jest to "nagle".
            • barattolina Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 08:22
              Dziękuję.
              Dla mnie nagle, bo wcześniej ich nie widziałam na swojej ulicy - to miałam na myśli.
              • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 09:55
                barattolina napisała:

> Dziękuję.
                > Dla mnie nagle, bo wcześniej ich nie widziałam na swojej ulicy - to miałam na m
                > yśli.

to oni na ulicy koczują-nocują ?
                podaj jakie okolice dokładnie ? wczoraj przejeżdzałam przez dzielnicę, dzisiaj takoż samo i nie udalo mi się ich spotkać
                • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:13
                  no bo w szkole w Dobrej ich teraz trzymają no i nie zapominajmy o przystankach na wyszyńskiego wink
                  • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:17
                    widzę że jest ich coraz więcej, co za traf, będę dzisiaj tamtędy przejeżdzać ! suspicious

ale przynajmniej nie koczują nocami na Pogodnie i nie będą już straszyć baratoliny
                    • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:31
                      uważaj bo będą poruszać się grupamismile obrońcy granic musieli zaspać ale zawsze mogą naprawić swój błąd i szkołę otoczyć i pilnować żeby ise nie rozleźliwink
                    • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 23:11
                      I jak tam ? Jesteś cała po przepchaniu sie przez hordy migrantów w Dobrej?
                      • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:27
                        slonko1335 napisała:

> I jak tam ? Jesteś cała po przepchaniu sie przez hordy migrantów w Dobrej?
                        >
                        Cała zdrowa i ani jednego migranta . Za to na granicy patriotów rozmowy o tym ,czy ktoś tam wyglądał jak Polak.
                        Extra
                        Pozdrowienia dla ciemnowłosych Polek i Polaków 🤪
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:23
                    slonko1335 napisała:
                    > no bo w szkole w Dobrej ich teraz trzymają no i nie zapominajmy o przystankach
                    > na wyszyńskiego wink

To jest zdjęcie z 2011 roku z JAPONII - po ewakuacji przy trzęsieniu ziemi:
                    www.nytimes.com/2011/03/17/world/asia/17cope.html

Jakim kretynem trzeba być, żeby łykać takie fejki!!
          • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:31
            barattolina napisała:

>
            > Mieszkam na Pogodnie i owszem, widuje imigrantów którzy śpią pod gołym niebem w
            > całych grupach. Nie było tego wcześniej.
            >
            W którym miejscu te całe grupy śpią?
            Boiska szkolne? Boisko pogoni ? Może gdzieś koło cmentarza ? A może wybiegi dla psów?
            >
        • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:19
          No ja podobnie, w środę dodatkowo byłam w Berlinie i problem jaki tam zarestrowalam to pełno bezdomnych na alexanderplatz niezbyt wygladajacyxh na nielegalnych imigrantów z somalii lub wenezueli, przy mnie też zatrzymano na dworcu imigranta chyba z Polski bo szedł sobie z Tyskim w lapie i po polsku im powiedzial zeby się pierd...I nie będzie wyrzucać dobrego piwa...na dalszy rozwój wypadków nie czekałam...
          • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:37
            Oj,bo najgrozniej.jest na Pogodnie. Hordy imigrantów koczują pod gołym.niebem suspicious

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:53
            Oj, jak ostatnio byłam w Berlinie, to jakiś pijany Polak darł się na całe schrypnięte gardło, wywrzaskując polskie przekleństwa i miotając się pod dworcem. Czułam się zagrożona. Nie wiem, czy był tam legalnie.
            • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:36
              ardzuna napisała:

> Oj, jak ostatnio byłam w Berlinie, to jakiś pijany Polak darł się na całe schry
              > pnięte gardło, wywrzaskując polskie przekleństwa i miotając się pod dworcem. Cz
              > ułam się zagrożona. Nie wiem, czy był tam legalnie.
              Nie wiem jakieś bzdury wypisujesz i nie masz zielonego pojęcia, co się dzieje na granicach. Beztrosko sobie szczebiotasz.
              • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:45
                > nie masz zielonego pojęcia, co się dzieje na granicach

Co się dzieje na granicach? Poza tym, że banda kiboli zatrzymuje samochody, blokuje ruch i napastuje ludzi (na to wszystko są paragrafy)?
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:52
                hrasier_2 napisał:

Dlaczego negujesz, że czułam się zagrożona przez wulgarnego i pijanego Polaka? Zresztą nie pierwszy raz w życiu. Najgorsza była jazda autobusem z bandą rozwydrzonych kiboli.
              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:32
                hrasier_2 napisał:
                > Nie wiem jakieś bzdury wypisujesz i nie masz zielonego pojęcia, co się dzieje n
                > a granicach. Beztrosko sobie szczebiotasz.

Józek ma - widzi hordy niewidzialnych 'nielegali' big_grin
        • alex_vause35 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 11:49
          Co to jest zachodnia dzielnica Szczecina?
          • slonko1335 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 12:06
            Kiedyś to było głownie Pogodno. To moja dzielnica, no cóż nie rejestruję tych hord, codziennie jestem w parku międzyosiedlowym z psem z imigrantów to widuję tam tylko Ukraińców.
            • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:27
              slonko1335 napisała:

> Kiedyś to było głownie Pogodno. To moja dzielnica, no cóż nie rejestruję tych h
              > ord, codziennie jestem w parku międzyosiedlowym z psem z imigrantów to widuję
              > tam tylko Ukraińców.
              >
              Kurde,bartolina nie chce nic więcej mi napisać..
          • birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 14:16
            Gumieńce, skrajnie zachodnia dzielnica miasta. Stąd jest 10km do Lubieszyna.
      • attiya Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 07:39
        Wrzuć filmik jak się wałęsają w nocy. Bo wiesz....papier przyjmie wszystko. Ja ostatnio widziałam w Warszawie, jak grupa bezrobotnych, miejscowych gówniarzy, robiła zadymę w środku nocy. Szkoda, że nie ma patroli obywatelskich, żeby chronić obywateli przed bąkiewiczowską gówniarzerią.
        Podaj jeszcze tę twoją dzielnicę w Szczecinie. Bo wiesz, może to twój syn albo bratanek albo sąsiad robi zadymę zbyt od razu, że...imigranci.
    • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 13:54
      Co twierdzą Niemcy, nie ma większego znaczenia, bo strona Polska nie jest informowana o niemieckich działaniach i nie ma żadnej kontroli nad niemieckimi działaniami.
      Nie wiadomo jaka jest liczba zawracanych na przejściu granicznym, a jaka jest liczba zwożonych do Polski z głębi Niemiec.
      Niemcy mogą nam wcisnąć dowolną liczbę swoich nielegalnym migrantów twierdząc, że to tylko zawracanie na granicy, a w rzeczywistości wciskają nam niechcianych migrantów, którzy w Polsce nigdy nie byli. Narazie chcą do Niemiec, ale jak ujednolicą zasiłki to będą w Polsce.
    • milka43 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:05
      A ja właśnie byłam świadkiem jak szedł czarnoskóry ulica i facet około 40 letni otwral okno i zaczął obrażać go od czarnuchów. Jezuuu gdzie ja jestem.
      • 7motyli Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:40
        milka43 napisała:

> A ja właśnie byłam świadkiem jak szedł czarnoskóry ulica i facet około 40 letni
        > otwral okno i zaczął obrażać go od czarnuchów. Jezuuu gdzie ja jestem.

Od razu wzywać patrol interwencyjny policji , nagrać patola/agresora i nagranie przesłać policji.
    • dramatika Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:42
      Tusk pracuje na większość konstytucyjną Pisu z Konfą. Może ma dość tego wszystkiego i chce wyjechać w Bieszczady? big_grin
      • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:50
        dramatika napisał(a):

> Tusk pracuje na większość konstytucyjną Pisu z Konfą. Może ma dość tego wszystk
        > iego i chce wyjechać w Bieszczady? big_grin
        Ogólnie to ten cały rząd i sejm z senatem marzy o wakacjach. Migranci to małe piwo. Wszystko na ten czas na później. CPK, elektrownie atomowe. Szłapka miał informować o sukcesach tego rządu. Trzy razy zabrał głos i się przywitał i tyle go było widać.
      • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:41
        I to jest jedyne pocieszenie w tej sytuacji!

dramatika napisał(a):

> Tusk pracuje na większość konstytucyjną Pisu z Konfą. Może ma dość tego wszystk
        > iego i chce wyjechać w Bieszczady? big_grin
        • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:05
          A co wam ukochany PIS z ukochaną Konfederacją na pomoże? Zawracania uchodźców z Niemiec do Polski domaga się wasza równie ukochana AfD. (Ci się domagają po jednej stronie granicy, tamci protestują po drugiej, rączka rączkę myje i tak się to kręci).

Wyjdzie z Schengen? No ciekawy pomysł, ciekawy, ale problemu nie rozwiąże.
    • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:48
      Powiem może, jak wygląda sytuacja u mojej rodziny w Niemczech na pograniczu Szwajcarii - tam nikt nie wychodzi na spacer pojedynczo, właśnie z obawy przed watahami czy samozwańczymi wilkami.
      Nie jestem przeciwniczką migracji jako takiej, a filtrowania pod kątem naszego bezpieczeństwa i nieprzyjmowania osobników, których już nie chce poprzedni zapraszający.
      I tych narzucających swoje zwyczaje, mentalność.
      Migranci muszą szanować prawo gospodarza i nie ustanawiać czy przenosić swoich, czy żądać przywilejów.
      Trzeba sprawdzać przede wszystkim mężczyzn, jakkolwiek 'dyskryminacyjnie' to zabrzmi.
      W okolicy jak na razie nie ma problemu z nowymi - są przyjaźni, w większości to rodziny z dziećmi.
      Bardzo dobrze się asymilują i włączają w społeczność.
      W Polsce występują niestety skrajności - albo gromadzenie się agresywnych wystąpień, których źródłem jest lęk albo bezmyślny hurraoptymizm, a nic rozważnego po środku.

• hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:55

> Powiem może, jak wygląda sytuacja u mojej rodziny w Niemczech na pograniczu Szw
        > ajcarii - tam nikt nie wychodzi na spacer pojedynczo, właśnie z obawy przed wat
        > ahami czy samozwańczymi wilkami.
        > Nie jestem przeciwniczką migracji jako takiej, a filtrowania pod kątem naszego
        > bezpieczeństwa i nieprzyjmowania osobników, których już nie chce poprzedni zapr
        > aszający.
        > I tych narzucających swoje zwyczaje, mentalność.
        > Migranci muszą szanować prawo gospodarza i nie ustanawiać czy przenosić swoich,
        > czy żądać przywilejów.
        > Trzeba sprawdzać przede wszystkim mężczyzn, jakkolwiek 'dyskryminacyjnie' to za
        > brzmi.
        > W okolicy jak na razie nie ma problemu z nowymi - są przyjaźni, w większości to
        > rodziny z dziećmi.
        > Bardzo dobrze się asymilują i włączają w społeczność.
        > W Polsce występują niestety skrajności - albo gromadzenie się agresywnych wystą
        > pień, których źródłem jest lęk albo bezmyślny hurraoptymizm, a nic rozważnego p
        > o środku.
        >
        Ale to samo jest w Niemczech. Nie wychodzę wieczorami z domu. Jest problem to większości to samotni mężczyźni, bez kobiet.
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:00
          To prawda.
          Niestety Polska przegoni Niemcy.
          W Gorzowie powstanie największy polski ośrodek migrantów.
          • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:44
            Wiesz to od narzeczonego, który cię rzucił?
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:26
              Wiem to z pierwszej ręki.
              Narzeczony mnie nie rzucił, jest tylko obojętny pod wpływem swojej Mamy i na razie został jako jedna z niewielu osób do kontaktu.
              Trzymam go na razie, bo nie wiem, czy polubią mnie inni ludzie.
              • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:46
                Narzeczony jest pieskiem?
                • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:48
                  Narzeczony potrafi donośnie szczekać( wokalista), jakkolwiek nie posiada modnej ostatnio książeczki szczepień wink

Z uwagi, że to pies na kobiety i widzi we mnie tylko najlepszą przyjaciółkę ( nie podobam mu się wizualnie, bo 'nie podobam się jego Mamie'), jest to związek mentalny jedynie.

• princesswhitewolf Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 23:17
            >Niestety Polska przegoni Niemcy.
            W Gorzowie powstanie największy polski ośrodek migrantów.

Juz przegoniła- uchodzcy z Ukrainy
    • alexis1121 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 14:59
      New in- no źle to wygląda.

wszczecinie.pl/zamiast-szczecin-floating-garden-zaraz-bedzie-szczecin-allah-akbar-prowadzenie-komisji-przejeli-politycy-pis/51679?fbclid=IwY2xjawLPaNFleHRuA2FlbQIxMQABHjjc8Lym9dN0WVEZnCzPC_f_YkdshimaZgumni7ZYr5Fy6Ukway-r8If95YM_aem_UddtPoY86ofV-lwLJgHT7g
      • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:00
        Och, poseł Matecki. Ma w moim serduszku szczególne miejsce od dnia, kiedy chciał czyścić Szczecin zbrukany marszem równości.
      • barattolina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:13
        Ja pierniczę, co za cyrk. Zaraz się z tego zrobi jatka polityczna a problem imigrantów będzie leżał o obrastał legendą

Co to za problem zrobić konferencje prasową i WYJAŚNIĆ to całe zamieszanie?
        Jedyne co słyszałam oficjalnego w Radiu Szczecin to wypowiedź jakiejś babki ze Straży Granicznej, że to są ludzie złapani przez Niemców na granicy i odesłani zgodnie z prawem do Polski (bo pierwszym krajem UE do którego trafili to Polska). Zostali rozdysponowani po jakiś placówkach i czekają na rozpatrzenie wniosków o azyl (?). Muszą zgłaszać się do wskazanej placówki raz w tygodniu.

No ale ludzie mówią, że miejsca w placówkach się skończyły i Straż zostawia ich w parkach. Nie chce mi sie w to wierzyć, ale nikt do tej pory tego nie zdementował.

Potem się dziwią ze pisowi poparcie rośnie...

• birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:33
          Warto zajrzeć na profile w sm SG i MSWiA
        • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:01
          > Ja pierniczę, co za cyrk. Zaraz się z tego zrobi jatka polityczna a problem imigrantów będzie leżał o obrastał legendą

Gdzie ty żyjesz? "Problem imigrantów" jest jatką polityczną co najmniej od 2015 roku i obrósł legendą już dawno. W kraju zmierzającym dziarsko do katastrofy demograficznej największym problemem są... imigranci.

Głupota ludzka nie zna, nomen omen, granic.
    • dreg13 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:05
      Gdyby nie pijak z Białorusi…
      tvn24.pl/lubuskie/jarnatow-nie-wyrobil-sie-na-zakrecie-potracil-matke-i-corke-szczegoly-zatrzymania-pijanego-kierowcy-st8534430

W innym wątku, tym o utonięciu chłopców, tyle było bajania lauriell o statystykach. Gdyby ten gość nie był w Polsce, to kobieta by żyła. Mamy wystarczająco dużo swoich pijaków.
      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:36
        To co łączy sprawców tych wszystkich przestepstw to nie jest pochodzenie czy religia tylko płeć. Więc może czas zacząć rozwiązywać ten kluczowy problem - wszyscy mężczyźni zobowiązani na początek do przekazania materiału genetycznego i odcisków palców do centralnej bazy żeby chociaż można ich było identyfikować. Do rozważenia też losowe przydzielanie dozoru.
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:39
          Niestety fundamentalna religia ma ogromny wpływ, o tym świadczą efekty szmaragdowej migracji, czyli spod półksiężyca.
          Stosunek nie asymilujących się, nie integrujących migrantów zafiksowanych w swojej bańce radykalizmu, roszczeń oraz szariatu do tzw. niewiernych, czyli gospodarzy kraju jest stały i ma ogromny związek zarówno ze środowiskiem, jak i wyznaniem.
          W środowiskach, w którym nie szanuje się kobiet i innowierców, po prostu nie da się przekazać wyższych wartości.
          Nie zapominajmy także o wyznacznikach pewnych kultur do okłamywania ' niewiernych ', czyli nas, podatku od niewierności, usprawiedliwienia napaści jakiegokolwiek wymiaru wyznaniem.
          Oczywiście nie wszyscy są tacy ale jest to zdecydowany odsetek, tworzący państwa w państwie, czego najboleśniejszym obecnie przykładem w Europie jest dzisiaj Szwecja.

• piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:42
            Później dominująca w swoim mniemaniu mniejszość domaga się praw większości, przekraczając próg 10 procent.
            Nie można nigdy dopuścić do jasnego ter. roaryzowania gospodarza przez gościa ani do tzw. ' pokojowego ' przejęcia państwa.
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:44
              Jawnego* .
              Prawo wywalczone , następnie spisane przez tę mniejszość stanie się kodeksem po przemianach, najpierw niepisanym ale obowiązujących przez strach.
              Zdaje się, że niewielu na forum ma tę świadomość.
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:44
            > Niestety fundamentalna religia ma ogromny wpływ,

Dlatego mówimy stop katotalibom big_grin
            • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:46
              Stop katotalibom i każdemu wyznaniu czy kulturze ograniczającej kobiety, mężczyzn, dzieci , ludzi o innym kolorze skóry czy pochodzeniu.
        • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:46
          Ile przestepstw dokonały i nad muzułmanki? Problemem jest płeć a nie religia. Mordercami są w większości mężczyźni. Gwałcicielami niemal w stu procentach. Należy nareszcie się za tę grupę wziąć porządnie.
          • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:54
            Tzw. czarne wdowy poprzez detonację pasów szahida ale to znikomy procent, ogólnie problemem są faceci ze względu na chęć dominacji, zakorzenioną w ich kulturze.
            Nad kobietami i innowiercami.
            Takiej chęci nie przejawiają nacje nieobce nam kulturowo czy wyznaniowo.
            Problem tkwi w uprzywilejowaniu mężczyzn w tamtych środowiskach, właśnie poprzez wyznanie oraz system wartości sprzeczny z zachodnim modelem praw człowieka.
            • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:40

> Problem tkwi w uprzywilejowaniu mężczyzn w tamtych środowiskach, właśnie poprze
              > z wyznanie oraz system wartości sprzeczny z zachodnim modelem praw człowieka.

Ale przecież wam też jest obca kultura zachodu, że już nie wspomnę o zachodnim modelu praw człowieka
              • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:53
                Wam, czyli komu?
                Pochodzę z bardzo zmieszanej rodziny.
                Należę do Polski, Europy, Ziemi, Drogi Mlecznej, Wszechświata.
      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:01
        dreg13 napisała:
        > W innym wątku, tym o utonięciu chłopców, tyle było bajania lauriell o statysty
        > kach. Gdyby ten gość nie był w Polsce, to kobieta by żyła. Mamy wystarczająco d
        > użo swoich pijaków.

Włącz mózg. W Polsce brakuje rąk do pracy - pracują setki tysięcy obcokrajowców.
      • abria Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 23:30
        no ale to twoja wina, głosujesz na PiS, a to PiS ich wpuścił:

1) Polski program humanitarny dla Białorusinów otwarty w 2020 - wpuścili 50 000 ludzi bez opłat konsularnych i żadnej weryfikacji
        2) Polski Program dla Pracowników ze Wschodu - możliwość legalnej pracy do 6 miesięcy bez zezwolenia na pracę, pracodawca zgłaszał tylko oświadczenie o powierzeniu pracy do urzędu pracy, od 2022 r. czas pracy wydłużono do 24 miesięcy
        3) no i właśnie kolejny skandal - Program Poland. Business Harbour (PBH) Do końca 2023 roku ponad 55 tys. wiz wydano w ramach PBH (większość dla obywateli Białorusi). Tyle, że:

"Nikt nie wie, gdzie są ludzie, którzy wjechali do Polski w ramach flagowego programu wizowego Poland.Business Harbour, wprowadzonego za rządów premiera Mateusza Morawieckiego. Piątkowa „Rzeczpospolita” informuje o nieprawidłowościach w programie.

Gazeta podkreśla, że program wizowy dla informatyków z Białorusi i ich rodzin – Poland.Business Harbour – został wprowadzony w życie poza obowiązkowymi procedurami, bez konsultacji z Ministerstwem Spraw Zagranicznych i opinii służb specjalnych."

I jak sie okazuje to nie informatycy przyjechali.
    • srubokretka [...] 30.06.25, 15:15
      • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:41
        jezu jaki z ciebie pajac- nie zauważyłaś, ze tam nie ma żadnych migrantów? Sa tylko bandy agresywnych kiboli.
      • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:45
        Napisała imigrantka.
        Na legalu choć w USA pracujesz?
        • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:50
          Oczywiscie, ze na legalu. Niczego tez nie demoluje, spoleczenstwo mnie nie utrzymuje, nie pasozytuje na innych. Nie narzucam nikomu swoich obyczajow itd. Przygod szukam na koncertach, w muzeach, a nie na ulicach podczas podpalania samochodow.
          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:00
            Patrz pani, oni w większości też.
      • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:57
        W tym tkwi sekret. Wypędzi się 'pokojowo' wielu Polaków grozą wojny czy migracji, żeby móc bezproblemowo przejąć nieruchomości.
        A z niesforną resztą poradzą sobie kosmiczne ceny, bezprawne regulacje dotyczące własności oraz jej zarządzania i najemni stróżowie porządku pod specjalną liczbą ustawy.
        • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:01
          Polsko, dokąd zmierzasz! Już 16-latki mają tak pomieszanie w głowach. Jaka jest nasza przyszłość z takim młodym pokoleniem? Zgroza.
        • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:54
          > bezprawne regulacje dotyczące własności oraz jej zarządzania

oj przypomnialas mi. Te absurdalne regulacje to byl jeden z powodow przez ktore zostalam za granica ( tu cudze absurdy mniej bola). To bylo ok 2005 kiedy dowiedzialam sie od rolnikow, ze studnie musza zasypac, bo zabroniono im poic bydlo na lakach.
          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:55
            Przytocz mi źródło tego zakazu.
            • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 23:16
              sama sobie szukaj. Pani zajeta jest wazniejszymi sprawami.
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 23:19
                Czyli wszystko zmyśliłaś.
        • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 12:47
          > W tym tkwi sekret.

Wlasnie, sekret.
          haha skasowali, czyli znowu prawde napisalam. Nie zlamalam prawa. Nie tylko na tym forum zdradzam ich plany, wiec moga kasowac do woli smile
          • infinitypool Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 08:26
            Nie widzialam tego co napisalas ale sie domyslam. Juz sam fakt jak zaciekle kasuja takie komantarze pokazuje, ze jest w tym duzo prawdy.
            • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 18:32
              Spiseg!!!!
    • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 15:41
      Jątrzy Matecki, który ma już krew dziecka na rękach. Nic się po śmierci Mikołaja Filiksa nie nauczył. Jak ktoś miał nadzieję, że tego nie chciał, że ta śmierć wyszła mu przypadkiem to teraz powinien się już pozbyć wszelkich wątpliwości. Znowu szczuje i znowu doprowadzi do jakiegoś nieszczęścia. Zaczynam myśleć, ze pisowska teoria o "genach zdrady" jednak ma jakies podstawy, przynajmniej u Mateckiego sie sprawdza i to jego totalne zdemoralizowanie bierze się z ojca sbeka i dziadka ubeka. Matecki po prostu nie umie nie być kanalią.
      • birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:30
        livia.kalina napisała:

> eckiego sie sprawdza i to jego totalne zdemoralizowanie bierze się z ojca sbeka
        > i dziadka ubeka. Matecki po prostu nie umie nie być kanalią.

O to, to. Wzorce plynęły z góry, rodzinnie
      • piwoniawpiwnicy [...] 30.06.25, 16:50
        • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:55
          Zawinili najpierw*
          • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:13
            Co ty bredzisz? Co ty w ogóle wiesz o życiu tego chłopca i o tym jak był wychowywany? Matecki ci powiedział? Jak możesz w ogóle oskarżać o coś matkę?
            • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:45
              livia.kalina napisała:

Jak możesz w ogóle oskarżać o coś matkę?
              >
              Piwniczna piwonia robi to, co Matecki i Duklanowski
              • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:59
                Nikt nie uniewinnia Mateckiego.
                Coś w tej rodzinie zawiodło o wiele wcześniej.
                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:12
                  Zgroza, jak jedno dziecko może w tak bezduszny i okrutny sposób pisać o drugim, zaszczutym dziecku. Gdzie są te wszystkie pogromczynie osób wypowiadających się o przyszłej prezydentównie z sąsiedniego wątku? Dlaczego nie grzmicie z oburzeniem?
                  • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:52
                    Przecież to żadne dziecko tylko troll o ośmiu wersjach biografii.
                    • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:55
                      Według mnie jakiś facet 35-40 lat, klepiący aktualne przekazy dnia. Trochę wulgarny momentami. Co nie zmienia tego, że emama nie jest miejscem dla niego, a poza tym będzie traktowany tak, jak sobie życzy być traktowany, czyli jako niedojrzałe dziecko.
                    • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 06:36
                      pursuedbyabear napisała:

> Przecież to żadne dziecko tylko troll o ośmiu wersjach biografii.
                      >
                      Jest sklonowany - w ośmiu telefonach😀
                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:56

> Coś w tej rodzinie zawiodło o wiele wcześniej.

Dlaczego moderacja nie kasuje haniebnej krytyki rodziny zmarłego Mikołaja Filiksa, obarczającej jej winą za śmierć dziecka?
                  • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 01:01
                    A klikasz na kosz?
                    • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 01:05
                      Owszem, zrobiłam to już kilka razy. A ty?
                  • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:50
                    ardzuna napisała:

> piwoniawpiwnicy napisała:
                    >
                    > > Coś w tej rodzinie zawiodło o wiele wcześniej.
                    >
                    > Dlaczego moderacja nie kasuje haniebnej krytyki rodziny zmarłego Mikołaja Filik
                    > sa, obarczającej jej winą za śmierć dziecka?

Piwniczna piwonia jest konsekwentna w kontynuacji hejterskiej misji Duklanowskiego i Mateckiego
        • birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:55
          Idź być debilem gdzie indziej, trollu.
      • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:02
        livia.kalina napisała:

> Jątrzy Matecki, który ma już krew dziecka na rękach. Nic się po śmierci Mikołaj
        > a Filiksa nie nauczył. Jak ktoś miał nadzieję, że tego nie chciał, że ta śmierć
        > wyszła mu przypadkiem to teraz powinien się już pozbyć wszelkich wątpliwości.
        > Znowu szczuje i znowu doprowadzi do jakiegoś nieszczęścia. Zaczynam myśleć, ze
        > pisowska teoria o "genach zdrady" jednak ma jakies podstawy, przynajmniej u Mat
        > eckiego sie sprawdza i to jego totalne zdemoralizowanie bierze się z ojca sbeka
        > i dziadka ubeka. Matecki po prostu nie umie nie być kanalią.
        >
        Cosik ci się pochrzaniło. To może zaproś do siebie paru emigrantów. W Toruniu dziewczyna nie miała takiego szczęścia. Utwórz sobie w swojej dzielnicy integrację. Matecki nie robi tylko to dla siebie, tylko dla wszystkich.
        • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:05
          Przestań wycierac sobie twarz tym Toruniem. Rok temu w Warszawie Polak zgwałcił i zostawił na śmierć dziewczynę, może zakażmy Polaków?
          • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:50
            Mamy swoich, więc jeszcze sobie nowych importujemy. Logiczne.
            • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:00
              mayoliijka napisała:
              > Mamy swoich, więc jeszcze sobie nowych importujemy. Logiczne.

Nie - importujemy siłę roboczą bo prawaczkom nie chciało się rozmnażać.
              • is-laura Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:02
                To importujmy ją z krajów cywilizowanych, bo ci odesłani przez Niemców pracować nie będą
                • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:04
                  is-laura napisała:
                  > To importujmy ją z krajów cywilizowanych, bo ci odesłani przez Niemców pracować
                  > nie będą

Kto i skąd jest 'odsyłany'?
                • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:04
                  Ale wiesz, że np. imigrantom z UK trzeba byłoby płacić rynkowe stawki? 😂😂😂
                  • is-laura Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:12
                    No i w czym problem? Za pracę należy się godna zapłata, a nie miska ryżu.
                    Powiało dzieleniem ludzi na lepszy i gorszy sort
                    • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:52
                      W tym, że stawka w UK jest sporo wyższa niż w Polsce, więc nikt z cywilizowanego kraju nie chce emigrować do Polski.
                      Łączysz kropki?
                    • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 01:04
                      Powiedz to pracodawcom, którzy uparcie zatrudniają tych, których da się zatrudnić taniej.
                • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:07
                  Beda paracowac i to intensywnie nad obnizeniem wartosci najlepszych nieruchomosci. Tak to sie odbywa w Usa. Bezdomni przesuwani sa w odpowiednie mejsca i po kilku latach kiedy to wlasciciel juz jest na skraju wytrzymalosci, nieruchomosc kupuje "wybawiciel". Bezdomni znikaja.
                • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:37
                  > To importujmy ją z krajów cywilizowanych

Jakie to są te "cywilizowane"? Bo muzułmańskie be, afrykańskie be, azjatyckie be, katolicka Ameryka Poludniowa jak widać też be (no bo są tam gwałciciele i mordercy, szok i niedowierzanie!), Ukraińcy be, nawet Białorusini okazują się be (jakiś przejechał kogoś po pijaku, podwójny szok i niedowierzanie!).

Obawiam się, że rodowici Niemcy czy Anglicy do nas przyjeżdżać nie będą. Zresztą, jeden z nich też może kogoś rozjechać, zgwałcić, a nawet zamordować. I CO WTEDY?!
              • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:15
                evening.vibes napisała:

> mayoliijka napisała:
                > > Mamy swoich, więc jeszcze sobie nowych importujemy. Logiczne.
                >
                >
                > Nie - importujemy siłę roboczą bo prawaczkom nie chciało się rozmnażać.
                >
                >
                Wiesz co, żal cię komentować, a dopiero czytać. Kto ci broni przygarnąć paru chłopaków.
                • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:13
                  Zdziwisz się, ale są tacy, co przygarniają. To bardzo chrześcijańskie.
            • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:28
              No jak swoich gwałcą i dźgają, to luz. Z ciekawości - zrobi ci dużą różnicę, czy cię zgwałci sąsiad ba, mąż, czy beżowy? I na kogo masz większe szanse?
        • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 13:18
          Czy Ty wiesz ormowcu, kto to jest emigrant? Ktoś, kto wyjeżdża. Ty jesteś emigrantem, który zwiał z Polski i wysługuje się Niemcom. Z pewnością ciebie do siebie nie zaproszę. Matecki z całym pisem handlował na masową skalę polskimi wizami. Jak rozumiem, nie robił tego tylko dla siebie ale i dla ciebie. Bo na pewno nie dla mnie.
      • pijatyka Re: nic się po śmierci nie nauczył 03.07.25, 15:04

Śmieszne oczekiwania wobec socjopaty zdemoralizowanego do szpiku kości...

• zanetka.x Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:32
      Dlatego oolejnw wybory wygra PiS z Konfederacją. Bo te poartie są przeciwko imigrantom.
      • droch Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:44
        Zwłaszcza PiS jest przeciwny, który z handlu wizami zrobił spore źródło dochodu big_grin
      • paszczakowna1 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 16:47
        Powtórzę pytanie, bo jakoś nie widzę odpowiedzi: A co wam ukochany PIS z ukochaną Konfederacją na pomoże? Zawracania uchodźców z Niemiec do Polski domaga się wasza równie ukochana AfD. (Ci się domagają po jednej stronie granicy, tamci protestują po drugiej, rączka rączkę myje i tak się to kręci).

Wyjdzie z Schengen? No ciekawy pomysł, ciekawy, ale problemu nie rozwiąże.
    • wyprawa32768 [...] 30.06.25, 16:57
      • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:47
        Jacy obywatele?
      • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:49
        Szczecin ma prawie 500tys mieszkańców
        Garstka podjudzonych mezczyzn w żaden sposób nie wyraża postaw wszystkich mieszkańców i mieszkanek
      • angazetka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 17:49
        Ci organizujący się w obronie bardzo chętnie napadną też Polki i Polaków, ale niebiałych, lewackich, tęczowych. To mi daje tyyyyle poczucia bezpieczeństwa!
        • hrasier_2 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:25
          angazetka napisała:

> Ci organizujący się w obronie bardzo chętnie napadną też Polki i Polaków, ale n
          > iebiałych, lewackich, tęczowych. To mi daje tyyyyle poczucia bezpieczeństwa!
          >
          Tu już przeginasz. Jakieś bezsensowne to stwierdzenie..
          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:16
            Dlaczego?

Marika 10 sierpnia 2020 w Poznaniu, „działając publicznie i bez powodu, okazując przez to rażące lekceważenie porządku prawnego, wspólnie i w porozumieniu z Michałem O. oraz dwoma dotychczas nieustalonymi osobami, usiłowała dokonać rozboju poprzez zabór w celu przywłaszczenia torby o wartości 15 zł na szkodę pokrzywdzonej, stosując przy tym przemoc w postaci szarpania, popychania i wykręcania palca III ręki lewej, co spowodowało u pokrzywdzonej obrażenia ciała w postaci skręcenia stawu międzypaliczkowego dalszego oraz sińca palca".

To ta Marika
            tvn24.pl/polska/24-letnia-marika-wyszla-z-wiezienia-decyzja-ministra-ziobry-gdzie-sa-akta-sprawy-rzecznik-sadu-odpowiada-st7234220
            • wyprawa32768 Re: PAT(r)OLE na granicy 25.07.25, 21:27
              siniec palca ? torebka za 15 zł ? noo w państwie tuska za to młode dziewczę do ciupy ? hahaha
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 25.07.25, 23:29
                Zdaje się był to minimalny wymiar kary zgodnie z zaostrzeniem kar wprowadzonym za poprzedniej władzy sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-280
              • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 25.07.25, 23:43
                To akurat za pisu i minimalny wymiar kary za taka napaść ustalił ziobro. Co ważne, neonazistka Marika, działała w warunkach recydywy a sąd, na podstawie opinii biegłych, stwierdził u niej całkowitą demoralizację.
                • wyprawa32768 Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 07:43
                  tak, tak właścicielka tęczowej torebki za 15 zł, z siniakiem na paluszku, ta prowokatorka była całkowicie niewinna, a świstak dalej je zawija w te sreberka...
                  • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 11:58
                    Biedactwo, naprawdę chcesz żyć w świecie, w którym przypadkowi przechodnie wyrywają ci torebkę siłą, bo im się nie spodobała?
              • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 08:13
                wyprawa32768 napisał:

> siniec palca ? torebka za 15 zł ? noo w państwie tuska za to młode dziewczę do
                > ciupy ? hahaha

Hahaha, Ziobro zaostrzył przepisy, stąd wyższy wymiar kary.
                jeżeli sprawca działa publicznie i bez powodu albo z błahego powodu, okazując przez to rażące lekceważenie porządku prawnego./art. 115 § 21. Występek o charakterze chuligańskim

Bo jak mówiła niejaka Szydło Beata - wystarczy nie kraść
                Że o rozboju to już nie wspomnę
      • birch70 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 18:02
        Ci "obywatele" są w sposób zorganizowany przewożeni i dostarczani w docelowe, wskazane przez wzmożone prawactwo miejsca i, cóż za niespodzianka, w ogromnej większości nie pochodzą stąd.
    • demono2004 [...] 30.06.25, 19:38
      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:43
        demono2004 napisała:
        > Szkoda tej młodej dziewczyny z Torunia, która zmarła dziś po tym, jak została z
        > aatakowana przez nielegalsa w parku. To m.in przez ciebie i tobie podobnych.

Uderz w stół a sztandarowa forumowa faszolka się znajdzie. Kobiecie współczuje zgwałcenie przez obcokrajowca bo przecież nie przecież tym setkom czy tysiącom gwałconym przez Polaków <facepalm>
        • srubokretka Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:47
          > Uderz w stół a sztandarowa forumowa faszolka się znajdzie.

O sobie piszesz? Zawsze pojawiasz sie w watkach antypolskich.
          • demono2004 [...] 30.06.25, 19:56
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:19
            srubokretka napisał:
            > > Uderz w stół a sztandarowa forumowa faszolka się znajdzie.
            >
            > O sobie piszesz? Zawsze pojawiasz sie w watkach antypolskich.

A ten wątek jest anypolski?
        • demono2004 [...] 30.06.25, 19:54
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:18
            demono2004 napisała:
            > Sama jestes faszol, szmalcownico przebrzydła.

Faszystka wyzywa mnie od szmalcowików? Aha... Aha...

Jak pisałam - ofierze współczujesz tylko jak sprawcom jest nie-Polak i to jest chore.
            • demono2004 [...] 30.06.25, 20:52
              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:58
                demono2004 napisała:
                > Mylisz pojęcia, ale co sie dziwic faszystowskiej szmalcownicy wink

Polski język - trudny język:
                szmalcownik
                «w okresie okupacji hitlerowskiej: ten, kto wymuszał na Żydach okup pod groźbą zadenuncjowania»

> Współczuje ofierze bo padła ofiara napadu przez m.in ciebie.

Ja jej nie napadłam. Natomiast w maju jak 100% polak MIESZKO zaciukał polkę siekierą nie wyraziłaś słowa współczucia. Mieszkom wolno!
                • demono2004 [...] 30.06.25, 21:03
                  • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:05
                    A matołek nadal z tym pochodzeniem ukraińskim 😀 Jeszcze jakieś urojenia? Jam z mazowieckiego plebsu, nawet się genetycznie o kresy nie otarłam a co dopiero jakieś pochodzenie ukraińskie
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:11
                      gru.u napisała:

> A matołek nadal z tym pochodzeniem ukraińskim 😀 Jeszcze jakieś urojenia? Jam z
                      > mazowieckiego plebsu, nawet się genetycznie o kresy nie otarłam a co dopiero j
                      > akieś pochodzenie ukraińskie

Ty sobie przypomnij, co o sobie pisałaś.
                      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:34
                        O swoim pochodzeniu? Zawsze to samo, niestety żadnej ciekawej genealogii tu nie ma
                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:04
                          Inteligentny człowiek mysli nad tym, co wypisuje w sieci i jak powinien sie zachowywać. Ja wyznaję zasadę OKO ZA OKO.
                          • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:19
                            Czyli jesteś poganinem.
                            • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:13
                              ardzuna napisała:

> Czyli jesteś poganinem.

Poczytaj sobie, jak mnie tu nazywają.
                              • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:57
                                Zwyrodnialcem? Bardzo słusznie. Życzenie komuś, by stała mu się krzywda, to mistrzowski poziom chamstwa. Nie łączę pozdrowień.
                                • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:30
                                  pursuedbyabear napisała:

> Zwyrodnialcem? Bardzo słusznie. Życzenie komuś, by stała mu się krzywda, to mis
                                  > trzowski poziom chamstwa. Nie łączę pozdrowień.
                                  >

Nie zwyrodnialcem, nie nie smile
                                  Nie wcinaj sie, bo zaraz bedziesz klikala na kosz big_grin
                                  • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:32
                                    To jest forum, bejbe, tu można wcinać się dowolnie. Jeśli komuś życzysz zła, to sama jesteś zła.
                                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:25
                                      pursuedbyabear napisała:

> To jest forum, bejbe, tu można wcinać się dowolnie. Jeśli komuś życzysz zła, to
                                      > sama jesteś zła.
                                      >

Przed antypolskim lewactwem, ktore wyzywa Polaków od rasioli/faszoli/nazioli, trzeba się bronić...
                                      I takim to ja zyczę wszystkiego, co najgorsze. Niech tylko pojawi sie kiedys jakiś wątek, gdzie lewactwo bedzie sie skarzyć, wyśmieję bez skrupułów smile
                                      OKO ZA OKO.
                                      • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:28
                                        Gwałt już przerobiłam, jedna forumka super usportowiona życzyła mi kolejnego.
                                        To czego mi życzysz? Napisz odważnie.
                                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:32
                                          pursuedbyabear napisała:

> Gwałt już przerobiłam, jedna forumka super usportowiona życzyła mi kolejnego.
                                          > To czego mi życzysz? Napisz odważnie.
                                          >

Wzruszylam się wink
                                          Wszystkiego co najgorsze ci zyczę, powinno wystarczyć wink
                                          Reszte sobie dopisz, antypolko.
                                          • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:52
                                            Czyli czego? No napisz, takie pyskate jesteś, to wyraź to konkretnymi słowy.
                                            • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:36
                                              pursuedbyabear napisała:

> Czyli czego? No napisz, takie pyskate jesteś, to wyraź to konkretnymi słowy.
                                              >
                                              big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:33
                                        demono2004 napisała:
                                        > OKO ZA OKO.

Chcesz zostać zaciukana siekierą przez jakiegoś Mieszka?
                                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:38
                                          evening.vibes napisała:

> demono2004 napisała:
                                          > > OKO ZA OKO.
                                          >
                                          > Chcesz zostać zaciukana siekierą przez jakiegoś Mieszka?
                                          >
                                          >
                                          >

Trzecia doba na dyzurze evening? big_grin
                                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:40
                                            demono2004 napisała:
                                            > > Chcesz zostać zaciukana siekierą przez jakiegoś Mieszka?

> Trzecia doba na dyzurze evening? big_grin

Twoja? Być może.

Odpowiesz na pytanie?
                                            • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:47
                                              evening.vibes napisała:

> demono2004 napisała:
                                              > > > Chcesz zostać zaciukana siekierą przez jakiegoś Mieszka?
                                              >
                                              > > Trzecia doba na dyzurze evening? big_grin
                                              >
                                              > Twoja? Być może.
                                              >
                                              > Odpowiesz na pytanie?
                                              >

Ja tu zaglądam z doskoku, dla rozrywki wink
                                              Ty tu siedzisz bez przerwy.
                                    • infinitypool Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 15:33
                                      pursuedbyabear napisała:

> To jest forum, bejbe, tu można wcinać się dowolnie. Jeśli komuś życzysz zła, to
                                      > sama jesteś zła.
                                      >

Ja cos kojarze ze ty zyczylas ktorejs forumce aby jej corka zostala zgwalcona bo cie rozjuszylo ze ta forumka jest "rasiolka"
                    • wapaha Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:29
                      gru.u napisała:

> A matołek nadal z tym pochodzeniem ukraińskim 😀 Jeszcze jakieś urojenia? Jam z
                      > mazowieckiego plebsu, nawet się genetycznie o kresy nie otarłam a co dopiero j
                      > akieś pochodzenie ukraińskie

Może matoł pomylił mnie z tobą ?
                      (Dziadek urodził się w obecnym obwodzie iwanofrankowskim )
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:06
                    demono2004 napisała:
                    > Uczepilas sie tego polskiego języka,

Szacunek do języka odróżnia patriotę od faszysty.

> Niemka i Ukrainka, chcą mnie polskiego uczyć big_grin

Pisałam ci wielokrotnie, że moja rodzina to przesiedleńcy ze wschodu.

Powyżej miałaś cytat ze słownika.
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:12
                      I wszystko jasne wink
                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:16
                        demono2004 napisała:
                        > I wszystko jasne wink

Dla ciebie nie bardzo. Szanuj przynajmniej język skoro rodaków nie potrafisz.
                        • demono2004 [...] 30.06.25, 21:23
                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:25
                            demono2004 napisała:
                            > Ja swoich rodaków szanuję, ty nie, bo Polak to nie twój rodak wink

Ale ty wcaaaale nie jesteś faszolą omawiając ludziom narodowości za poglądy niezgodne z twoimi!

Nic a nic big_grin
                            • demono2004 [...] 30.06.25, 21:33
                              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:37
                                demono2004 napisała:
                                > Tacy, jak ty za czasów IIWŚ, donosili na ludzi i wydawali ich na smierć.

No właśnie nie. Żydów chronili lewacy a nie biali suprematyści.
                                • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:03
                                  No no big_grin big_grin big_grin
                • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:38
                  W każdym państwie występuje przestępczość ' rodzima' nikt tego NIE kwestionuje.

Jednakże, galopującą głupotą jest i pozostanie sprowadzanie kolejnego elementu KRYMINALNEGO, poważnie zagrażającemu całemu społeczeństwu ze względu na dwa czynniki: radykalizm, wysoką organizację działań o charakterze wymuszeniowo przestępczym oraz ideologię, specyfikę kultury lub wyznanie, sprzyjające powstaniu zapalnika.
                  Nie, ani Mieszkom, ani Mychajłom, Ahmedom ani innym Luisom Carlosom nie wolno.
                  I żeby było Ci głupio, to mój Kuzyn ma popularne imię w typie 'Ahmeda', tyle, że pomimo pochodzenia został odpowiednio wychowany.
                  • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:18
                    Nie zmyślaj sobie tych kuzynów, to już się robi nudne.
                    • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 23:44
                      Nie zmyślam.
                      Mam m.in. w Stanach ( jeden wizytuje teraz na zachodzie Polski i od kilku pokoleń mieszka w USA), w Australii rodzinę kilkupokoleniową też, w Hiszpanii (wspomniany Kuzyn i Kuzynka pół krwi Hiszpanka), rodzinę w Niemczech, Skandynawii ( te dwa ostatnie w sensie korzeni) i na Wschodzie.

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 23:52

> Nie zmyślam.

To bardzo wiarygodne wyjaśnienie big_grinbig_grin
                        • pursuedbyabear Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 07:59
                          Nie czepiaj się, to kuzyni przez duże K 😀
                    • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:20
                      Myślę, że nudne jest zwracanie na to uwagi w czasach, kiedy nie ma nic niezwykłego w emigracji czy posiadaniu ' wyjechanej' rodziny.

Nie mam powodu kłamać. Zresztą w moim przypadku część rodziny emigrowała już w pierwszym półwieczu XXw., druga w latach 70-80- tych, co dało całkowicie wymieszanych kuzynów.
                      Pochodzenie z jednej strony mam niemiecko - skandynawskie, a z drugiej wschodnie i polskie.
                      Oprócz tego lekką domieszkę azjatycką, nie mam skośnych oczu ale Siostra i dwie osoby z rodzeństwa Mamy tak.

• ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 00:57
                        A co z domieszką maoryską?
                        • margit49 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 07:00
                          ardzuna napisała:

> A co z domieszką maoryską?

Omg! pewnie jeszcze i kreolska, a nawet metyska🤣
              • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 22:18
                demono2004 napisała:

> Współczuje ofierze bo padła ofiara napadu przez m.in ciebie.
                > Życzę ci tego samego. Należy ci się.

Jesteś zdemoralizowanym zwyrodnialcem.
                • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:37
                  ardzuna napisała:

> demono2004 napisała:
                  >
                  > > Współczuje ofierze bo padła ofiara napadu przez m.in ciebie.
                  > > Życzę ci tego samego. Należy ci się.
                  >
                  > Jesteś zdemoralizowanym zwyrodnialcem.

A ty HIPOKRYTKĄ, która popiera najazd obcych na granicę a tymczasem przeszkadza ci TRANSEKSUALNA osoba w przebieralni big_grin
                  Biedna ARDZUNA sie poczuła NIEKOMFORTOWO przeciez. Ten wątek to ja sobie do ulubionych zapisze i za kazdym razem będę ci o tym przypominać.
                  To dopiero jest HIT big_grin
                  Więc daruj sobie , bo na mnie to nie działa.
                  • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:42
                    demono2004 napisała:
                    > A ty HIPOKRYTKĄ, która popiera najazd obcych na granicę

GDZIE ONI SĄ? No GDZIE? big_grin
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:47
                      evening.vibes napisała:

> demono2004 napisała:
                      > > A ty HIPOKRYTKĄ, która popiera najazd obcych na granicę
                      >
                      > GDZIE ONI SĄ? No GDZIE? big_grin
                      >
                      >
                      >

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:49
                        demono2004 napisała:
                        > evening.vibes napisała:
                        > > GDZIE ONI SĄ? No GDZIE? big_grin
                        > >

> big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Szukaj faszolo, szukaj! Jak pies tropiący big_grin big_grin big_grin
                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:30
                          evening.vibes napisała:

> demono2004 napisała:
                          > > evening.vibes napisała:
                          > > > GDZIE ONI SĄ? No GDZIE? big_grin
                          > > >
                          >
                          > > big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                          >
                          >
                          > Szukaj faszolo, szukaj! Jak pies tropiący big_grin big_grin big_grin
                          >

Przesiedleniec wyzywa Polaków od faszoli big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:39
                            demono2004 napisała:
                            > Przesiedleniec wyzywa Polaków od faszoli big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

POLACY przesiedleni przymusowo z Kresów to 'faszyści'? Fiu, fiu, fiu...
                  • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 23:58
                    demono2004 napisała:

> ardzuna napisała:
                    >
                    > > demono2004 napisała:
                    > >
                    > > > Współczuje ofierze bo padła ofiara napadu przez m.in ciebie.
                    > > > Życzę ci tego samego. Należy ci się.
                    > >
                    > > Jesteś zdemoralizowanym zwyrodnialcem.
                    >
                    >
                    >
                    > A ty HIPOKRYTKĄ, która popiera najazd obcych na granicę

Nie bredź, zdemoralizowany zwyrodnialcu. I lecz się, nie życzę sobie mieć tak patologicznie nikczemnych rodaków - Polaków.
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:31
                      Ucz się lepiej tolerancji, hipokrytko big_grin
                      • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 18:33
                        Nie bredź.
                • wyprawa32768 Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 07:50
                  kiedy w końcu weźmiesz sobie na utrzymanie takiego przybysza ? może wtedy coś dotrze
                  • ardzuna Re: PAT(r)OLE na granicy 26.07.25, 11:59
                    Chcesz, żeby przestępcy w Polsce siedzieli w więzieniach?
          • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:47
            Krew naciekach na sprawca. Który wjechał do Polski legalnie na podstawie wizy
      • is-laura Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 19:44
        Ona zmarła w piątek, a dopiero dziś przekazano informację o jej śmierci
        • demono2004 [...] 30.06.25, 19:59
          • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:48
            To ktoś z forum ustalił prawo dotyczące wyzwania wiz do Polski obywatelom Wenezueli?
            • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:54
              gru.u napisała:

> To ktoś z forum ustalił prawo dotyczące wyzwania wiz do Polski obywatelom Wenez
              > ueli?

Nacieki/wyzwania...
              Piłaś, nie pisz.
              • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 20:55
                Ojojoj faszystowski matołek ma problem ze zrozumieniem kontekstu zdania po polsku jak jest autokorekta? Może polski to nie twój język i to dlatego
                • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:00
                  gru.u napisała:

> Ojojoj faszystowski matołek ma problem ze zrozumieniem kontekstu zdania po pols
                  > ku jak jest autokorekta? Może polski to nie twój język i to dlatego

Sama jestes matołek, do tego zadaniowany big_grin
                  • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:03
                    Wiesz że takie pomówienia są karalne? Więc lepiej zacznij zbierać dowody.
                    Pa. Jak tam zgłoszenie do ABW? Bo już rok chyba czekam i nic, nawet zaczęłam chodzi z ciągnącym się za mną spadochronem żeby trochę ułatwić ale bez efektów
                    • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:05
                      gru.u napisała:

> Wiesz że takie pomówienia są karalne? Więc lepiej zacznij zbierać dowody.
                      > Pa. Jak tam zgłoszenie do ABW? Bo już rok chyba czekam i nic, nawet zaczęłam ch
                      > odzi z ciągnącym się za mną spadochronem żeby trochę ułatwić ale bez efektów

Wyzwiska, wyzywanie od faszalo i naziole, też sa karalne wink Więc uważaj.
                      Ja za toba nie laże i sie do ciebie nie przywalam. Sama za mna lazisz, wyzywasz mnie i prowokujesz. Masz to, na co zasluzylas.
                      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:06
                        Czym prowokuję? Mam prawo pisać na publicznym forum. Sama wyzywasz ludzi od faszystow
                        • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:13
                          gru.u napisała:

> Czym prowokuję? Mam prawo pisać na publicznym forum. Sama wyzywasz ludzi od fas
                          > zystow

To pod moim adresem padły wyzwiska typu naziol i faszol wink A ty lazisz i sie wcinasz, więc nie oczekuj, ze bedziesz traktowana ulgowo . Najpierw sie przywalacie, potem posty zglaszacie, w koncu wygaszacie big_grin
    • 71tosia Re: PAT(r)OLE na granicy 30.06.25, 21:13
      PiS, rękoma takich bakiewiczow, zaczal walkę z Konfederacja o rzad dusz o to kto jest lepszym Polakiem i kto bardziej nielubi „obcych”.
    • dramatika Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 10:56
      Widac, że pisowcy dostali niezłe wsparcie (zapewne od Amerykanów) na tę akcję. Co nie zmienia faktu, że problem podrzucania nam inżynierów przez Niemców realnie istnieje.
      • piwoniawpiwnicy Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 12:25
        Heroiczna AFD podrzuca nam swoje inżynierskie AGD, tak, czy siak.
    • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 13:24
      To są po prostu zwykłe ruskie, zaćpane trolle, a nie żadne patrole, jak kibol Podejma. Poczytajcie o tym. Kibole od bąka i alfonsa szmuglowali ludzi i teraz drą mordy, że stworzyli problem. Typowe działanie ruskich. kresy.pl/wydarzenia/przerzucili-przez-granice-setki-imigrantow-na-slasku-rozbito-gang-zwiazany-z-pseudokibicami/https://x.com/Nocny_Pingwin/status/1939303960789053761
    • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 01.07.25, 14:28
      Za radiem zachod: Do czego mogą doprowadzić powielane w mediach społecznościowych #fakenewsy... Organizatorzy międzynarodowego festiwalu tańca w Gorzowie są w szoku - lokalny polityk wziął gości z Senegalu, którzy przyjechali na festiwal, za nielegalnych migrantów.

zachod.pl/1277345/emocje-wokol-rzekomych-nielegalnych-migrantow/?fbclid=IwY2xjawLQs2lleHRuA2FlbQIxMQABHrep9jSZnS0DgXIRoa23IuWsmj0fj7UfLrd1DQ1rLnPiWHxJv8aJyTFj8CBm_aem_S9PxSJCKHItVYkT16hHksw
      • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:27
        To jest celowe działanie rosji zobacz sobie gdzie pracuje córa ruskiego smrodziarza bąka i co to jest.x.com/PutinizmPolski/status/1940068060867580271 Zresztą normalni wiedzą, nie wiedzą wtórni analfabeci nawaleni propagandą z za rublika i fejkami z ms. Polska jest zalana ruskim guanem w SN siedzą porno jurije vide: (Krzystof Wiak który nawe nie bnył sędzią) o których już można mówić, że są finansowani przez Kreml, bo Lempart wygrała z tym gummnem. żona bosaczyny wiadomo pornojurijka. Putin mocno zainwestował w Polskę, dlatego nie było drugiej Rumunii. Teraz czeka Was powolne osuwanie się w ramiona matuszki. Przykro mi. Ogromną rolę odegrał w tym kk i propaganda z ambon. Pomyślcie wszystkie te zapalne kwestie dałoby się rozwiązać gdyby przestali chodzić do tej pedofilskiej sekty. Czeka Was ruski mir i bąki zaglądające wam do majtek za jakiś czas. To samo dzieje się w USA...scenariusz pisany cyrylicą. Religijny faszyzm.
    • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:11
      Ruskie bąki zasmardzają kraj.
    • usmiechniety-polak Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 09:37
      Agresywnych patusów to ściąga obecny NIErząd z rudą mendą na czele. Tak jest tak słaby, i tak się boi Ursuli, że nie zrobi nic z tymi zwierzakami, bo ludźmi ciężko to nazwać.
      • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:01
        Ruskie troliszcze od zaćpanego kibola podejmy przemówiło. "Gwałcić trzeba tak żeby nie zgłosiła" inny grozi wysadzeniem sejmu , jeszcze inny zabija swoją dziewczynę później siebie, inny zajebany biega z nożem po Nowym Sączu, jeszcze inny handluje prochami. Ruska patologia. O żonie bosaczyny już można mówić, że jest finasowana przez kreml.
        • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 12:13
          A który to pan z konfederacji?
          • livia.kalina Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 12:21
            A, już znalazłam- Dawid Staszczak. W środowisku krakowskich słodziaków - Armandito. Choć od krakowskich słodziaków woli rosyjskich słodziaków. Nie dostał się do rady miasta choć dostał liczbę głosów porównywalną do tych, co dostała Ela Gawin.

www.facebook.com/profile.php?id=61553113203794
            • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 12:59
              No dokładnie ten. Przecież oni tam wszyscy wolą ruskich. I same takie pokemony z bosaczyną i mentzenem na czele. Już torkowska, co prawda ona z korony, ale pisała,że jak ruscy wejdą to będą witać z kwiatami. Ruska, zdemoralizowana dzicz. Wiesz przykro mi z powodu ludzi którzy tu zostają, część mojej rodziny, ale ten kraj jest w połowie ruski. 8 lat na to pracowała propaganda z ruspubliki, ambon i ms ....Z drugą połową "Niepolaków" jak mówił zybertowicz jakoś się rozprawią. Może za jakis czas tak jak w Katyniu. W RU ciągle również działają gułagi pod nazwą kolonii karnych, co prawda zwierzęta wypuścili żeby porywali i gwałcili dzieci, ale polityczni siedzą.
      • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:30
        usmiechniety-polak napisała:

> Agresywnych patusów to ściąga obecny NIErząd z rudą mendą na czele. Tak jest ta
        > k słaby, i tak się boi Ursuli, że nie zrobi nic z tymi zwierzakami, bo ludźmi c
        > iężko to nazwać.

Oczywiscie ze tak. Popierające go ematusie, są za destabilizacją Polski oraz całej Europy. Później bedzie płacz bo boja sie o siebie i swoich bliskich. Wtedy tylko takie obśmiać .
        • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:36
          demono2004 napisała:
          > usmiechniety-polak napisała:
          >
          > > Agresywnych patusów to ściąga obecny NIErząd z rudą mendą na czele. Tak j
          > est ta
          > > k słaby, i tak się boi Ursuli, że nie zrobi nic z tymi zwierzakami, bo lu
          > dźmi c
          > > iężko to nazwać.
          >
          >
          > Oczywiscie ze tak.

Ach te niewidziane hordy nielegali! Wasze faszolskie komanda znalazły choć jednego czy będziecie atakować senegalski zespół na festiwalu?
          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:33
            evening.vibes napisała:

>
            >
            >
            > Ach te niewidziane hordy nielegali! Wasze faszolskie komanda znalazły choć jedn
            > ego czy będziecie atakować senegalski zespół na festiwalu?
            >
            >

Gdyby głupota mogła latać big_grin big_grin big_grin
            • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:37
              demono2004 napisała:
              > evening.vibes napisała:

> > Ach te niewidziane hordy nielegali! Wasze faszolskie komanda znalazły cho
              > ć jedn
              > > ego czy będziecie atakować senegalski zespół na festiwalu?
              > >
              > Gdyby głupota mogła latać big_grin big_grin big_grin

No właśnie LATA PO GRANICY big_grin big_grin big_grin
              • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:39
                Ja bym powiedziala, ze już 4 dobę na ematce big_grin Resztę sobie dopowiedz.
        • ariathedevil Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:49
          Kolejny ruski trolik od propagandy w Polsce trliszcze gwałcą twoje ruskie nazistowskie bojówki, a inne kibolskie bojówki trudnią się szmuglowaniem tych ludzi, a później ludziom życie na granicy utrudniają i skłocają nas z Niemcami na polecenie putina.
          • riki_i Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 10:54
            No toż przecież są piękne wzorce pisowskie! Sączyć jad na kolorowych, a jednocześnie cichcem sprzedawać im lewe wizy w ilościach HURTOWYCH!
          • demono2004 Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:34
            ariathedevil napisała:

> Kolejny ruski trolik od propagandy w Polsce trliszcze gwałcą twoje ruskie nazis
            > towskie bojówki, a inne kibolskie bojówki trudnią się szmuglowaniem tych ludzi,
            > a później ludziom życie na granicy utrudniają i skłocają nas z Niemcami na pol
            > ecenie putina.

Trollem od propagandy, to jesteś ty big_grin big_grin big_grin
      • gru.u Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 14:24
        Przypomnij kto rządził przed rokiem 2022 i kto odpowiada za to że polskie służby nie miały przygotowanego planu na wypadek eskalacji wojny i napływu uchodźców, żeby sprawnie prowadzić ochronę kontrwywiadowcza w takiej sytuacji? I kto ściągnął nam na łeb Gruzinów bez sprawdzania co to za ludzie?
    • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 02.07.25, 14:10
      Polecam.

youtu.be/9bwtWJL1J4c?si=bRRnaLHAVZ04xEhG
      • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 05:48
        mayoliijka napisała:
        > Polecam.
        >
        > youtu.be/9bwtWJL1J4c?si=bRRnaLHAVZ04xEhG

Odpowiesz w końcu ile z tych 'hord nielegali' zatrzymały twoje ukochane faszkolskie komanda??

GDZIE ONI SĄ? NO GDZIE????? 🤣🤣🤣

Fejkusia Mayolikusia!!!
        • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 08:01
          Posłuchałaś? Pewnie nie, bo musiabyś się skupić na godzinę, a to cie z pewnoscia przerasta.

Nie pisz do mnie wiecej, bo żeby dalej z tobą sobie wymieniać przypadkowe uwagi (bo przecież dyskusją tego nie nazwiemy), musiałabym zejść do twojego poziomu i zacząć sypać prymitywnymi obelgami w twoja strone, a do takiego chamstwa i prostactwa mnie nie doprowadzisz. Taplaj sie w rynsztoku sama.
          >
          > Odpowiesz w końcu ile z tych 'hord nielegali' zatrzymały twoje ukochane faszkol
          > skie komanda??
          >
          > GDZIE ONI SĄ? NO GDZIE????? 🤣🤣🤣
          >
          > Fejkusia Mayolikusia!!!
          >
          >
          >
          • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 08:05
            mayoliijka napisała:
            > Posłuchałaś? Pewnie nie

Oczywiście, że nie tracę życia na pierdy radnomowych ludzi z internetu.

> Nie pisz do mnie wiecej,

Nie fejkusiu - będę pisać jak tylko będę chciała. Będę pokazywać jak łykasz fejki jak najprymitywniejszy przygłup.

GDZIE SĄ NELEGALE????? GDZIE KŁAMCZUSZKO????
            • mayoliijka Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:30
              I dlatego masz całodobowy dyżur na ematce. Logiczne.

evening.vibes napisała:
              >
              > Oczywiście, że nie tracę życia na pierdy radnomowych ludzi z internetu.
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              • evening.vibes Re: PAT(r)OLE na granicy 03.07.25, 09:36
                mayoliijka napisała:
                > I dlatego masz całodobowy dyżur na ematce. Logiczne.

Ematka to rozrywka - nie źródło wiedzy.

Czy ty w ogóle weryfikujesz co ci mówią czy bierzesz bezktyrycznie a jak rzeczywistość przeczy prawackim fejkom to tym gorzej dla rzeczywistości?

Gdzie ci nielegale, których 'MASOWO' przysyłają nam Niemcy? No GDZIE???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka