klementynka1974 18.08.25, 23:57 Czy szerokie spodnie są już passe? Zaczęłam się zastanawiać nad kupnem - zmierzyłam u koleżanki spodnie tego typu zdjęcie i wyglądałam zaskakująco dobrze (jak na moje warunki). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arabelax Re: szerokie spodnie 19.08.25, 00:01 jak wyglądasz dobrze i dobrze się w nich czujesz, to dlaczego nie kupisz? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 07:07 W dzisiejszych czasach wszystko jest jednocześnie modne i niemodne, nie ma się co przejmować:p Mnie się takie spodnie bardzo podobają ale rzadko które na mnie pasują. Udało mi się kupić dwie pary z czego jedne pasują idealnie a drugie prawie😉 i bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: szerokie spodnie 19.08.25, 08:10 Modne jak najbardziej i trochę z nami zostaną. . Niby miały znowu wrócić rurki ale się nie przyjęły. Ja tez pokochałam szerokie spodnie - świetnie w nich wyglądam bo jestem bardzo szczupła a one mnie pogrubiają. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: szerokie spodnie 19.08.25, 15:58 Szerokie spodnie potrafią też pięknie wyszczuplić sylwetkę. Wszystko zależy od kroju i dopasowania Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: szerokie spodnie 19.08.25, 17:21 No i właśnie to jest w nich super - szczupłych pogrubiają a grubszych wyszczuplają. Oczywiście należy zadbać tu o odpowiedni fason, wysokość stanu, kształt kieszonek itp. Np ja nie znoszę wysokiego a średni i niski powoduje, że wydaje się, ze ma biodra i okrągły tyłek ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 19:41 Nie ma to jak się mądrzyć bez podania konkretów. Najlepiej z rozróżnieniem na długie i krótkie nogawki, bo są różne potrzeby. BTW, jakiś czas temu ktoś zamieścił zdjęcia pewnej starszej instagramerki, która miała bardzo fajny styl ubierania, taki niewymuszony - i świetne jeansy. Raczej typ boyfriend. Co ona nosi (i czemu tak drogo?). Bo o dobre jeansy nie tak łatwo. Arket miałam o te 2-3 cm za krótkie. Uniqlo sprzedaje w sklepach tylko te krótsze, dłuższe można zamówić onlajn. W Sinsayach nie będę się wygłupiać, a nastolatki w ogóle noszą czasem modele, które nie wiem skąd mają. Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: szerokie spodnie 19.08.25, 21:20 Levis maszerują gamę szerokich jeansów- na Zalando jest cała masa. Mam od nich modele: balooon, XLculotte, relaxed fit, baggy . Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: szerokie spodnie 19.08.25, 21:21 Mają szeroką gamę miało być a nie maszerują🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 08:20 Są modne, ale trudno znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 08:22 Jak to? Ja je wszędzie widzę 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 12:42 szarmszejk123 napisał(a): > Jak to? Ja je wszędzie widzę 🤔 Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: szerokie spodnie 19.08.25, 08:55 Fajne. Lubię takie. Na modę w ogóle nie patrzę, ale takich spodni jest multum w sklepach, więc na pewno nie są niemodne. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: szerokie spodnie 19.08.25, 09:12 Nie obchodzi mnie za bardzo co jest modne. Uwielbiam ten fason. Świetnie w nim wyglądam i dobrze się czuję. W końcu mogę kupić coś w co wcisnę moje grube nogi. W dobie mody na rurki myślałam już, że zostanę w gołą du....ą, bo w nic nie mogłam wcisnąć moich zacnych nóżek. Tak więc teraz obkupuję się do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: szerokie spodnie 19.08.25, 13:29 Wszystkie rurki jakie miałam były mocno ciągliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: szerokie spodnie 19.08.25, 18:03 Od elastycznego wszystko mnie swędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: szerokie spodnie 19.08.25, 09:29 Z tego, co widzę u nas na ulicach, to są bardzo na czasie. Zawsze lubiłam ten krój. Wiele kobiet wygląda w takich spodniach znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: szerokie spodnie 19.08.25, 11:25 A w jakich chodzisz teraz, że nie są passe? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: szerokie spodnie 19.08.25, 11:28 Poważnie, interesuje cię, ci mają do powiedzenia producenci odzieży, ustanawiający trendy na przyszły rok? Noś niemodne tak, żeby wszyscy ci zazdrościli stylu. Jak mawiał klasyk, ubranie nie jest istotne, liczy się wkład Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: szerokie spodnie 19.08.25, 11:40 Jesli wygladam w czyms zaskakujaco dobrze to to nosze nie ogladajac sie na trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: szerokie spodnie 19.08.25, 12:12 Pewno nie są pierwszym krzykiem mody bo są na czasie już z piec lat minimum ale kogo to obchodzi. Ja noszę i lubię Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: szerokie spodnie 19.08.25, 12:47 Są w sklepach?- znaczy że modne takie małe uproszczenie Ja jednak nie patrzę na modę, noszę zarówno bojowki, skiny, rurki, jak i szerokie. A trzeba przyznać, że szerokich spodniach w upały jest wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: szerokie spodnie 19.08.25, 12:54 Wklejone przez ciebie spodnie w ogóle nie są specjalnie szerokie, mierząc je na aktualnych trendach, które są zdecydowanie XXL. To są klasyczne spodnie Marleny, zachowawcze i modne będą chyba zawsze. Nie zrobisz sobie więc żadnej krzywdy, jak sobie kupisz. Tym bardziej w tym "nudnym" kolorze. Swoją drogą, co ty nosisz, skoro te uważasz za szerokie? W każdym razie jesienią i zimą 25/26 ciągle będzie się nosić bardzo obszerne spodnie. Zwykle z wysoką talią, bardziej zaakcentowaną niż do tej pory, zamaszyste. Do tego modne są dżinsy i spodnie noszone w końcówce lat latach 90 tych, czyli wraca obniżona talia, też raczej szersze, bootcut albo flared, czyli z rozszerzaną na dole nogawką. Te flared mogą być na biodrach trochę bardziej dopasowane. Wąskie spodnie były na wybiegach widoczne tylko do bardzo wysokich kozaków sięgających za kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 13:23 Nadal nosi się szerokie spodnie, tylko fasony trochę się zmieniają. Od niedawna modne są spodnie balonowe z wysoką talią, szerokimi nogawkami, które zwężają się na dole. Często uszyte są ze sztywnej bawełny, jeansu, co potęguje efekt beczki. Czy się przyjmą? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: szerokie spodnie 19.08.25, 14:51 Ja np o dziwo świetnie w nich wyglądam, czyli dla sylwetki chłopięcej są b dobre Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: szerokie spodnie 19.08.25, 19:37 nuta15 napisała: > Od niedawna > modne są spodnie balonowe z wysoką talią, szerokimi nogawkami, które zwężają s > ię na dole. Też już nie tak od niedawna, bo kupiłam takie “beczułki” ponad dwa lata temu (na wiosnę 2023). Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: szerokie spodnie 19.08.25, 13:47 Mam nadzieję, że będą modne już na zawsze, uwielbiam. Oczywiście nie obchodzi mnie, czy są modne, tylko jeśli przestaną, będzie trudno je kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: szerokie spodnie 19.08.25, 15:38 66% poliester- w życiu bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: szerokie spodnie 19.08.25, 19:19 Chyba pierwszy raz od dawna są teraz w sklepach wszystkie fasony dżinsów, od rurek po dzwony. Wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i można kupić wszystko, a nie tylko rurki biodrówki albo tylko high waste. Odpowiedz Link Zgłoś