Dodaj do ulubionych

Wasze odkrycia z YouTube

25.09.25, 08:35
Uwielbiam programy wnętrzarskie. Ale to co zrobiła ta kobieta to miód na moje bolączki

Chcę więcej tego typu programów, w których architekt komentuje projekt pokazany w telewizji albo jeden ekspert dyskutuje z innym bo zwracają moją uwagę na pomysły i rozwiązania, których sama bym nie zauważyła.

Moje najnowsze guilty pleasure:
youtu.be/fZzafabCENE?si=NZRqwoDc-DxqQJi9

Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 08:41
      To leci w telewizorze. Ja natychmiast przełączam.
      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 08:57
        Niedokładnie. W telewizji leci program, który potem jest komentowany przez autorkę nagrania na YT.
        Już kilka miesięcy temu ktoś wstawił jej filmiki na ematce. Poszłam obejrzeć i zostałam wink Fajny był odcinek gdzie Miruć ludziom, którzy chcieli jasną kuchnie wcisnął granat tongue_out Albo babce z kilkorgiem nastolatków zrobiono łóżko metr od lodówki w pokojo-kuchni. I jeszcze wstawiono tam lampę tongue_out Jak ktoś ma nastolatki w domu to wie, że one odbywają nocne wycieczki do lodówki. Już współczuję tej matce...O i jeszcze odcinek babki, która kupiła stare mieszkanie z parkietami. Na remont poszło prawie pół miliona mimo, że nie było żadnego przestawiania ścian a podłoga została tongue_out Na koniec w dużym pokoju stała bura sofa, brakowało dywanu (był na projekcie) , stolika i czegokolwiek więcej tongue_out Oni chyba te pieniądze przez okno wyrzucali.
        • krwawy.lolo Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:05
          I ta kobieta przez 54 min. komentuje jeden odcinek programu, czy kilka odcinków na raz?
          (Nie chce mi się włączać, bo nie mogą patrzeć na tego mięśniaka. tongue_out)
          • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:08
            Jeden odcinek. Ale najczęściej pod koniec daje swoje propozycje rozwiązania przestrzeni, które najczęściej są o niebo lepsze. Jak cię przeraża 50 minut programu to możesz sobie włączyć na przyśpieszeniu 1.25 czy nawet 1.5
          • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:09
            Jeden. Ogląda się odcinek wraz z nią. Komentuje projekt, proces i efekt końcowy, a na koniec przedstawia własny projekt
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:10
            Jeden odcinek ale często na koniec pokazuje swoje propozycje aranżacji. Możesz też przewinąć kilka pierwszych minut bo ona zawsze się przestawia wink Komentuje nie tylko Mirucia ale też Martę Czerkies i Szelągowską. Oraz serię "Nasz nowy dom".
            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:00
              Chciałabym aby pokomentowala programy z innych krajów. Rozumiem że bariera językowa może być problemem ale różne kraje mają różne pomysły na zagospodarowanie przestrzeni. Brytyjski your home made perfect raz zachwyca a raz straszy ale ogólnie bardziej mi leży niż pomysły w polskich programach. Jest też program w którym zgłaszają się pary. Jedno chce sprzedać dom/ mieszkanie i kupić nowe bardziej dopasowane do potrzeb, a drugie chce wyremontować. Spiera się architekt z pośrednikiem nieruchomości. Nie wiem czy jest w Polsce odpowiednik.
              • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:03
                Ale ona komentuje też zagraniczny program. O tutaj masz ostatni odcinek. Tylko, że w num akurat nie ma mieszkania.
                www.youtube.com/watch?v=A0hzRRP5X8M&t=1952s
              • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:10
                Właśnie trwa odcinek, w którym doradza widzom.
                www.youtube.com/watch?v=PfQ0qdkoJV4
              • black.emma Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:20
                Love it or list it leci w Polsce.
                O gustach się dyskutuje też oglądam, lubię poczucie humoru Agnieszki, a jej układy funkcjonalne są genialne.
              • asia-loi Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 17:40
                sueellen napisała:

> Jest też program w którym zgłaszają się pary. Jedno chce sprzedać dom/ mieszkanie i kupić nowe bardziej dopasowane do potrzeb, a drugie chce wyremontować. Spiera się architekt z pośrednikiem nieruchomości. Nie wiem czy jest w Polsce odpowiednik.

Jest, albo był na HGTV. Tylko niedawno facet który był pośrednikiem zginął w wypadku na motocyklu. Nie pamiętam nazwiska, było w mediach.
                • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 17:45
                  Maciej Mindak. Ale w tym programie było jeszcze dwóch prowadzących. W tym jedna kobieta nazywana przeze mnie "kompaktowa" wink Bo jak jakiś klient miał wątpliwości co do wielkości pomieszczenia mówiła- tak, mała ale kompaktowa big_grin
        • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:27
          Albo kobieta na wózku, zrobili jej mega stromy podjazd, z ktorego sama nie da rady skorzystać i łazienkę, w ktorej umywalka byla na wysokości jej pach, w lustrze w ogole sie nie widziała, a do brodzika nie dalo sie wjechac na wózku, mimo ze było miejsce w łazience. Skandaliczne to było. Byly tez inne odcinki z ludzmi ze specjalnymi potrzebami, gdzie tez w ogole nie uwzgledniono ich potrzeb, mimo zapewnień🤮
          • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:07
            1matka-polka napisała:

> Byly tez inne odcinki z ludz
            > mi ze specjalnymi potrzebami, gdzie tez w ogole nie uwzgledniono ich potrzeb, m
            > imo zapewnień🤮

Te programy są celowo tak robione, żeby wzbudzić w tobie emocje, a Konieczna to w zasadzie legitymizuje tego raka poprzez to, że jej krytyka jest ugrzeczniona i miałka.
            • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:05
              To nie wiem, chyba nie trafili, bo wczesniej, zanim nie posłuchalam Koniecznej, to tego nie wudzialam, jak bardzo spaprane sa te projekty pod wzgledem funkcjonalnym, gdyz interesowal mnie sam proces remontu i estetyka... I w tamtych czasach mialam tylko pozytywne emocje, ze fajna inicjatywa...
              • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:38
                1matka-polka napisała:

> I w tamtych czas
                > ach mialam tylko pozytywne emocje, ze fajna inicjatywa...

Moze kiedyś te programy były inne. Dzisiaj nie potrzebujesz Koniecznej, żeby zauważyć problem, że "projektant" zamiast szafy wsadza do sypialni szklaną gablotę na urny.
                • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 18:03
                  Ty tak, plus jeszcze trochę ematek. Ale mnóstwo ludzi nadal uważa, że plastikowy chrobotek na ścianie to szczyt elegancji suspicious
                • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 07:28
                  Nie były. W latach 90 potrafili ludziom przykleić siano do ścian w pokoju…
    • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 08:47
      Ten odcinek mi wyjątkowo podniósł ciśnienie. Bezczelnie robią ludzi z idiotów i w sumie nie wiadomo dla kogo ma to być program. Jest też drugi dobry z tej serii jak babeczce zamiast szafy w sypialni wstawili podświetlaną witrynę z urnami. Bo po co kobiecie miejsce na ciuchy skoro trzeba wcisnąć sponsora w odcinek.

A radami pani Agnieszki kierowałam się przy urządzaniu swojego salonu.
      • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 08:57
        Widziałam też filmik w którym Szelągowska samotnej matce, która wróciła do mieszkania rodzinnego zrobiła remont. Klientka chciała:
        - zachować orginalna podłogę ( parkiet)
        - zamknięta kuchnię , gdyż: salon jest jednocześnie jej sypialnia, nie lubi zapachów gotowania w mieszkaniu i nie chce widzieć kuchennego rozpiero***nika gdy ogląda telewizję albo przyjmuje gości...

Szelągowska oczywiście otworzyła kuchnie na salon, zmniejszyła ilość szafek i blatu roboczego oraz wywaliła oryginalne podłogi. Tadaaam!

• borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:02
          Szelągowska to w ogóle ma jakiś problem z szafkami... Pewnie po co w mieszkaniu ludziom miejsce do przechowywania, lepiej nawalić poduszeczek i lampeczek 🙄
          • tanebo0001 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:06
            Gdyby miała bukieciarnie jak ona to nie musiałabyś chować w szafkach...
          • krwawy.lolo Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:06
            Ale Szelągowska chociaż piękną kobietą jest, w przeciwieństwie do tego Neandertalczyka. tongue_out
            • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:17
              Jest ładna i bardzo sympatyczna, ale potrafi ludziom niezłą masakrę zafundować. Tutaj przykład, że nie jest ani ładnie, ani wygodnie, ani funkcjonalnie:

youtu.be/VmhfID1xIng?si=zRfzfserj7SFTico
              • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:06
                borsuczyca.klusek napisała:

> Jest ładna i bardzo sympatyczna,

Oj nie, mentalnie to ona jest w latach 90 ubiegłego stulecia. Niby nowoczesna ale mocno crindzowa. Mówi rzeczy których nie powinno się mówić.
                • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:40
                  sueellen napisała:

> Mówi rzeczy których nie powinno się mówić.

Możliwe, ja nie wyłapałam jakoś. W ogóle te programy lubiłam dopóki się sama nie zaczęłam urządzać i nie zobaczyłam jaki to farmazon.

--
        • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:07
          A widziałaś odcinek gdzie Szelągowska położyła kobiecie lubiącej gotować lustro na ścianie w kuchni? I zainstalowała bodajże tylko dwa gniazdka w tym jedno nad zlewem? big_grin
          www.youtube.com/watch?v=23ARGwpQLi8&t=1s
          • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:14
            heca007 napisała:

> A widziałaś odcinek gdzie Szelągowska położyła kobiecie lubiącej gotować lustro
            > na ścianie w kuchni? I zainstalowała bodajże tylko dwa gniazdka w tym jedno na
            > d zlewem? big_grin

Tak! Mało tego zrobiła wszystko w połysku, białe płytki na podłodze i oczywiście wywaliła połowę szafek ( po co kobiecie lubiącej gotować szafki 😅)

Do tego kobieta chciała naturalne materiały typu beton drewno szkło. Z tych wszystkich było tylko lustro za kuchenką gazową 😂. No nie wpadłabym
          • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:18
            Oni wszyscy mają jakiś fetysz z tymi lustrami 🙄
          • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:30
            heca007 napisała:

> A widziałaś odcinek gdzie Szelągowska położyła kobiecie lubiącej gotować lustro
            > na ścianie w kuchni? I zainstalowała bodajże tylko dwa gniazdka w tym jedno na
            > d zlewem? big_grin

A kuchnia czarnobiała. To tez było chore.
            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:47
              Czarno-biała w połysku z lustrem! 😂😂😂
              • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 12:48
                sueellen napisała:

> Czarno-biała w połysku z lustrem! 😂😂😂

😔
          • briar_rose Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 01:21
            heca007 napisała:

> d zlewem? big_grin
            > www.youtube.com/watch?v=23ARGwpQLi8&t=1s

Padłam jak zobaczyłam te gniazdka tuż przy zlewie! O.O
        • taje Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 18:11
          sueellen napisała:

> Widziałam też filmik w którym Szelągowska samotnej matce, która wróciła do mies
          > zkania rodzinnego zrobiła remont. Klientka chciała:
          > - zachować orginalna podłogę ( parkiet)
          > - zamknięta kuchnię , gdyż: salon jest jednocześnie jej sypialnia, nie lubi zap
          > achów gotowania w mieszkaniu i nie chce widzieć kuchennego rozpiero***nika gdy
          > ogląda telewizję albo przyjmuje gości...
          >
          > Szelągowska oczywiście otworzyła kuchnie na salon, zmniejszyła ilość szafek i b
          > latu roboczego oraz wywaliła oryginalne podłogi. Tadaaam!
          >
          >

Programu nie oglądałam, ale sam opis tego, co zostało zrobione wywołuje u mnie atak agresji.
      • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:34
        borsuczyca.klusek napisała:

> Bezczelnie robią ludzi z idiotów i
        >... babeczce zamiast szafy w sypialni wstawili podświetlaną witrynę z urnami
        > . Bo po co kobiecie miejsce na ciuchy skoro trzeba wcisnąć sponsora w odcinek.
        >

Miruć jest koszmarny. Narcyz, ktory robi co chce, w ogole nie slucha klientow, do tego słabo dobiera kolory, i cringowo odlatuje, jak go chwalą.
        • briar_rose Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:48
          sueellen napisała:

> Widziałam też filmik w którym Szelągowska samotnej matce, która wróciła do mies
          > zkania rodzinnego zrobiła remont. Klientka chciała:
          > - zachować orginalna podłogę ( parkiet)
          > - zamknięta kuchnię , gdyż: salon jest jednocześnie jej sypialnia, nie lubi zap
          > achów gotowania w mieszkaniu i nie chce widzieć kuchennego rozpiero***nika gdy
          > ogląda telewizję albo przyjmuje gości...
          > Szelągowska oczywiście otworzyła kuchnie na salon, zmniejszyła ilość szafek i b
          > latu roboczego oraz wywaliła oryginalne podłogi. Tadaaam!

Tam to większe jaja się działy. Zrobili tej kobiecie... półściankę z lamelami! Łączy to wszystkie wady kuchni otwartej na salon z kuchnią oddzielną, jednocześnie pozbawiając jakichkolwiek zalet wynikających z któregoś rozwiązania. Najgorsze co mogła zrobić. I weź potem myj te lamele z tłuszczu.
          • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:57
            W jednym komentarzu pod filmikiem ktoś napisał że życzy Szelagowskiej aby całe życie chodziła w ciuchach które suszyły się w tym samym pomieszczeniu w którym ktoś smażył rybę 😅😱
            • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 15:11
              sueellen napisała:

> W jednym komentarzu pod filmikiem ktoś napisał że życzy Szelagowskiej aby całe
              > życie chodziła w ciuchach które suszyły się w tym samym pomieszczeniu w którym
              > ktoś smażył rybę

Szelągowska to rzeczywiście osobny przypadek. Tak jak w przypadku innych gwiazd wnętrzarstwa, jak ten arogancki osiłek, można mieć w zasadzie pewność, że wszystkie błędy i kontrowersyjne rozwiązania zostały wprowadzone celowo w celu wywołania sensacji, tak u Szelągowskiej myślę, że ona z czystego serduszka i w dobrej wierze robi kaszanę. Dyletantka z maturą po "kursie projektowania wnętrz".
              • taje Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 18:09
                W sumie nie wiem, co gorsze - czy celowo, czy z niewiedzy. A może wszystko jedno dla klienta.
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 15:04
            Pamiętam jak Szelągowska parę lat temu zrobiła małżeństwu z małymi bliźniakami (chyba to były bliźnięta). Takimi naprawdę malutkimi pralkę w ... uwaga... pokoju dziennym, w szafie! sciana Taka zabudowa pod ścianą drewnopodobna i w jednej z szafek pralka big_grin Zamykana drzwiami od szafy. Czyli, że po upraniu musisz je zostawić otwarte razem z tymi drzwiczkami meblowymi. A dzieci zaczynają chodzić... Nie wiem, może młodzi rodzice deklarowali, że mają za dużo czasu i się nudzą tongue_out I szukają nietypowych rozrywek. Ale wyglądali raczej na zmęczonych...
            • briar_rose Re: Wasze odkrycia z YouTube 07.10.25, 14:32
              Padłam przy tym odcinku:

www.youtube.com/watch?v=1LmK7y0M2xM

Czuć ból prowadzącej podczas aranżacji tego wnętrza xD
    • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:02
      Ja lubię Dudek o historii” bardzo fajny kanał - najlepsze są te z lat 80-00 człowiek niby żył i historia działa się na naszych oczach ale nic nie pamięta
    • tanebo0001 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:02
      Czasami oglądam tego www.youtube.com/@projektantwnetrz
      • tanebo0001 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:03
        Albo tego www.youtube.com/@PerspektywaYT
        • elinborg Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:05
          Perspektywa jest świetna,!
          Odkryłam niedawno. Trzeba szybko oglądać, bo pan Grzegorz blokuje ha, ha.
          Ostatni odcinek o stodole świetny.

• alicia033 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:42
            elinborg napisała:

> Perspektywa jest świetna,!
            > Odkryłam niedawno. Trzeba szybko oglądać, bo pan Grzegorz blokuje ha, ha.
            > Ostatni odcinek o stodole świetny.

Pozostałe też!

• memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 19:09
              Stodoła z dżwiami..? 😂
            • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 14.10.25, 18:12
              Rżę i się tarzam… 😂
        • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 13:55
          Przed chwilą mi YT podpowiedział ten kanał. Widzę, że pan Grzegorz próbuje być jednocześnie Makłowiczem i Wołoszańskim wink Taką ma manierę. I tak pięknie opowiada o meblach w domu a ja sobie myślę, że nowy właściciel to pewnie wstawi swoje meble...
        • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 19:08
          O, nie znałam, dzieki. Fajne.
          Mam wrażenie, że się inspiruje Arvinem „ja powiem ci to, czego nie powie ci twój agent”.
        • taje Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 22:37
          OMG, co ja widzę!! Znam pana Grzegorza! Swoją drogą bardzo sympatyczny człowiek. Sprzedawał mój dom (i też był na skarpie, ale nia klifie).
          • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 14.10.25, 18:19
            Nie wątpię, że pan Grzegorz to człowiek sympatyczny, ale jak patrzę na outfity tych polskich sprzedawców ekskluzywnych posesji… Pan Grześ w jeansach i opiętej jak beczułka kamizelce prezentujący „dżwi”, w innym filmie („sześć sypialni, dwie łazienki - brzmi luksusowo?” Tja, luksusowo jak w hostelu w Karpaczu 😂) pani w spodenkach ledwie zakrywających pośladki… Matkobosko, żeby rzekomo najlepsiejsze agentki musiały ekskluzywne posiadłości dupą sprzedawać 🤦‍♀️
    • pepsi.only Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:17
      O rany, jak ja nie cierpię tej kobiety- nie dotrwałam do końca w ani jednym jej odcinku. Nie dałam rady. Po prostu.
    • pepsi.only Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 09:22
      Oglądam z różnych bajek i po trochu.
      Z wnętrzarskich to np. Pomysł na dom. I w ogóle lubię prowadzącego- czyli Balans Kuba Jankowski.
      Czasem oglądam Tomasza Raczka, a czasem oglądam/słucham Agę Rogalę. To Pierogi z kimchi. Angelika KArgulewicz. Japanese Garden TV.
      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:12
        "Pomysł na dom" jest ok o ile nie przesadza z domami na wynajem wakacyjny wink O ile nie mylę kanałów.
      • princesswhitewolf Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:56
        Pierogi z Kimchi jest swietna
        • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:19
          princesswhitewolf napisała:

> Pierogi z Kimchi jest swietna

Bezapelacyjnie smile
        • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:39
          Milusia, fajne poczucie humoru. Ale jak ktoś się chce dowiedzieć czegoś konkretnego o życiu w Korei to polecam Pyrę w Korei.
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:12
            A mnie Pyra męczy. Nie umiem się wciągnąć.
    • mava12 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:09
      ja, z pół roku temu, trafiłam na kanał
      Tekst linku
      No ale ja lubię sie ruszać i dbać o sprawność, wygląd, a to jest kanał prowadzony przez rehabilatanta.
      Jest tam wiele prostych ćwiczeń na różne popularne dolegliwości, w tym wiele na miesnie twarzy (cos jak joga twarzy), bardzo skuteczne.
      Przy czym facet jest dowcipny, prowadzi, niezbyt długie filmiki, w sympatyczny sposób.
      Lektor i tłumaczenie niezbyt ale do przełkniecia. Ja zwykle ogladam x 1,5

• sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:23
        To wygląda jak ściągnięte z innego kanału i automatycznie tłumaczone? W jakim języku jest w oryginale?
        • mava12 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:38
          no, w rosyjskim raczej...
    • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 10:23
      Od dawna oglądam Konieczną. Świetnie punktuje te programy o remontach. Sama bym nie zauważyła, jaka chała jak sie tam odwala...
    • bmtm Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 11:02
      - Krzysztof Zanussi nagrywa dość ciekawe programy ("Alfabet Zanussiego", "Archiwum Zanussiego", cykle rozmów).
      - OperaVision (kanał z przedstawieniami operowymi z wielu oper europejskich).
      - Archiwalne odcinki amerykańskiego programu telewizyjnego "What`s My Line, w którym paneliści zgadywali profesję lub nazwisko zaproszonych gości. Tutaj np. odcinek, w którym gościem był Salvador Dali ( www.youtube.com/watch?v=iXT2E9Ccc8A )
    • klaramara33 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 11:08
      zabawane rozwodzi się dużo czy są jakieś zniżki od sponsorów w programie smile. Nie lubię wnętrzarksich bo dla nie to jak ingenrencja czyjeś życie.
    • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:04
      Mam mieszane uczucia. Mnie to wygląda na to, że ta cała Konieczna żeruje na pracy intelektualnej innych (jakakolwiek by ona nie była), dając od siebie minimum tzw. wartości dodanej.
      Tak, te programy wnętrzarskie są kontrowersyjne, rozwiązania są często całkiem z tyłka, ale to jest robione celowo. Stosowanie poprawnych projektów, standardowych i sprawdzonych rozwiązań i właściwego podejścia do klienta byłoby powtarzalne i nie przyciągałoby do tych programów tylu widzów. A jeśli już debunkować te programy, które rzeczywiscie są żałosne, to z jakąś większą werwą i energią. Naprawdę, Konieczna nie odkrywa koła krytykując biały poler na podłodze, lustro na obudowie wanny, czy brak szafek wiszących w małej kuchni. Tym programom należy się porządny flejm, a nie takie słodkopierdzące komunały.
      • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:21
        "Stosowanie poprawnych projektów, standardowych i sprawdzonych rozwiązań i właściwego podejścia do klienta byłoby powtarzalne i nie przyciągałoby do tych programów tylu widzów. "

No właśnie chyba byłoby niepowtarzalne. Powtarzalne to jest wciskanie tych samych mebli i ozdóbek do każdego wnętrza (bo sponsorzy) lub projektowanie przez projektanta wyłącznie pod swój gust.
      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:27
        Tu nawet nie chodzi o stosowanie poprawnych projektów. Często tylko o rzeczy nie kosztujące NIC. Na przykład lustro w łazience można powiesić niżej żeby osoba na wózku się widziała. To tylko kwestia wbicia gwoździa tongue_out
        A Konieczna nie może rypać wszystkich porządnie bo zaczną się z nią sądzić.
        • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:43
          heca007 napisała:

> A Konieczna nie może rypać wszystkich porządnie bo zaczną się z nią sądzić.

Naturalnie, dlatego w zasadzie czerpie zyski z legitymizacji tej patologii. Jak nie może porządnie spuścić w kiblu tego typu programów, to niech lepiej w ogóle się nie zabiera za krytykę.
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:15
            Nie odbieram tego jako kradzież. Można krytykować program bez wytaczania ciężkich dział. Na dłuższą metę pozwy sądowe by ją uciszyły. I nie było by już żadnej krytyki. A tak jest tylko na poziomie. Kto chce się mocniej wyżyć zawsze może skomentować to na stronach należących do programów.
            • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:50
              heca007 napisała:

> Na dłuższą metę pozwy sądowe by ją uciszyły. I nie było by już żadnej
              > krytyki. A tak jest tylko na poziomie.

Jakby robiła to za darmo, słowem bym nie pisnęła. A tak w zasadzie wykorzystuje patologię, nie nazywając ją patologią, do zarabiania na reklamach z YT i promocji swojego biznesu.
              Problem z tymi programami nie polega tylko, ani głównie na tym, że ktoś za nisko powiesił lustro, albo dobrał zły kolor płytek.
              • a23a23 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 15:25
                drag0na napisała:

> Jakby robiła to za darmo, słowem bym nie pisnęła. A tak w zasadzie wykorzystuje
                > patologię, nie nazywając ją patologią, do zarabiania na reklamach z YT i promo
                > cji swojego biznesu.

Nie lubie jej, nie odpowiada mi jej poczucie humoru (jak slysze ten smiech to mma autentycznie ciarki na plecach), mam inny gust dot. rozwiązań wizualnych i nie podoba mi się jej wlasny dom. Ale po pierwsze nie mozna jej odmowil wiedzy merytorycznej i jej uklady funkcjonalne sa przewaznie duzo lepsze. A poza tym akurat w tym przypadku ciezko jest powiedziec, ze to tylko "zerowanie na pracy innych". To co ona robi to naprawde konstruktywna krytyka, pokazuje co jest zle i dlaczego jest zle, a poza tym jak mogloby byc lepiej, do tego na koniec robi jeszcze swoja wersje projektu. To o niebo wiecej niz robi wiekszosc tworcow commentary. Idac Twoim tokiem myslenia, powinno sie zbanowac caly nurt commentary.
                I na koniec, jak juz mam ogladnac jakis program tego typu to wole u niej, a nie bezposrednio w telewizji bo wycina za mnie wszystkie lzawe historyjki, ciezkie dziecinstwo i wywlekanie prywaty uczestnikow. Podobnie jak juz mnie najdzie na TzG to wole z Nadolną, bo nie ma opowiesc z treningow, wizyty w domu rodzinnym uczestinikow i zenujacych zartow prowadzacego. Za to bywa komentarz na tema techniki tanca uczestnikow (chociaz niestety im dalej, tym tego mniej, a szkoda). Brakuje mi tego typu commantary dotyczacych tanca baletowego. Nie znalazlam nigdzie na youtube tancerki baletowej omawiajacej wystepy innych tancerzy, ale zwracajac uwage na technikę, co bylo dobrze, co powinno byc lepiej, a co jest wybitne.
                • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 16:01
                  a23a23 napisała:

> nie mozna jej odmowil wiedzy m
                  > erytorycznej i jej uklady funkcjonalne sa przewaznie duzo lepsze.

To jest podstawowa wiedza warsztatowa. To programy w TV i zastosowane tam rozwiazania są poniżej jakiegokolwiek poziomu.

> Idac Twoim tokiem myslenia, powinno sie zbanowac caly nurt commentary.

Naturalnie, że się powinno zbanować, jeśli się nie ma zgody autora na żerowanie na jego pracy (jakakolwiek by nie była). Jest cały nurt "twórczości" na YT polegając na czytaniu newsów z gazety i co najwyżej skąpym komentarzu, co jest totalną patologią. Cwaniaki nadużywają "prawa cytatu" do trzepania kasy z reklam i Konieczna nie jest tu wyjątkiem, nawet jeśli pierwotna "wartość intelektualna" jest kupą guana.
                  • a23a23 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 16:36
                    drag0na napisała:

> To jest podstawowa wiedza warsztatowa. To programy w TV i zastosowane tam rozwi
                    > azania są poniżej jakiegokolwiek poziomu.

Więc z czym masz problem? Ona nie kieruje tych treści do projesjonalistów, a do laików, którzy te programy w TV oglądają. Więc co zlego w tym, ze pokazuje jak powinno byc zgodnie z "podstawową wiedzą warsztatową" w odróżnieniu od witrynki z urnami?

> Naturalnie, że się powinno zbanować, jeśli się nie ma zgody autora na żerowanie
                    > na jego pracy (jakakolwiek by nie była). Jest cały nurt "twórczości" na YT pol
                    > egając na czytaniu newsów z gazety i co najwyżej skąpym komentarzu, co jest tot
                    > alną patologią. Cwaniaki nadużywają "prawa cytatu" do trzepania kasy z reklam i
                    > Konieczna nie jest tu wyjątkiem, nawet jeśli pierwotna "wartość intelektualna"
                    > jest kupą guana.

Youtube nie blokuje jej tych treści (albo - odblokowuje po proteście), więc zdaniem youtube nie lamie zasad.

Teraz to juz nie rozumiem z czym masz problem. Ona za malo krytykuje te programy - są tak zle, ze w ogole nie powinny byc w TV i powinno się je zrównać z ziemią w krytyce czy zupelnie odwrotnie, jezeli ktos wyprodukowal program w TV to nie powinno się go krytykować, bo to jest "żerowaniem na czyjejś pracy"? Jeżeli tak, to recenzje filmów można robić czy nie?
                    • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:17
                      a23a23 napisała:

> Więc z czym masz problem?

Problem mam z tym, że traktujesz gadaninę i 2 rzuty zgodne ze sztuką, sklecone w pół godziny jako jakąś znaczącą wartość dodaną. Nie, Konieczna ani nie wykonuje właściwej krytyki, ani nie dokłada się znacząco do treści, którą wyprodukował ktoś inny.

> Teraz to juz nie rozumiem z czym masz problem. Ona za malo krytykuje te program
                      > y - są tak zle, ze w ogole nie powinny byc w TV i powinno się je zrównać z ziem
                      > ią w krytyce czy zupelnie odwrotnie, jezeli ktos wyprodukowal program w TV to n
                      > ie powinno się go krytykować, bo to jest "żerowaniem na czyjejś pracy"?

Można wykonać "komentarz", rzeczywiscie cytując, a nie przeklejając 90% programu do siebie i to pod warunkiem, że ten komentarz niesie za sobą prawdziwą i znaczącą wartość dodaną. Czyli jeśli krytyka, to powinna być adekwatna, a nie kąsanie po kostkach. Jeśli przedstawienie własnej wersji, to nie tylko rzucik sklecony w 15 minut, ale co najmniej jedna wersja z wizualizacjami.
                      Wkleiłam tutaj nazwę kanału, którego autor, aby wyprodukować godzinę "kontentu", musi wykonać co najmniej dwie dniówki ciężkiej pracy fizycznej, za którą nie dostaje kasy innej, niż ta z reklam. Są kanały przedstawiające renowacje róznych przedmiotów, gdzie godzina kontentu to czasem i miesiąc wysoko wyspecjalizowanej pracy. A to dziewczę przychodzi całe na biało, bierze treść od kogoś innego i liczy na to, że nikt się nie będzie czepiał, bo przecież programy TV to rak i należy im robić pod górkę.
                      • a23a23 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:47
                        drag0na napisała:

> Można wykonać "komentarz", rzeczywiscie cytując, a nie przeklejając 90% program
                        > u do siebie

Ona nie przekleja 90% programu. Chociazby dlatego, ze wywala wszystkie wstawki opowiadające o ciężkim życiu uczestników i inne "wzruszające" fragmenty. Zostawia glownie opis mieszkania i propozycję projektu.

> i to pod warunkiem, że ten komentarz niesie za sobą prawdziwą i zna
                        > czącą wartość dodaną. Czyli jeśli krytyka, to powinna być adekwatna, a nie kąsa
                        > nie po kostkach.

Czy kąsaniem po kostkach jest pokazywanie, ze klient podkreslal, ze chce duze szafy, a dostal witrynę z urnami, bo sponsor? Albo przy ograniczonym budżecie bardzo drogie blaty i niekonieczne przenoszenie scian?

> Jeśli przedstawienie własnej wersji, to nie tylko rzucik sklec
                        > ony w 15 minut, ale co najmniej jedna wersja z wizualizacjami.

Ja tam wolę rzuty i uklad funkcjonalny, bo wizualizacje - gust kazdy ma inny, niekoniecznie musi mi się podobac wybrany przez nią wazon i plytki, bardziej mnie interesuje rozkminianie jak cos mozna inaczej ulozyc, zeby mialo wiekszy sens. Z resztą, ona tez glownie krytykuje uklady funkcjonalne, "estetyczna" krytyka to tylko dodatek.

> A to dziewczę przychodzi całe na biało, bierze treść od kogoś innego
                        > i liczy na to, że nikt się nie będzie czepiał, bo przecież programy TV to rak
                        > i należy im robić pod górkę.

Dalej nie rozumiem. Źle że krytykuje te programy czy źle, że krytykuje za malo te programy? A tym bardziej nie rozumiem, że ja jej w sumie to nie lubię i jej sposób bycia mnie drażni. A żarty smieszą na równi z tymi prezentowanymi w programach, wstawki z memamy to juz calkowity cringe.

Btw. pewnie nie trafie, ale to piszesz brzmi tak, jakbys byla autorką jednego z tych krytykowanych programów i miala problem z tym, ze ktos osmielil sie to ocenic. A Ty w sumie zdajesz sobie sprawę z tego, ze ten proponowany w TV projekt jest taki sobie, ale zalozenia programu byly takie, a nie inne i nie moglas zaproponowac czegos innego. Bo trzeba bylo wziąc rzeczy od sponsora, musialo byc trochę kontrowersyjnie, musialo byc trochę niezgodnie z prośbą klienta, żeby bylo trochę sprzeczek pod kamerę. Więc efekt jest jaki jest - telewizyjny. I na to wchodzi cala na bialo Konieczna i mowi, ze jest jak jest. I jak ona to moze krytykowac, ona nie zdaje sobie sprawy z tego, ze TV wymusila, zeby tak bylo.

Btw2. chętnie przygarnę rzeczywiście krytyczne argumenty na jej temat i informację co z tego co mówi jest nieprawdą albo w rzeczywistości robi się inaczej, zwlaszcza jezeli sie na tym znasz. Mam swoje typy, a kolega konstruktor tez mnie trochę juz faktami nakarmil.
                        • drag0na [...] 25.09.25, 18:22
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • a23a23 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 18:46
                            drag0na napisała:

> > Czy kąsaniem po kostkach jest pokazywanie
                            >
                            > Nie, kąsaniem po kostkach jest pomijanie największego raka tych programów, czyl
                            > i żerowanie na czyimś nieszczęściu, babranie się w czyichś intymnych sprawach.
                            > Praktycznie zero komentarza do tej praktyki, poza skwaszoną miną.

Raczej celowe niekomentowanie tych praktyk i zero informacji na ten temat, niewkladanie tych fragmentów do swoich odcinków itd. Ona raczej wychodzi z zalozenia, ze odnosi sie do tego, na czym sie zna i o czym powinien byc program, czyli o projektowaniu.

> Brak dosadnych ocen osób projektanckich - moż
                            > na to zrobić w sposób nieprocesowy, nawet ostra krytyka nie jest jeszcze w Pols
                            > ce karana.

Bo ona krytykuje projekty, a nie osoby które te projekty wykonują? I nie rozumiem co niby więcej mialoby tutaj wniesc powiedzenie ze Miruc czy Szelagowska jest taka i owaka. Krytykuje projekt, czasem dosyc ostro (chyba, ze oczekujesz, ze powie, ze cos jest g... - no to nie, tak rzeczywiscie sie nie zachowuje, ale to raczej dobrze).

Tym bardziej, ze przeciez to jest TV i te projekty robione są pod program, więc to, ze niektore rzeczy są takie a nie inne moze wynikac z tego, ze tak produkcja chciala, a nie dlatego, ze Szelagowska nie potrafi inaczej zrobic. Ok, firmuje to swoja twarza, ale ciagle nie rozumiem dlaczego wymagasz koniecznie krytykowania projektanta, a nie projektu.

>No ale jakby Konieczna reagowała spontaniczne, szczerze i adekwatnie
                            > , to byłoby to nieprofesjonalne, bo to nie są "commentary" tylko zwyczajne rekl
                            > amy jej działalności.

Czyli jak, ma mowic ze ktos tam jest glupi i nie umie projektowac, zrobic miniaturkę ze swoją rozdziawioną gębą jak większość influ?

> > Dalej nie rozumiem. Źle że krytykuje te programy czy źle, że krytykuje za
                            > malo
                            > > te programy?
                            >
                            > Dalej trollujesz. Wyraziłam się obszernie i jasno.

No wlasnie nie. Naprawdę nie rozumiem bo Twoje zarzuty są wewnętrznie sprzeczne.

> Nie, mam problem generalnie z cwaniactwem i naciąganiem prawa. Konieczna naciąg
                            > a prawo cytatu w celu reklamy swojej działalności

Jesli juz to do reklamy swojej marki osobistej, budowania na tej podstawie swojego profesjonalnego wizerunku.
                            Co ma tez dwie strony, bo przy tym trochę pokazuje swoj styl i swoj gust, ktory no nie wszystkim bedzie pasowal.

Ale zarzut o budowanie swojej marki na SM mozna by miec do polowy internetu, a juz z pewnoscią do wszystkich commentary.

> Merytorycznie nie mam uwag, ale nie robiłabym z niej wybitnej specjalistki tylk
                            > o na tej podstawie, że prezentuje podstawy warsztatu.

To tym bardziej nie rozumiem. Jezeli merytorycznie wg Ciebie jest ok (a z branzy slyszalam rozne opinie, tez negatywne) to przeciez ona nie udaje, ze tworzy niewiadomo jak zaawansowany kontent dla profesjonalistów. Raczej wprost mowi o tym, ze pokazuje podstawy i basic rzeczy dla laików. Nie powiedzialabym tez, ze jest wybitna specjalistka. Ot, znalazla sobie taka forme na reklame i udalo sie jej zbudowac jakies tam zasiegi.

Co pewnie ma dobre i zle strony, bo mnie ani jej osoba, ani portfolio absolutnie nie zacheciloby do tego, zeby skorzystac z jej uslug.
                            • 1matka-polka [...] 25.09.25, 19:29
                            • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:06
                              a23a23 napisała:

> Ot, znalazla sobie taka forme na reklame i udalo sie
                              > jej zbudowac jakies tam zasiegi.

No, już do czegoś dochodzimy, bo nagle po ścianie chaotycznego tekstu w końcu raczyłaś coś jarzyć. Teraz przyswój jeszcze, że za reklamę trzeba normalnie zapłacić, albo stworzyć jakąś treść, żeby ludzie chcieli ją oglądać. Pani poszła na łatwiznę i zamiast za reklamę płacić, albo tworzyć unikalną treść (np swoje projekty), to kradnie treści innym, a treść dodaną tworzy minimalnym wysiłkiem, żeby za bardzo się nie przemęczyć.
                          • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 19:26
                            drag0na napisała:

> a23a23 napisała:
                            >
                            >
                            > > Do tego sama wie, że naciąga pra
                            > wo, bo specjalnie moduluje głosy uczestników cytowanych programów.

Mówiła w jednym odcinku, dlaczego musi modulować. Ale ja nie pamieram dlaczego.
                            • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 19:50
                              1matka-polka napisała:

> Mówiła w jednym odcinku, dlaczego musi modulować. Ale ja nie pamieram dlaczego.

Ze względu na prawa autorskie i ich łamanie, cwaniaro rżnąca głupa, że nie wiesz, na jakim świecie żyjesz.
                              • heca007 [...] 25.09.25, 20:06
                            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:03
                              1matka-polka napisała:

> Mówiła w jednym odcinku, dlaczego musi modulować. Ale ja nie pamieram dlaczego.
                              >
                              >

Algorytmy YouTube skanują pod względem praw autorskich, ale głównie skupiają się na muzyce i dźwiękach, a nie obrazie. Najłatwiej obejść przyspieszając, opóźniając lub zmieniając głos. Ona niekoniecznie musi łamać prawa autorskie i prawdopodobnie nie łamie. W końcu istnieje prawo cytatu i osobiście nie widzę do czego możnaby się tu przyczepić. Nie puszcza całego programu, tylko wybrane fragmenty co jest jak najbardziej uzasadnione bo każdy z tych fragmentów potem komentuje, poddaje analizie.. podaje też do nich źródła.

Chodzi o algorytmy które są zero-jedynkowe. Nie da się z nimi dyskutować, można je jedynie obchodzić.
                              • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:14
                                sueellen napisała:

> W końcu istnieje prawo cytatu i osobiście nie widzę do cz
                                > ego możnaby się tu przyczepić.

Do tego można się przyczepić, że ten "cytat" to większa część i baza jej wystąpień.
                              • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:17
                                sueellen napisała:

> Chodzi o algorytmy które są zero-jedynkowe. Nie da się z nimi dyskutować, można
                                > je jedynie obchodzić.

Algorytmy ustawione są pod obowiązujące prawo i jeśli trzeba je "obchodzić", to obchodzi się prawo.
                                • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:25
                                  drag0na napisała:

> sueellen napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > Chodzi o algorytmy które są zero-jedynkowe. Nie da się z nimi dyskutować,
                                  > można
                                  > > je jedynie obchodzić.
                                  >
                                  > Algorytmy ustawione są pod obowiązujące prawo i jeśli trzeba je "obchodzić", to
                                  > obchodzi się prawo.

Bzdura. Algorytmy YouTube da dużo "surowsze " niż obowiązujące prawo po to by bronić interesów YouTube. Chodzi nie tylko o ryzyko prawne platformy ale też czystą komercję (treści programowe muszą odpowiadać reklamodawcom )
                                  • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 20:33
                                    sueellen napisała:

> Bzdura. Algorytmy YouTube da dużo "surowsze " niż obowiązujące prawo po to by b
                                    > ronić interesów YouTube. Chodzi nie tylko o ryzyko prawne platformy ale też czy
                                    > stą komercję (treści programowe muszą odpowiadać reklamodawcom )

Wytłumacz geniuszu, skąd bierze się "ryzyko prawne platformy", skoro rzekomo obszerne cytaty audio nie łamią prawa?
                                    • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:04
                                      drag0na napisała:

>
                                      > Wytłumacz geniuszu, skąd bierze się "ryzyko prawne platformy", skoro rzekomo ob
                                      > szerne cytaty audio nie łamią prawa?

Ryzyko prawne bierze się stąd, że prawo to nie matematyka, gdzie masz jeden wynik . Każdy kraj ma swoje zasady, interpretacje i sądy. Nawet jeśli cytat audio mieści się w ramach prawa cytatu, to platforma teoretycznie może dostać pozew, a potem latami ciągać się po sądach i płacić prawnikom. YouTube woli więc przyciąć zasięgi i przykręcić kurek, niż ryzykować wielomilionowe procesy. Ale skoro Ty masz w kieszeni lepszy dział prawny niż Google, to koniecznie im napisz, że niepotrzebnie się boją.
                                      • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:14
                                        sueellen napisała:

> Nawet jeśli cytat audi
                                        > o mieści się w ramach prawa cytatu, to platforma teoretycznie może dostać pozew
                                        > , a potem latami ciągać się po sądach

Ty siebie czytasz? Boją się dostać pozew za to, że nie łamią prawa, ale nie boją się dostać pozwu od twórcy, który korzysta legalnie z prawa cytatu, a którego ocenzurowali?
                                        Czy może po prostu orzecznictwo jest takie, że zamieszczenie długich cytatów audio jest nielegalne i szanowna pani Konieczna nie powinna tego prawa obchodzić?

• sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:28
                                          Twoja logika jest naprawdę mistrzowska. Uważasz że skoro klub nie wpuszcza gości w trampkach, to znaczy, że prawo państwowe zakazuje trampków? YouTube to prywatna platforma, nie sąd ani ustawodawca. To, że cenzurują coś dla własnej wygody, nie ma nic wspólnego z kodeksem.
                                          • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:46
                                            sueellen napisała:

> To, że cenzurują coś dla własnej wygo
                                            > dy, nie ma nic wspólnego z kodeksem.

Szkoda w ogóle prądu na kogoś, kto uważa, że jakiś wewnętrzny regulamin firmy może funkcjonować w oderwaniu od obowiązującego prawa.

YT jest stosunkowo liberalny jeśli chodzi o prawa autorskie i reaguje głównie na zgłoszenie, dlatego część "cytatów" Konieczna musi modulować (chodzi chyba o Szelągowską o ile dobrze kojarzę), a reszta przechodzi - ale tylko dlatego, że producenci tych programów się (jeszcze) nie przyczepili, a nie dlatego, że Konieczna nie łamie wobec nich prawa. Tak czy inaczej modulowanie jest obejsciem łamania prawa. Wycwaniła, że jak zmieni głos, to już nie będzie to technicznie ten sam utwór i to jest zwyczajnie nieetyczne.
                                            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:53
                                              drag0na napisała:

> YT jest stosunkowo liberalny

Ach te liberalne algorytmy YouTube 😂😂
                                              • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:02
                                                sueellen napisała:

> drag0na napisała:
                                                >
                                                >
                                                > > YT jest stosunkowo liberalny
                                                >
                                                > Ach te liberalne algorytmy YouTube 😂😂

Nie napisałam, że YT jest stosunkowo liberalny. Tam jest dalsza część zdania. Bawisz się w wycinanki, bo nie umiesz przyjąć przegranej na argumenty /ziew
                                                • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:05
                                                  drag0na napisała:

> sueellen napisała:
                                                  >
                                                  > > drag0na napisała:
                                                  > >
                                                  > >
                                                  > > > YT jest stosunkowo liberalny
                                                  > >
                                                  > > Ach te liberalne algorytmy YouTube 😂😂
                                                  >
                                                  > Nie napisałam, że YT jest stosunkowo liberalny. Tam jest dalsza część zdania. B
                                                  > awisz się w wycinanki, bo nie umiesz przyjąć przegranej na argumenty /ziew

Nie masz bladego pojęcia jak działają algorytmy i opowiadasz farmazony 😂
                                                  • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:10
                                                    sueellen napisała:

> Nie masz bladego pojęcia jak działają algorytmy i opowiadasz farmazony 😂

Ależ nie krępuj się i oświeć mnie, dlaczego Konieczna musi modulować programy Szelągowskiej, ale już innych nie moduluje. Mówisz, że algorytm automatem tak zdecydował, według klucza, że Szelągowskiej byłoby przykro?
                                                  • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:21
                                                    drag0na napisała:

> Ależ nie krępuj się i oświeć mnie, dlaczego Konieczna musi modulować programy S
                                                    > zelągowskiej, ale już innych nie moduluje. Mówisz, że algorytm automatem tak zd
                                                    > ecydował, według klucza, że Szelągowskiej byłoby przykro?

Nie da sie. Ciebie trzeba po prostu obejść szerokim łukiem. Jesteś jak algorytmy YouTube 😂 nie odróżniasz cytatu od plagiatu, sarkazmu od powagi...
                                                  • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:26
                                                    sueellen napisała:

> drag0na napisała:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Ależ nie krępuj się i oświeć mnie, dlaczego Konieczna musi modulować prog
                                                    > ramy S
                                                    > > zelągowskiej, ale już innych nie moduluje. Mówisz, że algorytm automatem
                                                    > tak zd
                                                    > > ecydował, według klucza, że Szelągowskiej byłoby przykro?
                                                    >
                                                    > Nie da sie. Ciebie trzeba po prostu obejść szerokim łukiem. Jesteś jak algorytm
                                                    > y YouTube 😂 nie odróżniasz cytatu od plagiatu, sarkazmu od powagi...

Szacun, że tak długo wytrzymałaś wink
                                                  • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:29
                                                    heca007 napisała:

>
                                                    > Szacun, że tak długo wytrzymałaś wink

Drwisz czy chwalisz? Chyba sama się zmieniam w algorytm 😂
                                                  • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:39
                                                    sueellen napisała:

> heca007 napisała:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Szacun, że tak długo wytrzymałaś wink
                                                    >
                                                    > Drwisz czy chwalisz? Chyba sama się zmieniam w algorytm 😂

Chwalę wink Ja sobie dałam spokój wcześniej.
                                                  • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:37
                                                    sueellen napisała:

> Nie da sie. Ciebie trzeba po prostu obejść szerokim łukiem.

Ucieczka w atak personalny? Żałosne, acz spodziewane smile
                                            • tanebo0001 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 21:55
                                              OK. Czyli twój prywatny telewizor powinien OBOWIĄZKOWO wyświetlać oprócz faszystowskiego Fox news także programy z woke?
                      • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:48
                        Konieczna przekleja nie 90% tylko kilka procent programu. Jej komentarze niosą ze sobą znaczącą wartość dodaną. Po co ci wizualizacje które robi się szybciej niż porządny, wymagający wiedzy i namysłu rzut?
                        • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 18:05
                          aandzia43 napisała:

> Po co ci wizualizacje które robi się szybciej
                          > niż porządny, wymagający wiedzy i namysłu rzut?

No tak. Kąkuter sam wizki robi big_grin
                  • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:45
                    "Naturalnie, że się powinno zbanować, jeśli się nie ma zgody autora na żerowanie na jego pracy (jakakolwiek by nie była)"

Czyli produkuję i upubliczniam jakieś guano i nikt nie ma prawa kulturalnie powiedzieć że opublikowane przeze mnie treści mają wady dopóki nie wyrażę zgody na krytykę? Fajnie big_grin
    • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:15
      Lubię panią Agnieszkę, oglądam prawie każdy odcinek. Robi dobrą robotę.
    • krwawy.lolo Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:19
      www.youtube.com/@omglivetv1/streams
    • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 13:25
      Z rzeczy optymistycznych, wartościowych i przywracających wiarę w kondycję ludzką, to proponuję kanał "Flawless Cleaning Services". Gość wraz z ojcem i wujem (chyba) porządkują starszym ludziom ogrody, a w niektórych przypadkach robią nawet remonty za kasę ze zbiórek. Bezpretensjonalna i bardzo pożyteczna działalność, bez telewizyjnego fałszu i cwaniactwa. Polecam zajrzeć na playlistę, bo są tam przypadki, gdzie są całe mini "seriale".
      www.youtube.com/@FlawlessCleaningServices
    • quelquechose Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 14:12
      Ja regularnie ogladam sobie Alexandrę Gater (www.youtube.com/@AlexandraGater). Dziewczyna ze swoim teamem urzadza mieszkana w Toronto. Glownie malutkie, wynajete. Ma swoj styl, ale czasem pojawiaja sie w innym. Ja sie wciagnelam. Kanal po angielsku.
    • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 16:08
      Oglądam jeszcze Arvina Hadad, który krytykuje amerykańskie mega mansions aka „american insanity” 😱
    • saszanasza Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 16:52
      Ostatnio ją oglądam: youtube.com/@weronikawoszczek?si=kkBAfpzFAjbDECtm Bardzo fajna dziewczyna i mówi o ważnych rzeczach
      • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:50
        Jakich ważnych? Kwasy liftingi tatuaże i sztuczne piersi. To są ważne tematy? 😅
    • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 16:55
      Kanał Meritum o tematyce historycznej:

www.youtube.com/watch?v=-E_KOYyuRHA
      • elinborg Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:04
        Jest świetny, ale mało i rzadko publikuje.
    • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:46
      Oglądam te babkę u w sumie sama nie wiem. Jak na razie mam wrażenie że pani architekt trochę oderwana od rzeczywistości - ma być tanio ok - to po co mowa o drewnianych podłogach albo narzekania że płytki większe niż 60x60 będą drogie? Do tego to mieszkanie ma 40 metrów z kawałkiem - naprawdę 70k to tak mało na remont kuchni łazienki i korytarza? Już czuję że będą robić szafy na wymiar big_grin
      • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:49
        ichi51e napisała:

> albo narzekania że płytki większe niż 60x60 będą drogie?

Przecież wyjaśniła, że układanie małych i dużych płytek jest droższe niż średnich. To jest ciekawy tip a nie każdy o tym wie.

• ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 09:54
          Obejrzałam całą główne zarzut jaki miała to że Miruc in za drogo robi powinien tandetniej. Przy czym fajnie by było gdyby się trochę przyłożyła i zamiast przeżywać każdy konglomerat po prostu by sprawdziła i policzyła ile by jej wyszło za to co Miruc tam wykonał. Wtedy by była dobra puentą - mieli 70k wyszło 100k najmarniej - ale też nie wiadomo za co płacił sponsor
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 10:00
            Obejrzyj odcinek gdzie babka miała prawie pół miliona (tak, miliona) na remont 60 metrów mieszkania wink Przy czym w mieszkaniu zostawały wszystkie ściany i parkiety (bez cyklinowania) a łazienka była malutka. Dodatkowo poprzedni właściciele zostawili stare meble- dużą szafę, stół z krzesłami, barek z nadstawką i stolik. Wszystko to właścicielka chciała zachować. I co za te pół miliona zrobiono...
          • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 10:03
            Ale przecież policzyła ile kosztowały to cztery najdroższe elementy. Wiadomo, że nie policzy ile wyszła robocizna, bo nie wie ile bierze ekipa Mirucia
            • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:23
              Przegapiłam? Gdzie było? Tylko tyle zauważyłam że mówiła płytki za metr by było 50zeta a ten konglomerat to pewnie ze 2k za metr!
              Wbrew pozorom to mieszkanie było bardzo małe i ichnplaczki ze 70k to będzie mało wydają mi się przesada
          • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 19:02
            >Obejrzałam całą główne zarzut jaki miała >to że Miruc in za drogo robi powinien >tandetniej
            Taniej nie znaczy tandetniej🤔
    • em_em71 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:53
      Wytrzymałam do 4.21 💪Straszne flaki
      • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 17:55
        em_em71 napisała:

> Wytrzymałam do 4.21 💪Straszne flaki

Ja sie przy tym relaksuję.
    • novembre Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 18:53
      Fajny kanal, dzieki smile.
      W takich programach jak u Szelagowskiej czy Mirucia zawsze zastanawia mnie, ze oni nigdy remontujac mieszkania nie biora pod uwage, ze ludzie maja np. walizki.
    • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 19:50
      Nigdy bym nie zatrudniła projektantki z takimi rzęsami...
      • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:12
        nenia1 napisała:

> Nigdy bym nie zatrudniła projektantki z takimi rzęsami...

Nie obejrzalam jeszcze tego filmiki, ale mam to samo odczucie. Tu nie tylko rzesy sa zle, takze ciuchy, fryzura, makijaz. Kazdy naprawde dobra architektka, jaka kojarze, ma tak dobre poczucie estetyki, ze potrafi sie tez swietnie ubrac, umalowac, i uczesac. A jak patrze na te pania, to mnie zeby bola...
        • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:21
          Nie ma to jak oceniać człowieka po wyglądzie... Jak to mówią szewc w dziurawych butach chodzi.
          • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:33
            sueellen napisała:

> Nie ma to jak oceniać człowieka po wyglądzie... Jak to mówią szewc w dziurawych
            > butach chodzi.

Ja nie oceniam jej w sensie, czy jest dobrym, czy zlym czlowiekiem, sympatycznym czy niesympatycznym. Nie wiem tego. Znam od groma architektow i nie spotkalam sie do tej pory z taka rozbieznoscia... Znam rewelacyjna architektke modowa abnegatke - nie maluje sie w ogole, chodzi w dresie najczesciej (ale juz nawet ten dres swietnie jej pasuje i forma i kolorem), wlosy zwiazane w kitke. Ale to nie jest ten przypadek - ta pani wlozyla sporo wysilku i pieniedzy w swoj wyglad i nic tu nie jest dobre.
            Nie wiem, moze zdarzaja sie takie przypadki, ze poczucie estetyki ogranicza sie tylko do jednej dziedziny... Na pewno jest tez masa architektow bez tej "iskry bozej" i talentu i poczucia piekna - ot ogarniaja technike i funkcjonalnosc, czyli to, co jest wyuczalne, i wielu to wystarczy.
        • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:33
          Dodam jeszcze że jestem w szoku że takie rzeczy w xxi wieku wypisują kobiety o innej kobiecie. Ocenianie kompetencji po wyglądzie? Ale to słabe... Gdzie wy się uchowałyście??
          • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:36
            sueellen napisała:

> Dodam jeszcze że jestem w szoku że takie rzeczy w xxi wieku wypisują kobiety o
            > innej kobiecie. Ocenianie kompetencji po wyglądzie? Ale to słabe... Gdzie wy si
            > ę uchowałyście??

Talent a kompetencje, to sa zupelnie inne rzeczy.
          • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:41
            sueellen napisała:

> Dodam jeszcze że jestem w szoku że takie rzeczy w xxi wieku wypisują kobiety o
            > innej kobiecie. Ocenianie kompetencji po wyglądzie? Ale to słabe... Gdzie wy si
            > ę uchowałyście??

Tak samo na przyklad fryzjerke oceniam w duzej mierze, po jej wlasnej fryzurze. Moze nie miec zadnej, ot dlugie wlosy, ale jesli ma jakas, ktora ja oszpeca, to nawet wiedzac, ze nie obciela sobie przeciez wlosow sama, nie pojde do niej, bo duze jest prawdopodobienstwo, ze ona tego nie widzi. A w przypadku pani z tego filmiku jest jeszcze gorzej, bo ona jednak sama to sobie zrobila. Wszystkie zawody "artystyczne", ze tak to nazwe, to kategoria nieporownywalna z pozostalymi.
            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:44
              emama248 napisała:

> Tak samo na przyklad fryzjerke oceniam w duzej mierze, po jej wlasnej fryzurze.
              >

A przed wyborem dentysty sprawdzasz stan jego uzębienia 😅
              • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 23:48
                sueellen napisała:

> emama248 napisała:
                >
                >
                > > Tak samo na przyklad fryzjerke oceniam w duzej mierze, po jej wlasnej fry
                > zurze.
                > >
                >
                > A przed wyborem dentysty sprawdzasz stan jego uzębienia 😅

Jesli ma mi leczyc zeby to naturalnie nie. Tu wystarcza kompetencje. Ale jesli to stomatologia estetyczna i zobacze, ze dentysta ma zeby jak Ibisz, to nie ma szans, zebym do niego poszla.
          • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 00:20
            sueellen napisała:

> ę uchowałyście??

nie uderzaj w górnolotne tony bo brzmisz jak czarnoskórzy bohaterzy filmów Spika Lee, którzy po każdej uwadze pod swoim adresem wołali "rasizm, rasizm!". W UK poprawność polityczna pierze mózgi... Nie ważne czy pani czy pan, ale ten zawód wiąże się z szeroko rozumianym poczuciem estetyki. Przykro mi, ale doklejane, sztuczne, kiepsko zrobione rzęsy z estetyką, w moim rozumieniu, wiele wspólnego nie mają, a z doświadczenia życiowego wiem, że najczęściej jednak poczucie estetyki nie występuje rozłącznie i często świadczy o czyimś guście. Pan upiększony takimi tatuażami też by mnie nie wzbudził we mnie zbyt dużej wiary, że w kwestiach estetycznych znajdziemy wspólny język.
            • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 00:29
              Ocena kompetencji projektanta powinna opierać się na tym, co faktycznie projektuje i jak to wychodzi w praktyce, a nie na tym, jak wygląda czy jakie nosi rzęsy i tatuaże. To, że ktoś ma inny gust estetyczny w kwestii własnego wyglądu, nie mówi nic o jego umiejętnościach zawodowych... Stereotypy weszły za mocno. ..
              • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 00:32
                sueellen napisała:

> Ocena kompetencji projektanta powinna opierać się na tym, co faktycznie projekt
                > uje i jak to wychodzi w praktyce, a nie na tym, jak wygląda czy jakie nosi rzęs
                > y i tatuaże. To, że ktoś ma inny gust estetyczny w kwestii własnego wyglądu, ni
                > e mówi nic o jego umiejętnościach zawodowych... Stereotypy weszły za mocno. ..

Ale się ma dobry gust, albo nie.
                • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 08:18
                  No właśnie…

Rozumiem, że koleżanki bardziej gustują w stylu tiktokerkek z filtrami? 🤔
                  • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 08:20
                    To jest ten „straszliwy, pozbawiony gustu makijaż” 😂😂😂 https://agnieszkakonieczna.com/wp-content/uploads/2025/01/Zrzut-ekranu-2024-11-11-1249292.jpg
                    • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 08:54
                      tak, dla mnie takie rzęsy to tandeta. Brak w tych doklejonych rzęsach naturalnego, subtelnego efektu - czyli dla mnie brak wyrafinowania, za to jest toporność, przerywanie, sztuczność. Na filmie bardzo dobrze to widać. Ja akurat bardzo zwracam uwagę na szczegóły, które dla kogoś innego mogą nie być ważne. Ale dla mnie są, bo to szczegóły składają się na całość. Od projektanta wnętrz oczekuję wysokiej estetyki, wyrobionego, wykształconego gustu, unikania kiczu, umiejętność dostrzegania subtelnych różnic a rzęsy jak u podrzędnej kosmetyczki mnie nie zachęcają. I nie ma to nic wspólnego z tiktokerkami z filtrami, nota bene ograny argument, wysil się na nieco ambitniejszą retorykę.
                      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 09:20
                        Zupełnie mi te rzęsy nie przeszkadzają. Nie wyglądają jakoś spektakularnie a makijaż nie rzucił mi się w oczy więc dla mnie nie jest przesadny. Projektantki z tych omawianych filmików nie wyglądają lepiej. O Miruciu w przyciasnych ciuchach to już w ogóle nie powinnam wspominać.
                        Ja wręcz bym nie chciała żeby projektantka olśniewała mnie urodą tongue_out Jakimiś szczegółami prosto z haj lajfu bo od razu by mi nie pasowała do mojego stylu życia wink Wysokiej estetyki, dostrzegania subtelnych różnic i wykształconego gustu bym nie potrzebowała bo ... bym tego nie zauważyła. No cóż, jestem zwykłym przeciętnym człowiekiem ze średnim gustem, bez bardzo wysokich wymagań- ma być wygodnie, funkcjonalnie, z porządnych materiałów i ma mi się podobać. Oglądam też kanał innego projektanta. No ten w ogóle nie ma makijażu a występuje zwykle w koszulce i dżinsach. Z grubsza po prostu nie wygląda na zapuszczonego. I jak takiego ocenić?
                        • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 09:24
                          W sumie coś w tym jest - projekt Mirucia taki sam jak on - tandetnie glamour.
                        • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 10:03
                          heca007 napisała:

> Zupełnie mi te rzęsy nie przeszkadzają. Nie wyglądają jakoś spektakularnie a ma
                          > kijaż nie rzucił mi się w oczy więc dla mnie nie jest przesadny. Projektantki z
                          > tych omawianych filmików nie wyglądają lepiej. O Miruciu w przyciasnych ciucha
                          > ch to już w ogóle nie powinnam wspominać.
                          > Ja wręcz bym nie chciała żeby projektantka olśniewała mnie urodą tongue_out Jakimiś szc
                          > zegółami prosto z haj lajfu bo od razu by mi nie pasowała do mojego stylu życia
                          > wink Wysokiej estetyki, dostrzegania subtelnych różnic i wykształconego gustu by
                          > m nie potrzebowała bo ... bym tego nie zauważyła.
                          > No cóż, jestem zwykłym przeci
                          > ętnym człowiekiem ze średnim gustem, bez bardzo wysokich wymagań- ma być wygodn
                          > ie, funkcjonalnie, z porządnych materiałów i ma mi się podobać.

ojej, jak ja lubię ten podziały na zwykłych i niezwykłych...tak charakterystyczny dla tego forum, jakby można było być tylko lepszym, gorszym, zwyczajnym, niezwyczajnym a nie po prostu innym. Tak, ja jestem od ciebie inna i zwracam uwagę na szczegóły. Ekipy remontowe łatwo ze mną nie mają, zwłaszcza że jestem miłośnikiem minimalizmu a ten styl jak żaden wymaga nie tylko dobrych, naturalnych materiałów ale i dużej precyzji i troski o szczegóły, bo w nim każdy szczegół widać, dlatego że tych szczegółów jest bardzo mało. I jak pani z filmu ma oczywiście rację z tymi 4 cm dodatkowej płytki nad wc w realizacji Mirucia, a ktoś może powiedzieć "ja tego nie widzę", tak samo dla mnie na tym filmie prezentuje się słabo, z powyginanymi na różnie strony rzęsami, o sztucznej gęstości i długości. Co wygląda od strony estetycznej kiepsko, a jednak pani najwyraźniej nie przeszkadza podobnie jak tobie. Sama twierdzisz, że nie zwracasz uwagi na szczegóły ("nie widzisz ich") co tylko potwierdza to o czym piszę. Nie uważam jednak siebie za kogoś niezwykłego a ciebie za zwykłego w pejoratywnym znaczeniu. Po prostu znam siebie i wiem co mi się podoba. Dlatego gdybym szukała projektanta to po prostu takiego dla którego estetyczne szczegóły mają znaczenie. Na filmie zresztą te rzęsy wyglądają jeszcze gorzej niż na zdjęciu.

• memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:24
                        Na codzień pani rzęs nie nosi, rzęsy są na nagrywki.

Pojadę klasycznym - pokaż swój gust 😂
                        • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:33
                          memphis90 napisała:

> Na codzień pani rzęs nie nosi, rzęsy są na nagrywki.
                          >
                          > Pojadę klasycznym - pokaż swój gust 😂
                          >
                          Ematka stale mnie zaskakuje. W tej odnodze odbywa się ocenianie umiejętności wnętrzarskich na podstawie długości i kształtu rzęs big_grin No to ja nadal się pytam jak ocenić projektanta mężczyznę? Brak makijażu, rzęs i pomalowanych paznokci wink Po zegarku? Czy jak?
                          • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 12:40
                            heca007 napisała:

> memphis90 napisała:
                            >
                            > > Na codzień pani rzęs nie nosi, rzęsy są na nagrywki.
                            > >
                            > > Pojadę klasycznym - pokaż swój gust 😂
                            > >
                            > Ematka stale mnie zaskakuje. W tej odnodze odbywa się ocenianie umiejętności w
                            > nętrzarskich na podstawie długości i kształtu rzęs big_grin No to ja nadal się pytam
                            > jak ocenić projektanta mężczyznę? Brak makijażu, rzęs i pomalowanych paznokci
                            > wink Po zegarku? Czy jak?

nie, nie po długości rzęs, ale po tandetności rzęs. Cały czas się starasz bardzo tendencyjnie coś zmienić. Nie ma wymogu przyklejania sobie sztucznych rzęs. To wybór. Ale jak już wybiera to można wybrać dobrze, albo źle. Tak samo jak urządzić wnętrze. Pani wybrała kiepsko ergo nie zwraca uwagi na szczegóły. Nie widzi tego. Nie widziałaś nigdy tandetnie wyglądających mężczyzn? Ot chociażby Wiśniewski czy Rutkowski, ale oni nie projektują wnętrz.
                          • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 12:51
                            No popatrz na Mirucia i na to wnętrze i powiedz że nie jest w jego stylu…
                    • borsuczyca.klusek Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 09:44
                      Pamiętaj, że tu ematka. Tu nie ma miękkiej gry 🙄
                      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 09:53
                        Po przemyśleniu widzę, że niektóre ematki nie wytrzymałyby ze mną w jednym pomieszczeniu tongue_out Mogę być dla nich odpychająca estetycznie bo mam tylko kreskę na oku zrobioną kredką, tusz czarny z rossmanna i krem nawilżający. Mój wygląd zapewne wywołuje dyskomfort estetyczny. Ale cóż, widocznie zawsze byłam taka tandetna i taką już do śmierci pozostanę wink
                        • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 10:09
                          heca007 napisała:

> Po przemyśleniu widzę, że niektóre ematki nie wytrzymałyby ze mną w jednym pomi
                          > eszczeniu tongue_out Mogę być dla nich odpychająca estetycznie bo mam tylko kreskę na o
                          > ku zrobioną kredką, tusz czarny z rossmanna i krem nawilżający. Mój wygląd zape
                          > wne wywołuje dyskomfort estetyczny. Ale cóż, widocznie zawsze byłam taka tandet
                          > na i taką już do śmierci pozostanę wink

o boziu, boziu, o jaka ty jesteś fajna, swojska dziołszka. Taka normalna i zwykła, że hej. Nie pęknij zaraz od tego. Szkoda, że nie odróżniasz podstawowego dla tej odnogi aspektu. Nie oceniam wyglądu pani, który prywatnie mi wisi i powiewa a wnioskuję o tym, że na szczegóły to pani uwagi nie zwraca.
                          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:07
                            big_grin no cóż... może mieszkańcy wspólnoty, którą administruję też mają takie oczekiwania? Może chodząc po bloku psuję im estetykę wnętrza suspicious Mnie to zwisa i powiewa ale jak napisałam wyżej widzę, że niektórzy mają bardzo arystokratyczne potrzeby.
                            • emama248 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:43
                              heca007 napisała:

> big_grin no cóż... może mieszkańcy wspólnoty, którą administruję też mają takie oczek
                              > iwania? Może chodząc po bloku psuję im estetykę wnętrza suspicious Mnie to zwisa i
                              > powiewa ale jak napisałam wyżej widzę, że niektórzy mają bardzo arystokratycz
                              > ne potrzeby.

Heca, spobuj cos zrozumiec z tego, co nenia mowi big_grin
                              Administrowac to ty sobie mozesz z koltunem na glowie, ustami napompowanymi na kaczora donalda i rzesami takimi wielkimi jak chcesz (wystarczy, zebys byla w stanie spod nich patrzec). Nikogo z mieszkancow Twoj gust i ogolne poczucie estetyki nie beda interesowaly. Ale jak bedziesz im chciala udekorowac mieszkanie, to sytuacja bedzie zgola inna.
                              • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 11:53
                                Doskonale rozumiem o co jej chodzi. Ale widzę, że tu agresja wzrasta z każdym postem big_grin Może niech do ciebie dotrze, że ocenianie czyichś umiejętności po kształcie rzęs jest absurdalne. I jeśli uważasz że nenia tylko projektantów tak ocenia to jesteś naiwna. Tobie też by tylek obrobiła za plecami tongue_out
                                Możesz mnie jeszcze poobrazac pisząc o ustach jak kaczor czy koltunie. Daj więcej, nie żałuj sobie big_grin Gdzieś trzeba się wyżyć.
                                • nenia1 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 12:41
                                  heca007 napisała:

> Doskonale rozumiem o co jej chodzi. Ale widzę, że tu agresja wzrasta z każdym
                                  > postem big_grin Może niech do ciebie dotrze, że ocenianie czyichś umiejętności po ks
                                  > ztałcie rzęs jest absurdalne. I jeśli uważasz że nenia tylko projektantów tak
                                  > ocenia to jesteś naiwna. Tobie też by tylek obrobiła za plecami tongue_out

a komuż to obrabiam tyłek za plecami plotkaro?
                    • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 12:02
                      memphis90 napisała:

> To jest ten „straszliwy, pozbawiony gustu makijaż”

Niestety muszę się zgodzić z powyższym.
                      Konieczna moze być cwaniarą, która wyczaiła nieetyczny sposób na tanią reklamę, ale trzeba jej przyznać, że bardzo dobrze się prezentuje, ponadprzeciętnie. Nie wiem w ogóle w jakim uniwersum może być możliwy pogląd, że nie ma wyczucia kolorystycznego - przecież cały ten makijaż i prezencja mówią dokładnie coś przeciwnego 😶

• drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 12:02
                        drag0na napisała:

> Niestety muszę się zgodzić z powyższym.

W sensie, że zgadzam się z sarkazmem - wykasowałam przez przypadek buźki.
                      • alicia033 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 13:34
                        Ja bym powiedziała, że jest kobietą zadbaną, staranną, dbającą o szczegóły wyglądu. Natomiast z jej makijażem mam problem. I nie chodzi o długość i jakość jej rzęs a właśnie o tonację makijażu. Dla mnie te morelowo-ceglaste tony makijażu i miedziane włosy to nie jest jej kolorystyka. Kosmetyki (róż, szminka) bardzo dobrze zgrywają się że sobą i z włosami (wyczucie kolorystyczne jak najbardziej ma) ale imo nie pasują do niej. Czarny tusz też nie jest dla niej, a na pewno nie w tej aktualnej ciepłej wersji. Nie wiem, jakim ona naturalnie jest typem kolorystycznym ale ten, który aktualnie przybrała, to wg mnie nie jest ten, w którym jest jej najlepiej. Co do doboru ubioru do sylwetki to różnie. Jak siedzi, to jest o.k ale w odcinku, w którym pokazywała swój dom zastanawiałam się głównie nad tym, dlaczego postanowiła podkreślić brak talii tymi spodniami z paskiem na wierzchu...
                        • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 14:06
                          alicia033 napisała:

> dlaczego postanowiła podkreślić brak talii tymi spodniami z pask
                          > iem na wierzchu...

Akurat spodnie i bluzka w spodnie to bardzo dobry wybór w jej przypadku, ale trzeba mieć wyobraźnię, żeby widzieć, jakby wyglądała w standardzie a`la Gessler, czyli cygański namiot i cienkie nóżki big_grin
                          Uważam też, że bardzo dobrze dobiera kolorystykę makijażu do typu urody, czyli cieple barwy z elementami czerni. Przypuszczam, ze ludziom generalnie nie leżą te barwy, bo od wielu, wielu lat ciepłe barwy są w odwrocie zarówno we wnętrzach, jak i w makijażu i ludzie jeszcze nie zdążyli się przestawić na nowe trendy. Ale tylko patrzeć, jak na ścianach zamiast szarości, będzie taupe i beżyk w każdym mieszkaniu w bloku big_grin
                          • alicia033 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 22:19
                            drag0na napisała:

> Akurat spodnie i bluzka w spodnie to bardzo dobry wybór w jej przypadku,

Zupełnie nie.

> ale trzeba mieć wyobraźnię, żeby widzieć, jakby wyglądała w standardzie a`la Gessler,
                            > czyli cygański namiot i cienkie nóżki big_grin

Nic innego nie znasz? No, to smuteczek...

> Uważam też, że bardzo dobrze dobiera kolorystykę makijażu do typu urody,

No niestety ale te rudości to zupełnie nie jej kolorystyka.
                            • alicia033 Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 07:59
                              Przyjrzałam się bardziej: piwne oczy i odrost w chłodnym, ciemnym kolorze.
                              No niestety, dramatik ale ona jest chłodnym latem i tymi ciepłymi rudościami robi krzywdę swojej urodzie.
                      • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 17:17
                        Miruć nie ma wyczucia kolorów.
                    • aandzia43 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 13:37
                      No straszliwy i pozbawiony gustu tongue_out Dla mnie spoko, rzęsy są od połowy oka i zróżnicowane, nie po całości równe firany. Makijaż utrzymany w kolorystyce osoby pomalowanej.
          • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 17:28
            sueellen napisała:

> ę uchowałyście??

Chuj z kompetencjami, one po prostu muszą skrytykować wygląd KAŻDEJ kobiety, bo inaczej sie posrają. 🤣
      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 07:18
        W ogóle nie zwróciłam uwagi na jej makijaż. Nie znam się i jest mi obojętny.
        • memphis90 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 08:16
          Akurat AK na swoich filmach ma nieskazitelny makijaż i idealnie dobrane kolory ubrań do swojego typu urody, dużo daje też właściwe oświetlenie podczas filmowania… 🤔 Na codzień - co widać na jej filmach „wyjazdowych” - makijaż ma oszczędny.
    • smoczy_plomien Re: Wasze odkrycia z YouTube 25.09.25, 22:56
      Kojące programy na yt to profil Katarzyny Bellingham. Uwielbiam słuchać, jak opowiada o ogrodach i roślinach. Niestety rzadko publikuje coś nowego.
    • srubokretka Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 00:54
      Nawet nie zagladam do kanalow gdzie krytykant pierdzi w stolek i krytykuje ludzi, ktorym sie chcialo cos zrobic w zyciu.
      • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 07:29
        Widać, że nie zaglądasz bo nie o tym jest ten kanał. I ludzie jednak uważają, że jak coś komuś dajesz to nie ochłap, z którego mają się cieszyć jak głupi do sera. Jak ktoś chodzi o kulach i nogi nie może podnieść to mu się nie robi prysznica z wysoką burtą. Jak ktoś jeździ na wózku to nie buduje się podjazdu tak stromego, że sam nie podjedzie. Albo nie stawia się umywalki na wysokości twarzy. Nie robi się też otwartych gniazdek elektrycznych bezpośrednio nad zlewem itd itp. To, że ci ludzie coś dostają nie usprawiedliwia partactwa. Pamiętam odcinek, w którym chłopiec mieszkający w pokoju z dwiema siostrami poprosił o własny kąt. Wiesz co dostał? Łóżko składane, które na dzień po odwróceniu zmienia się w biurko dla jego sióstr 😒 Dlaczego? Sponsor był i trzeba było upchnąć gdzieś mebel.
        • ichi51e Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 07:46
          Ciekawe gdzie spał wcześniej skoro łóżko miało być upgradem
        • srubokretka Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 15:42
          Zajrzalam w 2 filmy. Klikalam z 15 razy w rozne miejsca. Akurat trafilam w przyp(@d(@nki dla przyp(@d(@nki. Zeby znalezc to co opisalas pewnie trzeba obejrzec 15 godzin ciurkiem, nie na wyrywki. Takie filmy powinny miec swoja oddzielna kategorie jak np horrory i powinno byc wyswietlane ostrzezenie, ze moze wplynac na zmiany w mozgu. Nadmierne wystawianie sie na takie krytykanctwo powoduje, ze nie mozesz spokojnie delektowac sie wizyta w nowym mieszkaniu kolezanki.
          Ta pani chwali sie tez swoimi architektonicznymi osiagnieciami, czy tylko jedzie po innych? jakos na jej kanale nie moge znalezc.
          • drag0na Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 15:51
            srubokretka napisał:

> Ta pani chwali sie tez swoimi architektonicznymi osiagnieciami, czy tylko jedzi
            > e po innych? jakos na jej kanale nie moge znalezc.

Mowa o Koniecznej?
            Pokazała swój dom. Duża kasa włożona, zgodnie ze sztuką, dobrze urządzone. Jak na mój gust trochę jednak za dużo sztukaterii i szkła, ale to kwestia tego, co komu się podoba. Brakuje trochę widoku domu z zewnątrz (choć zrozumiałe, że nie pokazuje), wtedy pewnie można by się było trochę poznęcać, bo jak znam życie, te wszystkie luksusy, błyskotki i ornamenty to w jakiejś szeregówce, albo domku - kostce wink
            No i ostatni film w nowym formacie - postanowiła doradzać widzom. Krok w dobrym kierunku i wypadałoby, aby na tym poprzestała, zamiast cwaniakować.
            • srubokretka Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 01:40
              > luksusy, błyskotki i ornamenty to w jakiejś szeregówce

Tak to waziutka szeregowka. Najbardziej podobala mi sie wanna, do ktorej po drabince musi wejsc.
          • heca007 Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 15:57
            Nie, ona też się chwali. Natomiast odcinek ze składanym łóżkiem to był w jakimś sezonie Nasz nowy dom i nie był omawiany. Jak go kiedyś dorwe to sobie zapiszę bo chyba nic bzdurniejszego ludziom nie wymyślili.
          • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 26.09.25, 17:12
            srubokretka napisał:

>
            > Ta pani chwali sie tez swoimi architektonicznymi osiagnieciami, czy tylko jedzi
            > e po innych? jakos na jej kanale nie moge znalezc.

To wejdź na jej stronę geniuszko, poniżej 75 m2 nawet nie projektuje. A za godzinę konsultacji online bierze 790 zł. Itd, itp. Możesz teraz zazdrościć.
            • srubokretka Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 01:37
              Na jej stronie, ladnej choc nieintuicyjnej, tylko jakies renderingi znalazlam.
              Filmik z jej szeregowka tez zaczelam ogladac, ale nie dalam rady skonczyc, bo to copy paste z projektow sprzed conajmniej 15 lat. biel, czern, zloto + psedomarmur made in china. Doszlam do momentu jak przezywa, ze sofa na filmikach nie jest szara, tylko rozowa.

> A za godzinę konsultacji online bierze 790 zł. Itd, itp. Możesz teraz zazdrościć.

Czy ty sie dobrze czujesz? Czego mam jej zazdroscic? 790zl raz na ruski rok? jezeli wogole. Braku dzieci, kanlu na yt , ktory zamienia jej podejscie do zycia. Zamiast byc kreatywna probuje sprzedac, to co jest modne. Kupuje podroby. mnie stac na orginaly. Np jedna lazienke mam prawie cala w onyxie podswietlonym , umywalka onyx, swiatla ze szkla lanego. Mam kamien, a nie chinska atrape... Niewazne. Nie lubie krytykantow czyjejs pracy, wiec nie bede dalej w to brnac, bo mnie to zmieni. eot.
              • 1matka-polka Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 09:38
                😆
              • bmtm Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 13:52
                A masz męża? Ja mam jajo z onyksu.
                • srubokretka Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 14:12
                  Poltora meza mam, ale to nieistotne. Wazne, ze nie zarabiam na krytykowaniu pracy innych ludzi. I to jeszcze jakim krytykowaniu? Zrobil poleczke nad kilbem z lepszego materialu niz blat pod umywalka. Kurla, a moze te poleczke wzial od kamieniarza za pol darmo z odpadow, a blat zrobil taki, bo mu kolorytycznie pasowalo, a moze nie. Dobrze, ze katakumb ze zlotymi klamkami nie zrobil i maziajow pseudomarmurowych.
                  • agatha.trixie Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 15:52
                    Ale rozumiesz, że to taka konwencja programu i nie ma nic wspólnego z żerowaniem na cudzej pracy? Po prostu ktoś
                    komentuje i ocenia czyjś program/film/serial. Czasem merytorycznie, a czasem humorystycznie. I wielu ludzi lubi to oglądać. Sama śledzę kilka takich kanałów i to często zamiast oglądać oryginalne produkcje. Nie oglądam na przykład Rolnik szuka żony, ale kanał w którym komentowane są poszczególne odcinki już tak i świetnie się przy tym bawię. 🤷‍♀️
                    • sueellen Re: Wasze odkrycia z YouTube 27.09.25, 16:53
                      agatha.trixie napisała:

> Ale rozumiesz, że to taka konwencja programu i nie ma nic wspólnego z żerowanie
                      > m na cudzej pracy? Po prostu ktoś
                      > komentuje i ocenia czyjś program/film/serial.

Uważam, ze czas najwyższy zlikwidować w ogóle zawód krytyka, zakażmy recenzji, usuńmy Google Reviews i wszystkie serwisy, gdzie ludzie dzielą się opiniami. A na koniec zaorajmy to forum, twoją krytykę krytyki krytyki oraz moją krytykę krytyki krytyki. I wtedy dopiero będzie błoga cisza bez oceniania i bez krytyki! O!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka