Dodaj do ulubionych

Sposoby na szczupłe nogi

16.11.25, 22:29
Dobry wieczór, oglądam właśnie Taniec z gwiazdami i stwierdzam,że chce mieć szczupłe nogi prawie jak te tancerki, które tam tańczą😆😉
Oczywiście,że tancerki zawodowe po tylu latach treningow mają ekstra nogi i moja osobka nigdy ot tak nie będzie mieć takich raciczek🤣
Ale....pomarzyć sobie można🙂
Może jednak jest cos co przybliżyłoby mnie do tego aby mieć fajne nogi? Ja jestem kobieta, która ma pupę i spore uda..no i chciałabym właśnie mnie to mniejsze..plus fajne zgrabne nogi....
Obserwuj wątek
    • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 00:22
      Moze poradzę...
      Co jak co, ale nogi zawsze miałam szczupłe i bardzo zgrabne, ale kiedy przytylam, to i nogi zrobiły się grubsze, siła rzeczy...
      Pomogło mi odchudzanie, ale takie z głową: zmiana sposobu odżywiania ( słowo ,,dieta" proszę wyrzucić, jestestwa raz na zawsze), czyli bardzo dużo warzyw na surowo, sporo owoców, dobrej jakości mięso, dużo ryb.
      Połączenie zaleceń strażników wagi i low carb .
      Co Bardzo dobrze mi zrobiło na zeszczuplenie nóg to chodzenie, szczególnie po schodach. Taka mam pracę, że muszę dużo chodzić, w dni ,,bezpracowe" chadzamy sobie na dość szybkie,solidne spacery takie po 10- 14 kilometrów. Bez względu na pogodę.... ponieważ miałam problemy z bolacymi kolanami, to bieganie odpadlo ( a szczerze żałuję), no ale solidne spacery też dają efekt. Z tym,że nie tak od razu, no ale po 1,5- 2 miesiącach już efekt jest.
      No i mega wazne- stary, dobry callanetics- jakie toto jest skuteczne i wysmuklajace .
      • bywalec.hoteli Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 07:15
        brawo
      • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:10
        Potwierdzam, długie spacery i dieta pomagają.
      • ender_celebi Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:27
        Bieganie wbrew pozorom nie jest dobre na dchudzania. Chodzenie, szybki marsz jest lepszy
        • kura17 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:30
          > Bieganie wbrew pozorom nie jest dobre na dchudzania. Chodzenie, szybki marsz
          > jest lepszy

dlaczego?
          • ender_celebi Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:56
            Nie dopisałam - dla początkujących smile oczywiście bieganie to większa intensywność niż szybki marsz więc spala sie więcej kalorii, ale początkujący te treningi będzie miał krótsze z powodu braku wprawy. Szybki marsz pozwala na dłuższą aktywność więc w efekcie tych kalorii można spalic więcej. Pierwszy mój post faktycznie może wprowadzić w błąd
    • primula.alpicola Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 07:36
      Trzeba schudnąć i ćwiczyć?
    • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:21
      Nie poradzę, bo nogi to jak figura w genach.
      Ale ćwiczenia nie zaszkodzą.
    • alpepe Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 08:40
      Ta, szczególnie Szabatin i Kaczorowska z tymi niezgrabnymi nogami są dobrym przykładem. Obie się mocno odchudziły, ale nogi jak nogi, szału nie ma. Na geny nic nie poradzisz.
      • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:00
        Alpepe- no tutaj to już pojechałaś po bandzie..
        Akurat i Kaczorowska i Ewa Szabatin wyglądają przerewacyjnie...
        Czemu Półki są takie zajadle i zawistne? Nie umiecie być mile i wspierające dla siebie nawzajem.
        • alpepe Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:19
          Że co? Nogi mają obie akurat słabe. Szczupłe teraz, ale nie rewelacyjne. A co robią półki, to mnie nie interesuje.
        • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:28
          Polki - miało być.
          • simply_z Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:38
            Bo miss dojczlandu juz tak ma, a odkad zaczela sie starzec jeszcze bardziej.
            • alpepe Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:23
              O biedactwo, a niby mnie zablokowała, moja fanka.
    • pepsi.only Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 09:17
      Geny. I ewentualnie trochę ćwiczeń.
      • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:03
        Z ćwiczeń bardzo polecam callanetics właśnie.
        Ewentualnie pilates, Barre. Genialnie mi się ćwiczy z Agata Zając - ma świetne programy.
        • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:11
          Ola Żelazo ma mnóstwo ćwiczeń na nogi.
        • nika_1985 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 16:53
          Dziękuję. Zacznę sobie Googlac
    • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:11
      Pamiętam, jak córka koleżanki, wczesnonastoletnia, oznajmiła, że ćwiczy: w tym tygodniu robi jędrne pośladki, w przyszłym długie nogi. Trudno nam było - mnie i koleżance - zachować powagę. Dziewczyna była chyba zniesmaczona, ale ćwiczeń nie porzuciła.
      • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:16
        Z tymi długimi nogami to o tyle niegłupie,że nogi wyszczuplone istotnie będą wyglądały na dłuższe...
        A jeszcze na szpilkach...wczesna nastolatka już może naukę chodzenia w szpilkach zacząć jak najbardziej.
        • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:18
          Yyy wczesna nastolatka naukę chodzenia na szpilkach??? Aha
          • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:31
            No oczywiście,że tak...
            Sama naukę chodzenia na szpilkach zaczęłam w wieku mniej więcej 15- tu lat.
            • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:14
              I jakoe wymierne korzyści?
            • primula.alpicola Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:21
              apallosa napisał:

> No oczywiście,że tak...
              > Sama naukę chodzenia na szpilkach zaczęłam w wieku mniej więcej 15- tu lat.

To brzmi jakby nauka chodzenia na szpilkach była istotną częścią edukacji nastolatekbig_grin
              • mysiulek08 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:25
                moja mamuska w szpilkach niemal sie urodzila, no ale miala 'metrpiec w kapeluszu' wiec trudno sie dziwic, ze szpilki lubila, mnie natomiast nigdy nie udalo sie przekonac do zakladania tego narzedzia szatana tongue_out moze z dwa/trzy razy mialam na nogach, zeby zaraz po 'czesci oficjalnej' zlozyc cos bardziej komfortowego

ale, majac w pamieci moja mamuske i jej kolekcje szpilek, wierze, ze dla kogos moga byc wygodnym obuwiem
                • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:44
                  Mogło tak być. Moja siostra też lubi. Ale żeby się tego uczyć? Myśleć, że dzieciak "jak najbardziej" już może zacząć się uczyć? Niepojęte.
                • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 16:32
                  Moja mama też jest niska i nosiła szpile, bo mój tata lubił. Teraz ma haluksy. Jestem niewiele wyższa, ale obcasów nie cierpię.
                  • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 17:59
                    Mój były mąż, kiedy odchodził, powiedział, że nie nosiłam szpilek, chociaż on lubi. Wyglądał na wstrząśniętego, kiedy usłyszał, że przecież nie miałabym nic przeciwko temu, żeby nosił.
                  • mysiulek08 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 18:10
                    akurat noszenie szpilek nie ma prostego przelozenia na haluksy
                    tak samo jak japonki

mozesz nosic najwygodniejsze buty swiata i sie haluksa 'dorobic'
                    • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 18:14
                      Wiem o tym, ale właściwie każda z moich kolezanek nosząca bardzo wysokie obcasy ma albo haluksy, albo inne problemy ze stopami.
        • alpepe Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:20
          To echa nauk babci i mamy? Te bzury z chodzeniem na szpilkach?
        • misiamama Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:32
          apallosa napisał:

> wczesna nastolatka już może naukę chodzenia w szpilk
          > ach zacząć jak najbardziej.
          Mam nadzieję że wczesne nastolatki nie są tak głupie, żeby w wieku intensywnego wzrostu niszczyć sobie stopy, stawy i kręgosłupy nauką tej wątpliwej umiejętności. Ewentualnie, jakaś mądra kobieta im to wyperswaduje, nawet jeśli własna matka wpadnie na ten cudowny pomysł 🤦‍♀️
        • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:41
          Nie ma moim zdaniem żadnego powodu, żeby się uczyć chodzić na szpilkach. Ani wczesna nastolatka, ani nikt inny uczyć się tego nie powienien.
          • simply_z Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:42
            Buty na obcasach zakladam kilka razy do roku (moze), szpilek nigdy na sobie nie mialam :o.
            • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:10
              Ja nosiłam obcasy gdzieś do 26 roku życia. Szybko chodzę i non stop skręcałam sobie kostki. Rzuciłam je kilkanaście lat temu i nie żałuję.
          • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:05
            No to ciekawa jestem bardzo, co z nastolatka która zechce zostać np.modelka? Albo pracować w kasynie lub jako hostessa na eventach ?
            Albo nawet jako recepcjonistka, która moze na szpilkach nie chadza, ale w butach na wysokim obcasie owszem...
            • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:27
              Jak zechce, to będzie nosić, w czym problem? Serio recepcjonistki obowiązuje noszenie szpilek czy wysokich obcasów?
            • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:30
              Wybacz, ale skąd mam wiedzieć, czy jesteś ciekawa?
              Ktoś, kto uzna, że musi założyć szpilki, po prostu je założy. Nie trzeba się tego jakoś specjalnie uczyć.
              Nie da się też nauczyć wszystkiego, bo kiedyś może się okazać, że będzie potrzebne.
              • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:34
                Trudno mi sobie wyobrazić sytuację, w której ktoś "musi" założyć szpilki czy wysokie obcasy.
                • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:53
                  Pamiętam, jak Jerzego Owsiaka zapytano, czy gdyby od tego zależało czyjeś życie, założyłby garnitur. Odpowiedział: oczywiście, co to w ogóle za pytanie. Ja w takiej sytuacji założyłabym szpilki. Uznałabym, że muszę smile
                • memphis90 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 22:06
                  No te nastolatki co pracują w kasynie przecież 🤔
            • niemcyy Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:30
              Przedstawić jej historię Wioletty Kołek.
        • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:08
          Świetna rada, niech sobie młoda dziewczyna szpilkami zdrowie rujnuje.
          • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:15
            A co więcej, nogi jej się z pewnością nie wydłużą.
            • marta.graca Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 16:35
              To raz, a dwa- jak nogi będą ok, to będzie pracować nad czymś innym? A za parę lat jak przytyje, zajdzie w ciążę, czy pojawią się zmarszczki, to będzie wiecznie niezadowolona z wyglądu? Bez sensu.
              • atoness Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 18:00
                Na tym to chyba niestety polega.
    • runny.babbit Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:24
      Geny, bez nich nic nie poradzisz na kształt ani długość. Brak tłuszczu i mięśnie to za mało na ładne nogi.
      • apallosa Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:33
        No ale jeżeli dziewczyna jest niewysoka i nogi ma nie za długie, to co ma zrobić? Strzelić sobie w głowę czy jak?
        No to już chyba lepiej, żeby ćwiczyła i zrobiła chociaż to, co może, czyli wymodelowała sylwetkę ( nogi też) ćwiczeniami.
        • bezmiesny_jez Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:43
          >No ale jeżeli dziewczyna jest niewysoka i nogi ma nie za długie, to co ma zrobić? Strzelić sobie w głowę czy jak?

Ale dlaczego ma cokolwiek robić big_grin ? Jest jakiś obowiązek posiadania szczupłych nóg czy co? Do pracy bez tego nie przyjmą, do samolotu nie wpuszczą? Wymodelować może, zmienić kształtu - no niezbyt.

PS. Jestem niewysoka, nogi nie za długie, ale szczupłe i zgrabne, to się nie wyklucza.
        • dwa_kubki_herbaty Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:03
          Wzrost nie ma wplywu na typ figury/ sylwetki, sa trzy: ektomorfik, mezomorfik i endomorfik.
          Tu masz fotkę ale ona przedstawia już osoby zadbane, te nie zadbane to mega chudy i wysoki bezklarowiec a babka chyda deska bez bioder, biustu, albo przydupiasty facet i kobita z wielkim tylkiem i grubymi nogami.
          • memphis90 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 22:09
            >te nie zadbane to mega chudy i wysoki >bezklarowiec a babka chyda deska bez >bioder, biustu,
            Zadbanie to posiadanie dużych cyckow, tak? 🤔
    • pffpffpff Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:53
      Pilates / callanetics. Wysmuklają.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 11:56
      1. Budowa ciała
      2. Sposób odkładania się tłuszczu
      3. Bycie szczuplym i wytrenowanym - ale to dopiero na 3 miejscu bo jak pierwsze 2 są nie takie to się zajedziesz a efekty będą takie se.
    • simply_z Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:39
      Albo faktycznie wdrozyc taniec.
    • misiamama Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:51
      Efekt wizualny zgrabnych nóg nie zależy od ilości tkanki tłuszczowej powyżej, ale budowy kostno-stawowej, co chyba wynika z genów. Dowód poniżej jeśli uda mi się wkleić fotę smile Pani Luise Araneta Marcos ma figurę nieporównywalnie słabszą niż Amal Clooney, ale nogi ma (wg mnie) znacznie zgrabniejsze i nawet nie musi z nimi wyczyniać takich wygibasów jak Amal. https://www.pudelek.pl/eleganccy-george-i-amal-clooneyowie-na-spotkaniu-z-prezydentem-filipin-rozmawiali-o-ai-prawdziwa-power-couple-7221776729074624a
      • misiamama Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 12:52
        https://v.wpimg.pl/MDIwYWQwYiUoFS9kfgxvMGtNez44VWFmPFVjdX4UYnZ5R2kvYER-d2YRMDs0BSg0Jlk-JSQHLDM5WSk7fhY9LWYBaHg1Hj40JRYgeDQaLyEtWD9iNBUvd39FdG5hR35pfUJhb3wVKXB6WmA0ZEd_dCgTaTFoTm85
        • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:15
          Musiałyby obie odsłonić nogi i stNac w tej samej pozycji, zeby ocenic ktora ma zgrabniejsze. Na pierwszy plan wysuwa się pani Amal na zdjęciu.
          • misiamama Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 14:01
            Amal wysuwa się na pierwszy plan na każdym zdjęciu, jakie z nią widziałam smile Ale jesli chodzi o proporcje (długość nóg względem wzrostu), budowę kostek i stóp, to pani Marcos zdecydowanie wygrywa.
            • gryzelda71 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 14:16
              Nie wiem, nie prowadziłam obliczeń tak dokładnych.
              Ale zawsze wyzszej osoby zwrócą uwagę jako pierwsz, nawet jak tej niższe będą lepsze.
      • niemcyy Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:28
        Specjalnie wyszukałaś Marcos czy akurat miałaś pod ręką to zdjęcie?

Ona ma po prostu nieproporcjonalnie przy tym grubym brzuchu chude i pozbawione mięśni nogi i ramiona. Ludzik z kasztanów.
        • alicia033 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:38
          niemcyy napisał(a):

> Ona ma po prostu nieproporcjonalnie przy tym grubym brzuchu chude i pozbawione
          > mięśni nogi i ramiona.

NOPE. To jest po prostu sylwetka typu jabłko. I nie wiem, jak ręce (bo ma zakryte rękawami) ale łydki ma owszem, normalne mięśnie.
        • misiamama Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 21:48
          Zdjęcie akurat zapamiętałam, Pudel napisał o wizycie Clooneyów i dał foty. Foty dość specyficzne więc weszły w pamięć, poza bezbrzeżnym zdumieniem co właściwie miało na celu to spotkanie aktora i prawniczki z rodziną Marcos, w temacie zdaje się wolności prasy.
    • azalee Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:39
      Byla tutaj forumka, ktorej nogi zeszczuplaly po jednej (!!) sesji cwiczen z lewandowska. Moze tak sprobuj?
      • majenkirr Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:16
        OK, gdzie ta Lewandowska?
    • misterni Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 13:55
      Dużo wody, ograniczona ilość węglowodanów, ćwiczenia rozciągające, spacery.
    • mysiulek08 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 15:20
      w genowej loterii dostalam po tatusiu, nogi wprawdzie dosc dlugie ale z masywnymi kostkami i kolanami (po mamusi rewelacyjne wciecie w tali, ktoremu nawet meno nie zaszkodzila), coz dawno temu sie z tym pogodzilam i juz
      na szczescie lubie spodnie smile
      • grey_delphinum Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 22:06
        Ja mam np grube kolana tzn robi mi się taka bułka obok kolana, paskudnie to wyglada i chyba nic z tym nie można zrobic, bo nawet w momencie drastycznego odchudzenia ta buła była.
        Uważam wiec, ze wyglad nóg to glownie geny.
        • mysiulek08 Re: Sposoby na szczupłe nogi 17.11.25, 22:23
          wlasnie, taka 'bula' i do tego grube 'peciny'
          jak ja zazdroscilam mojej przyjaciolce wlasnie szczupych kolan i tych delikatnych 'pecin'

stopy na szczescie mam ladne 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka