Dodaj do ulubionych

Zetka w pracy a ematka

21.11.25, 19:35
Koleżanka dziś mi opowiedziała historię z pracy. Zetka jakaś nowa zrobiła zamieszanie i wyniku tego szef przyczepił się o coś do koleżanki. Koleżanka ma maila z wymianą z zetka która pokazuje rację koleżanki.

Problem w tym że koleżanka nie ma siły wyjaśniać sprawy i powiedziała mi, że to zostawi. To drobne zamieszanie, ona szuka sobie już innej pracy i już po niej spływa. Ja myślę że bym nie wytrzymała.

A jak ematka radzi sobie z zetkami ?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 19:40
      Nareszcie jakiś wątek, w którym od początku dokładnie wiadomo, o co chodzi.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 21:22
        🤣🤣
    • ekstereso Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 19:45
      Mam bardzo zaangażowaną młodszą współpracownicę, nad wyraz pilną.
      • nangaparbat3 Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 21:48
        O, ja też. I często się jej radze - nie zawsze idę potem za jej radą, ale dobrze spojrzeć z innej perspektywy.
        • krwawy.lolo Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 21:50
          I ja.
    • madame_edith Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 19:48
      Nasza praktykantka (studentka) jest tak pilna i ogarnięta, że by się starsi mogli od niej uczyć. Są zetki i zetki
    • sandy_cheeks Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 21:44
      U nas był młody na juniorze przez troche ponad 2 lata, ale poszedł tyrać do innej firmy za dużo wyższą kasę. Fajny chłopak, szybko się uczył, kontaktowy.
      Inny przez 2 lata na praktykancie siedział, szef go w końcu zwolnił. Ten z kolei dosyć kiepski, wielokrotnie trzeba było zgłaszać mu rzeczy do poprawy i pilnować, żeby w ogóle się za to zabrał, czasami inni za niego robili, bo nie potrafił. Był dzikusem, nie podbierał służbowego telefonu w czasie pracy, czasami nie logował się do roboty z głupich powodów, bo zaspał, bo musiał coś tam na uczelni załatwić i wcześniej zapomniał poinformować. Jak pisałam na teamsach, to godzinami nie odpisywał, wdzwaniany nie odbieral.
      Także młodzi są różni...
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 21:54
      Jedną zetkę mam na stanie i jest super.
    • iberka Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 22:38
      Zostałam zatrudniona razem z "z" i cudnie jest smile. Rozumiemy się w lot od pierwszych chwil.
    • engine8t Re: Zetka w pracy a ematka 21.11.25, 23:40
      Czyli zetka gora? LOL
    • angazetka Re: Zetka w pracy a ematka 22.11.25, 01:16
      Koleżanka, zamiast wyjaśnić sprawę, woli zwalić winę na zetkę? No brawo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka