Dodaj do ulubionych

A house of dynamit i...polecam

23.12.25, 17:41
Film, ok 2 godzin. Warto.
Bez zakonczenia,to trzeba sobie wydedukowac z filmu, ale jest oczywiste.
Absolutnie nie jest swiateczny. Przygnebiajacy.
Niewiele znaczymy dla politykow, a jeszcze mniej dla politykow z USA.

A dla rozluznienia swiatecznego Knives Out 3 z D. Creig. Wspaniała Glenn Close ❤️, kilka momentow naprawde smiesznych. Do kawy i sernika idealny!
Obserwuj wątek
    • dekoderka Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 19:12
      Dom dynamitu.

Na noże.

Aha on się nazywa Craig. Nie musisz dziękować big_grin
      • droch Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 19:47
        Raczej Dom pełen dynamitu
        • dekoderka [...] 23.12.25, 20:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • dekoderka Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 20:30
            Literkę "e" też zjadło. No, ale każda ematka to zawstydza RSC big_grin
    • alpepe Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 20:39
      A house of dynamite to ostatnio był w Polsce. Dach częściowo nie przetrwał. Ponoć noga jednego z chłopców też nie.
    • bi_scotti Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 22:04
      abidja napisała:

> Knives Out 3 z D. Creig. Wspaniała Glenn Close
      > ❤️, kilka momentow naprawde smiesznych. Do kawy i sernika idealny!

Zgadzam sie, dla GC definitely warto z kawa & sernikiem (wiedenskim!!!) ale tak ogolnie to bylam mocno zawiedziona tym, ze od poczatku it's obvious kto jest winny uncertain Ja najczesciej jestem totalna noga w wykrywaniu "who did it" a tu od razu wszystko na talerzu - mocno wkurzajace ... choc przy odpowiedniej porcji sernika pewnie da sie - moj blad, ze obejrzalam bez sernika (kawa byla), eh. Cheers.
      • koko8 Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 22:48
        Bo w chyba tej części autorzy skupili się na czymś innym niż whodunit. Dzieją się tam rzeczy ciekawsze niż modrestwo. I to mnie zachwycilo, najlepsza część.
        Josh O'connor znakomity, jaśnial nawet na tle uznanych aktorów.
        • bi_scotti Re: A house of dynamit i...polecam 23.12.25, 23:45
          koko8 napisała:

> najlepsza część.

Nie to ladne, co ladne ... Dla mnie nudne & childish (fatalny scenariusz, taki troche dla rozgadanych teenagers) ... z wyjatkiem, no wlasnie - amazing, simply amazing GC. Nigdy nie zrozumiem dlaczego nie dostala Oscar za Albert Nobbs, eh ... Great actress - jak mawiaja, moglaby czytac ksiazke telefoniczna & wciaz byloby warto sluchac smile Cheers.
        • abidja Re: A house of dynamit i...polecam 24.12.25, 00:20
          koko8 napisała:

> Bo w chyba tej części autorzy skupili się na czymś innym niż whodunit. Dzieją s
          > ię tam rzeczy ciekawsze niż modrestwo. I to mnie zachwycilo, najlepsza część.
          > Josh O'connor znakomity, jaśnial nawet na tle uznanych aktorów.

Josh byl swietny w swojej roli.
          Ale Glenn Close była, poprostu była!
          I tak, morderstwo bylo nudne.
          Ale smaczki takie jak twarz D.Craige, bez upiekszen, J.Brodlin w szale kazania, rozmowa a raczej modlitwa przez telefon, bardzo wzruszajace i jakie zwyczajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka