Dodaj do ulubionych

"Noce i dnie" Netflix

19.01.26, 11:28
Widzialyscie, ze ma byc nowa ekranizacja? Ciekawe, jak wyjdzie? Kogo wybralybyscie do glownych rol?

wyborcza.pl/7,101707,32537275,netflix-zekranizuje-noce-i-dnie-portret-kobiety-nieprzewidywalnej.html#s=S.TD-K.C-B.2-L.2.duzy
Ja sie jeszcze bardzo nie ciesze, bo jesli mialaby to byc kolejna, unowoczesniona wersja, typowa dla Netflixa, to podziekuje. Obejrzalam wlasnie "Seven dials", ekranizacje Agathy Christie, i nie, nie, nie - straszne. Nie tylko cieniutka intryga (to akurat wina ksiazki) ale cala Gen-Z reszta mnie zupelnie zniechecila.
Obserwuj wątek
    • elinborg Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 11:38
      Zgadzam się, Siedem zegarów do kitu. Żadnego napięcia, nudne i rozwleczone
      I nie wiem, czy nowe Noce i dnie są potrzebne.

• alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 11:43
      gris_gris napisała:

> Obejrzalam wlasnie "Seven dials"
      > , ekranizacje Agathy Christie, i nie, nie, nie - straszne. Nie tylko cieniutka intryga (to akurat wina ksiazki)

Podzielam opinię, że NIE, NIE i NIE ale to żadna wina książki, bo z książką Agatki to toto ma w zasadzie wspólny tylko tytuł i nazwiska postaci. Scenariusz to wyłącznie swobodna tffurczość scenarzystów. Pewnie nie musieli pytać nikogo o zgodę na sfilmowanie, bo prawa autorskie chyba już wygasły ale na miejscu spadkobierców wydałabym oświadczenie z protestem, przeciwko takiemu podpinaniu się pod królową kryminałusmile.
      • gris_gris Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 11:58
        alicia033 napisała:

>
        > Podzielam opinię, że NIE, NIE i NIE ale to żadna wina książki, bo z książką Aga
        > tki to toto ma w zasadzie wspólny tylko tytuł i nazwiska postaci. Scenariusz to
        > wyłącznie swobodna tffurczość scenarzystów.
        >

Ok, przyznaję, że tej książki nie czytałam i opierając się na recenzji myślałam, że też była słaba. Wiem, że scenariusz dużo zmienił oczywiście.
        • campari.spritz Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 14:40
          Przebrnęłam przez 1,5 odcinka Siedmiu Zegarów - mówicie, że lepiej nie będzie?
          • gris_gris Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 14:41
            Niestety nie!
        • daniela34 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:44

> Ok, przyznaję, że tej książki nie czytałam i opierając się na recenzji myślałam
          > , że też była słaba. Wiem, że scenariusz dużo zmienił oczywiście.

Książka akurat też do najlepszych nie należy. Moim zdaniem Królowa Agata jednak najlepiej sprawdzała się w "małych zbrodniach" -tam gdzie motywem były pieniądze, reputacja, czasem miłość. Jej książki sensacyjne są zwykle słabsze i nawet obecność jej najlepszych detektywów nie ratuje (i dlatego nie jestem np.fanką "Wielkiej Czwórki").
          Niemniej, nie jest to znowu taka straszna ksiażka i faktycznie autorzy scenariusza polegli. I nawet nie chodzi o to, że zamiast ojca bohaterki jest matka (to jestem w stanie zrozumieć, mieli Helenę Bonham Carter na podorędziu).
          Szkoda, bo czekałam akurat na to niecierpliwie.
    • ewka.n Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 11:55
      "Matt Damon podkreślił, że Netflix mocno ingeruje w scenariusz i wymusza, aby produkcje „trzy albo cztery razy powtarzały fabułę w dialogach”, ponieważ widzowie i tak „siedzą w telefonach w trakcie oglądania filmów”.

Zaznaczył też, że wymagania te wynikają bezpośrednio ze zmiany w uwadze widzów, dla których zachowanie uwagi przez cały okres trwania pełnometrażowego filmu jest coraz trudniejszym zadaniem. Zauważając to w swoich badaniach konsumentów, platforma postanowiła odpowiedzieć na ten trend ingerując w samą fabułę swoich treści – tak, by powtarzały i mocniej podkreślały one to, co z perspektywy scenariusza jest naprawdę ważne.

– Standardowy sposób robienia filmu akcji, którego się nauczyliśmy, polegał na tym, że zazwyczaj masz trzy duże sekwencje akcji: jedną w pierwszym akcie, jedną w drugim i jedną w trzecim. Większość budżetu wydajesz na tę w trzecim akcie. To jest twój finał. A oni mówią: „Czy możemy mieć coś dużego w pierwszych pięciu minutach? Chcemy, żeby ludzie zostali... I byłoby dobrze, gdybyś trzy albo cztery razy powtórzył fabułę w dialogach, bo ludzie siedzą z nosami w telefonach, kiedy oglądają” – powiedział."

zwierciadlo.pl/kultura/filmy/555496,1,matt-damon-o-netflixie-i-ogladaniu-filmow-z-telefonem.read
      • gris_gris Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:02
        Okropność! I to dużo tłumaczy…

Z innych rozczarowań z super recenzjami - „Down the Cemetery Road”, ewidentnie stworzony zgodnie z tymi wytycznymi.
        • daniela34 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:35
          Down Cemetery Road bylo bardzo, zaskakująco słabe. A tyle pochwał czytalam. Nawet 2 znakomite główne aktorki nie pomogły.
          • gris_gris Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:39
            daniela34 napisała:

> Down Cemetery Road bylo bardzo, zaskakująco słabe. A tyle pochwał czytalam. Naw
            > et 2 znakomite główne aktorki nie pomogły.

Prawda? Co za zmarnowny potencjal.
      • majenkirr Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:03
        To by tłumaczyło A House of Dynamite😂😂
    • simply_z Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:05
      Wiekszosc produkcji netflixowych (tych nowych) jest zenujaca pod wzgledem poziomu.
    • furiatka_wariatka Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:25
      No wlasnie, zaraz się okaże, że Bogumił był ciemnoskorym gejem a Barbara była tak na prawdę trans wink i oczywiście to norma w Polsce pod zaborami
    • przepio Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:32
      Nowe Noce i dnie?
      A w życiu; dla mnie twarz Bogumila i Barbary to tylko Binczycki i Barańska
      • dekoderka Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:37
        19-wieczne smęty, dla niszowej publiczności.

W Netflixie można wyłowić fajne pozycje. Np. Bestia we mnie albo Czarny Królik.
        • elinborg Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 14:25
          "Bestia we mnie" to dla mnie duże rozczarowanie. Gdyby nie Claire Danes byłaby klapa zupełna.
          Lepsze "Na marginesie", choć też nie super.
          • alpepe Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:17
            A mnie Claire z wiecznie, nawet nie wiem, jak to nazwać, skwaszono-przerażoną miną działała na nerwy bardzo.
        • marianna1960 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:07
          Bestie we mnie strasznie słabe
    • ansziy80 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 12:36
      A po co? Stara wersja nudna? Na ekranizację "Lalki" jest klimat bo sporo u nas pocovidowych dorobkiewiczów. Ale żeby "Noce i dnie". Kult pracy, zaharowywania się na śmierć jako zarządca ugoru?
      • alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 14:57
        ansziy80 napisał(a):

> A po co?

A po to, że każdy ma prawo do swojej własnej wizji, a jak znajdzie pieniądze to do zekranizowania jej. Nie znoszę tej tutejszej fiksacji na jednej, jedynie właściwej wersji i potępianiu w czambuł nowych.
        • simply_z Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:03
          Niby tak ale w 99% nowe wersje sa beznadziejne, przeladowane efektami specjalnymi, niepotrzebnymi scenami seksu i dziwaczna poprawnoscia polityczna nie przystajaca do epoki. No ale przeciez aktorzy musza z czegos zyc, ilez mozna klepac kretynskie formulki w polskich telenowelach.
          • alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:47
            simply_z napisała:

> Niby tak ale w 99% nowe wersje sa beznadziejne,

Czy ja wiem?
            Z tych, co oglądałam, to "Znachor" był całkiem o.k, "Chłopi" to przede wszystkim zupełnie inna forma, porównywanie z wersją Rybkowskiego imo w ogóle nie ma sensu.
            Jakie by nie były - nie widzę powodu, by nowym pokoleniom negować sens odczytywania klasyki przez młodsze pokolenia na ich własny sposób. Może on nam się nie podobać ale widac takie mają spojrzenie na te teksty.
            • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 17:06
              Ten malowany i denerwująco drgający na ekranie film pt. "Chłopi" to nie jet "inna forma "Chłopów" Rybkowiskiego"". To nie jest w ogóle jakakolwiek próba ekranizacji powieści "Chłopi". To jest jeden wąteczek wyjęty z ogromnej wielopłaszczyznowej powieści i przerobiony na sentymentalny romans. Nie to żebym miała coś przeciwko w/w filmowi, każdy może sobie kręcić co mu się podoba a reszta oglądać to, protestuję tylko przeciwko nazywaniu go inną formą Chłopów Rybkowskiego (wielbicielką serialu nie jestem, ale starali się i wydaje mi się że udało się oddać prawdę czasu i miejsca oraz zamysłu Reymonta).
              • alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:27
                aandzia43 napisała:
                A gdzie ja twierdzę, że to jest "inna forma Chłopów Rybkowskiego"? Bo ja napisałam, że w ogóle tej nowej wersji nie ma co porównywać z tą starszą, bo to jest właśnie inna forma.
              • alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:31
                aandzia43 napisała:

> Ten malowany i denerwująco drgający na ekranie film pt. "Chłopi" to nie jet "in
                > na forma "Chłopów" Rybkowiskiego"".

A gdzie ja twierdzę, że ta nowa wersja to jest "inna wersja Chłopów Rybkowskiego"??? Przecież właśnie napisałam, że w ogóle nie ma sensu ich porównywać, bo ta nowa to zupełnie inna forma.
                • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 22.01.26, 00:33
                  No właśnie o to mniej więcej mi chodziło, tylko się nadmiernie rozgorączkowałam smile
    • tt-tka Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:15
      3xNIE. Ani nie czekam, ani nadziei, ani nie obejrze.
      Po Wiedzminie mam absolutnie dosc netflixowych ekranizacji ksiazki, ktora znam.
      • alicia033 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:50
        tt-tka napisała:

> Po Wiedzminie mam absolutnie dosc netflixowych ekranizacji ksiazki, ktora znam.

Też tak mówiłam.
        Po czym zostałam uświadomiona, że podstawą scenariusza była gra, nie książka. Wtedy zrozumiałam, dlaczego, te sto lat temuwink nie wciągnęłam się w grę: bo już ona była bardzo daleko od książki.
    • kurt.wallander Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:20
      Oj, nie. Po co to? Wersja z Barańską i Bińczyckim jest genialna. Mam wręcz taki odruch, żeby krzyknąć "Ręce precz od "Nocy i dni"!"
      • daniela34 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:31
        Ale wiesz, ze nikt tej starej wersji nie zniszczy i nadal będziesz mogła ją obejrzeć?
        I że nikt cię w zaden sposób nie może zmusić do obejrzenia nowej?

🤪

Tak pytam, bo szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem tego: "o nieeee, ręce precz, po co?"

Bedzie kiepska to będzie kiepska, to Netflix utopi swoją kasę w kiepska produkcję.
        Starej wersji od tego nie ubędzie.
        Jak nie jestem jakąś wielką fanką platform streamingowych, tak nie rozumiem zdumienia i oburzenia, że powstają nowe ekranizacje.
        No powstają.
        Tak jak powstają kolejne "Dumy i uprzedzenia", "Rozważne i romantyczne", jest kilka wersji "Hrabiego Monte Christo" czy "Nędzników."

A nowy, serialowy "Leopard" na Netfliksie byl świetny.
        • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 14:42
          Tak pytam, bo szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem tego: "o nieeee, ręce precz, po co?"

Otóż.
          Histeria z nowymi adaptacjami arcydzieł jest dla mnie zdumiewająca. Coś tak, jak gdyby ktoś chciał rozwalić stary pomnik, żeby postawić nowy.
          Spokojnie, niech sobie robią.
          Ja tymczasem rozmyślam o nowej obsadzie. Nikt mi nie przychodzi do głowy. A podobno Bogumił już wybrany
        • ayanna Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:20
          Szkoda, że powstaje Netfliksowy badziewie, bo ja dasz wybór młodzieży, to już na starą wersję nawet nie spojrzą.
          • daniela34 Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:07
            No to młodzież nie spojrzy. Nie zobaczy kawałka dobrego kina
            Bedzie niedoedukowana filmowo. Jej problem, nie mój
      • ansziy80 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:35
        Oglądałam kiedyś dokładnie i poraziła mnie sztuczność wszelkich scen zbiorowych.
      • summerland Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:09
        Netflix pewnie chce zarobić, dlatego powstają te nowe produkcje. Ja tez jestem na nie. Ta jedyna wersja byla wspaniała.
    • eilian Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:35
      Po co, skoro stara wersja jest idealna? Domyślam się, że nowych pomysłów brak, więc najprościej odgrzebać stare przeboje i na nich się wypromować, strasznie to słabe.
    • gaskama Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 15:36
      Nie cierpiałam ani książki ani serialu. Obok "Nad Niemnem" dla mnie największy koszmar lekturowy.
    • inez21 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:04
      No szczerze to ja akurat Nocy i dni nie chciałabym oglądać przerobionych. To mój ulubiony film z tych starszych, mogę go oglądać setki razy. Jestem z nim zżyta i związana smile i nie wyobrażam sobie innych aktorów w tych rolach. Bardzo podobał mi sie nowy Znachor, czekam na nowa Lalkę ale od Nocy i dni rece precz smile
      No nawet sobie nie wyobrażam kto mógłby zastąpić Barańską i Bińczyckiego... a znając Netflix to jeszcze by wsadzili ze dwie osoby o ciemniejszej karnacji...no i oczywiście wątek LGBT ....strach się bać smile
      • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:20
        Wątku LGBT nie potrzeba do "Nocy i dni" wsadzać. Agnieszka jest panseksualna - zakochuje się w charakterach, niezależnie od płci, i podobno jest w tym autoportretem autorki. Janusz jest biseksualny najprawdopodobniej, albo po prostu wykorzystuje ewidentnie w nim zakochanego Ceglarskiego.
        • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:35
          Janusz wydawał mi się jakiś taki nieokreślony, ale chyba wtedy nie umiałam ubrać w słowa moich podejrzeń.
          • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:19
            Ja myślę, że on mógł być wręcz homoseksualny (a nie biseksualny) i z tym niepogodzony, stąd jego nieumiejętność stworzenia związku z kobietą. I mógł być w permanentnej depresji (anhedonia) z powodu życia w niezgodzie ze sobą. Zawsze było mi go żal.
        • inez21 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 20:40
          Taaaa wiem tyle tylko ze tam to były jakieś delikatne niuanse, domysły a ja miałam na myśli cos grubszego na miarę Netfliksa😅
    • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:25
      Co prawda film z 70 lat nie jest dla mnie jakąś świętością i chętnie obejrzałabym dobrą nową ekranizację, ale średnio widzę tę netflixową. Chociaż nowy Znachor podobał mi się. A może nowe Nocie i dnie zrehabilitowałyby Barbarę z której w wersji Antczaka zrobiono kompletną histeryczkę i dla całych pokoleń nie czytających powieści jest ona niezrównoważoną psychicznie babą z hodowaną latami niespełnioną fantazją erotyczną.
      • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 16:27
        Film Antczaka nie jest dla mnie świętością nie do ruszenia, ale to i tak jeden z moich ulubionych polskich seriali.
    • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:18
      Zastanawiam się, co im wyjdzie.
      Bo mogą mieć odwagę na to, co tam jest, i czego mainstreamowa adaptacja się przelękła - czyli panseksualności Agnieszki i biseksualności Janusza. A mogą skopać jak zwykle i zrobić z Bogumiła symbol patriarchatu.

I jestem ciekawa, co zrobią z Barbary, bo moim bluźnierczym zdaniem Barańska wcale nie była idealna, przede wszystkim przez jakieś 90% filmu była za stara, a po drugie nie do końca oddawała ogrom miłości i oddania, jakie Barbara miała dla swoich dzieci. I co zrobią z Teresą, bo w filmie była urocza, ale bezkrwista, zupełnie niezgodna z mądrą i energiczną Teresą z książki.
      • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 19.01.26, 18:47
        No i Agnieszka.
        Lubię Celińską, ale ona bardziej młodą Michasię mogłaby grać.
        • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 14:45
          A kto za Hanin? Jej postać chyba będzie najtrudniejsza do obsadzenia, wbrew pozorom
          • default Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 15:36
            Może ona ?
            pl.wikipedia.org/wiki/Gra%C5%BCyna_Zieli%C5%84ska
            • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:06
              Hm...
              Może i tak
    • hanusinamama Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 15:02
      Bogumiła ma grać Tomasz Schuchardt. I tu mi zgrzyta. Bo on jest dobrym aktorem ale on gra wszędzie. Dom dobry, Heweliusz, Lalka, Breslau. Wkurza mnie to obsadzeni jednym aktorem kilku filmów. To samo było z Pedro Pascalem czy Timothée Chalamet
      • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:14
        Nie wiem, jak go wystylizują, ale ja przypominam, że Bogumił miał być zdecydowanie przystojny. Na tyle przystojny, że Barbara stale miała jakąś konkurencję. Jak z niego spróbują zrobić brzuchatego starszego pana to mnie szlag trafi.
        • hanusinamama Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:19
          Też jestem ciekawa. Tyle, że trzeba pamietać, że wtedy nieco inne cechy miał przystojny facet smile
          Mam wrażenie jakby grali ostatnio Lichota na zmianę z Schuchardtem. Obaj dobrzy aktorzy ale za duzo ich
          • aandzia43 Re: "Noce i dnie" Netflix 21.01.26, 21:33
            W książce napisali że miał zgrabne długie nogi, wąskie biodra i talię, szeroką pierś. Oraz przystojną i miłą szeroką twarz.
    • aankaa Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:39
      nie jestem fanką tego typu wykopalisk. Może im się uda (jeśli nie wcisną Dorocińskiego jako Toliboskiego wink ). Ale jednego nie przeskoczą nigdy - muzyki Kazaneckiego. No, i nie jestem pewna czy będą mieli taki rozmach jeśli chodzi o sceny plenerowe
    • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 16:49
      Powiedzcie mi, co to za zaawansowany trolling:
      dyktanda.pl/lektury/noce-i-dnie/
      • gris_gris Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:53
        asia_i_p napisała:

> Powiedzcie mi, co to za zaawansowany trolling:
        > dyktanda.pl/lektury/noce-i-dnie/
        >
        >

Jego praktycyzm (…) kontrastuje z Barbariną egzaltacją

🤣
        • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 18:53
          Język swoją drogą, ale jaki salonik, jakie czytanie służbie Mickiewicza, jaki syn fornala, jaki Ksawery Burba? Rozumiem lekkie halucynacje, ale AI co to pisała była na mocnym haju.
          • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 18:54
            I co będzie, jak scenarzysta z Netflixu to dorwie?
            • hanusinamama Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 21:00
              Nie strasz!!!
      • default Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 20:00
        Dżizas, co to jest ??? 😳
    • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:00
      No a Barbara? Dawajcie propozycje
      • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:19
        Zofia Wichłacz. Da radę się ją odmłodzić do scen z czasów lilii, przez większość pierwszego i drugiego tomu będzie we właściwym wieku, problem z postarzeniem do ostatniego tomu, no ale zawsze będzie problem w którąś stronę, bo książka obejmuje chyba około 40 lat.
      • hanusinamama Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:33
        Juz jest wybrana
        • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 17:39
          A, już doczytałam. Wizualnie bardzo mi pasuje. Ale nie znam jej energii scenicznej. Zobaczymy.
        • asia_i_p Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 18:41
          Bardzo dobry wiek. Skoro będzie musiała grać kobietę od 18 do 55 mniej więcej roku życia, jej 36 lat ma sens. Barańska miała niby tylko 40, ale miała bardzo dojrzałą urodę i jako młodsza Barbara była niewiarygodna.
          • hanusinamama Re: "Noce i dnie" Netflix 20.01.26, 20:59
            Tak przeszkadzało to bardzo. Ja nie jestem chyba obiektywna co do niej. Moja matka nie trawiła jej jako aktorki. Bardzo lubiła powieść i okrutnie jej ta aktorka nie pasowała "drętwa i drewniana" to pamiętam...i ja chyba trochę wyrosłam w tym przekonaniu.
            I jak sama przeczytałam to mi też nie pasowała...ale moze miałam nieco wdrukowane smile
            Ta aktorka ma dość dziewczęcą urodę i zdecydowanie łatwiej będzie jej grać zarówno młodą bohaterkę jak i już dojrzałą koboetę
    • lilia.z.doliny Re: "Noce i dnie" Netflix 21.01.26, 19:47
      Ależ się net zagotował. Że się szaraki porywają na świętość. Fejsbuk się grzeje, ludzie histeryzują. Myślałam, że co najmniej wersja Antczaka ma być zdelegalizowana uncertain
    • aagnes Re: "Noce i dnie" Netflix 22.01.26, 10:49
      Jeszcze brakuje Netflixowego "Przemineło z wiatrem"
      to juz nie o to chodzi, ze niespecjalnie mamy pomysły na nowe oryginalne scenariusze, tylko po co brac sie za cos naprawde wspanialego? co mozna tam ulepszyc i najwazniejsze pytanie: po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka