Dodaj do ulubionych

Doda w Sejmie

20.01.26, 21:17
Było już?
Wystąpiła na sejmowej komisji w sprawie ochrony zwierząt i pocisnęła posłów z sąsiedniego stołu.
Jak za nią nie przepadam, tak muszę przyznać, że miała rację.
Obserwuj wątek
    • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:08
      Dobrze zrobiła, ale forum jej nie lubi, nie lubi też Rozenek, Przetakiewicz itp. i jedzie chamsko po ich wyglądzie. Za to oburza się na info, że ktoś powiedział w sri-vi, że stare, grube i pomarszczone jest brzydkie smile Obłuda ma się w tym kraju świetnie.

• figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:23
        Co by nie mówić, panie zarabiają duże pieniądze, mają gdzieś co o nich mówią i czasem uczestniczą w pożytecznych inicjatywach, bo kanalie w tym kraju mają się świetnie i najbardziej boją się rozgłosu. W tym przypadku forumki już nie mają moralnego delirium z obrzydzenia.
        • memphis90 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 08:01
          W jakim przypadku? Kanalii bojących się rozgłosu? Bogatych celebrytek z prokuratorem na karku?
      • hanusinamama Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:52
        Nie wiem czy ją lubie czy nie bo jej nie znam...pani ma takie gangsterskie zapędy...
    • pytajacakinga Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:20
      Doda ociepla swój wizerunek ,sama pieski ma rasowe z hodowli żadnego nie adoptowała ale fakt że może też tym swoim wizerunkiem dużo pomoc i dzięki jej za to że jej się chce.
      • larix_decidua77 Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:24
        A to jest jakiś obowiązek adoptowania piesków? Nawet obowiązku adoptowania dzieci nie ma a co dopiero zwierząt.
      • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 23:08
        Ludziom skacze do gardeł z tulipanami, zleca pobicia, gwałty analne a za nagłaśnianie zła jakie robi się mści.
        • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:28
          Co to te tulipany?
          • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:55
            nangaparbat3 napisała:

> Co to te tulipany?
            >

Nanga weź nam tu wytłumacz jak to jest dożyć dojrzałego wieku a jednocześnie na każdym kroku sprawiać wrażenie jakbyś się urodziła wczoraj.
            • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:49
              Nie miałam do czynienia z czymś takim. Ani dotąd o tym nie czytałam. I nawet mnie to nie dziwi.
              • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:29
                Jeszcze jest ten biedny emeryt którego oszukali na duże pieniądze i nie żyje.
                • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:35
                  kamkaklamka napisała:

> Jeszcze jest ten biedny emeryt którego oszukali na duże pieniądze i nie żyje.

Doda oszukała?
                  • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:41
                    A kto, co prawda nie wiem jak się tłumaczyła prokuratorowi ale faktem jest że była wabikiem bo ten chłop przyznał że gdyby nie Doda to by się nie dał złapać na haczyk.
                    • malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 20:52
                      kamkaklamka napisała:

> A kto, co prawda nie wiem jak się tłumaczyła prokuratorowi

Nie mow fakszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu.
                      Nie pomawiaj.
                      Nie powtarzaj plotek.
                      Nie klam.
                        • alicia033 Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 21:52
                          Natomiast tobie i innym, zaczadzonym tą przestępczynią, polecam to:

• borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 22:23
                          malgosiagosia napisała:

> Zobacz tez to.
                          >

Jeden wałkarz pieje peany na rzecz drugiej wałkary. Dzięki, ale nie
                      • alicia033 Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 21:48
                        malgosiagosia napisała:

> Nie mow fakszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu.
                        > Nie pomawiaj.
                        > Nie powtarzaj plotek.
                        > Nie klam.

prześlij to rabczewskiej, gazeciarz, bo to ona ma z tym big problem. Dorzuć też punkt siódmy: nie kradnij.
                      • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 21:49
                        malgosiagosia napisała:

> Nie mow fakszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu.
                        > Nie pomawiaj.
                        > Nie powtarzaj plotek.
                        > Nie klam.

Zaraz się normalnie porzygam 🤢
                        • malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 22:47
                          borsuczyca.klusek napisała:

> Zaraz się normalnie porzygam 🤢

Ty? Ty przeciez nie masz najmniejszych zahamowan w plotkowaniu i pomawianiu. Podobnie jak ta alicja, co z uporem chorej umyslowo maniaczki nazywa mnie gazeciarzem.
                          Jestescie ordynarnymi klamczuchami. Jesli Doda jest kryminalistka, to pytam, co robi w gabinecie prokuratora generalnego? Dopoki czlowiek nie zostanie skazany, jest domniemanie niewinnosci.
                          Ale do kogo ja to mowie, do bab z magla, ktore musza napluc na kazdego, na kogo zechca.
                          • alicia033 Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 23:27
                            malgosiagosia napisała:

> Jesli Doda jest kryminalistka,

Googiel nie chce z tobą gadać, gazeciarz? rabczewska jest przestępczynią, skazaną prawomocnym wyrokiem sądu.

> to pytam, co robi w gabinecie prokuratora generalnego?

good question, też je zadałam:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,567,179745538,179745538,mysliwy_i_przestepczyni.html
                            >Dopoki czlowiek nie zostanie skazany, jest domniemanie niewinnosci.

no więc rabczewska nie może już z niego korzystać. I handluj z tym, gazeciarz.
                          • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 23:40
                            malgosiagosia napisała:

> Ty? Ty przeciez nie masz najmniejszych zahamowan w plotkowaniu i pomawianiu.

Kobieto dla ciebie prawomocny wyrok polskiego sądu to są plotki? Zeznania kilkunastu świadków to są plotki? Kolejne postępowania w toku to są plotki?

> Jestescie ordynarnymi klamczuchami. Jesli Doda jest kryminalistka, to pytam, co
                            > robi w gabinecie prokuratora generalnego?

No właśnie przecież zadajemy to samo pytanie. Co do jasnej cholery osoba z gangsterskimi konotacjami robi z ministrem sprawiedliwości.

> czlowiek nie zostanie skazany
                            > , jest domniemanie niewinnosci.

To się doucz, że skazana została zanim innych zaczniesz od kłamczuch wyzywać.

• malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:02

> To się doucz, że skazana została zanim innych zaczniesz od kłamczuch wyzywać.

To dlaczego nie siedzi w wiezieniu?
                              • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:15
                                malgosiagosia napisała:

> To dlaczego nie siedzi w wiezieniu?
                                >
                                >

A to widzisz jest kolejne bardzo dobre pytanie...
                                • malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:26

> A to widzisz jest kolejne bardzo dobre pytanie...

OK, przepraszaqm, ze nzwalam cie klamczucha, ale wydaje mi sie, ze skoro Doda nie zostala pozbawiona praw obywatelskich i nie zostala osadzona w wiezieniu, to ma prawo zajmowac sie zwierzetami, tym bardziej, ze zajmuje sie nimi od dawna.
                              • angazetka Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:29
                                Skazanie nie musi oznaczać siedzenia w więzieniu.
                                • malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:32
                                  angazetka napisała:

> Skazanie nie musi oznaczać siedzenia w więzieniu.

One o Dodzie mowia jak o strasznej kryminalistce, dlatego pytam, dlaczego nie siedzi w wiezieniu, skoro zostala skazana.
                                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 05.02.26, 00:37
                                    malgosiagosia napisała:

> One o Dodzie mowia jak o strasznej kryminalistce, dlatego pytam, dlaczego nie s
                                    > iedzi w wiezieniu, skoro zostala skazana.
                                    >

Bo mieszkamy w państwie z gówna i patyków. Już wiesz dlaczego?
          • alpepe Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:56
            Butelki ze strzaskanym dnem, trzyma się za szyjkę i używa jak maczugi.
            • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:48
              alpepe napisała:

> Butelki ze strzaskanym dnem, trzyma się za szyjkę i używa jak maczugi.
              >
              Dziekuje.
    • lauren6 Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:29
      Patusiara ociepla zrujnowany wizerunek. Szkoda na nią czasu.
      • elinborg Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:57
        Patusiara, nie lubię jej
        Ale to, co robi w tej chwili budzi mój szacunek. O schroniskowych patologiach się słyszy, ale jakoś tak nie ma często woli, żeby coś z tym zrobić.
        A tu sprawy zyskały nagłośnienie, tak, dzięki lansowi Dody. Ale mówi się o tym i coś w końcu robi.
      • husky_cat Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:03
        Może i patusiara, ale jeśli dzięki niej poprawi się w jakikolwiek sposób sytuacja w schroniskach to chyba dobrze
      • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:29
        Słyszałam w radio, że zwierzętami zajmuje się od dawna.
    • dracaria Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:49
      Nawet jeśli marketingowo idzie w Brigitte Bardot i jest to cyniczne, to jeśli przy okazji zamknie z hukiem parę mordowni, to tylko dobrze.
    • yenna_m Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:55
      Za! Niezależnie od motywacji, ważne jest, aby ruszyć z tematem i poprawić los zwierzaków w schronach.
      • elinborg Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 22:58
        Może w końcu ruszą to Sobolewo, Doda o tej katowni wspominała.
        • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 20.01.26, 23:05
          Ludzi nie lubi nawet z Owsiakiem pokłócona.
      • husky_cat Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:31
        Dokładnie tak.
        I jeszcze ruszyć z tematem obowiązkowej sterylizacji.
      • boggi_dan Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 01:11
        yenna_m napisała:

> Za! Niezależnie od motywacji, ważne jest, aby ruszyć z tematem i poprawić los z
        > wierzaków w schronach.
        Doda zwróciła się do Owsiaka w sprawie światła do nieba. Juras mógłby zaprzestać straszyć zwierzęta.
    • kaki11 Re: Doda w Sejmie 22.01.26, 21:09
      Doceniam. Dody nie lubię i uważam, że ma w ciul dużo za uszami, i czego by w tej dzisiejszej sprawie nie zrobiła to tego nie zmieni, ale to w żaden sposób nie przekreśla tego, że teraz robi kawał dobrej roboty dla zwierząt. I tak, jestem dziwnie przekonana, że jednym z powodów tego zaangażowania jest dobry PR zwłaszcza po ostatnich miesiącach, ale dalej teraz dzięki temu dzieje się dobro.
    • krwawy.lolo Re: Doda w Sejmie 22.01.26, 21:16
      Dla mnie Doda przeszła do historii pokazując dudę Pandudzie. I za to ją miłuję.

• memphis90 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 08:05
      Dodzia próbuje zakryć swoje sprawy prokuratorskie i ocieplić wizerunek, nic więcej…
      • alpepe Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 08:09
        Oczywiście, drugi Nergal do pielęgnacji tak szybko się nie trafi.
    • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 08:29
      To ma swoją profesjonalną nazwę - charity washing. Po polsku przyjęła się nazwa chajzerowanie.
      • hanusinamama Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:54
        A zobacz ile ludzi się na to nabrało.
        • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 11:06
          Bo ludzie w swojej masie są po prostu głupi
          • husky_cat Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:10
            Myśl co chcesz, moim zdaniem ludzie wiedzą o co chodzi, ale nagłośnienie i ukrocenie patologii jaka ma miejsce w Sobolewie i kilku innych schodniskach jest ważniejsze
            • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 01:00
              Ważniejsze to jest nie dać się na każdym kroku dymać
    • brenda_bee Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:21
      Zwierzęta konające w schroniskach, zamarzające, głodzone mają głęboko w dupie fakt, że Doda ma dużo za uszami i że ma przeszłość jaką ma. Ratuje je i tylko to się liczy.
      • la_felicja Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:57
        No otóż.
        Pozostaje tylko mieć nadzieję, że jakiś efekt będzie i że się utrzyma
    • geez_louise Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:33
      Doda: gwalci, bije, kłamie, kradnie, poniża młodszą przyrodnią siostrę.

Doda: Pokazuje się na konferencji w sprawie piesków.

Ludzie: można nie lubić Dody, ale jest wspaniałom osobom i ma wrarzliwe serdószko.
      • hanusinamama Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 10:55
        W tym kraju patus jest prezydentem. Patusiara moze być Królową.
      • la_felicja Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 11:01
        Jak to gwałci?

Nie, nie uważam, że jest wspaniałą osobą, ale jeśli uda jej się poprawić los zwierząt, to trzymam za nią kciuki. To się dla mnie liczy, a nie, czy jakiejś tam celebrytce przybędzie popularności. Niech jej przybywa, mnie to nie interesuje.
        Nikt nie jest w 100% zły ani w 100% dobry.
        • geez_louise Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 11:04
          Ale też nie każdy gwalci analnie swojego partnera będącego “pod wpływem”, nagrywa to i szantażuje go nagraniami. Bije w toalecie kobiety i oblewa moczem. To jest patuska poza skalą, żadne pieski tego nie zmienią.
          • la_felicja Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 12:27
            O tym nie wiedziałam. Poczynań Dody nie śledzę, nigdy się nie interesowałam ani jej muzyką, ani jej osobą.
            Ale powtórzę: jeżeli uda jej się realnie odmienić los zwierząt w schroniskach, to za to będą się jej należały oklaski. Bo to los tych biednych psów jest ważny, a nie popularność Dody.

A że ją niektórzy ludzie będą chwalić pod niebiosa i mówić, jakie to ona ma "dobre serduszko"?
            A niech sobie mówią. Mnie to lata koło nosa.
            Ja staram się mieć wywalone nawet na to, co ludzie mówią o mnie samej - dlaczego miałabym się przejmować tym, co mówią o Dodzie?
            Że niesprawiedliwie?
            A kiedy w życiu było sprawiedliwie?

• zla.m Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 14:10
              Podpisuję się pod tym rękami obiema
        • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 11:07
          la_felicja napisała:

> Nikt nie jest w 100% zły ani w 100% dobry.

Ale też nie wszyscy mają na koncie wyroki karne i kolejne procesy w toku
          • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 12:42
            Oczywiście bo społeczenstwo, nie wszyscy ale duża cześć co widać wybaczą przestępstwa i krzywdzenie ludzi jeśli pomaga się zwierzętom w drugą stronę już nie, skrzywdzisz zwierzę to ci pomaganie bezdomnym nie pomoże.
            Oblana moczem AWS zamiast konferencji prasowych i show, zrezygnowała z futer i adoptowała psa bidę, Doda musi mieć ślicznego psa na insta a sztorcować i atakować ludzi uwielbia więc kilka pieczeni na jednym ogniu.
          • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 00:16

.
            >
            > Ale też nie wszyscy mają na koncie wyroki karne i kolejne procesy w toku
            --------------------
            - ale to co? lepiej żeby nic w sprawie zwierząt nie robiła, bo ma wyrok? serio lepiej tak?
            • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 00:59
              sza.aliczek napisała:

> - ale to co? lepiej żeby nic w sprawie zwierząt nie robiła, bo ma wyrok? serio
              > lepiej tak?

Ona robi nie w sprawie zwierząt tylko swojego ostatnio mocno nadszarpniętego PR-u. Warto sobie z tego zdawać sprawę. Teraz pod ten pociąg podczepił się i Stanowski, i co on też teraz będzie dobrym misiem?
              • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:42
                Nie, Stanowski nigdy nie będzie dobrym misiem, to zupełnie inny gatunek. Ale nawet najgorszy złoczyńca może zrobić coś dobrego i nie widzę powodu, by tego dobrego nie uznać.
                • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:52
                  nangaparbat3 napisała:

> Nie, Stanowski nigdy nie będzie dobrym misiem, to zupełnie inny gatunek. Ale na
                  > wet najgorszy złoczyńca może zrobić coś dobrego i nie widzę powodu, by tego dob
                  > rego nie uznać.
                  >

Ale moment a dlaczego Stanowski nie? Przecież też zrobił materiał o schroniskach i się podłączył pod akcję? To jemu się z jakiegoś powodu nie liczy? Gdzie jest tak granica gdzie i komu się liczy a komu nie?
                  • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:56
                    Ależ zrobienie dobrego materiału o schroniskach jak najbardziej mu się liczy. Ale nie zacznę go z tego powodu ani lubić, ani szanować, ani obserwować.
                    Mnie osobiście Stanowski zawinił tym, że nosi imię i nazwisko pana, którego miałam zaszczyt i przyjemność kiedyś poznać, i któremu ta gwiazda Internetu nie warta butów czyścić. Ale to moja prywata.
                    • alicia033 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 16:06
                      nangaparbat3 napisała:

> Mnie osobiście Stanowski zawinił tym, że nosi imię i nazwisko pana, którego mia
                      > łam zaszczyt i przyjemność kiedyś poznać, i któremu ta gwiazda Internetu nie wa
                      > rta butów czyścić. Ale to moja prywata.

Ależ ty jesteś głęboko zaburzona.
                  • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:25
                    Stanowski wygląda jakby był przede wszystkim napalony na ponaciągane celebrytki, patrzy na Dodę z zachwytem i to nią jest żywo zainteresowany.
              • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:00

> Ona robi nie w sprawie zwierząt tylko swojego ostatnio mocno nadszarpniętego PR
                > -u.

Intencje są bez znaczenia, ważne są skutki.
                Niemniej oczywiście trzeba uważać i ostrożnie patrzeć na jej zarzuty wobec schronisk, być może są wyolbrzymione lub nawet nieprawdziwe.
                • claudel6 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 01:17
                  to nie są JEJ zarzuty trolu
              • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 16:31
                Akurat nic nie wiem o jej PR-e, no bo nic o niej nie wiem, prócz faktu, że jest i śpiewa. Jednak skoro ma takie zasięgi/możliwości i chce zadośćuczynić ( nie bardzo wiem, co zrobiła), to tylko Bogu dziękować, ze jej się chce.
                Mało tego, przez tyle lat wpłacam na różne zwierzaki, konie, schroniska i nie przypuszczałam, że być może wpłacałam do czyjejś prywatnej kieszeni. Tak że ... ja ją gorąco popieram.
                Nie wiem co robi Stanowski dla zwierzaków.
                • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 09:31
                  > tylko Bogu dziękować, ze jej się chce

Pohejtowała Rozenek, fundacje, do których trafiły psy z Sobolewa i pojechała na wakacje. Faktycznie, takich aktywistów nam trzeba!
                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:05
                    lauren6 napisała:

> > tylko Bogu dziękować, ze jej się chce
                    >
                    > Pohejtowała Rozenek, fundacje, do których trafiły psy z Sobolewa i pojechała na
                    > wakacje. Faktycznie, takich aktywistów nam trzeba!

Pierwsi do krytyki ci, co palcem nigdy nie ruszyli aby cos zmienic.
                    • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:25
                      A coś poza cytatem z tej patocelebrytki?
                      • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:36
                        lauren6 napisała:

> A coś poza cytatem z tej patocelebrytki?

Do mnie to?
                        Serio?
                        To akurat cytat ze mnie.
                        Jesteś pierwsza do krytyki i narzekania. I NIC poza tym. ZERO realnych działań.
                        Z kanapy to kazdy potrafi.
                        • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:52
                          Może lepiej niech Doduchna pozostanie w swoim barłogu na kanapie, bo jej aktywność przynosi więcej szkód niż pożytku.

Już pojawiają się głosy fundacji pomagających zwierzętom, że po słowach Dody rozpętał się na nich hejt. Wiele z tych fundacji łata budżet właśnie dzięki tym hejtowanym przez Dodona blikom. Ciekawe kto będzie pomagał zwierzętom, gdy fundacje pójdą z torbami, a patocelebrytka będzie się wygrzewać na wakacjach?
                          • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 11:16
                            lauren6 napisała:

> Może lepiej niech Doduchna pozostanie w swoim barłogu na kanapie, bo jej aktywn
                            > ość przynosi więcej szkód niż pożytku.
                            >
                            > Już pojawiają się głosy fundacji pomagających zwierzętom, że po słowach Dody ro
                            > zpętał się na nich hejt. Wiele z tych fundacji łata budżet właśnie dzięki tym h
                            > ejtowanym przez Dodona blikom. Ciekawe kto będzie pomagał zwierzętom, gdy funda
                            > cje pójdą z torbami, a patocelebrytka będzie się wygrzewać na wakacjach?

Ale akurat czesc fundacji jest do zabrania bo to tez patobiznes jak patoschroniska.

joannaszpiega.pl/ochrona-zwierzat-w-cieniu-naduzyc/Polecam.
                          • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 11:17
                            I nadal uwazam, ze nic nie robisz, by pomoc zwierzakom. Nic. Tylko potrafisz jęczeć w necie.

Bohaterka.
                            • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 11:20
                              Zero argumentów merytorycznych (jakiś link, którego nie potrafiłaś nawet prawidłowo wkleić) tylko ataki personalne. Potwierdzasz jedynie, że mam rację.
                              • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 11:27
                                Nie masz.
                                Absolutnie nie masz racji. I nic nie robisz w celu poprawy sytuacji zwierząt. W zyciu palcem nie kiwnelas, zeby poprawić ich los.
                                Niedobrze mi, gdy czytam twoje nienawistne, nie merytorycznej wpisy osoby, która jest zwykłym internetowym mędrkiem. Takim bytem, dla którego zycie na ematce to cały świat i z pozycji ematkowego wąteczku kreuje się na sprawiedliwą wśród narodów świata
                                Btw edytor na forum od dłuższego czasu dziala źle i łapie wiersz poniżej, jesli wklejasz link z pozycji telefonu. Warto poczytać.
                                joannaszpiega.pl/ochrona-zwierzat-w-cieniu-naduzyc/
                                • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:06
                                  Yenna, guano wiesz kim jestem, co robię i gdzie się udzielam. Więc morda w kubeł z tym "palcem nie kiwnęłaś".

Póki co to ty powielasz na forum propagandę Stanowskiego i Dody, a rykoszetem obrywają fundacje, które realnie pomagają bezdomnym zwierzętom. To jest po prostu obrzydliwe i nie wierzę, że za nakręcaniem tego hejtu stoją osoby, którym realnie zależy na zwierzętach. Skończą się te hejtowane bliki = skurczy się budżet na zabiegi ratujące życie.

Dokładnie tych samych argumentów o "zarabianiu" na zbiórkach używa prawica atakując Owsiaka i WOŚP.

To jest niesamowite, że wolontariat, oddolne inicjatywy pomocowe spotykają się w Polsce z taką nienawiścią i hejtem. Podszyte prostą nienawiścią: komuś udało się zrealizować akcję, która odniosła sukces, a mi nie. To jest właśnie to proste myślenie u Dody, której bronisz własnym cycem. Jej nawet przeszkadza marynarka, którą Rozenek założyła do Sejmu. O taka z niej wielbicielka zwierząt skupiająca się na ważnych tematach.
                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:16
                                    Tylko na tyle cie stać?
                                    Cytuję: "M(...)a w kubeł"?
                                    Ech, ten poziom elit...
                                    Serio? Taką osobą jesteś?

Nie, nic nie robisz tylko kwitniesz tutaj.

A skąd wynosisz wniosek, ze bronię Dody własnym cycem?

Doda jest bardzo kontrowersyjną, niejednoznaczną osobą. Ale gdyby nie ruch oddolny Dody i całej grupy ludzi, to te psy dalej by tam tkwily, bo organy państwa koalicji 15X przecież nie zobaczyły patologii w czasie niedawnych kontroli. I schron był ich zdaniem ok.

I to się w pale nie mieści!
                                    • elinborg Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:21
                                      yenna_m napisała:
                                      > lny Dody i całej grupy ludzi, to te psy dalej by tam tkwily, bo organy państwa
                                      > koalicji 15X przecież nie zobaczyły patologii w czasie niedawnych kontroli. I s
                                      > chron był ich zdaniem ok.
                                      >
                                      > I to się w pale nie mieści!

Przypomnij, co zrobiła poprzednia władza i jak długo wiadomo było o nieprawidłowosciach?
                                      • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:38
                                        Czyli jak jedna władza nic nie zrobiła. To druga jest usprawiedliwiona i moze nic nie robic?
                                        • yenna_m Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 13:43
                                          arwena_111 napisała:

> Czyli jak jedna władza nic nie zrobiła. To druga jest usprawiedliwiona i moze n
                                          > ic nie robic?

No przecież wiadomo. Bo towarzystwu mózgi coś wyjadło i zamiast stanąć po stronie zwierząt, gdzie sprawa jest EWIDENTNA, to znów jest totalnie przeciw, bo PIS i Stanowski, i na Dodatek Doda.

Towarzystwo jest impregnowane ma argumenty, ze nawet źli ludzie mogą mieć czasem rację i mogą zrobic coś dobrego.
                                          • lauren6 Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 09:48
                                            > Bo towarzystwu mózgi coś wyjadło i zamiast stanąć po stronie zwierząt, gdzie sprawa jest EWIDENTNA, to znów jest totalnie przeciw, bo PIS i Stanowski, i na Dodatek Doda

Piękny fikołek. Krytykujesz Stanowskiego i Dodę = jesteś za krzywdzeniem zwierząt.

Yenna, w tym wątku przeszłaś samą siebie.
                                            • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 09:55
                                              Ależ dokładnie tak.
                                              Bez tej KONKRETNEJ interwencji TE KONKRETNE PSY nadal garowalyby w psim Auschwitz.

Mozna lubić, nie lubić, ale mimo wszystko psy zostały wyrwane z mordowni.

Co dalej? No chyba panstwo Tuska panuje nad tym? Tak?
                                              • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:04
                                                I lepiej.
                                                Uwazam za kompletny skandal, ze nic sie nie robi systemowo w tej materii , chociaż od bardzo długiego czasu w zamrażarce leżą projekty ustaw dotyczące regulacji funkcjonowania hodowli Ii dobrostanu zwierzat w hodowlach oraz analogiczny dotyczące schronów I domów tymczasowych.
                                                Panstwo Tuska specjalizuje sie w pozornych ruchach.
                                                Zamiast dobrostanu zwierząt - mamy patoschrony I patohodowle.
                                                Zamiast aborcji - mamy zamykane porodówki I coraz mniej dostępny ginekolog na nfz.

I możesz sobie robić protuskowe szpagaty I pudrowac guano. Ale guano to zawsze guano, nawet gdy jest upudrowane.
                                                • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:20
                                                  yenna_m napisała:

>
                                                  > I możesz sobie robić protuskowe szpagaty I pudrowac guano. Ale guano to zawsze
                                                  > guano, nawet gdy jest upudrowane.

No to popatrz identycznie jak Doda - przypudrowane guano pozostaje guanem.
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:22

> yenna_m napisała:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > I możesz sobie robić protuskowe szpagaty I pudrowac guano. Ale guano to z
                                                    > awsze
                                                    > > guano, nawet gdy jest upudrowane.
                                                    >
                                                    >
                                                    > No to popatrz identycznie jak Doda - przypudrowane guano pozostaje guanem.
                                                    >

Absolutnie nie twierdzę, ze Doda jest święta.
                                                    Nie, nie jest.
                                                    Jest paskudną osobą, ale...
                                                    No właśnie. Choć raz w zyciu udalo sie jej zrobic cos dobrego.
                                                  • tylko.przelotem Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:31
                                                    Dobrych uczynków to Doda ma na koncie znacznie więcej. Tylko nie każdy jest relacjonowany przez media.
                                                    Patusiara patusiarą, ale słabszym pomaga
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:37
                                                    Faktem jest, ze po zalaniu ziemi kłodzkiej, tez tam pojechała i za3,14erdalala z ludźmi, sprzatając syf popowodziowy.
                                                  • lauren6 Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 11:34
                                                    yenna_m napisała:

> No właśnie. Choć raz w zyciu udalo sie jej zrobic cos dobrego.

Zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę.
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 11:46
                                                    lauren6 napisała:

> yenna_m napisała:
                                                    >
                                                    > > No właśnie. Choć raz w zyciu udalo sie jej zrobic cos dobrego.
                                                    >
                                                    > Zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę.

Powiedz to tym psom, ktore byl moze uniknęły maszyny do mielenia mięsa.
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 11:46
                                                    Być może*
                                                  • lauren6 Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:42
                                                    > Powiedz to tym psom, ktore byl moze uniknęły maszyny do mielenia mięsa.

Widzę, że delulu mocno trzyma
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 13:38
                                                    lauren6 napisała:

> > Powiedz to tym psom, ktore byl moze uniknęły maszyny do mielenia mięsa.
                                                    >
                                                    > Widzę, że delulu mocno trzyma

Nie wiem, co to jest delulu. Jako specjalistka - wyjaśnij.
                                                  • lauren6 Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 19:18
                                                    yenna_m napisała:

> lauren6 napisała:
                                                    >
                                                    > > > Powiedz to tym psom, ktore byl moze uniknęły maszyny do mielenia mi
                                                    > ęsa.
                                                    > >
                                                    > > Widzę, że delulu mocno trzyma
                                                    >
                                                    > Nie wiem, co to jest delulu. Jako specjalistka - wyjaśnij.

Zapomniałaś dodać: poproszę
                                                  • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:39
                                                    Ale nikt nie twierdzi, że jest inaczej. Ale tu była skuteczna. I tak, gdyby nie ona to gehenna tych psów trwała by dalej. Bo żaden cudowny i wspaniały celebryta dupy nie ruszył, żeby pomóc. Litewka próbował - ale go nie wpuszczali na interwencję poselską - czyli co, Sobolewo to państwo w państwie? Gdzie prokuratura - od dwóch lat pod rządami uśmiechniętych - więc powinni tam działać od dawna. Dlaczego właściciel schroniska nie został wyprowadzony w kajdankach i nie siedzi w areszcie wydobywczym, jak urzędniczki? Bo nie jest z PiSu? Bo na zwierzętach wałki można robić? Bo może dzieli się z kim trzeba kasą?
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 10:48
                                                    Wojewodzie tez patoschron nie przeszkadzał.
                                                    A kto decyduje o obsadzie stołka wojewody?
                                                  • maly_fiolek Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 11:21
                                                    Dlaczego właściciel schroniska nie został wyprowadzony w kajdankach i nie siedzi w areszcie wydobywczym, jak urzędniczki?
                                                    Ani jedni ani drudzy nie powinni siedzieć w areszcie wydobywczym. Za areszt wydobywczy powinna być wylotka sędziego z pracy.
                                                  • yenna_m Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 11:30
                                                    maly_fiolek napisała:

> Dlaczego właściciel schroniska nie został wyprowadzony w kajdankach i nie s
                                                    > iedzi w areszcie wydobywczym, jak urzędniczki?

> Ani jedni ani drudzy nie powinni siedzieć w areszcie wydobywczym. Za areszt wyd
                                                    > obywczy powinna być wylotka sędziego z pracy.

Jesli nie mataczy- nie ma powodów do zastosowania aresztu.
                                                  • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 27.01.26, 13:31
                                                    No w Sobolewie jest spora szansa na matactwa - tam ręka rękę myje. Właściciel był chroniony przez wójta, policję, powiatowego lekarza weterynarii i wojewodę - bo przecież według każdej kontroli wszystko było dobrze.
      • kachaa17 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 09:53
        Dla mnie nic co zrobi nie spowoduje, że zmienię o niej zdanie. Pewnie i robi dobrą robotę ale mnie na to nie nabierze.
      • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:39
        Nie, tak bym tego nie podsumowała. Łamie prawo, krzywdzi ludzi, robi wiele złych rzeczy, ale jednocześnie walczy przeciw znecaniu się nad zwierzętami. To jej nie rozgrzesza, ale że wojuje o zwierzaki, to dobrze. Zwłaszcza że podobno robi to od dawna.
        Problem polega na tym, że nie radzimy sobie z faktem, że ta sama osoba, każdy człowiek i każda z nas tutaj robi i dobre, i złe rzeczy. Nie znam się na Dodzie, słyszę że robi bardzo złe rzeczy, ale dla dręczonych zwierząt robi coś dobrego. Ani jej to nie usprawiedliwia ani nie oczyszcza, ale w sprawie zwierząt zasługę ma. I nawet jeśli jest to wyłącznie charty washing, to jest to dobre.
        • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:54
          nangaparbat3 napisała:

> Problem polega na tym, że nie radzimy sobie z faktem, że ta sama osoba, każdy c
          > złowiek i każda z nas tutaj robi i dobre, i złe rzeczy.

Ja sobie nie radzę w faktem, że skrajna patologia jest promowana i finansowana przez polską telewizję i wszelkie media. Taka osoba nie powinna móc zrobić kroku w przestrzeni publicznej a nie śpiewać na sylwestrze z jedynką i występować w sejmie. No jaśniej nie jestem w stanie tego ująć.
          • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:58

> skrajna patologia

Ale co ona takiego zrobiła poza obyczajówką, która obchodzi jedynie gospodynie domowe?
            • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:02
              dracaria napisała:

> Ale co ona takiego zrobiła poza obyczajówką, która obchodzi jedynie gospodynie
              > domowe?

Zastraszania, groźby karalne, niszczenie mienia, nasyłanie gangsterów, liczne pobicia a w toku sprawy o oszustwa i defraudacje to jest ta obyczajówka?

Powiedz szczerze chciałabyś, żeby taka osoba była idolką twojej dorastającej córki albo chciałabyś finansować jej występy w TVP ze swojej kieszeni?
              • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:11

> Zastraszania, groźby karalne, niszczenie mienia, nasyłanie gangsterów, liczne p
                > obicia a w toku sprawy o oszustwa i defraudacje to jest ta obyczajówka?

Borsuczyco, zapominasz, że żyjemy w kraju, gdzie istnieje Gazeta Wyborcza, więc żadne medialno - pudelkowe oskarżenia na nikim nie robią tu wrażenia big_grin Daj sygnatury wyroków skazujących, to może się zastanowię, czy panią Dodę potępić smile
                • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:20
                  Jak chcesz gazetę wyborczą to masz, z opisem sprawy Haidara:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,31891988,doda-z-kara-wiezienia-w-zawieszeniu-o-co-chodzi-w-glosnej-sprawie.html
                • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:37
                  dracaria napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                  >
                  >
                  > > Zastraszania, groźby karalne, niszczenie mienia, nasyłanie gangsterów, li
                  > czne p
                  > > obicia a w toku sprawy o oszustwa i defraudacje to jest ta obyczajówka?
                  >
                  > Borsuczyco, zapominasz, że żyjemy w kraju, gdzie istnieje Gazeta Wyborcza, więc
                  > żadne medialno - pudelkowe oskarżenia na nikim nie robią tu wrażenia big_grin Daj sy
                  > gnatury wyroków skazujących, to może się zastanowię, czy panią Dodę potępić smile

Wlazłam gruszkę trząsł pietruszkę cebulą leciala
              • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:08

>
                > Powiedz szczerze chciałabyś, żeby taka osoba była idolką twojej dorastającej córki

Czy Doda jest jeszcze czyjąkolwiek idolką?
                >
          • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:01

> nangaparbat3 napisała:
            >
            >
            > > Problem polega na tym, że nie radzimy sobie z faktem, że ta sama osoba, k
            > ażdy c
            > > złowiek i każda z nas tutaj robi i dobre, i złe rzeczy.
            >
            > Ja sobie nie radzę w faktem, że skrajna patologia jest promowana i finansowana
            > przez polską telewizję i wszelkie media. Taka osoba nie powinna móc zrobić krok
            > u w przestrzeni publicznej a nie śpiewać na sylwestrze z jedynką i występować w
            > sejmie. No jaśniej nie jestem w stanie tego ująć.

Wiesz, lepiej nie będzie, skoro ryba psuje się od glowy
      • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 19:39
        Doda zrobiła trochę wiecej niż pogadanka w Sejmie. Ruszyła tylek do schroniska i zrobiła zadymę w mediach. Byla skuteczna w tym - bo nagle okazało sie, ze mozna zamknąć mordowanie z dnia na dzien. A dyżurny lekarz weterynarii odzyskał wzrok. To moze należałoby zgłosić do jakiejś komisji jako cud. Bo do tej pory twierdził, ze wszystko jest ok. Podobno ostatnia kontrola w Sobolewie z listopada czy grudnia. Nie wykazała żadnych nieprawidłowości. W sumie to mam gdzieś czy Doda chce ocieplić wizerunek czy przykryć cos innego. Dziala skutecznie i to sie liczy. Nie lubię jej, nie słucham.jej utworów - ale tu jestem za tym.co robi. I jakby resztancelebrytów czynposlów ruszyła jej śladem - to ich intencje tez by mnie nie interesowały.
        • dracaria Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 12:22
          arwena_111 napisała:

> Doda zrobiła trochę wiecej niż pogadanka w Sejmie. Ruszyła tylek do schroniska
          > i zrobiła zadymę w mediach. Byla skuteczna w tym - bo nagle okazało sie, ze moz
          > na zamknąć mordowanie z dnia na dzien.

Mnie to niespecjalnie cieszy, ale może dlatego, że mam więcej niż 80 IQ. Zwyczajnie nie mieści się w granicach definicji państwa prawa, że po "zadymie w mediach" można zamknąć schronisko, jak przypuszczam decyzją administracyjną, bez postępowania prokuratorskiego i wyroku sądu. Tylko na podstawie, ze jakaś celebrytka coś twierdzi.
          • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 12:45
            W państwie prawa tego rodzaju "schronisko" powinno być zamknięte wiele lat wcześniej na podstawie decyzji powiatowego lekarza weterynarii. Typ był ustosunkowany i chroniony, więc konieczne było nagłośnienie tej sprawy.
            W kwestii twojego IQ, obstawiam, że jest na tym samym poziomie co twoja temperatura ciała ☺
            • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 13:13
              Pół godziny temu ogłosiła że wierzy w innych a sama się już wycofuje
    • blahblah2 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 13:36
      Pamiętam, kiedy jej partner zachorował onkologicznie chyba na białaczkę to dzięki jej akcji medialnej znacząco wzrosła liczba dawców szpiku w pl. Ta sprawa z kierownikiem schroniska byłym policjantem i kryjącymi go kolegami policjantami i kolega prezydentem miasta ciągnie się już od dawna i gdyby nie doda nic by się nie zmieniło.
      • memphis90 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:32
        A już się coś zmieniło?
    • aagnes Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 13:36
      Ocieplanie nie ocieplanie, jeśli choć jedno zwierzę będzie miało dzięki temu lepiej, że coś się ruszy w temacie prywatnych patoschronisko to dla mnie i tak jest osobą na pomnik.
      Kiedyś był tutaj wątek o tymczasowych domach dla kotów, prowadzonych przez świry, od których nie da się adoptować żadnego kota, ale wyciąganie kasy szło tam w najlepsze, coś mi się wydaje że to jest następna działalność biznesowa do skontrolowania.
      • geez_louise Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 13:49
        aagnes napisał:

> Ocieplanie nie ocieplanie, jeśli choć jedno zwierzę będzie miało dzięki temu le
        > piej, że coś się ruszy w temacie prywatnych patoschronisko to dla mnie i tak je
        > st osobą na pomnik.

I na takim podejściu bazuje ta patolka, jak widać niezwykle skutecznie. Nie, choćby ratowała noworodki, to jedyne co powinno ją spotkać, to niebyt medialny. Niech sobie ratuje po cichu. Najlepiej za pieniądze które ukradła temu emerytowi.
        • husky_cat Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:15
          Po cichu nie zmieni patologii w prywatnych schroniskach.
      • alicia033 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:25
        aagnes napisał:

> Ocieplanie nie ocieplanie, jeśli choć jedno zwierzę będzie miało dzięki temu le
        > piej, że coś się ruszy w temacie prywatnych patoschronisko to dla mnie i tak je
        > st osobą na pomnik.

>
        Na pomnik to zasługują te osoby, które od lat, realnie działają na rzecz zwierząt, zmieniają świadomość społeczeństwa i od lat "nękają" parlamentarzystów, żeby wreszcie zmienić prawo. Choćby tak nielubiana przez forum yenna_m. A nie to patolskie dno, które, no cóż tu najbardziej pasuje to powiedzenie, że "przyczepiło się g.wno do statku i krzyczy: płyniemy!".
        • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 19:46
          Tylko jakie sa efekty ich działań? Ile lat próbowano zamknąć Sobolewo? Właściciel to podobno były policjant
          Policjanci przychodzący na interwencję to jego koledzy - nie stwierdzili nieprawidłowości. Dyżurny lekarzi weterynarii - tez w grudniu nie widział problemu. A teraz, o cudzie odzyskał wzrok. Bez Dody ta mordownia nadal by działała.
          • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 00:09
            Dokładnie , Doda poruszyła temat, inni celebryci dołączyli i stało się coś dobrego.
            Btw mam nadzieję, że lekarz weterynarii też poniesię konsekwencje, tego nawet nie można nazwać zaniedbaniem, to było celowe działanie.
            I okazało się, że w schronisku przebywały psy, które były poszukiwane przez właścicieli
            • lauren6 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 00:53
              > Doda poruszyła temat, inni celebryci dołączyli i stało się coś dobrego.

Tak, Marianna Schreiber nawet przez płot schroniska przeskoczyła, podarła spodnie i ukradła psa. Teraz robi sesję zdjęciową w klinice weterynaryjnej.

A wy dalej wierzcie w pikające serduszka celebrytek.
              • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 08:06
                A ktos wierzy? To PR. Ale jest to skuteczne działanie. W kilka dni dokonała tego, czego organizacje i wolontariusze nie mogli zrobić kilka lat.
                • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 09:53
                  Tam są sami ponaciągani celebryci a jak prawnik to też gwiazda a jak jest polityk- Litewka to też z tych dla których najważniejszy jest wizerunek, czyli odhaczyć siłownie,solarium ,lekarza medycyny estetycznej, po drodze finansowy wałek a na końcu show z pomaganiem koniecznie do kamer i aparatów oraz na swoje SM.I tak dobrze że jakieś stworzenie skorzysta, może choć jakaś medialna Ewelona przygarnie psią bidą.
                  • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 16:35
                    kamkaklamka napisała:

I
                    > tak dobrze że jakieś stworzenie skorzysta, może choć jakaś medialna Ewelona prz
                    > ygarnie psią bidą.
                    ----------------------
                    No ale właśnie w tym rzecz. Dokładnie tak, jak to napisałaś.
                    • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 17:38
                      Ja piszę o tym że Doda oraz reszta tych ponaciąganych celebrytów nie mają nic spólnego z ludzkim altruizmem.
                      • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 17:39
                        nic wspólnego
                        • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 17:54
                          Przeczytałam ten wątek i nikt nie wspomina o altruizmie Dody. Natomiast większość podkreśla, że przy okazji stało się coś dobrego. Dlatego nie chwytam, czemu zaistniał konflikt. Bo dla mnie jest on całkiem bezpodstawny: obie strony realistycznie oceniają ludzi z mediów, a część forumek cieszy się, ze przy okazji zyskał sam temat zwierząt, mocno istotny. Tu chyba nie ma się o co spierać.
                          • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 18:12
                            A czy fakt że żyjemy w świecie w którym egomaniacy, karierowicze albo zwyczajnie źli ludzie nakładają tą i inne maski i tylko oni mają siłę przebicia cię nie obchodzi?
                            • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 15:50
                              mam już tak dużo lat, że porywy ideolo na mnie nie działają, bo wiem jak jest. natomiast realna pomoc: tu i teraz, owszem.
                              nie przekonamy się co do patrzenia, bo widzimy co innego. Ty - Dodę, ja - powolnie umierające psy.
                              • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 18:08
                                Jakie ideolo, mówimy o złej, przemocowej osobie która gdyby nie była tą Dodą to prawdopodobnie miała by poważniejsze wyroki na koncie a nie zawiasy. Może to że masz dużo lat coś wyjaśnia, przeżyłaś życie w przemocowej kulturze, ale to się zmienia, przestajemy w Polsce wybielać, przymykać oko na przemocowców.
                                • sza.aliczek Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:14
                                  kamkaklamka napisała:

> Jakie ideolo, mówimy o złej, przemocowej osobie która gdyby nie była tą Dodą to
                                  > prawdopodobnie miała by poważniejsze wyroki na koncie a nie zawiasy. Może to ż
                                  > e masz dużo lat coś wyjaśnia, przeżyłaś życie w przemocowej kulturze, ale to si
                                  > ę zmienia, przestajemy w Polsce wybielać, przymykać oko na przemocowców.
                                  ----------------------------------------
                                  Ogromnie nie lubię, kiedy ktoś projektuje doświadczenia drugiej osoby pod swoje "widzimisię". Miałam kilkanaście lat kiedy zakończył się PRL. Lecz powtórzę: jestem na tyle dojrzała, że odróżniam dwie sytuację: osobiste problemy Robaczewskiej od jej silnego i dość skutecznego zaangażowania w sprawy zwierząt. I mocno mnie dziwi fakt, ze pojawiły się w tym wątku osoby, które nie potrafią zastosować wierszyka:
                                  Jaś kapelusz miał za wielki,
                                  więc przy spodniach nosił szelki.
                                  Stąd nauka płynie taka,
                                  co ma piernik do wiatraka.
                                  I to jest dokładnie sens tej tu rozmowy, więc się pożegnam : )
                                  • geez_louise Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:32
                                    Ogromnie nie lubię, jeśli ktoś łapie się na najstarsze chwyty PR i daje się ogłupiać osobie, która dawno powinna być odcięta od mediów, publicznych pieniędzy na koncerty itp.

Jak Dodzia kocha zwierzątka w schroniskach to widać najlepiej po zwierzątkach które ma o lat w domu - w dudzie ma pieseczki ze schronisk. Akcje ze zwierzętami zostały jej jako ostatnią deską ratunku przy kolejnym kryzysie wizerunkowym, bo akcje z pomaganiem ludziom już dawno położyła w stylu klasycznej porter ki / wielki sukces na początku i wielka afera na końcu.
                                    • geez_louise Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:33
                                      *w stylu klasycznej borderki
                                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:37
                                    Och i musiałaś, po prostu musiałaś pokazać swoją wyższość moralną w wątku, który zdechł już kilka dni temu. No brawo ty...
                                    • malgosiagosia Re: Doda w Sejmie 04.02.26, 18:50

> Och i musiałaś, po prostu musiałaś pokazać swoją wyższość moralną w wątku, któr
                                      > y zdechł już kilka dni temu. No brawo ty...

Za szybko zdechl. sprawa jest przeciez bardzo aktualna.
                                  • angazetka Re: Doda w Sejmie 02.02.26, 11:37
                                    To nie są osobiste problemy, tylko wyroki sądowe smile
            • alicia033 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 11:40
              husky_cat napisała:

> Doda poruszyła temat,

nie.
              To jest hiena, która przyszła na gotowe (gdzie była wcześniej?) i tylko po to, żeby za moment wymachiwał tym jak sztandarem na sali sądowej wnosząc o złagodzenie wymiaru kary ze względu na wrażliwe serduszko i prospołeczną postawę swojej klientki.
              • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 12:41
                Tak, a skutek jest taki, że to pato-schronisko zamknięto. I to jest najważniejsze
                • dracaria Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 12:45
                  husky_cat napisała:

> Tak, a skutek jest taki, że to pato-schronisko zamknięto.

Może to pato schronisko, a może nie. Od tego są służby (prokuratura, policja, sąd), aby to ustalać, a nie celebryci i mediaworkerzy.
                  • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 13:23
                    Chore, zaniedbane i zamarzajace zwierzęta widać gołym okiem.
                    I przede wszystkim od tego jest powiatowy weterynarz.
                    Sprawa w sądzie toczylaby się latami, a zwierzęta by cierpialy.
                    Jeśli właściciel nie zgadza się z decyzją o zamknięciu schroniska może zawsze iść do sądu
                    • dracaria Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 13:31
                      husky_cat napisała:

> Jeśli właściciel nie zgadza się z decyzją o zamknięciu schroniska może zawsze i
                      > ść do sądu

Ciekawe czy tak samo byś śpiewała, gdyby jakiś urzędnik zamknął ci firmę, bo jeden celebryta z drugim zrobiłby "zadymę w mediach", ze rzekomo kogoś mobbujesz. Wtedy pewnie byłaby to całkiem inna sytuacja big_grin
                      • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:23
                        Ale tam zadymę robili zwykli ludzie i organizacje od lat. Facet brał po 3 tys od złapanego psa. O Sobolewie było głośno od lat - tylko kolesie się na wzajem bronili.
                        • dracaria Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:27
                          arwena_111 napisała:

> Facet brał po 3 tys od złapanego psa.

Może kradł psy, aby mieć kasę, a może uwalniał je z łańcuchów. Zależy kto aktualnie ma dyżur w redakcji big_grin
                          • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:29
                            Nie ma znaczenia - nie zapewniał tym zwierzętom lepszego bytu. Warunki w jakich przebywały były tragiczne. Ile odeszło w męczarniach, nie leczonych, zaniedbanych - nie dowiemy się pewnie nigdy.
                            A bronienie zwyrodnialca - no cóż, nie będę komentowała.
                      • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 17:04
                        Gdyby moja firma krzywdzila zwierzęta to nie miałabym żadnych argumentów.
                        Ale wiesz, zwykla firma, a placówka zajmująca się opieką nad bezbronnymi, czyli różnego rodzaju domy opieki, żłobki czy schroniska dla zwierząt to inna sytuacja, tu należy działać szybko i myśleć wyłącznie o bezbronnych istotach, a nie o interesie firmy czy jej właściciela.
                        Btw, chore i zaniedbane psy można na pierwszy rzut oka odroznic od zdrowych i zadbanych
                        • dracaria Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:43
                          husky_cat napisała:

> Btw, chore i zaniedbane psy można na pierwszy rzut oka odroznic od zdrowych i z
                          > adbanych

No ja nabrałam podejrzeń, jak zobaczyłam te ratowane pieski. Nic nie wskazywało na to, że są zaniedbane. Zatem zamknięto schronisko tylko na podstawie tego, że celebrytka coś twierdzi i pod wpływem histerii tłumu. To by się zresztą zgadzało, bo Polska od dawna nie jest zadnym państwem prawa i w sumie większości to odpowiada, byleby bezprawie działało na ich korzyść.
                • alicia033 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 13:48
                  husky_cat napisała:

> Tak, a skutek jest taki, że to pato-schronisko zamknięto. I to jest najważniejsze

hmmmmmm, a gdzie była doda ze swoim wrażliwym serduszkiem i rozpoznawalnością powiedzmy, pięć lat temu? Może chociaż rok temu? Pół roku? Miesiąc chociaż?
                  Walczyła może o dobrostan innych zwierząt, a że szła alfabetycznie, to dopiero teraz doszła do litery "S"?
                  Ojej! I aż do tej pory nikt o tym nie wiedział! Jak szlachetnie! Dziękujemy ci, oszustko rabczewska!
                  • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:22
                    A gdzie byli posłowie i premier? O schronisku głośno od kilku lat. Policja chroni właściciela, powiatowy lekarz weterynarii nie widzi problemów ( w grudniu była kontrola). I co? Teraz z dnia nadzień odzyskali wszyscy wzrok? Dlaczego nie było na miejscu żadnego prokuratora? Dlaczego właściciela nie wyprowadzono w kajdankach i nie wsadzono do aresztu?
                    • alicia033 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:32
                      arwena_111 napisała:

> A gdzie byli posłowie i premier? O schronisku głośno od kilku lat. Policja chroni właściciela, powiatowy lekarz weterynarii nie widzi problemów ( w grudniu była kontrola). I co? Teraz z dnia nadzień odzyskali wszyscy wzrok? Dlaczego nie było na miejscu żadnego prokuratora? Dlaczego właściciela nie wyprowadzono w ka
                      > jdankach i nie wsadzono do aresztu?

Świetne pytania, mogę się tylko pod nimi podpisać.
                      Natomiast dalej nijak dobrze nie świadczy to o rabczewskiej, która jak miała w odwłoku zwierzęta w schroniskak tak znowu ma je tam dalej, posłużyła się nimi instrumentalnie by mieć czym bronić własne cztery litery przed odsiadką.
                      Ale spoko, arwena11, możesz dalej bronić tej patolki własną piersią.
                      • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 14:40
                        Nie bronię jej - ma swoje za uszami - ale w tej chwili to, niezależnie od jej intencji - tylko dzięki temu że ona to nagłośniła - coś się zadziało.
                        Organizacje walczyły o to od dawna. Z tego co kojarzę - Litewki nie chcieli wpuścić na teren schroniska z interwencją poselską. Tylko zrobienie zadymy przez Dodę - zdołało ten zabetonowany układ poruszyć.
                  • husky_cat Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 17:06
                    Nie wiem gdzie była, Doda to nie moje klimaty.
                    Licza się skutki, pato-schronisko zostało zamknięte
                    • lauren6 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 10:01
                      Ale to nie jej zasługa, wiesz?
                      • arwena_111 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:05
                        No jednaj jej - jej się udało zrobić to o co walczyły organizacje od lat. Tylko były ich głosy zlewane. Przypominam, że Powiatowy lekarz weterynarii przejrzał na oczy ze dwa dni temu. Wcześniej nic nie widział. Skargi organizacji prozwierzęcych zlewał równo - kontrole podobno nic nie wykazywały. Ostatni raport jest bodajże z grudnia.
    • gaskama Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 13:52
      Przerażający jest fakt, że na tle posłów z prawej strony (PiS i Konfa) Doda to prawdziwy tuz intelektu. Jak to świadczy o wyborcach?
      • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:34
        Dla świata byłoby lepiej gdyby tłum nie wspierał karier ludzi umaczanych w patologii, Doda czy Nawrocki to takie przykłady.
    • klaviatoorka3.0 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 14:11
      Doda, Duda czy ktokolwiek by nagłośnił taką sprawę- ma moje pełne poparcie i szacunek. W tym wypadku dobrze, że to osoba znana, wygadana i odważna- niełatwo będzie ją uciszyć i kupić. Wierzę, że sprawa się rozwinie i nawet te niewielkie niewielkie datki, które wpłacam na różne fundacje i schroniska, pójdą na właściwe cele.
      • evro44 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 14:32
        cynizm i wyrachowanie to jej sposób działania. Dupa się pali bo sprawy kryminalne nabierają rumienców więc pomyślała co by tu zrobić. Trochę z czasem nie wyrobiła bo zaskoczyła w środku zimy ale trafiła celnie. Szkoda tylko, że cała masa ludzi nie trąbi o swojej realnej pomocy przez cały rok a ona jednorazową akcją z sztabem reporterów udaje zbawicielkę wszystkich zwierząt w schroniskach. Jej lans i przykrywanie lukrem gówna które robiła i robi np. -Doda twarzą depresji (serio???), czerniak leczony na plaży itp. pokazują sposób działania tej baby.
        • pade Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:16
          dokładnie tak
        • lauren6 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:37
          Amen.
      • memphis90 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:31
        >niełatwo będzie ją uciszyć i kupić
        Zdaje się jedna żabka wystarczy....
    • memphis90 Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:35
      Ej, tam jescze była Rozenek-Majdan, pewnie dla odmiany tuszowała ostatni bluzgający wyskok Lorda Radzia, co to mu od zamachu na lusterko nerwy puściły big_grin
      • hanusinamama Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:39
        On broił matki z dzieckiem. A ta matka broniła wystraszonego dziecka ( zostawiła takie rozemocjonowane i poszła bluzgać na obcego faceta)...wiec wiesz, bohater wink
        • kamkaklamka Re: Doda w Sejmie 23.01.26, 17:42
          hanusinamama napisała:

> On broił matki z dzieckiem. A ta matka broniła wystraszonego dziecka ( zostawił
          > a takie rozemocjonowane i poszła bluzgać na obcego faceta)...wiec wiesz, bohate
          > r wink
          A bezdomnego psa tam nie było?
    • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:21
      Ludzka nienawiść jest tak silna, że katowane zwierzęta nie przyprawiają pań o moralne delirium, tylko zarzuty prokuratorskie i poczucie, że wiedzą lepiej. Swoją drogą, nie wiedziałam, że schroniska robią takie wałki i w ten sposób traktują zwierzęta. Kiedyś znalazłam 3 kociaki pod lasem, jednego mogłam zabrać do domu, resztę odwieźliśmy do schroniska. Ciekawe czy zawiezienie ich tam, nie pogorszyło ich losu? Dlatego nie przepadam za ludźmi.
      • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:25
        Zwierzęta nie umieją się bronić same i ktokolwiek rozbije klikę, ma moje poparcie. Jesteśmy skorumpowanym państwem i ludzie zrobią wszystko dla pieniędzy, nie mają oporów. Władza jest taka sama. Najbardziej obrzydliwe jest wycieranie mord "świntymi" wartościami.
        • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:39
          Żadnej pańci z forum nawet nie piknelo serduszko na los zwierząt. Temat dla nich nie istnieje, własna niechęć jest silniejsza. Dlatego trzeba się 5 razy zastanowić, zanim wpuści się człowieka do swojego życia i nie mieć sentymentów. Zwierzę nigdy nie zawiedzie.
          • alicia033 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:44
            figa_z_makiem99 napisała:

> Żadnej pańci z forum nawet nie piknelo serduszko na los zwierząt.

cytując klasyka: łżesz jak bura suka, figa. Niczym się nie różnisz od tej oszustki i gwałcicielki, rabczewskiej.
            🤮🤮🤮
            • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:02
              Boli cię d****pa, bo usłyszałaś kilka słów prawdy? Gdybym miała w swoim otoczeniu koleżaneczkę, której nie poruszyłby los zwierząt w skorumpowanych schroniskach, a nadal bredziłaby o niechęci do Rabczewskiej, wyobraziłabym sobie, że kopię ją w sam środek jej pachnących fiołkami całodniowych majtek, oczywiście nie zrobiłabym tego i wyzerowałabym kontakty smile Dlatego nigdy nie miałam wielu koleżanek, tylko wybrane. A teraz mogą mnie wykasować.
              • alicia033 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:35

> A teraz mogą mnie wykasować.

jak coś to protestuję! Moderacjo, niech to wisi!.
                Nic, co tu ci napiszemy w odpowiedzi nie świadczy o tobie tak źle, jak twoje własne posty, figa. Lecąc innym klasykiemwink: szambo to przy tym, co z siebie wylewasz, perfumeria.
          • alpepe Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:59
            Ty jesteś zwyczajną kłamczuchą. Ja tylko wzięłam psa ze schroniska i regularnie sypię kasą na różne bidy zwierzęce, ale są tu wolontariuszki fundacyjne, osoby, które czynnie agitują za zmianą prawą itp.
            • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:08
              W jakiej kwestii kłamię? Alpepe obrzcucająca shitem wygląd innych kobiet i oburzająca się, że ktoś napisał "kobieta o wadze 80 kg jest gruba". Boli cię, kiedy ktoś ocenia podobne do ciebie, ale ty możesz chamsko oceniać? Niech każdy zacznie ocenianie od siebie.
              • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:25

> W jakiej kwestii kłamię? Alpepe obrzcucająca shitem wygląd innych kobiet

A ty obrzucająca gównem Sanah tylko dlatego, że nie podoba ci się jej muzyka to się uważasz za jakąś lepszą? Normalnie podwójne standardy na pełnej, w każdej możliwej sprawie.
                • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:51
                  Twój chłop musi płacić alimenty kobiecie podobnej do Dody, a ty jesteś samarytanką ? W innych okolicznościach bym ci współczuła, ale w tych wybacz i widząc twój stosunek do problemu zwierząt, niech płaci jak najdłużej.
                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:53
                    Ty się lepiej martw o swojego chłopa komu płaci i za co
                    • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:59
                      O mnie się nie martw. Na Janoszek też szczułaś, a jak podoba ci się udawany dziennikarz Stanowski w go-go? smile Biedny i zaszczuty samiec, pomówili go pewnie...
                      • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:10
                        Trzeba było przeczytać wątek to byś wiedziała, ale po co wysilać jak można jeszcze trochę poszczekać?
                        • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:15
                          Odkryłaś się "białe giezło" smile Nie szanuję takich kobiet jak ty i ucinam kontakty. Blokuję cię. A podskakiwać możesz na swoim chłopie, a nie w rozmowie ze mną.
                • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:56
                  Ps. Nigdy nie wzięłabym alimenciarza, bo nie jestem samarytanką i nie mam problemu. Dlatego nigdy się nie zrozumiemy. Natomiast nałogowo przygarniam zwierzęta i mam problem z patologią w schroniskach. Uważam, że patusiarstwo ze schronisk powinno być sądzone i ukarane, że powinno się zwiększyć kary za znęcanie nad zwierzętami. Zwierzęta są zależne od ludzi i XXI wieku to skandal, żeby kupować sobie jacuzzi zamiast ocieplanych bud i karmy.
                  • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:02

> Zwierzęta są zależne od ludzi i XXI wieku to skandal, żeby kupować
                    > sobie jacuzzi zamiast ocieplanych bud i karmy.

Ja to się nie zdziwię, gdy ten właściciel jaccuzi jeszcze doniesie do prokuratora na Dodę za zniesławienie i wygra big_grin
                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:12

> Ps. Nigdy nie wzięłabym alimenciarza, bo nie jestem samarytanką i nie mam probl
                    > emu. Dlatego nigdy się nie zrozumiemy.

No to teraz powiedz forum skąd pomysł, że mój facet jest alimenciarzem. Jest to tylko i wyłącznie twoja wydumka, która ma pasować do narracji, ale robisz z siebie tylko głupka.

• alpepe Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:06
                Co? Do mnie ktoś jest podobny? Ostra kredko, ja rozumiem, że nie potrafisz wyjść poza ramy swojego myślenia i uważasz, że inni są jak ty, ale ja 80 kg to ważyłam w 9 miesiącu ciąży, jak przyszłam rodzić. Mam 173 cm. Jeśli więc ostra kredko uważasz, że osoba o wadze 80 kg jest do mnie podobna, to, cóż, jesteś ostrą kredką. Pisałaś tu , że ematki nie pomagają, dlatego ostra kredko zarzuciłam ci kłamstwo.
              • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 15:33

> W jakiej kwestii kłamię?

Jak piszesz, że tutejsze mateczki nie przejmują się losem zwierząt, to całkowicie się mylisz. Przejmuja sie bardzo
                >
            • enaw11 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 09:07
              A jakie są tego efekty ?
              • alpepe Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 11:14
                Czego? Adopcje zwierząt ze schroniska, polepszenie dobrostanu zwierząt w schroniskach, pomoc przy łapaniu bezdomnych kotów i kastracji, to mało?
      • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 10:58
        Najlepsze to są twoje wybiórcze wzmożenia moralne gdzie na jedną osobę nasrasz, bo ci się nie podoba a drugiej patusiary będziesz bronić własną piersią, bo tak się składa, że łączy was rys psychologiczny.
        • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:06
          Widzisz jakie patusiarstwo wylazło spod białego giezła ? Jeżeli nie potrafisz wznieść się ponad własną niechęć i służyć dobrej sprawie, jesteś nic nie warta. Tak jak większość polskiego społeczeństwa. Zgadzam się z Dodą w jednej kwestii, należy jechać z koksem z podłymi ludźmi, tak, żeby czuli respekt i robić swoje.
        • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:16
          A najbardziej obrzydliwe jest twoje moralne wzmożenie nad pokrzywdzonymi chłopami, ale nad zamarzającymi i głodzonymi zwierzętami nie, bo cytuję " Doda jest patusiarą i wszystko co robi jest złe"! Wydedukuję dlaczego, bo służysz chłopom, jesteś miła, grzeczna i robisz paznokietki, a g.... z tego masz i nie lubisz pewnego rodzaju kobiet?
          • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:23

> A najbardziej obrzydliwe jest twoje moralne wzmożenie nad pokrzywdzonymi chłopa
            > mi,

Gdyby Doda była facetem to dawno by siedziała w więzieniu. Gdyby jakiś facet robił swoim byłym partnerkom to co robiła Doda to byś nawet nie chciała splunąć w ich stronę. To są dopiero obrzydliwe podwójne standardy.

Wydedukuję dlaczego, bo służysz chłopom,
            > jesteś miła, grzeczna i robisz paznokietki, a g.... z tego masz i nie lubisz p
            > ewnego rodzaju kobiet?

Uwaga ludzie padł koronny argument - paznokcie borsuczycy. Teraz możemy się już rozejść...
            • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:27
              Ch....j mnie obchodzi jaka jest Doda, najważniejsze jest to, że nie zdawałam sobie sprawy co robią w schroniskach, bo odwożąc zwierzę do takiego schroniska myślałam, że będzie bezpieczne! I ktokolwiek ruszy ten syf ma moje poparcie. Ty nigdy nic nie zrobisz, co najwyżej pomalujesz paznokcie i będziesz szczuła na dodę-patusiarę. Do miłego.
              • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:30

> Ty n
                > igdy nic nie zrobisz, co najwyżej pomalujesz paznokcie i będziesz szczuła na do
                > dę-patusiarę. Do miłego.

Będę głośno mówić co jest patologią to może takie jak ty rzadziej dadzą się dymać takim jak Doda.
                • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:04
                  Doda dyma ciebie? Bo mnie Doda nie dyma w żaden sposób. To ty jesteś patusiarą, która za męskimi gaciami pójdzie w ogień. Jestem uczulona na takie jak ty, bo potrafią niszczyć własne dzieci i inne kobiety, tolerować patologię we własnym domu, byle je chłop co noc przeleciał. Przyznaję się, że to mnie mocno rusza z powodów osobistych. Takie patusiary najczęściej ubierają się w białe giezła, udają cnotliwe i że nie ma problemu, bo one nigdy złego słowa nie miały w ustach, za to co noc w ustach mają ..... wink
                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:09
                    Powtórzę za alicią, że twoje projekcje i forumowe wysrywy świadczą tylko o tobie. Nikt nie jest cię w stanie obrazić tak jak sama to właśnie robisz.
                    • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:11
                      Alicja mi dynda kalafiorem i ty też. Nawet powieka wam nie drgnęła nad losem biednych zwierzątek. Ale wiemy już, że Doda cię dyma smile
                      • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:14
                        Politycy wszystkich partii i celebrytki typu Doda dymają właśnie takie naiwne, wzmożone paniusie jak ty, dlatego się tak rzucasz jak ryba w sieci.
                • figa_z_makiem99 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:09
                  Nigdy się nie polubimy, bo ja za darmo dostanę to, co ty musisz latami wypracowywać w łóżku i musisz być grzeczna. Stąd twoje moralne wzmożenie nad chłopami i nienawiść do kobiet. Jesteś obłudna.
                  • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:16

> Nigdy się nie polubimy, bo ja za darmo dostanę to, co ty musisz latami wypracow
                    > ywać w łóżku i musisz być grzeczna. Stąd twoje moralne wzmożenie nad chłopami i
                    > nienawiść do kobiet. Jesteś obłudna.

Matko bosko kolejna projekcja figi i co następna to lepsza 😀
          • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:24

> A najbardziej obrzydliwe jest twoje moralne wzmożenie nad pokrzywdzonymi chłopa
            > mi, ale nad zamarzającymi i głodzonymi zwierzętami nie

Kobieto, zluzuj poślady, bo zaraz spadniesz z tej ambony big_grin

Poczekajmy może na jakieś rozstrzygnięcia, bo z aktywistami baministycznymi często jest tak, ze te straszliwe zdjęcia i dowody wskazujące na dręczenie zwierząt, to lubią sobie wyciągać z anusa, a wszystko w ramach walki ideolo nie mającej nic wspólnego z ochroną biednych zwierzątek.
            • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:28
              dracaria napisała:

> t, to lubią sobie wyciągać z anusa, a wszystko w ramach walki ideolo nie mające
              > j nic wspólnego z ochroną biednych zwierzątek.

Tu nie chodzi o ideolo tylko czysty PR. Pani Dodzie się już jakiś czas pod dupą pali, zwłaszcza odkąd wzięli się za nią pewni youtuberzy. Najpierw próbowała wziąć na litość czerniakiem a jak nie wyszło to się pod inny temat podczepiła. Jak widać tym razem trafiła skutecznie.
              • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:39
                Aha i nie zapomnijmy, że niedługo na Amazonie ma wyjść dokument-laurka o Dodzie, więc promocja pełną parą wcale nie dziwi.
              • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:41

> Tu nie chodzi o ideolo tylko czysty PR. Pani Dodzie się już jakiś czas pod dupą
                > pali

Akurat nie miałam na myśli samej Dody, jeśli chodzi o aktywistów bambinistycznych. Istnieje możliwość, że jakieś aktywiszcza posługują się Dodą jako osobą z twarzą, a by przepychać swoje geszefty. Dlatego doradzałabym ostrożność w kwestii wiary w to, że na pewno jakieś zwierzęta gdzieś tam są krzywdzone.
                Natomiast w kwestii dupy, pod którą się pali, to ja wciąż będę się upierać przy przedstawieniu mi jakichś prawomocnych wyroków na to, że Doda cos tam coś tam wink
                • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:51
                  dracaria napisała:

> Natomiast w kwestii dupy, pod którą się pali, to ja wciąż będę się upierać przy
                  > przedstawieniu mi jakichś prawomocnych wyroków na to, że Doda cos tam coś tam
                  > wink

Doda została uznana winną szantażu, zastraszania i nakłaniania do zmian w zeznaniach byłego partnera. Sąd skazał ją na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata oraz karę finansową 100 tys. zł. Dodatkowo, zasądzono 20 tys. zł nawiązki na rzecz pokrzywdzonego i prawie 12 tys. zł na rzecz skarbu państwa.
                  Wyrok uprawomocnił się w styczniu 2025.

Natomiast w toku są sprawy za wałki finansowe związane z jej działalnością producencką.
                  • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 11:59

> Doda została uznana winną szantażu, zastraszania i nakłaniania do zmian w zezna
                    > niach byłego partnera.

Groźnie brzmi, ale jak się człowiek wczyta, to z dużej chmury mały deszcz. A ty zbyt emocjonalnie podchodzisz do poczynań Dody, które najprawdopodobniej nie są niczym innym, jak strategią marketingową. 20 tys. nawiązki i 12 tys kosztów sądowych to naprawdę niewielka cena za obecność na łamach pudelków big_grin
                    • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:07
                      dracaria napisała:

> Groźnie brzmi, ale jak się człowiek wczyta, to z dużej chmury mały deszcz. A ty
                      > zbyt emocjonalnie podchodzisz do poczynań Dody, które najprawdopodobniej nie s
                      > ą niczym innym, jak strategią marketingową. 20 tys. nawiązki i 12 tys kosztów s
                      > ądowych to naprawdę niewielka cena za obecność na łamach pudelków big_grin

Nasyłanie gangsterów na byłego partnera nazywasz strategią marketingową? Rzeczywiście podchodzę emocjonalnie, tutaj zgoda, bo nie lubię promowania i usprawiedliwiania takich postaw, zwłaszcza jak sama muszę do tego dołożyć (patrz występy w TVP). I zadam ci jeszcze raz pytanie czy chciałabyś, żeby taka osoba o takiej postawie i promująca takie wartości była idolką twojej dorastającej córki. Tylko proszę o krótką odpowiedz tak lub nie.
                      • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:16

> Nasyłanie gangsterów na byłego partnera

E tam. Medialnie to "nasyłanie gangsterów", a w realu pewnie była to propozycja umowy, która nie została przyjęta i uznana za obraźliwą smile
                        A ty zamiast o moją córkę, to martw się o to, że zbyt łatwo wierzysz w rzeczywistość medialną, w dużej mierze wykreowaną.
                        • borsuczyca.klusek Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:17
                          dracaria napisała:

> A ty zamiast o moją córkę, to martw się o to, że zbyt łatwo wierzysz w rzeczywi
                          > stość medialną, w dużej mierze wykreowaną.

A możesz odpowiedzieć czy wolisz wykręcać kota ogonem?
                          • dracaria Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:22

> A możesz odpowiedzieć czy wolisz wykręcać kota ogonem?

Znaczy chodzi ci o odgłos paszczowo? big_grin
      • afro.ninja Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:09
        O wałkach w schroniskach, mówi się od lat! Co jakiś czas, szambo wybija, a później znowu cisza. Teraz są mrozy, więc temat medialny. Znowu ucichnie i temat będzie dalej taki sam. Naiwność, że tu pomoże celebrytka jest żałosna. Tu nawet nowa ustawa o ochronie zwierząt nie pomoże.
    • zerlinda Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 12:53
      I Doda I Rozenek, moim zdaniem, próbują poprawić wizerunek w oczach obserwatorów. Teraz temat zwierząt jest popularny, wiec sprytnie to wykorzystują i tyle. A te wszystkie fundację to pralnie pieniędzy dla spryciarzy. Oczywiście, jeżeli los tych biednych zwierząt się w jakimś stopniu polepszy, to całe szczęście
      • alpepe Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:08
        Już na fb widziałam post jakiejś małej fundacji prowadzącej schronisko, gdzie się autor użalał, że managerka Dody darła doń ryja, że nie można znaleźć tego schroniska, a więc pewnie to też mordownia. Widać, że chodzi o grzanie tematu. Oby z korzyścią dla zwierząt.
      • alicia033 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 13:27
        zerlinda napisała:

> A te wszystkie fundację to pralnie pieniędzy dla spryciarzy.

Wszystkie? Doprawdy?
        Skąd ci się zaplątał ten duży kwantyfikator, zerlinda?
    • slatynka85 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 14:28
      Po czynach ich poznacie.. czy jakoś tak to było.
      Brawo Doda ❤️
      • alicia033 Re: Doda w Sejmie 24.01.26, 15:52
        slatynka85 napisała:

> Po czynach ich poznacie.. czy jakoś tak to było.

Właśnie.
        Opowiedz nam, co cię najbardziej kręci w oszustkach finansowych, zlecających pobicie innej osoby i seksualnych przemocowcach? Bo właśnie takiej bijesz to "brawo".
    • nenia1 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 08:25
      Doda to patusiara, bez dwóch zdań. Wnosi też niestety do "ogólnego obiegu" patusiarskie zachowania. To się oczywiście niektórym ludziom podoba. Jak to leciało? "Mówi prawdę". Tarcza większości chamów...

Ale...pokazuje też że żyjemy w świecie, w którym trudno oddzielić człowieka od czynów. Nie tylko tego "dobrego", ale też takiego mocno kontrowersyjnego, jak Doda. Bo co by nie mówić, to jej czyny pokazały, wręcz obnażyła nieudolność państwa. Tak, miała rację.
      Obojętność, zaniechania, różne układy, układziki, bezradność nie tylko zwykłych ludzi w zderzeniu z "układami" ale i nawet radnych czy posłów typu Litewka. No co byśmy nie mówili, czego by Doda wcześniej nie zrobiła, po co teraz to zrobiła, to...jednak coś się ruszyło. Coś co nie mogło się ruszyć od lat.

I to też powinien być asumpt do zastanowienia się, w jakim świecie żyjemy. W świecie, gdzie dopiero ktoś taki jak Doda coś może ruszyć. Nie ludzie mądrzejsi od niej, z ogładą, wykształceni kierunkowo, z doświadczeniem, dużo bardziej zaangażowani i pracujący od lat na rzecz zwierząt. Ciężko pracujący. Bo to bardzo ciężka praca. Nie tylko fizycznie. Ale to nie oni. "Świat" ich nie słucha. Dopiero Doda musi przyjść, no ludzie..."Świat" jej to jednak umożliwił...

Więc tak, zwierzętom które tam siedziały i umierały wszystko jedno Doda czy osoby do których obowiązków to dawno należało. I tak, miała rację i dobrze, że to zrobiła. Bo inaczej ludzie dalej pisaliby na facebooku "Sobolew!!!" jak to się działo od lat i odpowiadała im cisza.
      Wstyd, wstyd dla rządzących, dla Sejmu, że od lat nic nie potrafią zrobić w temacie zwierząt i schronisk. Od lat robią sobie z nas jaja, olewając i dzieląc. A my się pięknie okładamy łopatki, broniąc to jednych to drugich I skacząc do gardeł.

I to trzeba Dodzie oddać. Jednocześnie mając świadomość dlaczego w ogóle Doda miała taką "szansę" by w tym temacie zaistnieć.
      • blahblah2 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 10:32
        Ma charyzmę bo nie każdy mógłby tak porwać tłum.
        Natomiast pisze bo są głosy w sieci między innymi pani Oli i innej dziewczyny, że ich psy z ogrodzonego ogrodu w ciągu dnia zniknęły i pojawiły się w tym schronisku i nie ma mowy aby same uciekły. Obie pani mieszkają w okolicy. Następnie nie zostały im wydane na dniach ponieważ nie są zaszczepione. Pies pani Oli nie żyje, drugi pies zmarł po powrocie do domu po 'chyba kilku? Miesiącach. Oni kradli psy bo na każdego dostawali ok 3000 zł za odłowienie.😢
      • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:13
        lat.

I to też powinien być asumpt do zastanowienia się, w jakim świecie żyjemy. W świecie, gdzie dopiero ktoś taki jak Doda coś może ruszyć. Nie ludzie mądrzejsi od niej, z ogładą, wykształceni kierunkowo, z doświadczeniem, dużo bardziej zaangażowani i pracujący od lat na rzecz zwierząt. Ciężko pracujący. Bo to bardzo ciężka praca. Nie tylko fizycznie. Ale to nie oni. "Świat" ich nie słucha. Dopiero Doda musi przyjść, no ludzie..."Świat" jej to jednak umożliwił...

Bardzo ważne słowa, chociaż gorzkie. Ja bym jeszcze dodała, że ten swiat to przecież i my
    • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 20:24
      Przeraża mnie ilość czasu, jaka jest poświęcana na ratowanie zwierząt i jednocześnie przechodzenie obojętnie obok potrzeb i tragedii ludzkich.
      I to gadanie, że “ludzie to szkodniki planety, więc zwierzątka/niewiniątka bardziej potrzebują wsparcia”.

No po prostu NIE

A nikomu niepotrzebne psy z pato-schronisk i w ogóle schronisk najlepiej UŚPIĆ, 30 lat temu nikt by nie miał z tym problemu, a dzisiejsza patologia antropomorfizowania psów obnaża tylko głupotę hołdujących jej ludzi.

• krwawy.lolo Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 21:52
        Widocznie człowieczeństwo Cię przeraża, którego miarą jest też stosunek do innych stworzeń, niekoniecznie racjonalne, tym bardziej ludzkie.
        • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:06
          Nie manipuluj. Właśnie to się kupy nie trzyma. Człowiek gardzi człowiekiem, priorytetując zwierzę jako manifest nienawiści do deugiego człowieka- to jest policzek w stronę człowieczeństwa.
          Jak o siebie nawzajem najpierw będziemy umieli zadbać najpierw, to wtedy uwierzę, że potrafimy i zwierzęciem.
          • krwawy.lolo Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:13
            Eee tam, jakby człowiek był rzeczywiście ukoronowaniem tzw. stworzenia.
            (Ukłon w stronę Angazetki.)
            • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:18
              😂

No nawet, jeśli nie jest ukoronowaniem, to zwalczania siebie nawzajem i wspierania innego gatunku w imię nienawiści do własnego, nie
              nazwałabym człowieczeństwem.

W przyrodzie wygra silniejszy i nikt się nie będzie zastanawiał czy słusznie i czy był ukoronowaniem.
              • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:21
                Wydaje się, że Ty sama żadnego gatunku nie darzysz ciepłymi uczuciami. Ani zwierząt, ani ludzi
                • blahblah2 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:27
                  Typowe dla psychopaty
                  • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:09
                    blahblah2 napisała:

> Typowe dla psychopaty

to się nazywa efekt lustra, kochana.
                • miss.dronio77 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 01:13
                  Dokładnie też tak to widzę.
                    efekt lustra.
                  masz rację- wydaje ci się smile
      • nangaparbat3 Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:18
        W ogóle nie rozumiem, dlaczego przeraża cię czas przeznaczony na ratowanie zwierząt, a nie na oglądanie seriali, scrollowanie, plotkowanie, chlanie, na kłótnie, puszenie się, hejtowanie, ludzie marnują eony czasu, podczas których mogliby zrobić coś dobrego, a ciebie gryzie ten, który poświęcają na opiekę i pomoc zwierzętom?????
        • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 25.01.26, 22:40
          nangaparbat3 napisała:

> W ogóle nie rozumiem, dlaczego przeraża cię czas przeznaczony na ratowanie zwie
          > rząt, a nie na oglądanie seriali, scrollowanie, plotkowanie, chlanie, na kłótni
          > e, puszenie się, hejtowanie, ludzie marnują eony czasu

Jakby był o tym temat, to też bym napisała, że mnie przeraża.
          • miss.dronio77 Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 01:14
            A co człowiek ma prawo robić, żeby cię to nie przerażało?
            • elinborg Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:36
              miss.dronio77 napisała:

> A co człowiek ma prawo robić, żeby cię to nie przerażało?

Pewnie siedzieć na forum i pisać, że przeraża ludzka znieczulica wobec innych ludzi 😉 i że tyle czasu poświęca się kotkom i pieskom..
              Nic takie umoralnianie nie kosztuje, a jak pięknie zajmuje czas!
              • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 12:53
                elinborg napisała:

> Nic takie umoralnianie nie kosztuje, a jak pięknie zajmuje czas!

uderz w stół…
    • maly_fiolek Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 13:01
      Czemu mnie nie dziwi że ludzie źli i bezwzględni to zarazem wielcy przyjaciele zwierząt?

Doda wraz ze swoim partnerem szantażowali i zastraszali człowieka. I nie była to byle sprawa, Doda dostała zawiasy, a jej partner bezwzględne więzienie.
      • inkamovinka Re: Doda w Sejmie 26.01.26, 13:41
        maly_fiolek napisała:

> Czemu mnie nie dziwi że ludzie źli i bezwzględni to zarazem wielcy przyjaciele
        > zwierząt?
        >
        > Doda wraz ze swoim partnerem szantażowali i zastraszali człowieka. I nie była t
        > o byle sprawa, Doda dostała zawiasy, a jej partner bezwzględne więzienie.

O, właśnie. Taka EMPATIA SELEKTYWNA.

Takim ludziom łatwiej sympatyzować ze zwierzętami, bo zwierzę nie ma opinii i będzie kochać swojego pana/ panią bez względu na to, jaką jest szumowiną i nigdy nie powie przecież słowa krytyki, ani nie ugryzie ręki, która karmi!

Mit, że ten, kto kocha zwierzęta to dobry człowiek - to tylko mit.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka