Dodaj do ulubionych

Marcin Meller o

23.03.26, 11:22
Wolności w mediach, symetrycznie, bańkach informacyjnych, reportażu Wiernikowskiej, wyborach prezydenckich, budowie szkoły w Etiopii i o tym, czym się obecnie zajmuje.

Bardzo ciekawy wywiad. Moim zdaniem - warto przeczytać.

www.wirtualnemedia.pl/marcin-meller-kanal-zero-krzysztof-stanowski-tvn24-dziennikarz-media,7265776475121984a
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:24
      Meller nie straszcie pisem ?! podziękuję jednak.
    • yenna_m Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:26
      Symetryzmie*
    • sztalugi1234 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:34
      Szanuj się dziewczyno. Siedzisz tu od rana do nocy i animujesz forum. Zakładasz kolejne wątki po kilka dziennie odpisujesz na każdy durny post. A wiem że koroporacja Ci za to nie płaci. Nie daj sobie pluć w twarz jesteś aż taka zdesperowana?! To jest praca którą wykonujesz ZA DARMO.
      To wstyd żeby takie potężne korpo wykorzystywało osoby tak naiwne i proszące o uwagę zmuszając je do animowania forum za darmo!
      • alicia033 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:46
        a ty, to co tu robisz, sztalugi?
        Może pozarządzamy twoim czasem, co?
        • yenna_m Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:52
          Przecież całymi dniami chodzi za mną i mnie punktuje big_grin

Widocznie pisze o sobie bo czuwanie, czy napiszę post, czy nie, czy coś skomentuję, czy nie, i bieganie po wszystkich wątkach w poszukiwaniu moich wypowiedzi jest dla niej wyczerpujące big_grin

Nawet rozumiem i pochylam sie z troską 🫶
        • sztalugi1234 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:58
          Obijam się na koszt podatnika <3
          • boggi_dan Re: Marcin Meller o 24.03.26, 01:52
            sztalugi1234 napisała:

> Obijam się na koszt podatnika <3
            A pieniądze na życie to masz jakieś? Da się wyżyć z tego hejtowania🤪
        • lauren6 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:55
          alicia jak zwykle bystra jak woda w klozecie
    • lajtova Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:38
      Czy to ten sam Marcin Meller który do ludzi na ulicy krzyczy:
      „Kawał ch..ja z ciebie. Kawał tępego ch…ja”

Tylko dlatego że ktoś uniemosliwił mu jazde samochodem po drodze dla rowerów.
      • magnoliaa50_50 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:52
        lajtova napisała:

> Czy to ten sam Marcin Meller który do ludzi na ulicy krzyczy:
        > „Kawał ch..ja z ciebie. Kawał tępego ch…ja”
        >
        > Tylko dlatego że ktoś uniemosliwił mu jazde samochodem po drodze dla rowerów.
        >

Ten sam.
    • alicia033 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:45
      z sentymentu do jego reportaży, które dawno, dawno, temu czytałam w Polityce i nie wiedziałam, co z niego później wyjdzie, poświęciłam sięcrying i przeczytałam.
      No to skomentuję nim samym:
      "Ujmę to tak: chciałem odejść z Kanału Zero jak najciszej i jak najkulturalniej. Mam nadzieję, że Krzysztofa Stanowskiego zawodzi pamięć, bo się delikatnie myli. Dowiedział się ode mnie, nie z Instagrama. Dzwoniłem do niego, żeby zakomunikować, że odchodzę definitywnie. Nie odbierał, co nie jest dziwne, bo rzadko odbierał i niekoniecznie oddzwaniał.

Napisałem więc: "Elo typie, tak mi dobrze ten detoks od polityki zrobił, że nie chcę go przerywać (emotka uśmiechniętej buźki w okularach przeciwsłonecznych). Dzięki jeszcze raz! MM"."

"W skali od 0 do 10 elegancję mojego odejścia oceniam na 11. "

No więc w temacie "elegancji" też się z panem Mellerem różnię.
      • yenna_m Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:56
        No to akurat było słabe.

Ale mnie się np spodobał ten fragment

"Już sam ten kontakt z innym światem był cenny. Z innymi widzami, gośćmi, sposobami postrzegania rzeczywistości. Polecałbym to każdemu, a zwłaszcza dziennikarzom, a szczególnie publicystom. W mojej bańce rozczulało mnie to przekonanie o "wszystkich". Że "wszyscy coś tam", a ci "wszyscy" to mały światek. Potem jest wieczne zdziwienie, że ludzie myślą inaczej niż powinni i zagłosowali inaczej niż mieli zagłosować."

i fragment o symetrystach.

"Symetryzm jest wyzwiskiem. Robert Mazurek twierdził, że wymyślił ten termin, ale u niego miał pozytywną, a przynajmniej neutralną konotację.
        (...)Bo zdecydowana większość odbiorców, widzów, kibiców chce, by publicyści i politycy się napie...li. Żeby była wojna, zgiełk bitewny i krew. Liczy się tylko: "ale zaorał". Tak zwani symetryści to często zdrajcy dla obu stron. Psują zabawę tymi swoimi "z jednej strony, z drugiej strony." To dobre na seminaria uniwersyteckie i do niszowych mediów. "
        • alicia033 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:29
          mnie się rzecz jasna najbardziej podoba ten:
          " Bawiło mnie przypisywanie winy za przegraną Trzaskowskiego symetrystom. Nie, to była tragiczna kampania i fatalny sztab. Ale zamiast próbować zrozumieć rzeczywistość, łatwiej zwalić na symetrystów. Myślenie magiczne zawsze ma wzięcie. A w rzeczywistości symetryści mogli i mogą."

No jakbym samą siebie słyszała 😂😂😂

Tyle, że Meller, choć chciałby widzieć siebie jako "symetrystę" jest asymetrystą, bo widzi mnóstwo grzechów KO i wyjątkowo niewiele drugiej strony.
          • yenna_m Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:34
            Bo to było trafne.
            Można go lubić albo nie lubić, ale kilka spostrzeżeń ma bardzo ciekawych.
          • natalia.nat Re: Marcin Meller o 23.03.26, 13:19
            alicia033 napisała:

> Tyle, że Meller, choć chciałby widzieć siebie jako "symetrystę" jest asymetryst
            > ą, bo widzi mnóstwo grzechów KO i wyjątkowo niewiele drugiej strony.

To dokładnie jak ty. Wypisz wymaluj. 😂😂😂

• magnoliaa50_50 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 15:00
              natalia.nat napisała:

> alicia033 napisała:
              >
              >
              > > Tyle, że Meller, choć chciałby widzieć siebie jako "symetrystę" jest asym
              > etryst
              > > ą, bo widzi mnóstwo grzechów KO i wyjątkowo niewiele drugiej strony.
              >
              > To dokładnie jak ty. Wypisz wymaluj. 😂😂😂
              >

Ty nie widzisz trollu żadnych grzechów KO, dlatego te emotikionki są żałosne.
              • natalia.nat Re: Marcin Meller o 23.03.26, 20:14
                magnoliaa50_50 napisała:

> Ty nie widzisz trollu żadnych grzechów KO

A co to za bzdura? Oczywiście, że widzę. Wielokrotnie pisałam, że Koalicja nie jest władzą idealną. Natomiast zdecydowanie nie jest tym samym co PIS, czego ty nie widzisz, żałosny manipulancki trollu. 😂😂😂
            • alicia033 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 22:27
              natalia.nat napisała:

...

A teraz weź mi, wielbicielko ekonomicznej "myśli" konfy, przypomnij jakąs moją pozytywną dla pissu wypowiedź.
              • natalia.nat Re: Marcin Meller o 23.03.26, 22:51
                alicia033 napisała:

> A teraz weź mi, wielbicielko ekonomicznej "myśli" konfy, przypomnij jakąs moją
                > pozytywną dla pissu wypowiedź.

"Głupia do bólu" już leci szukać czegoś o czym nie pisała i to jeszcze dla marnego troliszcza, które łże na jego temat i obrzuca go prymitywnym ad personam. big_grin

• alicia033 Re: Marcin Meller o 24.03.26, 09:02
                  Czyli standard: argumentów merytorycznych brak, więc lecisz ad persona, natalia.
                  Do tego pamięć jętki-jednodniówki, nie pamiętającej, co sama wypisywałaś w ubiegłym tygodniu.
                  • natalia.nat Re: Marcin Meller o 24.03.26, 09:49
                    alicia033 napisała:

> Czyli standard: argumentów merytorycznych brak, więc lecisz ad persona,

Ten standard dotyczy akurat ciebie. Ty właśnie tak działasz.
                    I zrozumienie prostego tekstu czytanego cię przerasta, pisowski trollu? To wróć do szkoły. Bo jak widać twoje ad personam kierowane do innych jest de facto o tobie, czyli głupia do bólu.
                    --"widzi mnóstwo grzechów KO i wyjątkowo niewiele drugiej strony"
                    --"przypomnij jakąs moją pozytywną dla pissu wypowiedź"
                    Czy gdzieś jest mowa o wychwalaniu PiSu?
                    Nagminne hejtowanie i atakowanie (czyli nieuczciwa krytyka) KOalicji i Tuska, jednocześnie prawie nic o grzechach drugiej strony, to jest dokładnie o tobie. I tego dotyczyła treść. Nie wiesz co piszesz czy masz jakieś rozdwojenie jaźni?

> Do tego pamięć jętki-jednodniówki, nie pamiętającej, co sama wypisywałaś w ubiegłym tygodniu.

Co za bezczelność. Biedna niewinna ofiara. smile Przypomnieć ten ściek i agresję, który się z ciebie wylewa? Zawsze traktuję rozmówcę tak, jak on traktuje mnie. Ty sama wyznaczyłaś taki kierunek dyskusji.
          • afro.ninja Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:53
            Chlop w jego typie, to ma swoje zdanie i jest ono jedynie słuszne, a wy maluczcy słuchajcie.
            To, ze kampania Trzaskowskiego,byla.slaba bo wiadome od początku. Ciągłe gadanie o tej kawalerce i panu Jerzym, jeszcze bardziej umacniało elektorat Nawrockiego. Trzaskowski raz przegrał, więc mial szansę przegrać drugi. KO nie miało dobrego kandydata. Trzeba bylo postawić na Sikorskiego, on by poszedł do tv republika, do Rydzyka, gdyby tylko ten byl ho łaskaw zaprosić. Może by wyszarpał te głosy?
            • baenzai Re: Marcin Meller o 23.03.26, 20:56
              Sikorski to jeszcze większy buc niż Rafałek (chociaż bardziej charyzmatyczny).

Może Siemoniak by to dowiózł.
              • alicia033 Re: Marcin Meller o 24.03.26, 08:57
                baenzai napisał:

> Może Siemoniak by to dowiózł.

You made my day!🤣🤣🤣
    • alpepe Re: Marcin Meller o 23.03.26, 11:55
      To ten typ, co był naczelnym Playboya? Okej, nie.
    • afro.ninja Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:00
      On ma taki dziaderski vibe.

I jeszcze był w kane zero?! Ale żenada. W link, nawet nie zajrzę.
      • alpepe Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:03
        Były naczelny Playboya, to trudno, by nie miał dziaderskiego vibe'u.
      • yenna_m Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:07
        A szkoda, bo pokazuje inny punkt widzenia.
        Boisz się, że jak przeczytasz to się zarazisz pisizmem?
        • malia Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:18
          Pan Marcin Meller jest znany. I te dotychczasowe poglądy z ktorymi miałam okazję sie zapoznać całkowicie zniechęcają do czytania. Tak jak to, co wypisywałaś na forum robi cie całkowicie niewiarygodną osobę do polecenia czegokolwiek
        • natalia.nat Re: Marcin Meller o 23.03.26, 13:24
          yenna_m napisała:

> A szkoda, bo pokazuje inny punkt widzenia.

On nie pokazuje "innego" punktu widzenia. On pokazuje "twój" punkt widzenia.
          Jemu się WYDAJE, że jest symetrystą, tak jak tobie.
        • afro.ninja Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:46
          Ostatnio wyskoczył mi wywiad Mellera z Omeną i jej córką.
          Meller jest niestrawialny, trudny w odbiorze. Kiepsko poprowadził ten wywiad. Więcej mozna sie o rozmówczyniach dowiedzieć, przeglądając ich instagram.
          • alpepe Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:53
            Pytał o ksywkę "Wanna"?
      • riki_i Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:21
        Nie mam pojęcia czemu niektórzy rozpływali się nad jego "śniadaniami", to było zwyczajnie nudne. Sam facet to typowe nepo baby, wsadzony po znajomości do Playboya, miał równie ciężką drogę do dziennikarstwa co najmłodsza córunia Englerta do aktorstwa. Jest to dla mnie człowiek przewartościowany kilkanaście razy w stosunku do jego realnych uzdolnień. Kariera typu Marcin Kydryński, poglądy wobec płci pięknej też podobne 😀
        • alpepe Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:27
          10/10
        • hummorek Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:32
          Dokładnie.
        • alicia033 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:34
          riki_i napisał:

> miał równie ciężką drogę do dziennikarstwa co najmłodsza córunia Englerta do aktorstwa.

Tu się nie zgodzę.
          Jak napisałam wyżej - ja go czytałam w Polityce na długo, zanim trafił to tv (pisał o podróżach, głównie po Azji) i to były bardzo dobre teksty. Dlatego, jak kiedyś wreszcie skojarzyłam, że to jest ten sam Marcin Meller, to do dziś pamiętam ten dystans poznawczy, bo dla mnie Meller z "Polityki" nie miał nic wspólnego z tym palantem z tv.
        • mocca26 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 15:30
          Do szkoły chodziłam z wieloma nepobabies, m.in. z Marcinem Mellerem. I mimo wszystko muszę mu przyznać, że wyróżniał się chęcią do ... roboty. Nawet wtedy. Np nie wystarczało mu to, że sam mógł się spotykać z sławnymi tego świata, ale organizował spotkania (otwarte) itd. Najbardziej pamiętam to z Konwickim kiedy jeszcze studiował.

Ale mu się zdziadziersiało, dlaczego nie wiem. Często wynika to z jakichs frustracji, ale czy tak jest u niego, nie wiem.
          • magnoliaa50_50 [...] 23.03.26, 17:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • campari.spritz Re: Marcin Meller o 24.03.26, 07:21
          Zgadzam się, poza Śniadaniami. To potrafiły być dobre programy, ale "robili je" goście jeśli byli ciekawi, prowadzący zawsze był najsłabszym elementem.
          A sam Meller i jego symetryzm wyklęty są zwyczajnie śmieszni. I te żale, jak mu się obrywa, bo jest taaaki obiektywny i nie opowiada się po żadnej że stron.
          Kiedy podziękowali mu za Śniadanie w TVN24, to przeszedł z formatem na YT. Oglądalność była słaba, więc poszedł do Zera. Tutaj też nie pykło, więc będzie robił coś innego. Wszystko podbite retoryką, że to jego decyzje i on nie ma czasu, bo zajmuje się czymś innym.
          Śmieszny człowiek z ego nieprzystającym do tego, co sobą prezentuje.
          Btw. ciekawe dlaczego nie oberwało mu się tak jak swojego czasu Kydryńskiemu - zdaje się, że w podróży, po której powstała książka tego drugiego byli razem.
          • baenzai Re: Marcin Meller o 24.03.26, 08:25
            Ja wolałem Mellera w ,,Agencie" ale w tych programach politycznych nie był jakiś najgorszy. Jednak jakoś nie mógł znaleźć swojej niszy, bo Silni Razem traktowali go jak zdrajce a dla Mariuszków z Brighton był zbyt lewicowy.
          • magnoliaa50_50 Re: Marcin Meller o 24.03.26, 08:55
            campari.spritz napisała:

> Zgadzam się, poza Śniadaniami. To potrafiły być dobre programy, ale "robili je"
            > goście jeśli byli ciekawi, prowadzący zawsze był najsłabszym elementem.
            > A sam Meller i jego symetryzm wyklęty są zwyczajnie śmieszni. I te żale, jak mu
            > się obrywa, bo jest taaaki obiektywny i nie opowiada się po żadnej że stron.
            > Kiedy podziękowali mu za Śniadanie w TVN24, to przeszedł z formatem na YT. Oglą
            > dalność była słaba, więc poszedł do Zera. Tutaj też nie pykło, więc będzie robi
            > ł coś innego. Wszystko podbite retoryką, że to jego decyzje i on nie ma czasu,
            > bo zajmuje się czymś innym.
            > Śmieszny człowiek z ego nieprzystającym do tego, co sobą prezentuje.
            > Btw. ciekawe dlaczego nie oberwało mu się tak jak swojego czasu Kydryńskiemu -
            > zdaje się, że w podróży, po której powstała książka tego drugiego byli razem.

Przecież to nie prowadzący program zapraszają gości, tylko jest od tego sztab ludzi. Oni nawet pytania wymyślają, które prowadzący zada.
            • baenzai Re: Marcin Meller o 24.03.26, 09:21
              Nie wiem jak w TVN ale w ,,Kanał Zero" miał pełną swobodę doboru gości i tematu rozmów.
              • yenna_m Re: Marcin Meller o 24.03.26, 09:58
                Mowi w wywiadzie, ze w TVN nie miał.
                • baenzai Re: Marcin Meller o 24.03.26, 10:12
                  Dlatego internet > telewizja.
            • campari.spritz Re: Marcin Meller o 24.03.26, 10:58
              Przecież nie napisałam, że to prowadzący zaprasza gości. Chociaż tutaj mogło czasami tak być, w końcu gośćmi bywali znajomi prowadzącego.
    • mocca26 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 12:41
      Przeczytałam. To wywiad o Marcinie i o niczym innym.
      • margit49 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 13:05
        Spowiedź dziecięcia wieku😎
      • alicia033 [...] 23.03.26, 13:40
        • natalia.nat Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:41
          alicia033 napisała:

> Także o tym, jak wygląda to polskie bagienko publicystyczno-polityczne.
          > Noale nie spodziewam się, że możesz to zechcieć zauważyć, mokka.

No tak, mając własne poglądy polityczne i będąc sam publicystą na pewno będzie obiektywny w ocenie "polskiego bagienka publicystyczno-politycznego".big_grin Takim typom narrarcja zmienia się w zależności od tego, gdzie pracują. Teraz tylko pisze książkę i buduje szkołę w Etiopii, wiec sobie może trochę zrzucić z wątroby, poużywać na tych, z którymi ma na pieńku i poudawać że jest pośrodku i ponad tym. Co dokładnie w tym miałkim i nieciekawym wywiadzie przecież widać.
          A ty to "zechciałaś zauważyć", bo masz zbieżne z nim poglądy. smile

• mocca26 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 14:51
          alicia033 napisała:

> Także o tym, jak wygląda to polskie bagienko publicystyczno-polityczne.
          > Noale nie spodziewam się, że możesz to zechcieć zauważyć, mokka.
          >
          >
          >
          >

Truizmy
    • wielki-bu-4321 Re: Marcin Meller o 23.03.26, 20:21
      O mało mnie kiedyś na pasach nie rozjechał w Warszawie , jechał a raczej zamierdalał taką duuużą furą , nawet mnie nie przeprosił , buc , pyszałek i pirat drogowy taki.
    • boggi_dan Re: Marcin Meller o 23.03.26, 21:29
      Mnie się kiedyś spodobał- Meller kończy przygodę z TVN24. Już nie daję rady.
      Nie dziwi nic. Jeszcze na początku byl to programy w miarę kulturalny.Ale później juz tylko lewactwo+ Kaczor i Pis.
    • magnoliaa50_50 [...] 24.03.26, 08:51
    • dracaria Re: Marcin Meller o 24.03.26, 10:07
      Kompletnie nie rozumiej koncepcji, aby jakiemuś konferansjerowi poświęcać tyle uwagi big_grin
    • homohominilupus Re: Marcin Meller o 01.04.26, 11:27
      Wykopałam wątek zeby podziękować moderacji za zrobienie porządku z użytkownikiem magnolia. Może wreszcie przestanie fikać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka