cudko1 01.05.26, 11:28 idzie ematka na wesele w czerwcu i ubiera sie w co? powklejacie wasze pomysly? (nie patrzcie na figure, kase itd) tylko wybierzcie kreacje ktora wam sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:32 Prawdopodobnie w tym pójdę, bo mam narzuconą kolorystykę. A jakoś wyjątkowo nie lubię niebieskiego i oprócz jeansu nie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:37 A Ty sobie straszliwie utrudniasz, wymyślasz jakieś trudne figury i jedyne fasony spodni, akurat mało występujące w sklepach, zakupy przez internet przy małej świadomości tego, w czym możesz dobrze wyglądać. Koniecznie chcesz być wersją siebie z 2012, po co? Masz dobrą sylwetkę, zero trudności w ubraniu jej, idź do sklepów i mierz. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:45 geez staram sie sobie ulatwic, temu was pytam serio kiecke ostatni raz mialam na sobie 13 lat temu, na weselu bylam pewnie ze 20 lat temu, dodatkowo nienawidze zakupow, wchodze do sklepu i wychodze z niczym kiedys umialam sie ubrac ale to gdzies zniknelo flatego potrzebuje was Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:01 Trzeba wyluzować i jak najszybciej zacząć zamawiać z netu i chodzić po sklepach. Na inną okazję panna młoda i połowa gosciń pozamawiala sobie kiecki z mało obiecującego sklepu cudmoda.pl Jak zaczęłyśmy z dziewczynami to mierzyć, to byłam pozytywnie zaskoczona jak fajnie uszyte i ładne mogą być kiecki projektowane i szyte nie wiadomo przez kogo, w tak niskich cenach. 3 do mnie idą, zobaczę co to będzie. Z tamtej imprezy panna młoda będzie miała typową ślubną kieckę za 3 stówy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:37 Moja droga. Idę na 18 własnej córki (taka przaśna, wiesz, prawie jak typowe polskie wesele) , założyłam wątek, ale znikąd pomocy. Tak mi się nie chce podejmować poszukiwań, jezu. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:49 primula.alpicola napisała: > Tak mi się nie chce podejmować poszukiwań, jezu. Siostro, łączę się w bólu (podwójnym, bo moja malutka dziubdziusiatka, co to jeszcze niedawno pod sercem nosiłam, też kończy za chwilkę 18 lat )” Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:02 Starzeją się bombelki! Ja chcę kieckę, ma się nadawać do tańca, stanika, i być piękna i bez wzorków Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:50 Jak inspiracje mogą być to wyciągam z szafy to zielone (to pod primule, spełnia 3 z 4 wymagań) a jak tak bardziej elegancko to to czarne Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:54 Dziękuję, ale baskinka, i falbana, nieee Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:54 Quasi pastereczka, ble.Kolor za to ładny Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:55 No dlatego pisałam, 3 z 4 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:59 trampkoss1 napisał(a): > No dlatego pisałam, 3 z 4 😉 To dawaj 4/4 Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:11 Skąd mogłam przypuszczać, że nie lubisz badkinek 😜, czekaj niech no pomyślę ... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:17 Baskinek falbanek kwiatków Lubię koronki, ale trudno o porządną niebazarowo wyglądającą koronkę. Już lepszy uczciwy poliester. Chyba chcę tubę z rozpierdakiem z boku! Może byc z marszczeniami, chyba modne akurat? Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:51 No dobra, szybki przegląd oferty sklepowej niestety nieco pozbawił mnie złudzeń, takich kiecek do tańca nie ma za wiele, te kiecki Szarym, są piękne jak się stoi i wygląda, tańczy w nich za bardzo sobie nie wyobrażam. Wybrałam kilka, które byłabym skłonna kupić (bo tak, to wiecie, wyciągam coś z szafy, ale niestety większość jest we wzorki). Tą pierwszą dla Cudka dobra, bo gdzieś tam pisała że ma problem z talią Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:53 Errata: Szarm, tańczyć, ta pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:00 trampkoss1 napisał(a): > Errata: Szarm, tańczyć, ta pierwsza czy ja sie starzeje? (nie odpowiadajcie - pytanie retoryczne) ta kiecka pierwsza cala w falbankach mi sie podoba i fioletowa Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:55 Na dobre jakościowo koronki natknęłam się w sukienkach Sezane, M. Kors (bawełniane) i o dziwo w Zarze, ale to byly kiecki z bardzo starych kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:33 Mi się bardzo ta zielona podoba Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:32 A mąż też nie wie, co założyć, zakłada wątki i lata w panice po sklepach? No. To bierz przykład z męża. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:03 m_incubo napisała: > A mąż też nie wie, co założyć, zakłada wątki i lata w panice po sklepach? > No. To bierz przykład z męża. On urządza konsultacje z realnymi znajomymi na WhatsAppie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:48 Te mnie się podobają:p Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:19 Szarm, wszystkie piękne! U mnie tak łatwo nie jest, bo rozmiar zdecydowanie inny 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:56 szarmszejk123 napisał(a): > I jeszcze te Ta granatowa jest świetna, chociaż chyba wolałabym, żeby była krótsza (do linii kolan?). Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 08:33 Taki ciemny kolor na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:03 szarmszejk123 napisał(a): > Te mnie się podobają:p pierwsza jest sliczna, ale biust juz nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:04 Od czego jest Wonderbra mój biust od zawsze jest nie taki, stanik robi robotę :p Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:12 szarmszejk123 napisał(a): > Od czego jest Wonderbra mój biust od zawsze jest nie taki, stanik robi r > obotę :p co to jest wonderbra ? sklep? rodzaj stanika? jpd co ze mna nie tak, ja nic nie wiem, zyje pod jakims kamieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:16 To jedyny stanik bez ramiączek który siedzi w miejscu na mur beton : www.lace-lingerie.nl/commodity/15294-wonderbra-ultimate-silhouette-strapless-beha-e-i-cup Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:18 Tak, i silikonowymi paskami odparza skórę. Po dwóch drinkach spaliłam to na stosie i do rana tańczyłam saute Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:23 Mnie nic nie odparza, uwielbiam go. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:31 Mam bezramiaczkowa wonderbrę i jej niemal identyczną kopię by astratex, na naprawdę solidny biust - może nie ma na mnie idealnego kształtu, ale umożliwia mi noszenie kilku ulubionych sukienek. Odparzenie to pewnie kwestia indywidualna, może u niektórych dochodzić alergia na silikon. Mnie szczęśliwie nie krzywdzi, a noszę te staniki najczęściej w upały. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:33 Ja też latem bardzo często go noszę i nigdy mi żadnej krzywdy nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:41 A mnie robi krzywdę. Wolę już na luzaka Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 19:19 Ja jak puszczę ja luzaka, to się rozpłaszczaja na długość i w ogóle nie mam cycków 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 09:21 A wrzucisz linka do tego astratexu? Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:58 cudko1 napisała: > powklejacie wasze pomysly? W zeszłym roku byłam na 2 weselach w takim kombinezonie. Ku mojemu zdumieniu był nie tylko wygodny jak dres, ale łatwo się korzystało z toalety (zsuwał sie z ramion i już jak spodnie). Uważam, że wyglądałam w nim super, a przynajmniej tak się czułam. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:02 Też wybrałam kombinezon na ślub i wesele w zeszłym roku w czerwcu. Jutro zakladam go ponownie na następny. Bardzo go lubię i fajnie się nosi. Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 11:58 O ile taka (mam bardzo podobną) jest jeszcze na mnie dobra, to w niej Jeśli nie - pewnie poszukałabym czegoś w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:11 O, Sukienka Sierotki! Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:19 Dlaczego Sierotki? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:32 Co Ty, nie znasz forumowej legendy? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:04 primula.alpicola napisała: > Co Ty, nie znasz forumowej legendy? ja nie znam opowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:19 Niech gru albo snejki opowiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:27 Ja też nie znam, opowiedz! Ale już wiem, że nie poszłabym w tej, bo nie mam do niej odpowiednich butów, a nie jestem pewna, czy chciałoby mi się kupować - na co dzień nosiłam do niej sportowe Pozostałoby pójść w czarnej ażurowej - ale to wiosna/lato - albo w zielonej "aksamitnej" z brokatem Mam jeszcze jedną piękną, ale białą, więc o ile panna młoda byłaby w bieli, to raczej nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:34 Toż to sukienka podlotka z roku 2005, gdzie w coś takiego na wyjście ubierać się dorosłej kobiecie w 2026? Wokół chałupy zdarza mi się jeszcze coś takiego nosić, ale nie żartujcie sobie - nie macie potrzeby kupienia sobie czasem czegoś nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:57 Kupiłam swoją dwa lata temu, przepraszam, że mi się podoba i wyglądałam w niej dobrze, chociaż jestem po pięćdziesiątce... 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:47 dziunia.z.torunia napisała: > i wyglądałam w niej > dobrze, chociaż jestem po pięćdziesiątce... 😉 Ziew...... Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:12 Wolałabyś: Chociaż nie jestem podlotkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:18 Potrzebę miewam natomiast ochoty zwykle nie i cierpię podczas procesu zakupowego. Tym sposobem nabyta 2,5 roku temu czerń długa sukienka obsłużyła trzy wieczorowe wyjścia i obsłuży kolejne aż umrze Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:46 cudko1 napisała: > ja nie znam opowiedz Sukienka wzorowana na "jednym słusznym kobiecym stylu" z lat 50. Wąska talia, rozkloszowana spódniczka i ciup, ciup, ciup pantofelkami, seksi w taki grzeczny, niewieści sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 19:57 snakelilith napisała: > cudko1 napisała: > > > > ja nie znam opowiedz > > > Sukienka wzorowana na "jednym słusznym kobiecym stylu" z lat 50. Wąska talia, r > ozkloszowana spódniczka i ciup, ciup, ciup pantofelkami, seksi w taki grzeczny, > niewieści sposób. > Od razu widze amerykańską panią domu ... o wiem Wandę widzie z "Wanda i Vision" 😊 * * ps mam nadzieję że tytuł dobrze napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:31 Snake,z tego co.kojarze to."sierotka"inna była 🤔 To co tu wkleiłaś to trochę pinup girl Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:21 wapaha napisała: > Snake,z tego co.kojarze to."sierotka"inna była 🤔 > To co tu wkleiłaś to trochę pinup girl Bo sierotki wzorują się na tym typie sukienki. I to nie jest pin up. Pin up jest bardziej frywolne. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:31 snakelilith napisała: > cudko1 napisała: > > > > ja nie znam opowiedz > > > Sukienka wzorowana na "jednym słusznym kobiecym stylu" z lat 50. Wąska talia, r > ozkloszowana spódniczka i ciup, ciup, ciup pantofelkami, seksi w taki grzeczny, > niewieści sposób. > > przez Ciebie schowałam tego typu sukienki do kartonów Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:54 Te sukienki mogą być ok, ale nie w wersji sukienczyna z bazarku za 100 złotych, z dzianiny bawełnianej/wiskozowej, nijaki kroj. Lepszy materiał, kilka centymetrów dłuższa, dobrze przemyślany dekolt, to na zgrabnej 50-łatce będzie ok. Ale ta sukienka ze zdjęcia to taka właśnie sierotka… Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:17 geez_louise napisała: > Te sukienki mogą być ok, ale nie w wersji sukienczyna z bazarku za 100 złotych, > z dzianiny bawełnianej/wiskozowej, nijaki kroj. Lepszy materiał, kilka centyme > trów dłuższa, dobrze przemyślany dekolt, to na zgrabnej 50-łatce będzie ok. Ale > ta sukienka ze zdjęcia to taka właśnie sierotka… > Moja ma trochę podobny krój i dużo lepszy materiał - pokazałam ją jako coś jedynie zbliżonego Mnie się takie podobają i dobrze się w nich czuję, ale rozumiem - rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:51 pade napisała: > przez Ciebie schowałam tego typu sukienki do kartonów I dobrze, bo każda kobieta powyżej 35 roku życia wygląda w tym słabo. Nawet gdyby miała idealną figurę. No chyba, że sukienka jest od Diora z ciemnej błyszczącej jedwabnej satyny i idziemy na bal przebierańców jako Ava Gardner. Odpowiedz Link Zgłoś
nellamari Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 07:01 W dniu 36 urodzin głośno wybija północ na ratuszowym zegarze i młoda kobieta zmienia się w matronę. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:43 Pade, zaprawdę nie wiecie co to sukienki sierotki. Ta na obrazku to szczyt seksu w wielkim mieście, prawdziwe sukienki sierotki to są w mojej szafie 🤣🤣 Nic wygodniejszego mnie w życiu nie spotkało niż one i zamierzam je nosić do śmierci 😜 Są to sukienki sierotki po parobkach, z kategorii "ważne, że mi się podoba" 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:51 Świetna ta sierotka! Moje są bardziej sierotkowate niestety. A poza tym, jeśli dobrze pamiętam, jestem od Ciebie 10 lat starsza, więc Tobie jeszcze uchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:55 trampki-tez mam takie i bardzo je lubię ale one nie wypełniają znamion sieroctwa Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:17 No co ty, są sierotowate na potęgę 🤣 Pod wpływem tego wątku czyszczę właśnie szafę i dociera do mnie, że każda kiecka to albo sierotka albo parobkini albo co najwyżej służąca jaśniepaństwa 🤣 No taki mój los, mam chłopów w rodowodzie, genu nie wydłubiesz 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:20 Ja płynnie przechodzę od sierotkowatych do ciotkowych, więc jakby szanuję wejście w wiek matron 🤣 No ale przynajmniej w tym roku udało mi się ogarnąć ze spodniami i pozbyć naprawdę sierotkowatych płaszczyków. Dorastam! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:39 będę upierać sie przy swoim ona jest zosiowo-sielsko-wiejska ale na pewno nie sierotkowa Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:28 Oryginalna sierotka wygląda tak, ja posiadam w wersji bordowej. Legendarna stała się, gdy pokazałam ją jako przykład sukienki do pracy po czym rozpętała się jatka, która mnie zdumiała, bo sukienka wydawała mi się zupełnie niekontrowersyjna. Sierotka na się dobrze, nadal ją noszę i nadal wyglądam w niej fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:52 analoga_niet napisała: > Sierotka na się dobrze, nadal ją noszę i nadal wyglądam w niej fajnie Co znaczy fajnie? Wyglądasz w niej niemodnie. Do podkreślania walorów sylwetki nikt nie musi nosić przedpotopowych fasonów. Rozumiem, że niektóre kobiety mają uprzedzenie do obszerności, bo wydaje im się, że nie widać wtedy figury (co jest bzdurą), ale podkreślać ciało też można nosić modnie. Na dole fantastyczne sukienki Chloe na lato 26 i seksi Gucci na jesień 27. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:59 O, jakie bezy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:08 Po pierwsze - nie mam uprzedzeń do obszerności, lubię luźny dres, luźne dżinsy, koszulki i wielkie bluzy. Po drugie - zupełnie mnie nie obchodzi, czy wyglądam modnie, czy mam modnie urządzone wnętrze i odpowiednio trendy wakacje. Nie jest to dla mnie punkt odniesienia, co kto sobie wymyślił po to, żeby wyciągnąć od ludzi więcej kasy. Rozumiem, że moja córka chce koszulkę z kapibarą, ale ja od jakichś 25 lat nie jestem dziewczynka, która chce to samo co maja koleżanki. Dwie ostatnie sukienki mają ładne fasony ale założyłabym w wersji czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:03 analoga_niet napisała: > Rozumiem, że moja córka chce koszulkę z kapibarą Twoja córka najwyraźniej wie, co w modzie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:06 Myślałam, że hitem sezonu są koszulki z six seven. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:45 Omg to w Pl tez na topie? To six seven? Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:49 Tak! Jak jej kupiłam koszulkę z tymi cyframi to oszalała z radości 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:17 Do pracy?? Przecież jakbym przyszła tak do pracy, to by mi związali rękawy i wywieźli do Taniego na ranczo! Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:24 Sa różne prace, jak jesteś hydrauliczką to może być mało praktyczny strój Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:34 Sierotka była przecież twoją sukienką do pracy i Snejki w odpowiedzi na sierotkę wrzuciła ci swoje propozycje. Może myśli, że jesteś tancerką flamenco, albo ekskluzywną hostessą? Może napisz jej czym się zajmujesz, to wyśle ci inne opcje? Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:35 Ale z jednym się zgodzę, mając twoje warunki, nie założyłabym sierotki nawet do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:49 Z tego co pamiętam alternatywą był pomarańczowy garnitur i tiszert noszony bez stanika 😀 A ja absolutnie nie potrzebuję propozycji od Snejki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 00:52 analoga_niet napisała: > Z tego co pamiętam alternatywą był pomarańczowy garnitur i tiszert noszony bez > stanika 😀 A ja absolutnie nie potrzebuję propozycji od Snejki. > Pomarańczowy garnitur nie był alternatywą do twojej sukienki sierotki, która była jak gotowiec już wtedy sprzed dekady poza konkurencją. A garnitur zresztą wcale nie był taki zły. Ale biorąc pod uwagę preferencje wielu podobnych do ciebie wiadomo, że nie zachwycił. Jednej rzeczy jednak nie uwzględniłaś, ta dyskusja miała miejsce sto lat temu, od tego czasu zmieniła się jakby ciut moda (twoja sukienka stała się jeszcze bardziej archaiczna) i nawet ja zwracam uwagę na coś innego. Dziś bym pokazała coś jak niżej, może być w nudnym brązie (Chanel spring 26). Założyłabym bez zastanowienia kompletny look, choć może bez tych kwiatów w uszach, bo nie pasują mi do wieku. Ale mam śliczne kultowe kolczyki Daisy od Georga Jensena (design z 1940 roku), te by były bardziej pasujące dla matrony jak ja. Wiem, trudne do zrozumienia, że preferencje się zmieniają, dla kogoś, kto kupuje od wieków ciągle tą samą sukienkę. Jednej rzeczy ja za to nie rozumiem, dlaczego abnegaci modowi jak ty biorą udział w dyskusji o ciuchach, przecież to musi cię totalnie nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:33 snakelilith napisała: Ale mam śliczne kultowe kolczyki Daisy od Georga Jensena (design z 1 > 940 roku), te by były bardziej pasujące dla matrony jak ja. > wrzucisz foto ? skąd je masz ? lubię takie starocie, które się nie starzeją Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:27 wapaha napisała: > wrzucisz foto ? > skąd je masz ? > lubię takie starocie, które się nie starzeją To nie są do końca starocie, a tylko oryginalny design z lat 40 tych. W 1940 urodziła się królowa duńska Małgorzata (Margrethe) i firma Jensen wykreowała na tą okazję serię biżuterii z margarytką pod nazwą Daisy, która stała się skandynawskim kultem. Jensen inspirował się przy tym na słynnej diamentowej broszy „Daisy“, którą matka Małgorzaty, księżniczka Ingrid, dostała w 1935 roku od ojca Gustafa Adolfa króla Szwecji na ślub z Fryderykiem królem Danii. Brosza była wspomnieniem zmarłej żony Gustawa Adolfa Małgorzaty, diamenty do broszy były wcześniej jej własnością. Diamenty są nadal własnością królewskiej rodziny, w 1967 roku broszę dostała córka Ingrid Małgorzata na swój własny ślub, a biżuterię Jensen mógł nosić od lat 40 tych także plebs. Ta seria sprzedawana jest w takiej samej postaci, albo nowszych wariantach przez lata do dziś. Moje są z lat 90 tych, kupione w sklepie z biżuterią w Danii. Z pozłacanego srebra pokryte białą emalią, według oryginalnego wzoru, dlatego retro, oparte na jeszcze starszym stylu art nouveau, z którego słynna była kopenhaska marka Georg Jensen. A ja jestem wielką fanką duńskiego art nouveau. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:40 snakelilith napisała: > Moje są z lat 90 tych, kupione w sklepie z biżuterią w Danii. Z pozłacanego sre > bra pokryte białą emalią, według oryginalnego wzoru, dlatego retro, oparte na j > eszcze starszym stylu art nouveau, z którego słynna była kopenhaska marka Georg > Jensen. A ja jestem wielką fanką duńskiego art nouveau. > > fajna historia ! a lata 90 niedługo będa bardzo retro ładne te stokrotki > Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 13:38 wapaha napisała: > > a lata 90 niedługo będa bardzo retro No liczę na to. Mam od nich jeszcze pierścionek z czarnym hematytem, dyzjanerem był następca Jensena Harald Nielsen i wzór jest też bardzo stary bo z lat 50 tych i ponieważ już nie produkują pierścionek jest już bardzo vintage. Zdjęcie jest z netu, bo chciałam sprawdzić ile on teraz kosztuje. Płaciłam w latach 90 tych jakieś 250 niemieckich marek, a teraz wołają za niego 700-1000 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:53 W Rossmannie niedawno widzialam podobne Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 07:23 Żadna z tych sukienek nie spełni funkcji sukienki do pracy. A propozycje Guci to chyba czyste lata 90, jeśli już odnosimy się do przedpotopowych fasonów i uprzedzeń do obszerności. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:33 kandyzowana3x napisała: >. A propozycje Guci t > o chyba czyste lata 90, jeśli już odnosimy się do przedpotopowych fasonów i upr > zedzeń do obszerności. I to się nazywa TREND. Obszerności to aktualny standard. Sukienka gruu nie jest ani jednym, ani drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:52 snakelilith napisała: > analoga_niet napisała: > > > Sierotka na się dobrze, nadal ją noszę i nadal wyglądam w niej fajnie > > > Co znaczy fajnie? Wyglądasz w niej niemodnie. Do podkreślania walorów sylwetki > nikt nie musi nosić przedpotopowych fasonów. > Rozumiem, że niektóre kobiety mają uprzedzenie do obszerności, bo wydaje im się > , że nie widać wtedy figury (co jest bzdurą), ale podkreślać ciało też można no > sić modnie. > Na dole fantastyczne sukienki Chloe na lato 26 i seksi Gucci na jesień 27. To są twoje propozycje sukienki do pracy? Gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:21 m_incubo napisała: > > To są twoje propozycje sukienki do pracy? > Gdzie pracujesz? Ta sierotkowa sukienka gru to była propozycja do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:30 Gruu napisała: Oryginalna sierotka wygląda tak, ja posiadam w wersji bordowej. Legendarna stała się, gdy pokazałam ją jako przykład sukienki do pracy więc zakładam, że planowała ją nosić (lub nosi ) do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:30 m_incubo napisała: > > j. Legendarna stała się, gdy pokazałam ją jako przykład sukienki do pracy[/i] w > ięc zakładam, że planowała ją nosić (lub nosi ) do pracy. Legendarna stała się jak gru pokazała ją jako seksi wersję do pracy, bo o tym był wtedy wątek. O czym innym, niż zwykle pracowe ciuchy. Dla mnie surrealne, że ktoś taką sukienkę może zarówno uznać za seksi, albo w ogóle nosić do pracy, ale wiadomo de gustibus..... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:42 No ok, ale tak czy inaczej żadna z twoich kiecek nie nadaje się do pracy, nawet jako "seksi wersja", cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:49 m_incubo napisała: > No ok, ale tak czy inaczej żadna z twoich kiecek nie nadaje się do pracy, nawet > jako "seksi wersja", cokolwiek to znaczy. > Ale one nie są przykładem sukienek do pracy, a przykładem na pokazywanie ciała, jak ktoś ma schizę, że mu jakiś za modny ciuch talię zeżre. Przestań mnie więc zanudzać swoimi jękami. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 18:50 Na razie to głównie ty masz modowe schizy i wklejasz te swoje fotki jak zwykle bez ładu i składu, do tego jeszcze w trosce o cudze talie 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 20:11 m_incubo napisała: > Na razie to głównie ty masz modowe schizy i wklejasz te swoje fotki Nie ze....raj się. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:44 O ile seksi to istotnie kwestia gustu to nie wiem, co jest dziwnego w założeniu do pracy (a pracę są różne) czegoś nudnego, mało kontrowersyjnego, zwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:59 I która z tych sukienek wg Ciebie nadaje się na co dzień, do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:09 Nie mam odpowiedniej figury ale ten krój i styl, kolor mi się dziś podoba Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:29 kropkacom napisała: > Nie mam odpowiedniej figury ale ten krój i styl, kolor mi się dziś podoba omg skojarzylo mi sie z sukienka do trumny przepraszam nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:21 Skojarzenia z The Vampire's Wife. Gdybym miała odpowiednią figurę to bym sobie zaszalała i na taką "ekstrawagancję" pozwoliła. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 08:34 Za ciemna na wesele Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:10 Ja w tiulach a mąż w cekinach Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:46 marzenka12 napisała: > Ja w tiulach a mąż w cekinach Mąż wspaniale, zazdro! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:37 Bardzo jest przystojny, kolezanki zazdroszczą strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:05 marzenka12 napisała: > Ja w tiulach a mąż w cekinach > jak znam mojego, to by w to poszedl Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:39 Skarb, nie kazdy mezczyzna lubi mode, wiekszosc kisi sie cale zycie w za ciasnej marynarce ze slubu Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 13:41 He he, mój mąż aktualnie chadza w garniturze naszego syna z matury. Od tamtego czasu moda się zmieniła i garnitury nosi się bardziej dopasowane i przykrótkie, więc rozmiar jest akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 13:43 Najczęściej to jednak wyglada tak, ze marynarka nie dopina sie na piwnym brzuchu, smutny widok Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:22 > mąż w cekinach Och, mój mąż doskonale prezentowałby się w takim! Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:13 Rzadko kto wchodzi do jednego sklepu i wychodzi z kiecka na wesele. Mi na ogol nie odpowiada jedna rzecz, np. kolor albo material i wtedy nie kupuje. Ostatni raz na weselu bylam jakies 4 miesiace po urodzinach syna i wtedy dodatkowo wiedzialam, ze w ciagu kilku miesiecy cialo znow mi sie zmieni. Zalatwilam to czarnym kombinezonem z COS, ktory mial odkryte plecy i polyskliwy material. Dosc odwazny wybor dla karmiacej matki, ale bylo ok. Teraz uzywam czasem na mniej formalne okazje - z body pod spodem. Teraz szukalabym kiecki w sklepie dla kobiet, nie nastolatek, prawdopodobnie odcietej w pasie i z plisowanym dolem. Ten fason mi odpowiada i wiem, ze potem moge zakladac te sukienke do pracy. Dodatkowo latwo do tego dobrac zapinany sweterek albo marynarke czy szal. Nie wiem jaka masz figure... Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:25 Ja jestem nudna i przewidywalna i najlepiej sie czuję w małej czarnej, nawet na weselu w czerwcu. Ewentualnie jakis granat lub szarości. Czasem wyświetlają mi sie na IG piekne koktajlowe sukienki, teraz nic jak na złość ale na szybko znalazłam kilka ktore bym zamówiła do przymierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:56 Fajne, btw lubie hiszpanskie suknie wizytowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:16 simply_z napisała: > Fajne, btw lubie hiszpanskie suknie wizytowe. Hmmmm, mnie się kojarzą z takimi quasi-ślubnymi, mega strojnymi Nawet sukieneczki dla dziewczynek mają takie 'weselne', z tego co kojarzę z witryn w hiszpańskich miastach. Coś się zmieniło w tej modzie..? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:24 Nieee, maja fajne kolory i kroje, u nas tegp nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:02 Ja nie wiem czy to hiszpańskie firmy są, raczej nie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:06 homohominilupus napisała: > Ja jestem nudna i przewidywalna i najlepiej sie czuję w małej czarnej, nawet na > weselu w czerwcu. Ewentualnie jakis granat lub szarości. > > Czasem wyświetlają mi sie na IG piekne koktajlowe sukienki, teraz nic jak na zł > ość ale na szybko znalazłam kilka ktore bym zamówiła do przymierzenia. > druga mi sie baaardzo podoba ide szukac > > Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:03 Oooo to milo mi ze Ci sie w gust wpasowalam Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:31 Dwa lata temu pojechałam na Marywilską (hale handlowe), obeszłam wszystko z wku.wem nawet niczego nie przymierzając, bo wszystko było nie takie, w końcu w którymś butiku zagadała młoda i miła ekspedientka, posłuchała moich zupełnie niejasnych oczekiwań, podała dwie sukienki, kazała mierzyć. Oburzyła się, że podałam za duży rozmiar, przyniosła mniejszą (ha, nie zdarza się) I już! Było wszystko, czego chciałam i nie było tego, czego nie chciałam. Kolor malinowy, długość midi, rozkloszowana lekko, dekolt w szpic, lekki rękawek, gładka, bez udziwnień, podkreślała i tuszowała 😁 Mnie się dużo podoba na zdjęciach, mniej w rzeczywistości, ale to neutralnie, a jak ma być dla mnie to włącza mi się jakaś durna baba wewnętrzna i koniec. Żebym jeszcze na co dzień ubierała się jakoś wyjątkowo, ale skąd, spodnie, tiszert, sweterek/bluza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:32 naoko-store.pl/products/dluga-sukienka-z-wiazaniem-emerald-dream?srsltid=AfmBOorS1WqwiqwdgZZ2Yh7TDBpc9seb-5XTYk0ZhSQ749TOMS2XdwIJ Idę w tej sukience a jak nie w tej to mam jeszcze parę innych. Nad dodatkami bym musiała jeszcze pomyśleć, ale coś by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:38 Ta to jest ładna sukienka codzienna, na wesele to tak se.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:00 W tej plażowej aranżacji taka się wydaje ale w realu to sukienka na każdą okazję w zależności od dodatków. Na mój gust to na co dzień nawet jest za elegancka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:03 Mówisz? Materiał na zdjęciach wygląda na taki codzienny raczej, może na żywo faktycznie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:44 Bardzo ładna suknia. No i ten kolor... Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:57 mikams75 napisała: > Idę w tej sukience To chyba ten sam materiał co mój kombinezon. Mięsista, lejąca się i bardzo komfortowa wiskoza? Rozważę tę sukienkę na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:02 Tak, bardzo dobrze się nosi i świetnie się układa. Choć w zależności od serii te materiały nie są identyczne. Chciałam dokupić granatową ale już była inna. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:18 Oo, ale fajna! I jeden z moich ulubionych kolorów Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:12 mikams75 napisała: > naoko-store.pl/products/dluga-sukienka-z-wiazaniem-emerald-dream?srsltid=AfmBOorS1WqwiqwdgZZ2Yh7TDBpc9seb-5XTYk0ZhSQ749TOMS2XdwIJ > > Idę w tej sukience a jak nie w tej to mam jeszcze parę innych. Nad dodatkami by > m musiała jeszcze pomyśleć, ale coś by się znalazło. Mikams, bardzo mi się sukienka podoba. Czy możesz napisać, ile masz wzrostu i czy musiałaś ją skracać? Wydaje mi się bardzo długa nawet na modelkach. I jeszcze czy gumka w talii jest rozciągliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:40 Mam 170 wzrostu i dla mnie jest akurat, nie ciągnie się po ziemi jak na niektórych zdjęciach i myślę, że trochę niższe osoby też nie będą musiały skracac. Na mój gust tylko rozporek jest za długi ale ostatecznie nie chciało mi się kombinować z zaszywaniem. Gumka w talii jest wszyta na stałe i jest rozciągliwa, ale nie jest to luźna gumka, raczej sprężysta i cienka. Na wierzchu jest pasek do zawiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:48 Przyjrzałam się zdjęciom i te modelki są raczej niskie, pani w kozakach jest trochę wyższa ode mnie, pani w birkenstockach moze być mojego wzrostu albo trochę niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 19:33 Pytałam o gumkę, bo zamierzam wziąć XS/S, ale w pasie to ja na pewno nie mam 62 cm i zastanawiam się, czy będzie cisnąć, czy może się spokojnie rozciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:36 One są luźno szyte, gumka się rozciąga tyle ile materiału wystarczy ale ogólnie gumka jest dość ścisła. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:33 a w którym miejscu ma talię? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:40 Na mnie w talii, ale góra dobrze wygląda zbluzowana, więc jakby nie wypadło, to gumka będzie w talii. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:32 Jestem ciut wyższa od Ciebie, dlatego pytam. I dlatego, że mnóstwo sukienek na mnie nie pasuje przez tę talię pod cyckami. Jak ja tego nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:59 Zależy ile wyższa i jakie masz proporcje. Ja mam dość długie nogi i tyłek, sukienka jest u mnie lekko zbluzowana. Na tobie może by nie była wcale zbluzowana jeśli masz dłuższy tułów? Teraz jestem na wyjeździe ale w poniedziałek mogę Ci zmierzyć dokładnie sukienkę od góry do talii. Jakbym zapomniała, to upomnij się. Poza tym sprawdź czy w twojej okolicy nie ma ich sklepu firmowego, tam można przymierzyć i zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 04.05.26, 16:31 zmierzylam. Od najwyzszego punktu szyli szwu przy szyi do gumki w pasie jest 50cm. Poza sama dlugoscia pewnie tez trzeba wziac pod uwage biust, przy wiekszym gora sie skroci, ja mam sredni biust, miseczke c-d. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 19:22 mikams75 napisała: > zmierzylam. Od najwyzszego punktu szyli szwu przy szyi do gumki w pasie jest 50 > cm. > Poza sama dlugoscia pewnie tez trzeba wziac pod uwage biust, przy wiekszym gora > sie skroci, ja mam sredni biust, miseczke c-d. Dziękuję ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:59 Napisz jeszcze pls, czy wzięłaś rozmiar jak zwykle, mniejszy, czy większy. Na stronie jest rada, żeby brać mniejszy niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 20:03 Mniejszy, nie pamiętam już jaki ale mniejszy niż zazwyczaj. Zauważ, że panie na zdjęciach mają jakby trochę za duże te sukienki, one tak są szyte i zalety jaki chcesz osiągnąć efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:37 Piękna! Ta zieleń! Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:40 idę w czerwcu na wesele, więc poobserwuję wątek; na razie mam w koszyku taką, chociaż wolałabym w innym kolorze: linkowane wczesniej kiecki Swing też mi się podobają, ale są troche poza budżetem Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:04 Sukienka fajna ale różnie bywa z takimi poprzecznymi szyciami i falbanami u dołu. Ja jestem wysoka a w czymś takim wyglądam przysadziscie. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:10 mikams75 napisała: > Sukienka fajna ale różnie bywa z takimi poprzecznymi szyciami i falbanami u doł > u. Ja jestem wysoka a w czymś takim wyglądam przysadziscie. racja; ten model jest smuklejszy, ale na modelce... na trochę pełniejszej sylwetce wydaje mi się, ze uwypukli tyłek i brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:57 Bardzo ładna ale też obawiam się, że tylko na bardzo zgrabne i bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.vause.is.back Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:28 To wszystko to jest firma Apricot, jak coś, mam od nich sukienkę bardzo długą, rozkloszowaną i ładnie układającą się pod biustem dzięki takim przeszyciom z gumeczkami. Tylko materiał jak dla mnie za gruby. No i chyba na wysokie osoby faktycznie, na mnie ta długa jest naprawdę bardzo długa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 12:48 A jeśli któraś z potrzebujących ma ochotę na cekinową łyżwiarke, to mogę pożyczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:06 Ha, mam podobną, ale cekiny koralowe i bez szwu w pasie! Do oddania w dobre ręce, bo zrobiła się za duża, zanim zdążyłam się nacieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:08 Oj tam, noś jako oversize Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 15:12 😂 Niestety, mieszczę się do niej aktualnie wraz z mężem... Może nie aż tak, ale 3 numery za duża, to już nie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:09 Moja pasuje, ale nigdy w niej nigdzie nie wyszłam :p jest bardzo krótka... Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:30 szarmszejk123 napisał(a): > Moja pasuje, ale nigdy w niej nigdzie nie wyszłam :p jest bardzo krótka... Moja jest podobna do tej ze zdjęcia, ale bardziej róż/koral i sięga tuż nad kolana, a z tyłu ma większy dekolt W takiej długości - krótkości 😉 - pewnie też bym wyszła w sumie, ale to niekoniecznie na czyjś ślub Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:38 To moja jest takiej długości mniej więcej+ jest zdecydowanie bardziej obcisła :p Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 13:21 A, to niekoniecznie na ślub 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:58 Bujsieboga! Przecież ona prawie biała! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 19:18 Niee, na zdjęciu nie widać, ale ona jest w kolorze unicorn! 🦄 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:09 To jest świętna sukienka, niepotrzebnie ją dyskryminujesz 🙄😞 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:48 Ja jej nie dyskryminuje! Kupiłam, bo mnie piorun strzelił i po prostu musiałam ją mieć! No i mam, tyle, że nie bardzo mam gdzie w tym wyjść 😅 pół doopy na wierzchu i pół gołych pleców to trochę too much do ludzi 😅 nadałaby się na jakąś coachelle czy coś 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:08 Szarm, a nie da sie jej do jakichs fajnych spodni nosic, moze skinny-flare albo lejace sie "spodnie od pizamy"? teraz nosi sie warstwy, ja bym cos pokombinowala. albo do takiej koronkowej przezroczystej maxi spodnicy (pod spodem) Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:10 Pewnie się da, ale mnie się takie połączenia nie podobają... Nosiłam sukienki na spodnie jako nastolatka, wystarczy:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:25 No i super byłoby nudno gdyby każdemu podobało się to samo, nie? 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:39 kura17 napisała: > mnie sie podobaja i nosze > Witaj w klubie 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:41 Krótka bardzo. Założyłabym do niej glany i jakąś skórzaną ramoneskę i wsiadła na motor 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:22 Może taka. Tanie, piękny kolor. Ale m.in dlatego, że ja b źle wyglądam we wzorach, niestety tylko gładkie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 13:36 Ładna, skąd ona? Jak tania to zamówię i dołożę do tych rozważanych niebieskości. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:10 Twój kolor widzę cię w nim Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:30 noo, tylko nie ma rozmiaru ja mam w szafie mnóstwo sukienek, a tylko góra trzy, które wkładam i czuję się bosko, bo do niczego nie mogę się przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:50 Szkoda, ze nie ma s/m bo bym kupiła tak na wszelki Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 14:56 Wesele?! Wyłącznie maxi ! Trochę nie moje kolory, więc musiałabym ocenić na żywo, może bym się skusiła na którąś z tych 2: www.tatuum.com/p/satynowa-sukienka-maxi-magi-85248 www.tatuum.com/p/sukienka-maxi-oka-1-62377 A podobną już mam, tylko w innym, mocnym kolorze, i jeśli żadna z powyższych nie leżałaby na mnie co najmniej dobrze (bo wiadomo, że lepiej żeby leżała doskonale ) to ubrałabym co mam, i w dudzie: www.tatuum.com/p/trapezowa-sukienka-z-lnem-kaiana-86486 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:51 pepsi- ta pierwsza jest czaderska ale trzeba umieć ją nosić - nie jest dla każdej kobiety, cudowna jest Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:09 Mnie sie tez podoba, tylko nie mój kolor Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:10 Przepiękna ta pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 22:26 Pierwsza jest przepiękna. Mój krój, mój kolor. Tylko okazji nie mam. Ta niżej z Mango jest bardziej codzienna. Bawełna z lnem, więc dobra na upały. Odpowiedz Link Zgłoś
nastarana Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 23:20 Przecież ta sukienka jest tak uszyta, że nawet szczupła osoba będzie wyglądać grubo. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 19:40 Zostając przy tych różach to ja bym założyła każdą z tych trzech. Lubię luźne sukienki, zwłaszcza gdy mam jeść cały wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 15:12 Robię tak: dzwonie do dwóch przyjaciółek o podobnych gabarytach, prosze o przejrzenie szafy, robię cos fajnego do jedzenia i picia, mamy fajny wieczor którego efektem jestem ja ubrana na wesele czy inna imprezę. Chyba za bardzo przezywacie, wubieglym roku obskoczylam kilka uroczystości i serio ludzie sa poubierani od sasa do lasa, wiadomo, że odświętnie, ale na pewno nikt o zdrowych zmysłach nie wydaje na kilkugodzinna imprezę setek na nowy ciuch który potem zalega w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:02 Ja to widzę inaczej. Trafia się okazja, w szafie nie ma niczego pasującego, więc trzeba się zmobilizować i kupić coś wyjściowego, modnego i pasującego do aktualnej sylwetki. I mieć na kolejne okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 19:19 No ale weź i kup coś idealnego na dzis i za kilka lat. Jedyne co mam z tej kategorii to klasyczne szpilki, a i to pewnie tutaj bym została zjechana że są sprzed kilku sezonów i mogę w nich co najwyżej iść do biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:47 Na kilka lat wystarczy, nie trzeba mieć zawsze najmodniejszego. A po 10 latach się zobaczy czy zaczyna wyglądać źle. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:37 Takim sposobem, to ja bym została goła, nie mam ani jednej koleżanki o podobnych wymiarach, wszystkie od sasa do lasa:p Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2003 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 15:30 Ja bym włożyła taką Balenciagę, pod sukienkę Roombę i sruu po parkiecie 🇬🇪 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:44 Jak te rosyjskie tancerki Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 07:34 A jak w tym się siedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:34 W tym się nie siada, stoisz cały czas przy sofie jako abażur 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:00 Ubrala bym długa do kostek czerwona lub jasna nie białą sukienkę na ramiączkach i do tego buciki z odkrytymi palcami czyli jakieś sandałki ładniejsze. Ta twoja kobaltowa tak średnio mi się podoba za szeroko w ramionach i dziwna długość. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 16:56 w to samo co na wesele w kwietniu sukienka na różne imprezy- więc jeśli nie wyrosnę, to do końca życia będzie mi służyć pierwsze zdjęcie z wątku, w którym ematki mi doradzały, drugie z impry, innego nie mam ( kolor idealnie mój - lubie go i dobrze w nim wyglądam ( wg mnie),celuj w sukienkę z marszczeniami- ta moja się sprawdziła idealnie, można było jeść bez obaw że coś pęknie, siadać, tańczyć, -elastyczny materiał, który współpracował ze mną-bardzo wygodna. i jeśli mogę doradzić - szukaj długiej, nadaje szyku ( miałam okazję obserwować i oceniać) Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:13 Ladnie, ale tak zachowawczo. Z taka figura az zal czern zakladac. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:15 srubokretka napisał: > Ladnie, ale tak zachowawczo. Z taka figura az zal czern zakladac. to nie jest czarny tylko butelkowa zieleń, rozpierdak do uda, gołe pół pleców bo na jednym ramiączku, bez stanika Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:16 ekstereso napisała: > Wapaha, super dzięki dziewczyny ! p.s. jeszcze jeden atut - pralka-30st- schnie ładnie, nie gniecie sie, mistrzostwo świata Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:57 Świetna jest, pięknie podkreśla twoją figurę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 08:35 No ja nie rozumiem tego chodzenia na wesele w ciemnych kolorach. No sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:28 Ale dlaczego? 😯 Przecież to piękny, głęboki kolor! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 09:31 Nie chodzi czy piękny. Na wesela na swiecie chodzi sie w jasnych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:06 A ja w jasnych kolorach nie lubię 🤷♀️ Zle sie w nich czuję. Granat czy czern̈ są eleganckie i takie kolory noszę na wszelakie okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:11 homohominilupus napisała: > A ja w jasnych kolorach nie lubię 🤷♀️ > Zle sie w nich czuję. Granat czy czern̈ są eleganckie i takie kolory noszę na w > szelakie okazje. > ja lubię jasne wesołe kolory, mam sporo jasnych letnich sukienek ale lubię też mieć ubrania, które sa przede wszystkim uzyteczne a nie na jeden raz. Jasna weselna sukienka nadaje się tylko na konkretną impreze : wesele latem - zielona sukienka ( granatowa) obskoczy wesela o każdej porze roku+ sylwestry+wieczorowe imprezy Nie żebym jakoś wiele tych imprez miała- ale szkoda mi na kasy na kieckę, którą wiem, że założę tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:13 To ważna uwaga, ciężko się ubrać w jasną lekką sukienkę w grudniu. Do takiej sukienki trzeba by założyć sandały, a już widzę te sandały do zimowego płaszcza 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:17 ja ten problem miałam już teraz, mimo ze to był piękny i cieplejszy od innych weekend- musiałam dopasować jakieś buty i coś narzucić na ramiona, zwłaszcza że ślub był w starym kościele i było zimno ( w ławce przed nami siedziały koleżanki młodej tylko w sukienusiach, zmarzły okrutnie -btw- jedna w czekoladowej , druga w borodwej - no nie wiedziały dziewczyny, że w takich kolorach się na wesela nie chadza ) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:09 >Granat czy czern̈ są eleganckie i takie kolory noszę na wszelakie okazje. Ok. Wolna wola. De gustibus non est disputandum. Zalezy jeszcze jaki to ciemny stroj. Czy w kwiaty czy gladki czy przypominasz urzedniczke czy wloska wdowe czy raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:28 > Na wesela na swiecie chodzi sie w jasnych kolorach. Ale to chyba zależy, o której godzinie to wesele jest? Jak popołudniu, to koktailowa i jasna, jak wieczorem, to ciemna, długa i wieczorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:35 Nie, zdecydowanie nie 😅 na wesela na świecie chodzi się w różnych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:42 szarmszejk123 napisał(a): > Nie, zdecydowanie nie 😅 na wesela na świecie chodzi się w różnych kolorach. Ufff! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:46 Ja na weselu w słonecznej Italii miałam granatową sukienkę i wcale się nie wyróżniałam, większość pań była ubrana w kreacje w ciemnych kolorach. To był wrzesień, więc jeszcze lato tam :p Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:04 Ależ nie musisz rozumiec wszystkiego princess Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:13 >Ależ nie musisz rozumiec wszystkiego princess Tu nie ma nic do rozumienia, i skoncz z tym swoim rzekomym poczuciem lepszego rozumienia. Tu jest kwestia gustu , wyczucia i roznic kulturowych. Oczekujesz w tego typu watku ze wszyscy beda mieli podobne poglady. Swiat bylby nudny gdyby wszyscy pochwalali to samo. Potem chodza rzedy kobiet w tych samych ciuchach bo maja taka potrzebe akceptacji przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: to moze podejde was tak :) 04.05.26, 19:46 Princess: "Tu jest kwestia gustu , wyczucia i roznic kulturowych. Oczekujesz w tego typu watku ze wszyscy beda mieli podobne poglady. Swiat bylby nudny gdyby wszyscy pochwalali to samo. Potem chodza rzedy kobiet w tych samych ciuchach bo maja taka potrzebe akceptacji przez innych." Również Princess: "Na wesela na swiecie chodzi sie w jasnych kolorach." 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:10 Bo princess ma dwie odrębne natury, i właśnie się one z sobą pokłóciły: ta, która nie rozumie "no, sorry", i ta, która akceptuje gusty innych. 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:07 princesswhitewolf napisała: > No ja nie rozumiem tego chodzenia na wesele w ciemnych kolorach. No sorry. > mhm interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:15 Mozna? Mozna. Rozmawiamy o gustach a nie jednej jedynej slusznej ematkowej wyroczni. Dla mnie jak ciemny to chyba z jakims wzorem czy odpowiednie akcesoria, zdecydowanie nie na slub w ogrodzie, na plazy itd. Nie lubie efektu ksiegowej na weselu czy wloskiej wdowy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 08:50 princesswhitewolf napisała: > Mozna? Mozna. Rozmawiamy o gustach a nie jednej jedynej slusznej ematkowej wyro > czni. > tylko że : - sama napisałaś że o gustach się nie dyskutuje- a wyżej już coś innego - poza tym, że dyskutujesz o gustach, rzucasz autorytarnie zasadę " że na wesela ciemnych kolorów sie nie nosi" - a to już nie jest stwierdzenie subiektywne ( całkiem inaczej by zabrzmiało gdybyś napisała : ja na wesela ciemnych kolorów nie nosze) > Dla mnie jak ciemny to chyba z jakims wzorem czy odpowiednie akcesoria, zdecydo > wanie nie na slub w ogrodzie, na plazy itd. Nie lubie efektu ksiegowej na wesel > u czy wloskiej wdowy > ale na ślub w średniowiecznym starym wielkim zimnym kościele już tak ? i - dobrze rozumiem, że uważasz, że na tych zdjęciach wyglądam jak księgowa albo wdowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 04.05.26, 21:26 Wyrazam swoja opinie, ma ktos inny gust- ok. Akceptuje ten fakt W tej ciemnozielonej? Szczerze na wieczorowa taka polska nasiadowke z tancami ok ale stanik jak mowilam juz inny bym wlozyla. Ta czarna tu nizej wklejone to satynowa halka dla wdowy. Takie mam zdanie.. ty inne. Swiat bylby nudny jakby wszyscy tak samo sie ubierali. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 08:06 princesswhitewolf napisała: > Wyrazam swoja opinie, ma ktos inny gust- ok. Akceptuje ten fakt wyrażasz jednocześnie dwie sprzeczne opinie-i o to mi chodzi. nie tylko ja to zauważam i ci to wskazuję > > W tej ciemnozielonej? Szczerze na wieczorowa taka polska nasiadowke z tancami > ok ale stanik jak mowilam juz inny bym wlozyla. > no a wyżej napisałaś , że nie..... > Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:10 Jezu wapaha ale przeżywasz. Jak zwykle stosujesz niezwykle pokretna logike. Popatrz na jakied aktorki w podobnych sukniach jak wygląda ich biust. I nie, bron boze nie na jakies silikony tylko na kobiety z prawdziwym biustem. W tym staniku masz efekt splaszczenia jak minimiser robi ale niekoniecznie A jest 1101 stanikow jakie ladniej ukoza biust. Nie zgadzasz sie z moim zdaniem to ok. Pytasz odpowiadam. Znikam a ty kontynuuj z kims innym swoje pokrętne dyskursy. Ja ci powiedzialam co ja obiektywnie sadze: suknia ksztaltem fasonem fajnie na tobie lezy ale stanik nie ten. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:57 Nie czytasz (lub nie przyswajasz) tego co się do ciebie pisze: Stanik Wapahy nie spłaszczał jej biustu, ponieważ Wapaha była bez stanika. NO BRA 🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:01 pepsi.only napisała: > Nie czytasz (lub nie przyswajasz) tego co się do ciebie pisze: > Stanik Wapahy nie spłaszczał jej biustu, ponieważ Wapaha była bez stanika. > > NO BRA > > > > 🤣🤣🤣🤣 > > > no ale wiesz stanik powinien być INNY Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:00 proste pytania są dla ciebie pokrętne -dziwne i co z tego że mam efekt spłaczczenia ? -to taka rozumiem neutralna opinia na forum wyrazona w celu ..no własnie, w jakim celu ?-padło już sporo :polska nasiadówka, księgowa albo wdowa, spłaszczony biust Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:05 W ramach ciekawostki wrzucam kadry z włoskiego programu " Quattro matrimoni", który jest dokładnie o weselach:p sporo tam niedozwolonej czerni i ciemnych kolorów:p Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia.z.torunia Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 12:32 Świetnie wyglądasz! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:18 Ładna suknia, zielen ale stanik bym inny wlozyla Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 08:51 princesswhitewolf napisała: > Ładna suknia, zielen ale stanik bym inny wlozyla > czyli jaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 04.05.26, 21:27 Przeciez ci nie podam modelu jaki by pasował na ciebie bo to kwestia przymierzania ilus tam. Ten cie splaszcza niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 08:05 princesswhitewolf napisała: > Przeciez ci nie podam modelu jaki by pasował na ciebie bo to kwestia przymierza > nia ilus tam. Ten cie splaszcza niepotrzebnie. > może dlatego, że nie mam stanika upss...kolejna rzecz której na weselu nie wypada ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:14 Sa staniki do takich modeli sukni. Wszystko jasne 🤦🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:55 princesswhitewolf napisała: > Sa staniki do takich modeli sukni. > > Wszystko jasne 🤦🙈 > wiem posiadam takowy zakupiony na tę okolicznośc nie było mi w nim wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:19 wapaha napisała: > > wiem > posiadam takowy zakupiony na tę okolicznośc > nie było mi w nim wygodnie O, poszłam na własny ślub bez stanika, bo ten zakupiony do sukienki bez ramion z amerykańskim dekoltem niemiłosiernie mnie wkurzał. Jednocześnie zsuwał się i obciskał plus robił styropianowy biust. Zdjęłam na kilka minut przed wyjściem z domu. Ale moja sukienka nie była tak obcisła. W ogóle widzę, że wiele kobiet nosi jako dopasowane to, co ja uważam za małe i za ciasne. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:08 Wapaha, tak obok kiecki, w której wyglądasz fantastycznie nawet że spłaszczonym biustem, to chciałam ci powiedzieć, że robisz bardzo sympatyczne wrażenie z twarzy, taka dziewczyna do tańca i do różańca* 🙂 * Nie znam lepszego powiedzenia 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:10 szarmszejk123 napisał(a): > Wapaha, tak obok kiecki, w której wyglądasz fantastycznie nawet że spłaszczonym > biustem, to chciałam ci powiedzieć, że robisz bardzo sympatyczne wrażenie z tw > arzy, taka dziewczyna do tańca i do różańca* 🙂 > > * Nie znam lepszego powiedzenia 😅 dziękuję z tym różańcem ekhm ale rozumiem , myślę, ze byśmy sie w obu kwestiach dogadały i dobrze bawiły/modliły Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:13 "myślę, ze byśmy sie w obu kwestiach dogadały i dobrze bawiły/modliły suspicious" Też tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:02 Mam w sierpniu wesele ( ślub też) w rodzinie ale 2027. Kurcze nie kupuje co sezon nowej garderoby. Ale nie mam problemu z kupieniem czegoś na jakąś uroczystość. No zlitujcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 17:53 Ostatnio podobają mi się jedwabne “slip dresses”, czyli sukienki-halki. Te są z firmy, która jest znana głównie z produkcji bielizny . Ta ostatnia to akurat nie moje kolory, ale jest zgrabna. Mam podobną z poprzedniego sezonu w brązowo-złote maziaje i dostaję komplementy. Poza tym one są tak skrojone, że dół się łagodnie rozszerza i są wygodne do tańca. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:58 Biała w maziaje i czarna super. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 20:00 Lubie takie. Teraz sa modne z koronkami i asymetrycznym dołem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 08:35 Rewelacja ten czarny. Idealny dla tesciowej ktora nie lubi synowej albo zazdrosnej kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:42 A ty księżniczko zachowujesz sie jak wredna stara ciotka z wioski która uważa ze moze dyktować innym kobietom w co wypada a w co nie wypada sie ubrać na wesele. Te czasy juz minęły na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 23:59 >A ty księżniczko zachowujesz sie jak wredna stara ciotka z wioski która uważa ze moze dyktować innym kobietom w co wypada a w co nie wypada sie ubrać na wesele. Te czasy juz minęły na szczęście. Jak rozumiem byl to watek gdzie mozna tylko chwalic. Nie wolno miec odmiennej opinii. Alez nudziary bez jaj i opinii Nie no sorry ale czarny na wesele- nie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 16:11 princesswhitewolf napisała: > Rewelacja ten czarny. Idealny dla tesciowej ktora nie lubi synowej albo zazdros > nej kolezanki Chodzi Ci o to, że czarny kolor nie nadaje się na wesele? Ja ciągle tak uważam, ale wiem też, że to się zmienia i bardzo zależy od kraju i środowiska (np. w USA jest to całkiem dopuszczalne, nie wiem, jak w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:05 Fakt, na weselach w Polsce tznnna zdjeciach jakie ogladalam potrafily sie kobietu ubrac w czarne zakiety i jedna w urzedzie stanu cywilnego wlasnie z taka pomylono. W USA jedno jest pewne: nie wypada zbyt kuso i seksownie a jak już czarny to akcesoria itd tak by nie wyglądać jak czarna wdowa. W Uk nosi sie kapelusz albo fascynator na wesela. A must. Sama mam kilka.. I bywa czarny. Czarny jest raczej laczony z innymi kolorami jesli juz Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:18 al_sahra napisała: > Chodzi Ci o to, że czarny kolor nie nadaje się na wesele? Ja ciągle tak uważam, > ale wiem też, że to się zmienia i bardzo zależy od kraju i środowiska (np. w U > SA jest to całkiem dopuszczalne, nie wiem, jak w Polsce). > Więc moje obserwacje z Polski: u nas na weselach też pojawiają się czarne suknie, czy spodnium, czy kombinezony. I nikt tak ubranych dziewczyn z uroczystości nie wyprosił, więc z całą stanowczością mogę napisać, że w Polsce jest to dopuszczalne, a nawet więcej, nie spotyka się z krytyką. Bo laski piękne i zgrabne, stroje pasujące do okazji, a kolor... to tylko kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 10:42 W ostatnich 5 latach byłam na trzech weselach w trzech krajach i tylko na jednym nie było ciemnych sukienek, bo panna młoda zazyczyła sobie, by wszyscy byli na biało/ecru. Za to ona miała suknie w kolorze ciemnego bordo, to by też się princessie nie podobało pewnie :p Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 17:03 ładne są i nie wąpię, że ładnie w nich wyglądasz, ale jak na moje potrzeby za blisko im do koszuli nocnej Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 23:09 Zajrzałam na stronę marki, i piekne mają rzeczy. Zakochałam się w tej "szacie". Niestety, ich ceny zupełnie poza moim zasięgiem finansowym. Ale popatrzeć i popodziwiać można Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:06 O i taki czarny z kwiatami na slubie to rozumiem. Bardzo ladna sukienka Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:08 Ona na wesele chyba jednak średnio, ze względu na fason (kaftan), ale sama w sobie jest przepiękna moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 00:16 Wiesz tu ktos pokazal czarna satynowa koszule nocna na naramkach wiec na tym tle taka na wesele na plazy pasuje. W Uk czy w Kalifornii duzo wesel w ogrodach czy na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 03.05.26, 02:10 princesswhitewolf napisała: > Wiesz tu ktos pokazal czarna satynowa koszule nocna na naramkach Nocną to jeszcze pół biedy, gorzej jeśli ktoś na dużą galę założy dzienną. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 04.05.26, 21:28 No ale to nie wesele. I moda bielizniana to juz passe od dawna, zdarzyla odejsc i wrocic i znowu odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 09:21 Pewnie dlatego, że ta moda już passe jest tak dużo bieliźnianych kiecek w każdym sklepie:p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 11:53 Jeansy rurki tex wyszly z mody, t shirts z wielkim logo czy waskie zakieciki albo sneakers na koturnje- a pelno ich w sklepach bo maja swoich odbiorcow. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 11:57 Niczego, z tego, co wymieniłaś nie widuje w sklepach praktycznie wcale, zwłaszcza sneakersy na koturnach, nie widziałam tego w sklepach od lat. Są za to szerokie spodnie we wszystkich kształtach i kolorach, żakiety oversize i balonowe topy. Nie wiem gdzie ty na zakupy chodzisz, do charity shops chyba, bo tam faktycznie ludzie oddają to, czego już nie chcą:p Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 12:45 princesswhitewolf napisała: > No ale to nie wesele. I moda bielizniana to juz passe od dawna, zdarzyla odejsc > i wrocic i znowu odejsc No proszę, a (najwyraźniej niedoinformowani) redaktorzy największych magazynów o modzie uważają, że ten trend trzyma się mocno. www.vogue.co.uk/article/90s-dresses-to-wear-in-2026 www.vogue.co.uk/article/90s-slim-dress www.whowhatwear.com/fashion/shopping/seasonless-staples-spring-2026 www.vogue.com/article/wedding-guest-dress-trends www.whowhatwear.com/fashion/trends/lace-slip-dress-celebrity-trend-2026 www.cosmopolitan.com/uk/fashion/style/a71171477/slip-dresses-trend-zara/ www.fashiontimes.co.uk/hailey-bieber-coachella-2026-slip-dress-1759356 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: to moze podejde was tak :) 05.05.26, 20:14 al_sahra napisała: > No proszę, a (najwyraźniej niedoinformowani) redaktorzy największych magazynów > o modzie uważają, że ten trend trzyma się mocno. A ekonomiczne sieciówki ostro sprzedają: Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:04 www.revolve.com/product_name/dp/KATR-WD256/ Na szybko - taka. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 18:05 Mój ulubiony fason, kolor dobry na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: to moze podejde was tak :) 01.05.26, 21:13 Fason fajny, ale kolor... 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:31 Materiał sztuczny w 100%, do tańca i dań gorących trzeba by przebrać się w coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 11:22 Większość wklejanych w tym wątku kiecek jest z poliestru Mamy 21 wiek i poliester nieco się zmienił. Ma przewagę nad wiskoza i bawełna - nie kurczy się, nie rozwleka, nie gniecie i …. Szybko schnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 23:13 demodee2 napisała: > Materiał sztuczny w 100%, do tańca i dań gorących trzeba by przebrać się w coś > innego. Wszystkie sportowe ciuchy to poliester Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 23:34 >Materiał sztuczny w 100%, do tańca i dań gorących trzeba by przebrać się w coś innego. Polecam bawelne bo jak sie czlowiek spoci w niej to nie dosc ze sa cale plamy od potu to jeszcze robi sie to ciezkie... Albo len, tez pot widac i piekne dyno od wysiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: to moze podejde was tak :) 02.05.26, 10:32 Bardzo lubię tę sukienkę i czasem ją zakładam na imprezy. W ogóle swing ma fajne modele. www.zalando.pl/swing-sukienka-koktajlowa-navy-multi-sg721c176-k11.html Podobają mi się też sukienki ulla popken ale rozmiarówka nie moja (wszystkie są od 42 lub 44) Odpowiedz Link Zgłoś