Dodaj do ulubionych

Miodowo- prośba o pomoc

02.05.26, 23:21
1.Czy ta sukienka i te buty mają szansę pasować do siebie? Jedno i drugie mam, osobno wyglądają ok. Mam wrażliwe stopy, nie ma mowy, żebym założyła sandały. Okazja to przyjęcie po ṣ̌lubie (bez tańców). Sukienka jest dla mnie10/10, gdybym miała zmieniać, zmienię buty. Wiem, że pasowałyby jakieś bardziej wystrzałowe srebrne lun nude
2. Zamarzyła mi się do tego torebka biżuteryjna, sle chyba są w odwrocie, bo jedyne propozycje w budżecie to temu i shein... Podpowiecie jakąś torebkę? Biżuterii nie zamierzam zakładać poza małymi kolczykami
Wesele czerwcowe, ale muszę założyć długi rękaw.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Miodowo- prośba o pomoc 02.05.26, 23:38
      Świetne są te buty! I są tak powycinane, że myślę że mogą być, tym bardziej, że sukienka nie jest roznegliżowana. Zresztą, sukienka też fajna.
      Na torebkach się nie znam, zresztą one i tak lądują gdzieś zawieszona na krześle, czy położone obok talerza (mało praktyczne).
    • b.bujak Re: Miodowo- prośba o pomoc 02.05.26, 23:54
      ładne te buty, gdzie kupione?
      też nie noszę sandałów;
      wg mnie model buta jest ok do tej sukienki, rzeczywiście lepiej by było, gdyby były trochę jaśniejsze, ale to moze kwestia zdjęć
    • ewa_2009 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 00:44
      Skąd ta sukienka?
      • niemcyy Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:03
        esklep.lidiakalita.pl/Turkusowa-sukienka-z-wiskozy-Amelie.html
    • princesswhitewolf Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 00:49
      A ta sukienka juz posiada takiego kwiata na ramieniu? Jesli tak to bardzo to ma wplyw na to czy i jaka bizuterie wlozyc . Less is more

Buty same w sobie bardzo ładne ale ja bym ich nie wlozyla do takiej sukienki tzn nie jest to wg mnie tragiczne polaczeniez absolutnie nie, jest ok acz nie idealne.
      • beneficia Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:31
        > Jesli tak to bardzo to ma
        > wplyw na to czy i jaka bizuterie wlozyc .

🤦‍♂️
        Ze startera: "Biżuterii nie zamierzam zakładać poza małymi kolczykami"
        • niemcyy Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:04
          Ach, te wkręty princessy wink
        • princesswhitewolf Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:09
          Co tak pozno? Wczoraj juz mialo byc
    • mika_p Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 01:36
      Sukienka bardzo ładna, a buty prześliczne, gdzie kupiłaś?

Nie znam się, ale jak dla mnie, będą pasować, są neutralne.
    • pyra_w_kraku Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:12
      A już myślałam, że o miodach i pszczołach będzie, a tu znowu o ciuchach wink
    • trampki-w-kwiatki Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:38
      Myślałam, że to wątek o miodach a tu takie piękne buty smile
    • kropkaa Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:45
      Też szukam miodów, bo ostani dostarczyciele nie mają gryczanego, a lipowy w jakiś kosmicznych cenach.

Sukienka fajna, buty też.
    • alex.vause.is.back Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:46
      fikuśne torebusie w normalnych cenach są zazwyczaj w Bijou Brigitte.
    • snakelilith Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 10:51
      Vouge Germany podaje, że kombinacja brązu z niebieskim jest najbardziej elegancką propozycją kolorystyczną na wiosnę 2026.
      Jako przykład pokazuje raczej zestawy brązowej skóry z niebieskim typu błękit i dżins, ale twoje kolory są oba cieplejsze, bardziej karaibskie, więc jako lekki zestaw uroczysty od zawsze ładnie do siebie pasują.
      Na zdjęciu masz kolory uzupełniające, może coś z tego znajdziesz jako torebkę. Ona nie musi być w kolorze butów/sukienki, a np. złamanej/kremowej bieli z brązowymi i jasnoszarymi wstawkami.
      • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:10
        Dziękuję. Nie znam się kompletnie, ale faktycznie w tym zestawieniu to ładnie wygląda
      • alex.vause.is.back Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:39
        Snake, ja jestem kompletnie nieobyta w takich rzeczach - czy mogę gdzieś np. wrzucić zdjęcie ubrania i uzyskać takie zestawienie harmonizujących z nim kolorów?
        Albo w ogóle wygenerować przykłady zestawień, takie jak te dolne 5 kolorów?
        Kiedyś miałam do tego oko, teraz od wielu od lat, cokolwiek włożę, mogłabym z powodzeniem założyć wór na śmieci, taniej by wyszło.
        Po ciąży "wyliniałam", bardzo zbrzydłam (serio!), zmieniła mi się kolorystyka, jestem szaro-bura od lat, szaro-bure brwi, włosy, rzęsy, szara cera i jest jakby coraz gorzej z postępem lat, a na pewno nie lepiej. Wcześniejsze zestawienia wcale już nie są takie fajne, jak kiedyś były, nie wyglądam już w nich dobrze.
        • snakelilith Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 13:56
          Ja to robię tak, że wrzucam w net hasło np. braun kombinieren, czasem dorzucę jeszcze mode, by nie wyrzucało tylko kolorystyki wnętrz, albo precyzuję braun und blau kombinieren i wyrzuca mi przykłady plus właśnie takie zestawienia jak wyżej.
          Jeżeli znasz oczywiście swój kolorystyczny typ, to wrzucasz 4 seasons color analysis i plus np. summer, i na obrazkach masz masę propozycji, które możesz sobie najpierw objerzeć i ocenić pod względem przydatności do konkretnego problemu jak np. pasujące kolory ciucha, kombinacje, kolory makijażu itd. .
          Ja sobie zrobiłam np. dla mnie takie zestawienia dla mojego typu.
          Jeżeli twoje kolory zrobiły się bardziej szare, to może oznaczać to, że się ochłodziłaś z wiekiem i masz inny podtyp, albo nosisz od początku kompletnie złe kolory i dlatego wszystko wygląda szaro buro. Ja np.jako jasna wiosna przy pewnych kolorach lata robię się bezkontrastowa i blada jak gruźliczka w ostatnim stadium, a w tych wyjątkowo pasujących wiosny ( nie we wszystkich) moja cera zaczyna świecić. Jakby zupełnie dwie inne osoby.
    • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:12
      Dziękuję za wszystkie miłe komentarze w moim wątku. Zwykle pytającya wystawia się na ostrzał, a tu takie zaskoczenie
      • simply_z Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:18
        Piekny kolor sukienki
      • niemcyy Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:20
        E-matka prawdę ci powie. Jak nie ma do czego się przyczepić to nie ma ostrzału smile
      • raczek47 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:03
        No ,ale buty skąd? Bo się pytają.
        • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:25
          Nic specjalnego. Kupowałam tu, jeszcze przed obniżką
          • galaxyhitchhiker Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 13:17
            Cudownie, czyli wszystkie dałyśmy się wkręcić, a ty po prostu robisz konkurencję Annie smile

Jasne, bierz wszystko, im droższe, tym lepiej będzie się ze sobą komponować smile
            • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 14:15
              ?
              • galaxyhitchhiker Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 14:44
                Kupiłaś buty w sklepie, który jest tylko fasadą nie wiadomo czego, nie ma żadnych opinii w necie (a jeśli wierzyć AI to ma same negatywne). No dobrze, załóżmy, że wierzę.

Ale: buty za 334, sukienka za 699 i torebka za 380. 1413 za jednorazowy outfit, kiedy kilka miesięcy temu płakałaś, że straciłaś pracę "osoby prowadzącej dom", a dopiero co pytałaś ile wziąć za odprowadzanie przedszkolaka. Dziwisz się, że widzę podobieństwa?
      • mo_cuishle_26 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:17
        marooska napisała:

> Dziękuję za wszystkie miłe komentarze w moim wątku. Zwykle pytającya wystawia s
        > ię na ostrzał, a tu takie zaskoczenie

Wypstrykaly się już na Annę😉. A sukienka bardzo ladna, tylko ja na twoim miejscu odprulabym te ozdobną kokardę. Kiedyś tak zrobiłam z sukienka z falbaną, po odpruciu wyszła prosta elegancka sukienka i do tej pory ja noszę.
        A ja się czaje na tę spódnice

www.zalando.pl/laf-spodnica-trapezowa-bialy-lcl21b01p-a11.html?size=38
    • aankaa Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:23
      Zamarzyła mi się do tego torebka biżuteryjna, sle chyba są w odwrocie, bo jedyne propozycje w budżecie to temu i shein... Podpowiecie jakąś torebkę?

nie wiem czy padła już ta propozycja (przeczytałam sam starter) - RETIKULUM !!! big_grin
      • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:34
        Mozesz jaśniej? Ja nieobyta... najchętniej przykład torebki
        • niemcyy Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:01
          Tylko jej nie kładź na stole. Miejsce torebki nie jest między sztućcami.

Buty bardzo ładne, a i do tej sukienki spoko. Lepiej idź w tych zamiast kupować na jeden raz sandałki na jeden pasek i cienkim obcasie, które miałabyś po 3 godzinach zmienić na baleriny albo babcine sandałki, bo nie wytrzymasz.
        • aankaa Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:11
          jeśli sam opis ze zdjęciem nie wystarczy - zachęcam do lektury wątku Alexis

forum.gazeta.pl/forum/w,567,179968193,179968193,Recepcjonistka_dzialajaca_na_szkode_pacjentki.html

no, i przepraszam za wprowadzenie w błąd - powinno być: retikula big_grin
      • memphis90 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 13:05
        Retikula z koralowca…
    • ib_k Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 11:48
      I sukienka i buty bardzo ładne ale wg mnie nie razem. Te buty są za masywne do tej sukienki. Są takie bardziej jesienne a sukienka czyste lato. Kup coś lżejszego, na delikatniejszym obcasie mniej zabudowanego może być nawet w takim brązie. Chociaż ja kupiłabym raczej cieliste.
      • aankaa Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:12
        słusznie pani prawi!
      • snakelilith Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:21
        Nie buty nie pasują, tylko ty jesteś zdominowana wizualnie sandałkowym trendem ostatnich lat, które nosiło się swego czasu nawet do zimowych kreacji. Te buty nie są ciężkie, są tylko zakryte. Mają w sobie coś retro i to stwarza, że wyglądają trochę fikuśnie, jak profesjonalne buty do standardowego tańca, całkiem pasująco do sukienki tego typu, bo ona przecież też nie jest plażowa.
        Irytować może też kolor, miodowy brąz nie kojarzy się z letnimi kreacjami, ale to przecież kolor jak każdy inny.
        Podsumowując, kombinacja może wyglądać nieco odbiegająco od tego, do czego oko się przyzwyczaiło, ale jak najbardziej jest ładna i spójna.
    • gryzelda71 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:15
      Jeśliby buty i sukienka sa w dokładnie takich kolorach to śmiało.
      • galaxyhitchhiker Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:40
        Sukienka w sklepie wygląda na bardziej błękitną - tu jest ocieplona słońcem, w wersji studyjnej przy sztucznym świetle ten turkus jest bardziej sprany, chłodniejszy. Kolorystycznie buty będą pasować, bo kolor skóry pasuje do wszystkiego, ale dołączę do opinii, że jednak fason jest zbyt ciężki (chociaż fajny).

Marooska, jak będziesz zamawiać, to bez broszki, i odpruj blaszkę z karku (co to w ogóle za pomysł, żeby akurat w taki sposób doczepiać logo do lekkiego letniego ciucha?)
        • gryzelda71 Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:58
          Buty sa dobre. Nie zawsze trzeba sandałki z jednym paseczkiem.
          Kwiat mozna przyb pasku zamontować, jak będzie pasował.
          • galaxyhitchhiker Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 13:32
            Buty są dobre, ale IMO nie do tej sukienki. Sandałków z jednym paskiem też nie polecam, one się nadają do zdjęć, nie do chodzenia (a i na zdjęciach często widać jak stopa próbuje uciec przodem).
            Ja te buty widzę do prostej lnianej shift dress albo do czegoś fabaniastego z flamenco vibe. Do tej turkusowej - no nie.
    • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:37
      Zaryzykuję. Do butów mam kupioną taką torebkę. Pasek tej torebki jest w kolorze butów. To mała modlaby być do ręki. Czy to by też pasowało czy już wprowadzenie trzeciego koloru "od czapy" to już nie bardzo
      • alex.vause.is.back Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:40
        Nie za duża jest trochę na taką okazję?
        • marooska Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:44
          Fakt
      • galaxyhitchhiker Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 12:49
        To nie jest torba do tej sukienki, i to nie ze względu na kolor. Masz lekką zwiewną kieckę, postaw na lekką małą torebusię, nie na dużą pańciowatą sztywniarę.
    • mayaalex Re: Miodowo- prośba o pomoc 03.05.26, 13:19
      Sukienka bardzo ladna, swietny kolor! Buty rzeczywiscie zalozylabym troche inne - srebrne albo zlote i przede wszystkim troche “lzejsze”, bardziej wyciete i delikatne. Jakis czas temu gruu pokazywala swoja sukienke na slub i tam bylo kilka fajnych par we wlasnie takim stylu. Ale te nie sa wcale zle, one sa bardzo ladne tylko moze troche za malo imprezowe (ale z drugiej strony skoro to okazja bez tancow, to pewnie bez sensu kupowac kolejna pare).
      Retikula koniecznie smile Nie mialam pojecia przed watkiem Alexis, ze to sie akurat tak nazywa ale taki woreczek ozdobiony roznymi swiecidelkami bylby bardzo ladny. Ta torebka, ktora pokazalas jest ok ale nie na taka impreze, bierz cos malego i delikatnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka