Dodaj do ulubionych

Pielęgnacja włosów

• taje Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 23:08
      Ja muszę myć codziennie, inaczej wyglądają nieświeżo (głównie grzywka). Szampon plus zmywalna odżywka, czasami olejek Kerastase. Żadnych wcierek, specjalnych masek ani sprejów termoochronnych nie używam, nie mam czasu przy codziennym myciu.
      • snakelilith Re: Pielęgnacja włosów 04.05.26, 23:44
        taje napisała:

> Ja muszę myć codziennie, inaczej wyglądają nieświeżo (głównie grzywka).

O, ja też mam dosyć długą grzywkę i problem w tym, że myjąc wieczorem twarz muszę ją spiąć, a i tak ją zmoczę i często z wilgotną idę do łóżka. Rano budzę się więc z odstającą lwią grzywą. Ujarzmić się da się to często tylko przez mycie włosów.
        Ale w dniach, gdy nie muszę "wyglądać" da się to jakoś ogarnąć, czasem biorą opaskę i zgarniam wszystko do tyłu, wytrzymam wtedy dzień bez mycia. Zimą przy czapce było łatwiej. Dzień bez mycia moim włosom dobrze robi, ale nie zawsze się da.
      • thank_you Re: Pielęgnacja włosów 05.05.26, 11:12
        Wcierkę/masaż głowy odbębniam codziennie, gdy miksuję koktajl pietruszkowy na podbicie żelaza (plus włosy rosną jak szalone). Taki mój rytuał. wink Wcierkę mam w kuchni, po prostu. smile Zresztą nie do końca wierzę w same wcierki, zdecydowanie preferuję zwykle pobudzanie ukrwienia skóry głowy.
    • drilka Re: Pielęgnacja włosów 05.05.26, 11:53
      Mam obecnie mocny skręt, nie prostuje w ogóle. Myję co drugi dzień. Zawsze z maską lub odzywką. Plus 1 z dwóch aktywatorów skrętu.
      Moje wlosy kochają emolienty. Zimą było więcej czasu więc dostawały omo z olejem. Teraz sporadycznie. I kiedyś często wcierki i raz na tydzień peeling. Teraz mi się nie chce.
      Moje emolientowe naj na zdjęciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka